Home » , » Κυβέρνηση-ΜΜΕ: Κράταμε να σε κρατώ

Κυβέρνηση-ΜΜΕ: Κράταμε να σε κρατώ

Από giorgis , Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2011 | 1:56 π.μ.

 Στον καπιταλισμό είναι συνηθισμένο φαινόμενο κάποιες επιχειρήσεις να χρεοκοπούν όμως τα αφεντικά τους, οι επιχειρηματίες, να θησαυρίζουν. Παραδείγματα δεκάδες. Από τον Λιναρά μέχρι τον Αγούδημο. Το ίδιο συμβαίνει κάποιες φορές και με τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης. Να δώσουμε πρώτα την είδηση όπως την διαβάζουμε στην ιστοσελίδα του «Πρώτου Θέματος» και να την σχολιάσουμε:

«Η στάση των μέσων ενημέρωσης το διάστημα που ακολουθεί, οπότε και θα κριθούν τα πάντα αναφορικά με την διαχείριση της ελληνικής κρίσης χρέους, είναι εξόχως κρίσιμη. Γι’ αυτό ο πρωθυπουργός εγκαινίασε από το βράδυ της Δευτέρας κύκλο επαφών με τους εκδότες και τους ιδιοκτήτες ραδιοτηλεοπτικών μέσων.

Στο γραφείο του στη Βουλή βρέθηκαν οι κ.κ. Ψυχάρης, Βαρδινογιάννης, Μπόμπολας, στον έλεγχο των οποίων βρίσκεται ο τηλεοπτικός σταθμός ΜΕΓΚΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιώργος Παπανδρέου έθεσε τους μετόχους του μεγάλου καναλιού αντιμέτωπους με τις ευθύνες τους στη διαπαιδαγώγηση της κοινής γνώμης, επισημαίνοντας ότι δεν είναι δυνατόν να πριμοδοτούνται συμπεριφορές που οδηγούν την Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ. Αντίστοιχες θα είναι οι επισημάνσεις του πρωθυπουργού και στα ραντεβού με τους υπόλοιπους εκδότες που θα ακολουθήσουν».

Για να δούμε τώρα το παρασκήνιο. Ολοι ξέρουμε τις σχέσεις του προπαγανδιστικού μηχανισμού της κυβέρνησης με τους επιχειρηματίες των ΜΜΕ. Τα κρατικοδίαιτα ΜΜΕ για να μπορεί να επιβιώνουν έχουν την απόλυτη ανάγκη της μνημονιακής κυβέρνησης όπως κι αυτή για να παρατείνει τον τρόπο ζωής της και να εκτελέσει την αποστολή που τις έχει ανατεθεί  έχει απόλυτη ανάγκη  αυτούς που είναι αφεντικά στα λεγόμενα μέσα καθορισμού της κοινής γνώμης. Και αυτά είναι φαλιρισμένα και μόνο με την αβάντα της κυβέρνησης μπορεί να έχουν παρουσία.
 Συνολικά οι εταιρείες ΜΜΕ το πρώτο εξάμηνο του 2011 είχαν χρέη, κρατηθείτε, 804.002.684 ευρώ!!!

Τα μεγαλύτερα χρέη τα έχει ο Ομιλος ΔΟΛ  με 211.811.227 ευρώ, και ακολουθεί ο Ομιλος Πήγασος (του Μπόμπολας)  με 204.624.610 ευρώ και ο Ομιλος Mega (και εδώ κύριος μέτοχος ο Μπόμπολας) με 173.814.000 ευρώ.  Καταλαβαίνεται λοιπόν ότι μόνο με κρατική αβάντα μπορεί να επιβιώνουν. Οπότε επειδή το «Βήμα» όπως και το Mega βλέποντας ότι κατακρημνίζονται σε αναγνωσιμότητα και  θεαματικότητα και συνεπώς σε διαφημιστικά έσοδα άρχισαν να ψελλίζουν κάποια αντικυβερνητικά σχόλια, η κυβέρνηση και μάλιστα μέσω του ίδιου του ΓΑΠ ανέλαβε ..να τους τραβήξει το αυτί.

Με την ευκαιρία θυμηθείτε και αυτό το βίντεο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger