Home » , » "Υποχρεώσεις πολιτών"

"Υποχρεώσεις πολιτών"

Από giorgis , Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011 | 5:23 μ.μ.

Το ελληνικό λεξιλόγιο είναι πολύ πλούσιο και αυτό εκμεταλλεύονται τα δημοσιοκαφρικά κυβερνητικά παπαγαλάκια προσαρμοσμένα κι αυτά στο ..σοσιαλιστικό λεξιλόγιο. ( Η διάλυση της οικονομίας και της παραγωγής αποκαλούνται "αναγκαίες διαρθρωτικές αλλαγές", οι καταργήσεις σχολείων και δημόσιων υπηρεσιών "συγχωνεύσεις", οι απολύσεις υπαλλήλων εφεδρεία, οι άγριες περικοπές αποδοχών ενιαίο μισθολόγιο και κατάργηση φοροαπαλλαγών, η περιστολή του δημόσιου τομέα και οι μαζικές ιδιωτικοποιήσεις "οικονομικός εξορθολογισμός" κλπ όπως γράφαμε σε περασμένη ανάρτησή μας.)

Αυτό κάνει και σήμερα η ηλεκτρονική σελίδα του «Βήματος». «Δραματική παρέμβαση» χαρακτηρίζει την ξεκάθαρη τρομοκράτηση του ελληνικού λαού που κάνει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευαγγ. Βενιζέλος λέγοντας: «αν θέλουμε να συνεχίσει να πληρώνει το δημόσιο μισθούς και συντάξεις, τότε οι πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους».

Κι αυτό γιατί θορυβημένη η κυβέρνηση από το μαζικό κίνημα ανυπακοής που έχει ξεσπάσει και ολοένα παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αφού τα λαϊκά στρώματα αδυνατούν να πληρώσουν τα νέα δυσβάσταχτα χαράτσια καταφεύγει στην βία της λεκτικής τρομοκρατίας -και όπου «χρειάζεται» και στην κτηνώδικη μπατσάδικη βία.

Εδώ όμως να κάνουμε μια διευκρίνιση. Όταν τα στελέχη της κυβέρνησης μας λένε «οι πολίτες να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους» εννοεί τους πολίτες που θεωρεί υποζύγια του φορομπηχτικού της μηχανισμού. Μισθωτούς και συνταξιούχους δηλαδή. Βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, και οι εκπρόσωποι του μεγάλου κεφαλαίου δεν έχουν τέτοιες «υποχρεώσεις». Το αστικό κράτος τους έχει δώσει, με τους νόμους του, να περιθώρια να φοροδιαφεύγουν νόμιμα με αφορολόγητο στα μεγάλα κεφάλαια, στα παράγωγα τις χρηματιστηριακές συναλλαγές, τα εφοπλιστικά κέρδη κλπ.

Αν έχουν μια «υποχρέωση» οι πολίτες, αυτή είναι να οργανωθούν, να παλέψουν δυναμικά και μαζικά ώστε το πολιτικό προσωπικό αυτής της χώρας που μας οδηγεί στην εξαθλίωση και μας οδηγεί στον κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα να βρεθεί όσο πιο σύντομα γίνεται στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

4 Οκτωβρίου 2011 στις 6:06 μ.μ.

γι'αυτό και οι "ειδήσεις" έχουν γίνει "οι δύσεις"....(όπως έλεγε και λέει ο τρισμέγιστος Τζιμάκος)

http://kato-kefali.blogspot.com/2011/10/8.html

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger