Home » , » Προϋπολογισμός 2012 (Βίντεο)

Προϋπολογισμός 2012 (Βίντεο)

Από giorgis , Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011 | 9:21 μ.μ.

Ο προϋπολογισμού για το 2012 που κατατέθηκε σήμερα στο κοινοβούλιο τους μας δίνει μια γεύση τι περιμένει τα λαϊκά στρώματα. Νέα αύξηση στους έμμεσους και ειδικούς φόρους, που επιβαρύνουν κύρια τα λαϊκά νοικοκυριά, ενώ παράλληλα έχουμε άγριο «μαχαίρι» στις δαπάνες κοινωνικού χαρακτήρα και στη χρηματοδότηση της Κοινωνικής Ασφάλισης.

Το βίντεο που παραθέτουμε βλέπουμε πώς τον σχολιάζει η τηλεόραση «902».

Να γράψουμε όμως κάποια γενικά πράγματα. Η βασική λειτουργία που επιτελεί κάθε προϋπολογισμός είναι η αναδιανομή του εθνικού εισοδήματος. Ολοι οι προϋπολογισμοί που καταθέτουν οι αστικές κυβερνήσεις είναι ίδιοι και οι όποιες διαφορές τους αφορούν δευτερεύοντα στοιχεία.
Ανάλογα σε ποια θέση είναι το καπιταλιστικό σύστημα έχουμε κάποιες διαφοροποιήσεις που αφορούν ποσοτικά και όχι ποιοτικά μεγέθη. Διαφοροποιήσεις δηλαδή στο βαθμό εκμετάλλευσης, και στο βαθμό αναδιανομής του εθνικού εισοδήματος.

Σήμερα που υπάρχει και ο παράγοντας της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης που πλήττει και την χώρα μας, ο καινούργιος προϋπολογισμός είναι πιο βάρβαρα ταξικός, είναι αναδιανεμητικός σε βάρος των εργαζόμενων και προς όφελος της κεφαλαιοκρατικής πλουτοκρατίας και των στηριγμάτων της, για να μπορέσει να ξεπεράσει την κρίση που περνάει ρίχνοντας τα βάρη στις πλάτες του εργαζόμενου λαού. 

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger