Home » , , , » Γερμανία - Ρωσία - Κίνα - ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν - χρυσός - δολάριο - ευρώ

Γερμανία - Ρωσία - Κίνα - ΗΠΑ - Ισραήλ - Ιράν - χρυσός - δολάριο - ευρώ

Από ciaoant1 , Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2011 | 7:39 μ.μ.

"Κανονικά", τώρα θα έπρεπε να συζητάγαμε το πως θα ανατρέψουμε αυτή την αηδιαστική κατάσταση φτώχειας, εκμετάλλευσης, κοροιδίας και εξευτελισμού.

Αλλά αφού η αριστερά και ο λαός δεν είναι έτοιμοι, θα πρέπει να συνεχίσουμε - σε αυτό το ποστ θα δούμε εξάλλου διεθνείς εξελίξεις που όμως μας επηρεάζουν όλους, και μάλιστα πολύ.



Από πού παίρνει την ενέργεια της η Γερμανία; Πού είναι οι "καταναλωτές του μέλλοντος" για τις εξαγωγές της;

Έχουμε αναφερθεί πολλές φορές εδώ και χρόνια στο νέα μεγάλη ιμπεριαλιστική συμμαχία που βρίσκεται υπό διαμόρφωση και αλλάζει τους συσχετισμούς σε παγκόσμια κλίμακα:

- Η Ρωσία εξάγει πετρέλαιο/φυσικό αέριο σε Κίνα και Γερμανία (Ευρώπη). Αυτή είναι η εξαγωγική δύναμη της (μαζί έστω και με τα οπλικά συστήματα της).

- Η Γερμανία πλέον βασίζεται στη Ρωσία για πάνω από το 50% των ενεργειακών της αναγκών. Ειδικά μετά την εγκατάλειψη της πυρηνιής ενέργειας, η Γερμανία θα στραφεί ακόμα περισσότερο προς τη Ρωσία.

- Η Γερμανία χρειάζεται να εξάγει κάπου τα προιόντα της, αλλά οι λαοί στις χώρες της Δύσης (Ευρώπη αλλά και ΗΠΑ) φτωχαίνουν. Αντίθετα, στην Κίνα υπάρχει μια "μικρή αλλά σταθερή" αύξηση μισθών, υπάρχει σιγά-σιγά ένας σχηματισμός "μεσαίας τάξης", και η κατανάλωση αυξάνεται. Γι' αυτό και οι εισαγωγές της Κίνας αυξάνονται, και γι' αυτό και τα "business deals" μεταξύ Κίνας και Γερμανίας αυξάνονται.


- Η Κίνα θέλει και το πετρέλαιο και τα οπλικά συστήματα της Ρωσίας. Και επίσης θέλει και την τεχνογνωσία της Γερμανίας. Στη Γερμανία θέλει επίσης να κάνει και εξαγωγές, όπως και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Αλλά και νομισματικά, με τις ΗΠΑ να παρακμάζουν και το δολάριο να πέφτει διαρκώς (λόγω της μαζικής του εκτύπωσης από το πουθενά για να δωθούν πακέτα σωτηρίας στις χρεωκοπημένες τράπεζες), η Κίνα ψάχνει για ένα "αντι-δολάριο". Πρώτα βέβαια υπάρχει ο χρυσός, αλλά κατά δεύτερον υπάρχει και το ευρώ, ως "ο μονόφθαλμος που θα επικρατήσει ανάμεσα στου τυφλούς". Το ευρώ έχουμε ξαναπεί άλλωστε ότι στηρίζεται στα αποθέματα χρυσού των κρατών-μελών της ευρωζώνης, που συνδυαστικά είναι τα μεγαλύτερα του πλανήτη. Γι' αυτό και οι τραπεζίτες το θέλουν, άσχετα με το πόσο ρημάζει τους λαούς. Η Κίνα λοιπόν θέλει και νομισματικά το ευρώ. Μακροπρόθεσμα, και οι πετρελαιάδες θα το υποστηρίξουν (για τον ίδιο λόγο) - ήδη άλλωστε έχουμε δει σε παλιότερα άρθρας μας τα πρώτα τέτοια παραδείγματα.

- Στο στρατόπεδο ΗΠΑ/ΝΑΤΟ, όλα αυτά βέβαια δεν τα βλέπουν με καθόλου καλό μάτι. Πρόσφατα η Γερμανία εγκανίασε νέο αγωγό με τη Ρωσία, ενώ την ίδια ώρα οι ΗΠΑ με το Ισραήλ μπροστάρη έχουν αρχίσει να απειλούν άγρια το Ιράν για πόλεμο. Ο Αχμαντινετζάντ έχει πολλές φορές δηλώσει ότι δε θέλει να πληρώνεται σε δολάρια για το πετρέλαιο που εξάγει, αποκαλώντας τα "άχρηστα κομμάτια χαρτί" (σημείωση: Ο Σαντάμ επίσης δεν ήθελε τα δολάρια, και δεχόταν και ευρώ, ενώ ο Καντάφι πρωτοστατούσε στην κίνηση μερικών πετρελαιάδων να δημιουργήσουν ένα δικό τους νόμισμα με κάλυψη χρυσού, και να πληρώνονται σε αυτό, προκειμένου να αποφύγουν το δολάριο που πέφτει σε έναν "ελεγχόμενο υπερπληθωρισμό"). Το στρατόπεδο Κίνας-Ρωσίας είναι αντίθετο με μια επέμβαση στο Ιράν, ενώ η Γερμανία όντως ακόμα στο ΝΑΤΟ και στη Δύση, δέχεται μόνο κυρώσεις (αν και όταν είναι για στρατιωτική δράση, όπως πχ με τον Καντάφι, απέχει).


Γερμανία και Ρωσία ανοίγουν σήμερα αγωγό φυσικού αερίου
Οι ηγέτες της Γερμανίας και της Ρωσίας ανοίγουν επίσημα σήμερα τον αξίας 7,4 δις ευρώ αγωγό φυσικού αερίου ο οποίος συνδέει άμεσα την Δυτική Ευρώπη με τα αποθέματα φυσικού αερίου της Σιβηρίας.

Στην τελετή παρίστανται επίσης ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Φιγιόν και ο Ολλανδός ομόλογός του Φρανκ Ρούτε σε μία ένδειξη της πολιτικής σημασίας του νέου ενεργειακού δίαυλου της Ευρώπης ο οποίος προορίζεται να αυξήσει την ασφάλεια στην προμήθεια φυσικού αερίου. 
Επίσης:

ΔΝΤ: Πρόθυμη η Ρωσία να ενισχύσει τη συμμετοχή της στο Ταμείο

Η Ρωσία είναι πρόθυμη να αυξήσει την χρηματοοικονομική της στήριξη προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στο πλαίσιο των διεθνών προσπαθειών να βοηθηθεί η Ευρώπη ώστε να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους της, δήλωσε η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Christine Lagarde.

«Γνωρίζω πως το ΔΝΤ είναι το όχημα που προτιμούν χώρες όπως η Ρωσία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου στη Μόσχα.

Η Ρωσία έχει εκφράσει επιφυλάξεις ως προς την άμεση στήριξη του ταμείου διάσωσης της ευρωζώνης.
"Τώρα που η Ρωσία βοήθησε, ας κάνει κάτι και η Ευρώπη ως αντάλλαγμα":

Ευρωπαϊκό "ΟΚ" για ένταξη της Ρωσίας στον ΠΟΕ

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Μόσχα κατέληξαν σε συμφωνία που ανοίγει τον δρόμο για την ένταξη της Ρωσίας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου, ανακοίνωσε ο επίτροπος Εμπορίου της Ε.Ε.

Το μόνο ζήτημα που μένει να επιλυθεί ώστε να εισέλθει η Ρωσία στον ΠΟΕ, είναι η διμερής συμφωνία ανάμεσα στην Μόσχα και την Γεωργία, τόνισε ο Ευρωπαίος αξιωματούχος. Εφόσον ξεπεραστεί και αυτό το εμπόδιο, εκτιμάται ότι η ένταξη θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του έτους.

Ο επίτροπος κ. Karel De Gucht, δήλωσε ότι με την διμερή συμφωνία που υπέγραψε η Ε.Ε. εξασφαλίζεται η προστασία ευρωπαϊκών θέσεων εργασίας στις βιομηχανίες αυτοκινήτων και εξαρτημάτων, από μια «μεταφορά» στην ρωσική επικράτεια.

Το ζήτημα της αυτοκινητοβιομηχανίας ήταν το μεγάλο «αγκάθι» των διαπραγματεύσεων,
αλλά σύμφωνα με τον επίτροπο βρέθηκε η ισορροπία που εξυπηρετεί τα διαφορετικά συμφέροντα των ευρωπαϊκών αυτοκινητοβιομηχανιών που ήδη έχουν επενδύσει στην Ρωσία, εκείνων που εξάγουν στην Ρωσία και παράλληλα η επιθυμία εκσυγχρονισμού της ρωσικής οικονομίας. (σ.σ. προφανώς η Γερμανία δεν ήθελε να εξάγει τεχνογνωσία σε αυτόν τον τομέα προς τη Ρωσία. Είπαμε "φίλοι", αλλά να μην το "παρακάνουμε" κιόλας"...)

Τετραπλασιασμό εμπορικών συναλλαγών με Κίνα προβλέπει ο Πούτιν
 Οι εμπορικές συναλλαγές ανάμεσα στην Ρωσία και την Κίνα σύντομα θα τετραπλασιαστούν για να φτάσουν τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια ανά έτος, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ρώσου πρωθυπουργού Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την διάρκεια συνάντησής του με τον Κινέζο ομόλογό του Γουέν Τζιαμπάο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε επίσης την ικανοποίησή του για την χρήση του ρουβλιού και του γιουάν στις μεταξύ τους εμπορικές συναλλαγές, κρίνοντας ότι τα εθνικά νομίσματα κάνουν τις συναλλαγές πιο σταθερές.

«Με δεδομένα τα προβλήματα της παγκόσμιας οικονομίας, αυτό το σύστημα πληρωμών αυξάνει τη σταθερότητα των οικονομικών μας σχέσεων» πρόσθεσε.
(σ.σ. μεταξύ τους έχουν καταργήσει το δολάριο. Ακόμα και για το πετρέλαιο, ΔΕΝ το χρησιμοποιούν.

Άσε το δολάρια (που διαρκώς πληθωρίζονται και άρα χάνουν την αξία τους, και φέρε χρυσό (που μένει σταθερός)...

Ρεκόρ χρυσού εισάγει η Κίνα
 Οι κινεζικές εισαγωγές χρυσού από το Χονγκ Κονγκ, που χρησιμεύει ως πλατφόρμα για τις αγορές της Κίνας από το εξωτερικό, ανήλθαν σε ιστορικό ρεκόρ τον Σεπτέμβριο, αφού οι αγορές αυτού του μήνα αντιστοιχούσαν στις μισές περίπου από το σύνολο του 2010.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ, η Κίνα εισήγαγε το ρεκόρ των 56,9 τόνων χρυσού τον Σεπτέμβριο, μέγεθος 6πλάσιο από τα αντίστοιχα μεγέθη του 2010.

Έως τώρα, η αγορά χρυσού είχε έδρα της το Λονδίνο, ως "παραδοσιακό" χρηματοπιστωτικό κέντρο. Όμως, τώρα έχουν πλέον και στην Ασία δική τους αγορά, όπου πλέον μπορείς να αγοράσεις χρυσό χρησιμοποιώντας...γουάν (το νόμισμα της Κίνας). Και πιθανόν εκεί να μην έχουν τόσο paper gold, ή άλλες "περίεργες" και παράνομες συναλλαγές...Εκεί θέλουν κατά βάση πραγματικό χρυσό, και έχουν χρήμα για να τον αποκτήσουν

Hong Kong launches Chinese-currency gold trading
Hong Kong on Monday introduced gold trading quoted in Chinese yuan, making it more convenient for holders of the currency to invest in the precious metal, and opening a new channel for hedging. 

Το χρέος των ΗΠΑ ετοιμάζεται να ξεπεράσει το ΑΕΠ της χώρας. Και επειδή πρόκειται και περί αυξητικής τάσης, η Κίνα -τι περίεργο- δεν αγοράζει πλέον αμερικάνικά ομόλοαγα (αντίθετα...εισάγει χρυσό). Η Αμερική απλά θα τυπώσει χρήμα από το πουθενά, αγοράζοντας η ίδια το χρέος της, υπερπληθωρίζοντας όμως έτσι το νόμισματης:

China cuts US debt holdings by 36.5 billion USD
Since China’s holdings of U.S. Treasury debt reached 1.1 trillion U.S. dollars last June, the total holdings have never decreased below 1 trillion. From April to July, China increased its U.S. Treasury debt by 28.6 billion, 7.6 billion in April, 7.3 billion in May, 5.7 billion in June and 8 billion in July. 

Είμαστε μάρτυρες του θανάτου του δολαρίου

 Τι παθαίνεις όταν ο εκδότης του παγκόσμιου αποθεματικό νομίσματος συσσωρεύει πάρα πολλά χρέη; Τίποτα λιγότερο από το τέλος της κυριαρχίας του δολαριοκεντρικού νομισματικού συστήματος που έχουμε σήμερα.

Έτσι λέει ο Eric Janszen, οικονομικός και χρηματοπιστωτικός αναλυτής και ιδιοκτήτης του iTulip.com. (σ.σ. o οποίος είναι "ξύπνιος" καπιταλιστής και είχε προβλέψει την κρίση εδώ και χρόνια)
...
Με λίγα λόγια, εξετάζει την πιστωτική φούσκα που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1980, και άρχισε να επιταχύνεται το 1995, και έχει φτάσει πλέον σε επικές διαστάσεις. Τα ποσά που είναι τόσο συγκλονιστικό σε αυτό το στάδιο που ο Eric πιστεύει ότι είναι πολιτικά πάρα πολύ ανεπιθύμητο να αφήσουν τις αγορές να προσαρμοστούν μόνες τους - το μέγεθος του πόνου που θα δημιουργούσε ο αποπληθωρισμός θα δημιουργούσε συνθήκες που είναι απλά ανεπιθύμητες για τους πολιτικούς που κοιτάζουν μόνο πώς να επανεκλεγούν. Η μόνη άλλη διαθέσιμη επιλογή είναι η εξυπηρέτηση των χρεών αυτών μέσω ενός δραματικά υποτιμημένου νομίσματος . Αυτός είναι και ο βασικός ρόλος της Fed σήμερα. (σ.σ. το βλέπουμε αυτό και στην Ελλάδα με τις πολιτικές αποπληθωρισμού ("λιτότητα") που εφαρμόζονται)

Και, φυσικά, μέσα από την παρέμβασή της, η Fed θα κάνει ό, τι μπορεί για να κρατήσει το σημερινό χρηματοπιστωτικό σύστημα στη θέση του για να διαιωνίσει την τωρινή διαδικασία για όσο το δυνατόν περισσότερο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μια ριζική μεταφορά του κίνδυνου από τη Wall Street στον φορολογούμενο. (σ.σ. δηλαδή η FED τυπώνει χρήμα, το χαρίζει στις τράπεζες και οι εργάτες παίρνουν πληθωρισμένα δολάρια ως μισθό)

Έτσι, το μεγάλο ερώτημα είναι: Πόσο καιρό μπορεί αυτό να συνεχιστεί; Υπάρχει ένα σημείο στο οποίο η εμπιστοσύνη στο σύστημα καταρρέει και οι δυνάμεις της αγοράς τελικά ξεπερνούν την παρέμβαση;

Απαντήσεις του Eric: «πολύ περισσότερο από ότι οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν.» Και «Ναι».

Καταρχήν, ως η πιο σημαντική κεντρική τράπεζα στον κόσμο, η Fed έχει υπερφυσικές εξουσίες. Θεωρητικά, μπορεί να επεκτείνει τον ισολογισμό της απεριόριστα. Η ικανότητά της να απορροφά τεράστιες ποσότητες των νέων υποχρεώσεων είναι θεωρητικά απεριόριστη, και πολλέςεξ αυτών μπορεί εύκολα να αποκρύψει από λογιστικής απόψεως.

Και δεδομένου ότι οι ΗΠΑ είναι και η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, καθώς και εκδότης του αποθεματικού της νομίσματος, οι άλλες χώρες αναγκάζονται να υποστηρίξουν το ισχύον καθεστώς. Μια θανάσιμη ρωγμή στην οικονομία των ΗΠΑ θα προκαλέσει αδικαιολόγητο πόνο σε όλους τους εμπορικούς εταίρους της, έτσι ώστε να συνεχίσουν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα σε επαρκή ποσότητα για τη χρηματοδότηση της οικονομικής δραστηριότητας των ΗΠΑ.

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είναι χαρούμενοι γι 'αυτό.
Και εδώ είναι που πρέπει να δοθεί προσοχή (και εδώ έρχεται και η σημασία του χρυσού).

Για το μεγαλύτερο μέρος του περασμένου αιώνα, οι Ηνωμένες Πολιτείες αποτελούσαν περίπου το 54-58% της παγκόσμιας οικονομίας. Σήμερα, το μερίδιό τους έχει συρρικνωθεί σε περίπου 18%, που σημαίνει ότι η σχετική σημασία τους για το παγκόσμιο σύστημα έχει μειωθεί.

Η έκδοση του παγκόσμιου αποθεματικού νομίσματος είναι ένα προνόμιο που πρέπει διαρκώς να κερδίζει μέσω της διαφάνειας και της χρηστής διαχείρισης - ιδιότητες που οι ΗΠΑ έχουν παραβιάσει κατάφωρα κατά το παρελθόν για αρκετές δεκαετίες, όπως έχουν δημιουργήσει φούσκες και τρισεκατομμύρια δολάρια σε ελλείμματα, λόγω του ότι ανέλαβε τεράστια χρέη και διότι αύξησε την προσφορά χρήματος της παρά πολύ. Έτσι, ακόμη και με δεδομένο ότι θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν το υπάρχον νομισματικό καθεστώς, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου έχουν αρχίσει την αντιστάθμιση της έκθεσής τους.

Μετά από αρκετές δεκαετίες που ήταν καθαροί πωλητές, οι κεντρικές τράπεζες του κόσμου έχουν γίνει καθαροί αγοραστές χρυσού κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2009.
Όπως το θέτει ο Eric:
Δεν υπήρχε σχέδιο Β στο παγκόσμιο νομισματικό σύστημα, όταν υιοθετήθηκε το δολαρίου των ΗΠΑ ως βάση των αποθεματικών των παγκόσμιων συναλλαγματικών διαθέσιμων. Η μόνη εναλλακτική είναι ο χρυσός, ο χρυσός είναι το μοναδικό αποθεματικό στοιχείο ενεργητικού που κατέχουν οι κεντρικές τράπεζες εκτός από τα δολάρια, και σε κάποιο βαθμό τα ευρώ, αλλά είναι ως επί το πλείστον ο χρυσός. Έτσι, ο χρυσός είναι η εναλλακτική. Έτσι, αυτό που νομίζω ότι πρόκειται να συμβεί είναι ότι με την πάροδο του χρόνου, σταδιακά, ότι θα υπάρξει μια αύξηση σε κάποιο σημείο επί των διαθεσίμων ποσοτήτων χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες, καθώς θα αντισταθμίζεται η οριακή αύξηση και του αριθμού των ομολόγων του Δημοσίου των ΗΠΑ που πρέπει να κατέχουν, ως αποτέλεσμα της διεξαγωγής του εμπορίου με τις ΗΠΑ και επίσης τη διατήρηση απλώς της οικονομίας των ΗΠΑ μέσα από τα χαμηλά επιτόκια και παρέχοντας επαρκείς επενδύσεις για να συνεχίσει να προσφέρει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Έτσι, αυτό είναι πολύ ενδιαφέρον για μένα είναι [που] αρχίζει από το δεύτερο τρίμηνο του 2009, αμέσως μετά την οικονομική κρίση, είναι όταν οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες ήταν καθαροί αγοραστές χρυσού, οι οποίες μου ανέφεραν ότι το είχαν κάνει ομαδικά, αποφάσισαν ότι ήταν καιρός για σοβαρή αντιστάθμιση των περιουσιακών τους στοιχείων σε δολάρια, ακόμη και με δεδομένο ότι θα συνεχίζουν να αγοράζουν κρατικά ομόλογα για να αυξήσουν την κάλυψη τους.


Πριν από αυτό, υπήρχαν ουσιαστικά δύο ομάδες: Υπήρχαν οι αγοραστές, οι οποίοι ήταν χώρες όπως η Ινδία , η Ρωσία και η Κίνα, και οι πωλητές, οι οποίες τις περισσότερες φορές ήταν από τις ευρωπαϊκές χώρες σας. Και αυτή η διάρθρωση της αγοράς χρυσού συνεχίστηκε και διατηρήθηκε μέχρι το δεύτερο τρίμηνο του 2009, και μετατοπίστηκε σε μια πολύ ευρύτερη βάση με την αύξηση του αριθμού των κυβερνήσεων που συμμετέχουν στην αγορά χρυσού, όπως η Σαουδική Αραβία, το Μεξικό, και άλλους συμμάχους των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δυνατότερο νόμισμα καλεί η Κριστίν Λαγκάρντ να γίνει το γουάν
«Η Κίνα χρειάζεται ένα ισχυρότερο νόμισμα», τόνισε η Λαγκάρντ ενώ οι μεγαλύτεροι εμπορικοί εταίροι της Κίνας συνεχίζουν να θεωρούν πολύ χαμηλή την ισοτιμία του γουάν, παρότι το κινεζικό νόμισμα αυξήθηκε κατά 7% σε σχέση με το δολάριο την περίοδο Ιουνίου 2010 - Αυγούστου 2011.

Η οικονομική ηγεσία της Κίνας υπόσχεται να αυξήσει την ευελιξία του γουάν και τις εισαγωγές για την εξισορρόπηση των εμπορικών συναλλαγών. Ωστόσο δεν επιθυμεί επί του παρόντος να θέσει σε κίνδυνο τις εξαγωγές της χώρας, με το επιχείρημα ότι οι εξαγωγείς κινούνται σε πολύ στενά περιθώρια. (σ.σ. η Κίνα δε θέλει να ανεβάσει το γουάν, ώστε τα προιόντα της να εξακολουθήσουν να είναι πάμφτηνα και να πουλιούνται. Όταν βέβαια στραγγίζξει τη Δύση, τότε θα ανεβάσει το γουάν, ανεβάζοντας έτσι και το μισθό του κινέζου εργάτη, ώστε να αναλάβει αυτός να καταναλώνει -κατα το δυνατό- αυτά που ως τώρα κανατάλωναν στη Δύση)

Οι ΗΠΑ θέλουν να ελέγξουν το πετρέλαιο της Μ. Ανατολής, και κάνουν πολέμους για να το πετύχουν. Αν δεν κάνουν, τότε οι πετρελαιάδες θα "ξεθαρέψουν" και θα φύογυν από το δολάριο, όπως τώρα θέλει να κάνει ο Αχμαντινετζάντ. Όμως, οι ΗΠΑ έχουν ήδη δύο μέτωπα ανοιχτά στη Μ. Ανατολή (Ιράκ-Αφγανιστάν), έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα, και έχουν και την Κίνα και τη Ρωσία απέναντι τους...

Ντόμινο απειλών με Ισραήλ, Ιράν και Ηνωμένες Πολιτείες
Ολο και πιο πιθανή θεωρεί ο ισραηλινός πρόεδρος Σιμόν Πέρες την επίθεση της χώρας του εναντίον του Ιράν. 
Προειδοποιήσεις Ζιπέ προς το Ιράν για κυρώσεις άνευ προηγουμένου
Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ προειδοποίησε σήμερα το Ιράν ότι βρίσκεται αντιμέτωπο με το ενδεχόμενο επιβολής άνευ προηγουμένου κυρώσεων αν αρνηθεί να συνεργαστεί με την διεθνή κοινότητα για το πυρηνικό του οπλοστάσιο.
Russia Warns Israel That Attacking Iran Would Be A 'Very Serious Mistake'
As Israel says the possibility of an attack on Iran is growing larger, Russia's foreign minister, Sergei Lavov has warned that such action would be a huge mistake, reports the Telegraph.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger