Home » , » Οφειλόμενη απάντηση στην Α. Διαμαντοπούλου

Οφειλόμενη απάντηση στην Α. Διαμαντοπούλου

Από giorgis , Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011 | 7:56 μ.μ.

 Ιστορικά μαθήματα για «το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου» μας κάνει η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου και αποδίδοντας «βαθιά προσβολή της ιστορικής μνήμης», επικαλούμενη το ενδεχόμενο «εκτός δημοκρατικών ορίων ενέργειες δυναμικών μειοψηφιών», μας γνωστοποιεί με δήλωση της ότι δεν πρόκειται να καταθέσει στεφάνι στην επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Μάλιστα. Ας ξεκινήσουμε λοιπόν απ’ τα βασικά. Ποια μας κάνει μαθήματα «δημοκρατικότητας»; Στο ερώτημα αυτό θα αφήσουμε να απαντήσει η βουλευτίνα του ΚΚΕ, Λιάνα Κανέλλη, μέσα απ’ αυτό το βίντεο.

Ποια επικαλείται «εκτός των δημοκρατικών ορίων ενέργειες»; Αυτή που παρίσταται σε ένα υπουργικό συμβούλιο με ένα δοτό πρωθυπουργό, χωρίς καμιά λαϊκή νομιμοποίηση, μαζί με νοσταλγούς της χούντας και υμνητές του δικτάτορα Μεταξά για να υλοποιήσουν την ποιο βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική, που έχει γνωρίσει τις τελευταίες δεκαετίες η χώρα μας για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ξένων και ντόπιων πλουτοκρατών.
(Αν τυχόν η Διαμαντοπούλου δεν έχει άποψη για το τι νταλγκά βαράνε τα σημερινά κυβερνητικά στελέχη προερχόμενα απ’ το πολιτικό μόρφωμα του Καρατζαφύρερ θα τις συνιστούσαμε να διαβάσει δυο κείμενα «εγκύρων» αστικών φυλλάδων «υπεράνω υποψίας»:   «Χορεύοντας με τη σκληρή ακροδεξιά», από την «Καθημερινή» και «Χουντικοί με πεντιγκρί» από το «Βήμα»).

Ερχόμαστε τώρα στο τελευταίο. Ποιο είναι «το νόημα της επετείου του Πολυτεχνείου» κ. Διαμαντοπούλου; Να ξεπουλιέται η χώρα και να οδηγούνται στην εξαθλίωση πλατιά τμήματα του πληθυσμού της; ‘Η μήπως να παιρνάει όλη η δημόσια Παιδεία στα χέρια των εμπόρων γνώσης για να κερδοσκοπούν σε βάρος ολόκληρης της κοινωνίας;

Το σύνθημα «Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία» που βροντοφώναζαν οι εξεγερμένοι του Πολυτεχνείου σας λέει τίποτα; Τι απ’ αυτά έχει σήμερα ο Ελληνικός λαός;
Ψωμί; Στρατιές οι άνεργοι, ουρές στα δημόσια συσσίτια, άνθρωποι λιμοκτονούν, παιδάκια στα σχολεία λιποθυμούν απ’ την πείνα, αυτά δεν τα γνωρίζει η Διαμαντοπούλου;

Εχουμε παιδεία; Σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς, χωρίς βιβλία, χωρίς καμιά ουσιαστική υποδομή. Πανεπιστήμια στα πρόθυρα της διάλυσης, εκπαιδευτικοί με μισθούς πείνας.
 
Μήπως έχουμε Ελευθερία; Αφού πια όλοι βιώνουμε το πέρασμα απ’ την αστική δικτατορία στην φασιστική χούντα.

Να γιατί λέμε ότι τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είναι σήμερα επίκαιρα από κάθε άλλη φορά. Φυσικά όσο αυτό το αντιλαμβάνεται ο κυβερνητικός συνδαιτυμόνας της Α. Διαμαντοπούλου, Α. Γεωργιάδης, τόσο τα καταλαβαίνει και η υπουργός Παιδείας.


Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
16 Νοεμβρίου 2011 στις 8:53 μ.μ.

Η κότα καλλίτερα να αφήσει τις πολιτικές της μαλακιες ας πει ξεκάθαρα ότι φοβάται να βγει από το καβούκι της καλλίτερα αυτή την ημέρα να βρίσκετε στο γραφείο της να καλέσει και τον καρατζαφυφερ και να πάρουν μαζί την δόση τους

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2011 στις 7:11 π.μ.

Μπορούμε να το δούμε και από άλλη πλευρά: είναι τιμή για τα μηνύματα του Πολυτεχνείου που η φράου Άννα δεν πήγε να καταθέσει στεφάνι. Αυτή μπορεί να κρύβεται πίσω από το θράσος της κάστας της εκτοξεύοντας φθηνά λογίδρια τύπου "ρεπορτάζ στο Σκάι". Εμείς γνωρίζουμε.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger