Home » , » Ενα βίντεο με μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Βάρναλη με αφορμή ότι σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια από τον θάνατο του.

Ενα βίντεο με μελοποιημένο ποίημα του Κώστα Βάρναλη με αφορμή ότι σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια από τον θάνατο του.

Από giorgis , Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2011 | 2:58 μ.μ.

Σήμερα συμπληρώνονται 37 χρόνια που έφυγε απ’ την ζωή ο μεγάλος μας ποιητής Κώστας Βάρναλης. Ευχαριστούμε τον αναγνώστη μας που μας το θύμισε στο ηλεκτρονικό μήνυμα που μας έστειλε. 

Παραλείπουμε επίσης την βιογραφία του ποιητή που μας στέλνει –μπορεί εύκολα να την βρει κάποιος στο διαδίκτυο- και αρκούμαστε να παραθέσουμε αυτά που μας γράφει ο αναγνώστης μας για τον κομμουνιστή ποιητή: «Με γραφή που μύριζε εξ αρχής μπαρούτι έτοιμο να ανάψει απ τις σπίθες που έβγαζε η πένα του, πάνω στο κεντημένο και δουλεμένο πολλές φορές γραπτό του, με έξοχη γλώσσα ακονισμένη χιλιάδες φορές πάνω στο ατσάλι της πραγματικότητας. Ενας άνθρωπος με ήθος, θάρρος και μαχητικότητα, ευρύτατη μόρφωση και δυνατότητα κριτικής ανάλυσης. Αυτός ήταν ο Κώστας Βάρναλης. Το δημιουργικό του έργο που κράτησε 7 δεκαετίες είναι σαν ένα ποτάμι βουερό που σχηματίζεται από χιλιάδες μικρά ρυάκια. Φούσκωσε ορμητικά τα νερά του σε μια δοσμένη στιγμή και ύστερα ακολουθώντας δικές του μυστικές διαδρομές, πότε ανέβαινε στην επιφάνεια και πότε βυθιζόταν σε μια αέναη πορεία προς την θάλασσα που αγνάντευε ο ποιητής και δεν χόρταινε. Το ποτάμι αυτό είναι πάντα εδώ. Μπορεί να μην το βλέπουμε, όμως, ποιος δεν το νιώθει;

Το έργο του Κώστα Βάρναλη διαπαιδαγώγησε γενιές ελλήνων και ιδιαίτερα γενιές του προλεταριάτου στην Ελλάδα. Αυτό είναι το σημαντικότερο».
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger