Home » , » Για τον ρόλο του ΕΠΑΜ και του Δ. Καζάκη

Για τον ρόλο του ΕΠΑΜ και του Δ. Καζάκη

Από giorgis , Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2011 | 10:40 μ.μ.

 Χαίρεται,

Λέγομαι Ευελπίδης Οικονομάκης, καθηγητής ιστορίας, και μέχρι προ τινος ήμουν  ένας από τους οργανωτές του ΕΠΑΜ-Μεσογείων.  Τους περασμένους δύο μήνες συμμετείχα (κατόπιν πρόσκλησης) στην Πολιτική Επιτροπή του ΕΠΑΜ.  Σας στέλνω το παρακάτω κείμενο που αποδίδει το διάλογο που είχα πρόσφατα με τον επικεφαλής του ΕΠΑΜ, τον Δημήτρη Καζάκη.  Από τότε που έστειλα το μήνημα αυτό, έχω εθελοντικά αποχωρήσει από το ΕΠΑΜ.
_____________ 

 Δημήτρη Καζάκη,

Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια.  Για να καταλάβει όμως ο κόσμος πώς σκέφτεσαι πραγματικά – και τη διαφορά μεταξύ του «οικονομολόγου» Καζάκη και του «πολιτικού» – θα επαναλάβω πολλά από όσα έγραψες στα προηγούμενα μηνύματά σου. 

Είπες ότι όποιος είναι υπέρ των ανοιχτών συνόρων είναι κι αυτός δοσίλογος: «Τα ανοιχτά σύνορα είναι μόνο για τους τραπεζίτες, τους....επενδυτές και το κεφάλαιο!  O δοσιλογισμός δεν έχει χρώμα, είναι και στην αριστερά».

-Δηλαδή, οι εργάτες του κόσμου απαγορεύεται να ενωθούν και να καταργήσουν τα σύνορα; Προλετάριοι του κόσμου ενωθείτε, δηλαδή, αλλά μόνο αφού βγάλετε διαβατήρια και πληρώσετε τελωνεία; O Μάρξ ήταν και αυτός δοσίλογος; 
Γράφεις ότι «η αστική τάξη ισοπεδώνει τα έθνη και τις πατρίδες».

-Αυτό μπορεί να ισχύει μόνο από οικονομική άποψη (και δεν είμαι απολύτως σίγουρος γι’ αυτό), αλλά όχι για τα πολιτικά θέματα. Η αστική τάξη είναι πάντα πρόθυμη να σηκώσει την εθνική σημαία - προκειμένου με αυτόν τον τρόπο να προσπαθήσει να διαιρέσει τους εργαζόμενους. Ο εθνικισμός είναι «παιδί» και εργαλείο της αστικής τάξης – για λόγους προπαγάνδας (να ενώνει το «έθνος») – και, ιδίως σε καιρούς κρίσης, όπως αυτήν που βιώνει ο καπιταλισμός σήμερα, για να αμυνθεί όταν δέχεται επιθέσεις από «ξένο» καπιταλισμό που τον υποχρεώνει να βασιστεί περισσότερο στον δικό του στρατό και στα δικά του σύνορα.

Αναφέρεις ότι τα αφεντικά χρησιμοποιούν την εργασία των μεταναστών για να διαιρέσουν τους εργαζόμενους και να μειώσουν τους μισθούς των Ελλήνων εργαζομένων.

-Αυτό είναι αναμφισβήτητο. Είναι επίσης αλήθεια όμως ότι όταν το αστικό κράτος απειλεί τους «παράνομους εργαζόμενους» με απέλαση από την χώρα, στοχεύει πραγματικά όλους τους εργαζόμενους, Έλληνες και μη Έλληνες.

Οι μετανάστες εργαζόμενοι σε πολλές χώρες - όπως στη Γερμανία και τις ΗΠΑ - έχουν αποδειχθεί μια μαχητική ενότητα της τάξης μας και το εύρος της εμπειρίας τους μας ενισχύει. Εάν εξαλείψουμε τον φόβο της Δαμόκλειας σπάθης, που έχουν οι μετανάστες εργάτες – το φόβο ότι μπορούν να απελαθούν ανά πάσα στιγμή- εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί, Βούλγαροι, Ρώσοι, Πακιστανοί, και πολλοί άλλοι, θα συμμετάσχουν με τους Έλληνες εργαζόμενους στη συντριβή του αστικού κράτους.

Η γυναίκα μου είναι ρωσίδα. Το 2005 μετακομίσαμε εδώ με τα δύο μικρά παιδιά μας για να ξεφύγουμε από τη δικτατορία του Βλαντιμίρ Πούτιν. Η σύζυγός μου δουλεύει τώρα εργάτρια σ΄ ένα εργοστάσιο. Σ΄ έχει ακούσει να μιλάς στο κοινό και αναρωτήθηκε γιατί δεν λες τίποτα για ανθρώπους σαν τον εαυτό της - τους αλλοδαπούς που εργάζονται στην Ελλάδα.


Σημειώνεις ότι το κίνημα των ναυτεργατών πάντα υποστήριζε το «όχι» στα ξένα πληρώματα.

ια τέτοια πολιτική όμως διαιρεί τους εργαζόμενους.  Όταν δούλευα σ’ ένα ελληνικό πλοίο, εμείς οι Έλληνες ενωθήκαμε με τους Πακιστανούς, τους Φιλιπινέζους και τους Σρι-Λανκέζους.  Η Ελλάδα πρέπει ν’ αναγκάζει νομοθετικά κάθε πλοίο που έρχεται σε Ελληνικό λιμάνι να διασφαλίζει σε όλους τους ναύτες – Έλληνες και ξένους –τα ίδια δικαιώματα.  Άσε που στα Ελληνικά πλοία και στα πλοία που δεν έχουν Ελληνική σημαία, αλλά έχουν  Έλληνα ιδιοκτήτη, η «αριστοκρατία των εργαζόμενων», δηλαδή ο καπετάνιος και οι αξιωματικοί, είναι πάντα Έλληνες.

Γράφεις: «Δεν ξέρω που το βρήκες το ότι η αστική τάξη σηκώνει την εθνική σημαία. Πάντως σίγουρα όχι στην ελληνική ιστορία. »

-Καλά, σίγουρα δεν ήταν η εργατική τάξη επί Μεταξά που ύψωσε την γαλανόλευκη;  Και σήμερα ποιός το κάνει;  Οι προλετάριοι;  Επιμένω: Ο ρόλος των Ελλήνων εργαζομένων δεν είναι – όπως τον θέλεις εσύ – να «σώσουν» το «έθνος».

Γράφεις: «Το γεγονός ότι έχουμε ένα τέτοιο μεταναστευτικό ρεύμα παγκόσμια σε τι οφείλεται; Στην ελεύθερη επιλογή των εργατών, ή στην ολοκληρωτική καταστροφή κρατών, εθνών και λαών ανά την υφήλιο από τον ιμπεριαλισμό»; 

-Στον ιμπεριαλισμό, προφανώς.  Εφόσον είναι γεγονός όμως, πώς θα το αντιμετωπίσουμε;  Θα γυρίσουμε τον τροχό της ιστορίας προς τα πίσω; Δεν υπάρχει επιστροφή στον 19ο αιώνα. Το εθνοκράτος πεθαίνει, και καμία προσπάθεια να αναβιώσεις τον εθνικισμό δεν θα το σώσει από την εξαφάνιση.

Λες: «Το έθνος για την αστική τάξη είναι μια παροδική έννοια στον αγώνα για την κατάκτηση καλύτερης θέσης στον διεθνή ανταγωνισμό.» 

 -Αγνοείς όμως ότι το έθνος και ο εθνικισμός αποτελούν καταφύγια μέσα στα οποία κρύβεται η αστική τάξη όταν απειλείται από ξένους καπιταλιστές και, κυρίως, από τη δική της εργατική τάξη.


Μιλάς για σοσιαλισμό και αναφέρεις τη λέξη «έθνος» όσες φορές χρησιμοποιείς τον όρο «τάξη». Γιατί να μη βάλεις τις λέξεις αυτές μαζί, θα είναι πιο εύκολο: «εθνική τάξη». Από εκεί απέχει μόνο ένα μικρό βήμα ο Εθνικοσοσιαλισμός. Είμαι σίγουρος ότι έχεις μπει πρόσφατα στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΜ. Πληθώρα από Ελληνικές σημαίες σε σημείο υπερβολής που θυμίζει ακροδεξιά ιστολόγια!  Μήπως το ΕΠΑΜ φιλοδοξεί να γίνει ένα αντι-μνημονιακό ΛΑΟΣ;

Γράφεις ότι «η σοσιαλδημοκρατία δεν αρνήθηκε το «οι εργάτες δεν έχουν πατρίδα», αλλά το ότι η εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να διεκδικήσει την εξουσία στην χώρα της, να αναδειχθεί σε κυρίαρχη τάξη του έθνους».

-Οπότε δεν είσαι σοσιαλδημοκράτης; Αν είναι έτσι, θα πρέπει να σταματήσεις να αποκαλείς τον εαυτό σου μαρξιστή.  Σίγουρα όμως δεν είσαι μαρξιστής όταν λες: «Ο μετανάστης δεν ανήκει στην εργατική τάξη». Άκουσον, άκουσον!  «Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ».  Εννοείς δηλαδή ότι οι έλληνες gastarbeiter δεν ήταν μέλη της εργατικής τάξης της Γερμανίας; Τι ήταν αυτοί οι δυστυχισμένοι συμπατριώτες μας; Τουρίστες ή μισθωτοί δούλοι;

-Ξεχνάς ότι ο Μαρξ είπε στο Μανιφέστο ότι: α) «Οι εθνικοί χωρισμοί και οι εθνικές αντιθέσεις ανάμεσα στους λαούς εξαφανίζονται όλο και περισσότερο με την ανάπτυξη της αστικής τάξης ... η κυριαρχία του προλεταριάτου θα τους εξαφανίσει ακόμα πιο πολύ» και β) «οι κομμουνιστές διαφέρουν από τα άλλα προλεταριακά κόμματα μονάχα κατά τούτο: ότι από τη μια μεριά, στους διάφορους εθνικούς αγώνες των προλετάριων τονίζουν και προβάλλουν τα συμφέροντα που είναι κοινά σ 'όλο το προλεταριάτο κι ανεξάρτητα από την εθνότητα.»

-Ουτοπία δεν είναι η «Ευρώπη των Λαών» αλλά η ελεύθερη Ελλάδα μέσα στην πανκοσμιοποιημένη τράπεζο-κρατούμενη καπιταλιστική πραγματικότητα.  Η Ελλάδα μόνη της δεν θα καταφέρει τίποτα. 

Λες και άλλα καταπληκτικά: «Εργατική τάξη χωρίς κοινωνική και πολιτική οργάνωση, χωρίς κατακτήσεις και εθνικές ρίζες δεν νοείται. Τουλάχιστον για όποιον είναι μαρξιστής (;!). Ο μετανάστης γίνεται εργατική τάξη μόνο στο βαθμό που ενσωματώνεται σ 'αυτήν ή αφομοιώνεται από το λαό της χώρας όπου εργάζεται. Αυτό δεν συμβαίνει πάντα.» 

 -Καταπληκτικό! Μπερδεύεις την οργανωμένη εργατική τάξη με την ανοργάνωτη, η οποία - ειδικά σήμερα - περιλαμβάνει τους μετανάστες.

Δεν μπορώ να πιστέψω ότι δεν έχεις επίγνωση του γεγονότος ότι η πλειονότητα των εργαζομένων στις οικοδομές σήμερα στην Ελλάδα είναι μετανάστες!

Ποιος κάνει τις περισσότερες βρώμικες εργασίες σε τούτο τον τόπο; Ποιος καθαρίζει τα πλοία;

Οι  μετανάστες!

Ποιος μαζεύει τις ντομάτες και τις πατάτες στα χωράφια (σε συνθήκες δουλοπαροικίας);

Οι μετανάστες!


Ποιοι δουλεύουν «μέσα» στα σπίτια των Ελλήνων, φροντίζουν για την καθαριότητα και τη φροντίδα παιδιών και γερόντων;

Οι μετανάστες! 


Ξέρεις πως 10.000 Σύριοι δουλεύουν στην κλωστοϋφαντουργία; 

Ότι οι περισσότεροι εργάτες που κάνουν τις δύσκολες δουλειές στα ναυπηγεία είναι από τη Δυτική Αφρική;

Ακόμα και στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" εργάζονται μετανάστες.

Υπάρχουν χιλιάδες μετανάστες που δουλεύουν στις βιοτεχνίες. 

Ποιοί καθαρίζουν τα ξενοδοχεία;

Οι μετανάστες!

Πολλοί μετανάστες δεν λαμβάνουν από τους εργοδότες ένσημα.  Και αυτοί που είναι γραμμένοι στο ΙΚΑ δεν παίρνουν λεφτά όταν το κράτος τους διώχνει από τη χώρα. 

Στην Ελλάδα το ΙΚΑ χρηματοδοτείται και από τους μετανάστες.

-Σε τούτη την ευλογημένη χώρα στο σταυροδρόμι του κόσμου μεταξύ Ευρώπης, Ασίας και Αφρικής - ίσως η πιο διεθνής χώρα στον κόσμο - οι μετανάστες αποτελούν ένα θεμελιώδες τμήμα της εργατικής τάξης.  Και προτείνεις να αντισταθούν οι εργαζόμενοι στην ελληνική αστική τάξη χωρίς αυτές τις δυνάμεις;  Και επιμένεις να αποκαλείς τον εαυτό σου μαρξιστή; Ο πατριωτισμός χωρίς το σοσιαλισμό είναι μία εθνική απάτη. 


Σημειώνεις: «Ιδίως σήμερα μεγάλος όγκος μεταναστών είναι περαστικός και προϊόν της πιο εκτεταμένης βιομηχανίας δουλεμπορίου που υπήρξε ποτέ στην ανθρωπότητα».

 -Δεν γνωρίζω πόσοι από τους μετανάστες εργάτες στην Ελλάδα είναι «περαστικοί», αλλά η πλειοψηφία ζει εδώ μόνιμα με τις οικογένειες και τα παιδιά τους. Χαίρομαι που δεν θέλεις να τους πετάξεις στη θάλασσα, όπως λες.  Όμως από προσωπική μου εμπειρία στο ΕΠΑΜ ξέρω ότι υπάρχουν μέλη που θα ήθελαν πάρα πολύ να τους στείλεις πίσω στις χώρες τους, όπως έκανε ο Σαρκοζί όταν έδιωξε τους Ρομά από τη Γαλλία.

Γράφεις: «Το αίτημα των εργαζομένων για ίση μεταχείρηση ανάμεσα σε ξένους και ντόπιους εργάτες δεν αντιφάσκει με το αίτημα όχι στα ξένα πληρώματα. Κι αυτό γιατί πολύ απλά λειτουργεί αποτρεπτικά στην ξένη εργασία.» 

 -Δεν κατάλαβα; Θέλεις να πεις ότι πρέπει να στείλουμε τους ξένους πίσω στις χώρες τους; Μόνο έτσι αντιλαμβάνομαι αυτή  τη δήλωσή σου.

Παρατηρείς: «Όποιος αλλοδαπός εργαζόμενος έχει συνδέσει το παρόν και το μέλλον του με αυτή την χώρα δεν διαφέρει σε τίποτε από τους άλλους Έλληνες.»

 - Μα είπες νωρίτερα ότι οι μετανάστες δεν είναι μέλη της εργατικής τάξης. Τι γίνεται εδώ; Τι είναι αυτή η σύγχυση όρων και ιδεών;  Δηλαδή το ΕΠΑΜ θα ​​υποστηρίζει μόνο τους μετανάστες που είναι μόνιμα εδώ; Πόσο καιρό θα πρέπει να είναι στη χώρα; Ένα χρόνο; Είκοσι χρόνια; Θα το αποφασίζουν οι μπάτσοι στα αστυνομικά τμήματα;

-Στο προηγούμενο μήνυμά μου εξήγησα με σαφήνεια γιατί δεν είναι σοφό να φωνάζουμε πολύ δυνατά για τη διατήρηση κλειστών συνόρων (ή ενάντια των «ανοιχτών συνόρων). Αυτό θέλουν τα αφεντικά και οι εργολάβοι, όχι οι εργαζόμενοι, συμπεριλαμβανομένων και των Ελλήνων εργαζομένων.  Όταν φωνάζεις ενάντια στα «ανοιχτά σύνορα», ξεχνάς ότι η αστική τάξη απαιτεί όλο και πιο σκληρούς μεταναστευτικούς νόμους για να έχει άφθονο φθηνό (και φοβισμένο) εργατικό δυναμικό.  Γι’ αυτόν και μόνο το λόγο δεν πρέπει το ΕΠΑΜ να φωνάζει για κλειστά σύνορα.  Γιατί να λέμε πράγματα που συμφέρουν τους αστούς; Ενώνουμε την εργατική τάξη υπερασπίζοντας τα πιο αδύναμα μέλη της.  Είναι προς το συμφέρον των Ελλήνων εργαζόμενων να αντιμετωπίσουν τις επιθέσεις των Ελλήνων καπιταλιστών μαζί με τους αλλοδαπούς.  Εξάλλου, εάν δεν υποστηρίζεις – ως Έλληνας –τους Αλβανούς και τους άλλους «ξένους» εργάτες, πώς περιμένεις να μη γίνουν απεργοσπάστες και να μην σου «κλέψουν» τη δουλειά;

 Αυτός θα είναι ο ρόλος του ΕΠΑΜ; Να λέμε πράγματα που ωφελούν τους εργοδότες;


Τέλος, σημειώνεις: «Άλλωστε ποιά είναι τα περίφημα κεκτημένα της ΕΕ; Ελευθερία κίνησης κεφαλαίου, εμπορευμάτων, υπηρεσιών και εργασίας. Μήπως τελικά η ΕΕ στήθηκε για να βαθύνει ο διεθνισμός των εργατών;»

 -Η ειρωνεία σου δείχνει πως δεν έχεις καταλάβει το σημαντικό.  Όχι, φυσικά και η ΕΕ δεν είχε συσταθεί για να εξαπλωθεί ο διεθνισμός μεταξύ των εργαζομένων. Αλλά αυτό είναι ακριβώς αυτό που έχει κάνει. Εσύ όμως αρνείσαι να δεις την πραγματικότητα.

Ευελπίδης Οικονομάκης

ΥΓ1: «Μουρμούρα» ακούγεται τόσο από τους «αριστερούς» όσο και τους «δεξιούς» μέσα στο ΕΠΑΜ.

Αλλά αυτό θα σταματήσει σύντομα αφού οι περισσότεροι αριστεροί έχουν καταλάβει τι εστί ΕΠΑΜ και θα αποχωρήσουν (θα «ξεκουμπιστούν» όπως λες χαρακτηριστικά στο τελευταίο μήνυμά σου).


 ΥΓ2: Το μπλοκ του ΕΠΑΜ ήταν το μοναδικό που δεν κατάφερε να φθάσει στην Αμερικάνικη Πρεσβεία στις 17 Νοέμβρη 2011. 

Ο «στρατηγός» έδωσε την διαταγή «το ΕΠΑΜ δεξιά» και κατεβήκαμε στη Ριζάρη από τη Βασιλίσσης Σοφίας όπου και διαλυθήκαμε. 

Οπότε όταν μιλάμε για «παρακρατικούς» και «πράκτορες» να είμαστε προσεχτικοί! 

Τι θα έλεγε ο έξω κόσμος εάν, π.χ. ο «στρατηγός» κατέβαινε στην πορεία με πιστόλι; 

Θα έλεγε πως ήταν βλακεία ή κάτι άλλο;  Όταν ζεις σε γυάλινο σπίτι, δεν κάνει να πετάς πέτρες. 

YΓ3:  Απάντησε σ’ αυτό το μήνυμά εάν θέλεις, αλλά, όπως λένε στα αγγλικά, “I’m through with you.”
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 84 σχόλια

Mein Name ist Mensch
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:32 π.μ.

Ήταν προφανής η εθνικιστική τοποθέτηση του Καζάκη από την θέρμη με την οποία κήρρυτε την επιστροφή στην δραχμή.

Χεχεχεχε...ΣΠΙΘΑ, ΕΠΑΜ, ΠΑΜΕ = Μία Αριστερά γιά γέλια (και γιά ΠΟΛΛΕΣ ΣΦΑΛΙΑΡΕΣ!). Καλά διανοητικά ξεμπερδέματα σε όποιον έχει την ατυχία να είναι μπλεγμένος σε αυτό το πολιτικό κουβάρι.

12 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:37 π.μ.

Προβληματίζομαι πλέον τα ΜΕΓΙΣΤΑ για το μπλοκ σας.. δε θα μπω καν στο κόπο να αναλύσω αυτό το αίσχος λάσπης και οχετού που μας σέρβιρες!

Κοίτα να δεις που στο τέλος θα δικαιώσετε τις κατηγορίες του Καζάκη για σας!

Γρηγόρης
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:43 π.μ.

Ένα μπράβο-το λιγότερο δυνατό- στον συντάκτη του άρθρου.

Παρακολουθώ τον Καζάκη με ενδιαφέρον το τελευταίο τρίμηνο,ιδιαίτερα όσον αφορά τα οικονομικά και ιστορικά στοιχεία που παραθέτει.Και είναι σημαντικά,διδακτικά και ενδιαφέροντα.

Ωστόσο στα πολιτικά διολισθαίνει συστηματικά σ'έναν "μικροαστικό λαϊκισμό".

Τόσο στην διακήρυξη του ΕΠΑΜ,όσο και στους λόγους του,αποφεύγει να θίξει το "για πια κοινωνία παλεύουμε".
1)Τί οικονομία θέλουμε καταρχήν; Καπιταλιστική;Σοσιαλιστική;Επιστροφή στη φεουδαρχία μήπως;

2)Ποιές κοινωνικές τάξεις θα συνεργαστούν και θα παλέψουν για να πετύχουν την ανατροπή;
Η εργατική; Οι μικροαστοί;Κάποιος άλλος;

Αντιθέτως αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι τέτοια θέματα(π.χ. σοσιαλισμός),και τα προσπερνά με γενικότητες.
Το κοινωνικό υποκείμενο γι'αυτόν είναι.. ο "λαός","οι εργαζόμενοι Έλληνες","η χώρα","οι πατριώτες,το έθνος" κλπ,
ποτέ όμως η εργατική τάξη σε συνεργασία με άλλα βασανισμένα στρώματα.

Ο αντικειμενικός στόχος του ΕΠΑΜ είναι "η συντακτική εθνοσυνέλευση,η ψήφιση ενός νέου συντάγματος,μια δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση κλπ".

Καταρχήν εάν φτάσεις ως ΕΠΑΜ να έχεις τόση ισχύ-όπως κάποτε το ΕΑΜ-πας για ολοκληρωτική ανατροπή του καπιταλισμού και ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ. Δεν τρέχεις να υπογράφεις με τους αστούς Λίβανους και Καζέρτες! Μια φορά την πάθαμε και φτάνει.
Αλλά και μετά το "νέο σύνταγμα" που έστω θα πετύχει το ΕΠΑΜ,τσιμουδιά για το μέλλον,την οικονομία,τον εργατικό έλεγχο της παραγωγής,κλπ.

Είδα πρόσφατα και το βιντεάκι όπου αναφέρει πως "όποιος ζητά σύνορα ανοιχτά για τους εργάτες είναι στόκος" και "βοηθά τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό και τις πολυεθνικές" και σιχάθηκα.

Έστω ότι εγώ είμαι ημιμαθής σε σύγκριση με τον Καζάκη και πιστεύω υπερβολικά στην καρδιά μου και στην αλληλεγγύη των εργατών.

Αυτός ο διαβασμένος,που ειρωνεύεται συλλήβδην την εξω/εσωκοινοβουλευτική αριστερά,γκαβομάρα έχει να ανοίξει τα αρχεία της Κομιντέρν,ή κείμενα του Λένιν,και να δεί τί πρότειναν στα τότε Κ.Κ της Ευρώπης για τη στάση τους προς τους εξαθλιωμένους εργάτες-μετανάστες;

Πού πήγαν οι προτάσεις "για ίσα μεροκάματα ντόπιων και ξένων";Πού πήγαν τα καθήκοντα για την "πάση θυσία ένταξη των ξένων εργατών στα συνδικάτα,ή την ίδρυση δικών τους";

Αλλά όταν είσαι υποχρεωμένος να συγχρωτίζεσαι και να στηρίζεσαι σε ναυάρχους και λοιπούς απόστρατους αξιωματικούς και "πατριώτες",ή να χαϊδεύεις τα αυτιά των "μικροβιοτεχνών,επαγγελματιών,ντόπιων καταστηματαρχών" και δε συμμαζεύεται,είσαι υποχρεωμένος να στρογγυλεύεις τις γωνίες και καταντάς χειρότερος και από την σοσιαλδημοκρατία του '70.

Το κυρίως μικροαστικό ακροατήριο που απευθύνεται ο Καζάκης, ονειρεύεται μια επιστροφή στον εύρυθμο καπιταλισμό του '80,όπου η αστική τάξη πετούσε και κανά κοκκαλάκι να γλύψουμε και "μεις",οι μικρομεσαίοι επαγγελματίες,καταστηματάρχες κλπ.

Όμως ο τροχός της ιστορίας δεν γυρνά δυστυχώς προς τα πίσω!Τί να κάνουμε...Το μεγάλο παραγωγικό και κυρίως χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο θα συντρίψει το μικρό.

Αν ο Καζάκης θέλει να είναι έντιμος ΚΑΙ στον πολιτικό του λόγο,να βγει και να το πει ξεκάθαρα στο ακροατήριό του,μαζί με την συνολική λύση που έχει να μας προτείνει.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:44 π.μ.

Παιδιά δεν ξέρω τι έχετε πάθει με τον Καζάκη. Νομίζω πως έχετε παρεξηγηθεί χωρίς λόγο (και οι 2 πλευρές. Πάντως η θέση του για τους μετανάστες είναι ξεκάθαρη: "όποιος επενδύει τη ζωή και το μέλλον του στη χώρα είναι έλληνας ανεξαρτήτως καταγωγής και χρώματος." Ως εκ τούτου, νομίζω πως η επιστολή που δημοσιεύεται παραπάνω μοιάζει να είναι περισσότερο αποτέλεσμα κάποιας προσωπικής ή άλλου τύπου διαμάχης (το γνωστό ξεκατίνιασμα) παρά μια αντικειμενική κριτική. Φυσικά αυτό είναι μια απλή υπόθεση που απορρέει, απ το πόσο μακριά είναι αυτά που γράφονται στην επιστολή, απ αυτά που λέει ο Καζάκης δημόσια. Τα γράφω αυτά πιο πολύ για τους συντάκτες του blog, παρά για κάποιον άλλο, γιατί έχω την εντύπωση πως έχει προκύψει μια παρεξήγηση χωρίς αληθινό έρεισμα. Όχι ότι μου πέφτει λόγος, απλά θα προτιμούσα να βλέπω τις δυνάμεις της αντίστασης να συγκλίνουν και όχι να συγκρούονται.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:55 π.μ.

Νομίζω ότι αυτό το κείμενο πρέπει να σταλεί μαζικά σε όσους αριστερούς γνωρίζουμε και έχουν θετική γνώμη για τον Καζάκη. Το ξεγυμνώνει κανονικά και αποκαλύπτει το πραγματικό του πρόσωπο.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:10 π.μ.

Bαθύ κράτος - Βαθύ κόκκινο έχω αρχίσει να μπερδεύομαι.
Δυστυχώς η βλακεία είναι ο πιο ανίκητος εχθρός στην ιστορία, τόχε πεί και ο Θείος Αλβέρτος.
Οσο για τον δύστυχο σύντροφο παραπάνω που του ξυνίζει ο καπιταλισμός όπως ήταν το '80 και η δημοκρατία που είχαμε τι να του πώ;
Καλά θάναι να μην έχει υπερεπαναστατικές παραισθήσεις και να δεί λίγο την κατάντια της κοινωνίας και της αριστεράς.
Δεν καταλαβαίνεις φίλε μου ότι μας πάνε ολοταχώς στον Μεσαίωνα και γιαυτό ευθύνεται επίσης και ο ανέξοδος "αριστερός" λόγος της πλάκας που κυκλοφορούσε με παρωπίδες τόσα χρόνια;
Σε λίγο θα χύνεται αίμα για να έχουμε το στοιχειώδες δικαίωμα να αναπνέουμε, όχι να δουλεύουμε.
Ευτυχώς που ο Καζάκης και λίγοι άξιοι και λογικοί άνθρωποι που νοιώθουν το λαό έχουν πιάσει σωστά την κατάσταση και κάτι μπορεί να γίνει.
Πρωχώρα Δημήτρη και μην ακούς τα βαθειά λαρύγγια είτε κόκκινο χρώμα έχουν, είτε πράσινο είτε μπλέ.
Ολοι έχουμε καταλάβει ότι η δυναμική του ΕΠΑΜ τους στρίμωξε και βρυχώνται όλα τα τσακάλια.

Ενας άνεργος Αριστερός, ανένταχτος και παλιά καραβάνα μού έλεγε τώρα τελευταία: μην περιμένεις τίποτα απο τον αριστερό κρετινισμό, ξέρω καλά πόσο ανίκανοι είναι, αν ο Καζάκης αντέξει τις επιθέσεις, γιατί θα τον κτυπήσουν σαν χταπόδι , και το δουλέψει καλά το ΕΠΑΜ με όλο το λαό υπάρχει ελπίδα για την δημοκρατία. Για τ' άλλα βλέπουμε.

NoMercy
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:54 π.μ.

Καταρχην να 'σαι καλα που μου ελυσες μια απορεια. Οπως εγραψα και σε αλλο σχολιο ηθελα να εχω εναν διαλογο απο τους αποχωρησαντες του ΕΠΑΜ με την ηγεσια τους.
Δυστιχως επιβεβαιωνεις μερικώς τις υποψίες που είχα περι τομης εθνικου και σοσιαλιστικού χωρου.
Οι ασαφειες στο λόγο του και οι διαφορετικές ανα περίπτωση απαντήσεις σε ιδια ερωτήματα (που και εγω εχω παρατηρήσει) προκύπτουν πιστευω λογω της πολυσυλλεκτικότητας που θελει να εχει το μετωπο. Και αυτη η πολυσυλλεκτικότητα ειναι τελικα που το οδηγεί μαθηματικά στην προαναφερθήσα τομη.
Περιμενω και αλλες αποχωρησεις γεγονος λογικο και αυτονοητο οταν προσπαθουμε να χωρεσουμε πολλα καρπούζια στην ιδια μασχαλη.
Σαν σχολιο εχω μονο το οτι να πεταμε τις ιδεες μας με βαση προσχερες συμμαχίες για εν δυνάμει κέρδη εχει αποδειχθεί οτι μονο χαμένους θα μας βγάλει.
Τωρα σε οσους θέλουν να τραβηξουν αυτο το δρόμο με 'γεια τους με χαρα τους. Απο "κολοτουμπες" αριστερών τοσα χρόνια αλλο καλο.
Για οσους δεν αρέσουν αναρτήσεις επί της πολιτικής πραγματικότητας οπως ο καθένας μας την βιώνει ας κανουν οτι λεει το αφεντικό τους. Ουδεις δε πρεπει να μενει ασχολίαστος. Εκτος εαν καποιος διεκδικεί το αλαθητο. Καλώς κανετε και δίνετε βήμα ως blog και ας λενε διαφοροι οτι θελουν. Και επειδη καποια στιγμη θα μας ζητηθει να παμε και για το κουκι μας καλό θα ήταν να ξερουμε οτι το ΕΠΑΜ δεν είναι και οπως λεει δε θέλει κιολας να γινει κομμα. Οι διαφορες συνιστώσες του μετωπου λοιπον τι θα πανε να ψηφίσουν και με ποια λογική? Μηπως "ψηνουν" κατι στη γωνία? Εμένα γιατι κατι μου μυρίζει?
ΥΣ: θα εξακολουθω να ακουω τον Καζακη κυριώς για να δω τι τροπη θα παρει το θεμα τωρα που ΔΕΝ ειναι πλεον στο απυροβολητο απο αριστερα.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:05 μ.μ.

Κείμενο «πούρας» προβοκάτσιας, άξιο να γραφτεί στη λίστα του ασφαλίτικου indymedia.

Καρλ Μαρξ
ΜΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ

Εδώ και λίγο καιρό, οι ραφτεργάτες του Λονδίνου ίδρυσαν μια γενική ομοσπονδία για να υποστηρίξουν τα αιτήματά τους εναντίον των εργοδοτών, που στην πλειοψηφία τους είναι με γαλλοκαπιταλιστές. Το ζητούμενο δεν είναι μόνο ν' ανέβουν οι μισθοί στα επίπεδα των διαρκώς αυξανόμενων τιμών των μέσων επιβίωσης αλλά και να μπει ένα τέλος στην υπερβολικά σκληρή μεταχείριση των εργατών σ' αυτόν τον κλάδο της βιομηχανίας.

Οιεργοδότες κοίταξαν πώς θα ματαιώσουν αυτό το σχέδιο, φέρνοντας εργάτες απ' το Βέλγιο, τη Γαλλία ή την Ελβετία.

Πάνω σ' αυτό το θέμα, το Κεντρικό Συμβούλιο της Διεθνούς Ένωσης Εργατών δημοσίευσε στις βελγικές, γαλλικές και ελβετικές εφημερίδες μια προειδοποίηση, η οποία είχε πλήρη επιτυχία. Η μανούβρα των εργοδοτών του Λονδίνου απέτυχε' αναγκάστηκαν να συνθηκολογήσουν και ν' ανταποκριθούν στα δίκαια αιτήματα των εργατών. Έχοντας ηττηθεί στην Αγγλία, οι εργοδότες προσπαθούν τώρα να πάρουν αντίμετρα, ξεκινώντας απ' τη Σκωτία. Σαν αποτέλεσμα των όσων συνέβησαν στο Λονδίνο, αναγκάστηκαν αρχικά και στο Εδιμβούργο να συμφωνήσουν σε μια αύξηση μισθών 15%.

Την ίδια στιγμή όμως μυστικά έστειλαν στη Γερμανία ανθρώπους για να στρατολογήσουν εργάτες, ειδικά απ' τις περιοχές του Ανόβερου και του Μεκλεμβούργου, και να τους φέρουν στο Εδιμβούργο. Η Πρώτη ομάδα έχει ήδη μεταφερθεί.

Ο σκοπός αυτής της εισαγωγής εργατών είναι ο ίδιος με την εισαγωγή Ινδών κούληδων στη Τζαμάικα, δηλαδή η διατήρηση της δουλείας.

Αν οι εργοδότες του Εδιμβούργου πετύχουν, μέσω της εισαγωγής Γερμανών εργατών, να εξουδετερώσουν τις παραχωρήσεις που ήδη έχουν κάνει, αυτό θα έχει αναπόφευκτα τον αντίκτυπό του και στην Αγγλία. Και αυτοί που θα υποφέρουν περισσότερο θα είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί εργάτες, που στη Μεγάλη Βρετανία είναι περισσότεροι απ' τους εργάτες των άλλων εθνών της ηπειρωτικής Ευρώπης. Αυτοί οι ίδιοι οι νεοεισαγόμενοι εργάτες, όντας τελείως αβοήθητοι σε μια ξένη χώρα, θα βυθιστούν σύντομα στο επίπεδο ενός παρία.

Είναι ζήτημα τιμής για τους Γερμανούς εργάτες ν' αποδείξουν στους εργάτες των υπολοίπων χωρών ότι κι αυτοί, όπως οι αδελφοί τους στη Γαλλία, στο Βέλγιο και στην Ελβετία, γνωρίζουν πώς να υπερασπιστούν τα κοινά συμφέροντα της τάξης τους και δεν θα γίνουν υποτακτικά όργανα του κεφαλαίου στον αγώνα του ενάντια στην εργατική τάξη.

Για λογαριασμό του Κεντρικού Συμβουλίου της Διεθνούς Ένωσης Εργατών
Καρλ Μαρξ, Λονδίνο, 4 Μαίου 1866


Το κύμα της κατευθυνόμενης λαθρομετανάστευσης εκατομμυρίων εξαθλιωμένων ανθρώπων προς την πατρίδα μας , έχει ως στόχευση αυτό ακριβώς που περιγράφει ο Μαρξ παραπάνω, και το οποίο βιώνουμε πέρα από κάθε αμφισβήτηση.

Όποιος υποστηρίζει τα ανοιχτά συνορα , δλδ το «μπατε σκύλοι αλέστε» κεφαλαίων και ανθρώπων μέσα σε μια νεοναζιστικού προσανατολισμού Ευρώπη, είναι ή ηλίθιος ή πράκτορας.
Πάντως πατριώτης και αριστερός δεν είναι.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:09 μ.μ.

Επειδή έχουν ξεφτιλιστεί οι έννοιες εδώ και πολλά χρόνια,καλά λέει η Παπαρήγα ότι δεν υπάρχει αριστερά και δεξιά,υπάρχει λαός και μονοπώλια.
'Η με το λαό θα είσαι ή με τα μονοπώλια.
Σε αυτό παίρνεις θέση κι από αυτό κρίνεσαι.
Η μάχη του λαού γίνεται με βάση το εθνικό έδαφος,πρώτα και κύρια εκεί,
κι εκεί πατάει η διεθνιστική αλληλεγγύη για να ξεδιπλωθεί κι έτσι έχουμε το δίπολο πατριωτισμός-διεθνισμός στο μαρξισμό.
Δεν στέκεται στο υπερπέραν μιας κάποιας Ευρώπης των λαών που είναι σκέτο ιδεολόγημα που πλασάρουν οι αστοί,τα μονοπώλια κι οι πολυεθνικές για να μπερδέψουν τον εργατόκοσμο και να τον κάνουν να περιμένει κοιτώντας...στο άπειρο όσο η χούντα της ΕΕ θα μαζεύει όλη την εξουσία απ'όλα τα κράτη.
Και μεις τι θα λέμε;
Όχι καλέ...καλέ μη φύγουμε από την ΕΕ και το ευρώ γιατί μπορεί
νά'χουμε τη χούντα της ΕΕ των μονοπωλίων αλλά καλέ,κρατάμε τη φλόγα και την ελπίδα ζωντανή για την Ευρώπη των λαών;
Φαντασιώσεις όσο καταστρέφονται τα πάντα γύρω μας;
Λένιν έχουνε διαβάσει όσοι παπαγαλίζουνε αυτά τα ιδεολογήματα
και πάνε να τα περάσουνε και ως μαρξιστικά τρομάρα τους;
Ο Μπογιόπουλος στο Ριζοσπάστη έχει ένα άρθρο σχετικό το Σάββατο,
μπείτε στον κόπο να το διαβάσετε.

KK
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:14 μ.μ.

Να πείτε στον κύριο Καζάκη ότι ο παγκόσμιος καπιταλισμός καταρρέει και δε θα μας σώσει καμία δραχμή και καμιά εναλλακτική διαχείριση που προτείνει. Ας μην ματαιοπονεί λοιπόν να εξορθολογήσει ένα σάπιο σύστημα. Μόνη λύση για την ανθρωπότητα είναι ο σοσιαλισμός.

Οι πραγματικοί κομμουνιστές, πάντα στην πρώτη γραμμή του αγώνα, όσο λίγοι και αν είναι, δε χρειάζονται τον κάθε τσαρλατάνο Καζάκη να τους αναγνωρίσει. Θα τους αναγνωρίσει ο λαός με τον οποίον μάχονται μαζί.

Αν ήμουν στο Βαθύ Κόκκινο θα ήταν τιμή μου να με βρίζει ο Καζάκης και η κομπανία του.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:23 μ.μ.

Κάποιοι έχουνε μπερδέψει το διεθνισμό με τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου,κι έχουνε μπερδέψει επίσης το εθνικό νόμισμα με τον εθνικισμό.
Η απο-Μααστριχτοποίηση είναι δύσκολη υπόθεση για μερικούς,το καταλαβαίνω,αλλά τί να κάνουμε που οι Κλασσικοί ποτέ δεν αγωνίστηκαν για τον ''διεθνισμό'' των ''4 ελευθεριών'' του Μάαστριχτ,ποτέ δεν υποτίμησαν ότι η ταξική μάχη γίνεται κύρια σε εθνικό έδαφος,
ποτέ δεν σνόμπαραν τα θέματα της ανεξαρτησίας και της λαϊκής κυριαρχίας!

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:58 μ.μ.

Αποφασίστε ρε μάγκες.
Πανικόβλητοι είναι μερικοί φαίνεται.
Την προηγούμενη βδομάδα κάποιοι εθνικιστές κράζανε τον Καζάκη γιατί είπε ότι ''όσοι είναι στη χώρα και επενδύουν το μέλλον τους εδώ,ανεξαρτήτως φυλής ή χρώματος,
είναι Έλληνες''.
Τώρα κάποιοι αριστερούληδες τον κράζουνε για εθνικισμό γιατί δεν υποκλίνεται στη χούντα της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων!
Αποφασίστε ρε μάγκες,τι είναι ο Καζάκης,ανθέλληνας ή εθνικιστής;
Είπαμε ΔΥΟ είναι οι όχθες.
Λαός και Μονοπώλια.
Αν διαλυθεί η ΕΕ θα απελευθερωθούν οι δυνάμεις χειραφέτησης των λαών.
Αυτό το λέει όχι ο Καζάκης,αλλά τα κρατικά επιτελεία των ΗΠΑ και το φοβούνται.Ξέρετε γιατί το λένε;
Γιατί αυτά τα επιτελεία κάνουν ΑΝΑΛΥΣΗ και έχουν ΣΧΕΔΙΟ για τα δικά τους ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ,δεν τρέχουν σαν κολλαούζοι πίσω από ιδεολογήματα άλλων,όπως κάνουν κάποιοι δήθεν αριστεροί με Ευρώπες των λαών και ροζ λουλούδια.
Μόνο να δείτε ΠΟΣΟ τρέμουν οι Αμερικάνοι μήπως διαλυθεί η ΕΕ και η Ευρωζώνη και θα καταλάβετε γιατί μιλάμε.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:12 μ.μ.

Κάποιοι νομίζουν πως είναι καιρός για πολιτικοιδεολογικές συζητήσεις.
Πόσο μόνοι είναι!
Εξανεμίστηκε κάθε λόγος να σας διαβάζει κανείς πλέον.

12 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:18 μ.μ.

Δυστυχώς ένα μεγάλο κομμάτι του χώρου της αντικαπιταλιστικής αριστεράς στα πλαίσια μιας τυχοδιωκτικής πολιτικής για την οικοδόμηση συμμαχιών πάνω στην γραμμή “έξω από την ΟΝΕ και την ΕΕ”, είχε ανοικτές τις αγκάλες της στον Δ. Καζάκη και έκλεινε τα μάτια του για γενικότερα πολιτικά πλαίσια εντός των οποίων εντασσόταν αυτές οι απόψεις περί ευρώ, ΕΕ, εθνικής κυριαρχίας και άλλα "αντικαπιταλιστικά" παρόμοια...

Μια κριτική για αυτό το θέμα εδώ:
Οι εξελίξεις στο χώρο της εθνικοπατριωτικής αριστεράς

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:51 μ.μ.

Καλά 2.18,άμα βλέπω οπορτουνιστές να κατηγορούν άλλους για τυχοδιωκτική πολιτική με πιάνει σύγκρυο και πονόκοιλος.
Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα.
Άμα εσείς λέτε ναι στη χούντα της ΕΚΤ,της ΟΝΕ και της ΕΕ κι αυτό το βαφτίζετε 'διεθνισμό' τι να πω.
Παρέα με τον Παπαδήμιο,τις ΗΠΑ,
τις τράπεζες,τις πολυεθνικές,τα μονοπώλια και τους τοκογλύφους είστε.Αυτοί είναι που θέλουν την ΕΕ και την ΟΝΕ και αυτοί τρέμουνε μη διαλυθούν τα οικοδομήματά τους αυτά.Καταλάβετέ το αυτό μπας και απαγκιστρωθούνε μερικοί από σας και ξεκολλήσουν.
Είστε οι πιο δογματικοί απ'όλους
γιατί ούτε που φαντάζεστε τη ζωή μας μακριά από το κατασκεύασμα της ΟΝΕ και του Ευρώ.
Ακόμα και οι Αμερικάνοι,ακόμα και τα μονοπώλια,όσο και να παλεύουν με λύσσα μην πάθουνε τίποτα τα δημιουργήματά τους,κάνουν σχέδια και για το ενδεχόμενο οι λαοί να το γκρεμίσουν,επεξεργάζονται κι άλλα σενάρια,κάνουνε αναλύσεις και προσπαθούν να προετοιμαστούν για κάθε εξέλιξη.
Εσείς όμως...μπα,ούτε που το διανοείστε!Εκεί,κολλημένοι.
Δογματισμός.Παρωπίδες.
Μαριγούλα Μαριγώ ποτέ μου έξω απ'το ευρώ.Και ξερό ψωμί.
Δεν υπάρχει διεθνισμός με λαούς σκλάβους,αλλά μόνο με λαούς ελεύθερους!
Σκεφτείτε νά'χανε τα μυαλά σας κάποιοι λαοί το 19ο αιώνα,και πρώτα ο ελληνικός λαός!
Σκεφτείτε νά'χανε τα μυαλά σας και να λέγανε ότι η Ιερά Συμμαχία είναι απόλυτος και απαραβίαστος νόμος και δεν την αμφισβητούμε γιατί θα μας πούνε εθνοπατριώτες και θα μας κατηγορήσουνε ότι πέφτουμε στην θανατερή παγίδα της εθνικής αγκαλιάς.
Σκεφτείτε νά'χανε τα μυαλά σας και να λέγανε ότι 'ριζοσπαστικό και διεθνιστικό' είναι όχι να παλεύεις για να απελευθερώσεις τη χώρα σου
από τον κατακτητή με λαϊκή εθνική-κοινωνική επανάσταση,όπως του '21 ή στην Ιταλία πιο μετά κλπ.,αλλά να παλεύεις για μια καλύτερη Ιερά Συμμαχία των λαών για να φύγει ο Μέτερνιχ και να έρθει κανείς πιο φιλεύσπλαχνος ηγεμόνας.
Με τα μυαλά σας ακόμα εκεί θά'μασταν,ακόμα Ιερά Συμμαχία θα είχαμε,και θα μας υποχρέωναν για να μην πάμε φυλακή νά'χαμε πάνω απ'το κρεβάτι μας ένα πόστερ του Μέτερνιχ.
Δηλαδή ρε παιδιά άμα κόψει χρήμα η ΕΚΤ ή άμα μαζέψει κι άλλες εξουσίες από τα κράτη και τους λαούς η ΕΕ,θα πάψει να είναι χούντα,ή μήπως θά'ναι χειρότερη χούντα;
Η' μήπως τα λεφτά θα πάνε στο λαό;Ακόμα χειρότερα θά'ναι για το λαό και μακάρι να μην το δούμε.
Αφήστε τις φαντασιώσεις,χρόνος δεν υπάρχει.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:20 μ.μ.

Η μεγαλύτερη αλήθεια στο κείμενο
''οι εξελίξεις στο χώρο της εθνικοπατριωτικής αριστεράς'' που ανεβάσανε οι 2.18 είναι αυτή στο τέλος,εκεί που σχεδόν κατηγορείται,
η 'αντικαπιταλιστική αριστερά' διότι δεν έκανε αυτό που μάλλον ήθελαν οι συντάκτες του κειμένου,
δηλαδή να χειραγωγήσει τις εξελίξεις και να μην τις αφήσει να ξεφύγουν προς την απελευθερωτική για το λαό γραμμή 'έξω απ'την ΟΝΕ και την ΕΕ,έξω από τη χούντα των μονοπωλίων'!
Δεν χρειαζόταν ρε παιδιά,το είχαμε
καταλάβει.
Καλά ούτε που σας περνάει απ΄το μυαλό ότι οι αντικαπιταλιστές μπορεί και να σκεφτούν ότι η χούντα των μονοπωλίων πρέπει να γκρεμιστεί.
Ούτε που σκέφτεστε ότι οι αντικαπιταλιστές μπορεί και να σκεφτούν ότι μέσα σ'αυτή τη χούντα της ΕΕ δεν μπορείς να κάνεις βήμα χωρίς να σου κόψουν το κεφάλι.
Σου απαγορεύουν να καλλιεργείς τα προϊόντα που εσύ ως χώρα χρειάζεσαι για να θρέψεις τον πληθυσμό σου,σου απαγορεύουν να προστατεύεις τον πλούτο σου,σου παίρνουνε τον πλούτο,σε καταδικάζουν σε 20 χρόνια καταστροφή,σου αφαιρούν την εθνική κυριαρχία (δηλαδή το έδαφος πάνω στο οποίο πατάει η λαϊκή κυριαρχία),κι εσείς θέλετε οι αντικαπιταλιστές να χαζεύουνε τον Παπαδήμο και τον Ντράγκι.
Όχι,εκεί εσείς,να τους πείτε για 'διεθνισμούς'.
Ωραίος διεθνισμός μάγκες.
Εσείς κι ο Παπαδήμος,εσείς κι η ΕΚΤ,εσείς και η Ντόιτσε Μπανκ,όλοι μαζί στο 'διεθνιστικό' αγώνα για ένα καλύτερο αύριο πιο φωτεινό,πιο χαρμόσυνο.
Γλυκιά και τρυφερή η αγκαλιά της ΕΕ
για ορισμένους.
Αλλά είναι φυλακή κι οι λαοί θα τη γκρεμίσουν.Πρώτα απ'όλα στο δικό τους εθνικό έδαφος.
Μακάρι να κάνουμε εμείς την αρχή και να ξετυλίξουμε το κουβάρι της
ευρωδουλείας των λαών.Όπως κάνουν σε όλες τις εποχές τόσοι και τόσοι λαοί όταν απέναντί τους έχουν αφέντες.Σπάνε τα δεσμά.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:43 μ.μ.

εμφανιστηκε και η εοσ !θαυμα..θαυμα..!!!!

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:17 μ.μ.

Άλλο ο εργατικός διεθνισμός και άλλο ο αστικό κοσμοπολιτισμός "12 Δεκεμβρίου 2011 4:20 μ.μ. " Τα μπερδεύεις.


Αφιερώνεται στους "Θαυμαστές" του και μέσα στην Αριστερά. Αφιερώνεται σε Αλαβανικούς Κοετζήδες που θέλουν "Μέτωπο" με τον κ.Καζάκη.


Καζάκης για μετανάστευση - ΚΥΒΕ Περιστερίου 3-10-11

Δείτε το τι κόσμο "τραβά" με βάση τις διακυρήξεις του. Παντώς μιλά(για να μην τον αδικούμε), και για το "μισό μάτι" που βλέπουν τους Έλληνες εργαζόμενους στην Κύπρο..Αλλά οι ερωτήσεις από το ακροαστήριο δείχνουν άλλη αντίληψη των περι "πατριωτικών μετώπων"..

Και όταν λέει ο "λαός" ποιους εννοεί ο κ.Καζάκης;
Αυτοί που καλωσόρισαν που καλοσόρισαν τα μνημόνια;
Αυτούς που είχαν / έχουν πάρε δώσε με τους μηχανισμούς εξουσίας;
Που έπαιρναν μπόλικες επιδοτήσεις από ΕΕ;
Τα γρηγορόσημα; Τα στελέχη του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα;
Τους μεγαλογιατρούς; Τους Έλληνες εφοπλιστές; Τους ξενοδόχους που ούτε για αστείο δεν θέλουν να ακούσουν την έξοδο από το ευρώ; Όλοι αυτοί δεν ανήκουν στον ελληνικό λαό; Γιατί ο κ.Καζακης αρνείται να μιλήσει για τάξεις και αντικρουόμενα ταξικά συμφέροντα;

Τι να πει όμως ο κ.Καζάκης; Διεθνισμός; Ταξική ενότητα με τις εργατικές τάξεις άλλων χωρών; Του πέφτει βαρύ κατί τέτοιο. Αυτός πιστεύει στον "λαό".
Μόνο που δεν είμαστε όλοι το ίδιο στην θέση μας στην παραγωγή. Ούτε οι εκμεταλλευτές είναι το ίδιο με τους εκμεταλλευόμενους.
Υπάρχει διαφορά να σε εκμεταλλεύεται Ελληνας καπιταλιστής και ποια ο ξένος; Για τον κ.Καζάκη μάλλον φαίνεται να υπάρχει..


Τι σημαίνει επιστροφή στο "εθνικό νόμισμα". -Δεν θα υποτιμηθεί το εθνικό νόμισμα(στο 10:30); Αρχικά αποφεύγει να πάρει θέση. Μετά λέει όχι ή όχι απαραίτητα στο (16:20). Αυτό που βοηθά στην ανταγωνιστικότητα είναι η παραγωγικότητα της οικονομίας! Αν αυτό δεν είναι χιλιοειπωμένες κουβέντες σε στυλ Κώνστα τότε τι είναι ρε θαυμαστές του Καζάκη;

-Τον ρωτάνε πως θα εισάγουμε πρώτες ύλες (14:30) ; Δεν θα ακριβήνουν; Μοσχαρίσιο κρέας απο που θα εισάγουμε(17:30);


Μίλα και για "έννομα δικαιώματα". Από που; από τον ΟΗΕ; Από τα δικαστήρια των χωρών που δανείζουν στο Ελληνικό κράτος;
Τέτοια μεταφυσική πίστη στο "δίκαιο";
Αυτή την πίστη δεν ειρωνεύονταν όταν μιλούσε για αυτή η ΕΛΕ προ 6μήνου;(με την οποία ΕΛΕ διαφωνώ κάθετα).

Ποιος δημιουργεί το διεθνές δίκαιο αν όχι αυτοί που έχουν την δύναμη;



Αξιοσημείωτο και των 2 Video είναι πως με λίγη πίεση από το πάνελ ή το κοινό, ο κ.Καζάκης φαίνεται να υποχωρεί από τις θέσεις του. Τα Πέρι η διαγραφή χρέους πέταξε. Πήγε προς "μεγάλη διαγραφή" του χρέους. Μόνο που αυτό το έλεγαν οι πραγματιστές νεοφιλελεύθεροι από τον Φεβρουάριο - Μάρτιο του 2011.

Για τους θαυμαστές του κ.Καζάκη ένα video από τον Εξάντα. Αργεντινή 10 χρόνια μετά.
Πως πολλαπλασιάζονται π.χ. τα δανεικά όταν έρχεται η αποδέσμευση από ένα ισχυρό νόμισμα και η κρατικοποίηση των τραπεζών δεν συνοδεύεται με εργατικό έλεγχο. Αλλά αυτό είναι ταξικό ζήτημα και με αυτό δεν ασχολείται ο κ.Καζάκης..

ΕΞΑΝΤΑΣ ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ 10 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

Η διαγραφή του χρέους με εργατικό έλεγχο των τραπεζών βρίσκεται προς την σωστή κατεύθυνση. Αν εφαρμοστεί, θα περάσουμε 5 χρόνια Βενεζουέλα. Η άλλη λύση, η λύση των αστών είναι 20 χρόνια άλλα Κολομβία. Άλλες λύσεις δεν υπάρχουν. Η οποιαδήποτε λύση θα έχει κόστος. Εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν.

Όσο το ταξικό θερμόμετρο ανεβαίνει τόσο θα γίνονται "κωλοτούμπες" από μικροαστούς διανοητές των πάσης φύσεως πατριωτικών παλλαϊκών κλπ μετώπων

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:47 μ.μ.

"Προλετάριοι όλου του κόσμου ενωθείτε". Τελευταία φράση από το "Κομμουνιστικό Μανιφέστο"

Προφανώς ο Κ.Μαρξ που τα είπε αυτά, συμμετείχε στην 1η Διεθνή των Εργατών, δεν ήταν αριστερός ούτε "πατριώτης"..

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:51 μ.μ.

Μία παράληψη video

Καζάκης στο Δελτίο του Alter 11-10-2011


Τι σημαίνει επιστροφή στο "εθνικό νόμισμα". -Δεν θα υποτιμηθεί το εθνικό νόμισμα(στο 10:30); Αρχικά αποφεύγει να πάρει θέση. Μετά λέει όχι ή όχι απαραίτητα στο (16:20). Αυτό που βοηθά στην ανταγωνιστικότητα είναι η παραγωγικότητα της οικονομίας! Αν αυτό δεν είναι χιλιοειπωμένες κουβέντες σε στυλ Κώνστα τότε τι είναι ρε θαυμαστές του Καζάκη;

-Τον ρωτάνε πως θα εισάγουμε πρώτες ύλες (14:30) ; Δεν θα ακριβήνουν; Μοσχαρίσιο κρέας απο που θα εισάγουμε(17:30);


Μίλα και για "έννομα δικαιώματα". Από που; από τον ΟΗΕ; Από τα δικαστήρια των χωρών που δανείζουν στο Ελληνικό κράτος;
Τέτοια μεταφυσική πίστη στο "δίκαιο";
Αυτή την πίστη δεν ειρωνεύονταν όταν μιλούσε για αυτή η ΕΛΕ προ 6μήνου;(με την οποία ΕΛΕ διαφωνώ κάθετα).

Ποιος δημιουργεί το διεθνές δίκαιο αν όχι αυτοί που έχουν την δύναμη;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:09 μ.μ.

Ξεπουλάνε ότι έχει και δεν έχει αυτή η χώρα και εσείς ασχολείστε με τον Καζάκη και τις απόψεις του και αν είναι εθνικιστής ή κομμουνιστής!!!
Πρώτα να απαλλάξουμε τη χώρα από το σαθρό πολιτικό σύστημα και μέτα μαλώνουμε όσο θέλετε για τον Καζάκη. Δεν είναι της παρούσης. Το επείγον είναι να παραμερίσουμε τις οποιεσδήποτε διαφωνίες μας και να πετάξουμε έξω αυτούς που μας εξαθλιώνουν.

12 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:10 μ.μ.

Ο εθνικομπολσεβικισμός καλά κρατεί γαμώ το ΚΚΣΕ μου και την Τρίτη Διεθνή

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:33 μ.μ.

Απαραίτητη προσθήκη σε δική μου παράληψη που παρακαλώ τους διαχειριστές του "ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ"
να την δημοσιεύσουν για να γίνει ακτανοητό το προηγούμενο post μου


Από το "Τι σημαίνει επιστροφή στο "εθνικό νόμισμα.." μέχρι το "Ποιος δημιουργεί το διεθνές δίκαιο αν όχι αυτοί που έχουν την δύναμη; "

αναφέρεται σε
video όπου ο κ.Καζάκης μιλά με τον κ. Χατζηνικολάου, κ.Μακρή και κ.Κώνστα,κ.Παυλόπουλο βρίσκεται στο



Και κάτι τελευταίο για τους θαυμαστές του κ.Καζάκη.
Είχε δημοσιευτεί εργασία για την μετανάστευση των Ελλήνων στην Αμερική. Περιλάμβανε και για την "νόμιμη" αλλά και για την χωρίς χαρτιά μετανάστευση, χωρίς αστική "νομιμότητα".
Στην εργασία συμπεριλαμβάνονται ευχαριστίες για την βοήθειά του κ.Δ.Καζάκη.Μπορεί να είναι και απλή συνονυμία και να μην αναφέρονται στις ευχαριστίες τους στον κ.Καζάκη τον διακεκριμμένο οικονομολόγο.

Συγκεκριμμένα για την εργασία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (1900-1925)

"...
Μπόραβου Βασιλική, Ταβελλάρη Σοφία, Τρώντσιου Ευαγγελία (1998)
Η ελληνική μετανάστευση στις ΗΠΑ (1900-1925) *
Virtual School, The sciences of Education Online, τόμος 1, τεύχος 3, Δεκέμβριος 1998
http://www.auth.gr/virtualschool/1.2/Praxis/BoravouProject.html

Οι παραπομπές στα άρθρα, που δημοσιεύει το περιοδικό, πρέπει να συμπεριλαμβάνουν τις παραπάνω πληροφορίες.
*Εργασία που εκπονήθηκε στα πλαίσια των μαθημάτων της Θ. Ανθογαλίδου.
Επιμέλεια, διορθώσεις Θ. Ανθογαλίδου

Το κείμενο που ακολουθεί προέκυψε από μια μικρή έρευνα, που θεωρήσαμε ότι έπρεπε να προηγηθεί από την κατάστρωση του project για την ελληνική μετανάστευση στην Αμερική στις αρχές του 20ου αιώνα. Οι θεματικοί άξονες, με τους οποίους οργανώνεται αυτή η εργασία, αντιστοιχούν στις πέντε θεματικές ενότητες οι οποίες αντίστοιχα ανατίθενται στις πέντε ομάδες των μαθητών, που θα ασχοληθούν με το project. Στον πίνακα με τους θεματικούς άξονες έχουμε συνδέσει (με links) τον καθένα με το αντίστοιχο κεφάλαιο.
Ευχαριστούμε θερμά το συνάδελφο Δημήτρη Καζάκη, για την πολύτιμη βοήθειά του.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΣΤΙΣ ΗΠΑ (1900-1925)..."


Θα ήταν πολύ (να το πω ειρωνικό;) να είναι τελικά το ίδιο πρόσωπο

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:53 μ.μ.

"@12 Δεκεμβρίου 2011 8:09 μ.μ. "

Είδες πως ο κ.Καζάκης λίγο που τον στρίμωξαν στο ALTER άρχισε να τα αλλάζει ή δεν μιλούσε ξεκάθαρα;

Διαφορετικοί κόσμοι είμαστε και το είδες στα video. Εμείς πιστεύουμε στην ενότητα της εργατικής τάξης ασχέτως χρώματος διακρίσεων. Εσύ γενικά στο "λαό".
Mέσα στο λαό δεν είναι αυτοί που προανέφερα;
Δεν είναι και οι αεριτζήδες; Δεν είναι οι αστοί; Δεν είναι και η καμαρίλα της εξουσίας; Εκτός αν νομίζεις πως οι βίλες φύτρωναν από μόνες τους, τα 600 δις (κατά Spiegel) των Ελλήνων καταθετών έφυγαν απο μόνα τους, τα 500 δις περιουσιακών στοιχείων σε κατόχους ελληνικού διαβατηρίου, έφυγαν αυτοβούλως (αυτό σε ρεπορτάζ των Νέων του 2009)

Οι εθνικιστές πάντοτε συμμαχούσαν με τις αστικές τάξεις άλλων χωρών όταν ερχόντουσαν τα δύσκολα και κοβόταν το "μαμ". Και μια ζωή παρέσυραν τον τόπο σε τραγωδίες.
Παραδείγματα υπάρχουν πολλά ειδικά σε αυτό τον τόπο. Ποιο πολλά θα βρεις στο βιβλίο του Βασίλη Ραφαηλιδη "Η κωμικοτραγική ιστορία του Ελληνικού Κράτους 1830-1974"
π.χ. Ποιοι εντάχθηκαν στους Γερμανοτσολιάδες; Και γιατίο παππούς του gap τους έδωσε άφεση αμαρτιών;


Δύο είναι οι κύριες τάξεις. Η εργατική τάξη και η αστική τάξη.
Αυτοί που παρλαγουν τον πλούτοι και αυτοί που καρπώνονται το μεγαλύτερο μέρος της υπεραξίας αυτών που παράγονται. Η "μεσαία τάξη" όπως έλεγε ο Μαρξ ότι προλεταριοπείται τάχιστα, τελικά αποδείχτηκε μία "φούσκα". Όπως π.χ. η φούσκα των χρηματηστηρίων

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

NoMercy
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:41 μ.μ.

Σημερα 12/12/11 www.radio9.gr στο μεσο της εκπομπης ο ΔΚ δηλωνει οτι δεν εχει προβλημα συνεργασίας με τον Καμενο.
Το ραδιο9 κρατα αρχειο εκπομπων.
Ερωτημα 1ο :
Ρε παλικαρε ΔΚ αμα δεν εχεις προβλημα γιατι μας ζαλιζεις τις τελευταιες μερες με διαψευσεις και παπαροσχολια περι βαθυ κρατους?
Ερωτημα 2ο :
Μετα τον Καμενο μηπως θα πρεπει να ρίξεις μια ματια και στη Χρυση Αυγή?

NoMercy
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:28 μ.μ.

Για το ακριβες του λογου μου ακουστε απο 59:30 εως 61:30
Στο 59:50 περιπου αναφερετε στον Καμενο

http://www.radio9.gr/Media.aspx?a_id=1338&item=3920&prodId=5&prodId=5

και εαν προσεξετε στην αρχη λεει ..να παρουμε ενα 30%..
Τι να πάρετε είπες?
Μετωπο δεν ειπατε πως είστε? Ξαφνικα γίνατε κόμμα και μάλιστα εξουσίας?
Αντε και σ' ανωτερα

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:32 μ.μ.

Καλά περιμένετε εσείς να ενωθούν οι εργάτες όλου του κόσμου για να γίνει η επανάσταση...

Εδώ πάνε να μας κάνουν δούλους στα φέουδα των τραπεζιτών και εσεις περιμένετε να ξεσηκωθούν οι κομμουνιστές της Ευρώπης...

Διχαστικό και ύποπτο ποστ.

Μην τυχον και χάσει ο Περισσός το 10% για να κάνει τον νεροβραστη αντιπολίτευση στη Βουλή.

Μέχρι και η Παπαρήγα είπε οτι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΩΡΑ Η ΩΡΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΥΡΩ!

Για ποιό λόγο?

Ντροπή στο ΚΚΕ. Η ιστορία θα καταγράψει την εγκληματική του στάση τόσο τώρα, όσο και στο παρελθόν με τους κηφήνες που εξέθρεψε....

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:52 μ.μ.

Δεν εχουμε την πολυτελεια να ασχολουμαστε με τα πολιτικα πιστευω του καθε Καμμενου.Μονο με το αν ειναι πατριωτης.Και νομιζω πως ειναι.Ας διωξουμε αυτους που ξεπουλανε και αυτους που αγοραζουν την χωρα,και μετα ελευθερα διαλεγουμε ποιον πολιτικο δρομο θελουμε να ακολουθησει η πατριδα μας.Αλλα ως τοτε βγαλτε τις κομματικες ταμπελες.Δεν βλεπετε ποσο ωραια εχουν εφαρμοσει το διαιρει και βασιλευε?Μεχρι και ο Κουρουμπλης εκανε κομμα.Κοψτε τις διχονοιες.Ενα συνασπισμενο μετωπο χρειαζεται.

NoMercy
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:11 μ.μ.

Προς ανωνυμος 10:52
Εισαι αλλου φιλε. Και ο Χιτλερ Γερμανος πατριωτης ηταν και ηθελε να διώξει αυτους που ξεπουλούσαν την πατριδα του για να πληρωσουν τα χρεη.
Θα τον έβαζες στο ΕΠΑΜ αυτόν?

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:16 μ.μ.

ρε εσεις να σας πω κατι...Βαλτε ο,τι βαρομετρο θελετε για να μετρησετε ποσο ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ ειναι ο ΚΑΖΑΚΗς και ποσο εσεις.Εγω ξερω οτι ο καθηγητης δουλευει ενω 8οο.οοο Ελληνες δεν εχουν δουλεια,οι περισσοτεροι λαικα ατομα.Πρεπει να λεμε και μπραβο που σε αυτη τη χωρα ειματσε τουμπανο στους μετασναστες?τι να κανω αν φταει ο ιμπεριαλισμος κυριως,αλλα ειματσε και γεματοι απο μονιμους και λαθρομεταναστες,που θα δουλεψουμε ολοι ρε?και βασιζεται οτι θα κανει επανατσαση με τα παιδια απο Πακισταν μαζι?ΕΤΣΙ ΕΥΚΟΛΑ ΘΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΟΥς ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ρε καθηγητα που εσενα πεφτει το μηνιατικο,και της γυναικας σου???ρωτα και εμας που ειματσε ανεργοι,αλλα κι η αυλη μας γεμισε ρε εξυπνε,καλα να ειναι οι ανθρωποι,αλλα δεν θα πουμε και μπραβο σε ολη την τεραστια μεταναστευση σε μικρη χωρα με κριση...Μιλατε κατι τυποι με λεφτακια και δουλεια και το παιζετε σουπερ αριστεροι!!!ισα ρε..παω σε εταιρια και οι υπαλληλοι ηταν τιγκα σους λκαθρομεταναστες,δε σας χρειαζοματσε μου λενε? εγω δεν ειμαι θυμα μεσα στη χωρα μου απο κεφαλαιο και την κατασταση αυτη???ο μπαρμπας μου που δεν μπαρκαρει 2 χρονια?Και ο ΜΑΡΞ ηταν υπερ των μαζικων μεταναστευσεων ετσι απλα,ρε καθηγητη και αλλοι εμπαθεις?γιατι εγω αλλα εχω διαβασει,και για τα μεροκαματα που πεφτουν,και τη χρησιμοτητα για το κεφαλαιο....Και δεν ειμαι Καζακικος,στα τετοια μου οι ετικετες σας!! Αλλα κι εσεις που δεν καταλαβαινετε τους ΕΛΛΗΝΕς σε αυτη τη φαση,σκατα θα φατε απο το λαο!!!!και η συζυγος ΡΩΣΙΔΑ δουλευει,ξερεις ποσες ΕΛΛΗΝΙΔΕς,ΑΔΕΡΦΕς ΜΑς.γυναικες μας.δεν βρισκουν δουλεια..ΜΑς ΠΟΥΛΑΤΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΟΛΟΥς ΡΕ!!!!!ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΤΕ ΟΥΤΕ ΤΟΝ Ελληνα ανεργο,για να παριστανουν κατι καθηγητες που πληρωνουμε τους μεγαλους αριστερους..ασταδιαλα.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:45 μ.μ.

Όποιος δέχεται τους στόχους που βάζει το ΕΠΑΜ μπορεί να συνεργαστεί.
Το 'από τον Καμένο μέχρι την ΑΝΤΑΡΣΥΑ' που είπε ο Καζάκης στην εκπομπή αυτό σημαίνει.
Είπε επίσης ότι πρέπει να υπάρχει πλαίσιο και ότι δεν θα πάμε να συνεργαστούμε για τα μισοφόρια της κυρατέτοιας.
Ο Καμένος δεν τους δέχεται αυτούς τους στόχους που βάζει το ΕΠΑΜ,άρα
δεν μπορεί να συνεργαστεί.
Μην ψαρεύετε εκεί που δεν υπάρχουν
ψάρια.
Κάποιος παραπάνω λέει για εργατικό
διεθνισμό.
Θέλει να πει προλεταριακό φαντάζομαι.
Όμως προλεταριακός διεθνισμός που δεν βασίζεται πρώτα και κύρια στον πατριωτισμό και στο εθνικό έδαφος και κινείται στο υπερπέραν δεν είναι ούτε προλεταριακός ούτε διεθνισμός,είναι κοσμοπολίτικο παραμύθι του ιμπεριαλισμού.
Δεν πά'να εμφανίζεται και με αριστερό ή αριστερίστικο προσωπείο,
κοσμοπολίτικο παραμύθι παραμένει.
Λαός και Μονοπώλια είναι οι όχθες
σήμερα.
Εργάτες,αγρότες,μικρομεσαίοι,
μικρομαγαζάτορες,(με τους οποίους κάποιοι ultra 'αριστεροί' της φακής έχουνε πρόβλημα),
μικροεπαγγελματίες,άνεργοι,ανήκουν
στο λαό.Αυτοί είναι σύμμαχοι.
Όλοι οι στόχοι που βάζει το
ΕΠΑΜ είναι για να απελευθερωθεί
η χώρα και να μπορέσει να τους
δώσει ανάσα.

Ανώνυμος
12 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:53 μ.μ.

ΚΑΖΑΚΗ: Καλά πάμε.........Τα κομμούνια θα τα φάμε.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:06 π.μ.

Η ηλιθιότητα καλά κρατεί.
Εδώ καιγεται το σπίτι μας, το ΔΝΤ ετοιμάζεται να πουλήσει νοσοκομείο μαζί με τους εργαζόμενους τους κι ορισμένοι εμμονικοί φραξιονιστές ασχολούνται με το αν ηταν ωραιότερο το μούσι του Τρότσκυ ή του Λένιν...

Εδώ διαλύεται το σύμπαν , κι ορισμένοι νοιάζονται αν μπορούμε να νομιμοποιήσουμε 1,2, 3 , 5 ή 20 εκατομμύρια ξένων εργατων, κυνηγημένων, πρακτόρων ή πεμπτοφαλαγγιτών.

Τι να πεί κανείς;

Τέτοια και τόση τυφλότης;;;

Δεν βλέπουν ορισμένοι πως το κεφάλαιο και όσοι το κατέχουν χρησιμοποιούν τα πάντα για να κονομήσουν;;;; Μέχρι και ΜΚΟ και αριστερά «ανθρωπιστικά» ή «ελευθεριακά» γκρουπουσκουλα κατασκευάζουν με ειδίκευση στην απορρόφηση μυστικών κονδυλίων και χρηματοδοτήσεων του Οpen Society (ψάξτε να βρείτε ποιος το έφτιαξε)

13 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:26 π.μ.

οι συνασπιστες οι λατρεισ τησ εοκ και του ευρω δεν εχουν θεση στο μετωπο του επαμ.Οσοι θελουν να προσκυνανε το ευρω και ταανοιχτασυνορα εκει ειναι ο συριζα και το σεκ να πανε να αγωνιστουνε για να ερθουν 500.000.000 φτωχοι ασιατες στη χωρα μασ για να ζησουμε σαν αρχοντες.Οσοι λενε κλειστα συνορα καιεπανασταση και οχι μεταναστευση μπορουν να συμμετεχουν στο επαμ

13 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:29 π.μ.

Από χτες που ανεβάσαμε ένα κείμενο που μας έστειλε ο Ευελπίδης Οικονομάκης, καθηγητής ιστορίας, στο οποίο αιτιολογεί τους λόγους αποχώρησής του από το ΕΠΑΜ, έγινε ένας χαμός στο ηλεκτρονικό μας ταχυδρομείο.

Εμείς δεν έχουμε καμιά διάθεση να εμπλακούμε στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις του ΕΠΑΜ. Το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ δεν είναι ο κατάλληλος χώρος για την επίλυση εσωκομματικών διαφορών.

Για λόγους δεοντολογίας και μόνο αναρτήσαμε στην ιστοσελίδα μας vathikokkino.com το κείμενο του Ε. Οικονομάκη μαζί με μια επώνυμη απάντηση που μας έστειλαν.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:42 π.μ.

Πολύ ενδιαφέρουσα η απάντηση του Γ.Κ. Γεωργόπουλου στην επιστολή του Ευελπίδη Οικονομάκη, εδώ:

http://vathikokkino.com/2011/12/%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%81%CF%8C%CE%BB%CE%BF-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CF%80%CE%B1%CE%BC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4-%CE%BA%CE%B1%CE%B6%CE%AC%CE%BA%CE%B7-%CE%B4/

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:35 π.μ.

Οπότε να υποθέσω φίλοι του μπλογκ Βαθύ Κόκκινο ότι εάν σας έρθει αντίστοιχη επιστολή αποχώρησης από το ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ ή από το ΚΚΕ ή από την ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα τη δημοσιεύσετε κανονικά,και θα σημειώσετε αντίστοιχα ότι απλώς τη δημοσιεύετε κι ότι δεν εμπλέκεστε στις εσωτερικές αντιπαραθέσεις του κόμματος (ΣΥΝ,ΚΚΕ,ΑΝΤΑΡΣΥΑ) από το οποίο αποχώρησε το στέλεχος.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:47 π.μ.

Του καζακη του ξυνιζε το πολυτεχνείο...κι εσείς ασχοληστε ακόμα με κκε,σύριζα κλπ. Αν ο καζακης όραματιζεται νεο εαμ,εγω οραματίζομαι νεα ΕΔΑ...αυτή που χλευσαν τα σταλινια και τα τροτσκια. Μερικές φορες κάποιοι μαρξιστές ξεπερνάνε σε γραφικότητα τους αναρχικούς. Μπράβο στο βαθύ κοκκινι γι την ανάρτηση.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:59 π.μ.

Άμα εσύ 2.47 οραματίζεσαι νέα ΕΔΑ είσαι εκτός τόπου και χρόνου για 2 βασικούς λόγους.Πρώτον,γιατί η ΕΔΑ ήταν κοινοβουλευτικό πράμα και σήμερα ο κοινοβουλευτισμός είναι ξοφλημένος,πουλημένος,απαξιωμένος και για πολλές πέτρες (με κάποιες λίγες αριστερές εξαιρέσεις) και άρα είτε έτσι είτε αλλιώς πρέπει να μπούνε λίγα ή πολλά στοιχεία άμεσης δημοκρατίας στο πολίτευμα (εγώ λέω πάρα πολλά...).
Και δεύτερο,γιατί επί ΕΔΑ μπορεί να είχες σκληρό μετεμφυλιακό κράτος
της δεξιάς,δεν είχες όμως κατοχή.
Και σήμερα έχεις κατοχή,οικονομική και εθνική,από τα ντόπια και ξένα μονοπώλια και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.
Άρα σχήμα κορυφών στυλ ΕΔΑ είναι αναντίστοιχο,άσχετο,εντελώς πίσω απ'αυτό που χρειάζεσαι για να απαλλαγείς από την κατοχή.
Γι'αυτό μιλάνε κάποιοι για νέο ΕΑΜ.
Ένα μεγάλο μέτωπο από τα κάτω,με κοινωνικούς και πατριωτικούς στόχους,απελευθερωτικό.
Τώρα ατακούλες στον αέρα για το τί του ξίνιζε του καθενός και τί,
τις άκουγα να τις λένε σε κάτι 15μελή στα σχολεία κανα-δυο ανώριμοι που είχαν εκλεγεί από σπόντα και δεν σέβονταν το όργανο στο οποίο ήταν εκλεγμένοι.
Πάντως για συζήτηση ενηλίκων,έστω και ανώνυμα στο ίντερνετ,δε φτουράνε ούτε και έχουν νόημα.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:49 μ.μ.

Ευχαριστώ πολύ τον κ.Οικονομίδη και την σελίδα σας γιατί πραγματικά είχα ορισμένα ερωτήματα σχετικά με τις θέσεις του Καζάκη για το μεταναστευτικό. Μετά από αυτά που διάβασα εδώ έκανα αίτηση για μέλος του ΕΠΑΜ γιατί συμφωνώ απόλυτα με τον Καζάκη.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:56 μ.μ.

Oταν διαβάζεις τέτοια σχόλια απο "αριστερούς",ξέρεις ότι δεν έχει να περιμένει τίποτα ο λαός από την αριστερά στα λόγια.Νομίζετε κάποιοι με το να λέτε ναι σε εκατομμύρια μεταναστών που σίγουρα θα έρθουνε και θα εγκλωβιστούνε στην χώρα μας,χωρίς να μπορούνε να ζήσουνε και αυτοί και εμείς,θεωρείστε αριστεροί,διεθνιστές,αντιρατσιστές.Είσαστε ρατσιστές από την ανάποδη,όταν δεν μπορούν να ζήσουν οι άνθρωποι που ζούνε εδώ,δεν μπορείς να λες ναι σε όλους,απλή λογική,που οι αριστεροί του κόλου δεν την έχουνε.Ο Καζάκης και άλλοι λογικοί άνθρωποι,μιλάνε για το τι πρέπει να κάνουμε ΤΩΡΑ,που αντιμετωπίζουμε όλα αυτά.Το ΚΚΕ που δεν έχει κανένα πρόγραμμα για το σήμερα,το μόνο που θέλει είναι περισσότερες θέσεις στην βουλή και τον Συριζα που ονειρεύετε έναν σοσιαλισμό στην ΕΕ,απλά κοροιδεύουνε κάποιοι τον εαυτό τους και άλλοι όλους τους υπόλοιπους.Κανένα σοσιαλισμό δεν θέλετε,υποκρινόσαστε.Μείνετε ο καθένας στο δικό σας καβούκι,συζητήστε ξανά και ξανά τις ίδιες αμπελοφιλοσοφίες(έτσι γίνοντε οι φιλοσοφίες που παραμένουνε πάντα στην θεωρία)ενώ ο κόσμος θα διαλύεται γύρω σας.Κατηγορείστε τον καθένα,κοσκινήστε την κάθε λέξη του,την στιγμή που δεν κοιτάτε τι λέτε και τι κάνετε εσείς.Το ΚΚΕ και ο Συριζα,είναι απλά αστικά κόμματα και δεν έχουν καμμία σχέση με τον σοσιαλισμό.Ο σοσιαλιστής φαίνεται στην πράξη.Τα κόμματα της αριστεράς είναι τόσο βαθιά βολεμένα στο σύστημα,που η μόνη ελπίδα μας είναι να εννωθούν άνθρωποι έξω από τα κόμματα που να θέλουν να αλλάξει η κατάσταση ΤΩΡΑ,όχι στην δευτέρα παρουσία.Ο Καζάκης μιλάει για το τι να κάνουμε σήμερα,όχι να περιμένουμε να γίνουν όλοι σοσιαλιστές.Ο φασισμός είναι εδώ και εσείς ονειρευόσαστε.Να είσαστε σίγουροι ότι ο λαός θα σιχαθεί τους γιαλαντζι σοσιαλιστές,αν συνεχίσετε έτσι,αν δεν προσπαθήσετε να εννωθούμε όλοι.

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:31 μ.μ.

Μία απορία

Oι μικροκαπιταλιστές δεν είναι καπιταλιστές; Πάνω από το 80% των επιχειρήσεων απασχολούν από 10 άτομα και κάτω.

Οι εργαζόμενοι σε αυτές τις επιχειρήσεις έχουν κοινά συμφέροντα με τους εργοδότες τους. Ρωτώ γιατί γνωστοί μου δουλεύουν και Κυριακές σε μικρά αλλά φαντάζομαι "πατριώτες" αφεντικά..
Μάλλον θα πρέπει να νοιώθουν εθνικά υπερήφανοι που τους εκμεταλλεύονται "πατριώτες" και όχι ξένοι καπιταλιστές.Δηλαδή μικροί κεφαλαιούχοι που στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό δεν κατάφεραν να γίνουν μεγάλοι κεφαλαιούχοι.

Προφανώς κάποια δις που χρωστάνε διάφοροι σε ΙΚΑ-ΕΦΟΡΙΑ αφήνοντας χρεοκοπημένες επιχειρήσεις,
η μη απόδοση του ΦΠΑ,
το ότι αρκετοί δεν κολλούσαν ένσημα επενδύοντας σε "μαύρη εργασία" αλλοδαπών και ντόπιων εργατών, τις υπεργολαβίες των μικρών συνεργείων στους Ολυμπιακούς Αγώνες και των μεγάλων έργων επί Σημίτη, χρειάζεται να τα ξεχάσουμε όταν προέρχονται από "πατριώτες" του μικρού κεφαλαίου.

Οι αναρχικοί το περιγράφουν καλύτερα, από εμάς τους κομμουνιστές, όταν μιλάνε για μικρά αφεντικά.

Η εποχή της "Ρόδας Τσάντας και κοπάνας", των μικρομεσαίων, του Α.Παπανδρέου, των "κουτόφραγκων", με δάνεια-επιδοτήσεις από Ε.Ε. πέρασε ανεπιστρεπτί. Και οι δανειστές ζητούν τα λεφτά πίσω και με μπόλικους τόκους. Και οι λύσεις επί πραγματικού εδάφους είναι δύο.

Η εργατική και η αστική. Άλλες δεν υπάρχουν όσες "γαργάρες" και να κάνει, αμέσως μόλις λίγο πιεστεί από τους αστούς σε όντως ερωτήσεις επί πραγματικού εδάφους ο κ.Καζάκης στα δελτία του ALTER.
Γιατί λύση σημαίνει δέσμευση και κόστος. Και τόσο την δέσμευση όσο και το κόστος δεν φαίνεται να είναι πρόθυμος τόσο ο κ.Καζάκης όσο και οι συν-αυτό συνοδοιπόροι του να το δώσουν. Θέλουν να πατήσουν ένα κουμπί και να γυρίσουν στην δεκαετία του 1980. Οι οποίοι τρέμουν μόλις ακούνε για έξοδο από Ευρώ. Δεν έχετε παρά να δείτε τις σχετικές ανακοινώσεις των ξενοδόχων της Κρήτης, του ΕΒΕΑ, των εμπορικών συλλόγων στη Μακεδονία λίγες μέρες μετά την πρόταση για δημοψήφισμα που έθεσαν στον GAP οι Μέρκελ-Σαρκοζί.

Είναι αυτό που λένε οι οικονομικά νεοφιλελεύθεροι "Υπάρχει ακόμα αρκετό (οικονομικό) λίπος να καεί"..

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:11 μ.μ.

"13 Δεκεμβρίου 2011 4:56 μ.μ. "

Οι εποχές Νάσερ - Κινήματος των Αδεσμεύτων τελείωσαν. Υπήρχαν όσο υπήρχε η πρώην μακαρίτισσα ΕΣΣΔ και κρατιόντουσαν κάποιες ισορροπίες. Και μπορούσε το μικρό εθνικό κεφάλαιο να διαπραγματεύεται σε αυτή την βάση πουλώντας και λίγη αντίσταση με άρωμα σοσιαλισμού.

Οι πρώην "ανεξάρτητοι" έγιναν οι καλύτεροι συνεργάτες του Ιμπεριαλισμού. π.χ.Σε ζώνες στα Βαλκάνια. Δεν έχεις παρά να δεις ποιοι ήταν η είναι στα πράγματα στα Νότια - Νοτιοανατολικά της της Μεσογείου.
Αφού τα κράτη τους έφτιαξαν τους δυνατούς "εθνικούς πρωταθλητές".
Το πολυεθνικό κεφάλαιο στον διεθνή καταμερισμό εργασίας δεν συνεργάζεται πλέον με "ψιλικατζήδες". Και αυτό παρά τα παρακάλια του μικρού -"πατριωτικού"-κεφαλαίου. Γιατί πολύ απλά το Μεγάλο Κεφάλαιο δεν σας έχει πολιτικά ανάγκη όπως σας είχε πριν την πτώση της ΕΣΣΔ. Και επιπλέον για να μην πέσουν και άλλο τα ποσοστά του κέρδους του, θα σας προλεταριοποιήσεως. Θα σας μετατρέψει σε υπαλλήλους των πολυεθνικών του. Αγουροξυπνήμα από το όνειρο της "ελεύθερης οικονομίας" και του "να πιάσω την καλή".


Το Ελληνικό κράτος παρόλο που είχε χρεοκοπήσει στα τέλη του 19ου αιώνα, κατάφερε να διπλασιαστεί(με πολέμους φυσικά) σε μέγεθος το 1948, σε μόλις 50 χρόνια. Όρος όπως Οικονομική κατοχή ως όρος δηλαδή δεν υπάρχει και είναι και ιστορικά λανθασμένος.


Την πατάς όπως πολύ πρώην Τροσκίζοντες. Όμως άλλα έλεγε ο Τρόσκυ όταν μιλούσε για κριτική υποστήριξη απέναντι στον Ιμπεριαλισμό,με αφορμή την ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ εισβολή της φασιστικής Ιταλίας στην Αιθιοπία το 1936 και άλλα κατάλαβες. Ευτυχώς για εσένα δεν είσαι ο μόνος. Αρκετοί "πρώην" τροσκίζοντες, αφού πρώτα αποκύρηξαν τον Μαρξισμό, στελέχωσαν και στελεχώνουν αρκετούς από τους Νεοφιλελεύθερους και "υπηρετούν" σε οργανισμούς π.χ.ΟΑΣΑ καθώς και στα "γεράκια" του Λευκού Οίκου και σε άλλα "ευγενή" ιδρύματα.

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:47 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΕ μια μόνο ερώτηση,γιατί με συγχωρείς αλλά δεν το ξεκαθάρισα μ'όλα αυτά που γράφεις.
Είσαι υπέρ ή κατά του Μάαστριχτ;

Ανώνυμος
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:02 μ.μ.

Αν και είμαι αντίθετος τόσο με τη λογική να εξαπολύεις εθνικοπατριωτικές κορώνες με σκοπό να προσεταιριστείς κομμάτι των μικροαστών όσο και με τις πρακτορολογίες του Καζάκη με αφορμή την πρόσφατη κόντρα σας εντούτοις η κριτική που αρθρώνετε εδώ εκτός από αφόρητα βαρετή είναι και ασύλληπτα μικρονοϊκή. Κάποιοι έχουν μπλέξει την ανθρώπινη αλληλεγγύη και τον εργατικό διεθνισμό με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που ευφημιστικά αποκαλούν «ανοιχτά σύνορα». Καλά είπε κάποιος πιο πάνω εδώ λέμε εθνικό νόμισμα και μερικοί καταλαβαίνουν εθνικιστικό. Άλλα λέει ο Καζάκης άλλα καταλαβαίνετε εσείς, ωραία τα καταφέρατε. Ναι στα «ίσα δικαιώματα για όλους τους εργάτες» με το οποίο συμφωνώ απόλυτα αλλά όχι στην «ελεύθερη διακίνηση ανθρώπων» που ακούω από ορισμένους ανεκδιήγητους αριστεριτζήδες λες και οι άνθρωποι, οι εργάτες, είναι εμπόρευμα που το διακινείς. Τα «ανοιχτά σύνορα» σε συνθήκες όπως οι σημερινές σημαίνουν πανωλεθρία για τα εργατικά συμφέροντα. Προσέξτε σύντροφοι γιατί από διεθνισμό σε «διεθνισμό» υπάρχει τεράστια διαφορά. Υπάρχει ο αληθινός Διεθνισμός και υπάρχει και ο κάλπικος «διεθνισμός» των «ανοιχτών συνόρων» που προπαγανδίζουν διάφοροι κομμουνιστοφάγοι υποστηρικτές των νατοϊκών ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων και οι παροικούντες την Ευρωβουλήν φιλελεύθεροι «κοσμοπολίτες» Παράδειγμα εδώ: http://www.booksreview.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=144:-24-2011-&catid=57:-24--2011&Itemid=55

Eiste gia klamata
13 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:28 μ.μ.

Γιατι τα βλέπετε όλα άσπρα ή μαύρα ? Τι είπε ο άνθρωπος ? Ο Καζάκης μιλάει ξεκάθαρα και δίνει άμεσες λύσεις σε άμεσα προβλήματα . Εσεις με τις θεωρητικές σας παρόλες ποσο καταφέρατε να ενώσετε τους εργαζόμενους τόσα χρόνια ? Δηλαδή δεν πρέπει να μιλάμε αν αυτά που λέμε δεν ανταποκρίνονται σε μια ουτοπική πραγματικότητα ? Δηλαδή ή άκρατος καπιταλισμος ή απόλυτος μαρξισμός ? Ναι οι μετανάστες πρέπει να έχουν δικαιώματα και η δική μου η γυναίκα είναι ρωσίδα και θέλω να ζεί σάν άνθρωπος εδώ αλλα αν ανοίξουμε τα σύνορα και μπουν χιλιάδες μετανάστες παράνομοι ή μή θα καταρεύσει η οικονομία της χώρας μια ώρα αρχύτερα . Απλά μαθηματικά είναι .Ναι τα ανοικτά σύνορα είναι όργανο της παγκοσμιοποίησης .Ολοι να δουλεύουμε για μία πολυεθνική να μιλάμε και μια κοινή γλώσσα για να είμαστε αποδοτικοί και όλα καλά .Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβετε ?Να έρχεται ο Βούλγαρος να δουλεύει στην Ξάνθη και μετα να επιστρέφει σπιτι του . Αυτο το απλό είπε ο ανθρωπος και πέσατε να τον φάτε .

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:47 μ.μ.

κάνετε τα πάντα για να διαλύσετε το ΕΠΑΜ και να θάψτε τον Καζάκη,οι αριστεροί τον λένε εθνικιστή και οι καρατζαφερικοί εθνομηδενιστή,έλεος ρε παιδιά, ως που θα φτάσει η ηλιθιότητα μερικών;

14 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:36 μ.μ.

Πλούσιο αριστερό ήθος...

Άνθρωποι Νέου Τύπου...

Ό,τι πρέπει για να γίνει διάλογος και αντιπαράθεση απόψεων.

Ανώνυμος
14 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:36 μ.μ.

Τι λέει το ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥΑ

ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΓΙΟΣ ΣΤΗ ΝΕΤ πριν τις δημοτικές του 2010

http://www.youtube.com/watch?v=UF-HUBSqYAk


ΑΓΓΕΛΟΣ ΧΑΓΙΟΣ ΣΤΗ ΝΕΤ (πριν τις δημοτικές του 2010)

Τότε -πριν ένα χρόνο-που ο κ.Καζάκης ήταν υπέρ αυτών των θέσεων. Και δήλωνε κομμουνιστής. Γιατί ότι δηλώσεις σε αυτό τον τόπο είσαι ως γνωστόν.

Τώρα συμμετέχει στην αντι-αριστερή θωράκιση της χώρας. Κάποιοι συντάκτες της Καθημερινής συντάκτες φλερτάρουν με την ιδέα του αντι-κομμουνισμού. Διαβάστε την Καθημερινή αυτής της Κυριακής

Άντε λοιπόν και μετά το κανάλι 9(του κ.Κοντομηνά της Interamerican αν δεν κάνω λάθος) εκπομπή και στον SKAI

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:33 π.μ.

Το πρόβλημα με τον Καζάκη είναι όταν ασκεί κριτική στην Αριστερά,και καλά κάνει,είναι ότι η κριτική του είναι "εξ ευωνύμων" και είναι να απορεί κανείς,πώς ένας άνθρωπος που δομήθηκε πολιτικά,φιλοσοφικά,επιστημονικά μέσω της μαρξικής σκέψης τώρα να ακροβατεί στον Νάσερ,τον Μάρξ και τον Σμίθ. Επίσης η οικονομική "επιστήμη" δεν είναι αυτόνομη επιστήμη και άρα η επιστημοσύνη που της αποδίδεται δεν δικαιολογείται καθόλου,αφού ποτέ δεν έλυσε προβλήματα. Συνεπώς ένας οικονομολόγος δεν μπορεί να δώσει απάντηση. Αυτοί που θα δώσουν είναι τα οικονομούντα άτομα και οι διάφορες πολιτικές!

ΥΓ: Χρειαζόμαστε νέα ΕΔΑ,διότι δεν είμαστε υπό κατοχή. Εκτός κι αν είδατε τίποτα τανκς στο Σύνταγμα...

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:39 μ.μ.

Αφού δεν είσαι εσύ υπό κατοχή 12.33
τότε: φτιάξε προϋπολογισμό,ψάξε να βρεις πού πήγε το βέτο με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ,μην κάνεις ειδικές οικονομικές ζώνες,
μη θεσπίσεις δικαίωμα επιφανείας,
μην απολύσεις καμιά 200αριά χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015,μην κόψεις άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις,μη χαρίσεις τον πλούτο της χώρας,μη χαρίσεις τη δημόσια περιουσία,μην διαλύσεις το ΙΓΜΕ,κόψε τα χαράτσια στον άνεργο και τη γιαγιά,ψάξε να βρεις τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων,
κάνε γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο,μη χαρίσεις το χρυσό στη διαπλοκή,βάλε πετρέλαιο στα σχολεία,βάλε πετρέλαιο στα σπίτια,
βάλε βιβλία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια,μην κλείσεις τα νοσοκομεία,και πάνω απ'όλα αφού δεν είσαι υπό κατοχή μην ασχολείσαι
με τον Ράιχ-ενμπαχ,ούτε με τον Φούχτελ,ούτε με την task force,
απλοί επισκέπτες είναι,κι αφού δεν είσαι υπό κατοχή κατάργησε τώρα το Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας,αφού δεν είσαι υπό κατοχή πες στους τοκογλύφους ότι δεν μπορείς να τους πληρώσεις γιατί προέχουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία,κι αφού δεν είσαι υπό κατοχή άντε κάνε εκλογές και δημοψήφισμα όποτε το κρίνεις
χωρίς να ρωτήσεις τους τοκογλύφους.
Άμα τα κάνεις όλα αυτά τότε θα σου
πω κι εγώ ναι μάγκα μου,δεν είσαι
υπό κατοχή.
Οικονομική και εθνική.
Εσύ θες να δεις τανκς για να καταλάβεις ότι είσαι υπό κατοχή.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα δεις,
γιατί τώρα τελευταία διάφορα περίεργα σενάρια στήνονται,γι'αυτό
κρύβε λόγια...
Μιλάς για τη Βουλή.
Όσοι φίλε βρέθηκαν έξω απ'τη Βουλή το καλοκαίρι,ξέρουν να σου πουν τι έγινε και πώς ονομάζεται αυτό που έκαναν οι ξένοι (ναι φίλε,ήταν και ξένοι) μαζί με τους ντόπιους ματατζήδες.
Κάτσε εσύ τώρα και σκέψου σχήματα ΕΔΑ,δηλ.ένα κοινοβουλευτικό πράμα,
για να πιάσουνε καρεκλίτσες μερικοί
κι ο λαός να πεινάει,μόνος σου θά'σαι έτσι κι αλλιώς,αλλά θυμήσου ότι και τότε η χούντα την αριστερά τη βρήκε με τα σώβρακα.
Τυχαίο;

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:49 μ.μ.

Ρε ΑΝΤΑΡΣΥΕ,μια ερώτηση σου έκανα
και συ κάνεις παραπομπή στον Χάγιο.
Την ξανακάνω.
Είσαι υπέρ ή κατά του Μάαστριχτ;
Δεν σε ρώτησα τι λέει ο Χάγιος,
εσένα ρώτησα γιατί απ'αυτά που έγραφες παραπάνω άκρη δεν έβγαζα.
Και μην απαντήσεις πως λες ό,τι λέει ο Χάγιος,γιατί τότε σου υπόσχομαι ότι θ'αρχίσω να ψάχνω αυτά που γράφει ο Χάγιος για να δω πού διάολε κολλάνε με αυτά που γράφεις εσύ παραπάνω.
Γιατί μου φαίνεται κομματάκι δύσκολο να λέει ο Χάγιος αυτά που λες κι εσύ.
Και πρόσεξε,το λέω...ως πρώτη εντύπωση,χωρίς...να έχω κοιτάξει
τι γράφει ο Χάγιος.

Ανώνυμος
15 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:38 μ.μ.

Τώρα που οι μετανάστες επαναμεταναστεύουν σε νέους οικονομικούς παραδείσους και η ελλάδα μένει χωρίς ....επαναστατικά υποκείμενα ,να δούμε ποιος θα κάνει την επανάσταση.
Ασε που πολλές φιλομεταναστευτικές ΜΚΟ θα μείνουν από ....πελατεία και από επιχορηγήσεις.
Κάτω από το φως των νέων εξελίξεων ,όποιος επιμένει στην ιδεολογική του τυφλωση είναι ο χρήσιμος ηλίθιος της ιστορίας,που γράφεται πλέον από τον παγκοσμιοποιημένο καπιταλισμό,γνωστό για την αλλεργία του απέναντι στον αναχρονισμό των εθνικών κρατών
(προς επίρρωση των ανωτερω συνιστώ την ανάγνωση έργων του Φον Χαγιεκ,του Φον Μίζες,του Φρηντμαν και άλλων εξόχων εκπροσώπων της νεοφιλευθερης βαρβαρότητας ,αλλά και διακηρύξεις θινκ τανκ τύπου τριλατεραλ,όπου μετέχει μεταξύ άλλων και ο πρώην οικονομικός σύμβουλος του Παπανδρέου ,κ.Παπαδήμος)
Η διάλυση των εθνών κρατών είναι η υπ αρ. 1 προτεραιότητα του νεοφιλελεύθερου καπιταλισμού,όπως εξ αλλου και η διάλυση της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας.
Κάποιοι μήπως θα έπρεπε επειγόντως να ανανεώσουν τα αναγνώσματά τους ,υποβάλλοντας σε κριτική τις προκατασκευασμένες και παρωχημένες τους ιδεολογίες ;

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:50 π.μ.

Είμαι ο νοσταλγος της ΕΔΑ και δηλωνω πως ο 7:38 εχει εν μέρει δίκιο...ο κνιτης τη σήμερον εποχή ασχολειτε με το μάαστριχτ. Ήμαρτον

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:29 μ.μ.

Είναι εντυπωσιακό νοσταλγέ της ΕΔΑ να συμφωνείς έστω και εν μέρει με αυτά που γράφει ο 7.38 και ταυτόχρονα να λες ότι τη σήμερον ημέρα δεν πρέπει να ασχολούμαστε με το Μάαστριχτ.
Το Μάαστριχτ είναι η βάση για να γίνουν στην Ευρώπη ΟΛΑ όσα γράφει ο 7.38.
Από κει επιβάλλεται η χούντα της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και της ελεύθερης κίνησης του εμπορεύματος εργατική δύναμη,με στόχο να πέφτει παντού η τιμή της εργατικής δύναμης.
Επομένως αν θεωρείς αναχρονισμό να ασχολείσαι με το Μάαστριχτ,
υποχρεωτικά θεωρείς αναχρονισμό και την αντίσταση,και μάλιστα την αντίσταση σε εθνικό επίπεδο απέναντι στα σχέδια που αναφέρει
ο 7.38.
Μερικά πράματα πρέπει να σταματήσουμε να τα φοβόμαστε.
Αυτά τα δόγματα που μας έχει επιβάλει το καθεστώς,''μη συζητάτε για την ΕΕ,μη συζητάτε για το ευρώ'' πρέπει να σπάσουν.
Από κει περνάει κάθε προσπάθεια να αντισταθείς σε αυτά που σου ετοιμάζουν.
Σπάσε τα ταμπού και τα δόγματα και ασχολήσου με τα πάντα.
Δηλαδή η ΕΔΑ σου τι θα έκανε σήμερα άμα έπαιρνε την εξουσία;
Θα έλεγε 'δε συζητάω τίποτα για την ΕΕ'';
Ε,άμα το έκανε αυτό ήταν χαμένη από χέρι.
Δηλαδή εσύ δε φτάνει που μας προτείνεις ένα κοινοβουλευτικό πράμα εκλογικής σύμπραξης από τα πάνω ενώ η κατοχή μας έχει πάρει τα σώβρακα,θες κι όλας αυτό το κοινοβουλευτικό πράμα να τρώει αμάσητο το κύριο δόγμα του καθεστώτος ''δε μιλάμε για την ΕΕ''...
Ευτυχώς για όλους μας που τέτοιο πράμα δε θα συμβεί.

Ανώνυμος
16 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:10 μ.μ.

Το Μάαστριχ το διαπραγματεύονται μόνο όσοι θέλουν να μείνουν στην ΕΕ. Όσοι δηλαδή θέτουν χαμηλά τον πήχυ σας εσένα. Και συντάσσονται με τους μικρομεσαίους του ΠΑΣΟΚ.
Και θυμούνται τις παλιές καλές εποχές του Ανδρέα όπου τα δανεικά και τα μεσογειακά προγράμματα έπεφταν αβέρτα - κουβέρτα. Η Ελλάδα αναλογικά με τον πληθυσμό της ήταν από τις πρώτες σε ΕΕ σε πωλήσεις Πόρσε-Καγιέν. Η εποχή αυτή όμως τελείωσε.

Δεν είμαι απλά υπέρ της διαγραφής ενός μεγάλου μέρους του χρέους όπως ισχυρίζεται το ΕΠΑΜ και ο ΣΥΝ. Δεν είναι τυχαίο ότι και οι δύο δεν βάζουν όριο ή κριτήρια στο τι θεωρούν επαχθές χρέος. Και δεν βάζουν όρο ελέγχου των τραπεζών από τους εργάτες.
Μόνο αοριστολογίες περί ΟΗΕ& "διεθνούς δικαίου", και "συμφέρει τον λαό". Γιατί και οι δύο είναι αφανδόν υπέρ της ΕΕ με "καλύτερους όρους". O κ.Καζάκης βάζει θέμα επαναδιαπράγματευσης με την ΕΕ. Είδαμε τι έγινε με τις επαναδιαπραγματευσεις, π.χ. του μνημονίου όπως έλεγαν στη ΝΔ.
Μόνο που ακόμα και για να "διαπραγματευτείς" κ.Καζάκη πρέπει να εννοείς αυτό που θα κάνεις. Άνθρωποι σαν και αυτούς που έχετε στο ΕΠΑΜ, πρωην καλοταϊσμένους μικρομεσαίους με καταθέσεις στην τράπεζα, που έχουν να χάσουν από ενδεχόμενη έξοδο από Ευρώ-ΕΕ και δεν θα προχωρήσουν. Μόνο θα γκρινιάζουν.

Ο ΣΥΝ έχει αναλάβει όχι απλώς να υιοθετήσει μέρος από το πρόγραμμα του κ.Καζάκη, αλλά προσπαθήσει να το κάνει πράξη. Και ο κ.Καζάκης ενώ είναι καλός στο να αναλύσεις στο τί έγινε, δεν κάνει και τόσο καλές προβλέψεις ακόμα και στα οικονομικά. Να θυμήσουμε την λάθος εκτίμηση που είχε για το ρόλο των CDS; Αν διαβάζατε το τι έλεγε προ μηνών στην Καθημερινή ο κ.Σορρος για τα CDS, θα καταλαβαίνετε πολύ καλύτερα το τι ακριβώς φοβόντουσαν και φοβούνται οι χρηματιστές.

Είμαι υπερ
Της διαγραφής του χρέους ως προς τους ντόπιους - ξένους τραπεζιτες &της εθνικοποίησης των τραπεζών υπό εργατικό έλεγχο.
Εξοδος από Ευρώ-ΕΕ.
Τα εργοστάσια στους εργάτες. Όπως μας έδειξε η εμπειρία της Αργεντινής μπορούν να τα λειτουργήσουν προς δικό τους όφελος.

Εφόσον η εξουσία θα βρίσκεται στα χέρια της εργατικής τάξης, ανοιχτό κάλεσμα τις εργατικές τάξεις και ειδικά των γύρω χωρών για όλα τα ζητήματα με τα οποία οι αστοί προσπαθούν να μας χωρίζουν. Μόνο η εργατικές τάξεις έχουν συμφέρον από την ειρήνη. Αν αυτό σας φαίνεται δύσκολο, να σας θυμίζω πως οι αστικές τάξεις στην ΕΕ δεν δίνουν την περιβόητη "αλληλεγγύη" τους στο Ελληνικό κράτος, αλλά ζητούν τα δανεικά τους. Και όποιος τολμήσει να τα αμφισβητήσει θα πεταχτεί αφανδόν εκτός ΕΕ. Οι αστικές τάξεις μπορεί ακόμα και να βάλουν τους εργάτες σε νέο γύρο πολέμου φοβούμενες μία νέα αραβική άνοιξη. Γιατί νομίζεται πως έγινε η εισβολή στην Λιβύη, πέρα από το διώξιμο-περιορισμό Κινέζων και Ρώσων από την περιοχή;

Τα πρώτα 4 χρόνια θα ζήσουμε κατάσταση Βενεζουέλας λίγο μετά τον Τσάβες. Εάν η εργατική τάξη πάρει την εξουσία, και ελέγχει τις τράπεζες όπου θα συγχωνευτούν όλες σε 1 τράπεζα, δεν θα ζούμε πλουσιοπάροχα, αλλά θα μπορεί να εξασφαλιστεί δουλειά στέγη τροφή υγεία παιδεία για όλους. Θα διαγραψει τα χρέη πρώτης κατοικίας και κατά περίπτωση κάποια επαγγελματικά. Κάτι τέτοιο δεν έγινε στην Αργεντινή όπου τις τράπεζες τις είχαν οι αστοί με΄σω του ασικού κράτους, και τα χρέη τετραπλασιαστηκαν λόγω του υποτετραπλασιασμού του πέσο ως προς το δολλάριο.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείται να βρείται στο ντοκυμοντερ του Εξάντα, Αργεντινή 10 χρόνια μετά.
Το νόμισμα θα λειτουργεί ως κουπόνι. Θα είναι εκτός διεθνούς αγοράς. Δηλαδή δεν θα έχει αντίστοιχη ισοτιμία με δολλάριο. Τις εισαγωγές θα τις κάνει με τις χώρες που έχουν ανάγκη στην βάση της ανταλλαγής προϊόντων.

Προσυπογράφω όλο το πρόγραμμα που ανέγγέλθηκε στη ΝΕΤ ένα χρόνο πριν σπό το ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Και για αυτό είμαι μέλος του. Γιατί ικανοποιεί ΤΙΝΑ(There Is No Alternative) από την πλευρά συμφερόντων της εργατικής τάξης

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

16 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:04 μ.μ.

Να με συμπαθάς αδελφέ αλλά δεν εχεις επαφή με την πραγματικότητα.
Στα 1980 ήμουν ασυρματιστής του εμπορικού Ναυτικού και μεσα σε μια νυχτα
τα αφεντικά πέταξαν όλους τους Ελληνες Ασυρματιστές μέσα απο τα βαπόρια και έβαλαν φιλιππινέζους που τους κατέβασαν απο τις μπανανιές. Οπως το ακούς τους κατέβασαν απο τις μπανανιές. Τους πήραν μόνο και μόνο γιατί ήταν φτηνοι. Τους είχαν βγάλει όμως όλα τα χαρτιά .Ετσι μείναμε στον ασσο και σε πληροφορώ οτι το 60 τοις εκατο των συναδέλφων διάλυσε τον γάμο του. Κάνενα σοσιαλιστικό κράτος κανένας αρχηγός η υπαρχηγός η αξιωματικός η ακομα και εσυ ενδιαφέρθηκε για την τύχη μας.
Αφού είδαν ότι το κόλπο έπιασε κατόπιν πιάσανε και πελεκισανε όλο το κατώτερο πληρωμα στέλνανε ναυτικούς κατευθείαν απο την μπανανιά και αυτό νομίζω δεν πρεπει να το εχεις υπ οψιν σου. Κατόπιν ενώ είχαμε μαγειρα και καμαρώτο του κάνανε δυο σε ένα και εμεινε ο μαγειροκαμαρώτος. Κατόπιν βγάλανε και τον μαγειροκαμαρώτο και φερνανε μαγειροκαμαρώτο απο τις φιλιππίνες. Μήν μου πεις οτι υδρωνε το αφτι σου για το τι ετρωγα εγω που πλεον ειχα ξαναπαει σχολειο στα 37 μου και εγινα καπετανιος. Κατόπιν εβγαλαν και τους μισους αξιωματικους και τους αλλαξαν με αλλοδαπούς. Για να μην γινονται δυνατοι οι ξενοι φρόντισαν να βάλουν τους μισούς ινδους και τους μισους φιλιππινεζους και αυτο το έκαναν γιατί αυτές οι δυο φυλές μισούνται μεταξύ τους Νομιζω ότι ούτε και αυτό το ξέρεις και ειμαι σιγουρος για αυτο γιατι έπιασες ένα θέμα που δεν το ξέρεις καλά. Ας το ερμο σε αυτούς που το ξέρουν
Κατόπιν αφησαν 2 άτομα Ελληνες μέσα στο πλοιο εναν πλοιαρχο και εναν πρωτο μηχανικό που φοβόντουσαν να ξεμυτίσουν απο την καμπίνα τους ζωντας σε ένα ξένο για αυτός περιβάλλον μιας και άλλοι ηταν οι κουμανταδόροι. Τώρα πως το ελληνικό δημόσιο θα έδινε συντάξεις αυτο είναι ενα άλλο θεμα . Αν ήσουν στην θέση του ναυτικού που χανει την δουλειά του θα καταλάβαινες. Στο τέλος δεν έμεινε κανείς σου μιλώ για τα ποντοπόρα πλοία. ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΓΝΩΡΊΖΕΙΣ.
ΤΟ ΩΡΑΊΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΒΓΑΛΑΝΕ ΤΟΥΣ ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΖΟΥΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΠΙΟ ΦΤΗΝΟΥΣ ΑΠΟ ΚΑΤΙ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΙΝΔΙΚΟΥ ΩΚΕΑΝΟΥ ΤΙΣ ΜΑΛΔΙΒΕΣ . ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΥΔΡΩΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΤΟ ΑΦΤΙ.
Μηπως θυμάσαι να υδρωσε το αφτί σου γιατι εβγαλαν οι εφοπλιστες τους φιλιππινεζους και βάλανε τους Μαλδιβιάνους ελεος.
Το ίδιο συμβαίνει και στην στεριά σημερα αφου οι τραπεζίτες που κατεχουν τα πλοια πετυχαν τα αποτελέσματα αυτα στην θάλασσα σκεφτηκαν να τα μεταφέρουν και στην στερια. Τους ξένους που έχουν εδώ σήμερα τους έχουν για να τους χρησιμοποιήσουν εν αρχη στις ειδικές ζώνες θα τους χρησιμοποιούν σαν μοχλό πίεσης προς τους Ελληνες εργαζόμενους.

Οταν με το καλό ελευθερωθουμε θα έρχονται εδώ να δουλέψουν κατευθείαν απο τις μπανανιές και μεσα απο την ζούγκλα παίρνοντας του παιδιού σου την εργασία.
Δεν νομίζω ότι η Ελλάδα ειναι ικανή να θρέψει ολους τους εργάτες του τρίτου κόσμου

Αν έχεις τέτοιες απόψεις να με συγχωρείς είσαι μακρυα απο το αντικείμενο .

Θα θρέψουμε τους δικούς μας πολίτες Ελληνες και ξενους που εχουν δέσει την ζωή τους με την Ελλάδα εχουν οικογένεια και παιδιά εδώ και κατοικούν αυτη την χωρα και κατόπιν εάν εχουμε χώρο θα δώσουμε δουλειά και σε αλλοδαπούς απο τα βαθη της αφρικής . Μηπως σου φαινομαι για ρατσιστης ;
Κάνεις λάθος κυριε συναγωνιστή και πριν εκπαραθυρωθεις έπρεπε να έλθεις να ρωτήσεις έμενα τον Ηλια Γαρουφαλάκη πλοιαρχο του ε.ν. να σου πω για όλα αυτά το μονο που έχεις να κάνεις ειναι να πεις ότι έκανες λάθος και να γυρίσεις πισω εκτός και αν έχεις άλλα προβλήματα με το Επαμ και τον Καζακη . Στην Χαλκίδα μας είπαν ότι τα παιδιά στο ολοημερο σχολείο πεινάνε σε καλώ να πάμε μαζι να δώσουμε μια ελπίδα χαράς στα παιδιά χρονιάρες μέρες γιατι είναι δικά μας παιδιά .
Παιδιά που οι παππουδες τους πολέμησαν και ενδεχομένως άφησαν τα κόκκαλά τους στο Αλβανικό μέτωπο και κατόπιν στον εμφύλιο για να είναι αυτό το εθνος σήμερα εδώ που είναι. Σε περιμένω να πάμε μαζί

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:03 π.μ.

Πως γίνεται να μπλέκει ο Ανταρσύος
τις προτάσεις του ΣΥΝ και του ΕΠΑΜ για το χρέος;Απίστευτο πραγματικά.
Ειλικρινά πρέπει να είναι ο μόνος άνθρωπος στην Ελλάδα που το κάνει.
Ο ΣΥΝ λέει πάγωμα (μορατόριουμ)
και επαναδιαπραγμάτευση μέσω μιας επιτροπής λογιστικού ελέγχου.
Το ΕΠΑΜ λέει δεν αναγνωρίζουμε το χρέος,αυτό το χρέος δεν είναι του λαού,μονομερής στάση πληρωμών,
μονομερής διαγραφή χωρίς κανένα
λογιστικό έλεγχο.
Παρόμοιες θέσεις με το ΕΠΑΜ στο θέμα του χρέους έχει και το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΝ (Λαφαζάνης),
όχι όμως η πλειοψηφία και η ηγεσία του ΣΥΝ.
Ο ΣΥΝ αναγνωρίζει ότι ΥΠΑΡΧΟΥΝ δανειστές και ψάχνει για το επονείδιστο (απεχθές) χρέος.
Το ΕΠΑΜ ΔΕΝ αναγνωρίζει ότι υπάρχουν δανειστές,ΔΕΝ αναγνωρίζει το χρέος,ΔΕΝ ψάχνει για το επονείδιστο (απεχθές) χρέος.
Άλλο το απεχθές,άλλο το επαχθές.
Το επαχθές χρέος είναι καλό πράμα Ανταρσύε.Μην το μπλέκεις.
Άμα πει ένα κράτος ότι το χρέος του είναι επαχθές,αβάσταχτο,δηλαδή 'δεν μπορώ να το πληρώσω χωρίς να κλείσω τα σχολεία και τα νοσοκομεία μου',τους στέλνει στο διάολο και κάνει στάση πληρωμών και μονομερή διαγραφή,κι εκείνοι τρέχουν στα διεθνή δικαστήρια κι άκρη δεν βγάζουν.

Ανώνυμος
17 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:28 π.μ.

Ανταρσύε

Το να λες ότι ο Καζάκης είναι αναφανδόν υπέρ της ΕΕ,είναι σαν να
λες ότι ο Χάγιος είναι αναφανδόν υπέρ της ΕΕ.
Τόσο αληθές δηλαδή.
Ο Καζάκης είναι τόσο ''αναφανδόν υπέρ της ΕΕ'',που
(ενδεικτικά,μακρύς ο κατάλογος) κάθε τρεις και λίγο λέει ότι η ΕΟΚ και έπειτα η ΕΕ είναι η εφαρμογή του σχεδίου των ναζί για την Ευρώπη.
Είναι τόσο υπέρ,που πριν λίγες μέρες έβγαλε στη φόρα μια ξεχασμένη συνέντευξη του Αμάτο
στην εφημερίδα Stampa το 2000 (!),
για να δείξει πόσο άθλια είναι η ΕΕ και πώς επιχειρεί να επιβάλει
τη χούντα των ανοιχτών αγορών και της ελεύθερης κίνησης κεφαλαίων και του εμπορεύματος εργατική δύναμη.
Έλεος δηλαδή,άκου υπέρ της ΕΕ.
Σαν να λες τον Τάκη Τσουκαλά Παναθηναϊκό ένα πράμα.

Ανώνυμος
19 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:59 μ.μ.

Επειδή η πολιτική δεν είναι ποδόσφαιρο, θα σου αιτιολογήσω γιατί θεωρώ ότι με διαννούμενους του ΣΥΝ αποτελεί την άλλη όψη του ίδιου νομίσματος.

Και οι δύο πλευρές μιλούν για "οικονομική κατοχή". Ως όρος είναι νεολογισμός της πλάκας και ιστορικά λαθεμένος.

Κατοχή έχουμε όταν υπάρχει ξένος στρατός. Επίσης, προς τα τέλη του 19ΟΥ αιώνα, μετά την χρεοκοπία του Τρικούπη, την Ολυμπιάδα και τον "ατυχή" πόλεμο του 1897, το Ελληνικό κράτος υποχρεώθηκε να αποζημειώσει την Οθωμανική αυτοκρατορία. Λεφτά δεν υπήρχαν, οπότε τα δανείστηκε από την Ευρώπη. Σε αντάλλαγμα ο Π.Ο.Ε. ανέλαβε να εισπράτει τους φόρους στα εμπορεύματα με ελληνικό κρατικό μονοπώλειο(π.χ. σπίρτα αλάτι) για 50 χρόνια.Με την λογική Καζάκη-ΣΥΝ και τότε το Ελληνικό κράτος είχε "οικονομική κατοχή", ήταν "υπόδουλη" κλπ κλπ. Η ιστορία όμως άλλα δείχνει. Το Ελληνικό αστικό κράτος 20 - 25 διπλασιαστηκε σε μέγεθος και κατέλαβε καίριες στρατηγικές τοποθεσίες.

Επίσης και εγώ μπορώ να ανασύρω μία παλιά συνέντευξη του κ.Λαφαζάνη όπου επιχειρηματολογούσε κατά του Ευρώ από το 1998.
Αλλά είναι στον ΣΥΝ το κόμμα του "ευρωπαϊκού δρόμου". Θέμα εξόδου από την ΕΕ, επίσης δεν βάζει και το ΕΠΑΜ.

Επίσης ως ΕΠΑΜ δεν λέει για έξοδο από την ΕΕ. Μιλά για διαπραγμάτευση(δες το κείμενό της ιδρυτικής διακύρηξης του ΕΠΑΜ 16/07/2011). Ο ΣΥΝ μιλά και αυτός για λαό.Δεν λένε το ποιος(ποια στρώματα, ποιες τάξεις) έχει συμφέρον. Τα αντικρουόμενα ταξικά συμφέροντα που υπάρχουν τα καλύπτονται με την λέξη "λαός".

Μήπως χρειάζεται να θυμίσουμε ποιος πολιτικός, του προηγούμενου αιώνα, πρώην σοσιαλιστής, πρωτοείπε ότι το έθνος είναι πάνω από κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς;

Ως οικονομικός αναλυτής είναι αρκετά καλός. Έχει κάνει κάποιες λάθος -για εμένα- αναλύσεις αλλά είναι από τους καλύτερους.Αρκετοί από ΣΥΝ το ίδιο καλο. Αλλά ως πολιτικοί, και οι δύο πλευρές, ας μην λέμε καλύτερα. Διαπιστώνεται και μία τάση πολυγλωσσίας.
Άλλα λέει (ή μάλλον δεν λέει)π.χ. οκ.Καζάκης όταν το κοινό είναι αριστερό, άλλα δεξιό. Ο ΣΥΝ όταν μιλά σε συντηρητικό κοινό βάζει τον Παπαδημούλη, σε αριστερό τον Λαφαζάνη.
Η "ενωμένη αριστερά", ο "ενωμένος λαός" απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό, αποτελεί το χρυσό δισκοπότηρο του κάθε διανοούμενου μικροαστού που πέρασε από την αριστερά, είναι αποτέλεσμα της ιδεολογικής υποταγής και κατα συνέπεια ήττας της εργατικής τάξης παρά προϋπόθεση της νίκης. Αυτό μας διδάσκει η Ιταλία του 2006-2008. Όπου και ψηφίστηκαν πακέτα λιτότητας, και παραμονή των Ιταλικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν. Η συμμαχία έγινε στο όνομα να ανατρεψουν τον Μπερλουσκονισμό, τον νεοφιλελευθερισμό των αγορών, και της ενδυνάμωσης της Ευρώπης(των καπιταλιστών να μην ξεχνιόμαστε).


Υ.Γ.

Τα "δανεικά και αγύριστα", οι επιδοτήσεις, οι "κουτόφραγκοι", οι "τρίτοι δρόμοι", το όνειρο της προαγωγής στην "ανώτερη τάξη",η επιστροφή στην δεκαετία του 1980, τελείωσαν

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

20 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:17 π.μ.

Το ζήτημα δεν είναι αν είμαστε γενικά και αφηρημένα με την δραχμή ή το ευρώ, μέσα ή έξω από την ΕΕ αλλά με τι πολιτική έχεις που ανατρέπει τον δυσμενή για τον κόσμο της εργασίας συσχετισμό...

Για παράδειγμα, μια ματιά εδώ, όπου Σ. Μαρκέτοςισχυρίζεται ότι όλη η αστική τάξη είναι ενάντια στο ευρώ και προσπαθεί να εξηγήσει αυτό ακριβώς το ζήτημα.

νοσταλγός ΕΔΑ
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:37 μ.μ.

Μια χαρά τα λέει ο ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ κατά τη γνώμη μου φίλοι...

Δεν αντιλαμβάνομαι όμως γιατί το ΕΠΑΜ παραμένει εχθρικό προς την Αριστερά. Μάλλον κι αυτή η προβληματική Αριστερά,ανέχθηκε πολλή δεξιά λάσπη.

Μέτωπο αριστερό για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα (αγρότες,μικρομεσαίοι).

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:39 μ.μ.

Έχεις κολλήσει ρε Ανταρσύε με τις επιδοτήσεις,τον τρίτο δρόμο και τη δεκαετία του '80.
Ειδικά με τη δεκαετία του '80,έχουνε κολλήσει άγρια και οι Παπαχελάδες αυτής της χώρας.
Προβληματίσου γιατί.
Παρ'όλα αυτά,ναι,σου λέω ότι δεν γυρνάμε στη δεκαετία του'80 σήμερα,
δεν υπάρχει τέτοιος καπιταλισμός σήμερα γιατί εκτός των άλλων τότε υπήρχε και σοσιαλισμός αντίπαλο δέος (ή 'σοσιαλισμός',τέλος πάντων καταλαβαίνεις τι λέω).
Μην το μασάς συνέχεια λοιπόν το πράμα,σήμερα μόνο η ανατροπή υπάρχει.
Από και πέρα...
Για το χρέος από ό,τι κατάλαβα το ξεκαθαρίσαμε.
Κατάλαβες δηλαδή ότι οι προτάσεις ΣΥΝ και ΕΠΑΜ δεν μπλέκονται.
Για το θέμα ΕΕ,έλεγες ότι ο Καζάκης είναι ''αναφανδόν είναι υπέρ της ΕΕ'' και σου απάντησα.
Τώρα άφησες τον Καζάκη και πιάνεις το ΕΠΑΜ.
Μέχρι τώρα,το ΕΠΑΜ λέει ξεκάθαρα έξω απ'την ΟΝΕ και οι 5 στόχοι που βάζει είναι εντελώς αδύνατο να επιτευχθούν μέσα στην ΕΕ.
Το καταλαβαίνεις πιστεύω αυτό,αν όχι πιάνουμε τους στόχους έναν-έναν και το βλέπεις.
Το κείμενο που λες δε μιλάει για διαπραγμάτευση,μιλά για αναθεώρηση των σχέσεων με την ΕΕ με πρώτο βήμα την έξοδο από το ευρώ.
Άμα μου πεις εσύ ότι οι 5 στόχοι του συμβιβάζονται με την παραμονή στην ΕΕ,πες το,αλλά να το τεκμηριώσεις.
Για τα περί κατοχής.
Η γνώμη μου είναι ότι βρισκόμαστε υπό οικονομική και εθνική κατοχή από τα ντόπια και ξένα μονοπώλια και τους ντόπιους και ξένους τοκογλύφους.Το τεκμηρίωσα πιο πάνω.
Αν εσύ αυτό που ζούμε το βαφτίζεις αλλιώς,βάφτισέ το.

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:45 μ.μ.

Αλλά αφού δεν είσαι εσύ υπό κατοχή Ανταρσύε τότε:φτιάξε προϋπολογισμό
μόνος σου και μη δεχτείς τον έτοιμο
προϋπολογισμό που θα σου στείλουνε γραμμένο,ψάξε να βρεις πού πήγε το βέτο με τις πρόσφατες αποφάσεις της ΕΕ,μην κάνεις ειδικές οικονομικές ζώνες,μη θεσπίσεις δικαίωμα επιφανείας,μην απολύσεις καμιά 200αριά χιλιάδες δημοσίων υπαλλήλων ως το 2015,μην κόψεις άλλο τους μισθούς και τις συντάξεις,μη χαρίσεις τον πλούτο της χώρας,μη χαρίσεις τη δημόσια περιουσία,μην διαλύσεις το ΙΓΜΕ,
κόψε τα χαράτσια στον άνεργο και τη γιαγιά,ψάξε να βρεις τα λεφτά των ασφαλιστικών ταμείων,κάνε μόνος σου γεωτρήσεις για πετρέλαιο και φυσικό αέριο,μη χαρίσεις το χρυσό στη διαπλοκή,βάλε πετρέλαιο στα σχολεία,βάλε πετρέλαιο στα σπίτια,βάλε βιβλία στα σχολεία και στα πανεπιστήμια,μην κλείσεις τα νοσοκομεία,και πάνω απ'όλα αφού δεν είσαι υπό κατοχή μην ασχολείσαι
με τον Ράιχ-ενμπαχ,ούτε με τον υφυπουργό Γερμανίας αρμόδιου για την Ελλάδα (!! )Φούχτελ (καθόλου κατοχή δε δείχνει αυτό,άντε να πω ότι δείχνει αποικία να συμφωνήσεις),ούτε με την μόνιμη (!!) task force,απλοί επισκέπτες είναι,κι αφού δεν είσαι υπό κατοχή κατάργησε τώρα το Ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας,
αφού δεν είσαι υπό κατοχή πες στους τοκογλύφους ότι δεν μπορείς να τους πληρώσεις γιατί προέχουν τα σχολεία και τα νοσοκομεία,κι αφού δεν είσαι υπό κατοχή άντε κάνε εκλογές και δημοψήφισμα όποτε το κρίνεις χωρίς να ρωτήσεις τους τοκογλύφους.
Άμα τα κάνεις όλα αυτά τότε θα σου
πω κι εγώ ναι μάγκα μου,δεν είσαι
υπό κατοχή.
Οικονομική και εθνική.
Βάφτισέ το όπως θες.
Πάντως υπό ομαλές συνθήκες δεν βρισκόμαστε.
Εγώ το λέω οικονομική και εθνική κατοχή από τα μονοπώλια και τους τοκογλύφους.
Εσύ βάφτισέ το αλλιώς.
Βάφτισέ το Κόσσοβο ή αποικία.
Πάντως μόνο κάτι σχετικό μ'όλα αυτά βαφτίζεται.
Εσύ θες να δεις τανκς για να καταλάβεις ότι είσαι υπό κατοχή.
Ελπίζω να μη χρειαστεί να τα δεις,
γιατί τώρα τελευταία διάφορα περίεργα σενάρια στήνονται από διάφορους κύκλους εντός κι εκτός της χώρας,γι'αυτό κρύβε λόγια...

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 5:50 μ.μ.

Το ζήτημα ΕΟΣ είναι να μην κωλώνουμε να βάλουμε το θέμα Ευρώ και ΟΝΕ,και μάλιστα σε μια εποχή που σχεδόν οι κυρίαρχοι έχουνε προεξοφλήσει την έξοδό μας.
Η επόμενη μέρα το πιθανότερο είναι να μας βρει έξω απ'το ευρώ,οπότε κανείς δε μπορεί να φορά παρωπίδες και να μην προετοιμάζει το λαό για το ενδεχόμενο αυτό.
Τον πάνε το λαό σαν πρόβατο επί σφαγή και σεις δε βοηθάτε με τη στάση σας και με αυτά που λέτε.
Την επόμενη μέρα προετοιμάζουν,το ίδιο πρέπει να κάνουμε και μεις.
Ξεκολλήστε απ'το ευρώ,δεν είναι θέσφατο,δεν είναι μονόδρομος,είναι έτοιμο να διαλυθεί.

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:31 π.μ.

Σε ολους εσας τους ιδεολογους αναλυτες διαφορων θεωριων εχω να πω μονο δυο λεξεις. Οποιος αντιστεκεται τωρα με οποιονδηποτε τροπο εχει καταλαβει τι παιζεται. Οσοι μενουν στο κοκκινο πρασινο μπλε ειναι απλα προδοτες. Ας κοιταξουμε πρωτα να σβησουμε τον κωλο μας και μετα κοιταμε και του γειτονα. Ολοι περιμενουν να δουν το θαυμα του ΟΧΙ παλι απο την ελλαδιτσα και μεχρι τωρα τους απογοητευσαμε.
Στεναχωριεμαι μονο που δεν συναντιωνται ολοι αυτοι που μιλαγαν στην πλατεια να ποιουν ενα καφε μαζι και να καθαρισουμε το σταυλο. Ποιο πολλα μας ενωνουν παρα που μας χωριζουν, και αυτο που θα χασουμε ειναι ανεκτημητο μπροστα σε προσωπικα ωφελη.

Συχωρηστε τα ελληνικα μου γιατι δεν τα χρησημοποιω τα τελευταια 20 χρονια.

Αμορφωτος.

ΙΩΑΝΝΙΤΗΣ
24 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:13 μ.μ.

θα σχολιάσω μόνον την θεωρία περι ανοιχτων συνόρων, και συνένωσης των εργατών όλης της ευρώπης και γιατί όχι και όλου του κόσμου και η οποία ήταν και είναι η βάση (το άλλοθι στην πραγματικότητα) που η λεγόμενοι ανανεωτές "κομμουνιστές"( οι οποίοι μέσα σε μια νύχτα πέταξαν από πάνω τους το "κομμουνιστική" σαν να ήταν λέπρα που τους βάραινε και απόδειξαν ότι ήταν ξένοι με αυτό έστω και αν επιβίωσαν σε άλλες εποχές επειδή εκμεταλλεύτηκαν τον όρο που ποτέ δεν πίστεψαν) Τα σύνορα λοιπόν μπορεί να είναι ανοιχτά ΜΟΝΟΝ όταν τα ανοίξουν οι εργάτες όλης της ευρώπης και όχι όταν τα ανοίγουν οι τραπεζίτες για τα συμφέροντά τους .Μονίμως γίνεστε "σύντροφοι;" όργανα του κεφαλαίου και των συμφερόντων του και μη μου πείτε ότι δεν το έχετε πάρει χαμπάρι.
Σε ότι αφορά το ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ νομίζω ότι πρέπει να προσέξει περισσότερο σε ποιούς δίνει βήμα γιατί κινδυνεύει να μετατραπεί σε ΒΑΘΥ ΠΡΑΣΙΝΟ

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:58 μ.μ.

Αν υπήρχε ο όρος οικονομική κατοχή, αιτιολογήστε πως το χρεωκοπημένο Ελληνικό κράτος της εποχής εκείνης των τελών του 19ου αιώνα, διπλασιάστηκε σε μέγεθος.
Επίσης η Ιταλία με βάση την λογική σας βρίσκεται σε οικονομική κατοχή.
Που στα εργοστάσιά της παράγει από καρφίτσα μέχρι αυτοκίνητα και eurofighter. Που έχει γεωργικά προϊόντα, Που και αυτή ανήκει σε ΕΕ-ΝΑΤΟ-ΟΝΕ. Η 7η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου και η 3η στην Ευρώπη.

Σας "χαλά η σούπα" της "εθνικής ομοιογένειας". Σας "χαλάει" το παραμύθι της επιστροφής στην δεκαετία του 1980. Αλλά όπως έλεγε και ο Λένιν τα γεγονότα είναι πεισματικά πράγματα..

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:58 μ.μ.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΘΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ» του Βασίλη Ραφαηλίδη ΤΟΥ 1996..Και κάντε μόνοι σας κάποιες Συγκρίσεις(κάποια λαθάκια αν υπάρχουν ας διορθωθούν από τους κατόχους του βιβλίου)..

[…Να λοιπόν, ο ορισμός του φασισμού, όπως τον συνέλαβε θεωρητικά και τον επέβαλε στην πράξη ένας πρώην σοσιαλιστής, ο Μπενίτο Μουσολίνι, γνωστός και ως Ντούτσε που στα Ιταλικά σημαίνει αρχηγός: φασισμός είναι το αυτόνομο πολυσυλλεκτικό κοινωνικό κίνημα που καλύπτει οργανωτικά, οικονομικά, και ψυχολογικά τους μικροαστούς, όχι τους αστούς. Τους περίφημους μικρομεσαίους, δηλαδή. Αυτούς που απειλούνται από τους αστούς, που τους κόβουν το δρόμο για το ανέβασμα στην «ανώτερη τάξη», που είναι η έμμονη ιδέα κάθε συνεπή με την μικρότητά του μικρομεσαίου, που δεν έχει στο νου του παρά το μεγάλωμα της περιουσίας του, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο όταν σε εμποδίζουν οι ήδη βολεμένοι. Απειλούνται όμως ταυτόχρονα οι μικροαστοί και από τους προλετάριους, που αντί να μεγαλώσει και να φτάσει να γίνει μεγαλοαστός, μικραίνει (φτωχαίνει) συνέχεια και γίνεται έτσι εν δυνάμει προλετάριος, χωρίς να το επιδιώκει και κυρίως χωρίς να παραδέχεται πως δεν πρόκειται να σηκώσει το κεφάλι στην περίπτωση που πέσει για τα καλά. Έτσι που τσακίστηκαν τα φτερά του, στην αγωνιώδη προσπάθεια να ανέβει στην «ανώτερη τάξη», είναι έτοιμος να μισήσει θανάσιμα τούτη την καταραμένη ανώτερη τάξη. (Αν όλα αυτά σας θυμίζουν την λαϊκίστικη πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ορθά σας την θυμίζουν) ..] Σελίδα 11


[… Ο ευφυέστατος πρώην σοσιαλιστής και πρώην μαρξιστής Μουσολίνι δεν είπε ποτέ πως είναι αντισοσιαλιστής, αντιδημοκράτης, αντικομουνιστής , αντισημίτης. Είπε μόνο πως ο φασισμός τα ξεπερνάει όλα αυτά(νάτην η υπέρβαση!) και πως μοναδική του έγνοια είναι ο λαός έξω από κόμματα και ιδέες.(Κάθε φασιστικό κόμμα είναι πολυσυλλεκτικό εξ ορισμού)…] Σελίδα 242


[…Όπως και νάναι η αρχική του πρόθεση δεν ήταν να γίνει σώνει και καλά δικτάτορας. Άλλωστε, του άρεσε πολύ να αναφέρεται στον Περικλή, τον ποιο μεγάλο δημοκράτη δικτάτορα που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία.(Ο Περικλής έκαμνε ότι ήθελε, αλλά αφού πρώτα έπειθε τους Αθηναίους πως η θέλησή του και η θέληση τους ταυτίζονταν). Κι έτσι, στην αρχή της πολιτικής του καριέρας ο Μουσολίνι το παίζει Περικλής. Κάισαρ θα το παίξει αργότερα…] Σελίδα 243


[..Για να εμφανιστεί κάπου ένα φασιστικό καθεστώς, πρέπει να έχει προετοιμαστεί καλά το κοινωνικό υπέδαφος με την συστηματική καλλιέργεια του μίσους κατά των διανοουμένων και της σκέψης γενικότερα. Ο δυνάμει φασίστας λατρεύει τη δράση και θεωρεί την σκέψη τροχοπέδη για άμεση δράση «εδώ και τώρα». Σημειώστε πως το παραπάνω σύνθημα είναι κοινό σ πολλές παραλλαγές φασισμού, ακόμα και στις ήπιες, ακόμα και σε αυτές που δεν αρνούνται τον κοινοβουλευτισμό. Δυστυχώς, όμως, συχνά δεν αρνούνται ούτε τον λαϊκισμό, που είναι το αφανές υπόβαθρο του φασισμού. Η άκριτη, η σχεδόν μεταφυσική πίστη στην αξία του λαού, έξω και πέρα από ταξικούς διαχωρισμούς και κοινωνικές διαστρωματώσεις, δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις ανάγκες της «υπέρβασης». Είναι ένας ακόμα από τους όρους που έφτιαξε και λάνσαρε ο Μουσολίνι, για να δηλώσει με αυτόν την επιθυμία του να υπερβεί το φασιστικό κόμμα τις ταξικές διαφορές και να κάνει όλους τους Ιταλούς να ομονοήσουν για μόνο λόγο πως είναι Ιταλοί. Ένα σωρό απατεώνες μετά από αυτόν, θα οικειοποιηθούν ένα βασικό φασιστικό όρο. Και θα σου βγάλουν τα μάτια αν τους χαρακτηρίσεις φασίστες. Άκου, υπέρβαση! Δηλαδή, χέρι χέρι, εσύ, εγώ, ο Λάτσης, ο Σαμαράς, ο Φούφουτος - και εμπρός για μία Ελλάδα νέα; Κερατάδες δημαγωγοί! ..] Σελίδα 248

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ - ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΛΙΓΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ- ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:23 μ.μ.

@20 Δεκεμβρίου 2011 5:45 μ.μ.

Αυτά που γράφονται στα μνημόνια, τα ακούμε εδώ και αρκετά χρόνια από τους τηλεοπτικούς σταθμούς. Για αυτά που έλεγαν για τους Έλληνες εργαζόμενους τα "μη κρατικά" κανάλια. Είδαμε επίσης ποιες επαγγελματικές ενώσεις(να φανταστώ "αντεθνικές" με βάση την λογική σου) είτε καλοώρισαν, είτε ήταν αδιάφορες στο πρώτο μνημόνιο, πριν 1,5 χρόνο. Και άρχισαν να "γκρινιάζουν" όταν είδαν να επακολουθούν τα υπόλοιπα μνημόνια που χτυπούσαν ΚΑΙ τα δικά τους ταξικά συμφέροντα.

Η Ελληνική αστική ταξη δεν μπόρεσε να τα καταφέρει μόνη της. Και ζήτησε την βοήθεια και της Ευρωπαϊκής αστικής τάξης για να την επιβάλει. Αφού παραδέχτηκε την ήττα της στον ανταγωνισμό της με άλλα "εθνικά" κεφάλαια του πυρήνα της ΟΝΕ. Δεν έχεις παρά να ρίξεις μία ματιά στις αντιδράσεις επί του Νομοσχεδίου Γιαννίτση - Πετραλιά κλπ. κλπ.

Όσο για την τελευταία παράγραφο που γράφεις, η γνώμη μου είναι ότι η αστική τάξη ακόμα(μιλάμε για το τώρα) είναι πολιτικά αδύναμη για να την επιβάλει όσο υπάρχει τουλάχιστον κίνημα και αντικαπιταλιστική προγραμματική προοπτική.
Ειδικά σε μία χώρα με αριστερή παράδοση και με αριστερό κόσμο "που ζεσταίνει τα πεζοδρόμια" κατά πως λέει ο "βέρος επαναστάτης" κ.Καζάκης ο οποίος δεν έχει μυρίσει ούτε το δακρυγόνο που λέει ο λόγος..

ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ. ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΚΑΙ ΓΛΕΝΤΙ.
ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:13 μ.μ.

@20 Δεκεμβρίου 2011 5:45 μ.μ.

Απόσπαμα από το "Η Κατάρα των τριών γενιών Παπανδρέου" του James Petras πρώην συμβούλου του Α.Παπανδρέου http://stoxasmos-politikh.blogspot.com/2010/03/james-petras.html

[..Επακόλουθο της μετάβασης από τη στρατιωτική δικτατορία της περιόδου 1967-1974 ήταν η άνοδος στην εξουσία της ελληνικής Δεξιάς που διατήρησε ένα μεγάλο μέρος του παλιού κρατικού μηχανισμού και στήριξε μια πλούσια αλλά δυσλειτουργική κυρίαρχη τάξη η οποία ζούσε από τις χρηματικές μεταβιβάσεις της ΕΟΚ. Η λεηλασία των κρατικών πόρων, η πτώχευση των περισσότερων εταιριών του ιδιωτικού τομέα, η καθυστέρηση της γεωργίας, η κλειστή και αυταρχική φύση των δημόσιων και ιδιωτικών θεσμών, οδήγησαν τη μεγάλη πλειοψηφία της εργατικής τάξης, των φοιτητών, των αγροτών και των ανέργων να δώσουν το 1981 μια εντυπωσιακή εκλογική νίκη στον Ανδρέα Παπανδρέου. Το άθροισμα των εκλογικών ποσοστών του ΠΑΣΟΚ και του ΚΚΕ ξεπέρασε το 60% και παρείχε μια ξεκάθαρη πλειοψηφία που νομιμοποιούσε το μετασχηματισμό της κοινωνίας και της οικονομίας. Επιπλέον, το πρόγραμμα του Α. Παπανδρέου υποσχόταν «κοινωνικοποίηση της οικονομίας», εκσυγχρονισμό της υπαίθρου και σπάσιμο της ιμπεριαλιστικής κυριαρχίας. Ειδικότερα υποσχόταν την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και την ακύρωση της συμφωνίας για τις στρατιωτικές Βάσεις των ΗΠΑ στην Ελλάδα...]

[...Ο Παπανδρέου [.] πρόσφερε νέα δάνεια, παρέγραψε χρέη και επενέβη για να αποκαταστήσει την ιδιωτική ιδιοκτησία, βγάζοντας στο σφυρί υπερχρεωμένες εταιρίες.

Εκείνη την εποχή ήμουν σύμβουλός του. Όταν τον ρώτησα γιατί δεν κοινωνικοποιούσε τις χρεωμένες εταιρίες, απάντησε πως «λόγω της κρίσης δεν είναι η ώρα κατάλληλη για να μετασχηματίσουμε την οικονομία. Πρέπει να περιμένουμε μέχρι η οικονομία να σταθεί στα πόδια της».

Όταν του απάντησα πως εκλέχτηκε για να αλλάξει το σύστημα, ακριβώς λόγω αυτής της κρίσης και πως όταν αποκατασταθεί ο καπιταλισμός η πολιτική και οικονομική αντιπολίτευση θα είναι πιο σθεναρή, ανταπάντησε ότι «η οικονομία είναι πολύ αδύναμη για να στηρίξει ένα σοσιαλιστικό καθεστώς» και πρόσθεσε πως «η εργατική τάξη ενδιαφέρεται μόνο για την κατανάλωση και όχι για επενδύσεις στον εκσυγχρονισμό της οικονομίας».


Στην πράξη, ο Α. Παπανδρέου αποκατέστησε τον καπιταλισμό, παρά τις συνθήκες κατάρρευσης που αυτός αντιμετώπιζε, αυξάνοντας, προοδευτικά, το δημόσιο χρέος. [.] Δημαγωγώντας ο Παπανδρέου διατήρησε τις Βάσεις. Ακόμα χειρότερα, παρέμεινε στην Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα, αποδεχόμενος μεταβιβάσεις και δάνεια ως αντάλλαγμα για τη μείωση των εμπορικών περιορισμών. [.]

Ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε τις μεταβιβάσεις της ΕΟΚ για να εξαγοράσει ψήφους μέσω επιδοτήσεων στους αγρότες, βραχυπρόθεσμων κερδών στις αμοιβές των εργαζόμενων και τεράστιων παραγραφών χρεών και δανείων που παρείχε στις επιχειρηματικές ελίτ.

Τα ελλείμματα και τα χρέη αυξήθηκαν, ενώ ο παραγωγικός μηχανισμός μαράζωσε προκειμένου να στηρίξει την κατανάλωση. Η κηδεμονία ήταν η «εναλλακτική» λύση που επέλεξε ο Παπανδρέου αντί για το σοσιαλιστικό μετασχηματισμό. [.]

Ενώ ενώπιον μαζικών συγκεντρώσεων ο Α. Παπανδρέου κατάγγελλε το ΝΑΤΟ, διαβουλευόταν σε εβδομαδιαία βάση με τον πρέσβη των ΗΠΑ [.]. Κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων της διακυβέρνησής του (1982-1984) όταν διηύθυνα το Κέντρο Μεσογειακών Σπουδών και ήμουν ανεπίσημος σύμβουλός του, έφευγα από την πίσω πόρτα του σπιτιού του στο Καστρί, την ώρα που από την μπροστινή έμπαινε ο πρέσβης των ΗΠΑ.

Μετά από κάποιο διάστημα συνειδητοποίησα πως δανειζόταν την κριτική της Αριστεράς για να δικαιολογήσει δεξιές πολιτικές. Στην πρακτική αυτή είχε γίνει βιρτουόζος της εξαπάτησης.

Πρόσφατα, ένας ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ σχολίασε σε συζήτησή μας πως προτιμά τον Γιώργο Παπανδρέου τον νεότερο από τον πατέρα του. «Οι ίδιες κομφορμιστικές πολιτικές», μου είπε, «χωρίς τη δημαγωγία». Με τα χρόνια η κενή ρητορική του Ανδρέα και η φιλονατοϊκή του πρακτική μετέτρεψαν μια ολόκληρη γενιά στρατευμένων σοσιαλιστών σε κυνικούς οπορτουνιστές και κοινωνικούς αναρριχητές[.] ...]

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:24 μ.μ.

To link της μετάφρασης του άρθρου του James Petras είναι από τον "Δρόμο". Υπάρχει και σε άλλα διάφορα sites όπως το παρακάτω

http://www.kasmeri.gr/content/i-katara-ton-trion-genion-papandreoy?page=774

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:01 μ.μ.

Ανταρσύε ωραίο αυτό του Petras
που ανέβασες.Σωστός.
Αυτό πρέπει να το αποφύγουμε.
Και πιστεύω ότι αυτές οι καταστάσεις δεν εμφανίζονται ξαφνικά 'μετά' και προδίδουν τον κόσμο,αλλά προετοιμάζονται κατάλληλα από 'πριν'.
Τότε στο δρόμο για την εξουσία,
προτού ακόμα την πάρει,ο Παπαντρέας είχε ξεφορτωθεί πολλούς αληθινούς σοσιαλιστές (δεν εννοώ τον Κωνσταντόπουλο φυσικά).
Παρ'όλα αυτά,το ότι αυτός
εκμεταλλεύτηκε μια κατάσταση και καπηλεύτηκε αιτήματα για να στεριώσει τον καπιταλισμό δε σημαίνει ότι τα αιτήματα δεν υπήρχαν ή ότι τα αιτήματα ήταν λάθος.
Σημαίνει όμως πολλά άλλα πράγματα,
όπως ποτέ πια προσωποκεντρισμός,
ποτέ πια τυφλή πίστη σε ηγετικές ομάδες,σημαίνει εξουσία από κάτω,
έλεγχος κλπ.
Στο άλλο που λες:μην τα μπερδεύεις.
Λέω ότι ο αγώνας των λαών γίνεται κύρια σε εθνικό έδαφος,κι εκεί πατάει η διεθνιστική αλληλλεγγύη για να εκδηλωθεί.
Ποτέ δεν μιλάω ούτε για αντεθνικούς
κλπ ούτε για δήθεν εθνικές ομοιογένειες και συνοχές.
Μιλάω για καθεστώτα που πρέπει να χάνουν σε εθνικό-κρατικό έδαφος.
Τη ντόπια αστική τάξη όχι απλά πρέπει να τη χτυπήσουμε,αλλά αν το καλοδείς πολλά μέτρα του Μνημονίου τα έφτιαξε μόνη της και τα
παρήγγειλε η ίδια στους έξω για να μας τα φέρουν.
Η κατοχή είναι από ντόπια και ξένα μονοπώλια πάνω σε κράτη,σε λαούς,
σε ντόπιους και ξένους εργάτες.
Δεν είναι γερμανική κατοχή.
Το Δ' Ράιχ είναι των μονοπωλίων,
δεν είναι εθνικό.
Το δε θέμα των 'ανοιχτών συνόρων'
για να κινεζοποιηθούν τα μεροκάματα
είναι ακριβώς κομμάτι αυτής της στρατηγικής των μονοπωλίων και το εξήγησε καλά ο 24 Δεκ. 1.13 μμ
(είχε απαντήσει φυσικά κι ο Μαρξ ήδη απ'το 19ο αιώνα).
Δε μού'πες όμως τελικά...
κατοχή,Κόσσοβο ή αποικία ;
Και μην πεις καπιταλισμός,γιατί και στις άλλες χούντες και κατοχές που γνώρισε ο πλανήτης,καπιταλισμό είχαμε.

Χρόνια πολλά :) ,5.45.

Ανώνυμος
26 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:42 μ.μ.

Αγαπητέ 7.58 το παραμύθι της εθνικής ομοιογένειας δε με συγκίνησε ποτέ κι ούτε μ'αρέσουν τέτοιες σούπες,κακώς μπερδεύεστε.
Απλά δε μ'αρέσουν κι οι σούπες των ανοιχτών συνόρων,γιατί τα εθνικά σύνορα τα άνοιξαν οι καπιταλιστές για να τσακίσουν παντού τα μεροκάματα και να χτίσουν τεράστιους τοίχους μέσα στις κοινωνίες.
Αγώνας σε εθνικό-κρατικό έδαφος για να σπάσεις τα πόδια της διεθνούς των μονοπωλίων και να μη χάνεσαι στο υπερπέραν όπως θέλουν αυτοί,δε σημαίνει αγκάλιασμα των ντόπιων αστών οι οποίοι μάλιστα πρωτοστατούν στη μνημονιακή λαίλαπα με προτάσεις,πληροφορίες και ιδέες.
Από κει και πέρα,γιατί πετάτε τη μπάλα στην εξέδρα;
Σας μιλάω για το σήμερα και σας αναφέρω ένα σωρό πράγματα τα οποία
ο υπό κατοχή απ'τα μονοπώλια και τους τοκογλύφους λαός μας δεν μπορεί πλέον να κάνει στον καπιταλισμό,ενώ μέχρι χτες για μερικά έστω απ'αυτά μπορούσε με μια ελάχιστη σχετική αυτονομία
να ψευτοαποφασίζει.
Ούτε πρϋπολογισμό δεν μπορείς πλέον να φτιάξεις.
Στον στέλνουν έτοιμο.
Ούτε βέτο δεν έχεις.Στο πήραν.
Κι όλα τ'άλλα (μην τα ξαναγράψω).
Μπορείτε αν θέλετε να το βαφτίσετε αλλιώς το κρέας,να το πείτε ψάρι.
Ελπίζω μόνο να μη χρειαστεί να δείτε και να δούμε όλοι μας τί σημαίνει Ειδικές Οικονομικές Ζώνες.
Ας παλέψουμε όλοι για να μη γίνουν,
ειδικά αυτές,γιατί μετά,χωρίς αστεία,θα μιλάμε για πολύπλευρες κατοχές.
Λέτε για το 1897 και σας ευχαριστώ.
Ωραία πάσα μου δίνετε,γιατί τόσες μέρες είχα ξεχάσει να το αναφέρω.
Το 1897 μας βομβάρδισαν τον Πειραιά
οι τοκογλύφοι μην τυχόν και χάσουν τίποτα απ΄το χρέος!
Κλασική περίπτωση οικονομικής και εθνικής κατοχής (με τις αναλογίες της τότε εποχής).
Λέτε για την Ιταλία.
Μάλλον κάνετε ένα λάθος.
Κατοχή δε σημαίνει να μην παράγει τίποτα ένα κράτος ή να μην έχει πλούτο ή να μην έχει ισχυρή βιομηχανία ή να είναι εντελώς κατεστραμμένο.
Κατοχή σημαίνει να δεσμεύεται η παραγωγή του στους τοκογλύφους,
κατοχή σημαίνει να πηγαίνει η παραγωγή της χώρας στη μαύρη τρύπα των τραπεζών,κατοχή σημαίνει να καταργείται η λαϊκή κυριαρχία,
να καταργείται ακόμα και το αστικό Σύνταγμα,και να σού'ρχεται φορετός πρωθυπουργός.
Η μόνη διαφορά της Ιταλίας με την Ελλάδα είναι ότι δεν έχει (ακόμα) υπογράψει τις απίστευτες συμφωνίες που υπογράψαμε εμείς.
Γιατί κατά τα λοιπά το πακετάκι της κατοχής το φτιάχνει μια χαρά.

Χρόνια πολλά και σε σας.

5.45

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:10 π.μ.

@5.45
Δες το wikipedia στο λήμμα
"Ελληνοτουρκικός πόλεμος του 1897"
Μπέρδεψες το 1897 στην Θεσαλλία, με το 1896 της Κρήτης, στην οποία δόθηκε τότε αυτονομία με την παρέμβαση -με στόλο στρατό και απόβαση- των Μεγάλων Δυνάμεων θέτοντας έτσι την Κρήτη, και με την συγκατάθεση της Τουρκίας, υπό την προστασία τους, απαγορεύοντας κάθε περαιτέρω τουρκική απόβαση. (και πάλι) λάθος μας τα λες..

Όι "κακοί" ξένοι έσωσαν το 1897 το Ελληνικό κράτος παρεμβαίνοντας στην τότε Οθωμανική αυτοκρατορια, της οποίας ο στρατός ήταν στα περιχωρα της Ατικής και ο ελληνικός στρατός διαλυμένος και με χαμηλό ηθικό.

Παραμένουν τα 2 ερωτήματα για Ελλάδα-Ιταλία.

Πως το ελληνικό κράτος μεγάλωσε σε δύναμη και έκτασησε 25 χρόνια παρά την χρεοκοπία του Τρικούπη και τον "ατυχή" πόλεμο; Αφού ήταν στην -με βάση την λογική σου- "οικονομική κατοχή" του διεθνούς Π.Ο.Ε. επί 50 χρόνια;

Και στην Ιταλία λένε τώρα τα ίδια με αυτά που ακούγονταν εδώ πριν 2 χρόνια. Bαριά βιομηχανία έχουν και γεωργία και τουρισμό. Έχει και Ισχυρότατη αστική τάξη. Και μέσα σε ΕΕ-ΟΝΕ-ΝΑΤΟ. Και επιπλέον ανήκει στην G7(στις 7 ποιο ισχυρές χώρες του κόσμου).
Αλλά έχουν και πολύ δυνατό(συγκρινόμενο με την Ευρώπη) προλεταριάτο και ακόμα σχετικά δυνατό κοινωνικό κράτος. Και δύσκολα περνάνε οι αναγκαίες αλλαγές για την επιβίωση του κεφάλαιου. Όπως και εδώ.

Επίσης Ελληνική τράπεζα αγόρασε πριν χρόνια μία από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας. Αυτό με -βάση το σκεπτικό σου-να το ονομάσουμε πως σημαίνει "προσπάθεια οικονομικής κατοχής" της Ελλάδας σε βάρος της Τουρκίας; Βλέπεις ούτε αυτό στέκει λογικά.

Το αστικό σύνταγμα δεν είναι παρά η αποκρυστάλλωση των οικονομικών συνθηκων πρπς το συμφέρον της κάθε εθνικής αστικής τάξης. Γι αυτό δέχτηκαν το 1ο μνημόνιο είτε αδιάφορα είτε με τυμπανοκρουσίες επιμελητήρια, σύνδεσμοι διαφόρων εδώ "παραγωγικών" τάξεων.

Μάλλον προσφάτως και οι ΗΠΑ βρίσκονται σε "οικονομική κατοχή"(με βάση το σκεπτικό σου) μιας και περικόπηκαν κοινωνικές δαπάνες στα προνοιακά συστήματα στο Medicare και Mediaid, απολύθηκαν δημόσιοι λειτουργοί σε ποίτείες με "αντάλλαγμα" την αύξηση του ορίου του χρέους ή τον περιορισμό των πολιτειακών ελλειμάτων! Και οι ΗΠΑ(με βάση υα επιχειρήματά σου) σε "οικονομική κατοχή".Το οποίο φυσικά δεν ούτε αυτό στέκει λογικά

Το εθνικό κράτος των ΗΠΑ έσωσε τις τράπεζες-ασφαλιστικές-ακόμα και βιομηχανίες των ΗΠΑ από την χρεοκοπία.Το ίδιο και στην Γαλλία. Το ίδιο και η νεοφιλελεύθερη Αγγλία όπου κρατικοποίησε χρεοκοπημένες αγγλικές τράπεζες. Τα εθνικά κράτη, δηλαδή τα κράτη των αντίστοιχων εθνικών αστικών τάξεων της Ευρώπης έσωσαν τις "δικές" τους τράπεζες-ασφαλιστικές. Όσες εθνικές αστικές δεν μπορούν διαπραγματεύονται τους όρους της υποχώρησής τους με τις αντίστοιχες της Γερμανίας - Γαλλίας.

Ο Μαρξ έλεγε για τον αγώνα του προλεταριάτου στην αρχή σε μία χώρα και την επέκτασή του αλλού. Και το έγραψε το 1848 λίγο πριν τα προλεταριάτα των χωρών της Γαλλίας - Αγγλίας - Γερμανικών κρατιδίων ξεσηκώθούν, την ίδια χρονιά. Άλλο ένα πλήγμα στην "θεωρία σου" περί γενικώς και αορίστως "λαού".

Tην επόμενη φορά να είσαι ποιο διαβασμένος.Όχι άλλες -ελπίζω κατα λάθος- "μισοσωστές" πληροφορίες για να υποστηρίξεις τις λύσεις γενικώς "λαού". Να θυμήσουμε το ποιος πρωτοείπε ότι το έθνος είναι πάνω από κοινωνικούς και ταξικούς διαχωρισμούς;

"Υπάρχει ταξικός πόλεμος. Και η δική μου τάξη, η πλούσια κερδίζει" -2008 Γουόρεν Μπάφετ πολυεκατομμυριούχος-φιλάνθρωπος

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:21 π.μ.

@5.45
Και το link για to 1897 από Wikipedia

http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%BF%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BA%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82_%CF%80%CF%8C%CE%BB%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CF%82_%CF%84%CE%BF%CF%85_1897


Αντιγράφω
[.. Ο Τινάνειος κήπος βρίσκεται απέναντι από την εκκλησία της Aγίας Tριάδας στον Πειραιά. Δημιουργήθηκε το 1854 από το γάλλο ναύαρχο Tινάν, από τον οποίο πήρε και το όνομα του. Ο Τινάν (1803-1876) ήταν ο επικεφαλής του αποβατικού σώματος που κατά την διάρκεια του Κριμαϊκού πολέμου το 1854 κατέλαβε τον Πειραιά. Αρνήθηκε την ίδρυση υγειονομικής ζώνης μεταξύ Πειραιά και Αθήνας για την πρόληψη της μετάδοσης της χολέρας, από την οποία είχαν προσβληθεί Γάλλοι ναύτες και στρατιώτες. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών κατοίκων της Αθήνας. Έτσι ο επικεφαλής των δυνάμεων κατοχής που έσπειρε την χολέρα, έμεινε στη μνήμη μας για την κατασκευή ενός κήπου....]

Bομβαρδισμός Πειραία δεν υπήρξε το 1897. Εννοείς μάλλον το 1854, 40+ χρόνια πριν. Πολύ πριν την χρεοκοπία που ανακοικώθηκε επί Τρικούπη.

Όταν η πραγματικότητα δεν μπορεί να δικαιολογήσει την θεωρία περι γενικώς "λαού" τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Έτσι;

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:56 π.μ.

Ανταρσύε δεν ξεφεύγεις,για το 1897 μιλάω και για το Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.
Για τη 'νομιμοποίηση' της παρέμβασης των Πιστωτριών Δυνάμεων στο εσωτερικό της οφειλέτριας χώρας μιλάω.
Δε σε βλέπω να λες κάτι γι'αυτό.
Ούτε πριν ούτε και τώρα.
Απλά πήγες και κρεμάστηκες από μια παραδρομή γιατί νόμισες ότι σε βόλεψε,κι αραδιάζεις wikipedia.
Ευκολίες για να αποφεύγουμε τις απαντήσεις που δε μας βολεύουν.
Αυτά μας φάγανε Ανταρσύε.
Γι'αυτό φτάσαμε εδώ πέρα,να μη μπορούμε να κάνουμε μια κανονική κουβέντα και να δούμε πού πλησιάζουν οι απόψεις μας και πού όχι.
Τον Πειραιά όντως τον ανέφερα από παραδρομή και τον μπέρδεψα με τον παλαιότερο βομβαρδισμό (δεν εξετάζω
τι συνέβη και για ποιους λόγους ΚΑΙ σ'εκείνο το βομβαρδισμό,άμα θες το πιάνουμε...),ωστόσο δεν μπερδεύω καθόλου το καθεστώς του Διεθνούς Οικονομικού Ελέγχου στην Ελλάδα.
Μιλάμε για κλασική περίπτωση κατοχής της χώρας από τους τοκογλύφους της εποχής.
Τα γεγονότα είναι πεισματάρικα Ανταρσύε.
Και δε μπορεί να παίζει κανένας εδώ που φτάσαμε.
Ούτε ευκολίτσες ούτε τεχνητές διαφωνιούλες.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:05 π.μ.

Όσο για τ'άλλα που λες Ανταρσύε,
πέρα από τον Μαρξ και τον 24 Δεκ 1.13 μμ που σου απάντησε παραπάνω,
θά'λεγα το εξής:αφού τ'όνομά σου είναι Ανταρσύος,γιατί δεν κοιτάς την εξαιρετική σχετική Πολιτική Απόφαση του ΝΑΡ;
Η απόφαση αυτή δέχεται ότι υπάρχει σαφώς και εθνικό ζήτημα,φυσικά το διακρίνει από τα παραμύθια της εθνικής ενότητας και της εθνικής ομοιογένειας,δέχεται ότι με τα Μνημόνια περνάμε σε νέα αντιδραστική φάση του ολοκληρωτικού καπιταλισμού,μιλάει για τυραννία,λέει ξεκάθαρα ότι το ζωτικό καθοριστικό πεδίο παρέμβασης
των λαών είναι το εθνικό,λέει ότι αυτό ακριβώς το πεδίο παρέμβασης πάει να αφαιρέσει σήμερα ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός.
Και πολύ σωστά φυσικά λέει ότι δεν πρέπει να υποτάσσεται το ταξικό
στο εθνικό,πολύ σωστά λέει ότι δεν πρέπει το ταξικό να είναι το επόμενο στάδιο αντίστασης μετά την εθνική αλλά πρέπει να γίνονται ταυτόχρονα,πολύ σωστά λέει επίσης ότι η αποτυχία της Αριστεράς του '40 δεν οφειλόταν στη σύνδεση του εθνικού ζητήματος με το κοινωνικό αλλά στην ψεύτικη στρατηγική της εθνικής ενότητας.
Μια χαρά απόφαση,ξεκάθαρη,και βάση για σοβαρή κουβέντα σ'όλη την Αριστερά.
Σ΄όλη τη συζήτηση Ανταρσύε μπερδεύεις (κι αυτό δεν είναι παραδρομή) το εθνικό πεδίο ως βάση για να αναπτυχθεί ο διεθνισμός με την εθνική ενότητα-ομοιογένεια και την υποχώρηση στους ντόπιους αστούς.
Ευτυχώς αυτή την πατάτα δεν το κάνει το ΝΑΡ γιατί ευτυχώς το ΝΑΡ δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ να θεωρεί διεθνισμό τον κοσμοπολιτισμό του κεφαλαίου και τη χούντα των ανοιχτών συνόρων.
Και εννοείται μιλάει για ρήξη με ΟΝΕ και ΕΕ.
Πέρα απ'το κόλλημά σου στα ανοιχτά σύνορα που τα άνοιξαν τα μονοπώλια κι οι τραπεζίτες για να κινεζοποιήσουν τα μεροκάματα
(Μαρξ) ενώ εσύ,σε αντίθεση ακόμα και με τον Χάγιο,το ΝΑΡ κλπ τα θεωρείς ως διεθνιστικό πεδίο ενώ η αλήθεια είναι ότι τα σύνορα μπορούνε να τα ανοίξουν μόνο απελευθερωμένοι λαοί κι όχι σκλάβοι των μονοπωλίων,η πραγματική διαφωνία μας απ΄την αρχή είναι στον ορισμό των κοινωνικών τάξεων.
Στο τι εννοούμε λαό σήμερα και στο ποιοι είναι οι σύμμαχοί μας.
Σημαντικό θέμα,εννοείται.
Αλλά σ'αυτό κυρίως βλέπω να διαφωνούμε ως τώρα.
Βλέπω πχ να θεωρείς το μικρομαγαζάτορα που βγάζει ένα ψευτομεροκάματο μικροκαπιταλιστή
και να τον σνομπάρεις.
Άμα θες να το πιάσουμε το θέμα να το πιάσουμε,μόνο αυτή τη φορά χωρίς ευκολίτσες τύπου wikipedia για να πετάμε τη μπάλα στην εξέδρα και να μην απαντάμε ο ένας στον άλλο όταν στριμωχνόμαστε.
Δεν είναι αριστερά πράματα αυτά.
Χρόνια πολλά

5.45

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2012 στις 10:11 μ.μ.

Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΠΡΟΣΤΑ, ΑΝ ΚΙ ΕΧΕΙ ΑΚΟΜΑ ΤΑ ΚΟΥΣΟΥΡΙΑ ΤΟΥ ΩΣ ΠΡΩΗΝ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ κ.κ.ε. !
ΤΟΝ ΕΜΑΘΑ ΤΥΧΑΙΑ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ! ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΙΑΒΑΣΜΕΝΟΣ ΚΙ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟΣ! ΟΜΩΣ, ΣΤΟ "ΑΓΧΟΣ" ΤΟΥ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ ΚΟΣΜΟ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ ΝΑ ΑΦΗΝΕΙ ΧΩΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟ ΜΙΚΡΟΑΣΤΟ ΚΑΙ ΤΥΠΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΑΣΙΖΟΝΤΕΣ! ΣΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ (ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ) ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΜΕ!
Ο ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΜ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΟΣ (ΣΕ ΒΑΘΜΟ ΠΟΥ ΝΑ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΚΛΑΣΣΙΚΑ ΑΝΑΡΧΙΚΑ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ) ΚΑΙ
ΓΕΝΙΚΑ ΕΙΧΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ! ΟΜΩΣ, ΤΕΛΙΚΑ Ο ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΑΡΑΧΑΪΔΕΥΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΑΥΤΙΑ ΕΝΩ ΘΑ'ΠΡΕΠΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑΘΕΡΟΣ! ΟΤΑΝ ΑΚΟΥΩ ΝΑ ΣΥΣΤΗΝΕΤΑΙ ΑΚΡΟΑΤΗΣ ΤΟΥ ΩΣ "ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ" ΚΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΤΟΝ ΞΕΧΕΖΕΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΕΡΙ ΕΝΩΜΕΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΚΑΤΟΧΗ (και μετα τι/ Ενας νεος εμφυλιοσ/...) ΞΕΝΕΡΩΝΩ ΑΣΧΗΜΑ!
ΑΝ "ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΛΟΙ ΧΩΡΑΝΕ"
ΑΠΛΑ ΑΚΥΡΩΝΕΣΑΙ ΚΑΖΑΚΗ! ΚΑΙ ΤΟ ΝΑ ΜΑΣΑΣ ΤΟ ΒΑΣΙΚΟ ΟΤΙ ΤΟ ΕΠΑΜ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΟΜΜΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΝΗΣΥΧΗΤΙΚΟ!
ΝΑΙ ΣΕ ΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΑΛΛΑ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΑΙΣΙΑ!

Ανώνυμος
7 Ιανουαρίου 2012 στις 6:32 μ.μ.

ο διεθνισμος απαιτει εθνη, η παγκοσμοιοποιηση τραπεζες και μαζες.προσεξτε που βαδιζετε ειναι κρισιμες εποχες.διαβαστε νεοφιλελευθερισμο για να καταλαβετε τη σκεψη τους

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2012 στις 10:09 μ.μ.

@5.45
Χρόνια πολλά

Πρωτον είμαι απλό μέλος του ΑΝΤΑΡΣΥΑ όχι μέλος συνιστώσας του

Δεύτερον, θα ήταν καλύτερο πρώτα να μάθεις από απλά ιστορικά γεγονότα και μετά να μιλάς για αποφυγή.

Π.χ. Άλλο το 1854 όπου έγινε η εισβολή στον Πειραιά και άλλο το 1897 όπου ισχυρίζεσαι ότι έγινε. Θα μου πεις ότι τα λεγόμενα του κ.Καζάκη προβαίνουν σχεδόν σε αλλοίωση της σχετικα πρόσφατη ιστορίας του 1940-1944 που υπάρχουν ακόμα και λίγοι επιζόντες. Να μην προβεί κάποιος όπως π.χ. εσύ σε κάτι -ελπίζω άθελά σου- που ιστορικά δεν έγινε 1,5 αιώνα και βάλε πίσω;

Και επίσης καλό θα ήταν να μάθεις τις επενδύσεις του Ελληνικού Κεφαλαίου σε Τουρκία, Ουκρανία(π.χ. Τηλεπικοινωνίες), πρώην χώρες της ΕΣΣΔ κλπ πριν μιλήσεις για "κατοχή". Γιατί μάλλον (με την ίδια την δική σου λογική), αυτές οι χώρες έχουν κατοχή στο τετράγωνο..

Όπως καλό είναι να αποφεύγεις και τους εύκολους εντυπωσιασμούς. Δεν πιάνουν στο εξασκημένο αναγνωστικό κοινό του "Βαθύ Κόκκινο"
Μπορεί κάποιος να συμφωνεί ή να διαφωνεί με αυτά που γράφω, αλλά χρησιμοποιώ πηγές, στοιχεία και λογική και ταξική θέση. Δεν λέω ότι κατεβάσει η κούτρα μου.

Την αποφυγή την έκανε ο κ. Καζάκης που όταν έρχονταν στο ΑΝΤΑΡΣΥΑ και λίγο το πίεζαν πέταγε μερικά κομμουνιστικά για να "χαλαρώσει" το αριστερό κοινό. Στην κριτική που είχε ασκήσει στον Ριζοσπάστη τον Μάιο του 2010 ΠΑΡΑΔΕΧΤΗΚΕ πως οι Μπολσεβίκοι εφάρμοσαν. Όχι οι μικρομεσαίοι πίσω από το αταξικό όχημα που λέγεται"λαός".Και έγραψα ποιος πολιτικός, πρώην σοσιαλιστής, μίλησε πρώτος για το ότι ο λαός υπερβαίνει κοινωνικές και ταξικές διαφορές..Ο δε Μαρξ που ανήγαγε το ζήτημα του χρέους σε ταξικό στο βιβλίο του "Οι ταξικοί αγώνες στην Γαλλία από το 1848-1850", μάλλον δεν ήταν και τόσο επαναστάτης όπως ο "βέρος" κ. Καζάκης..

Δεν πειράζει. Ο κ. Καζάκης έχει ομιλία στην Ριζάρειο με τον Πατήρ Μεταλληνό το Σάββατο..
Όλο και δεξιότερα πηγαίνει. Που να πηγαίνει σε εργατικές διαδηλώσεις τώρα αυτός που έχει την λύση του "αυτόματου πιλότου" στο τσεπάκι του..Αρκείται στην από μακρόθεν αλλά ασφαλή "κριτική".

Ειδικά κατά της αριστερά. Ίσως να είναι ένας ο λόγος που τελευταίως τα αστικά κανάλια "γοητεύτηκαν"από την θεωρία του πέρα του το ότι εύκολα "χαλαρώνει" τις θέσεις του με απλές παρατηρήσεις του κ.Χατζηνικολάου και της κας Μακρής, όπως αλλωστε έδειξε και το σχετικό video..

ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Ανώνυμος
21 Ιανουαρίου 2012 στις 2:05 μ.μ.

Μάλιστα....
30+ χρονια απο τη μεταπολίτευση τι προσέφερε στον ελληνικο λαό η αριστερά?? (βουλευτική και εξωκοινοβουλετική)

Πείτε ένα πράγμα που έδωσε στον κόσμο η αριστερά τόσα χρόνια εκτός από διχασμούς και αποπροσανατολισμό.
Και μετά απορείτε που τόσος κόσμός στρέφεται στο καζάκης και σε ανάλογα μετωπα τύπου ΕΠΑΜ..
βαγγέλης

Αντωνης Σαραιλης
15 Απριλίου 2012 στις 10:03 μ.μ.

Νομιζω το ΚΚΕ εχει τρομοκρατιθει απο τον Καζακη......

Το αρθρο ειναι λασπη

Ανώνυμος
10 Οκτωβρίου 2015 στις 12:02 μ.μ.

Mηπως πρέπει τώρα να ξαναδιαβάσουμε το κείμενο; Να δούμε χρόνια μετα που στέκει ο Καζάκης κ το ΕΠΑΜ κ που όλοι αυτοί που εκείνη την εποχή εγραφαν όλα αυτά τα ωραία; Μήπως έπρεπε να απαξιωθεί το επαμ κ άλλοι έτσι ώστε η οργή να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως αυτόι που έλεγαν οτι ο καζακης πάει με τον Καμένο ,συνεργάζονται αυτοί τώρα μαζί του; Τι επαναστατική διαδρομή είχαν όσοι βαρύγδουπα έφυγαν από το επαμ τότε;
Τέλος θα ήθελα μακρυά πλέον από τα γεγονότα την άποψη της ιστοσελίδας σας για το τι ρόλο παίζει τελικά το ΕΠΑΜ..Mηπως πρέπει τώρα να ξαναδιαβάσουμε το κείμενο; Να δούμε χρόνια μετα που στέκει ο Καζάκης κ το ΕΠΑΜ κ που όλοι αυτοί που εκείνη την εποχή εγραφαν όλα αυτά τα ωραία; Μήπως έπρεπε να απαξιωθεί το επαμ κ άλλοι έτσι ώστε η οργή να πάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ; Μήπως αυτόι που έλεγαν οτι ο καζακης πάει με τον Καμένο ,συνεργάζονται αυτοί τώρα μαζί του; Τι επαναστατική διαδρομή είχαν όσοι βαρύγδουπα έφυγαν από το επαμ τότε;
Τέλος θα ήθελα μακρυά πλέον από τα γεγονότα την άποψη της ιστοσελίδας σας για το τι ρόλο παίζει τελικά το ΕΠΑΜ..

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger