Home » , » "Ειδησούλες"

"Ειδησούλες"

Από giorgis , Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011 | 8:35 μ.μ.

 Η καπιταλιστική επέλαση που συνεχίζει ακάθεκτη να ισοπεδώνει το βιοτικό επίπεδο του λαού μας (πονεμένη ιστορία το ότι το εργατικό κίνημα είναι ανίκανο να προβάλλει ουσιαστική, αποτελεσματική αντίσταση) έχει καθημερινά δεκάδες θύματα και κανέναν ένοχο. Χωρίς σχολιασμό δυο «ειδησούλες» απ’ τα «ψιλά» της «Ελευθεροτυπίας»:

Το οικονομικό αδιέξοδο οδηγεί ακόμη και στο θάνατο... Πρώτη σε ποσοστό αύξησης αυτοκτονιών έρχεται η χώρα μας λόγω κρίσης σε σχέση με τις άλλες χώρες της Ευρώπης, ενώ πρόσφατα στατιστικά στοιχεία από τους πέντε πρώτους μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι δείχνουν σημαντική αύξηση αυτοκτονιών που αγγίζει το 40%!


42ΧΡΟΝΗ ΑΣΤΕΓΗ
Βούτηξε στα νερά με το μωρό της

Πήρε το μόλις 2,5 ετών αγοράκι της αγκαλιά και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της θαλάσσιας περιοχής της Αλικαρνασσού προκειμένου να δώσει τέλος στο μαρτύριο που ζούσαν.
Πήρε το μόλις 2,5 ετών αγοράκι της αγκαλιά και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της θαλάσσιας περιοχής της Αλικαρνασσού προκειμένου να δώσει τέλος στο μαρτύριο που ζούσαν. Ο λόγος για μία 42χρονη από την Πολωνία, η οποία μέσα στην απόγνωσή της για το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο είχε περιέλθει, πίστεψε ότι ο θάνατος της ίδιας και του παιδιού της θα ήταν η «λύτρωσή» τους.
Την τελευταία στιγμή περίοικοι που κατάλαβαν τις προθέσεις της, έσπευσαν να την ανασύρουν από την θάλασσα με το παιδί να πλαντάζει στο κλάμα από το κρύο. Ετρεμαν σύγκορμοι και σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο. Εκείνη οδηγήθηκε στην ψυχιατρική κλινική, ενώ το αγοράκι, ο Οσκαρ, νοσηλεύεται στην παιδιατρική. Οι γιατροί που εξέτασαν τη μητέρα δεν διέγνωσαν κάποια ψυχική διαταραχή.
Το δράμα της 42χρονης άστεγης και άνεργης μητέρας συγκλόνισε ακόμα και το προσωπικό του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου.
Ανθρωποι που έζησαν την υπόθεση τονίζουν την ανάγκη στήριξης αυτής της μητέρας από φιλανθρωπικές οργανώσεις και σωματεία, ώστε να μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να ξαναβρεί την ελπίδα για το αύριο.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:50 μ.μ.

«Η δική μας διετής διακυβέρνηση οδήγησε σε αδιέξοδα, κοινωνικά, οι­κονομικά, εθνικά. Οδήγησε σε φτώ­χεια και κοινωνική αποσύνθεση, πρω­τοφανή οικονομική ύφεση που φτάνει το τουλάχιστον 8% και πλέον, σε εθνική ταπείνω­ση, εθνική αναξιοπρέπεια και κρατική αποδιοργάνωση»
ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ, ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ, και συνέβαλαν από της 3ης Δεκεμβρίου 1944, γενικότερα και ειδικώότερα στην εθνι­κή ταπείνωση και την εθνική αναξιο­πρέπεια. Η ανατροπή του ΠΡΑΞΗΚΟΠΗΜΑΤΙΚΟΥ κα­θεστώτος της υποτέλειας, της πτώχευ­σης και της εξαθλίωσης ΕΙΝΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. (ΑΚΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ).
(ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΑΥΤΟΚΡΙΤΙΚΗΣ ΟΛΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΓΛΙΤΩΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΣΧΟΙΝΗ !).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger