Home » , » Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη έπιασε τόπο;

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην ιμπεριαλιστική επίθεση στη Λιβύη έπιασε τόπο;

Από giorgis , Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012 | 12:59 μ.μ.

Τελικά, για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται όχι μόνο η γενικότερη χρησιμότητα της ιμπεριαλιστικής επέμβασης στη Λιβύη, αλλά και η ειδική ανταμοιβή του ελληνικού κράτους σε αυτή. Διεθνείς ιμπεριαλιστικές σχέσεις που βασίζονται στο «δούνε και λαβείν» και στην περίπτωση του ελληνικού αστικού κατεστημένου μεταφράζεται στο εξής: η συμμετοχή στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Λιβύη καλύπτει τις απώλειες από την επερχόμενη σύγκρουση στο Ιράν, και πρώτα απ' όλα το κόστος από το ιμπεριαλιστικό εμπάργκο.

Στις 23 Ιανουαρίου αναμένεται η επίσημη απόφαση της ΕΕ όπου για την επιβολή εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν. Αυτό βέβαια μπορεί να σημαίνει και την υλοποίηση της απόφασης του Ιράν για απόπειρα κλεισίματος των στενών του Χορμούζ, ενώ ήδη οι ΗΠΑ εκτός από τη μονομερή καουμπόικη  επιθετική κίνηση επιβολής κυρώσεων στο Ιράν με αφορμή το πυρηνικό του πρόγραμμα, έχει ξεκαθαρίσει ότι θα απαντήσει με πολεμικούς όρους.

Σύμφωνα με τη διεθνή αρθρογραφία η απόφαση για  επιβολή εμπάργκο στο ιρανικό πετρέλαιο ουσιαστικά έχει ληφθεί μετά την άρση και των τελευταίων αντιρρήσεων από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χώρες ιδίως του ευρωπαϊκού Νότου που κατά τεκμήριο αποτελούν τους μεγαλύτερους αποδέκτες του ιρανικού αργού.

Ειδικά για το Ελληνικό κράτος υπήρξαν οι διαβεβαιώσεις των Ευρωπαίων ότι "Θα βρεθεί λύση με την ανοικτή πίστωση που δίνει τώρα το Ιράν, η  μοναδική χώρα στον πλανήτη που δίνει ανοικτή πίστωση στην Ελλάδα,  κυρίως από το Λιβυκό καθεστώς που χρωστά στη Δύση και αναμένεται  να "πειστεί" και να δώσει ανοικτή πίστωση στην Ελλάδα".

Ενδεικτικό είναι πως η Ελλάδα εισάγει μέχρι και το 40% των αναγκών της σε πετρέλαιο σε τρέχοντα συμβόλαια από το Ιράν, ενώ ανάλογα ποσοστά αφορούν και στις περιπτώσεις της Ισπανίας, της Τουρκίας και δευτερευόντως της Ιταλίας.

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΟΛΕΜΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΣΤΟ ΙΡΑΝ.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΥΡΗΝΙΚΩΝ ΟΠΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΥΡΗΝΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

ΕΞΩ ΑΠΌ ΤΟ ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437 diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιανουαρίου 2012 στις 1:45 μ.μ.

Η Ελλάδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να συμμετέχει στο βιασμό των λαών από τα Νατοϊκά κτήνη. Οι λόγοι πολλοί: 1) Οικονομικοί. Η Ελλάδα προμηθεύεται σε καλές τιμές (πάντως καλύτερες αν έπαιρνε από άλλους) πετρέλαιο από το Ιράν. Πόλεμος σημαίνει αύξηση τιμών. Επίσης μια περιπολία πλοίου ή αεροσκάφους στοιχίζει. Πόσο μάλλον αν κάποιο αεροπλάνο καταρριφθεί. 2) Άμυνας. Είναι γελοίο να αποδυναμώνουμε το Αιγαίο και την Κύπρο από τα λίγα καλά πλοία ή α/φη που έχουμε για να τα στείλουμε σε άσχετα με τα συμφέροντά μας μέρη. 3) Πολιτικοί. Μια επέμβαση με τη συμμετοχή της Ελλάδας θα δηλητηρίαζε τη σχέση μας με τον Μουσουλμανικό κόσμο. Θα φαινόμασταν ως νέοι σταυροφόροι στις φανατικές ισλαμικές οργανώσεις, στους μουσουλμάνους όλων των χωρών και στους πρόσφυγες στη χώρα μας. 4) Ανθρωπιστικοί. Το σπουδαιότερο όλων είναι ότι το Ιράν δεν απειλεί εμάς (κατά τη γνώμη μου ούτε τις ΗΠΑ), και ότι σε ένα πόλεμο θα πεθάνουν κυρίως άμαχοι, θα καταστραφούν υποδομές, θα καεί ή λεηλατηθεί μια χώρα. Η αδικία είναι εμφανής. Είμαστε λαός που υπέφερε πολλά, λαός πολιτισμένος για μια τέτοια ατιμία. 5) Στρατηγικοί. Μια ήττα του Ιράν θα φέρει την Τουρκία σε θέση υπερδύναμης περιφερειακής, θα ενισχύσει τον φονταμενταλισμό και θα την κάνει νέο ισχυρότερο Ιράν. Το χάσμα μεταξύ Δύσης - Ανατολής θα μεγαλώσει. Έπειτα οι ΗΠΑ δε θα σταματήσουν στο Ιράν. Θα ξοφλήσουν λογαριασμούς με Συρία, Β. Κορέα, Βιετνάμ. Η Κίνα θα αντιδράσει σίγουρα, με ότι αυτό συνεπάγεται. mitsos175.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger