Home » , , » Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»

Ανακοίνωση της εταιρείας «Τυποεκδοτική»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012 | 10:41 π.μ.


Επανέρχεται σήμερα ο «Ριζοσπάστης» με ανακοίνωση της εταιρείας ¨Τυποεκδοτική» που κάνει λόγο για «βρωμερό πόλεμο απέναντι στην Τυποεκδοτική, εξαιτίας του κύριου μετόχου της που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας».

 Ότι δέχτηκε άθλια χτυπήματα το ΚΚΕ –από την «Αυριανή» του Κουρή μέχρι το «Εθνος» του Μπόμπολα- για τις επιλογές που έκανε για το μέλλον της επιχείρησης του εν τω συζητάμε.

Όπως και να είναι εμείς κάποια ερωτήματα που θέσαμε γι’ αυτή την ιστορία ακόμα δεν έχουμε πάρει απάντηση.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι με αφορμή την αίτηση της Τυποεκδοτικής για την υπαγωγή της στο άρθρο 99, θα κλιμακωθεί ο βρώμικος πόλεμος σε βάρος της.

Διάφορα κέντρα, όπως εκείνο που χρησιμοποιεί την ΑΥΡΙΑΝΗ και το ραδιοτηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ, τραβούν μπροστά στην προβοκάτσια με χυδαία και αισχρή παραπληροφόρηση. Εκείνοι που άντλησαν εκατομμύρια από το χρηματιστήριο, που δεν έχουν βάλει από το 2000, ούτε ένα ευρώ στο τηλεοπτικό σταθμό ALTER τον οποίο υπερχρέωσαν με εκατοντάδες εκατομμύρια, που εκβιάζουν εδώ και μήνες τους εργαζόμενούς τους, έχουν το θράσος να πρωτοστατούν στο βρωμερό πόλεμο απέναντι στην Τυποεκδοτική, εξαιτίας του κύριου μετόχου της που είναι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.

Αυτή την επίθεση εξυπηρετούν και ορισμένες άλλες εφημερίδες και ηλεκτρονικές ιστοσελίδες.
Γνωρίζουμε το ρόλο και τα κίνητρα του καθένα που παίζει σε αυτό το παιχνίδι κατασυκοφάντησης. Είναι η προσπάθεια, επιστρατεύοντας ψεύδη και παραπληροφόρηση, να εδραιωθεί η αντίληψη «ότι όλοι ίδιοι είναι».

Για αυτό και μόνο το λόγο απαντάμε, για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
α) Κλαίνε με κροκοδείλια δάκρυα ότι τάχα η Τυποεκδοτική με την υπαγωγή της στο άρθρο 99 θα κάνει χρήση της αντεργατικής νομοθεσίας προκειμένου να «κουρέψει» τα δεδουλευμένα των εργαζομένων. Ενημερώνουμε ότι, στην αίτηση που έχουμε υποβάλει για την υπαγωγή της επιχείρησης στο άρθρο 99, δε συγκαταλέγονται στους Πιστωτές εργαζόμενοι και ασφαλιστικά ταμεία. Δε θα αξιοποιήσουμε το νόμο, όπως κάνει το σύνολο των επιχειρήσεων που ζητούν να ενταχθούν σε διαδικασία εξυγίανσης, όπως προκλητικά κάνει ο βασικός μέτοχος του ΑLTER, της ΑΥΡΙΑΝΗΣ, του σταθμού ΚΟΝΤΡΑ.

Η Τυποεκδοτική θα φροντίσει, όπως ήδη έχει δεσμευτεί με ανακοίνωσή της, να πάρει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να εξοφλήσει πλήρως τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων και τις υποχρεώσεις της στα ασφαλιστικά ταμεία.

β) Αυτοί που άπειρες φορές στις εταιρείες τους έχουν καταστρατηγήσει τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, διαμαρτύρονται για το δήθεν εργασιακό μεσαίωνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στην Τυποεκδοτική. Μιλάνε για μισθούς πείνας των 700 ευρώ που ...αμείβεται τάχα ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων της. Εχουμε απαντήσει και άλλες φορές σε αυτή τη συκοφαντία. Αυτοί όμως δεν παραιτούνται από την γκαιμπελίστικη ταχτική «πες πες ψέμα στο τέλος κάτι θα μείνει».

Η Τυποεκδοτική, όλα αυτά τα χρόνια, φρόντισε να διαφυλάσσονται τα εργασιακά δικαιώματα, να τηρούνται οι Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις. Δε χρησιμοποίησε, χάριν της λεγόμενης ανταγωνιστικότητας, τις αντεργατικές ρυθμίσεις των τελευταίων χρόνων, όπως είναι η εκ περιτροπής εργασία, η μείωση ωραρίου με μείωση αποδοχών, η υποχρεωτική άδεια άνευ αποδοχών, η διευθέτηση του χρόνου εργασίας, οι μειωμένες αποζημιώσεις με χρήση της προειδοποίησης κ.ά.
Σήμερα, παρά τη δραματική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η επιχείρηση, παρά την καθυστέρηση καταβολής των δεδουλευμένων, οι εργαζόμενοι συνεχίζουν να πληρώνονται με βάση τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις των Λιθογράφων (ο μεγαλύτερος αριθμός των εργαζομένων), των Βιβλιοδετών, των Μηχανικών, των Αποθηκάριων, των Υπαλλήλων Γραφείου, των Λογιστών, των Οδηγών, των Φορτοεκφορτωτών, των Καθαριστριών, των Χειριστών Κλαρκ, των Κλητήρων, των Ηλεκτρολόγων, των Οικοδόμων, ενώ με την Εθνική Συλλογική Σύμβαση αμείβονται μόλις οκτώ άτομα.

γ) Αυτοί, που όλα αυτά τα χρόνια αποθησαυρίζουν χρησιμοποιώντας τον πακτωλό του χρηματιστηρίου, τα κρατικά κονδύλια και τα θαλασσοδάνεια προκειμένου να εξασφαλιστούν για πολλές ζωές οι ίδιοι και οι κληρονόμοι τους, έχουν σηκώσει κουρνιαχτό ότι η Τυποεκδοτική τάχα έτυχε ευνοϊκής μεταχείρισης από το αστικό κράτος λαμβάνοντας εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ μέσω των αναπτυξιακών νόμων.

Η Τυποεκδοτική δεν έχει να κρύψει τίποτα. Αξιοποίησε τον αναπτυξιακό νόμο και προχώρησε το 2006-2007 σε επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ για την οποία επιδοτήθηκε με ποσό 1 εκ. ευρώ. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης καλύφθηκε κυρίως με τραπεζικό δανεισμό. Αυτή η επιλογή έγινε για να εκσυγχρονίσει το μηχανολογικό εξοπλισμό της, σε συνθήκες όξυνσης της συγκεντροποίησης και του ανταγωνισμού στον κλάδο των εκτυπώσεων.

Ο αποπροσανατολισμός και η συκοφαντία δεν θα περάσουν.
Ολοι αυτοί που σηκώνουν τον πόλεμο, μέσω εφημερίδων και καναλιών, εναντίον της Τυποεκδοτικής είναι πρωταγωνιστές και κύριοι στυλοβάτες της άγριας επίθεσης σε βάρος των εργαζομένων, και για το λόγο αυτό πολλαπλά εκτεθειμένοι απέναντι στον εργαζόμενο λαό.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 11:58 π.μ.

το βαθυ κοκκινο επελεξε στρατοπεδο αφηστε τα σαπια σας για καποια ερωτηματα απαντηστε με το κκε η με τα αφεντικα

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 1:54 μ.μ.

Πιο ξεκαθαρη ανακοινωση -απαντηση ΔΕΝ γινοταν.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 1:56 μ.μ.

Κατά τη γνώμη μου ο σημερινός Ρ είχε μια πολύ πιο ενδιαφέρουσα παρέμβαση:

«Η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας είναι εκρηκτική.

Οσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, η επίθεση απέναντι στα λαϊκά δικαιώματα οξύνεται. Καμία πλευρά της ζωής των λαϊκών οικογενειών δε μένει ανέγγιχτη. Μισθοί, συντάξεις, δικαιώματα θυσιάζονται στο βωμό των κερδών των μονοπωλίων.

Χιλιάδες είναι οι μικρές επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και χιλιάδες ακόμα απειλούνται με λουκέτο.

Η εγκληματικότητα σημειώνει έξαρση, καθώς η ευρύτερη περιοχή έχει παραδοθεί στο έλεος της δράσης των κυκλωμάτων και των συμμοριών των ναρκωτικών, της πορνείας, της εκμετάλλευσης μεταναστών. Την κατάσταση αυτή θα επιδεινώσει το νέο νομοσχέδιο που προωθεί η τρικομματική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ - ΛΑ.Ο.Σ., μέσω του οποίου νομιμοποιούνται τα ναρκωτικά.

Η ανασφάλεια Ελλήνων και μεταναστών που ζουν και εργάζονται στο κέντρο και στις συνοικίες της Αθήνας εντείνεται και από τη δράση διαφόρων ακροδεξιών ομάδων που παριστάνοντας τους προστάτες της τάξης εισβάλλουν σε σπίτια και σε μαγαζιά για να την «επιβάλουν». Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση μεταξύ Ελλήνων και μεταναστών.
....
Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση λύση δεν είναι η ατομική δράση. Οσο η κατάσταση και να φαίνεται δύσκολη, είναι σίγουρο ότι αυτά που ετοιμάζουν για τα λαϊκά στρώματα θα είναι ακόμα σκληρότερα.

Η όξυνση της καπιταλιστικής κρίσης θα έχει ως αποτέλεσμα να οξυνθούν τα προβλήματα που ζουν οι εργαζόμενοι και οι κάτοικοι του κέντρου. Η οργανωμένη εγκληματικότητα θα πάρει ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, τα λουκέτα σε επιχειρήσεις θα αυξηθούν, η διακίνηση των ναρκωτικών μέσα στη νεολαία θα αυξηθεί.
....

Η υποβάθμιση του κέντρου είναι βολική για το σύστημα, την αξιοποιεί για τους συνολικότερους σχεδιασμούς του χτυπήματος του λαού.
Ο λαός να τους κάνει στην άκρη

Ο λαός μας πρέπει να τους κάνει στην άκρη. Να υπολογίσει, με βάση την πείρα που έχει, τα σχέδια που ετοιμάζουν εναντίον μας και να πάρει τα μέτρα του. Να δυναμώσει την οργάνωσή του απέναντι στο σύνολο της πολιτικής που συνθλίβει τη ζωή του. Να βγάλει συμπεράσματα ποιος ωφελείται από την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο κέντρο της Αθήνας και με ποιους πρέπει να πάει.

Να μη χαθεί άλλος χρόνος. Η αγανάκτησή μας πρέπει να στραφεί στους πραγματικούς υπαίτιους.

Ελληνες και μετανάστες να πάρουμε κοινή θέση και να οργανώσουμε κοινή πάλη απέναντι στην πολιτική της κυβέρνησης και της δημοτικής αρχής στην Αθήνα που έχουν την πρώτη ευθύνη. Απέναντι σε όλα τα κυκλώματα και μηχανισμούς εγκληματικής δράσης και ρατσιστικής βίας. Να διεκδικήσουμε οργανωμένα και αποφασιστικά τη λήψη άμεσων μέτρων, στηριζόμενοι στη δράση των ταξικών συνδικάτων, των Λαϊκών Επιτροπών, φορέων και συλλόγων που έχουν ήδη αναπτύξει πρωτοπόρα δράση για:
* Αποφασιστική αντιμετώπιση των εγκληματικών κυκλωμάτων και των ρατσιστικών συμμοριών.
...
* Να δοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα και να διευκολυνθεί η μετακίνηση σε άλλες χώρες της ΕΕ για όλους τους εγκλωβισμένους μετανάστες που το επιθυμούν.
* Να δημιουργηθούν ανθρώπινοι και αξιοπρεπείς χώροι φιλοξενίας σε όλη τη χώρα, με δωρεάν σίτιση, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, διερμηνεία και νομική βοήθεια για τους άστεγους μετανάστες.
* Να νομιμοποιηθούν οι μετανάστες, ειδικά όσοι ζουν κι εργάζονται χρόνια στη χώρα μας. Να δοθεί άσυλο ή επικουρική διεθνής προστασία στους πρόσφυγες, να αποδοθούν ισότιμα εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα στους ίδιους και τις οικογένειές τους.
...
* Να ματαιωθούν οι σχεδιασμοί παράδοσης του ιστορικού κέντρου της Αθήνας στην εκμετάλλευση του μεγάλου κεφαλαίου. Οι εργαζόμενοι της Αθήνας έχουν πείρα από το πώς έγινε η ανάπτυξη στο Γκάζι και στο Ψυρρή.
...
http://www2.rizospastis.gr/page.do?publDate=31/1/2012&id=13883&pageNo=23&direction=1

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 2:37 μ.μ.

Το 2006-2007 επιδοτήθηκε με 1 εκ. ευρώ απ το αστικό κράτος. Το υπόλοιπο μέρος της επένδυσης (υπόλοιπα εκ ευρώ) καλύφθηκε κυρίως με τραπεζικό δανεισμό. δηλ. από το τραπεζικό κεφάλαιο. Τώρα μπήκε στο άρθρο 99 που σύμφωνα με παλιότερα άρθρα του ριζοσπάστη είναι ένα αντεργατικό άρθρο προς όφελος των καπιταλιστών. Και παρόλα αυτά κάποιοι ακόμη προσπαθούν να μας πουν ότι δεν υπάρχει τίποτα μεμπτό σε όλες αυτές της ενέργειες του... επαναστατικού ΚΚΕ. Σε λίγο αυτοί οι... υπερασπιστές του ορθόδοξου μαρξισμού είναι ικανοί να μας πουν ότι ακόμη και ιδικούς της goldman sachs να προσλάβει η TYPOEKDOTIKH A.E., για να ξελασπώσει μετά το σκάσιμο της καπιταλιστικής φούσκας στον κλάδο του τύπου, ξανά δεν θα υπάρχει κάτι το μεμπτό! ΕΜΠΡΟΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΕ ΜΗΝ ΣΚΥΒΕΙΣ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ - ΜΕ ΤΟ ΑΡ. 99 ΓΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΠΑΛΙ!, Σεισμός-Σεισμός Μαιλισμός!

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 2:49 μ.μ.

Ποιοι κέρδισαν από τις μπίζνες της Τυποεκδοτικής; Οι εργαζόμενοι ή ο Μενεμενόγλου, ο Καλούδης, ο Διακουμής και άλλα στελέχη του κόμματος; Το Π.Γ. του ΚΚΕ και συγκεκριμένα ο Σπύρος Χαλβατζής τι λέγανε για τον πλουτισμό των διευθυντών; Ότι τα κέρδισαν από παιχνίδια στο χρηματιστήριο, έτσι δεν είναι; Θα βγουν οι ΚΚΕδες να στηρίξουν τη μπουρδολογία κι αυτής της ανακοίνωσης. Αυτοκριτική πουθενά, αλάθητο το κόμμα μέχρι που θα περάσουν 50 χρόνια και σε κάποιο συνέδριο θα τα πούνε όταν εμείς όλοι που δουλέψαμε εκεί θα έχουμε πεθάνει. Τα λέγαμε αλλά δε θέλατε να ακουστούμε, απολύατε και διαγράφατε από το κόμμα. Ό,τι κράξιμο τρώει τώρα το ΚΚΕ, δικαίως το τρώει...

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 3:22 μ.μ.

στην οργανωμένη δημοκρατία, στην ελευθερία λόγου και έκφρασης, στον πολυκομματισμό.

Γρηγόρης
31 Ιανουαρίου 2012 στις 6:00 μ.μ.

Ο βρωμερός ρόλος του Κουρή,του Μπόμπολα και γενικότερα όλου αυτού τού συρφετού είναι κατανοητός και αυτονόητος.Περιμέναμε κάτι καλύτερο;

Και προφανώς θα υπερασπιστούμε το ΚΚΕ απέναντι σ'αυτά τα καθάρματα.

Έχουμε ωστόσο και τις δικές μας εύλογες απορίες,που κρατούν σφιγμένη την καρδιά μας,και θα θέλαμε ξεκάθαρες απαντήσεις από την ΗΓΕΣΙΑ του ΚΚΕ,και όχι τυπικές ανακοινώσεις ή αφορισμούς.Πάμε λοιπόν:

1)Ποιός σοβαρός πολιτικός/οικονομικός λόγος σε υποχρέωσε να στήσεις μια εταιρεία κολοσσό,που ΥΠΕΡΚΑΛΥΠΤΕΙ τις εκδοτικές σου ανάγκες; Δηλαδή τον "Ρ",την κομεπ,προκηρύξεις,αφίσσες,κλπ,τού κόμματος;

2)Από τη στιγμή που μπαίνεις στην ελεύθερη αγορά,με ένα τέτοιο μονοπωλιακό μέγεθος,εξ'ορισμού θα συγκρουστείς με τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου.Και θα αναγκαστείς,είτε σ'αρέσει είτε όχι,να λειτουργήσεις με τα αντίστοιχα μέσα.Κρυφά ή φανερά.

Θα πάρεις από το αστικό κράτος επιδότηση...
Θα ζητήσεις δάνεια από τις τράπεζες...
Θα διαγκωνιστείς επιφανειακά ή υπογείως για μερίδιο της αγοράς και δουλειές...
Θα λειτουργήσεις ως συλλογικό αφεντικό απέναντι στους εργαζόμενους,και αυτό πλήττει την εικόνα σου...
Ακόμη κι'αν έχεις τους εργαζόμενους στα ώπα-ώπα,σίγουρα θα αναγκαστείς στους δύσκολους καιρούς,να χρησιμοποιήσεις την αστική νομοθεσία εναντίον τους..
Δεν έχεις περιθώρια εντός αγοράς να λειτουργήσεις διαφορετικά..

Όλα αυτά δεν τα σκέφτηκες προσεκτικά προτού ξεκινήσεις;

3)Τα οικονομικά/επιχειρηματικά πάρε-δώσε,σε συνθήκες μονοπωλιακού καπιταλισμού,μήπως θα σε οδηγήσουν σε οικονομική εξάρτηση;
Μήπως θα σε αναγκάσουν να έχεις έναν πιο "στρογγυλεμένο" πολιτικό λόγο;
Μήπως θα αλλοτριώσουν τη νοοτροπία των μελών σου που βρίσκονται σε συγκεκριμένες θέσεις;

ΠΡΟΣΟΧΗ: Δεν λέω ότι έτσι έγινε.Όταν όμως στρώνεις το "χαλί" ,δεν ξέρεις πάντα μέχρι που θα φτάσει,και αν θα μπορείς μετά να το μαζέψεις.Και με τί ζημιές,κάθε είδους,όχι μόνο οικονομικού.

4)Οι μπολσεβίκοι ή το KPD,τί άποψη είχαν γι'αυτά και πώς λειτούργησαν; Έτρεξαν να στήσουν επιχειρήσεις ή να πάρουν επιδοτήσεις,δάνεια,μερίδια αγοράς;Γιατί το απέφευγαν όπως ο διάολος το λιβάνι;

5)Όταν ο Λένιν έλεγε "προτιμούμε ένα καπίκι από κάθε εργάτη,παρά 1000 ρούβλια από έναν βιομήχανο" ,τί σκατά εννοούσε/προέβλεπε;

6)Τη δεκαετία του '70 υπήρξε/έγινε εσωκομματική μελέτη,που ήταν αρνητική στην προοπτική στησίματος τέτοιας εταιρείας;
Μπορούμε να την δούμε;
Γιατί η-οποιαδήποτε-ηγεσία την παρέκαμψε;

Εν κατακλείδι:

1)Ηγεσίες υπάρχουν πολλές.Άλλα άξιες ηγεσίες είναι εκείνες που μπορούν να προβλέπουν καταστάσεις και να αποφεύγουν τις παγίδες.
Κομψές ανακοινώσεις/απολογίες όταν έρθει ο λογαριασμός,μπορώ να βγάλω και εγώ.Αλλά τότε είναι αργά.

2)Καλύτερα να σου περάσουν ατσάλινα "βραχιολάκια" και να σε στείλουν Αη-Στράτη,παρά να σού περάσουν τα "χάρτινα".Γιατί τα δεύτερα φτάνουν πολύ μακρύτερα.Στο μυαλό σου,στη συμπεριφορά σου,στην εικόνα σου..

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 6:58 μ.μ.

τα καθικια του τροσκισμου συνεχιζουν το αντικκε κατηφορο τους

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 7:05 μ.μ.

για ορισμενους που συμμαχουν με το κουρη και το μπομπολα και τους χρυσαυγητες ο λογος και η κριτικη εχειξεχαστη αυτη ειναι η αλλη αριστερα που θελει την ενοτητα Εμεις εκει απο εξω απο της πυλες των εργοστασιων στα γιαπια στα καταστηματα στις 9 φλεβαρη εσεις με τα αφεντικα την αμερικανικη πρεσβιa
και τα ιντιμεντια της ψευτοεπαναστασης ΚΚΕ ΚΑΙ ΣΤΑΛΗΝ ΑΣΤΑΛΙΝΟ ΤΟΙΧΟΣ

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 7:08 μ.μ.

Πάλι "στρίβειν δια του αρραβώνος" από το ΚΚΕ.

1. θα φανεί από τη ζωή εάν και αυτά τα δεδουλευμένα θα δοθούν από το ΚΚΕ στους εργαζόμενους της τυποεκδοτικής.

2. ΤΟ θέμα μας δεν είναι κυρίως αυτό! Είναι ΓΙΑΤΙ έχει ανάγκη ένα κόμμα με ετήσια ΕΣΟΔΑ πάνω από 8.000.000 ευρώ, να έχει ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ μεγάλες καπιταλιστικές επιχειρήσεις!

ΓΙΑΤΙ έχει ανάγκη ένα κόμμα και μάλιστα που λέγεται και κομμουνιστικό, να ασκεί επιχειρηματικό μανατζμεντ, να έχει τεράστιες χρηματικές δοσοληψίες με το αστικό κράτος, τις τράπεζες κλπ!

είναι ή όχι αφοπλισμός μπροστά στην αστική τάξη ΤΟ ΝΑ ΧΡΩΣΤΑΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ;;

Είναι ή όχι άκρως υπονομευτικό των ταξικών εργατικών αγώνων το να είναι το ΚΚΕ ένας από τους μπαταχτσήδες/μεγαλοοφειλέτες του ελληνικού Δημο΄σίου (χρωστά 3,5 εκατομμύρια ευρώ σύμφωνα με στοιχεια μέχρι το 2008);;;;;

Είναι ή όχι άκρως υπονομευτικό στην πάλη της εργατικής τάξης το να προσφεύγει το ΚΚΕ στο αντεργατικό άρθρο 99 κα ιμετά να προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα;;

είναι τέλος ή όχι δείγμα του γραφειοκρατικού εκφυλισμού του ΚΚΕ, η απεγνωσμένη προσπάθειά του να ...ταυτίσει την δικαιη κριτική/απόρριψη εκ μέρους πολλών κομμουνιστών, αριστερών και απλών εργαζομένων με την βοθροφυλλάδα του Κουρή;

Αυτή η άθλια ταύτιση που προσπαθεί να κάνει το ΚΚΕ αποδυκνύει κάποια διάθεση για αυτοκριτική κα ιουσιαστική αλλαγή αντίληψης;;

Μάλλον ΟΧΙ!

Απλά, ποντάρει γιαν μιαν ακόμα φορά στον συναισθηματισμό των μελών του και του κόσμου που επηρεάζει, αντίς της διαλεκτικής/υλιστικής συζήτησης!

Αλλά έως πότε;

Να, μερικά ζητήματα που θα ανοίξουν στη δημόσια συζήτηση για την ανάγκη νέου κομμουνιστικού κόμματος.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 7:08 μ.μ.

Πάντα θαύμαζα στο ΚΚΕ αυτή τη διαλεκτική σχέση βάσης-ηγεσίας...Ούτε ίχνος αυτοκριτικής,μπράβο συνεχίστε έτσι.

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 9:46 μ.μ.

red1917 απαντηση προς ανοητους . εχει διαβασει ενας απο σας που ξεθαψατε το αντικκε μενος σας το αρθρο 99? γνωριζετε οτι η τυποεκδοτικη μπηκε στο αρθρο 99 σαν ενα μεσο για να κρατηθει στην ζωη η εταιρια να μπορεει τι κομμα να συνεχισει να βγαζει της εκδοσεις του αλλα και να συνεχισουν οι εργαζωμενοι να δουλευουν ! γνωριζετε οτι καμια εκπτωσει δεν θα γινει στα ποσα που πρεπει να δωθουν στα ασφαλιστικα ταμεια και τους εργαζωμενους ? γνωριζετε οτι για να μπει μια εταιρια στο αρθρο 99 πρεπει να εχει παρουσιασει σχεδειο για την εξοδο απο την κριση αλλα και να εχουν συμφωνησει οι βασικοι πιστωτες οτι ο νομος δεσμευει μονο οσους τον εχουν υπογραψει ? τα ξερετε ολα αυτα? στο κκε κανεις δεν προκειτε να βγαλει τα λεφτα στο εξωτερικο ουτε να αφησει εργαζωμενους απληροτους ! σιγουρα τα ξερετε ομως το αντικκε μενος σας δεν σας επιτρεπει να δειτε περα απο την μυτη σας και να γινεστε περισοτερο γελοιοι απο οτι ειστε γιατι περα απο τα βελασματα δεν ακουσα ουτε εναν απο εσας να καθοριζει που βρισκετε το προβλημα με το αρθρο 99 ! ουτε ενας! αν καπιος νομιζει οτι μπορει να μου απαντησει ας το κανει με ονομα!

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 9:55 μ.μ.

οι κοπροι συνεχιζουν να ζουν μεσα απο τα ψεματα τους κανουν επαναστασης με τα ψεματα τους και μετα τους φταιει το κκε ποιος εχει αναγκη το νεο κκε ελα νται οι ανθρωποι της πρεσβιας και οι γερμανοι τους πηραζη το κκε που εχει την τυποεκδοτικη την αληθεια για το πολε μο που την κανα δεν την γραφουν

31 Ιανουαρίου 2012 στις 11:07 μ.μ.

Συμφωνώ απόλύτα με τον Γρηγόρη. Ετσι έχουν τα πράγματα. Ελπίζω να μην χρειαστεί να ξεπουληθεί η ακίνητη περιούσια του ΚΚΕ για να διασωθεί η "Τυποεκδωτική" διότι τότε η ζημία είναι πολύ μεγάλη.

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:06 π.μ.

Μετα την προφυλάκιση του Λ.Γαβαλά για τα χρέη προς το δημόσιο που ήδη ωφείλει από τις προηγούμενες χρήσεις της πτωχευμένης του εταιρίας , στις οργανώσεις του κόμματος και της ΚΝΕ που έχουν περιέλθει σε αναβρασμό, αυτοσαρκάζονται με ένα όντως ευρηματικό συνθηματακι: "Αδερφές και παλληκάρια // γίναμε μαλλιά κουβάρια.
Υπάρχει κάποιος σύντροφος να το επιβεβαιώσει;

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:42 μ.μ.

προς τον red1917. Παρ' ολίγο να μας πεις οτι μπήκε στο 99 για το καλό της Εργατικής Τάξης. Ασε μας ρε φίλε, όποιος λέει κάτι για αυτό το πράγμα έχετε την απάντηση έτοιμη, οτι είναι ίδιος με τον Κουρή. Χρωστάει ρε το κκε στις τράπεζες; Χρωστάει. οποτε θέλουν του κάνοτν κατάσχεση; Του κάνουν. Οπως τα έκανε να τα λουστεί. Δεν ντρέπεσαι, γραφεις στο σχόλιό σου την λέξη βελάζουν. Τι είναι ρε οι άνθρωποι γίδες; Γίδα και προβατίνα και γελάδι και όλα μαζί είσαι εσύ. Αντε να χαθείς γελοίε!!! Δεν σου το παίρνουμε ρε το κκε. Δικό σου είναι. Κουπόνια όμως να μην ξανάρθεις να μου ζητήσεις. Είμαι ο red2012

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:13 μ.μ.

Οι ΚΚΕδες είναι αλλού για αλλού!!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθώντας να πείσει για μια ακόμα φορά συναισθηματικά τα μέλη του...

Ελα όμως που τα έρμα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ με ετήσια έσοδα ΠΑΝΩ από 8.000.000 ευρώ διατηρέι ταυτόχρονα και γιγαντιάίες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις;;

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ έφτασε να είναι μεγαλοοφειλέτης του ελληνικού Δημοσίου και να χρωστά τουλλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΏ;;

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ χρωστα στους αστούς/καπιταλιστές και τις τράπεζές τους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ;; ΣΥΝΙΣΤΑ αυτό ταξική ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ όπως βλακωδώς θέλει να μας πείσει το ΚΚΕ;;

Για ηλίθια περνά το ΚΚΕ, την εργατική τάξη και το λαό;;

Τώρα οι ΚΚΕδες, με απλά, χυδαίο τρόπο ταυτίζουν την δίκαιη κριτική/απόρριψη που ΄τρώνε στη μάπα, με....τα αντικομμουνιστικά μνημόνια!!

Δεν θέλουν να κάνουν καμία αυτοκριτική!

Τίποτα!

δλδ μας λέει το ΚΚΕ:

- ΚΑΛΑ κάνω και απολύω!

- ΚΑΛΑ κάνω και χρωστάω 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσια!!!

- ΚΑΛΑ κάνω και προσφεύγω στο αντεργατικό άρθρο 99!

-ΚΑΛΑ κάνω και έχω γιγάντιες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις, και ως εργοδότης εκμεταλλεύομαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εργαζόμενους, (δήθεν για την οικονομική του ανεξαρτησία, όμως χρωστά στις καπιταλισιτκές τράπεζες και το αστικό κράτος: ΑΥΤΟ δεν είναι καραμπινάτη ΥΠΟΤΑΓΗ στο αστικό σύστημα;;;;;);; Θα τρελαθούμε;;;;;

Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει ό,τι αστική επιλογή κάνει:

Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει και διαστρέφει την πραγματικότητα ονομάζοντας την ...ΥΠΟΤΑΓΗ δια μέσω των χρεών του και δια μέσω της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας του στο αστικό κράτος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ!!

θΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;;;

ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Θα φτιάξουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:28 μ.μ.

Για ΠΟΙΑ πολιτική ανεξαρτησία του ΚΚΕ από το αστικό πολιτικό σύστημα μιλάμε;;;

Όταν το ΚΚΕ χρωστά ΤΟΣΑ εκατομμυρια ευρώ στις καπιταλιστικές τράπεζες, όταν το ΚΚΕ χρωστά τόσα εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο (δλδ στο αστικό κράτος για να εξηγούμαστε) είναι φανερό στον καθένα, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από το αστικό πολιτικο σύστημα!!!

ΚΑΙ για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε, νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

Επειδή μένω Αθήνα και μάλιστα κέντρο, οι αναρχικοί κολλάνε σε όλη την Αθήνα χιλιάδες αφίσσες δίνουν χιλιάδες έντυπα, από το υστέρημά τους, το ίδιο και οι αυτόνομοι προλετάριοι και τόσοι άλλοι, γιατί το ΚΚΕ θα έπρεπε να έχει επιχείρηση για να διακινεί τις ιδέες του.Από πότε η κομουνιστική προπαγάνδα θα πρέπει να βασίζεται σε εκμετάλευση μισθωτής εργασίας?
Απλά το ΚΚΕ είναι εδώ και δεκαετίες ένα αστικό-καθεστωτικό κόμμα.
Και φυσικά δεν είναι σταλινικό γιατί οι σταλινικοί παρά τις πολιτικές διαφορές που έχω μαζί τους αναγνωρίζω ότι είναι άνθρωποι με αρχές.Οι σταλινικές οργανώσεις εδώ ,στην Τουρκία(με εκατοντάδες νεκρούς, θυμηθείτε τους απεργούς πείνας)και αλλού είναι μαρξιστές-λενινιστές δεν είναι καθεστωτικοί-αστοί.

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 1:24 μ.μ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο 10 : 48 .ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕ ΜΑΣ ΦΤΑΝΕΙ.ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΣΤΟ ΕΞΗΣ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟΚΑΛΕΙ ΤΟ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟ ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΟΤΙ ΔΙΑΠΡΑΤΕΙ - ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΕΡΓΟ - ΤΗΝ ΥΨΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΑ-ΕΞΥΒΡΙΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΥΣ.ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ - ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΙΛΗ ΜΑΣ ΣΥΝΗΘΕΙΑ - ΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΦΟΥΜΕ.ΚΙ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΥΔΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΑΛΕΣΤΕΙ ΑΓΝΟΙΑ , Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ ΤΟΥ ΚΑΤΑΠΩΣ ΤΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ. . .

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:31 μ.μ.

Τι προβλέπουν τα άρθρα 99-106 του ν. 3588/2007
Για να υπαχθεί φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Η συμφωνία συνδιαλλαγής δεσμεύει μόνο εκείνους που την υπέγραψαν.
Στην αίτηση επισυνάπτετε σε πρότυπο γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 5.000 ευρώ για την αμοιβή του εμπειρογνώμονα και του μεσολαβητή.
Το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης μπορούν να συναινούν σε μείωση των απαιτήσεων, με τους ίδιους όρους που θα μείωνε τις απαιτήσεις του και ένας ιδιώτης δανειστής.
Το δικαστήριο δεν επικυρώνει την συμφωνία εταιρίας – πιστωτών εάν:
α) ο οφειλέτης, κατά την σύνοψη της συμφωνίας, βρίσκετε σε κατάσταση παύσης των πληρωμών.
β) οι όροι της συμφωνίας δεν εξασφαλίζουν την διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
γ) θίγονται τα συμφέροντα των πιστωτών που δεν υπέγραψαν την συμφωνία.
δ) η διάρκεια ισχύος της συμφωνίας συνομολογείτε για διάστημα πέραν των (2) δύο ετών από την επικύρωση της.
Με την επικύρωση της συμφωνίας αναστέλλετε η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά του οφειλέτη, αίρετε αυτοδικαίως η απαγόρευση έκδοσης επιταγών, αναστέλλετε για περίοδο 6 μηνών η λήψη κάθε μέτρου συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης πτώχευσης κ.λ.π
Το άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα, προβλέπει τη διαδικασία συνδιαλλαγής µε τους πιστωτές για τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονοµικές τους υποχρεώσεις. Ουσιαστικά είναι µια… ανάσα πριν από την πτώχευση, η έσχατη επιλογή πριν να πέσουν οι «τίτλοι τέλους», αν πειστεί το δικαστήριο να δώσει αυτή την τελευταία ευκαιρία.

συνεχίζεται..

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:32 μ.μ.

συνεχεια..

Το άρθρο 99 του νόµου 3588/2007, το οποίο αντικατέστησε σε πολλά το άρθρο 44 περί προστασίας πιστωτών, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφύγουν στα πολυµελή πρωτοδικεία και να ζητήσουν προστασία και συνδιαλλαγή µε τους πιστωτές τους, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση.

Όπως έχει δείξει η εµπειρία, για να ξεκινήσει µια επιχείρηση αυτή τη διαδικασία, ουσιαστικά έχει ήδη επέλθει συµφωνία µε τους βασικούς πιστωτές της. Προσφεύγοντας δικαστικά µε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η εταιρεία καλείται να αποδείξει ότι βρίσκεται σε οικονοµική δυσπραγία, χωρίς όµως να έχει µπει σε παύση πληρωµών. Ενώπιον του πολυµελούς πρωτοδικείου θα πρέπει να περιγράψει τη δραστηριότητα, τα µεγέθη της, την κοινωνική σηµασία της, αλλά και να παρουσιάσει ένα εφαρµόσιµο και βιώσιµο επιχειρηµατικό πλάνο, ζητώντας την προστασία του πτωχευτικού κώδικα. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι τη λειτουργία της µέσω διαπραγµάτευσης των οφειλών µε τους πιστωτές της και αν το κρίνει αναγκαίο (κυρίως για µη εισηγµένες που δεν υποβάλλουν ανά τρίµηνο οικονοµικές καταστάσεις), να ορίσει εµπειρογνώµονα για να ελέγξει τα οικονοµικά στοιχεία.

Ο εµπειρογνώµονας, εντός 20ηµέρου, καλείται να συντάξει και να υποβάλει τη σχετική έκθεση στο δικαστήριο. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή και ανοίξει η διαδικασία συνδιαλλαγής, το δικαστήριο ορίζει το µεσολαβητή, ο οποίος θα επιχειρήσει την επίτευξη τελικής συµφωνίας µεταξύ της εταιρείας και των πιστωτών – προµηθευτών που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 50% των απαιτήσεων, ενώ θα προτείνει και λύσεις για τη διάσωση της επιχείρησης.
Το επόµενο βήµα είναι η κατάρτιση µιας πρότασης επιβίωσης, την οποία θα παρουσιάσει ο µεσολαβητής στις πιστώτριες τράπεζες. Στη συνέχεια, η πρόταση αυτή και µέσα σε διάστηµα διµήνου, υποβάλλεται στο δικαστήριο, το οποίο, εφόσον υπάρχει η σύµφωνη γνώµη των πιστωτών, εγκρίνει και επικυρώνει την πρόταση. Ωστόσο, δεν είναι δεδοµένο ότι το πρωτοδικείο θα δεχτεί de facto την πρόταση.

Περισσότερες Πληροφορίες για το Άρθρο 99 και τον πτωχευτικό κώδικα θα βρείτε στα παρακάτω έγγραφα:

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ -ΝΟΜΟΣ 3588-2007
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 6 ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4013-2011

http://acploes.com/%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/diaxirishxreous/%CF%80%CF%84%CF%89%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82/

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger