Home » , » Απαράδεκτη ενέργεια από το ΚΚΕ

Απαράδεκτη ενέργεια από το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012 | 11:25 μ.μ.

  «Αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα κατέθεσε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. Η ιστορική εκτυπωτική επιχείρηση του ΚΚΕ φέρεται να οδηγήθηκε στην έσχατη αυτή κίνηση λόγω των ασφυκτικών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει και των ληξιπρόθεσμων οφειλών που έχουν συσσωρευτεί».

Την παραπάνω είδηση την διαβάζουμε στο in.gr
Σε περασμένες αναρτήσεις μας είχαμε καυτηριάσει το ΚΚΕ για τις απολύσεις που έχει κάνει σε «Τυποεκδοτική» και «902». 
Το να προσφεύγει όμως στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα ανοίγει όμως ένα άλλο τεράστιο ζήτημα.

 Και για όσους/ες αναγνώστες/ιες μας δεν γνωρίζουν το άρθρο αυτό τους συνιστούμε να διαβάσουν το κείμενο του Γιώργου Κατερίνη στην εφημερίδα «Δρόμος της Αριστεράς» που το τιτλοφορεί «Το άρθρο 99 ακυρώνει κάθε δυνατότητα διεκδίκησης» και αναφέρει μεταξύ άλλων»:
«Είναι πραγματικά εκπληκτικό πώς το άρθρο 99 έχει μετατραπεί σε νομική κάλυψη του… κινήματος «Δεν πληρώνω» που έχουν συστήσει οι επιχειρήσεις, αφήνοντας απλήρωτους επί μήνες τους εργαζόμενούς τους, συσσωρεύοντας έτσι τα αναγκαία κεφάλαια για τα επόμενα επιχειρηματικά -και όχι μόνο- βήματά τους. Κι όσο κι αν νομικοί και πολιτικοί κύκλοι εστιάζουν την κριτική τους στην εφαρμογή του άρθρου 99, η πραγματικότητα είναι αμείλικτη: πρόκειται για έναν αντεργατικό νόμο, τον πιο αντεργατικό της προ-μνημονιακής εποχής, ο οποίος έμελλε να μετατραπεί σε ισχυρό όπλο στα χέρια όλων των εργοδοτών».

Μπορούμε με σχετική βεβαιότητα να υποθέσουμε την απάντηση που θα ρθει από τις στήλες του «Ριζοσπάστη». Θα είναι του τύπου: δεν μπορεί να υπάρξουν σοσιαλιστικές νησίδες στον καπιταλισμό, η καπιταλιστική οικονομική κρίση έπληξε και την «Τυποεκδοτική», οπότε ήταν αναγκαστική αυτή η κατάληξη κλπ …

Θα πρέπει όμως να μας απαντήσει το ΚΚΕ σε βασικά ερωτήματα. Τι δουλειά έχει ένα κομμουνιστικό κόμμα να κάνει επιχειρήσεις; Φυσικά δεν στέκει στην στοιχειώδη λογική ότι η «Τυποεκδοτική» έγινε για να εκδίδει τον «Ριζοσπάστη» και τα έντυπα του ΚΚΕ. Αυτή την δουλειά μπορεί να την κάνει άνετα ένα περιφερειακό τυπογραφείο. Η «Τυποεκδοτική» είναι μια γιγάντια επιχείρηση που παρόμοια της δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Εγινε για να αποφέρει οικονομικά κέρδη στο ΚΚΕ κάτι που συνέβαινε τις εποχές που τυπωνόταν εκεί το «Πρώτο Θέμα», ο «Χρυσός Οδηγός» κλπ. Ο ανταγωνισμός όμως που υπήρξε ανάμεσα σε παρόμοιες επιχειρήσεις στέρησε την δυνατότητα αυτή από την επιχείρηση του ΚΚΕ με αποτέλεσμα την σημερινή της κατάληξη.

Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι το ΚΚΕ καταφεύγει σ' «έναν αντεργατικό νόμο, τον πιο αντεργατικό της προ-μνημονιακής εποχής, ο οποίος έμελλε να μετατραπεί σε ισχυρό όπλο στα χέρια όλων των εργοδοτών». Πώς θα γίνει πιστικό το ΚΚΕ και η συνδικαλιστική του παράταξη το ΠΑΜΕ, όταν την ίδια τακτική που χρησιμοποιούν άλλοι εργοδότες την χαρακτηρίζει απαράδεκτη και την καταδικάζει;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 59 σχόλια

Ανώνυμος
27 Ιανουαρίου 2012 στις 11:38 μ.μ.

Δωσε λυση εσυ ρε μεγαλε!
Τι θα μπορουσε να εκανε ΤΩΡΑ το ΚΚΕ;
Τονιζω το τωρα γιατι γραφεις για λαθος που εγινε πριν 30 χρονια.
Ποια ειναι η καλυτερη λυση που δεν την διαλεξε το ΚΚΕ;

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 12:06 π.μ.

Έχω εμπιστοσύνη στο ΚΚΕ. Λυπήθηκα, πάρα πολύ, όταν το διάβασα. Για πολλούς λόγους. Ο κύριος είναι για το μέλλον των εργαζομένων. Πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να έχουν πρώτη προτεραιότητα, ώστε όχι απλά να αποζημιωθούν, αλλά και να βρουν το συντομότερο δουλειά. Ελπίζω, είμαι σίγουρος, ότι το κόμμα των εργατών, των εργαζομένων, θα φροντίσει. Είναι τόσο πολιτικό το θέμα, όσο και ηθικό. Οποιαδήποτε άλλη αντιμετώπιση θα ρίξει νερό στο μύλο της αντικομουνιστικής υστερίας και θα δώσει άλλοθι αποπροσανατολισμού. Οι εργαζόμενοι πάνω απ όλα. Άλλος λόγος, είναι ότι πλήττεται η ενημέρωση των εργαζομένων σε πολύ κρίσιμη ώρα. Σίγουρα τα στελέχη και η ηγεσία, δεν συγκρίνονται με τους καπιταλιστές που κλείνουν εδώ, για να έχουν κέρδη αλλού. Και φυσικά το τελευταίο που θέλει το ΚΚΕ είναι να πληγεί ο 902 και ο ιστορικός Ριζοσπάστης. Είναι μια καταστροφή, που οφείλεται πάντως στο υπάρχον σύστημα. Το ΚΚΕ δεν έχει κάνει δικό του κράτος και νόμους στα κτήρια της Τυποεκδοτικής. Σίγουρα όμως, αυτό δεν δικαιολογεί τέτοιες κινήσεις, αφού οφείλαμε να μην εφαρμόσουμε τέτοιους νόμους, που ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε αντίθετοι, αλλά μήπως όταν οι Σοβιετικοί εγκατέλειπαν τη μισή χώρα στους Γερμανούς το ήθελαν; Ελπίζω το κόμμα να τα ζυγίσει ξανά. Περιμένω να δω τις απαντήσεις στα πράγματι καυτά ερωτήματα, αλλά κυρίως τις επόμενες πράξεις του ΚΚΕ. mitsos175.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 12:09 π.μ.

και άργησε να το κάνει. έπρεπε να είχε κλείσει πολύ νωρίτερα. Δεν μπορούν να συνεχίζουν οι φιλοι του κομματος τα κουπονια που πληρώνουν να πηγαίνουν στην τυποεκδοτικη.

Στους εργαζόμενους δεν χρωστάει δραχμη τωρα αν δεν πληρώσει το δανειο στην τραπεζα ΝΑ!!!

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 12:16 π.μ.

«Μαντέψτε και συμπεράνετε»
(τεστ προς τους αναγνώστες του μπλογκ)

(από «Ετήσια Οικονομική Έκθεση για την περίοδο από 1/1 έως 31/12/2010»)

«Η Εταιρεία επειδή δραστηριοποιείται σε ένα έντονα ανταγωνιστικό περιβάλλον και ενόψει της οικονομικής κρίσης οφείλει να εξετάσει τρόπους προκειμένου στο μέλλον να επιτύχει κέρδη. Για την επίτευξη του σκοπού αυτού, το ΔΣ της εταιρείας, από την προηγούμενη χρήση, έθεσε σε εφαρμογή τις εξής επιδιώξεις:
-Την αναδιοργάνωση του οργανογράμματος της εταιρείας με την πλήρη περιγραφή των καθηκόντων των εργαζομένων, από την οποία (αναδιοργάνωση) προσδοκάται η βελτίωση της αποδοτικότητας του προσωπικού (σ.σ. ο περιορισμός των υπερωριών και γενικά του εργατικού κόστους)
-Τον καλύτερο προγραμματισμό και βελτίωση της παραγωγικής διαδικασίας με σκοπό την επίτευξη οικονομιών από τον περιορισμό του χρόνου αδρανείας του προσωπικού και των μηχανημάτων(…) Κάνοντας πράξη όλα τα παραπάνω, το ΔΣ ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον και παρά τις αντίξοες συνθήκες της αγοράς, να οδηγήσει την εταιρεία σε περιβάλλον κερδοφορίας»
……………
«Η εταιρεία σχηματίζει πρόβλεψη για αποζημίωση προσωπικού λόγω εξόδου του από την υπηρεσία για όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως του χρόνου που αναμένεται να αποχωρήσουν λόγω συνταξιοδότησης»

Φίλοι αναγνώστες και σύντροφοι,
Φυσικά - με τη λογική της καπιταλιστικής κερδοφορίας- μέχρι εδώ τίποτε το περίεργο. Μία απ’ τα ίδια… Αναδιοργάνωση, προγραμματισμός, μείωση κόστους εργασίας, καθήκοντα εργαζομένων, περιορισμός χρόνου αδράνειας ανθρώπων και μηχανημάτων, αποδοτικότητα, «έξοδος» (βλ. απολύσεις ) με στόχο το κέρδος…
Ωστόσο, σε μια προσπάθεια εξοικείωσης με τη λογική του καπιταλισμού, προσπαθείστε να μαντέψετε το είδος της επιχείρησης:
α) Πρόκειται για επιχείρηση του Συνδέσμου Βιομηχάνων;
β) Πρόκειται για επιχείρηση που δραστηριοποιείται στο χώρο των εφοπλιστών;
γ) Πρόκειται για επιχείρηση αστικού κόμματος (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΟΣ κ.λ.π.)
δ) Πρόκειται για επιχείρηση στο χώρο των μεγαλοεργολάβων Δημοσίων έργων;
ε) Πρόκειται για επιχείρηση των μεγάλων συγκροτημάτων στο χώρο των ΜΜΕ;
στ) Πρόκειται για επιχείρηση του ΚΚΕ;
ζ) Πρόκειται για άλλη επιχείρηση;
Επειδή η σωστή απάντηση δεν προκύπτει εύκολα, διατίθεται μια μικρή βοήθεια:
Αποκλείστε τις περιπτώσεις (α), (β), (γ), (δ), (ε) και (ζ). Αν και πάλι δυσκολεύεστε να μαντέψετε, τότε ζητείστε τη βοήθεια του κοινού που εργάζεται στην επιχείρηση.

28 Ιανουαρίου 2012 στις 12:21 π.μ.

"...σύμφωνα με πληροφορίες, ", "...φέρεται να...", κλπ κλπ.
Κρατηθήτε και λίγο μωρε, να τις επιβεβαιώσετε πρώτα τις "πληροφορίες" σας. Τι φοβάστε, μήπως δαγκώσετε καμμία γλώσσα και πάθετε δηλητηρίαση στο ενδιάμεσο;
Κατά τα άλλα, δεν έχω καταλάβει τι θέλει τελικά ο συντάκτης του άρθρου. Να κλείσει η τυποεκδοτική ή να μην κλείσει; Γιατί αν κατάλαβα καλά, τα ζητάει και τα δύο...

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 1:41 π.μ.

Μπράβο στο "βαθύ κόκκινο" γι' αυτή του την ανάρτηση. Μπορεί να προβάλλει τις θέσεις του ΚΚΕ σχεδόν καθημερινά αλλά δεν διστάζει να του κάνει κριτική όπου κάνει φάουλ. Και με το να προσφύγει στο άρθρο 99 έκανε μεγάλη βλακεία. Τι θα πω εγώ ο απλώς ψηφηφόρος του ΚΚΕ τώρα που μέχρι χτες κατηγορούσα τους εργοδότες που έβρισκαν κάλυψη στον άρθρο αυτό που πτωχευτικού κώδικα;

Συνεχίστε έτσι σύντροφοι βαθυκόκκινοι. Γ' αυτό θεωρούμε το μπλοκ σας το πιο έγκυρο, αξιόπιστο και δυναμικά στον χώρο της αριστεράς.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 1:53 π.μ.

Όπως κάθε καλός καπιταλιστής προσπαθεί να προβάλει το προϊόν του, έτσι και κάποιοι.... σύντροφοι κάνουν το ίδιο! Διαβάστε πως παρουσίαζαν την ανεκδοτικής το 2001 μέσα από τον ριζοσπάστη.
http://www2.rizospastis.gr/story.do?id=837278&publDate=

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 4:08 π.μ.

11.38μμ
"Δωσε λυση εσυ ρε μεγαλε!
Τι θα μπορουσε να εκανε ΤΩΡΑ..." η ελευθεροτυπια, ο Κουρης κλπ.
"Ποια ειναι η καλυτερη λυση που δεν την διαλεξε..." η Τεγοπουλου, ο Κουρης κλπ.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 5:11 π.μ.

Α χα! Κι απ ό,τι κατάλαβα, θέλει η … «γυμνάστρια» να κρυφτεί κι χαρά δεν την αφήνει ε;

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 8:57 π.μ.

Τι θα μπορούσε να κάνει;
Καταρχάς να κινητοποιήσει το ΠΑΜΕ και τους εργαζόμενους σε απεργία και έπειτα να προβεί σε κατάληψη των εγκαταστάσεων και να απαιτήσει από τον εαυτό του να ακυρωθούν οι απολύσεις κτλ όπως κάνει σε παρόμοιες περιστάσεις..!

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 10:43 π.μ.

kai stin sovjetiki enosi eklinan epihirisis en epohes krisis..To thema einai ti kani to kratos me tous anergous..Tous metaekpedevi tous vazi se alles ergasies?Kseroume pos to KKE den ekane pisines me ta hrimata ton ellinon ergazomenon,ala epihirimatikotites oste na dothoun thesis ergasias,kai na diamorfoni ton sosialistiko logo...Se mia toso megali krisi einai poloi sosta na kani perikopes..Mono oi hazoi lene alla...To thama lipon pou tithete tora einai:Pou einai oi Evropi pou animoume oikonomika kai pou einai to ipotithete krato smas...

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 12:27 μ.μ.

Ψυχραιμία
Είναι σίγουρα ένα σοκ όμως:
Το ΚΚΕ, όπως και όλα τα ΚΚ, έχει ή είχαν επιχειρήσεις από την δεκαετία του 40 (στόχος η σχετική αυτοτέλεια και η κάλυψη σε περιόδους ημι-παρανομίας). Οι επιχειρήσεις αυτές έχουν την νομική μορφή που το κράτος ορίζει. δεν υπάρχουν παρά μόνο για την εξυπηρέτηση των σκοπών του κόμματος. το πρόβλημα είναι ότι βρίσκονται συνεχώς εκτεθειμένες στον καπιταλιστικό ανταγωνισμό και λόγω της φύσης τους δεν μπορούν να κάνουν μια σειρά από "κινήσεις" όπως εισαγωγή στο χρηματιστήριο, συγχωνέυσεις, επενδύσεις από συνεταίρους κτλ. Υπήρχε πλεον άμεσος κίνδυνος υποβολής από τρίτο πιστωτή (καθοδηγούμενο ή όχι) αίτηση άμεσης πτώχευσης της Τ/Ε που θα σήμαινε την πλήρη καταστροφή, πλειστηριασμό όλων των περιουσιακών στοιχείων με ελάχιστο τίμημα, απολύσεις χωρίς καμία αποζημίωση όλων των εργαζομένων, άμεσο σταμάτημα έκδοσης του Ριζοσπάστη και του κομματικού υλικού (πολλοί εδώ μέσα ίσως χαίρονταν βέβαια). αυτός ο κίνδυνος είναι ακόμα αμεσότατος. το πώς θα χρησιμοποιήσει η επιχείρηση το άρθρο 99 εξαρτάται από αυτό που η ίδια λέει. να εξασφαλίσει δηλ ανεξαρτήτως νομικής υποχρέωσης τις υποχρεώσεις προς εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία. εκεί θα κριθεί. Ας περιμένουμε λοιπόν λίγο...

Βασω

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 12:44 μ.μ.

είναι από σύντροφοι, αν δεν μπορεί να έχει επιχείρηση, ως "καλό" αφεντικό βάζει λουκέτο, την κλείνει, πληρώνει όλες τις αποζημιώσεις στο προσωπικό μέχρι τελευταίου ευρώ, δίνει τις απολύσεις για να μπορούν οι άνθρωποι(ανάμεσα τους και πολλοί σύντροφοι) να πάνε στο ταμείο ανεργίας για τα 400 ευρώ με τα οποία θα ζήσουν τις οικογένειες τους. Και κάνει διακανονισμό για τα χρέη των τραπεζών (κούρεμα) με τη δύναμη ενός πολιτικού κόμματος που "επιχειρεί" στον καπιταλισμό.(ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία φορά θάναι)
Αλλά δεν την κλείνει. Θα συνεχίσει να τη λειτουργεί χωρίς να πληρώνει τους εργαζόμενους....

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 2:05 μ.μ.

Επειδή πολλοί σύντροφοι ρωτούν τι μπορεί να κάνει καλύτερο το κόμμα! Προτείνω το ΚΚΕ σαν ηγεμονική δύναμη της κομμουνιστικής Αριστεράς να κάνει την υπέρβαση του, βάζοντας στην υπηρεσία ολόκληρης της αριστεράς τα συγκροτήματά του.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 2:55 μ.μ.

Τοι ΚΚΕ συμπεριφέρθηκε ως καπιταλιστής εργοδότης μιας μεγάλης καπιταλιστικής επιχείρησης!!

Τι θα πει τώρα το ΠΑΜΕ στους εργάτες της Χαλυβουργίας εάν ο Μάνεσης καταθέσει αίτηση πτώχευσης και αυτός;; Ε;;

Να, λοιπόν ποιά είναι πλέον η κραυγαλέα ανικανότητα του ΚΚΕ να ηγηθεί ενός οποιουδήποτε νικηφόρου εργατολασϊκού αγώνα: Είναι ένα κόμμα με διπλό πρόσωπο: Κράζει τους άλλους καπιταλιστές, και συμπεριφέρεται το ίδιο σαν τον χειρότερο καπιταλιστή όταν πρόκειται για τις δικές του επιχερήσεις. Ενα τέτιο κόμμα με μια τέτια νοοτροπία/ιδιοκτήτη του κινήματος και της εργατικής τάξης είναι τελειωμένο για τα συμφέροντα της εργατικής τάξης.

Η αντίληψη "κόμμα της εργατικής τάξης" και μάλιστα ένα και μόνο, έχει τελειώσει: Δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί να λύσει. Χρειαζόμαστε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων, που θα διαφέρει από το αστικοποιημένο κομμουνιστικό κίνημα σε ένα βασικό: Δεν θα αντιλαμβάνεται τον εαυτό του ως τον καθοδηγητή και μάλιστα μονοπωλιακά της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων. Και δεν θα αντιφράφει το αστικό και καπιταλιστικό σύστημα στις μεθόδους άσκησης πολιτικής όπως κάνει κατά κόρον το ΚΚΕ κα ιόχι μόνο.

28 Ιανουαρίου 2012 στις 3:33 μ.μ.

Οι άνθρωποι είναι ίδιοι, οι ιδεολογίες διαφέρουν κατά το δοκούν,άλλωστε το ΚΚΕ το έχει αποδείξει αυτό επανειλημμένως.Δεν είναι καθόλου τυχαίο που έχει κολλήσει σε τόσο μικρό ποσοστό ψηφοφόρων.
Σε μια εποχή που η λέξεις ξεσηκωμός,εξέγερση,
ανατροπή και επανάσταση ακούγονται μέσα στην καθημερινότητα των απλών ανθρώπων όλο και περισσότερο, το ΚΚΕ περί άλλων τυρβάζει.
Δυστυχώς δεν βρίσκεται απέναντι στο πρόβλημα απλά το ακολουθεί βελάζοντας . ελπίζω να μην υπάρχει σκοπιμότητα σε αυτό!!!

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 3:38 μ.μ.

το πηραται το ραβασακι απο την πρεσβεια τη θελεται λοιπον εξυπνοι επαναστατες κλειστη η ανηχτει την εταιρια αν την θελεται ανοιχτει εχω κουπονια μπολικα ελατε να τα κοψεται.Οσο για τους εργαζομενους συντροφους και οπαδους πρωτα για αυτους θα μεριμνησουμαι, ξερουμαι καλυτερα απο εσας τη σημενη το αρθρο 99 για μια καπιταλιστικη επιχηρηση αλλα η τυποεκδοτικη δεν λειτουργουσε ετσι και το ξεραται.Τωρα βρικαται εφκερια να κτηπησεται το κομμα αντι να βγαλεται ανακηνωση οικονομηκης ενισχησης.Τι να περινενη κανεις απο τους αντικουκουεδες που εχουν κανει μετωπω με τα παπαγαλακια της πρεσβιας . ΣΤΑΛΙΝΙΣΚΟΣ

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 5:28 μ.μ.

4.08 ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕΓΑΛΕ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΕΧΕΙ ΚΑΠΟΥ ΚΡΥΦΑ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΑ ΚΕΡΔΗ!ΟΤΙ ΜΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΚΕ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΟΤΙ ΝΑΝΑΙ!

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 5:46 μ.μ.

Oι Καπιταληστικοι κανονες ειναι αμειλικτοι ακομα και για μια κομμουνιστικη επιχειρηση.
Ειδικα για μια τετοια επιχειρηση που ΔΕΝ εχει και την δυνατοτητα να χρησιμοποιησει και τα καπιταλιστικα εργαλεια του χρηματηστηριου,των ομολογων κτλ.

Καλο ηταν οσο κατησε αλλα η λυση για να ΜΗΝ ξαναυπαρξουν Τυποεκδοτικες ειναι ΜΙΑ:

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 6:41 μ.μ.

Και εαν ανατρέουμε την κυβέρνηση με το ΠΑΜΕ και το ΚΚΕ, τι θα γίνει μετά αν μας κατσικωθεί επάνω και μας κάνει Κίνα; Το σκέφτηκε κανένας; Και εκεί το ΚΚ κυβερνάει, και προφανώς δεν είχε τέτοιους σκοπούς το ΚΚΚ όταν πήρε την εξουσία, μετά του καλοάρεσε. Με αυτά που βλέπουμε με το άρθρο 99 αρχίζω και φοβάμαι

28 Ιανουαρίου 2012 στις 9:40 μ.μ.

Αντί ΚΚΕ, καλά το είπες! ΟΧΙ αντικομουνιστές, αλλά ΑΝΤΙ-ΚΚΕ και είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΜΑΣ είτε σου αρέσει είτε όχι!!!

Δε μας εκπροσωπείτε πια, δε μας κάνετε, έχουμε στρέψει τα βλέμματά μας αλλού, σας κρίνουμε ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ και άκρως προβληματικούς! Δε μας αρέσει ο τρόπος που διαλέγεστε, που κρίνετε την ιστορία, που βγάζετε συμπεράσματα διαφωνούμε στο πότε, στο πως και στο γιατί και στο πού και με ποιο τρόπο θα πάμε.

Είμαστε κομμουνιστές και ψηφίζουμε κομμουνιστικά κόμματα (ΑΝΤΑΡΣΥΑ), και όχι ΚΚΕ.
Εμείς θα τη βρούμε την άκρη και με ειλικρίνεια και προσπάθεια θα βρούμε σιγά σιγά το δρόμο μας.
Θα σας χειροκροτούμε εκεί που πρέπει και θα σας κριτικάρουμε όπου νομίζουμε. Αν μπορούμε μάλιστα να συνεργαστούμε μαζί σας για την επίτευξη κοινών στόχων, πάλι κανένα πρόβλημα.

Αλλά όχι πλέον μαζί σας.

Εύχομαι να μην κλείσει η τυποεκδοτική. Προσωπικά περισσότερο σημαντικό θεωρώ να λειτουργεί η επιχείρηση, να μπορεί να έχει φωνή το πολιτικό σκέλος του ΚΚΕ (ασχέτως αν διαφωνώ σε πολλά μαζί του) και όχι τόσο οι θέσεις των εργαζομένων. Άλλωστε ο σκοπός της αυτός είναι, η φωνή του κόμματος να φτάνει στους εργάτες.

Τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζει και το ΠΡΙΝ. Ελπίζω να τα καταφέρει, βοηθάμε όσο μπορούμε.

Ανώνυμος
28 Ιανουαρίου 2012 στις 10:48 μ.μ.

orion αν ο θανοσ ειναι κομουνιστης(λεμε τωρα) ας μου απαντησει για την σχεση της ανταρσυας με τον μαρξισμο και της βασικες του αρχες ! σε οπιον απο αυτους τους ουλτραεπαναστατες εχω κανει την ερωτηση στριβουν 180 μοιρες ! για να δω την θεση αυτων που συνεργαζωνται με τον συν συνδικαλιστικα και με συν πασοκ λαος νδ σε τοπικη αυτοδιοικηση τι νομιζουν για της βασικες αρχες του μαρξισμου μια και στα κειμενα τους δεν γινετε ουτε κουβεντα για μαρξισμο αλλα απλα για κομουνισμο αριστερα οικολογια και αλλα τετοια αστεια!

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 1:05 π.μ.

ανώνυμε των 10.48, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει θέσεις που με όλες τις ανεπάρκειές της, τις παλεύει και στο εργατικό κίνημα, και στο κίνημα τωνμ γειτονιών και στη νεολαία.

Δες λοιπόν, διάβασε και μετά να το συζητήσουμε:

Θέσεις της 1ης Συνδιάσκεψης:

http://www.scribd.com/doc/60110145/%CE%9A%CE%B5%CE%AF%CE%BC%CE%B5%CE%BD%CE%BF-%CE%98%CE%AD%CF%83%CE%B5%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%A3%CF%85%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%BF%CF%8D-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%91%CE%A1%CE%A3%CE%A5%CE%91

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 1:07 π.μ.

Ep;isης, υπάρχει και η πρόσφατη απόφαση του πανελλαδικού Συντονιστικού της ΑΝΤΑΡΣΥΑ:

http://www.antarsya.org/index.php?option=com_content&view=article&id=521:-22012012&catid=62:2009-05-03-17-02-46&Itemid=119

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 1:10 π.μ.

Τέλος υπάρχουν και οι θέσεις/εισήγηση της ΠΕ του ΝΑΡ στο πανελλαδικό σώμα με θέμα το επαναστατικό υποκείμενο. Το πανελλαδικό σώμα του ΝΑΡ, πραγματοποιείται εν όψει του 3ου Συνεδρίου:

http://nar-soma2012.blogspot.com/

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 1:21 π.μ.

Μια ζωή λάσπη αππο το ΚΚΕ: Ο ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ είναι μια ταξική προσπάθεια για την ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος.

Το ΚΚΕ δεν μπορεί εδώ και χρόνια να οδηγήσει σε νικηφόρο τέλος έναν εργατικό αγώνα, πόσο μάλλον την υπόθεση του κομμουνισμού στην Ελλάδα. Εχει διαποτιστεί από την αστική αντίληψη άσκησης πολιτικής που μόνο ένα κραυγαλέο/κορυφαίο παράδειγμα αυτής, είναι οι απολύσεις και η τρομοκρατία στις κομματικές/καπιταλιστικές επιχειρήσεις.

Ο υστερικός σεχταρισμός του, η έλλειψη εργατικής δημοκρατίας στα συνδικάτα που έλέγχει, η αντίληψή του για τον ρόλο του στην κοινωνία, η αντίληψή του για τον σοσιαλισμό, είναι όλα διαποτισμένα από μια ελιτίστικη, αστικη τελικά αντίληψη.

Δεν μπορεί να υπάρξει πια, ένα μόνο κόμμα της εργατικής τάξης, ούτε πρέπει να είναι αυτή η επιδίωξη. Χρειαζόμαστε νέο κομμουνιστικό κόμμα το οποίο να αποτελεί την ατμομηχανή σε θεωρητικό και προγραμματικό επίπεδο προς τον κομμουνισμό.

Ταυτόχρονα χρειαζόμαστε μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο την εργατική εξουσία/δημοκρατία!

Και τέλος σε συνάφεια με τα υπόλοιπα δύο, χρειάζεται να συμβάλλουμε στην συγκρότηση οργάνων/θεσμών εργατικής και λαϊκής εξουσίας στους κλλάδους και τις γειτονιές, όπου θα υπάρχει ελευθερία έκφρασης, πολυκομματισμός και εντός τους θα κρίνεται η ηγεμονία με πολιτικούς όρους, των κομμουνιστικών ιδεών και προγράμματος ή όχι.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 4:17 π.μ.

Ο,ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΡΑΦΗΚΕ ΕΔΩ ΣΑΝ ΣΧΟΛΙΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΦΕΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΣΤΑ ΓΚΡΙΚΛΙΣ ΣΤΙΣ 28 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:43 ΠΜ ΚΑΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΠΩΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΕΤΑΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΨΕΥΤΟ-ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΜΑΜΑ ΚΛΕΙΝΑΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΕ ΕΠΟΧΕΣ ΚΡΙΣΗΣ - ΚΙ ΑΥΤΟ ΟΠΩΣ ΚΙ ΑΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ - ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΑΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΩΣ ΥΠΑΡΚΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ.ΒΕΒΑΙΑ ΜΙΛΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΦΕΡΟΜΕΝΗΣ ΟΝΟΜΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Ο ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΣ ΚΑΤΑΤΟΠΙΣΜΕΝΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΣΤΗ ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ.ΠΑΛΙ ΔΕ ΜΑΣ ΛΥΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΦΟΥ ΤΟ ΜΕΤΑΖΑΧΑΡΙΑΔΙΚΟ ΚΚΕ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΥΠΑΡΞΗ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ - ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΦΡΟΝΤΙΖΕΙ ΝΑ ΛΥΣΕΙ ΤΑ ΥΠΑΡΞΙΑΚΑ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕΤΟΝΟΜΑΖΟΜΕΝΟ ΚΙ ΑΥΤΟ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ ΣΕ ΥΠΑΡΚΤΟ ΚΚΕ , ΜΑ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΠΡΑΧΤΙΚΗ ΤΟΥ.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 5:12 π.μ.

5.28
μια επιχειρηση οφειλουμε ολοι (εργαζομενοι της επιχειρησης και μη) να την αντιμετωπιζουμε οπως καθε αλλη επιχειρηση, εφοσον αποφασιζει να λειτουργει με καπιταλιστικους ορους (καταχωρηση κρατικης διαφημισης κλπ).
Ειναι δευτερευον το ποιος ειναι ο ιδιοκτητης, οπως και το αν ο ιδιοκτητης επενδυει, καταναλωνει η αποταμιευει την υπεραξια των εργαζομενων.
Καποτε ο Βαρδηνογιαννης ειχε τη φημη οτι ειχε καλοπληρωμενους τους εργατες του... και λοιπον;...
Ας σταματησουμε πια, σε καθε κριτικη να βλεπουμε μισος και εμπαθεια...

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 11:29 π.μ.

orion αυτη η παραπομπη απο ενα σαιτ σε αλλο ειναι εκνευριστικη,θα καταντησουμε να μιλαμε με κοδικους ! επειδη διαβασα τα κειμενα της ανταρσυα δεν βρηκα λεξη για μαρξισμο λενινισμο . για να το κανω πιο λιανα ,επαναστατες της ανταρσυα τι λεει ο φορεας σας για την δικτατορια του προλεταριατου? δευτερο..στην εσσδ δεν κλειναν επιχειρησεις και μην πισυευεις οτι διαβαζεις 10,43

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 1:12 μ.μ.

ΑΓΑΠΗΤΕ ΑΝΩΝΥΜΕ 11:29 ΜΗ ΤΟ ΠΟΛΥΨΑΧΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ.ΜΕ ΤΟ ΜΙΝΙΜΟΥΜ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΙΣΤΩΣΩΝ ΚΑΤΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΙ ΑΥΤΟΙ.ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΟΥΝ ΝΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗ ΤΣΕΚΑ ΓΙΑ ΚΑΡΑΤΣΕΚΑΡΙΣΜΑ.ΕΓΩ ΠΟΥ ΠΡΟΧΩΡΩ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΗ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΑΝΤΕ ΝΑ ΣΟΥΣΤΕΛΝΑ ΤΗ ΝΙ ΚΑ ΒΕ ΝΤΕ.ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗ ΤΣΕΚΑ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ ΣΑ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΜΕ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΩΗΝ ΣΟΒΙΕΤΙΑ ΕΣΥ ΦΑΝΤΑΣΙΩΝΕΣΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΚΕΙ ΠΟΥΚΛΕΙΣΕ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΙ ΟΛΟ ΤΟ ΜΑΓΑΖΙ.ΠΑΡΤΟ ΑΠΟΦΑΣΗ : ΑΠΟ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΜΑΓΑΖΙ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΨΩΝΙΑ.ΕΚΤΟΣ ΙΣΩΣ ΑΠΟ ΤΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΟΡΦΑΝΩΝ ΤΟΥ ΓΚΟΡΜΠΥ . . .

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 3:25 μ.μ.

Ανώνυμε των 11.29 δεν διάβασες τις θέσεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ούτε του ΝΑΡ. Θα στα πω λοιπόν επιγραμματικά:

1. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ παλεύουν για την αντικαπιταλιστική επανάσταση και την εργατική εξουσία/δημοκρατία, σε κομμουνιστική προοπτική.

2. Παλεύουμε για τη συγκρότηση του μετωπου κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων με στόχο την εργατική εξουσία/δημοκρατία και τον κομμουνισμό.

3. Παλεύουμε για τη συγκρότηση των θεσμών/οργάνων της εργατικής τάξης και του λαού μας πάνω στα οπία θα δομείται η εργατική εξουσία/δημοκρατία. Με ελευθερία απόψεων και κριτικής, με πολυκομματισμό.

4. Για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΝΑΡ, ο διαρκώς αναπτυσόμενος μαρξισμός είναι η επαναστατική θεωρία με βάση την οποία κινούμαστε.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 5:18 μ.μ.

orion. τελεια! τι μας λεει ο ανωνυμος 3.25?οτι ειναι τρεις λαλουν και δυο χωρευουν εκει μεσα !την λογικη και πρακτικη του ευνουχισμου του εργατικου κοινηματος με απαξιωσει βασικων θεσεων του μαρξ οπωσ η δικτατορια του προλεταριατου αλλα και το κρατος δεν την αρχισε φυσικα η ανταρσυα αλλα στην ευρωπη εμφανιστικε με τη λογικη του ευρωκομουνισμου που πλασαρονταν τοτε απο το ιταλλικο γαλικο αλλα και αλλα κομματα,στην ελλαδα ειχαμε το κκε εσωτερικου . ομωσ το να αρνησε την αναγκη υπαρξης της δικτατοριας συμαινει οτι δεν γνωριζεις το ρολο του αστικου κρατους την φασιστοποιηση του προκειμενου να προστατευτει και να προστατεψει το ιδιο του το συστημα !αγνωεις οτι ο καπιταλισμος ειναι η δικτατορια της αστικης ταξης απεναντι στην εργατικη και οτι αυτος ο φασισμος θα κανει τα παντα για να μην χαση την εξουσια πχ επεμβασεις σαμποταζ προπαγανδα,εμπαργκο κλπ . τα ιστορικα παραδειγματα ειναι παρα πολλα και μπορουμε να μιλησουμε για την λατινικη αμερικη, την χιλη την ισπανια αλλα και την επεμβαση στην εσσδ και την ελλαδα ! αν καπιος τα αγνοει αυτα η δεν γνωριζει ιστορια η ειναι ενας συντιριτικος καλυμενος κατω απο αριστερη προβια ! σε καμια μα καμια περιπτωση δεν ειναι ουτε κομουνιστης ουτε επαναστατης ουτε μαρξιστης!θα μπορουσα να αναλυω ωρες τα ωσα εχει γραψει ο φιλος πιο πανω αλλα θα σταθω σε ενα ..με ελευθερια αποψεων και πολυκοματισμο!ρωταω ..φασιστικα κομματα οταν παρετε την εξουσια θα υπαρχουν?αστικα κομματα που θα εξυπηρετουν τα συμφεροντα τησ πλουτοκρατιας θα περνουν λεφτα και υποστιριξη απο το εξωτερικο και θα οργανωνουν την αντεπανασταση θα υπαρχουν? η μηπωσ νομιζετε οτι τα αστικα κομματα θα παιζουν με τουσ ορους που θα βαλετε εσεις?εμπαση περιπτωση σταματηστε να αυτοπροβαλεστε σαν μαρξιστες και κομουνιστες και παραδεχτητε οτι παιζετε το παιχνιδι του αστικου συστηματος,θα ηταν πιο τιμιο απο μερους σας !ισως θα μπορουσατε να στρωθητε ξανα στο διαβασμα μαρξισμο ιστορια οικονομια και να προσπαθησετε να βγειτε απο της πλανες σας αν και το βλεπω πολυ δυσκολο !

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 5:50 μ.μ.

orion, άλλα ντάλλα της παρασκευής το...γάλα η τοποθέτησή σου!

1. Η εργατική εξουσία/δημοκρατία θα υπερασπίσει και ένοπλα το καθεστώ της! Υπο ένα σοσιαλιστικό σύνταγμα, με ένοπλη πολιτοφυλακή και με ελευθερία λόγου και έκφρασης και πολυκομματισμό. Αντιθέτως, εσύ χρησιμοποιείς την υπονόμευση της αστικής τάξης η οποία θα υπάρξει κάποια στιγμή, για να στείλεις όσους κομμουνιστές και όσες κομμουνιστικές οργανώσεις διαφωνούν με το ΚΚΕ στα γκουλαγκ!!!

ΣΤα πρώτα χρόνια της επαναστατημένης Ρωσίας όριον, τα οποία στιγματίστηκαν από τον εμφύλιο πόλεμο, υπήρχε και πολυκομματισμός και ελευθερία λόγου και έκφρασης και εξουσία των σοβιέτ. Δεν τα ξερεις καλά!

Σταδιακά η νέα κομματική/κρατική άρχουσα τάξη χρησιμοποίησε τους υπαρκτούς κινδύνους για να στεριώσει την ταξική/εκμεταλλυετική εξουσία της και να τσακίσει την εξουσία των σοβιέτ, κα ιτην ελευθερία λόγου και΄έκφρασης. Ο Λένιν θεωρούσε σαν προσωρινές ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ αυτά τα έκτακτα μέτρα. Ουδεν μονιμότερον όμως του προσωρινού όριον και αυτό φαίνεται πως αυτά που ο Λένιν ονόμαζε "προσωρινές υποχωρήσεις από τον σοσιαλιστικό δρόμο" εσύ τα κάνεις σημαία σου!!!

Και τα βαφτίζεις και μαρξισμό τρομάρα σου!!!

Χαϊντε διάβασε και κανα βιβλίο του Μαρξ και του Λένιν και όχι μόνο τον Γόντικα και τον ΜΑϊλη διότι βλάπτουν σοβαρά την διαλεκτική και τον μαρξισμό.

Ανώνυμος
29 Ιανουαρίου 2012 στις 10:32 μ.μ.

orion/επειδη εγω τον μαρξισμο των σπουδασα και στο πανεπιστημιο το οποιο τελειωσακαι μαλιστα με πολυ καλο βαθμο ας δουμε τι ελεγε ο μαρξ ..αναμεσα στην καπιταλιστικη κοινωνια και την κομουνιστικη τοποθετειτε μια περιοδοσ επαναστατικου μετασχηματισμου της καπιταλιστικης κοινωνιας σε κομουνιστικη.στην περιοδο αυτη ισχυει μια μεταβατικη πολιτικη περιοδοσ οπου το κρατος δεν μπορει να ειναι αλλα πραγματα απο την επαναστατικη δικτατορια του προλεταριατου. αυτα λεει ο μαρξ δηλαδητο κρατος της δικτατοριας του προλεταριατου ειναι το κρατος που θα καταπιεζει τους πρωην καταπιεστες και θα τους αφαιρει τα μεσαεξουσιας πανω στο λαο τα μεσα παραγωγης και χειραφετησης!ο μαρξελεγε ..σε οτι αφορα εμενα δεν μου ανοικη η τιμη οτι ανακαλυψα την υπαρξη ταξεων στην σημερινη κοινωνια η την παλη αναμεσα τους. αστοι ιστορικοι πριν απο εμενα ειχαν περιγραψει την ιστορικη αναπτυξη της παλης αυτης των ταξεων και οι αστοι οικονομολογοι ειχαν κανει την ανατομια της οικονομικης τουσ καταστασης . το καινουργιο που εκαναηταν 1) να αποδειξω πωσ η υπαρξη των ταξεων δεν συμδεεται παρα με φασης της ιστορικης αναπτυξης που που καθοριζεται απο την παραγωγη. 2)οτι η ταξικη παλη οδηγει αναποφευκτα στην δικτατορια του προλεταριατου .3)οτι η δικτατορια του προλεταριατου δεν αποτελει παρα την μεταβαση στην καταργησγ ολων των ταξεων και σε μια κοινωνια χωρις ταξεις! ενω ο λενιν ελεγε..το προλεταριατο χρειαζεται την δικτατορια για την καταπνιξη τησ αντιστασης των εκμεταλευτων και για την καθοδηγηση της τεραστιας μαζας του πληθησμου τον αγροτων των μικροαστων τον μισοπρολεταριων στο εργο της ρυθμισης της σοσιαλιστικης δημοκρατιας ! να συνεχισω ? δεν νομιζω οτι χρειαζετε μια και βλεπουμε καθαρα τι ελεγε ο μαρξ και ο λενιν για αυτο το θεμα .και επειδη ο οπορτουνισμος και η αγνοια τρεχει απο τα μπατζακια σας λες ..οτι η κοματικη ταξη στεριωσε την ταξικη εκμευταλευτικη ταξη της..κλπ..κλπ .εχεις γνωσει τι γραφεις? κατι τετοια γραφανε οι αστοι οι οι σοσιαλδημοκρατες και οι φασιστες εναντια στην σοβιετικη ενωση τα πρωτα χρονια της επαναστασης . εκμεταλευση εναντια σε πιον και για πιανου το συμφερων ? μηπως ο κομματικος μηχανισμος επερνε το παραγωμενο αεπ και οι εργατες τα ψιχουλα? ο αντισοβιετισμοσ σας ο αντικομουνισμος σας και κυριως η αγνοια σας ας κατανταει γραφικους και θελετε να παρουσιαζεστε και σαν κομουνιστες ! πλακα εχει εκτος και αν ηταν λαθος αυτα που εγραφε ο μαρξ και ο λενιν και εχει δικαιο ο δελαστικ!

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 1:46 π.μ.

orion, με το συμπάθιο, άνοιξε ξανά κάποιο μαρξιστικό βιβλίο!

Η τοποθέτησή σου είναι αλλού για αλλού!

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 3:49 π.μ.

ΚΑΠΟΤΕ ΕΠΕΦΤΕ ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ ΤΟΥ ΨΕΥΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΛΕΕΙ Ο orion.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΣΟΣΙΑΛΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΜΑΡΞΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΚΑΠΗΛΕΥΤΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗ ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΓΚΟΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΑΝΤΕΜΑΓΙΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΛΕΝΙΝ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΛΙΝ.ΤΟ ΑΝ Η ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΔΙΝΕΙ ΜΗΧΑΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΥ ΔΕ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΤΑΞΟΥΝ ΤΟ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΟ ΜΩΡΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΚΑΠΗΛΑ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΙΚΑ ΑΠΟΝΕΡΑ.ΚΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΠΗΛΕΙΑ Η ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΔΕΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΡΕΒΙΖΙΟΝΙΣΤΕΣ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Η ΤΥΠΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΦΡΑΣΗ ΜΙΑΣ ΘΕΣΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΑΠΟΣΤΡΟΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΤΕ Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΤΕΙ ΤΗ ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΗΣ.ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΤΗ ΚΑΝΕΙ ΔΙ ΑΝΤΙΘΕΣΗΣ ΘΕΣΗ ΤΩΝ ΚΑΠΗΛΩΝ ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΛΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΔΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΘΕ ΜΟΡΦΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΘΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΑΝ ΟΙ ΚΟΜ-ΜΟΥΝΙΖΟΝΤΕΣ ΣΟΣΙΑΛΠΡΟΔΟΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΝΤΡΑ ΚΙΟΛΑΣ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ - ΜΕ ΤΗ ΚΑΤΑΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΥ

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 8:20 π.μ.

orion. ευχαριστω για το συμπαθειο και οπωσ βλεπεις μαρξισμο ξερω και για αυτο τον λογω δεν εχω σχεση με σχηματα τυπου ανταρσυα!οσω για το δευτερο σχολειο περι σοσιαλφασιστων και ατομων που επεζαν ξυλο για να υπερασπιστουν τον μαρξισμο και προδοτων του περισου μαλλων ο φιλος ζει σε αλλο κοσμο. φυσικα για να συνεχισω με τους κομουνιστες(λεμε τωρα) της ανταρσυα θα πραπει να γνωριζουν οτι εδω υσχειη απολυτα η λογικη του σκαριμπα για το αληλοσουρσιμο των ιστορικων γεγωνοτων κατι που εχει βασει και στην φιλοσοφια . δηλαδη δεν μπορεις να πετας εξω μια θεωριτικη αρχη και να περιμενεις οτι οι αλλες θα σταθουν στα ποδια τους χωρις κανενα προβλημα . η αρνηση της δικτατοριας του προλεταριατου αφηνει κενη την θεση του μαρξ για το κρατος !αν δεχτουμε την ευροκομουνιστικη θεση του καριγιο οτι οι αστικοι θεσμοι μπορουν να χρεισημοποιηθουν απο το προλεταριατο,εχει καλως αλλα εκει μπαινουμαι σε αλλες ασαφειες ιστορικες και θεωρητικες που δεν υπαρχει λογως να αναλυσω εδω . αν δεχτουμε την θεση του μαρξ για την ταξηκοτητα του κρατους και τον ρολο του τοτε ειναι κατανοητο οτι η ξεθεμελιωση του αστικου κρατους οταν παρει το προλρταριατο την εξουσια η καταστροφη των θεσμων και δομων του και το χτισιμο καινουργιων δεν μπορει να γινει με αστικες ανοησειες περι πολυκομματισμου!απο την αλλη ειναι βασικο η εργατικη ταξη να εχει την ελευθερια να εκφραζετε να συμετεχει να ειναι ο ουσιαστικος και οχι ο τυπικος φορεας εξουσιας στην χωρα!αυτη η ελευθερια που ξεκιναει απο το δικαιωμαστην μορφωση στην εργασια στην αναπαυση στην συμετοχη δεν εχει καθολου σχεση με τα αστικα κομματα αλλα το αντιθετο,αν θελουμε να ειμαστε μαρξιστες !

Ανώνυμος
30 Ιανουαρίου 2012 στις 11:54 π.μ.

Τσακωμοι...τσακωμοι...και παλι τσακωμοι...καπιταλισμος..σοσιαλισμος..κουμουνισμος..μαρξ..λενιν..μεση ταξη..εργατικη ταξη...ρε την παλευετε καθολου? Ξερετε ποια ταξη υπαρχει μονο σημερα?? Της πεινας!!! Αυτη η ταξη που σε λιγο δεν θα εχει λεφτα να παρει γαλα για να ταισει τα παιδια της. Ανθρωποι που καθε μερα ξυπνανε και φοβουνται οτι σημερα θα ειναι η τελευταια μερα τους στην δουλεια. Αυτη η ταξη υπαρχει σημερα. Ουτε ο λενιν ουτε μαρξ ουτε το ΚΚΕ ουτε κανενα κομμα και κανενας μαλακας απο την Βουλη κανουν κατι για να σωσουνε αυτη τη χωρα και ΟΛΟΥΣ του πολιτες της. Δεν υπαρχει κομματικη διαφορα, δεν υπαρχει κοκκινος,μπλε,κιτρινος,πρασινος ή εμπριμε. Το μονο που κανουμε ολοι ειναι να γινομαστε ρητορες και να λεμε τι ξερουμε και τι δεν ξερουμε. Μακαρι να μπορουσαμε να ενωθουμε σαν λαος με τοση δυναμη οσο αυτη που μας κανει να υποστηριζουμε τις πολιτικες πεποιθησεις..

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 12:09 μ.μ.

ΝΑΙ orion ΞΕΡΕΙΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΞΕΡΕΙΣ.ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΩΝ ΠΕΡΙΟΔΩΝ.ΕΠΙΣΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΑΣΚΗΣΕΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΩΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ - ΠΟΥ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΕΞΕΦΡΑΖΑΝ ΣΕ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΗΤΑΝ ΑΔΕΛΦΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑΣ ΣΥΝΙΣΤΩΣΑΣ ΤΗΣ ΑΝΤΑΡΣΥΑΣ ΑΠΟΤΙ ΞΕΡΩ - ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΜΑΡΞΙΣΤΟΣ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΜΟΝΟ ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ.ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ contitio sine qua non - ΣΥΝΘΗΚΗ ΑΝΕΥ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ - ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΞΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ.ΚΑΙ ΕΠΙ ΑΥΤΟΥ - ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΘΡΗΣΚΟΛΗΠΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΟΛΑΤΡΕΣ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΡΞ ΚΑΙ ΕΓΚΕΛΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΤΑΛΙΝ.ΚΑΤΑ ΔΕΥΤΕΡΟ ΛΟΓΟ Ο ΠΟΛΥΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΚΑΙ ΛΑΜΠΡΗ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΤΩΝ ΜΠΟΛΣΕΒΙΚΩΝ.ΚΑΙ ΤΡΙΤΟ - ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΠΛΕΙΟΝΑ ΤΟΥ ΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕ ΑΡΚΕΤΕΣ ΜΑΛΙΣΤΑ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΔΟΜΗ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΤΑΝ ΓΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΑΝΕΘΝΙΚΑ ΚΟΜΜΑΤΑ - ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΗΛΙΘΙΟΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΠΕΡΙ ΜΕΙΟΝΟΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΙΑ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΜΑΚΡΟΣΚΕΛΗΣ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ.ΥΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΤΑ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΚΑΙ ΥΠΟ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΥ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ.ΓΙΑΤΙ Ο ΜΑΡΞΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΔΙΖΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΝΤΑΓΟΛΟΓΙΟ ΕΤΟΙΜΩΝ ΛΥΣΕΩΝ. . .

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 1:38 μ.μ.

ΜΟΛΙΣ "ΦΥΓΕΙ" ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΓΕΝΙΑ ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟ ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΝΑ ΜΠΕΙ... ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΝ ΚΑΛΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ "ΔΟΓΜΑΤΙΚΟΙ"!!!
ΕΙΜΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΣΤΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΧΩ ΒΑΡΕΘΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ "ΦΑΓΩΜΑΡΑ"...
ΜΟΝΟ ΕΑΝ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ...

Παύλος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 5:23 μ.μ.

Προς τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ... Διαβάστε τον παρακάτω διάλογο, και πάρτε θέση

George Tekirdalis Οχι φυσικα! Αν κ μια φορα ψηφισα Σημιτη το '96, επειδη ηταν η γραμμη του ΣΕΚ τοτε.. Αλλα δεν ξανακανω τετοιο λαθος..
Εσεις βεβαια ειστε οι σημερινοι Σημιτικοι, που θελετε να αναγεννησετε το "εκσυγχρονιστικο Σημιτικο ΠΑΣΟΚ" κ κανετε κ κοινες εκδηλωσεις μαζι του..! Δεν εχετε συμμετεχει ουτε σε μια κοινη εκδηλωση της αριστερας κ κανετε κοινες εκδηλωσεις με τον Σημιτη..! Αν ειναι δυνατον..! Κι εχει το θρασος ο Σημιτης σημερα κ "δαιφωνει" με το μνημονιο..! Που 'ταν δυο χρονια τωρα..; Ειχε παθει αφωνια..;
21 Ιανουάριος στις 4:22 μ.μ. · Μου αρέσει!

Παυλος Δημοσθένης θερμος Και με ποιο σκεπτικό, έδωσε τέτοια γραμμή το ΣΕΚ;;
21 Ιανουάριος στις 4:31 μ.μ. · Μου αρέσει!

George Tekirdalis Καλα ασε τωρα τι ψαχνεις..; Περσινα ξινα σταφυλια..! Τοτε η αποψη του ηταν: "Ψηφος στο ΠΑΣΟΚ χωρις αυταπατες!", αλλα τι ψαχνεις τωρα αλλο το 1996, αλλο το 2012.. Αν κι η μεταλλαξη του ΠΑΣΟΚ απο σοσιαλδημοκρατικο ρεφορμιστικο κομμα σε αστικο νεοφιλελευθερο ξεκινα απο τοτε..
21 Ιανουάριος στις 4:34 μ.μ. · Μου αρέσ

Ανώνυμος
31 Ιανουαρίου 2012 στις 10:31 μ.μ.

red1917 . αν δεν καταλαβαινετε δεν φταιω εγω αλλα ο οπορτουνισμος που δεν σας αφηνει .καταρχειν τα ευρωκομουνιστικα κομματα δεν ηταν ποτε αδελφα κομματα του κκε αλλα του κκε-εσωτερικου ,και αυτο μπορει να το καταλαβει καπιος οταν βρει την δηλωση του μ δρακοπουλου για την δικτατορια του προλεταριατου! ενα κομμα εξυπηρετει τα συμφερωντα της ταξεις στην οποια ανοικη ! απο αυτη την αποψη και αφου το καθε κομμα προσπαθη να κερδισει την εξουσια ειναι 1)αδυνατον να εχουμε δυο κομματα που θα υπερασπιζονται τα συμφερωντα της ιδιας ταξεις.η ταξικη τοποθετηση το αποκλιει και η ταυτηση το κανει περιτο!2 )αν αναλυσουμε τον ρολο υπαρξεις και τον στοχω τον πολιτικων κομματων ευκολα μπορουμε να θεσουμε το ερωτημα ..γιατι μια επανασταση που εχει περασει απο φωτια και αιμα για να κερδισει την εξουσια να δωσει το δικαιωμα σε αυτους που την πολεμησαν με νυχια και δοντια να συνεχισουν να την πολεμαν με αλλα μεσα ? ο λενιν τονιζε... οταν περιοριζει κανεις τον μαρξισμο στην θεωρια για την παλη των ταξεων τον ακροτιριαζει τον παραμωρφωνει τον περιοριζει σε οτι ειναι αποδεκτο( προσοχη σε αυτο που λεει !!!)σε οτι ειναι αποδεκτο για την αστικη ταξη. μαρξιστης ειναι μονο εκεινος που προεκτεινει την παραδοχη της παλης των ταξεων ως την παραδοχη τησ δικτατοριας του προλεταριατου1. ΦΥΣΙΚΑ ΣΕ ΚΕΙΜΕΝΑ ΤΗς ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΟΡΟς Η ΔΙΚΤ. ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ .απο την αλλη η απαγορευση των αστικων κομματων στην εσσδ ηρθε σαν φυσιολογικο αποτελεσμα της αντεπαναστατικης τους δρασης(κατι πολυ φυσικο αλωστε ) και την ανοιχτη υποστυριξη τησ ξενης επεμβασης στην εσσδ . θα ηταν εντελως παραλογο να τους πει μετα το σοβιετικο κρατος ..περαστε και δουλεψτε για την ανατροπη του σοσιαλισμου αλλα σε....δημοκρατικα πλαισια παρακαλω! αυτα ειναι γελοιοτητες! δεν εχετε καταλαβει οτι ο πολυκοματισμος στις αστικες δημοκρατιες λειτουργει για να ξεγελαει τον λαο να τον κανει σαν ενα κοπαδι προβατα να παςι απο μαντρι σε μαντρι! εχετε ξεχασει τα ιστορικα παραδειγματα οτι οποτε οι αστικη ταξη εχασε την εξουσια με αστικα η μη μεσα δεν υπηρξε εγγλημα που να μην εχει κανει για να την ξανπαρει πχ ..χιλη βενεζουελα παραγουαη ινδονησια ελλαδα εσσδ κουβα αιτι ! ξεχνατε (το καταλαβαινω γιατι δεν ειστε μαρξιστες) οτι ο ιμπεριαλισμος εχει γραμενο στα παλια του τα παπουτσια και την δημοκρατια και τον πλουραλισμο και οτι για αυτον δεν ειναι παρα προπετασμα καπνου που οταν χρειαστη θα το σχιση με το αιμα των λαων που εχουν τολμησει να του εναντιωθουνε ! δεν υπαρχει καμια μα καμια καμια αναφορα στον μαρξ για πολυκομματικη δημοκρατια και αλλα τετοια,και αλλωστε η καταληξη της παρισηνης κομουνας του ειχε δωσει ενα πολυ ωραιο παραδειγμα της αστικης δημοκρατιας !εμπασει περιπτωσει...ο μαρξισμος ειναι ζωντανη και δημιουργικη επιστημη! σωστο! αλλα αν απ[ο αυτη την επιστημη αφαιρεσουμε της βασικε της αρχες θα μεινη ενα σκιαχτρο ενα φαντασμα μονο για τα πανυγιρια ! απο την πλευρα μου σαν μαρξιστης παλευω αυτο να μην γινει ποτε ! εσεις?

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:49 μ.μ.

red είσαι άσχετος και με τη θεωρία ΚΑΙ με την ιστορία!!

1. Ο μονοκομματισμός ΔΕΝ επιβλήθηκε λόγω της υποστήριξης των υπόλοιπων επαναστατικών κομμάτων της...ιμπεριαλιστικής επέμβασης!

Διότι τέτια υποστήριξη, απλά ΔΕΝ υπήρξε ποτέ!!!!

2. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παλεύει για την εργατική εξουσία/δημοκρατία και τον σοσιαλισμό/κομμουνισμό. Εχουμε απορρίψει τον όρο "δικτατορία" διότι πολύ απλά, είτε σου αρέσει red είτε όχι, ταυτίστηκε με την δικταοτορία του γραφειοκρατικού Κομμουνιστικού Κόμματος και του γραφειοκρατικού κράτους πάνω στην εργατική τάξη και την κοινωνία.

3. Καμμία απάντηση φυσικά από το ΚΚΕ στα ερωτήματα που έχουν τεθεί και είναι αμείλικτα:

- ΓΙΑΤΙ ένα κόμμα όπως το ΚΚΕ με ετήσια ΕΣΟΔΑ που ξεπερνούν τα 8.000.000 ευρώ να έχει γιγάντιες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις;;

-ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ ΧΡΩΣΤΑ στο δημόσιο 3,5 εκατομμύρια ευρώ;;

-ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ χρωστά στους αστούς και το κράτος τους 4,5 εκατομμύρια ευρώ;; Είναι αυτό ανεξαρτησία όπως αφε΄λώς και βλακωδώς θέλει να πείσει το ΚΚΕ τα μέλη του;;;

Χρειαζόμαστε νέο κομμουνιστικό κόμμα! Το ΚΚΕ ούτε θέλει, ούτε και μπορεί!!

http://nar-soma2012.blogspot.com/

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:44 μ.μ.

ΚΑΛΑ ΡΕ ΦΙΛΕ ΤΩΝ 12 : 49 - ΤΟ ΑΝ Η ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΤΑΥΤΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΩΜΑΤΟΣ - ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΒΕΒΑΙΑ , ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΑΥΤΗ Η ΤΑΥΤΙΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΙ ΜΟΝΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΥΦΛΩΝ - ΠΡΕΠΕΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΑΠΟΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΟΡΟ ; ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟ ΔΕΙΧΝΕΙ ΔΕΙΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΠΟΡΤΟΥΝΙΣΜΟ.ΑΝ ΧΑΡΙΖΕΙΣ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΦΡΑΣΤΙΚΑ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΣΟΥ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΣΚΑΡΕΜΑ ΤΟΥΣ.ΚΑΙ ΜΗ ΞΕΧΝΑΣ ΠΩΣ Ο,ΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΕΧΘΡΟ ΘΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ - ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ - ΩΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΣΟΥ. . .

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:54 μ.μ.

Ο όρος¨"δικτατορία" παραπέμπει σαφώς στα γραφειοκρατικά καθεσ΄τωτα του λεγόμενου "υπαρκτού σοσιαλισμού". Καλώς απορρίπτεται, και αντικαθίστανται από τοων σαφή όρο "εργατική εξουσία/δημοκρατία".

Από την άλλη για να μπούμε και στο θέμα της τυποεκδοτικής, οι ΚΚΕδες είναι αλλού για αλλού!!

Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα και το ΚΚΕ σφυρίζει αδιάφορα, προσπαθώντας να πείσει για μια ακόμα φορά συναισθηματικά τα μέλη του...

Ελα όμως που τα έρμα τα ερωτήματα είναι αμείλικτα:

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ με ετήσια έσοδα ΠΑΝΩ από 8.000.000 ευρώ διατηρέι ταυτόχρονα και γιγαντιάίες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις;;

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ έφτασε να είναι μεγαλοοφειλέτης του ελληνικού Δημοσίου και να χρωστά τουλλάχιστον 3,5 εκατομμύρια ΕΥΡΏ;;

- ΓΙΑΤΙ το ΚΚΕ χρωστα στους αστούς/καπιταλιστές και τις τράπεζές τους πάνω από 4,5 εκατομμύρια ευρώ;; ΣΥΝΙΣΤΑ αυτό ταξική ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ όπως βλακωδώς θέλει να μας πείσει το ΚΚΕ;;

Για ηλίθια περνά το ΚΚΕ, την εργατική τάξη και το λαό;;

Τώρα οι ΚΚΕδες, με απλά, χυδαίο τρόπο ταυτίζουν την δίκαιη κριτική/απόρριψη που ΄τρώνε στη μάπα, με....τα αντικομμουνιστικά μνημόνια!!

Δεν θέλουν να κάνουν καμία αυτοκριτική!

Τίποτα!

δλδ μας λέει το ΚΚΕ:

- ΚΑΛΑ κάνω και απολύω!

- ΚΑΛΑ κάνω και χρωστάω 4,5 εκατομμύρια ευρώ στις αστικές τράπεζες και 3,5 εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσια!!!

- ΚΑΛΑ κάνω και προσφεύγω στο αντεργατικό άρθρο 99!

-ΚΑΛΑ κάνω και έχω γιγάντιες καπιταλισιτκές επιχειρήσεις, και ως εργοδότης εκμεταλλεύομαι ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ εργαζόμενους, (δήθεν για την οικονομική του ανεξαρτησία, όμως χρωστά στις καπιταλισιτκές τράπεζες και το αστικό κράτος: ΑΥΤΟ δεν είναι καραμπινάτη ΥΠΟΤΑΓΗ στο αστικό σύστημα;;;;;);; Θα τρελαθούμε;;;;;

Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει ό,τι αστική επιλογή κάνει:

Δλδ το ΚΚΕ μας λέει πως ΚΑΛΑ κάνει και διαστρέφει την πραγματικότητα ονομάζοντας την ...ΥΠΟΤΑΓΗ δια μέσω των χρεών του και δια μέσω της καπιταλισιτκής ιδιοκτησία του στο αστικό κράτος, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΣΤΗΣΙΑ!!

θΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ;;;

ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ!

Θα φτιάξουμε νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:28 μ.μ.

Για ΠΟΙΑ πολιτική ανεξαρτησία του ΚΚΕ από το αστικό πολιτικό σύστημα μιλάμε;;;

Όταν το ΚΚΕ χρωστά ΤΟΣΑ εκατομμυρια ευρώ στις καπιταλιστικές τράπεζες, όταν το ΚΚΕ χρωστά τόσα εκατομμύρια ευρώ στο ελληνικό δημόσιο (δλδ στο αστικό κράτος για να εξηγούμαστε) είναι φανερό στον καθένα, ΠΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΧΝΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ από το αστικό πολιτικο σύστημα!!!

ΚΑΙ για αυτό τον λόγο χρειαζόμαστε, νέο κομμουνιστικό κόμμα και μέτωπο κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων!

Ανώνυμος
1 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:15 μ.μ.

red1917 μετα απο οσα ανεφερα σε σχεση με τα ωσα εχουν πει ο μαρξ και λενιν για την δικτατορια του προλεταριατου και την αναγκη για την εγαθιδρισει της καπιος εξακολουθει να θεωρει εμενα ασχετω απο μαρξισμο και τον ευτο του σχετικο !υποχωρο!απεναντι στην συνειδητη βλακεια δεν εχω τιποτα μα τιποτα αλλο να πω ! οπιος ξερει να διαβαζει μπορει και να κρινει !θα μπορουσα φυσικα ανετα να απαντησω σε οσα ανοητα αναρωτιετε,αλλα πιο το νοημα να συζητας με καπιον οταν δεν θελει να ακουσει?

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:01 μ.μ.

O 6 : 54 ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΝ ΟΡΟ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΝΑ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΑΦΩΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΚΑ ΚΑΘΕΣΤΩΤΑ ΤΟΥ ΛΕΓΟΜΕΝΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ.ΔΗΛΑΔΗ ΔΕ ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ; ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΥΠΗΣΞΑΝ ΑΛΛΕΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΕΣ ΠΛΗΝ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ; ΚΑΙ ΤΙ ΗΤΑΝ Ο ΦΡΑΝΚΟ , Ο ΣΑΛΑΖΑΡ , Ο ΣΟΜΟΣΑ ,Ο ΜΠΑΤΙΣΤΑ , Ο ΠΙΝΟΣΕΤ , Ο ΒΙΝΤΕΛΑ ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΟΙΟΥΤΟΙ ; ΔΙΚΤΑΤΟΡΕΣ ΤΩΝ ΑΝΥΠΑΡΚΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΩΝ ΜΗΠΩΣ ; Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΚΑΙ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ; ΕΚΤΟΣ ΠΙΑ ΚΙ ΑΝ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΝΝΟΕΙ ΕΔΩ ΕΝΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΝΑ ΚΑΤΑΠΝΙΓΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΤΡΙΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΤΙΣ ΒΟΗΘΑ ΝΑ ΕΠΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΡΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ.ΜΗΠΩΣ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΠΑΛΑΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΑΠΟ ΟΣΟ ΝΟΜΙΖΕΙ ;

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:29 μ.μ.

Ολόκληρο το άρθρο 99. Για να δούμε, λοιπόν ΑΝ ισχύει η δήλωση του ΚΚΕ ΠΕΡΊ "...καταβολής των αποζημιώσεων στους εργαζόμενους", ή αν αυτό είναι στάχτη στα μάτια του κόσμου, μπας και ξεχαστεί το θέμα:

Τι προβλέπουν τα άρθρα 99-106 του ν. 3588/2007
Για να υπαχθεί φυσικό ή νομικό πρόσωπο θα πρέπει να έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές τουλάχιστον 500.000 ευρώ.
Η συμφωνία συνδιαλλαγής δεσμεύει μόνο εκείνους που την υπέγραψαν.
Στην αίτηση επισυνάπτετε σε πρότυπο γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων ποσό 5.000 ευρώ για την αμοιβή του εμπειρογνώμονα και του μεσολαβητή.
Το Δημόσιο, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, φορείς κοινωνικής πρόνοιας και ασφάλισης μπορούν να συναινούν σε μείωση των απαιτήσεων, με τους ίδιους όρους που θα μείωνε τις απαιτήσεις του και ένας ιδιώτης δανειστής.
Το δικαστήριο δεν επικυρώνει την συμφωνία εταιρίας – πιστωτών εάν:
α) ο οφειλέτης, κατά την σύνοψη της συμφωνίας, βρίσκετε σε κατάσταση παύσης των πληρωμών.
β) οι όροι της συμφωνίας δεν εξασφαλίζουν την διάρκεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας.
γ) θίγονται τα συμφέροντα των πιστωτών που δεν υπέγραψαν την συμφωνία.
δ) η διάρκεια ισχύος της συμφωνίας συνομολογείτε για διάστημα πέραν των (2) δύο ετών από την επικύρωση της.
Με την επικύρωση της συμφωνίας αναστέλλετε η λήψη οποιουδήποτε ασφαλιστικού μέτρου κατά του οφειλέτη, αίρετε αυτοδικαίως η απαγόρευση έκδοσης επιταγών, αναστέλλετε για περίοδο 6 μηνών η λήψη κάθε μέτρου συλλογικής αναγκαστικής εκτέλεσης, συμπεριλαμβανομένης της κήρυξης πτώχευσης κ.λ.π
Το άρθρο 99 του νέου πτωχευτικού κώδικα, προβλέπει τη διαδικασία συνδιαλλαγής µε τους πιστωτές για τις επιχειρήσεις που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις οικονοµικές τους υποχρεώσεις. Ουσιαστικά είναι µια… ανάσα πριν από την πτώχευση, η έσχατη επιλογή πριν να πέσουν οι «τίτλοι τέλους», αν πειστεί το δικαστήριο να δώσει αυτή την τελευταία ευκαιρία.

συνέχίζεται..

Ανώνυμος
2 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:29 μ.μ.

συνέχεια..

Το άρθρο 99 του νόµου 3588/2007, το οποίο αντικατέστησε σε πολλά το άρθρο 44 περί προστασίας πιστωτών, επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσφύγουν στα πολυµελή πρωτοδικεία και να ζητήσουν προστασία και συνδιαλλαγή µε τους πιστωτές τους, ώστε να αποφευχθεί η πτώχευση.

Όπως έχει δείξει η εµπειρία, για να ξεκινήσει µια επιχείρηση αυτή τη διαδικασία, ουσιαστικά έχει ήδη επέλθει συµφωνία µε τους βασικούς πιστωτές της. Προσφεύγοντας δικαστικά µε την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99, η εταιρεία καλείται να αποδείξει ότι βρίσκεται σε οικονοµική δυσπραγία, χωρίς όµως να έχει µπει σε παύση πληρωµών. Ενώπιον του πολυµελούς πρωτοδικείου θα πρέπει να περιγράψει τη δραστηριότητα, τα µεγέθη της, την κοινωνική σηµασία της, αλλά και να παρουσιάσει ένα εφαρµόσιµο και βιώσιµο επιχειρηµατικό πλάνο, ζητώντας την προστασία του πτωχευτικού κώδικα. Το δικαστήριο θα αποφασίσει αν θα συνεχίσει ή όχι τη λειτουργία της µέσω διαπραγµάτευσης των οφειλών µε τους πιστωτές της και αν το κρίνει αναγκαίο (κυρίως για µη εισηγµένες που δεν υποβάλλουν ανά τρίµηνο οικονοµικές καταστάσεις), να ορίσει εµπειρογνώµονα για να ελέγξει τα οικονοµικά στοιχεία.

Ο εµπειρογνώµονας, εντός 20ηµέρου, καλείται να συντάξει και να υποβάλει τη σχετική έκθεση στο δικαστήριο. Εφόσον η αίτηση γίνει δεκτή και ανοίξει η διαδικασία συνδιαλλαγής, το δικαστήριο ορίζει το µεσολαβητή, ο οποίος θα επιχειρήσει την επίτευξη τελικής συµφωνίας µεταξύ της εταιρείας και των πιστωτών – προµηθευτών που εκπροσωπούν τουλάχιστον το 50% των απαιτήσεων, ενώ θα προτείνει και λύσεις για τη διάσωση της επιχείρησης.
Το επόµενο βήµα είναι η κατάρτιση µιας πρότασης επιβίωσης, την οποία θα παρουσιάσει ο µεσολαβητής στις πιστώτριες τράπεζες. Στη συνέχεια, η πρόταση αυτή και µέσα σε διάστηµα διµήνου, υποβάλλεται στο δικαστήριο, το οποίο, εφόσον υπάρχει η σύµφωνη γνώµη των πιστωτών, εγκρίνει και επικυρώνει την πρόταση. Ωστόσο, δεν είναι δεδοµένο ότι το πρωτοδικείο θα δεχτεί de facto την πρόταση.

Περισσότερες Πληροφορίες για το Άρθρο 99 και τον πτωχευτικό κώδικα θα βρείτε στα παρακάτω έγγραφα:

ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΣ ΚΩΔΙΚΑΣ -ΝΟΜΟΣ 3588-2007
ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 6 ΤΟΥ ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ΜΕ ΤΟ Ν. 4013-2011

http://acploes.com/%CF%85%CF%80%CE%B7%CF%81%CE%B5%CF%83%CE%AF%CE%B5%CF%82/diaxirishxreous/%CF%80%CF%84%CF%89%CF%87%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CF%82-%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%BF%CF%82/

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:19 π.μ.

Η πετυχημένη συγκέντρωση και διαμαρτυρία των απολυμένων του 902 έξω από το κτίριο του σταθμού στον Περισσό και η ανταπόκριση που βρήκε από πολύ κόσμο έβαλε σε μεγάλες σκέψεις την εργοδοσία του 902-ΚΚΕ. Έτσι, έτρεξε άρον άρον να σκαρώσει μια απάντηση που τη δημοσίεψε στην εφημερίδα της, το «Ριζοσπάστη» (http://www.rizospastis.gr/wwwengine/story.do?id=6420825). Παρά την προσπάθειά της να μη φαίνεται ότι βρίζει ή προσβάλει ανοιχτά τους απολυμένους, η απάντησή της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ στα όσα καταγγέλλουμε είναι αναγκαστικά γεμάτη χοντρά ψέματα, είναι για την ακρίβεια ένα συμπυκνωμένο ψέμα.



Έχοντας πάρει ξεκομμένες φράσεις από το κείμενο – καταγγελία μας για τις απολύσεις και για την κατάσταση στον 902, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ κάνει μια προσπάθεια να τις «ανατρέψει».



1. Λέει ότι οι απολύσεις δεν ήταν εκδικητικές, όπως καταγγέλλουμε. Μα πώς να σταθεί κάτι τέτοιο όταν οι πρώτοι που απολυθήκανε ήταν οι 3 ακριβώς άνθρωποι που (τις λίγες μέρες που μεσολάβησαν ανάμεσα στην ανακοίνωση των απολύσεων και στις πρώτες απολύσεις) ΜΠΗΚΑΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ και εκλεγήκανε εκπρόσωποι των εργαζομένων από την πρώτη τους ανοιχτή σύσκεψη;; Δεν είναι αυτό ο ορισμός της εκδίκησης «τόλμησες να σηκώσεις κεφάλι;; Θα σε πεθάνουμε από την πείνα και την ανεργία»;; Και μάλιστα, τη στιγμή που η γυναίκα ενός εκ των τριών συναδέλφων ήταν έγκυος στο δεύτερο παιδί τους. Αυτό πώς λέγεται, αν όχι απανθρωπιά και εκδικητικότητα;;



2. Λέει έπειτα ο «Ριζοσπάστης» ότι η κινητοποίηση μας ήταν «δήθεν κινητοποίηση», και το επαναλαμβάνει μάλιστα δυο – τρεις φορές. Μα για μια «δήθεν» κινητοποίηση κάποιων που «υπογράφουνε ως απολυμένοι» κάνανε φρούριο το κτίριο του Περισσού και μας κοιτάγανε από τις γρίλιες; Γι’ αυτό μας παρακολουθούσανε μέχρι και από την ταράτσα του κτιρίου;; Γι’ αυτό αναγκαστήκανε στα γρήγορα να γράψουν την δήθεν (εδώ ταιριάζει το δήθεν) «απάντησή» τους, που δεν απαντάει ουσιαστικά σε τίποτα;;



3. Φυσικά και έχουν αρνηθεί κάθε μορφή συζήτησης με εκπροσώπους των εργαζομένων του σταθμού. Κι όσο για διάλογο με την ΕΤΙΤΑ, περιορίστηκαν, όπως παραδέχονται και οι ίδιοι, τον περασμένο Δεκέμβρη να της «εξηγήσουν τους λόγους συρρίκνωσης του σταθμού» κι όχι να συζητήσουν. Τη Δευτέρα 5/9 η πόρτα τους ήταν ερμητικά κλειστή. «Δε δεχόμαστε κανέναν, είτε της ΕΤΙΤΑ είτε απολυμένο», είπαν. Εκμεταλλευόμενοι δε τη δύναμη που έχει το ΠΑΜΕ στην ΕΤΙΤΑ, έχουν προσπαθήσει με λύσσα αυτούς τους 9 μήνες να ματαιώσουν κάθε κινητοποίηση που να αφορά τον 902. Ευτυχώς τελικά, με τη δική μας επιμονή, δεν τους πέρασε, και η ΕΤΙΤΑ στήριξε κατά πλειοψηφία την κινητοποίησή μας.



4. Στη συνέχεια η εργοδοσία μας ειρωνεύεται για μια ακόμη φορά. Λέει ότι δεν ισχύει αυτό που καταγγέλλουμε, ότι δηλαδή μας απαξίωσε και ποτέ δε δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. Και για απόδειξη «διαλόγου» φέρνει την ανακοίνωση από το διευθυντή του σταθμού των επικείμενων τότε απολύσεων, πέρσι το Νοέμβρη! Τι όμορφος κόσμος, τι δημοκρατικότητα! Την ανακοίνωση ότι θα μας κόψουνε το ψωμί χωρίς να μας εξηγήσουνε τι ακριβώς συμβαίνει με οποιαδήποτε νούμερα και οποιαδήποτε στοιχεία, το πέταμα στα σκουπίδια κάθε πρότασής μας, ακόμη και για μείωση ωρών δουλειάς ή και μισθών σαν έσχατη λύση για ένα αναγκαίο διάστημα, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ το ονομάζει διάλογο!!

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:22 π.μ.

4. Στη συνέχεια η εργοδοσία μας ειρωνεύεται για μια ακόμη φορά. Λέει ότι δεν ισχύει αυτό που καταγγέλλουμε, ότι δηλαδή μας απαξίωσε και ποτέ δε δέχτηκε να συζητήσει μαζί μας. Και για απόδειξη «διαλόγου» φέρνει την ανακοίνωση από το διευθυντή του σταθμού των επικείμενων τότε απολύσεων, πέρσι το Νοέμβρη! Τι όμορφος κόσμος, τι δημοκρατικότητα! Την ανακοίνωση ότι θα μας κόψουνε το ψωμί χωρίς να μας εξηγήσουνε τι ακριβώς συμβαίνει με οποιαδήποτε νούμερα και οποιαδήποτε στοιχεία, το πέταμα στα σκουπίδια κάθε πρότασής μας, ακόμη και για μείωση ωρών δουλειάς ή και μισθών σαν έσχατη λύση για ένα αναγκαίο διάστημα, η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ το ονομάζει διάλογο!!


5. Για το θέμα «κομματικοί – μη κομματικοί εργαζόμενοι», που το χαρακτηρίζουνε και τούτο ως μη υπαρκτό. Εδώ πια γελάν κι οι πέτρες. Μέχρι σήμερα έχουνε απολύσει 21 εργαζόμενους, κυρίως τεχνικούς, οπερατέρ και μοντέρ. Αν εξαιρέσει κανείς δύο ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ (χωρίς αποζημίωση) κομματικών μελών – δημοσιογράφων, ΟΛΟΙ οι υπόλοιποι απολυμένοι είναι ΜΗ ΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ, και στις απολύσεις των περισσότερων από αυτούς, το βασικό κριτήριο ήτανε η τίμια στάση που κρατήσανε από την πρώτη μέρα των απολύσεων, ενάντια στις πρακτικές της εργοδοσίας. Όπως έχουμε ξανατονίσει, οι περισσότεροι είμαστε οικογενειάρχες, πολλοί με μικρά παιδιά. ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΔΕΝ ΤΗΡΗΘΗΚΕ, ακόμα κι αν δεχόμασταν τα επιχειρήματα της εργοδοσίας περί οικονομικού αδιεξόδου. Ας τα αφήσουν λοιπόν αυτά οι κύριοι της εργοδοσίας 902-ΚΚΕ, γιατί το θέμα έχει πάρει έκταση και δε τους πιστεύει πια κανένας.


6. Εμείς θέλαμε δίπλα μας από την πρώτη στιγμή και τους συναδέλφους μας - κομματικά μέλη του ΚΚΕ (πλην των προϊσταμένων). Ο κάθετος διαχωρισμός μεταξύ μας έγινε με τον πόλεμο που άνοιξε εναντίον μας η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ, εκμεταλλευόμενη και το φόβο των συναδέλφων μας - κομματικών μελών του ΚΚΕ μπροστά στο φάσμα της ανεργίας, ειδικά σε τόσο αντίξοες συνθήκες. Πάντως, πρέπει να σημειώσουμε για χάρη της αλήθειας πως υπάρχουν σοβαρές ευθύνες σε μερικούς απ’ αυτούς, γιατί έπαιξαν ενεργό κι όχι απλά παθητικό ρόλο στα παιχνίδια της εργοδοσίας.


7. Για το θέμα του χαφιεδισμού στην πρώτη σύσκεψή μας στα τέλη του Νοέμβρη του 2010, πριν τις πρώτες απολύσεις: Και λίγα λέμε όταν μιλάμε για χαφιεδισμό. Εκμεταλλευόμενη την απειρία πολλών από μας σε συνδικαλιστικούς αγώνες, η εργοδοσία του 902 ΜΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ ΕΝΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΟΔΟΤΗ (ο βασικός της πληροφοριοδότης ορκιζότανε στον…αγώνα των εργαζομένων εκείνη τη μέρα!) έμαθε χαρτί και καλαμάρι τι συζητήσαμε και τι αποφάσεις πήραμε, και μάλιστα με βάση αυτά έκανε τις πρώτες απολύσεις. Αυτή η σύσκεψη δεν ήταν σύσκεψη της ΕΤΙΤΑ όπως λένε, αλλά ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ 902 και είχε γίνει στη Ν. Φιλαδέλφεια, σε ανοιχτό χώρο. Γράφοντας άλλα αντί άλλων, νομίζει η εργοδοσία του 902-ΚΚΕ ότι θα θολώσει τα νερά. Αλλά εδώ είμαστε εμείς για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα.


8. Για το δε θέμα των πέντε πρώην συναδέλφων που έστειλε στην ΕΤΙΤΑ η καθοδήγηση του Περισσού, για να πούνε πως συμφωνούνε με τις απολύσεις και πως η Επιτροπή μας δεν εκφράζει τους εργαζόμενους, η εργοδοσία καταφεύγει πάλι στο ψέμα. Μιλάει για γενική συνέλευση εργαζομένων του 902 που κάλεσε η ΕΤΙΤΑ (;), στην οποία δήθεν βρέθηκαν και μίλησαν οι πέντε. Τέτοια γενική συνέλευση δεν έγινε ποτέ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ. της ΕΤΙΤΑ ΥΠΗΡΧΕ, και πηγαίνοντας στα γραφεία του σωματείου, βρήκαμε -σταλμένους από την εργοδοσία του 902 που είχε μάθει για τη συνάντηση- τους πέντε δασκαλεμένους πρώην συναδέλφους, που ΔΕΝ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΜΙΑ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ να είναι εκεί, γιατί ήταν συνάντηση αποκλειστικά μιας αντιπροσωπείας - επιτροπής εργαζομένων με τη διοίκηση του κλαδικού τους σωματείου. Ως τι βρέθηκαν εκεί οι -φίλοι της εργοδοσίας του 902- πρώην συνάδελφοι;;

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:23 π.μ.

Και μπαίνουμε στο ζουμί της επίθεσης που μας κάνει ο «Ριζοσπάστης». Λέει λοιπόν πως και μόνο το να αποκαλείς τον 902 «επιχείρηση» και να μιλάς για εργοδοσία, είναι επίθεση στο ΚΚΕ, και μας κάνει κι ένα μάθημα για τα ΜΜΕ, το ρόλο τους στον καπιταλισμό κλπ. Εμείς όλα τούτα τα θεωρούμε προφάσεις, και να γιατί: Όλοι οι απολυμένοι είμαστε μη κομματικά μέλη και τεχνικοί. Ο 902 μας προσέλαβε με τον κλασσικό τρόπο που προσλαμβάνει κάθε επιχείρηση (δηλαδή άλλοι ζήτησαν δουλειά απ’ ευθείας, άλλοι είχαν κάποιο γνωστό συνάδελφο που τους σύστησε και ούτω καθ’ εξής) και με εργασιακές σχέσεις τις συνηθισμένες, επίσημες, θεσμοθετημένες σχέσεις εργαζόμενου –εργοδότη, σχέσεις καπιταλιστικότατες από πάνω ως κάτω.


Ο λόγος που ο 902 μας προσέλαβε με εντελώς κλασσική μισθωτή σχέση για να παράγουμε συγκεκριμένο προϊόν που το διαθέταμε στον 902-ΚΚΕ, είναι ότι ΤΟ ΚΚΕ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΕΛΗ Ή ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ, ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΜΕ, ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΕΣ ΜΑΣ (οπερατέρ, μοντέρ, ηχολήπτες κλπ.), ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.. Άρα, για να λειτουργήσει ο σταθμός, έπρεπε να δουλέψει με επαγγελματίες, άσχετα από τις πολιτικές τους απόψεις. Και αυτό έκανε τόσα χρόνια! Πώς λοιπόν τώρα η εργοδοσία μας ζητάει τα ρέστα που αντιδράμε στον άδικο και εκδικητικό τρόπο, με τον οποίο μας πέταξε από τη δουλειά μας;;


Και για να τελειώνουμε: αν θέλανε οι κύριοι της εργοδοσίας να μη τους αντιμετωπίζαμε σαν εργοδοσία και σαν αφεντικά, όπως και είναι, ας αντιμετωπίζανε διαφορετικά τους εργαζόμενους στο σταθμό εδώ και 15 χρόνια.



Πάει πολύ να μας αντιμετωπίζουνε σαν δήθεν «εθελοντές». Η σχέση μας με τον 902, με επιλογή της εργοδοσίας και όχι δική μας είχε κάθε χαρακτηριστικό της κλασσικής σχέσης εργοδότη – εργαζόμενου. Είναι δυνατό να ήμασταν μέλη σταθμού – εργατικής κολλεκτίβας και να μην το γνωρίζαμε τόσα χρόνια;;


Τονίζουμε για μια ακόμη φορά πως Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ ΤΟΥ 902-ΚΚΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΛΥΕΙ ΜΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΑΘΛΙΟ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΙΚΟ ΤΡΟΠΟ, ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ. Ας μην ψάχνουν λοιπόν για εχθρούς στους εργαζόμενους, και ειδικά σε εκείνους που με τη δουλειά τους στήριζαν στις πλάτες τους τον 902 τόσα χρόνια. Μας κηρύξανε έναν πόλεμο που ποτέ δεν τον θελήσαμε. Δεν μπορούν να μας κατηγορούνε επειδή, αφού μας τον κηρύξανε, πολεμάμε και μεις για το δίκιο μας.


Η αλήθεια και το δίκιο τελικά θα νικήσουν. Η πλατιά διάδοση στο Ίντερνετ της ανακοίνωσής μας για όσα έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει η εργοδοσία του 902 σε βάρος μας και σε βάρος των εργαζομένων που δουλεύουν ακόμα στο σταθμό, καθώς και η απήχηση της συγκέντρωσής μας της Δευτέρας, που ταρακούνησε τόσο τον 902-ΚΚΕ ώστε να μας αφιερώσει ολόκληρο άρθρο στην εφημερίδα του, δείχνει ότι είμαστε σε καλό δρόμο.


Πάρτε τώρα πίσω τις απολύσεις όσων θέλουν να επιστρέψουν, ξεκινήστε διάλογο από μηδενική βάση με εργαζόμενους και απολυμένους, σταματήστε το αντεργατικό όργιο που ξεκίνησε τον περασμένο Δεκέμβρη στον 902.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:29 π.μ.

και μην μας πουν κάποιοι ότι λαικίζουμε, γιατί όλες οι παραπάνω πληροφορίες είναι από τους εργαζόμενους για χρόνια στον 902.
Μιλάει το ίδιο το υποκείμενο (για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτεται το κόμμα του περισσού), που δημιούργησε υπεραξία - και κέρδη βεβαίως βεβαίως - για τον προστάτη της εργατικής τάξης.

Θεέ μου φύλαγέ με από τους φίλους μου...

τους εχθρούς μου τους κανονίζω και μόνος μου...

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:07 π.μ.

Οι απολύσεις αργησαν δεν ειναι δυνατόν εγω με το περιορισμένο εισόδημα

να σε πληρώνω απο τα κουπόνια και τις συνδρομές μου επειδή εσυ νόμιζες

πως διοριστηκες στο δημόσιο στην πλάτη την δικιά μου κατάλαβες φίλε ?

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:21 μ.μ.

Οι εργαζόμενοι στην τυποεκδοτική έχουν να πληρωθούν από τον Ιούλιο του '11.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:01 μ.μ.

Σωστός ο απο πάνω. Οι εργαζόμενοι στην τυποεκδοτική παραμένουν απλήρωτοι επί 8 μήνες!!!!

Κρίμα για τον ΚΚΕ που λέει τοα προστυχα πράγματα περί "...δημοσίων υπαλλήλων". Λέει, ό,τι λέει ο κάθε δεξιός παπάρας.

τους εχθρούς μου τους ξέρω, ώρα να ξεκαθαρίσω με τους¨"φίλους" μου.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 9:30 μ.μ.

Ναι ρε βλακα που θα με πεις δεξιό νούμερο Ε" νούμερο

Εγω ξερω ρε ξεφτίλα πόσες εξορμήσεις έκανα στην τσέπη μου,άδεια τις περισσότερες φορές

ειδικά για τον 902 και τις δορυφορικές παπαριες λες και τα έβλεπε κανένας, εδω και χρόνια οχι απο

χτες γιαυτό μου εισαι τόσο άνετος και καταλαβαίνεις μονο τις δικές σου ανάγκες και οι αλλοι να πάνε να..

Και τις όφειλες σου απο τους ιδιους μ@λ@κες θα εισπράξεις.

Ανώνυμος
3 Φεβρουαρίου 2012 στις 11:23 μ.μ.

Για την ακρίβεια φίλε 2:21, οι εργαζόμενοι στην τυποεκδοτική, έχουν 7 μήνες να πληρωθούν. Έχει σημασία η ακρίβεια στις διατυπώσεις μας, γιατί δεν το έχει ¨σε τίποτε¨ το ΚΚΕ να βγάλει ένα φιρμάνι και να μας κατακεραυνώνει όλους ως λασπολόγους που χύνουμε την αντικουμουνιστική χολή μας εναντίον του ΄΄γνήσιου΄΄ επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης.
Όσο για τους φίλους της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οφείλω να πως όντως είναι αδιάβαστοι και δεν έχουν κατανοήσει επαρκώς το θέμα της Δικτακτορίας του Προλεταριάτου.
Θα σας πρότεινα ρε παιδιά να κανονίσεται εντατικά μαθήματα Μαρξισμού με το ΚΚΕ το οποίο πέρα από την ΄΄αλάνθαστη΄΄ θεωρητική κατάρτηση, διαθέτει και πρακτική εμπειρία σχετικά με την Δικτατορία του Προλεταριάτου. Καθώς λόγω της ΄΄μοναδικής΄΄ ερμηνευτική του δυνότητας στον Μαρξισμό, το 89 οδηγήθηκε στο συμπέρασμα ότι πρέπει να την στήσει με τον Μητσοτάκη.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger