Home » , » Τι άλλο θα σκεφτούν!!!

Τι άλλο θα σκεφτούν!!!

Από giorgis , Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012 | 6:17 μ.μ.

 Το παρακάτω σχόλιο είναι από την τοπική εφημερίδα των Ιωαννίνων «Πρωινός Λόγος» και το παραθέτουμε χωρίς σχόλια:

 • Χρωστάς στο Δημόσιο; Δίνεις το σπίτι σου και ξεχρεώνεσαι! Αν πάλι δεν έχεις, τότε μπορείς να «πατσίσεις» τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σου με το Κράτος δίνοντας ανάλογα κινητά περιουσιακά στοιχεία, όπως αυτοκίνητα, σκάφη αναψυχής, μετοχές κ.α. Ναι, το ακούσαμε κι αυτό στην Ελλάδα του 2012, αφού μια τέτοια εξωπραγματική ρύθμιση προβλέπεται, σύμφωνα με πληροφορίες, στο πολυνομοσχέδιο που θα συζητηθεί σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο. Έτσι, εάν ένας φορολογούμενος χρωστά στο Δημόσιο π.χ. 100.000 ευρώ, αλλά δεν έχει μετρητά για να εξοφλήσει, μπορεί να μεταβιβάσει ένα ακίνητο αντικειμενικής αξίας 100.000 ευρώ και να ξεχρεώσει!
«Τι άλλο θα σκαρφιστούν οι… ανεγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών για να συγκεντρώσουν χρήματα στα Ταμεία, ώστε να δείξουν καλή διαγωγή στην Τρόικα», αναρωτήθηκαν χθες αρκετοί συμπολίτες, σχολιάζοντας τη νέα αυτή… κεραμίδα που πέφτει στο κεφάλι χιλιάδων φορολογούμενων.

«Την πληρώνουν οι μικροί…»
Και φυσικά το… μάρμαρο θα το πληρώσουν και πάλι οι μικροί, όπως συμβαίνει στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ οι μεγαλοκαρχαρίες θα την γλιτώσουν με… κάτι ψιλά. Ο απλός πολίτης, ο νοικοκύρης μέχρι πρότινος, σήμερα οδηγείται στην ανέχεια, κινδυνεύοντας πλέον να χάσει το σπίτι του, το χωράφι του, ή το αυτοκίνητό του. Κι όλα αυτά μετά από μια σειρά εξαντλητικών μέτρων της Κυβέρνησης.
Από την άλλη κραυγαλέες περιπτώσεις γνωστών φοροφυγάδων, όπως αυτή του τραγουδιστή Τόλη Βοσκόπουλου έτυχε ευνοϊκότερης μεταχείρισης.
Με χρέη στο Δημόσιο 5,5 εκ. ευρώ τιμωρήθηκε με ποινή φυλάκισης 3 χρόνων εξαγοράσιμη, αντί 5 ευρώ την ημέρα! Δηλαδή με 5.400 ευρώ «καθάρισε».
Πώς να μην βγουν οι πολίτες από τα ρούχα τους μετά;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:45 μ.μ.

ΕΤΣΙ ΖΟΥΜΑΙ ΜΕ ΤΗΝ 6, 7, 8 ΔΟΣΗ .......
«...Το μέγεθος της ψευτιάς είναι ένας παράγοντας για να γίνει πιστευτή. Με την πρωτόγονη αφέλεια των μαζών, ένα μεγάλο ψέμα είναι πιο αποτελεσματικό από ένα μικρό (...). Δεν θα συμβεί ποτέ η μεγάλη μάζα να υποπτευθεί ένα τόσο μεγάλο ψέμα, και η μάζα θα σταθεί τέλεια ανίκανη να πιστέψει πως θα μπορούσε να είχε κανείς τη σατανική ξετσιπωσιά να διαστρέψει την αλήθεια σε τέτοια έκταση». (Αδόλφος Χίτλερ, «Ο Αγών μου»

5 Ιανουαρίου 2012 στις 6:52 μ.μ.

Το θέμα δεν είναι να δώσεις. Αυτό έχει και κάποιο σκεπτικό (έστω κι αν σκοτώνει πρωτίστως τα μεσαία στρώματα, οι άλλοι απλά δεν έχουν). Το πανηγύρι θα γίνει αργότερα με εκείνους που θα κληθούν να τα αγοράσουν και ουσιαστικά το δημόσιο δε θα πάρει εκείνα που του οφέιλουν, εκείνα που υποτίθεται ότι έδωσε ο φορολογούμενος.

Πχ ξέρουμε πώς σκοτώνονται στον ΟΔΥΥ τα οχήματα. Ακόμα χειρότερα θα είναι και με τα ακίνητα, αφού σήμερα οι κατοικίες έχουν χάσει τόσο πολύ από την αξία τους (εκτός κι αν λάβουμε υπόψη τη διαφορά αντικειμενικής κι εμπορικής αξίας, αν και το κράτος δεν μπορεί να πουλήσει σε εμπορική αξία, οπότε ο αγοραστής θα κερδίσει τα κέρατά του από τη διαφορά).

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger