Home » , » «Ενα φάντασμα πλανάται... »

«Ενα φάντασμα πλανάται... »

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012 | 5:53 μ.μ.

Του Νίκου Μπογιόπουλου _"Ριζοσπάστης"

Στον κόσμο των Μπάφετ και των Σόρος, στον κόσμο δηλαδή όπου εντός του 2011 από τα κοντά 5 δισεκατομμύρια του πληθυσμού των «αναπτυσσόμενων» χωρών το 60% δε διέθετε προϋποθέσεις στοιχειώδους υγιεινής, το 1/3 ζούσε χωρίς πρόσβαση σε πόσιμο νερό και το 1/4 κατοικούσε σε παραπήγματα.

*

Στον κόσμο των «Ροκφέλερ» και των «Ζήμενς», στον κόσμο δηλαδή όπου σύμφωνα με την Παγκόσμια Τράπεζα, εξαιτίας ενός και μόνο λόγου, των αυξήσεων των τιμών στα είδη διατροφής,

επιπλέον 70 εκατομμύρια άνθρωποι οδηγήθηκαν μέσα στο 2011 σε κατάσταση ακραίας φτώχειας.

*

Στον κόσμο των Goldman Sachs, των ΔΝΤ και των Κομισιόν, στον κόσμο δηλαδή όπου

το 2011 ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι υποσιτίζονταν.

*

Στον κόσμο της Αμερικανικής Κεντρικής Τράπεζας, στον κόσμο δηλαδή μιας Αμερικής όπου 50 εκατομμύρια κάτοικοι των ΗΠΑ τρέφονται από τα συσσίτια και στον κόσμο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, στον κόσμο δηλαδή της ΕΕ των 100 εκατομμυρίων φτωχών και ανέργων.

*

Στον κόσμο των Ομπάμα, των Μέρκελ, των Σαρκοζί, των Μόντι και των Παπαδήμων, στον κόσμο δηλαδή των μονοπωλίων, των «αγορών» και της πολιτικής που υπηρετεί μονοπώλια και «αγορές», έναν κόσμο όπου μέσα στο 2011 κάθε τρία δευτερόλεπτα και ένα παιδί πέθαινε από την πείνα.

*

Σε αυτόν τον κόσμο είναι που - μέσα στο 2011 - η αυτοκινητοβιομηχανία «Ρολς Ρόις» πέτυχε με το νέο μοντέλο της (το οποίο φέρει το όνομα «φάντασμα» και το οποίο κοστίζει από 250.000 έως 300.000 ευρώ),

το υψηλότερο ρεκόρ πωλήσεων των υπερπολυτελών αυτοκινήτων της καθ' όλη την 107χρονη ιστορία της...

*

Σημειώστε ότι:

Οι μεγαλύτερες αυξήσεις πωλήσεων σημειώθηκαν στη Γερμανία (εκεί όπου 16 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν σε συνθήκες φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού)

στη Ρωσία (εκεί όπου τα 2/3 του πληθυσμού βιώνουν την «ελευθερία» του καπιταλισμού ζώντας στην ανέχεια),

στην Ασία και τον Ειρηνικό (όπου για τους λαούς ευδοκιμεί το μοντέλο του μηδενικού «κόστους εργασίας» που οι «σωτήρες» μας προωθούν και στην Ελλάδα) οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 47%,

στη Βρετανία (όπου ακολουθείται η στυγνότερη πολιτική λιτότητας από την εποχή του «δάκρυα και αίμα») οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 30%...

***

Αυτός είναι ο κόσμος τους:

Ενας κόσμος που οι «ταπεινές απολαύσεις» των Κροίσων, οι «μικροχαρές» των πλουτοκρατών, δηλαδή η ξιπασιά των λίγων, αυτής της οικτρής μειοψηφίας των κεφαλαιοκρατών, θα μεγαλώνει, θα γιγαντώνεται και θα προκαλεί όσο ακριβώς θα μεγαλώνει ο κατατρεγμός, η ανημπόρια, η δυστυχία των πολλών, δηλαδή η εκμετάλλευση της συντριπτικής πλειοψηφίας των μισθωτών σκλάβων.

*

Αυτός, λοιπόν, είναι ο κόσμος τους:

Ενας κόσμος που οι αβυσσαλέες κοινωνικές ανισότητες θεριεύουν και θα θεριεύουν όσο η Γη θα συνεχίσει να περιστρέφεται με «άξονα» τη βασική και ανειρήνευτη αντίθεση, την αντίθεση ανάμεσα στο κεφάλαιο και την εργασία.

*

Και επειδή «έτσι είναι» φτιαγμένος ο καπιταλιστικός κόσμος τους, επειδή «αυτός είναι» ο ιμπεριαλιστικός κόσμος τους, να η αιτία που η Ιστορία δεν τελείωσε και να γιατί - πράγματι - «ένα φάντασμα πλανάται» πάνω από τον κόσμο τους.

Και δεν είναι το «φάντασμα» της «Ρολς Ρόις»...
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
11 Ιανουαρίου 2012 στις 6:36 μ.μ.

Απίστευτο κι όμως αληθινό.

Η Τυποεκδοτική, εταιρια που ανοικει στο ΚΚΕ, τύπωσε το νέο περιοδικό του Γιαννίκου, TIVI, στη θεση του ΤΙVO, του οποιου οι εργαζομενοι απεργουν διοτι ειναι απληρωτοι 2 μηνες
Ντροπή και ξεφτίλα στο ΚΚΕ, οπου τυπωσαν το απεργοσπαστικο προιον, που ο Γιαννίκος έφτιαξε με... δύο δημοσιογράφους.

ΕΣΗΕΑ ακούς; ΕΣΠΗΤ ακούς;

Να που ο Γιαννίκος βρήκε τον τρόπο να σπάσει την απεργία των δημοσιογράφων.

4 από τους εργαζόμενους που δουλεύουν στο Tivo κρυφά έστελναν υλικά και κείμενα από το σπίτι τους στην νέα εταιρεία του Γιαννίκου κοροϊδεύοντας τους συναδέλφους τους.

Αυτή η στιγμή ο Γιαννίκος προσπαθεί να παραδώσει το περιοδικό στην ευρώπη και το τύπωνε κρυφά όλη τη νύχτα χωρίς κανένας να έχει πάρει χαμπάρι τίποτα.

Συνάδελφοι θα αφήσουμε την παρανομία του Γιαννίκου να περάσει; Πώς η ευρώπη κυκλοφορεί ένα περιοδικό χωρίς να γνωρίζει την εταιρεία που το εκδίδει και όλες τις νόμιμες διατυπώσεις;

Συνάδελφοι, τα χρήματα με τα οποία ο Γιαννίκος κάνει την καινούργια εταιρεία είναι τα χρήματα από το Alter και από την Bestend! Θα τον αφήσουμε; Ενεργοποιηθείτε να τον σταματήσουμε. Ενεργοποιηθείτε για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε κάποια στιγμή τα χρήματά μας. Αν ο Γιαννίκος σήμερα βγάλει περιοδικό με απεργοσπαστικό μηχανισμό οι μόνοι ηττημένοι θα είμαστε εμείς.

Εργαζόμενος στην Bestend

Υ.Γ. Αν νομιζετε οτι το σχολιο ειναι ασχετο με το αρθρο του Μπογιοπουλου κρυφτε το.Αν νομιζετε οτι το φαντασμα που πλαναται πανω απτον κοσμο των αστων απολυει εργατες και τυπωνει απεργοσπαστικα φυλα,τοτε την εχουμε γαμησει συντροφοι...

ΘΑΝΟΣ
11 Ιανουαρίου 2012 στις 7:14 μ.μ.

ΚΑΙ ΕΝΑ ΦΑΝΤΑΣΜΑ ΠΛΑΝΙΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΟΥΛΙΚΟ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΑΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ....Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ....ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΕ ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΙ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕ 160-170 ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ .... ΓΙΑ ΒΑΛΤΕ ΤΗΝ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ... ΕΤΣΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΕΣ .

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2012 στις 1:29 π.μ.

Φτάνει πια με τους προδότες της τάξης. Καπιταλιστικό μαγαζί έχουν τα "συντρόφια", και πολιτικό μαγαζάκι για την πάρτι τους και όχι για την "τιμημένη εργατιά" αφού ζητάει ψηφαλάκια και όχι την ανατροπή αυτού του βρώμικου και καταπιεστικού συστήματος το οποίο μια χαρά έχει υπηρετήσει ο Περισσός και τα συν αυτό τσιράκια του...

Πραγματικά τι να πρωτοθυμηθούμε; Ας μην πάμε στη Βάρκιζα. Πονάει η αγάπη μάτια μου πονάει, εγώ το ξέρω απ' όλους πιο καλά...

Στην συγκυβέρνηση Φλωράκη με την επάρατο δεξιά στις αρχές της δεκαετίας του ΄90; Πλύνε αγόρι μου το στόμα σου με κομμουνιστικοπαστα το στόμα σου και μην ξύνεις πληγές των παρελθόντων χρόνων γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και πρέπει να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων για να στηρίξουμε την ...πατρίδα.

Αμάν πια με την καρά καθεστωτική αριστερά (που τυπώνει, που απολύει, που λοιδορεί αγώνες), στέλεχος είναι ο Μπογιόπουλος και βουλευτικούς θώκους θα κατακτήσει.

Είναι καιρός να φύγουμε από το "μέσο" όσο μας παίρνει ακόμα, γιατί τα φιλό κκε αισθήματα δεν κρύβονται.

Εμπρός της γης οι κολασμένοι να προστατέψουμε την αστική νομιμότητα...

Η εμπειρία της εικοστής ογδόης, και εικοστής ενάτης δείχνουν τον δρόμο.

Ας παραδώσουμε ξανά τα "όπλα"... Έτσι κι αλλιώς το κόμμα είναι ο υπέρτατος κριτής...

Ο Άρης είχε δίκιο, αλλά ήταν λάθος στο ότι δεν ακολούθησε την κομματική γραμμή παράδοσης.
Άλλα ντα άλλα της κομματικής γραμμής το γάλα...

Οι μέρες της αφθονίας των ψευτο αντιστασιακών και ψευτο αντιμνημονιακών γκρουπούσκουλων, έχει φτάσει στο τέλος του.

Οι μάσκες πέσαν εδώ και εξήντα δύο χρόνια.

Είναι αρκετά...

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2012 στις 10:56 π.μ.

Ανακοίνωση της «Τυποεκδοτικής»
Αναφορικά με χτεσινά δημοσιεύματα στο διαδίκτυο για την εκτύπωση του περιοδικού «TiVi Weekly», η Διεύθυνση της Τυποεκδοτικής εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση: «Η διεύθυνση της "Τυποεκδοτικής" αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτύπωση του περιοδικού "TiVi Weekly", που, όπως αποδεικνύεται, είναι ιδιοκτησίας Γιαννίκου. Η συμφωνία της "Τυποεκδοτικής" έγινε με την εταιρεία "Κίνηση Ηχου και Εικόνας ΑΕ" που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης νέου εβδομαδιαίου περιοδικού. Οταν αποκαλύφθηκε ότι το περιοδικό είναι απεργοσπαστικό και ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Κ. Γιαννίκος, σταμάτησε τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρεία».

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2012 στις 10:58 π.μ.

62???????????????

Ανώνυμος
12 Ιανουαρίου 2012 στις 4:37 μ.μ.

Αν αφήσεις το Μπογιόπουλο να ρίχνει επιχειρήματα για τη σαπίλα του καπιταλισμού, μπορεί να σου μιλάει μέρες, μήνες, χρόνια... Κι όλα με ντοκουμέντα! Αστείρευτη πηγή επιχειρημάτων!

Ερώτηση:
Η μπόχα από την απόφαση για ΑΥΞΗΣΗ κατά 5,5 εκατομ. ευρώ(!!!) στις επιδοτήσεις ΟΛΩΝ των κωμάτων στο Σκυλοβούλιο, άραγε έχει πνίξει ολόκληρο τον κόσμο της εργασίας;;; Ή μήπως υπάρχουν και κάποιες ...Περίσσειες μύτες, που αυτή τη μπόχα όχι μόνο την αντέχουν, αλλά και την εκλαμβάνουν ως ...γαλλικό άρωμα;;;

Άντε γιατί τα «φαντάσματα» που φιλοδοξούν (μη χέσω!...) να ανατρέψουν τον καπιταλισμό, μας τα 'χουνε πρήξει!...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger