Home » , , » Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 | 1:47 μ.μ.

Γράφει ο mitsos175

Ο ιμπεριαλισμός και η αποικιοκρατική νοοτροπία είναι χούγια που δεν κόβονται.

Το 1854 οι Εγγλέζοι και οι Γάλλοι  έστειλαν στρατεύματα στον Πειραιά, παρεμβαίνοντας απροκάλυπτα στην πολιτική ζωή της χώρας.

Ο ξενόφερτος μονάρχης, ο Όθωνας είχε αρχίσει προετοιμασίες για πόλεμο, με σκοπό να βοηθήσει τη Ρωσία στον Κριμαϊκό πόλεμο, αποσπώντας κάποια εδαφικά κέρδη από την Τουρκία.  Δε θα αναλύσω την πολιτική του Όθωνα αν ήταν σωστή ή όχι.

Θα πω μόνο, ότι οι ξένοι έκαναν «υπουργείο κατοχής» με έμπιστο τους πρωθυπουργό τον Αλέξανδρο Μαυροκορδάτο. Ο λαός αγανάκτησε πολύ περισσότερο, όταν μεταδόθηκε χολέρα από τους Γάλλους.

 Η κατοχή συνεχίστηκε μετά τη λήξη του Κριμαϊκού πολέμου (30/5/1856) γιατί οι αποικιοκράτες ήθελαν των έλεγχο των οικονομικών! Πράγματι πάρθηκαν και τότε σκληρά μέτρα για την εξυπηρέτηση των δανειστών.

Σήμερα η τρόικα απαγορεύει τις εκλογές. Ο Παπαδήμιος  είναι μαριονέτα. Οι πολιτικοί αρχηγοί ευνούχοι. Τα μέτρα είναι χειρότερα και από χολέρα, είναι σχιζοφρενικά. Η νέα αυτή κατοχή είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Η οικονομία μας καταρρέει μέρα με τη μέρα. Ο λαός μας πεινά, κρυώνει, υποφέρει. Μια ακόμα χρεοκοπία έρχεται ακάθεκτη. Οι προκλήσεις συνεχείς. 

Λαέ υπάρχει ελπίδα. Πάρε την κατάσταση στα χέρια σου. Ανέτρεψε τους. Αυτό με τις εκλογές είναι κόλπο. Μην περιμένεις εκλογές. Τις απαγόρεψαν! Σου στερούν τα πάντα σε σένα και τα παιδιά σου.

Συνέχισε την αντίσταση. Μας φοβούνται. Καλή λευτεριά.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger