Βάρκιζα Τέλος

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012 | 3:14 π.μ.

Του Σπύρου Σκανιακού                  

Η συμφωνία της Βάρκιζας υπογράφτηκε στις 12 Φλεβάρη του 1945. Μετά από 67 χρόνια ζoύμε τον αστισμό σε όλο το μεγαλείο του. Τα μεγάλα λόγια για την αντικαπιταλιστική ανατροπή τελειώνουν, “το δεν κατάλαβες τι είπαμε, τι συμφωνήσαμε, τι κάναμε” έχει κοντά πόδια, τα ΓΡΑΠΤΑ όμως μένουν: 

12 Φλεβάρη 2012: Μια "νέα Βάρκιζα" συνυπογράφεται από ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ και μέρος της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που διαγκωνίζεται για να γίνει  κοινοβουλευτική.
Η κοινοβουλευτική Αριστερά του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ, όχι μόνο δεν αποχώρησε από το κοινοβούλιο νομιμοποιώντας τη συνταγματική εκτροπή, που υλοποιούν οι δυνάμεις του δικομματισμού, αλλά τρέμει τη λαϊκή οργή και αγανάκτηση, που ξεχείλισε χθες στους δρόμους της Αθήνας. Η αδυναμία της να χειραγωγήσει την εξεγερσιακή διάθεση των λαϊκών στρωμάτων, γίνεται φόβος μπροστά σε πιθανή μείωση των δημοσκοπικών της ποσοστών και στο ενδεχόμενο μήπως και δεν κατορθώσει να τη μετατρέψει σε ψηφαλάκια στις επόμενες εκλογές.

Αυτά είναι τα διδάγματα που κράτησε από το Δεκέμβρη του 2008. Γι αυτό φρόντισε να διαχωριστεί από την εξεγερσιακή κατάσταση που εκδηλώθηκε χθες το βράδυ στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας και συμπορεύτηκε χέρι - χέρι με τον Γ. Καρατζαφέρη και τη Ντόρα Μπακογιάννη:

- Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι «οι δυνάμεις της κρατικής καταστολής άφησαν παρακρατικές δυνάμεις να καίνε την Αθήνα».

- Ο γραμματέας της Δημοκρατικής Συμμαχίας χαρακτηρίζει τα επεισόδια στην Αθήνα ως «Οργανωμένη αλητεία των κουκουλοφόρων».

- Το ΚΚΕ καταγγέλλει ότι «κρατικό σχέδιο καταστολής και τρομοκράτησης του λαού που βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη».

- Ο Γιώργος Καρατζαφέρης συνιστά «ηρεμία, αυτοπειθαρχία και απομόνωση των εξτρεμιστικών στοιχείων από όπου και αν προέρχονται αυτά», 


και για την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά πάρτε μια ιδέα από την Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του ΝΑΡ και της ν.ΚΑ  στις  12.02.12.
«Το σχέδιο δημιουργίας συνθηκών ακαθόριστης αστάθειας, που θα διευκολύνει κάθε είδους κρατικά κυβερνητικά σχέδια για την επιβολή κλίματος κατάστασης έκτακτης ανάγκης, εξυπηρετούν και οι δεκάδες εμπρησμοί στο κέντρο της Αθήνας. Οι περισσότεροι ξεπήδησαν σε σημεία που δρούσαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της ασφάλειας».


-    Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με ανακοίνωσή της καταγγέλλει: «Ένα συντονισμένο όργιο βίας και χημικού πολέμου έλαβε χώρα από τις δυνάμεις της αστυνομίας και  τους παρακρατικούς μηχανισμούς, με στόχο να διαλύσει τη μεγαλειώδη διαδήλωση».
-   
Στα ΕΥΚΟΛΑ βγάζουν ανακοινώσεις με αυτή τη λογική, στα ΔΥΣΚΟΛΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ;

ΑΝΤΕΕ  ΓΕΙΑΑΑ!!!!!

ΣΚΑΝΙΑΚΟΣ ΣΠΥΡΟΣ
πρώην μεταλλεργάτης, νυν εκπαιδευτικός

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:26 π.μ.

Καλά μπορεί ο καθένας να γράφει την βλακεία του??? Δηλαδή τώρα εσύ τσουβάλιασες την Ανταρσύα και το Ναρ με τον Καρατζαφέρη σε δυο γραμμές..

Η ανακοίνωση καταγγέλει τη δράση της ασφάλειας και της αστυνομίας και στηρίζει ολόψυχα τη μεγαλείωδη συγκέντρωση.. Πού είναι το πρόβλημα ρε εκπαιδευτικέ?? Αφού λοιπόν ο καθένας αφορίζει όσο εύκολα θέλει τον καθένα και με προβοκατόρικο τρόπο και εγώ λέω κόψτε τον ασφαλίτη από το site.. Ελεος δλδ. Ακόμα και στον indymedia μπορεί και να τον κόβανε. Ντροπή ΡΕ!!!!

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 5:36 π.μ.

Περί προβοκατορολογίας για την απεργία...
http://gkarsoniera.blogspot.com/2012/02/blog-post_15.html

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:27 π.μ.

Πρώην μεταλλεργάτη χαλάρωσε. Μελέτησε και λίγο μαρξισμό σχετικά με το επαναστατικό υποκείμενο. Ίσως βέβαια εκτιμάς ότι έχουμε προεπαναστατικές συνθήκες και η πλειοψηφία του λαού οπλισμένη με κάθε μέσο είναι έτοιμη να εισβάλλει στα χειμερινά ανάκτορα...

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 8:37 π.μ.

red1917, μονο μια ερωτηση..τι περνει ο τυπος αυτος?

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 2:18 μ.μ.

ΜΑΛΛΟΝ Ο Κ. ΣΚΑΝΙΑΚΟΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΚΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΑΠΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ή ΑΠΛΩΣ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΣΤΑ ΤΩΝ ΕΞΕΓΕΡΣΙΑΚΩΝ ΑΝΑΡΧΟΑΤΟΜΙΣΤΩΝ. ΑΝ ΘΕΛΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ, ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΞΥΛΟ ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ. ΕΓΩ ΩΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟΣ ΟΤΑΝ ΓΚΡΕΜΙΖΩ ΚΑΤΙ ΠΑΛΙΟ, ΘΕΛΩ ΠΑΝΩ ΣΤΑ ΣΥΝΤΡΙΜΜΙΑ ΝΑ ΧΤΙΣΩ ΚΑΤΙ ΝΕΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΝΑ ΑΦΗΣΩ ΧΑΟΣ ΠΙΣΩ ΜΟΥ. ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΝ 19ο ΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΡΟΠΟ

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 3:19 μ.μ.

Εσεισ να χαλαρωσετε που μπικατε στο post και κραζετε.Δηλαδη αδικο εχει? Οι ανακοινωσεις αυτες απο ποιον βγηκαν?...Αλλωστε ολοι ειδαμε τι σταση που κρατησαν στα γεγονοτα της 20 οκτωβρη και τις ανακοινωσεις που εβγαλαν ολοι οι "καθως πρεπει" αριστεροι .Αυτο που δν εχετε καταλαβει ειναι οτι πλεον η κοινωνια σας εχει ξεπερασει και ειναι ετοιμη να συγκρουστει εμπρακτα με το καθεστως οπως εδειξαν τα γεγονοτα της κυριακης..και εσεις ακομα ανησυχειτε γ τα ψηφαλακια σας..καταντια

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 4:26 μ.μ.

ΤΟ ΑΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΠΩΝΥΜΟ ΜΕΛΕΤΗΡΟΙ ΜΑΡΞΗΣΤΕΣ - ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:19 μ.μ.

red1917, μονο μια ερωτηση..τι περνει ο τυπος αυτος?
"Bαθυ Κόκκινο":
Που πήγε το σχολιό μου στον παραπάνω κύριο ;Ποιά σκοπιμότητα σας οδήγησε στη λογοκρισία;

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 6:33 μ.μ.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΤΕΙ ΦΙΛΕ ΑΛΛΑ ΑΠ Ο,ΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΟ ΣΘΕΝΟΣ ΝΑ ΕΞΕΓΕΡΘΕΙ...ΑΚΟΜΗ. ΤΑ ΜΠΑΧΑΛΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΠΑΧΑΛΑ. ΔΕΝ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ ΑΠΛΑ ΣΠΑΝΕ ΒΙΤΡΙΝΕΣ. ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙΣ ΤΟ ΚΤΙΡΙΟ ΠΟΥ ΣΤΕΓΑΖΕΤΑΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΛΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙΣ ΤΟΝ "ΘΕΣΜΟ". ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ, ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΑ "ΑΝΗΚΩ" ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΙ ΛΕΩ. ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ Η ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟ ΒΗΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΑΛΜΑ.

Ανώνυμος
15 Φεβρουαρίου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Το άρθρο του Σπύρου Σκανιακού είναι λάθος και άδικο.

1. Ναι, η Αριστερά πρέπει να αποκτήσει σαφές πολιτικό και οργανωτικό σχέδιο που ως τώρα δεν έχει και σε αντικαπιταλιστική κατεύθυνση συνάμα!

2. Ναι, το πολιτικό αυτό σχέδιο, χρειάζεται γερή όσμωση με την εργατική τάξη και την κοινωνία για να μπορέσει να εμπνεύσει κα ινα εφαρμοστεί, κάτι που δεν υπάρχει μέχρι στιγμής.

3. Ναι, ΚΑΙ η Αριστερά (τουλλάχιστον η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κα ικομμάτια του ΣΥΡΙΖΑ) συγκρούστηκε με τις δυνάμεις καταστολής όσο μπορούσε συντεταγμένα και οργανωμένα και αυτό είναι στα υπέρ της!!

4. Όμως άλλο αυτά και άλλο η υποταγή στην ατομικιστική τυφλή βία, που φαίνεται καθαρά στο παρόν άρθρο του Σπύρου Σκανιακού!

ΤΙ σχέση έχει με το λαϊκό χειραφετητικό κίνημα, η πρακτική συγκεκριμένων ομάδων (παρέα της Μεσσολογγίου) του να παίρνεις προστασία απο μαγαζιά δήθεν για τους φυλακισμένους αγωνιστές με απειλή ...εμπρησμού;;;;;

ΤΙ σχέση έχει με τον κομμουνισμό ή την αναρχία η τυφλή ατομικιστική βία του εμπρησμού κτιρίων χωρίς να υπολογίζεται εάν βρισκονται άνθρωποι μεσα σε αυτά;;

ο Σπύρος Σκανιακός δεν ενδιαφέρεται να μας απαντήσει σε αυτά!!!

Και όμως αυτή η λογική και η πρακτική ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ και θα τη βρούμε μπροστά μας!!

Οι εμπρησμοί κτιρίων, το νταβατζιλίκι του εκβιασμού "δώσε λεφτά για την ενίσχυση του...αγώνα αλλιώς σου καίω το μαγαζί" είναι αντικομμουνιστική/αντιαναρχική λογική!!! Είναι λογική που ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ βοηθά το σύστημα!

Αυτή η άθλια νταβατζίδικη λογική πρέπει να καταγγελθεί και από την Αριστερά (η οποία την καταγγέλει και πολύ σωστά) και από την Αναρχία (η οποία ΔΕΝ την καταγγέλει διότι αφελώς νομίζει πως οι ομάδες που έχουν τέτια λογική είναι κομμάτι του...κινήματος)!!!

Η μάχη και η σύγκρουση στο δρόμο ενάντια στα ΜΑΤ και την κυβέρνηση ΔΕΝ έχει καμμία σχέση με αυτή τη ννταβατζιδικη λογική!!

Η μάχη και η σύγκρουση στο δρόμο, πάνε πακέτο με την ουσιαστική αντίληψη της δημοκρατίας, με την οικοδόμηση μιας ΑΝΩΤΕΡΗΣ κοινωνίας απο αυτή που ζούμε!!

Αντιθέτως, η νταβατζίδικη λογική που προανέφερα και οι φορείς της ΑΝΑΠΑΡΑΓΟΥΝ την ταξική/εξουσσιαστική κοινωνία που ζούμε κα ιμάλιστα, στη χειρότερη εκδοχή της.

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:08 π.μ.

ολοι αυτοι μιλανε για εξεγερσεις να γινει ταχριρ κτλ και οταν εδω γινεται κατι κατευθειαν το καταδιαζουν. ΟΥΣΤ ΞΕΦΤΙΛΕΣ

Ανώνυμος
16 Φεβρουαρίου 2012 στις 12:42 π.μ.

Ο Τσίπρας και το ΚΚΕ φοβόνται μην τους ξεπεράσει η ΔΗΜΑΡ γιαυτό προσπαθούν να πάρουν και αυτοί το μερίδιό τους από την πελατεία του δικομματισμού που αποδεσμεύεται από τα κόμματα που στήριξαν το μνημόνιο και την Κυβέρνηση Παπαδήμου.

Γιαυτό, θα δούμε και άλλες κωλοτούμπες να κάνουν μέχρι τις εκλογές.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 6:50 π.μ.

Το άρθρο βγάζει εναν καταγγελτικό λόγο προς τις ηγεσίες που έβγαλαν τις ανακοινώσεις νομίζω, και όχι προς τις βασεις των οργανώσεων αυτών. Και καλά κάνει κατά τη γνώμη μου, γιατί τη μέρα αυτή κι εγώ ήμουν μπροστά σε καψίματα τραπεζών και αστυνομικών μηχανων μαζι με τη μάνα μου, και χειροκροτούσαμε μαζί με χιλιάδες κόσμου κάθε έκρηξη μέσα σε τραπεζικό κατάστημα. Καλά τα λέει και κράζει τις κατάπτυστες για μένα ηγεσίες που κολώνουν πολλές φορές να πουν τα πράγματα με το όνομά τους. Εγώ είμαι ΕΠαΜίτης και δε με εκφράζει η ανάλογη άποψη που εκφράζει ο Δημ. Καζάκης (που τυχαίνει να είναι κύριος εκφραστης και μέλος της πολιτικής επιτροπής του ΕΠαΜ). Δηλ. ότι τα καψίματα τα έκαναν παρακρατικοί κλπ. Ας μη συμφωνουν με τα καψίματα να μη λένε μλκίες, τα έκανε ο λαός εκφράζοντας άμεσα την οργή και τις διαθέσεις του, και όχι παρακρατικοί και κολοκύθια. Δεν ξέρω αν έκαψαν και κάτι οι παρακρατικοί, αλλά σίγουρα δεν ήταν οι παρακρατικοί που έκαψαν όλα τα μαγαζιά "αγοράζω χρυσό" στο κέντρο της αθήνας, μην τρελαθούμε, εχει και τα δίκια του το άρθρο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger