Home » , » ΛΑΟΣ και Βορίδης αυξάνουν τα διόδια και εμποδίζουν την κατασκευή τζαμιού

ΛΑΟΣ και Βορίδης αυξάνουν τα διόδια και εμποδίζουν την κατασκευή τζαμιού

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου 2012 | 2:44 μ.μ.

Ο εκλεκτός ακροδεξιός αχυράνθρωπος, υπηρέτης και ομόσταυλος  των καναλαρχών και όλως τυχαίως, εθνικών εργολάβων, αποφάσισε αιφνιδιαστικά να αυξήσει ξανά τα διόδια, ενώ προηγουμένως είχαν υποσχεθεί να τα μειώσουν. Έτσι λοιπόν εξαργυρώνονται τα πολιτικά γραμμάτια απέναντι στον κόσμο του πλούτου που εγκατέστησε στην κυβέρνηση ακροδεξιά στοιχεία με ρόπαλα στα χέρια, διαγραμμένους από τους φοιτητικούς συλλόγους των Πανεπιστημιακών Σχολών εξαιτίας των φασιστικών τους ιδεών. Ποιος ξεχνά εξάλλου τις δημόσιες τοποθετήσεις τους εναντίον του Κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ και των αντιστάσεων του λαού μας σε κράτος και εργολάβων.
Όμως ο Βορίδης δεν περιόρισε το μένος του μόνο στους πολίτες που διέρχονται των διοδίων, κυρίως εργαζόμενους που πάνε καθημερινά στις δουλείες τους , τους κατοίκους και αγρότες των τοπικών περιοχών, αλλά έστρεψε το γνωστό αυταρχικό και ρατσιστικό αηδιαστικό του πρόσωπο κατά των μεταναστών. Σύμφωνα με την αρθρογραφία, απροθυμία να εγκρίνει την τελική δημοπράτηση της κατασκευής του Ισλαμικού Τεμένους των Αθηνών φαίνεται να επιδεικνύει η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, καθώς ο Μ. Βορίδης δε θεωρεί ως πολιτική προτεραιότητα την ανέγερσή του, παρόλο που όλα είναι έτοιμα γι' αυτήν ήδη από τον Δεκέμβριο του 2011. Σχετικό δημοσίευμα αναφέρει ότι ο  Βορίδης έκανε γνωστή στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλο την αντίθεσή του στο να βάλει την υπογραφή του για την δημοπράτηση του Τεμένους! Και επισημαίνουν ότι έτσι, καθίσταται βέβαιο ότι η εκ του νόμου υποχρέωση της δημιουργίας του θα βαρύνει τον επόμενο πολιτικό που θα πάρει τη σκυτάλη του υπουργείου Υποδομών, όταν η εν λόγω διαδοχή λάβει χώρα, προφανώς μετά τις εκλογές!!!

Με τον τρόπο αυτό η πραξικοπηματική κυβέρνηση Παπαδήμου αρνείται να εφαρμόσει σχετικό νόμο για την ανέγερση του Τεμένους στον Ελαιώνα, κατά την επεξεργασία του οποίου, οι βουλευτές του ΛΑΟΣ ψήφισαν κατά της κατασκευής του. Μάλιστα ο σημερινός υπουργός του κόμματος χοάνη Χουντικών, μιλιταριστών, φασιστικών δολοφονικών συμμοριών, στη σχετική συζήτηση που διεξήχθη προ μηνών στη Βουλή, είχε παρουσιαστεί ως εκπρόσωπος της κοινωνίας που φορτώνει με ανεργία, πείνα, εξαθλίωση, φόρους τονίζοντας ότι «η Ελληνική κοινωνία βλέπει με τεράστια καχυποψία και αντίρρηση αυτό το εγχείρημα».

Η κρατική επιλογή κατασκευής τζαμιού είναι αναγκαστική και βασίζεται σε μια απόπειρα ελέγχου των μεταναστών, με την συμμετοχή ελληνικών και ξένων μυστικών υπηρεσιών. Μάλιστα, επιλέγεται η πιο ουδέτερη κατασκευή.   Η μελέτη του Τεμένους ανατέθηκε στο Γραφείο Τομπάζη, η οποία προβλέπει μία λιτή κατασκευή χωρίς μιναρέ κι αναφορές στην Ισλαμική, θρησκευτική παράδοση.

Πρόκειται για την μετασκευή υφιστάμενου κτιρίου του ναυτικού στον Ελαιώνα, που λειτουργούσε ως συνεργείο οχημάτων. Το κτίριο θα «ντυθεί» με μεταλλικό σκελετό και μόνωση, θα καταλαμβάνει 575 τετραγωνικά μέτρα, θα έχει χωρητικότητα 350 ατόμων, ενώ θα γίνει αναμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, έχουν εξεταστεί κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή για την βελτίωση της προσβασιμότητας. Ο προϋπολογισμός του έργου έχει οριστεί στις 750.000 ευρώ (με τον ΦΠΑ και τις αμοιβές των συμβούλων θα φτάσει το ένα εκατ. ευρώ) και θα καλυφθεί από το υπουργείο Παιδείας. Όταν ολοκληρωθεί, θα τεθεί υπό την διαχείριση του Διοικούσας Επιτροπής Ισλαμικού Τεμένους Αθηνών.

Η τελευταία εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη του κτηνώδους τρόπου που το ελληνικό κράτος και το αστικό σύστημα εξουσίας αντιμετωπίζει τους μετανάστες και το σύνολο του κόσμου της εργασίας. Η εξαφάνιση κάθε ανθρώπινου δικαιώματος και η απανθρωποίηση των μεταναστών είναι πρόβα τζενεράλε της επιβολής ενός ιστορικά πρωτότυπου κοινωνικού και εργασιακού Μεσαίωνα που επιβάλλει ο Σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός εξυπηρετώντας τις πιο κανιβαλικές απαιτήσεις κέρδους του κόσμου του πλούτου.

Η εναντίωση μας στη Θρησκεία και τη μεταφυσική, που εντάσσεται σε μια συνολική αμφισβήτηση της κυρίαρχης ιδεολογίας και του εκμεταλλευτικού-καταπιεστικού καπιταλιστικού συστήματος, δεν ευθυγραμμίζεται, αλλά αντίθετα αντιτάσσεται σε κάθε εκδοχή του κρατικού αυταρχισμού και τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger