Home » , » Για την παρέλαση της 25ης Μάρτη

Για την παρέλαση της 25ης Μάρτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012 | 5:01 μ.μ.

 Του Γ. Γ

Τι δείχνει ότι για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση ένα τσούρμο υπουργών υπό την προεδρία μάλιστα του διορισμένου πρωθυπουργού τραπεζίτη, Παπαδήμιου, συνεδρίασε αν θα γίνουν ή όχι οι παρελάσεις της 25 Μάρτη; (Δεν είχαν περιθώρια να τις ακυρώσουν επικαλούμενοι το «οικονομικό κόστος» όπως διαβάσαμε ότι ήταν η πρόταση δυο υπουργών που συμμετείχαν στην διυπουργική σύσκεψη).

Κατά την άποψη μας το πολιτικό προσωπικό της χώρας είναι φοβισμένο, πανικόβλητο θα λέγαμε καλύτερα, μπροστά στο ενδεχόμενο, με αφορμή της παρελάσεις, να εκραγεί η λαϊκή οργή που έχει συσσωρευτεί. Και φυσικά σ’ αυτή την περίπτωση αποδέκτες αυτής της λαϊκής αγανάκτησης και οργής θα είναι τα πρόσωπα των «επισήμων» που θα παραστούν στις παρελάσεις.

Ναι, θα είναι αυθόρμητες, ανεξέλεγκτες, απρόβλεπτες στην ένταση τους, αυτές οι αντιδράσεις. «Χωρίς επιτελικό σχέδιο και ενιαία καθοδήγηση», όπως θα ήθελαν κάποιοι. Ναι, πιθανόν «τα στρατιωτικά και παραστρατιωτικά όργανα παρεμβαίνουν και κάνουν προβοκάτσιες και ετοιμάζονται για τις 25 του Μάρτη στην Αθήνα», όπως είπε η Αλέκα Παπαρήγα. Τι σημαίνει αυτό; Υπάρχει καμιά λαϊκή κινητοποίηση στην οποία δεν έχουν παρουσία κρατικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί; Το θέμα είναι το λαϊκό κίνημα να απομόνωσει και να δώσει δυναμική απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια.

 Η κοινωνία έχει φτάσει στα όρια της. Στενάζει από την άγρια φορολογία της κυβέρνησης, η ανεργία έχει χτυπήσει κάθε λαϊκό νοικοκυριό, το σφαγίασμα μισθών και συντάξεων έχει οδηγήσει πλατιές μάζες στην εξαθλίωση.  Η παρέλαση της 25ης Μάρτη είναι μια ευκαιρία για τον κόσμο να εκδηλώσει την «λατρεία» του απέναντι στο πολιτικό προσωπικό των πλουτοκρατών, και γενικότερα στην κυβερνητική πολιτική.  Αν το ΚΚΕ , έχει τις πληροφορίες του ότι κάποιοι μηχανισμοί ετοιμάζουν προβοκάτσιες ας κατεβάσει μαζικά τους οπαδούς του την μέρα της παρέλασης στους δρόμους με δυο στοχεύσεις. Κάθε απόπειρα προβοκάτσιας να πέσει στο κενό, και η λαϊκή συμμετοχή να μετατραπεί σε μια τεράστια αντικυβερνητική διαδήλωση.    

Με την εκτίμηση του, το ΚΚΕ, ότι επίκειται προβοκάτσιες στην παρέλαση της 25ης Μάρτη τι άλλο κατορθώνει παρά να αποτρέπει τον κόσμο να δώσει μαζικά το παρόν του εκφράζοντας παράλληλα δυναμικά την αντίθεση του στην καταστροφική για τον λαό και τον τόπο κυβέρνηση Παπαδήμιου;

Η πλάκα είναι ότι ακριβώς τον ίδιο στόχο έχουν και τα όσα μας είπε σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς. Αυτός δεν μίλησε για προβοκάτσιες αλλά όπως συνηθίζει τελευταία τα έβαλε με την αριστερά αποδίδοντας προσπάθεια  «βεβήλωσης  των εθνικών επετείων ". 
«Λίγα χρόνια πριν μάζευαν υπογραφές να σταματήσουν τις παρελάσεις στις εθνικές επετείους. Δεν έπεισαν κανένα τότε. Τώρα προσπαθούν να τις σταματήσουν εντελώς! Και δια της βίας…», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Όλα τα σφυριά δηλαδή χτυπούν στο ίδιο αμόνι. Να μην αποτελέσουν οι παρελάσεις στις 25ης Μάρτη αφορμή για μαζική παρουσία του λαϊκού παράγοντα ο οποίος θα διατρανώσει την απόφαση του να παλέψει για την ανατροπή της πολιτικής που τον οδηγεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση.

Και καλά. Την στάση της Ν.Δ την καταλαβαίνουμε. Το ΚΚΕ όμως τόσο πολύ επιφυλακτικό είναι σε οτιδήποτε άλλο εκτός απ’ τις «οργανωμένες και περιφρουρημένες» πορείες του;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 12 σχόλια

ΑΝΤΙ- ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ
12 Μαρτίου 2012 στις 5:38 μ.μ.

Είναιπανικόβλητοικαιτρέμουν την κάθε επαφή με το απλό κόσμο.Είδαν την πικρή τύχη του Γ.Α.Π και της κυβέρνησης του την 28η και η κυβέρνηση του Μαύρου Μετώπου πιστεύει ότι θα έχει την ίδια. Βέβαια τα ψωμιά της είναι λίγα με την παρούσα μορφή, αλλά το πολιτικό της τσαλάκωμα θα επιδράσει στις εκλογές και το μετεκλογικό σκηνικό. Κι αυτό είναι κάτι που το φοβούνται.Η 25 Μάρτη πρέπει να γίνει μια αφετηρία ανάτασης και εξέγερσης ενάντια στο εγκληματίου καθεστώς του Μνημονίου και τους πολιτικούς αχυράνθρωπους διαχειριστές του.

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 6:31 μ.μ.

α ρε γγ τι ειναι αυτα οου γραφεις αντε να κατεβης εσυ και η παρεα σου και για τους κκεδες μην νιαζεσαι εμεις δεν θ ρθουμε

Palinuro
12 Μαρτίου 2012 στις 9:15 μ.μ.

Αναρωτιεμαι αν υπαρχει καποιος ιδιαιτερος συμβολισμος χαρην του οποιου οι οργανωσεις της Αριστερας θα επρεπε παση θυσια να δωσουν το παρον στις μιλιταριστικου τυπου τελετες στις 25 του μηνα, οπου στην καλυτερη των περιπτωσεων θα συγκεντρωθουν κατα κορον τα πιο παραδοσιακα και οπισθοδρομικα και ισως αντιδραστικα υποσυνολα του ελληνικου πληθησμου.

Ισως, ο μονος λογος να ηταν σε συνθηκες τυπικης δικτατοριας, οταν απαγορευεται καθε αλλη συγκεντρωση, οτι η παρουσα δημοσια τελετη θα μπορουσε να προσφερθει ως μια ευκαιρια διαταραξης της πολιτικης νεκρωσης με σκοπο την επιδειξη λαικης δυσαρεσκειας. Για την ωρα, βεβαια, και δεδομενης της διατηρησης του τυπικου δικαιωματος του συνερχεσθαι θα ηταν προτιμοτερο η καταναλωση ενεργειας και, ισως, φαιας ουσιας να γινοταν με ορθολογικοτερο τροπο. Κατα τροπο τουλαχιστον που να μην σπρωξει τους σκεπτομενους και πολιτικα προβληματισμενους συμπολιτες μας να αναγκαστουν λογω του κλιματος να δωσουν εχεγγυα "συναδελφικοτητας" με τις αγανακτισμενες μουντζες, τους οψιμους πολιτικοφαγους και τους χειροκροτητες των καραβαναδων και του παπαδαριου. Με αλλα λογια, δεν φαινεται καθολου πιθανον το κοινο των παρελασεων να προσφερεται για πολιτικη διαπαιδαγωγιση κατω απο το στριγγλισμα των ερπυστριων. Εχει πραγματικα ενδιαφερον πως πολλοι και διαφοροι χορευουν ο,τι τους σιγοτραγουδανε ... πεπεισμενοι και περηφανοι για την "πρωτοβουλια τους".

@ριστερός
12 Μαρτίου 2012 στις 9:59 μ.μ.

Προφανώς οι κινητοποιήσεις την 25η Μάρτη δεν θα έχουν τον χαρακτήρα των κινητοποιήσεων της 12.2.2012, όπου ξαναζήσαμε μέσα σε μια νύχτα πολλούς "Δεκέμβρηδες" μαζί. Θα είναι η στιγμή όπου η πατριωτική αριστερά, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και το ΚΚΕ, θα αρχίσει να γεύεται τους καρπούς που έσπερνε τα προηγούμενα χρόνια...
περισσότερα εδώ:
Οσμή προβοκάτσιας στις 25 του Μάρτη;

12 Μαρτίου 2012 στις 10:35 μ.μ.

Για το θέμα των παρελάσεων ανώνυμε 9.15 έχω εκφράσει τις απόψεις μου σε περασμένο κείμενο μου

http://tsak-giorgis.blogspot.com/2010/10/blog-post_5294.html

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 10:43 μ.μ.

Δηλαδή τι συνεβει τον Δεκέμβρη και στις 12/2/ που μας κανει να πανηγυρίζουμε
και να μένουμε εκει μήπως να αρχίσουμε και εμείς επετειακές "γιορτές" κοιτάζοντας
μόνιμα προς τα πίσω
γιατι εγω κοιτάω γύρο μου και τα παντα ειναι ίδια, και χειρότερα .
Σαν αποτέλεσμα δεν θα ειχαν κανένα πρόβλημα ολοι οι "θεσμοί" του Κράτους,
τι θέλουμε τελικά ξέρουμε

Ανώνυμος
12 Μαρτίου 2012 στις 11:19 μ.μ.

Αντώνηηη! Λένε για μυστικά γκάλοπ, που δείχνουν ότι πας άκλαυτος. Πάει η νδούλα πάει. Αλλά Τόνι μου, όταν μιλάς εσύ κατά της ένδοξης Αριστεράς, καλό μας κάνεις. Έρχονται περισσότεροι. Βλέπουν τη μουτσούνα σου, ακούν και την τσιρίδα του μπουμπουκιού, σκέφτονται και το τσεκούρωμα των μισθών με το τσεκούρι του Βοθρίδη και όπου φύγει - φύγει. Έλα Αντώνη, πόσους είπες πως είχες στη Μεσσηνία; Πόσους; ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ. mitsos175.
Σύντροφοι, μην ακούτε πανικόβλητους Σαμαράδες. Η Αριστερά ενωμένη θα δώσει το παρόν στους αγώνες. Και το ΚΚΕ, θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων. Καταρρέουν οι ταξικοί εχθροί. Όσο για αυτά που λένε, θα τα ανατρέψουμε στην πράξη. Άμα θέλουμε βρίσκουμε τρόπο. Σύντροφε, καλά τα λες στο άρθρο, εκτός από ένα. Το ΚΚΕ είναι απλά προσεκτικό. Δεν είναι κακό αυτό. Κατά τα άλλα οι καπιταλιστές θα τρίβουν τα μάτια τους. Πω, πω, πω, πω, εφιάλτη ζουν οι δοσίλογοι, μην τους ξυπνάτε. Στην παρέλαση δε θα πάμε να δούμε άλλους. Εμείς θα διαδηλώσουμε και θα μαστε χιλιάδες. Έλα και εσύ στη γιορτή ελευθερίας.

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 12:23 π.μ.

Η απουσία της Αριστράς από τις παρελάσεις μεθαύριο είναι που θα δώσει πεδίο ελεύθερο στους αποστράτους κ στα φασιστοειδή να καπηλευτούν τη λαϊκή οργή. Όλοι κάτω λοιπόν, μαζικά πολιτικά κ περιφρουρημένα

ένας ΑΝΤΑΡΣΥος

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 10:30 π.μ.

Μπράβο Palinuro!

Ανώνυμος
13 Μαρτίου 2012 στις 1:44 μ.μ.

"τα πιο παραδοσιακα και οπισθοδρομικα και ισως αντιδραστικα υποσυνολα του ελληνικου πληθησμου"
Palinuro, τέτοιοι χαρακτηρισμοί εμένα σε κάτι άλλο με παραπέμπουν. Γιατί δηλαδή μας ενοχλεί να ενωθούμε εμείς που συνήθως κατεβαίνουμε στις διαδηλώσεις, με αυτούς που συνήθως δεν κατεβαίνουν, πιθανώς γιατί φοβούνται, όχι απλά την κρατική καταστολή, αλλά ίσως κυριότερα την αποξένωση από κάτι ελιτιστές επαναστάτες σαν και του λόγου σου;

Ο ΑΝΤΙ-ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ
13 Μαρτίου 2012 στις 4:57 μ.μ.

Παρακολουθώ τη συζήτηση και έχουν ιδιαίτερη σημασία τα όσα λέγονται. Δεν μπορεί η Αριστερά να λείπει από τις παρελάσεις γιατί εκείνη τη μέρα θα παρελάσει η λαϊκή αγανάκτηση και διαμαρτυρία κι αυτή δεν μπορεί να παραδοθεί στη δημαγωγία των ακροδεξιών και φασιστοειδών που σίγουρα θα επιχειρήσουν την εμφάνισή τους. Υπάρχει μια προσπαθεια του σάπιου και παρακμασμένου πολιτικού σηνικού να ενοχοποιήσει την Αριστερά εκ των προτέρων για την όποια αντίσταση και λαϊκή διαμαρτυρία εκδηλωθεί. Από την άλλη θα οργανώσει επιχείρηση ασυνομοκρατίας και καταστολής για να μπορέσουν να "ξεμυτίσουν", έστω και μ' αυτό τον γελοίο τρόπο οι νεοδωσίλογοι - εκπρόσωποι των τοκογλύφων.

Στην παρέλαση πρεπει ν' αποδοκιμαστούν και να το καταλάβουν καλά, ότι στην κοινωνία άλλο δεν πρόκειται να χωρέσουν άλλο.

Ανώνυμος
14 Μαρτίου 2012 στις 1:54 μ.μ.

Χρειάζεται σε όλους μας λαϊκή γείωση.Αν την είχαμε, θα δίναμε σημασία σε κάποιες λεπτομέρειες. Το κοινό και η σχέση με την στρατιωτική παρέλαση στην Αθήνα είναι διαφορετικά από το κοινό και τη σχέση με τις παρελάσεις σε όλους τους υπόλοιπους δήμους (σχολεία και οργανώσεις αντιστασιακών). Επόμενα, οι εύκολοι και συλλήβδην χαρακτηρισμοί αποδεικνύουν, και πάλι, την αντίληψη που κυριαρχεί σε ορισμένους χώρους της αριστεράς, δυστυχώς. Για το αν μεγάλο μέρος του λαού βρίσκεται ακόμη στο επίπεδο της "μούτζας" (η φράου Άννα το βρίσκει "ανάρμοστο". Κάποιοι άλλοι "μη επαναστατικό", που εντάξει δεν είναι,αλλά ας μην κάνουμε κυρίαρχο τον τρόπο έκφρασης του θυμού), ας ψάξουμε, καλύτερα, στις ευθύνες μας από το να καταγγέλλουμε και να εξορκίζουμε. Επίσης, οι μορφές παρέμβασης της αριστεράς δεν υπάρχει καμία ανάγκη να είναι ταυτόσημες παντού. Παρέμβαση είναι ανάγκη να υπάρχει. Π.χ. το τρομοκρατικό, εδώ και μέρες, παραλήρημα κυβερνώντων και παπαγαλακίων και το σκηνικό που ετοιμάζεται για την Αθήνα (όλη η κυβέρνηση στις εξέδρες και χιλιάδες των ΜΑΤ σε κλοιούς και μη μας φανούν καινοφανείς οι προληπτικές επιδρομές στο κέντρο τις μέρες πριν τις 25)δεν θάπρεπε να βρει μια απάντηση στις γειτονιές; με ένα κείμενο έστω προς τον κόσμο - στόχο της τρομοκρατίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger