Home » , » Παρελάσεις 25ης Μάρτη και αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα

Παρελάσεις 25ης Μάρτη και αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα

Από giorgis , Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012 | 5:27 μ.μ.

Του Γ.Γ.

«Οποιος θέλει να τιμήσει την παρέλαση πρέπει να την τιμήσει σωστά και να αποκλείσει τις προβοκάτσιες. Μπορείς να διαφωνείς με το άλφα ή βήτα νόημα, εμείς σεβόμαστε αυτούς που διαδηλώνουν αλλά ας πάρουν υπ ‘όψιν ότι μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχομένως να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές».

 Αλέκα Παπαρήγα 

«Μεθαύριο πολλοί θα θελήσουν να αξιοποιήσουν παρόμοιες συμπεριφορές και ενδεχομένως συμπεριφορές που υποκρύπτουν και προβοκάτσιες να τις αξιοποιήσουν εις βάρος του λαϊκού κινήματος και φυσικά εις βάρος της αριστεράς».

 Αλέξης Τσίπρας 



Πραγματικά δυσκολεύομαι να κατανοήσω την στάση που κρατούν οι ηγέτες των αριστερών κοινοβουλευτικών κομμάτων σχετικά με την παρέλαση της 25ης Μάρτη.


Την στιγμή που όλο το φάσμα του αστικού πολιτικού κόσμου είναι πανικόβλητο μπροστά στο ενδεχόμενο οι παρελάσεις να αποτελέσουν την αφορμή για να εκδηλωθεί η λαϊκή οργή και αγανάκτηση με αποδέκτες τους πολιτικούς υπαλλήλους των πλουτοκρατών που εξαθλιώνουν τον λαό, Παραρήγα και Τσίπρας αποθαρρύνουν τον κόσμο να κατέβει μαζικά στους δρόμους και να στείλει ένα παρόμοιο μήνυμα όπως έστειλε στις 28 Οκτώβρη, επικαλούμενοι τον μπαμπούλα της προβοκάτσιας.

Την στιγμή που εκατοντάδες λαϊκές συνελεύσεις, κινήματα της γειτονιάς, συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, καλούν τον κόσμο να μετατρέψεις τις παρελάσεις της 25ης Μάρτη σε διαδηλώσεις στέλνοντας ένα ηχηρό μήνυμα στους πολιτικούς κολαούζους των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, Παπαρήγα και Τσίπρας όχι μόνο δεν κάνουν το ίδιο αλλά επικαλούμενοι τον μπαμπούλα της προβοκάτσιας προσπαθούν ουσιαστικά να αποτρέψουν μια μαζική λαϊκή καταδίκη της κυβερνητικής πολιτικής.
Τι άλλο αποτέλεσμα έχουν οι εκτιμήσεις τους ότι «μερικοί θέλουν όξυνση, προβοκάτσια και ενδεχόμενα να βρεθούν και προσχήματα για να αναβληθούν και οι εκλογές», και θα αξιοποιηθούν «συμπεριφορές που υποκρύπτουν και προβοκάτσιες»;

Φυσικά υπήρχαν και υπάρχουν προβοκατόρικοι μηχανισμοί. Και σίγουρα έχουν πιο πρόσφορο έδαφος να δράσουν σε μια κινητοποίηση που δεν είναι οργανωμένη και περιφρουρημένη.
Δεν είναι όμως αυτός ο λόγος κατά την άποψη μου για την θέση που πήραν τα αριστερά κοινοβουλευτικά κόμματα. Όταν ακόμα και τα αστικά έντυπα γράφουν –όπως χτες το περιοδικό «Επίκαιρα»- ότι οι κρατούντες «φοβούνται εξέγερση» γνωρίζουν καλά ότι αυτή αν προέλθει δεν θα είναι με καθοδήγηση κάποιου κοινοβουλευτικού κόμματος. Θα είναι από το αυθόρμητο ξέσπασμα ενός λαού που καταδυναστεύεται, υποφέρει, οδηγείται στην εξαθλίωση (γ’ αυτό θα είναι προβληματικό το αποτέλεσμα που μπορεί να έχει μια τέτοια εξέγερση).

Και εδώ είναι η ευθύνη των αριστερών κομμάτων που δεν προσπαθούν να μπολιάσουν το αυθόρμητο με το συνειδητό, που φοβούνται κάθε κινηματική διαδικασία που δεν την ελέγχουν.

Δεν ξέρω τι θα συμβεί στις παρελάσεις της 25 Μάρτη. Αυτό που αντιλαμβάνομαι όμως είναι ότι η κοινωνική εξέγερση είναι προ των πυλών και δύσκολα θα την ανακόψουν με τις μεθοδεύσεις τους να αιματοδοτήσουν το πολιτικό σύστημα με τις επερχόμενες εκλογές. Αυτό επίσης που υποθέτω είναι ότι αυτή η εξέγερση από τα κόμματα που έχουν σαν ευαγγέλιο τους τον κοινοβουλευτικό κρετινισμός θα αποδοθεί σε προβοκάτορες σε κουκουλοφόρους …

Λες και υπήρξε καμιά εξέγερση που οι συμμετέχοντες να μην φοράν κουκούλες. Όταν κουκούλες φοράν οι αντάρτες του ΙΡΑ, της ΕΤΑ, της Χαμάς, της Τζιχάντ ή οι Ζαπατίστας γιατί τα αριστερά κόμματα δεν έχει κανένα πρόβλημα; Όταν οι αγωνιστές του Σιάτλ και της Γένοβας τα έκαναν όλα λαμπόγυαλο γιατί τα ίδια δεν βγήκε να μιλήσουν για ασφαλίτες και προβοκάτορες;
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 17 σχόλια

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 5:37 μ.μ.

"Όταν κουκούλες φοράν οι αντάρτες του ΙΡΑ, της ΕΤΑ, της Χαμάς, της Τζιχάντ ή οι Ζαπατίστας γιατί τα αριστερά κόμματα δεν έχει κανένα πρόβλημα; Όταν οι αγωνιστές του Σιάτλ και της Γένοβας τα έκαναν όλα λαμπόγυαλο γιατί τα ίδια δεν βγήκε να μιλήσουν για ασφαλίτες και προβοκάτορες;"

Ειναι απλο συντοφε. Γιατι καθε εξεγερση ειναι καλη αρκει να ειναι μακρυα απο τη χωρα μας.
(Α)

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 6:04 μ.μ.

Εγω αυτο που καταλαβαινω ειναι οτι αν οι συγκυβερνοντες θελουν να αναβαλουν τις εκλογες εχουν μια ιδανικη ευκαιρια υποδαυλιζοντας "περιεργες " καταστασεις στην παρελαση.Φυσικα οποιος αισθανεται οτι στη παρελαση πρεπει να εκφρασει την οργη του δε θα παρει αδεια ουτε απ το ΚΚΕ ουτε απ το ΣΥΡΙΖΑ ουτε φυσικα απ την κυβερνηση ωστοσο ας ειναι προσεκτικοι οσοι κανουν αυτη την επιλογη γιατι το πληθος θα ειναι ανομοιογενες ιδεολογικα και αυτο ειναι το ιδανικοτερο εδαφος για προβοκατσια ,ακομα και για συγκρουση μεταξυ των διαμαρτυρομενων πχ αναρχικοι-εθνικιστες.
Προσωπικα δε με εκφραζει η ολη φαση και θα προτιμησω το μαξιλαρι μου

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 6:09 μ.μ.

Είπαμε: ΟΥΤΕ ΤΖΑΜΙ..........

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 9:19 μ.μ.

Η κοινοβουλευτική Αριστερά αναμένει εκλογές που και εκεί δεν είναι σίγουρη η ανάταση της.
Οι μάζες βρυχωνται,αλλά μάλλον η Αριστερά αυριο μεθαύριο θα μας βαφτίσει αναρχοαυτονομους η παραπλανημενους.
Η απελευθέρωση της εργατικής τάξης είναι έργο της ίδιας.Παρόμοια και η δίκη μας απελευθέρωση!!!

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 9:43 μ.μ.

Κουιζ: απο ποιο τζαμι θα ξεκινησει η επανασταση?
Δεχομαι και στοιχηματα.
kage

23 Μαρτίου 2012 στις 10:03 μ.μ.

Πολύ κατατοπιστικό το άρθρο και το Video που ανέβασες. Κόβεις από όσα είπε η Παπαρήγα τα ουσιώδη και κρατάς αυτά που σε βολεύουν.
Εάν η ανατροπή της Δικτατορίας των Μονοπωλίων γινόταν με τα νεράντζια και τις μούντζες στην παρέλαση θα ήταν όλα πολύ καλά.
Την 28η Οκτωβρίου τι μήνυμα στάλθηκε εκτός από την ευκαιρία να συσπειρωθούν και τα τρία κόμματα και να πάρουν πιο αυταρχικά μέτρα. Τώρα δηλαδή θα περιμένεις να συσπειρωθούν και τα υπόλοιπα.
Παρεπιπτόντως, μέσα στην κόντρα με το σύστημα δεν βλέπω πουθενά σε τόσους που καλούν και στις απεργίες στις 4 Απριλίου που καλούν Ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα για τις Συλλογικές Συμβάσεις.
Τώρα να σχολιάσω και μερικά άλλα που αναφέρεις στο άρθρο σου:
Πριν από όλα την αφίσα ποιος την υπογράφει;
Μετά, οι οργανώσεις που επικαλείσαι με τις κουκούλες δεν είναι επαναστατικές αλλά αυτονομιστικές. Αν το ξεχωρίζεις το πράγμα.
Εδώ στην Ελλάδα κανένας επαναστάτης δεν φόραγε κουκούλα. Από τον Κολοκοτρώνη και την παρέα του, από τους απεργούς των αρχών του 20ου αιώνα, από τους αντάρτες του ΕΑΜ ΕΛΛΑΣ και πάει λέγοντας.
Το ίδιο και στο Παγκόσμιο Επαναστατικό Κίνημα.
Βρες και διάβασε την άποψη του ΤΣΕ για την κουκούλα και θα σε βοηθήσει να βγάλεις πολλά συμπεράσματα.
Ο επαναστάτης έλεγε, δεν φοράει κουκούλα για να τον γνωρίζει ο αντίπαλος αλλά και ο φίλος του.
Ο αγώνας κρίνεται με την καθημερινή πάλη σε όλα τα μέτωπα (ΧΑΡΑΤΣΙΑ - ΑΝΕΡΓΙΑ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ) και όχι μόνο με διαμαρτυρία και μούντζες στις πλατείες.
ΧΑΤΖΗΣΤΑΥΡΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 10:20 μ.μ.

Διαβαστε ιστορια για να καταλαβετε για ποιο λογο πρεπει να ειμαστε ψυχραιμοι . Απο την Γαλλικη Επανασταση εως την Κομμουνα κλπ...

23 Μαρτίου 2012 στις 10:34 μ.μ.

Είναι μεγάλο λάθος της αριστεράς που προσπαθούν να σταματήσουν τον κόσμο από ξεσηκωμό ,θα έπρεπε να τον ξεσηκώσουν και να συμμετέχουν σε δυναμική εξέγερση ήταν η ευκαιρία αλλά δυστυχώς την έχασαν και έτσι βλέπω τον ανταρσυα στην επομένη βουλή με ποσοστό πάνω από 5% προσωπικά είμαι σε νησί και δεν μπορώ να έχω συμμετοχή στην Αθηνά εάν ήμουν εκεί θα έκανα τα πάντα να τους στείλω στον διάολο σύντροφοι κάντε αυτό που πιστεύετε

Μιλτος
23 Μαρτίου 2012 στις 11:12 μ.μ.

Όπως και να έχει ότι και να λέμε αν δεν καταφέρουμε να πάρουμε με το μέρος μας τη μεγάλη μάζα των λαϊκών στρωμάτων , αν δεν καταφέρουμε να αφυπνίσουμε ένα μεγάλο ποσοστό από αυτούς που παρά την τάξη τους εξακολουθούν να περιμένουν λύσεις από τα αστικά κόμματα, δύσκολα θα μπει το νερό στο αυλάκι. Πρέπει στις συζητήσεις με συναδέλφους, φίλους ,γνωστούς και συγγενείς όσο μπορούμε να μιλάμε για την πάλη των τάξεων και για το πόσο απαραίτητος είναι για τον καθένα μας ο ταξικός του προσδιορισμός. Όσο οι συζητήσεις μένουν σε νεφελίμ και ελοχίμ νομίζω πως κάπου χάνεται ο προσανατολισμός. Πρέπει να αρχίζει να καταλαβαίνει πραγματικά ο λαός πως ο εχθρός του είναι ο πλουτοκράτης και αυτοί που υπερασπίζονται τα συμφέροντά του.

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 11:14 μ.μ.

Ο λαος κατεβαινει μονος του γιατι ειναι και αισθανεται μονος του.Τι κανει η επισημη αριστερα απο το μαλωνει μεταξυ της; ,αντι να συνεργαστει,να καλεσει υστερα το λαο να ανατρεψει τη σημερινη χουντα ,να τιμωρησει τους ενοχους και παει λεγοντας;Ο λαος περίμενε και περιμένει πολλα περισσότερα απο την αριστερα αλλα οπως παντα ειναι μακράν (τα λα'ι'κά επαναστατικά κινήματα επαναλαμβάνουν σαν σε καρμπόν συνεχώς τα ίδια λάθη)Τσε priapow10

Ανώνυμος
23 Μαρτίου 2012 στις 11:45 μ.μ.

@σκοπελος

εκει που εισαι τι κανεις;

Alsino
23 Μαρτίου 2012 στις 11:46 μ.μ.

Μιχάλη για φέρε πηγή για αυτό γράφεις ότι είπε ο Τσε περί κουκούλας. Κάτι θέλω να διαπιστώσω.

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2012 στις 1:03 π.μ.

ΜΙΧΑΛΗ,
το ΒΑΘΥ δεν έχει ανάγκη να λογοκρίνει καμιά Παπαρήγα και κανένα Τσίπρα. Τα μηνύματά τους στον τηλεοπτικό φακό βγαίνουν αβίαστα και σε πλήρη σύμπλευση με τις προτροπές των Πρετεντεροειδών και των Κουβέληδων περί "μη βίας" κάνοντας τα κόκκαλα του Τσε να τρίζουν. Αλήθεια, μόνο τα "περί κουκούλας" έχεις να μας διδάξεις από τη ...διατριβή σου για τον Τσε;;; ΄Η έχεις εμβαθύνει;;; Ποιές είναι π.χ. οι απόψεις του περί "λαϊκής εξουσίας χωρίς να σπάσει τζάμι";;; Ποιές είναι οι απόψεις του περί "εκλογολαγνείας";;; Άιντε, λοιπόν, όλοι εσείς που διαβάσατε ένα βίπερ ΝΟΡΑ και νομίζετε πως θα καθοδηγήσετε το λαό στην επανάσταση!

Αλλά κακά τα ψέματα. Κώματα καλοβολεμένα στην αστικοδημοκρατική νομιμότητα, με παχυλές κρατικές επιχορηγήσεις και με μεγάλες καπιταληστικές επιχειρήσεις δεν δαγκώνουν ποτέ το χέρι που τα ταϊζει.

Γι αυτό, κοίτα ΜΙΧΑΛΗ μου το χάλι μου και το χάλι μας της Χαλιμάς. Το χαλί μας δεν είναι στρωμένο με ροδοπέταλα και ειρηνικές εκλογές, αλλά με αγώνες στο δρόμο. Με ή χωρίς κουκούλες...

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2012 στις 1:57 π.μ.

Ας υποθεσουμε οτι οι αστικη ταξη καθεται στ αυγα της δεν κανει προβοκατσια και αφινει τους επανα;στατες του Β.Κ. να καθοδηγησουν τις μαζες.
Μπορει καποιος να μας περιγραψει το σεναριο της εξεγερσης;

Με τα χαλια που δειχνουν τα γκαλοπ, που εστω και αμυδρα δειχνυουν τους συσχετισμους, γιατι εξεγερση μιλατε;

Για τις απεργιες στις 4/4 γιατι δεν μιλατε;
Μηπως η αποξενωση σας απο την εργατικη ταξη δικαιολογη την μικροαστικη ανυπομονησια και μικροαστικη σκεψη;

AntonXXXX

flaburo
24 Μαρτίου 2012 στις 7:01 π.μ.

Αυτό το παραμύθι με την φράση του Che περί κουκούλας που χρησιμοποιούν οι άσχετοι πρέπει να τελειώνει !!

Πήραν μια φράση που είπε,όταν ο Επαναστατικός Στρατός ήταν πλήρως οργανωμένος και κέρδιζε τις μάχες.
Σε εκείνη και ΜΟΝΟ ΕΚΕΙΝΗ λοιπόν φάση του αγώνα είπε τη γνωστή φράση.

Και για να τελειώνουμε ας μας απαντήσουν....

γιατί ο Che πήγε για αντάρτικο στη Βολιβία μεταμφιεσμένος μέχρι τα μπούνια ??!!

φώτο εδώ:http://www.9linton.com/images%20BLOGS/Che.jpg

για να τον αναγνωρίζουν οι εχθροί του άραγε ??

Ανώνυμος
24 Μαρτίου 2012 στις 8:25 π.μ.

μπορω να συμφωνησω,οτι η αριστερα,υπολειπεται των γεγονοτων,αυτη την στιγμη.ομως και ο λαος δεν ειναι ετοιμος για μεγαλες ανατροπες.εχει αλλοιωθει η ταξικη του συνειδηση τα τελευταια χρονια,"τσιμπωντας"το τυρακι που του εδωσε η αρχουσα ταξη.ισως χρειαζεται κι αλλος χρονος.

Τζαβέλας
24 Μαρτίου 2012 στις 10:05 π.μ.

βγαίνουνε οι μεγάλοι θεωρητικοί της επανάστασης και τα παπαγαλάκια τους, που χαμένοι στη μετάφραση του Μαρξ και άλλων μεγάλων θεωρητικών,πουλάνε ξεδιάντροπα αποκλειστικότητα στο δρόμο που πρέπει κατ'αυτούς να ακολουθήσει ο λαός για την ανατροπή...
μόνο που ενώ ο λαός βγαίνει στους δρόμους,αυτοί απουσιάζουν,γιατί βρίσκονται στα κομματικά τους γραφεία,συνομιλούν ξεδιάντροπα με τους εκπροσώπους της δοτής εξουσίας και ξευτοπαληκαρίζουν μέσα σε μια βουλή που έχει απονομιμοποιηθεί στη συνείδηση του λαού(με όλα τα συμπαραμαρτούντα...παχυλούς μισθούς,κρατικές επιχορηγήσεις,επιδοτήσεις κομματικών επιχειρήσεων)!
Όταν ο λαός εξεγείρεται και βγαίνει στους δρόμους του αγώνα και της αντίστασης, ή είσαι μαζί του και βοηθάς με την όποια πείρα διαθέτεις το κίνημα ή κατατάσσεσαι με τους απέναντι,με φτηνές δικαιολογίες...
Είναι γλυκές οι καρέκλες που προσφέρει το σύστημα και αν δυσκολεύεσαι να τις απαρνηθείς,ενσωματώνεσαι σε αυτό και το υπηρετείς,κομπάζοντας μύριες όσες μπουρδολογίες για να δικαιολόγήσεις τα αδικαιολόγητα...
Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ¨Η ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ !!!!
Τέρμα το παραμυθάκι γι'αυτούς που προσπαθούν να πατήσουνε και στις δύο βάρκες!!!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger