Home » , » Η νοθεία ετοιμάζεται.

Η νοθεία ετοιμάζεται.

Από mitsos175 , Τρίτη 3 Απριλίου 2012 | 2:38 π.μ.


Η Αριστερά ζει ιστορικές στιγμές. Μετά από δεκαετίες ενός βρόμικου πολέμου, που έγινε εις βάρος της, καλείται να βγάλει το λαό από το αδιέξοδο. Οι εκλογές, όταν γίνουν, είναι οι πιο κρίσιμες από το 1974. Απ ότι φαίνεται, από τις αντιδράσεις του κόσμου, τα συνεπή αντικαπιταλιστικά κόμματα θα ενισχυθούν σημαντικά. Θα είναι οι μεγάλοι νικητές. Παρόλα αυτά, είναι αφέλεια να πιστεύουμε, ότι το καπιταλιστικό σύστημα θα παραδώσει εύκολα τα όπλα.

Πρώτη παρατήρηση είναι η προσπάθεια αποφυγής των εκλογών. Το ρητό «αν οι εκλογές άλλαζαν κάτι, θα ήταν παράνομες», επιβεβαιώνεται σήμερα. Η βουλή ΔΕΝ διαλύθηκε. Επίσημα, δεν έχουν προκηρυχτεί εκλογές. Ο Παπαδήμος δεν πήγε στον Πρόεδρο ακόμα, για να του ανακοινώσει  την παραίτηση της κυβέρνησής του.

Συνέπεια αυτού του γεγονότος είναι η απόσυρση για καθαρά ψηφοθηρικούς λόγους «δύσκολων» νομοσχεδίων και η ψήφιση άλλων. Οι υπουργοί και οι βουλευτές των δυο πρώην μεγάλων κομμάτων, προσπαθούν ως την τελευταία στιγμή να αποσπάσουν ψήφους με παρακάλια ή με φοβέρες. Η νοθεία ετοιμάζεται. Δεν είναι μόνο ο εκλογικός νόμος της ενισχυμένης αναλογικής, που νοθεύει αυτές τις εκλογές, όπως άλλωστε και όλες τις προηγούμενες. Είναι το εμπόριο ονείρων, ελπίδων. Τα ρουσφέτια δίνουν και παίρνουν.

Όπως θα έχετε παρατηρήσει, τα φερέφωνα ασχολούνται με θέματα όπως οι μετανάστες και όχι τόσο με τα οικονομικά. Γνωρίζουν, ότι αν χρησιμοποιήσουν άλλη οικονομική τρομοκρατία, θα εξαγριώσουν τον κόσμο. Ο λαός έχει πια αηδιάσει.

Τη νοθεία όμως, προσπαθούν να την κάνουν αλλού. Γνωρίζετε όλοι σας, ότι σε προεκλογική περίοδο απαγορεύονται οι προσλήψεις. Εν τούτοις χιλιάδες προσλήψεις γίνονται «στη ζούλα», στα κρυφά. Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ για παράδειγμα, χιλιάδες προσλήψεις εγκρίνονται και ανακοινώνονται καθημερινά. Σε όλες σχεδόν οι υπεύθυνοι φορείς είναι Μ.Κ.Ο. αλλά οι θέσεις που ανακοινώνονται, είναι σε δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα και σε δήμους. Το ερώτημα λοιπόν είναι, γιατί να μην κάνουν αυτά τα προγράμματα και να ανακοινώνουν τις θέσεις οι ίδιοι οι κρατικοί φορείς. Γιατί θα πρέπει ο άνεργος να ψάξει για κάθε θέση χωριστά σε κάθε «μη κερδοσκοπικό» οργανισμό; Γιατί να μην κάνει τα χαρτιά του συγκεντρωτικά και να αποφασίσει αμερόληπτη επιτροπή που χαίρει κύρους από όλους;

Δεν μέμφομαι τις Μ.Κ.Ο. Έχω πει σε άλλο άρθρο, ότι προσφέρουν έργο. Αλλά είναι δύσκολο να με πείσει κάποιος, ότι όλα θα είναι τέλεια. Ποιος εγγυάται ότι μέλη ή συγγενείς μελών δε θα προτιμηθούν; Και γιατί  έπεσε σε αυτή την περίοδο η ανακοίνωση των προγραμμάτων; Τυχαίο; Μάλλον χυδαίο. Για να μην αναφέρω, ότι βουλευτές άρχισαν τις υποσχέσεις του στυλ «ψήφισε με και θα σε βάλω στο τάδε πρόγραμμα. Μην ανησυχείς ότι είναι μόνο λίγους μήνες. Αν βγω εσένα θα παίρνω συνέχεια…»

Άνεργε. Προσπαθούν να σε εξαπατήσουν. Σκέψου και κρίνε. Οι θέσεις αυτές, είναι μερικές δεκάδες χιλιάδες. Σαν αριθμός μπορεί να σου φαίνεται σημαντικός, αλλά είναι ελάχιστος μπροστά στο 1.000.000 επίσημους ανέργους. Επομένως, όταν ο βουλευτής σου τάζει συμμετοχή σε πρόγραμμα, διορισμό κλπ δεν το κάνει μόνο σε σένα αλλά σε όλους. Ποιόν θα πάρει; Το συγγενή του κι εκείνον που θα τον βοηθήσει οικονομικά στην προεκλογική εκστρατεία. Δηλαδή το παιδί του ισχυρότερου και όχι του ασθενέστερου. Όχι αυτόν που έχει πραγματικά ανάγκη, γιατί δεν τον χρειάζεται. Αυτό ισχύει για τις θέσεις «φιλέτα». Υπάρχει βέβαια η περίπτωση, να πάρουν και κάποια άτομα, να κάνουν όλες τις αγγαρείες, πληρώνοντας τα ελάχιστα.

Το κέρδος βγαίνει από την υπεραξία του σκλάβου εργαζόμενου. Εκείνο που είναι η μεγαλύτερη απάτη, είναι ότι παίζουν με τον πόνο σου και τον καημό των δικών σου. Αφήνουν ψευδώς να εννοηθεί ότι θα σε κρατήσουν περισσότερο. Λένε ψέματα. Όχι μόνο δεν θα κρατήσουν κανένα πέρα της λήξης των συμβάσεων, αλλά θα διώξουν και μόνιμους. Περνούν νόμο, που θα επιτρέπει με προσχήματα τις απολύσεις. Ρώτα άτομα που τυχόν ήταν σε παρόμοια θέση πριν, να σου πουν τι τους έταξαν για να πάρουν ψήφους. Έχουν υπογράψει 300.000 απολύσεις για τα επόμενα χρόνια.

Ακόμη, ο μισθός που δίνουν θα είναι εξευτελιστικός και ανεπαρκής. Δε θα καλύπτει ούτε μισό χαράτσι της ΔΕΗ. Τα ασφαλιστικά ταμεία, εξ αιτίας της μείωσης του βασικού μισθού, θα αιμορραγήσουν περισσότερο. Το αποτέλεσμα στις συντάξεις και στο σύστημα υγείας θα είναι επίσης αρνητικό.   

Άνεργε. Η ανεργία σου οφείλεται στο απάνθρωπο καπιταλιστικό σύστημα. Χάρη στη θεοποίηση του κέρδους η πλουτοκρατία σε θεωρεί μηχανή. Σε θεωρεί ανταλλακτικό. Θέλει να δουλεύεις, όχι να εργάζεσαι. Δεν σου παρέχει καμιά ασφάλεια για το μέλλον με σκοπό να σε τρομοκρατεί, για να μη ζητάς τα δικαιώματά σου. Αν αύριο μπορεί να σε διώξει, τότε σκύβεις το κεφάλι και δέχεσαι κάθε απαίτηση.

Άνεργε. Είσαι άνθρωπος όχι μηχανή. Σου καταπατούν την αξιοπρέπεια, σε θεωρούν ανόητο και σε κοροϊδεύουν κατάμουτρα, σε θέλουν σκλάβο. Θέλουν να είσαι ανασφαλής. Οι πλουτοκράτες είναι εχθροί σου. Τα κόμματα που τους στηρίζουν είναι εναντίον σου. Αυτά δημιούργησαν την ανεργία, τη βία, τη φτώχεια. Για να σε υποτάξουν. Μην τους ακούς.

Στις εκλογές, στήριξε Αριστερά, συνεπή, αντιμνημονιακά κόμματα. Γιατί; Η Αριστερά έδωσε μάχες για να κερδηθούν δικαιώματα, που σήμερα καταργούνται, όπως το οκτάωρο και το πενθήμερο. Δίνει σκληρές μάχες για τα δικά σου δικαιώματα. Οργανώσου και εσύ στην αντίσταση της ξενόφερτης δικτατορίας. Πάλεψε για ένα καλύτερο κόσμο. Με την Αριστερά ισχυρή, οι θέσεις εργασίας και τα κατώτερα μεροκάματα θα εξασφαλιστούν.

Η αταξική κοινωνία, την οποία έχουμε σκοπό,  εξασφαλίζει Παιδεία, Υγεία, Εργασία, Τροφή, Στέγη για όλους. Η Ισότητα, λέει ότι είσαι ίσος με τον πλούσιο. Γιατί να μην έχεις και εσύ δικαίωμα καλύτερης ιατρικής φροντίδας και τροφής; Γιατί να μη μπορείς να έχεις την εργασία που επέλεξες και τη βεβαιότητα για το αύριο; Είναι απόλυτα δυνατό και εφαρμόσιμο. Εκείνο που χρειάζεται είναι η δικαιότερη κατανομή του πλούτου και των πόρων. Τα παραγόμενα αγαθά υπερεπαρκούν για να συντηρηθεί ο πληθυσμός και να ζήσουμε με σχετική άνεση, εφόσον γίνει σωστή διαχείριση.    

Άνεργε. Τα κόμματα του μνημονίου δε θα κάνουν συγκεντρώσεις, ούτε θα έχουν εκλογικά κέντρα (που να τολμήσουν…), για να τους πούμε από κοντά, πόσο τους πιστεύουμε. Οι εκλογές είναι ένα μέσο αντίστασης. Τίποτα περισσότερο ή λιγότερο. Χρησιμοποίησε το  ισχυρό όπλο της ψήφου, για να τους ρημάξεις όπως σε ρήμαξαν. Το δίλημμα είναι δουλεία ή ελευθερία. Τρομοκρατία των αγορών ή ζωή που ν’ αξίζει. 

Φυσικά, αν θέλεις γρήγορες και οριστικές λύσεις, επαναστάτησε. Αγωνίσου παντού και πάντα για μια καλύτερη ζωή. Έχουμε κάθε δικαίωμα να ονειρευόμαστε.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
3 Απριλίου 2012 στις 8:53 π.μ.

ΕΠΙΒΟΛΗ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΚΩΝ …ΕΠΙΤΑΓΩΝ……. ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΚΛΟΓΩΝ ! ! !
«ΥΠΟΠΤΗ»…. ! Η «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ»……. ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ
ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΗ ΑΝΑΒΟΛΗ…. ΤΗΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ! ! !
Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ............. ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ…….?
Οι παρακάτω δηλώσεις δεν είναι απλώς ενδεικτικές, για την «κρυφή ημερομηνία των εκλογών». Είναι η απόδειξη ότι το δήθεν αλαλούμ για την ημερομηνία των εκλογών, δεν είναι αλαλούμ… αλλά υπάρχουν συμφωνίες (για άλλη μια φορά ), πίσω από τις πλάτες των ψηφοφόρων….
…………….
-Καψής:Την Μεγάλη Εβδομάδα η ημερομηνία των εκλογών
-Κουβέλης: 6 Μαΐου η πιθανότερη ημερομηνία εκλογών
-Η 6η Μαΐου, η πιθανότερη εκδοχή, ώστε η κυβέρνηση να έχει ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο.
- Γ. Καρατζαφέρης: Δεν μπορούν να βρούν ημερομηνία εκλογών.
-Λ. Παπαδήμος: "Η ημερομηνία των εκλογών είναι ανοιχτή"
……………
α .Το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ , ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟ, να συμφωνούν με την «παράταση» της ημερομηνίας των εκλογών γιατί:
1. Η εγκάθετη - φασιστική κυβέρνηση Παπαδήμου συνεχίζει ακάθεκτη την ψήφιση νόμων για την υλοποίηση των επιταγών ΔΝΤ – Ε.Ε – Κεφαλαίου. Υπογράφει δεκάδες υπουργικές αποφάσεις και Προεδρικά Διατάγματα.
2. Με τις ευλογίες «όλων»…. ψηφίζονται εκατοντάδες τροπολογίες. Ψηφίζονται δεκάδες ρουσφέτια….. ! ! !
3. Επεξεργάζονται «σχέδια και συνθήματα» τρομοκράτησης και εκβιασμών (προς τους ψηφοφόρους … και ειδικά τους αριστερούς ψηφοφόρους..).
4. Τρέχουν…. Για συνεργασίες… μεταγραφές…. εγγραφές ….. ώστε να εμπλουτίσουν με νέο αίμα τα φασιστικά ψηφοδέλτια τους….
5. Παραγγέλλουν «γκάλοπ» μήπως δουν άσπρη μέρα και ανέβουν τα ποσοστά τους….. Ήδη το ΠΑΣΟΚ… το ανεβάζουν σιγά – σιγά… έτσι για να δείξουν τις σταδιακές ικανότητες του φασίστα Βενιζέλου και όλων των φασιστοειδών ψηφοφόρων που επανακάμπτουν στο ΠΑΣΟΚ…

β. Ο Καρατζαφύρερ από τι μια γκρινιάζει (δήθεν), από την άλλη τρέχει και αυτός για «μεταγραφές - χρυσά παιδιά», γιατί κινδυνεύει από την φασιστική χρυσή αυγή, (επειδή τελευταία το ΛΑΟΣ έγινε light– φασιστικό κόμμα). Ουσιαστικά όμως κάνει ακόμα μια κωλοτούμπα… !

γ.Ο Κουβέλης κινείται (ως συνήθως ) σε slowmotion και γενικά δεν ανησυχεί.. αφού το κόμμα του έχει ζήτηση, από τους όψιμους «αριστερούς» πασόκους, οι οποίοι προσπαθούν από τη μια να διασωθούν από το συνολικό φτύσιμο των ψηφοφόρων της περιοχής τους και από την άλλη να αποτελέσουν «ανοικτή γέφυρα» με το Βενιζολοπασοκ …… ! για «ξαφνικούς έρωτες» μετά τις πιθανές εκλογές !
Περισσότερα... www.e-erkyna.gr

3 Απριλίου 2012 στις 8:55 π.μ.

Αν τα λεγαν αυτά και στον 902.. αλλά εκεί πουλάνε κατσαρόλες και κάνουν εκπομπές της πλάκας!

Τσάμπα η συγκυβέρνηση για να πάρουν τη συχνότητα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger