Home » , » Αίσχος τομάρια

Αίσχος τομάρια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 4 Απριλίου 2012 | 9:43 μ.μ.

Ακόμα δεν έχει στεγνώσει το αίμα του συνταξιούχου φαρμακοποιού που έπεσε νεκρός απ’ τις σφαίρες της εξαθλίωσης και της φτώχεια, που κάποιες φορές οδηγούν και στο μοιραίο, το εθελόδουλο υπηρετικό πολιτικό προσωπικό ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, και με μια ασέβεια –τουλάχιστον- άνευ προηγουμένου, σκυλεύουν πάνω στο πτώμα του συνανθρώπου μας, που οι ίδιοι δολοφόνησαν.

Θυμίζουν την περίπτωση κάποιου που είχε δολοφονήσει τους γονείς του και ζητούσε επιείκεια απ’ το δικαστήριο γιατί έμεινε … ορφανός.

Το λαϊκό δικαστήριο όμως που ευχόμαστε και παλεύουμε να στηθεί όσο γίνεται πιο σύντομα, θα είναι αμείλικτο για τους οικονομικούς και φυσικούς δολοφόνους του λαού μας.

_________ Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Κομποδιάστε τα κλεμένα, κρύψτε και τʼ ασημικά σας να τα χαίρεται η σκουριά Θα ʼβγουμε κι εμείς παγάνα, θα σας εύρουμε ως τον ένα, και στην πόλη μέσα αν είστε και στʼ απόμερα χωριά. Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Κι απʼ τις "άγιες" πίσω εικόνες αν τρυπώστε, θα σας βρούμε μʼ όλα τα υποκριτικά παρακάλια στο θεούλη που αναμπαίζεταν αιώνες αδικεύοντας το πλήθος όπου του ʼχατε χαλκά. Πού θα πάτε, πού θα πάτε! Φυλακές και ξερονήσια κι οι κλωτσιές στα κρατητήρια και οι χαφιέδες στα γιαπιά μας διδάξανε να βαρούμε τους δημίους αλύπητα, ίσια σαν το φίδι που του δίνουν κατακέφαλα χτυπιά... Στίχοι του κομμουνιστή λαϊκού ποιητή Γιώργου Κοτζιούλα
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

Ανώνυμος
4 Απριλίου 2012 στις 10:34 μ.μ.

Το ιλαροτραγικό στοιχείο είναι ότι ο Βενιζέλος στοχάζεται" στοχοποιών"τα εγκλήματα που έκανε αυτός και η παρέα του ,ο προβληματισμένος"ψυχοπονιάρης"άει στον αγύριστο αβάσταχτε όγκε!

Μίλτος Μ.
5 Απριλίου 2012 στις 4:16 π.μ.

Είναι στατιστικώς καταμετρημένο πως όπου πάει το ΔΝΤ αυξάνονται οι άνθρωποι που οδηγούνται στην κατάθλιψη . Αυξάνονται οι αυτοκτονίες. Το προσδόκιμο ζωής μειώνεται έως και τα 10 χρόνια. Έχουν εξαφανίσει το χαμόγελο από τα χίλια μας. Μας οδηγούν στη δυστυχία. Πολλούς τους οδήγησαν στο θάνατο. Όταν όλα γίνονται για την μεγιστοποίηση του κέρδους , οι ανθρώπινες ζωές χάνουν την αξία τους. Αυτό που συμβαίνει δεν πρόκειται να γυρίσει προς τα πίσω. Αυτό που ζούμε μόνο χειρότερο μπορεί να γίνει . Η ανατροπή του συστήματος και το πέρασμα σε ένα άλλο καθεστώς, σοσιαλιστικό είναι πλέον μονόδρομος.

observer
7 Απριλίου 2012 στις 12:21 μ.μ.

"το πέρασμα σε ένα άλλο καθεστώς, σοσιαλιστικό είναι πλέον μονόδρομος".
Όταν λέμε "σοσιαλιστικό" εννοούμε τον "υπαρκτό" σοσιαλισμό, έτσι δεν είναι; Υποθέτω, ότι δεν εννοείτε το σταλινισμό, που δεν τον θέλουν ούτε οι τροτσκιστές, ούτε οι αναρχικοί, που μετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Εκτός και τα περί σοσιαλισμού είναι ψάρεμα στα θολά νερά, αυτό που κομψά λέγεται "πολυσυλλεκτισμός".

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger