Home » , » Κάποιες ειδησούλες απ’ τα «ψιλά» των εφημερίδων

Κάποιες ειδησούλες απ’ τα «ψιλά» των εφημερίδων

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 | 7:39 μ.μ.

 Κάποιες ειδησούλες απ’ τα «ψιλά» των εφημερίδων με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Η πρώτη μας λέει ότι σήμερα η Eurostat ανακοίνωσε ότι το ποσοστό ανεργίας στην Ελλάδα έχει ανέλθει στο 21% (και αυτό πλασματικό είναι και το πραγματικό είναι πολύ μεγαλύτερο) και έτσι η ανεργία μέσα σε ένα χρόνο  έφτασε από 14,3% τον Δεκέμβριο του 2010 σε 21% τον Δεκέμβριο του 2011. Η ίδια ανακοίνωση της Eurostat λέει ότι η Ελλάδα έχει το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ για τους νέους κάτω των 25 ετών, 50,4%.

Απ’ την πλευρά του το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙOBE) στην τριμηνιαία έκθεσή του, προβλέπει ότι λόγο της συνεχιζόμενης πολιτικής λιτότητας η ελληνικής οικονομία φέτος θα κάνει άλλη μια βουτιά της τάξης του 5%.

Αυτή είναι η μια πλευρά του πράγματος και μας δείχνει την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κόσμος της δουλειάς και τα λαϊκά στρώματα.

Ταυτόχρονα όμως διαβάζουμε και μια άλλη είδηση: «Με 200 εκατομμύρια ευρώ πληρώθηκαν οι Ελληνες –φυσικά πρόσωπα και offshore εταιρείες που επένδυσαν στα ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) υπερ της χρεοκοπίας της Ελλάδας, ενώ στο μεσοδιάστημα από τη Σύνοδο Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου έως και το τέλος Φεβρουαρίου, όταν αποφασίστηκε το δεύτερο πακέτο για την Ελλάδα, ρευστοποίησαν μεγάλο μέρος των CDS με τόσο την αποκόμιση εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ».

Είμαστε σίγουροι ότι αν κάποια στιγμή μάθουμε τα ονόματα –πολύ χλωμό φυσικά το βλέπουμε αυτό- ποιοι ήταν αυτοί οι «επενδυτές» που στοιχημάτιζαν μανιωδώς πέρυσι σε CDS υπέρ της χρεοκοπίας της Ελλάδας θα συναντήσουμε την αφρόκρεμα της ελληνικής πλουτοκρατίας και δεκάδες από το αστικό πολιτικό προσωπικό της χώρας, που συνέβαλε με όλες του τις δυνάμεις σ’ αυτή την κατάληξη. Οι ίδιοι φυσικά θησαύρισαν από την καταστροφή λαού και τόπου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger