Home » , » Οι δύο κόσμοι

Οι δύο κόσμοι

Από mitsos175 , Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 | 1:47 π.μ.


ΚΟΣΜΟΣ Α’
Τα καπιταλιστικά παχύδερμα των αστικών κομμάτων έχουν βαλθεί να μας τρελάνουν. Νομίζουν ότι πάθαμε ολική αμνησία. Τάζουν τη μάνα τους και τον πατέρα τους, μοιράζουν άφθονο κουτόχορτο στα γαλαζοπράσινα γίδια, για να αρπάξουν ψήφους.

Λέει ο Αντωνάκης της Πόλας. «Θα τα αλλάξω όλα». Εννοεί  ότι θα αλλάξει τα φώτα των πολιτών. Ρε Σαμαρά, στην κυβέρνηση δεν ήσουν τόσους μήνες; Γιατί δεν τα άλλαζες; Έχει το θράσος να λέει ότι οι εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, κλπ θα πληρώνουν το 1/3 του εισοδήματος τους. Πέρα από το ότι, πιο αξιόπιστος είναι ο Νταβέλης απ αυτόν, το 1/3 των 6.000€ είναι 2.000€. Οπότε, αυτό σημαίνει νέα επιδρομή στα φτωχά εισοδήματα. Όπως έλεγε ο ΓΑΠ, ένας εργαζόμενος σε κάθε σπίτι, έτσι και ο συμμαθητής του, σπούδασε καλά τον αυνανισμό. 

Τολμά να λέει ο Μπενύτο, πως δε θα βάλει άλλα μέτρα τον Ιούνιο, αν βγει στη βουλή. Όπως δε θα έβαζες χαράτσι στη ΔΕΗ, Βαγγελιώ; Και καλά τον Ιούνιο δεν προλαβαίνεις. Τον Ιούλη; Τον Αύγουστο; Τράβα και … κάνε δίαιτα. Τάζουν, τάζουν τον ουρανό με τ άστρα.  Λένε πως θα βρουν χρήματα, ξαναβρέθηκαν λεφτά, και ταυτόχρονα προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τα αιγοπρόβατα. Θα σας σφάξουμε, να μην πεθάνετε από την πείνα.

Γίδι του δικομματισμού. Πρόσεξε καλά. Αυτοί έκοψαν τους μισθούς. Έχουν υπογράψει περαιτέρω μείωση στα 186€ βασικό μισθό. Και το κάνουν για να αρπάξουν τα λεφτά, που βγάζει με κόπο ο λαός, μαζί με τους διεθνείς τοκογλύφους. Έχουν μειώσει τις συντάξεις και θα τις μειώσουν κι άλλο, αν τους δώσουμε ευκαιρία. Αν τους δώσεις ευκαιρία, θα σε γδάρουν ζωντανό. Θα αυξήσουν και άλλο τους φόρους. Έχουν σκοπό να φορολογήσουν όλη την ακίνητη περιουσία και τα αγροτεμάχια όπως με τα ακίνητα. Θα αυξήσουν 50% σε πρώτη φάση, το χαράτσι της ΔΕΗ. Το γέννησε ο Βενιζέλος, το έκανε μόνιμο ο Σαμαράς και το ΠΑΣΟΚ.

Αν τους δώσεις ευκαιρία, δεν καταποντιστούν όπως πρέπει και όπως όλα δείχνουν (πλην κατασκευασμένων γκάλοπ), θα σου πάρουν όλη την περιουσία και θα σε βάλουν να δουλεύεις από το πρωί ως το βράδυ, για να ξεχρεώσεις όσα χρωστάνε.

 Άκουσε πρόβατο του δικομματισμού: Το μνημόνιο πρέπει να νομιμοποιηθεί, για να πάρουν τα ορυκτά και τα νησιά, γενικά τη δημόσια περιουσία. Αυτό μπορεί να γίνει μόνο από την επόμενη κυβέρνηση. Για να είναι επαχθές ένα χρέος, θα πρέπει μεταξύ άλλων προϋποθέσεων και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, ο λαός να μην τον γνωρίζει. Τώρα όμως τα γνωρίζεις. Κανόνισε λοιπόν τι θα ψηφίσεις…

Είναι υπεύθυνοι για την ανεργία. Έδιωξαν τόσο κόσμο. Ξέρεις γιατί; Όχι γίδι του ΜΠΑΤΣΟΚ και της Νέας Δημοπρασίας, δεν είναι για οικονομία στους μισθούς. Είναι για να γίνουν μονοπώλια μεγάλων πολυεθνικών. Είναι για να έχουν υπερκέρδη, οι ήδη κερδοφόροι κολοσσοί. Είναι για να δημιουργήσουν εξαθλιωμένες μάζες, που θα παρακαλάνε να δουλέψουν ανασφάλιστοι, για 80-100€ . Υπερβάλλω;  Ρίξε μια ματιά στο τι υπέγραψαν, τους στόχους που έχουν, δες στις χώρες που πήγε το ΔΝΤ τι έγινε και μετά ξαναπές ότι υπερβάλλω.

Έχουν σκοπό σε συνεργασία με τα ακροδεξιά δεκανίκια, να επιβάλουν ολοκληρωτικό φακέλωμα, δήθεν για την φοροδιαφυγή και την τρομοκρατία. Σε είχα προειδοποιήσει, αστούλη, που χαιρόσουν για την κατάργηση του ασύλου. Στόχος δεν είναι να μπουν στο Πανεπιστήμιο. Είναι κούτσουρα έτσι κι αλλιώς. Στόχος είναι να μπουν μέσα στον τραπεζικό σου λογαριασμό, το είπαν ήδη, να σε φακελώσουν και μετά με πρόσχημα έλεγχο, να μπουν και μέσα στο σπίτι σου, στο κρεβάτι και στον καναπέ που κάθεσαι. Πανηγύρισε τώρα, και πάρε και βαζελίνη. Θα σου χρειαστεί  πρασινορουφιάνε και νεοδημοπράτη, ντροπή των ψηφοφόρων.

Λένε ψέματα, ότι με τη μείωση των μισθών θα γίνουμε ανταγωνιστικοί. Με τη μείωση των μισθών γινόμαστε φτωχοί. Η Γερμανία πχ έχει ανταγωνιστικά προϊόντα και έχει τριπλάσια μεροκάματα από εμάς. Γιατί; Δίνει έμφαση στην ποιότητα. Η Κίνα που είναι ασυναγώνιστη στις τιμές, δεν έχει ευρώ αλλά δικό της νόμισμα. Η ανταγωνιστικότητα κρίνεται από την ποιότητα, την εξυπηρέτηση, σε συνδυασμό με το κόστος. Και το κόστος εξαρτάται από την παραγωγή, τη ζήτηση, και άλλους παράγοντες. 

Αυτό σημαίνει, χαϊβάνι των πρώην μεγάλων κομμάτων, ότι χωρίς παραγωγή, χωρίς εργαζόμενους και χωρίς δικό μας νόμισμα, θα εξαρτόμαστε όλο και περισσότερο από το εξωτερικό. Και όσο περισσότερο εξαρτόμαστε, τόσο περισσότερο θα αυξάνουν τα ελλείμματα. Όσο αυξάνονται τα ελλείμματα τόσο θα δανειζόμαστε για να αγοράζουμε απ έξω. Φαύλος κύκλος. Ή, για να είμαστε ακριβείς, θηλιά στο λαιμό. Δεν είναι η ανταγωνιστικότητα θέμα μισθών, αλλά πολιτικής που εξασφαλίζει τις υποδομές, την εργασία, τους ελέγχους για ποιότητα, την εγγύηση του προϊόντος, την προώθηση τις μεταφορές, την ισοτιμία των νομισμάτων κλπ.

Λένε και άλλα πολλά. Όλα ψέματα. Τι ηθοποιούς, τι μοντέλα, τι δημοσιοκάφρους επιστρατεύουν. Λογικό. Σόου κάνουν οι δοσίλογοι. Μοντέλα, γλάστρες και φερέφωνα θέλουν.

Κάνουν και αλλαξοκομματιές. Μες στον πανικό τους επιστρατεύουν νούμερα, για να θαμπώσουν κανένα ανεγκέφαλο χαχόλο. Το διάβασα κάπου: τι κοινό, λέει, έχει ο Δημαράς με τον Καρνάβαλο της Πάτρας; Βρίσκεται το πρωί σε άρμα, και το βράδυ καμένος... Μες στο ναυάγιο του καπιταλισμού, πάνε για να σωθούν στην πιο κοντινή πολιτική βάρκα. Κι ας μπάζει νερά από παντού. Έτσι θα δούμε φοβερούς συνδυασμούς. Δήθεν Αριστερούς με ακροδεξιούς. Πρώην άσπονδους εχθρούς, συνυποψήφιους. Αν δεν είχα την ατυχία να ζω κάτω από το ζυγό της κληρονομικής δικτατορίας, θα ξεραινόμουν στο γέλιο.

Για να μην παρεξηγηθώ. Υπάρχουν καλλιτέχνες ηθοποιοί, αθλητές κλπ, άνθρωποι καταξιωμένοι, που αρνήθηκαν συμμετοχή σε αυτό το θίασο, στα πράσινα και γαλάζια μπουλούκια. Οι σκεπτόμενοι αξιοπρεπείς άνθρωποι, φυσικά μένουν μακριά από πράσινους βόθρους και μπλε οχετούς.

Ειλικρινά, ποτέ δε με ενδιέφεραν οι σεξουαλικές προτιμήσεις των άλλων. Εφόσον είναι ενήλικοι και γίνονται με τη θέλησή τους, μπορούν να διαλέξουν με ποιο κόμμα και ποιόν υποψήφιο θα πάνε να κοιμηθούν. Αλλά σε τέτοιου είδους «πάρτι με ούζα», η συμμετοχή εγκυμονεί κίνδυνους. Χειρότερα από αφροδίσια. Εγκυμονεί συγκυβέρνηση υπό το βλέμμα της βιτσιόζας Τρόικας και εκεί θα πονέσει και θα τσούξει. Δε θα επεκταθώ άλλο στα δεκανίκια.

ΚΟΣΜΟΣ Β’

Η Αριστερά τώρα. Μιλάω για τη μαχητική, την αληθινή, αδούλωτη Αριστερά. Χρόνια τώρα μας καταδιώκουν. Γιατί είπαμε αλήθειες. Χρόνια τώρα είμαστε συνεπείς στις θέσεις μας. και δικαιωθήκαμε. Μιλήσαμε δια τους κινδύνους του καπιταλισμού, των αγορών της ΕΕ όταν λεγόταν ακόμα ΕΟΚ. Βγήκαμε αληθινοί.

 Σε χώρες που είπαν όχι στο ΔΝΤ, σε χώρες που δεν εφαρμόζονται φορομπηχτικά μέτρα, υπάρχει ανάπτυξη. Θέλουμε εργασία για όλους, μέσα σε πνεύμα ισότητας και αλληλεγγύης. Για να γίνει αυτό πρέπει να λείψει η πηγή της φτώχιας και της ανεργίας. Η εκμετάλλευση.

Τι σημαίνει για παράδειγμα, συλλογική κοινωνική ιδιοκτησία των μέσων παραγωγής; Κατ αρχήν, δε σημαίνει ότι οι κομμουνιστές θέλουμε το σπίτι ή τη γυναίκα σου. Γιατί τέτοιες σαχλαμάρες λένε. Σημαίνει, ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν όλη την αξία του μόχθου. Όλα όσα παράγουν. Δηλαδή, δεν θα γίνονται οι κόποι μας λογαριασμοί σε offshore εταιρίες, ούτε θα καταλήγουν στις τσέπες πλουσίων. Αυτό πρακτικά σημαίνει θεαματική αύξηση μισθών. Σημαίνει χρήματα για ανάπτυξη, για υποδομές και φυσικά για Υγεία και Παιδεία. Εξήγησε μου εσύ καπιταλιστή, γιατί η ζωή του Πάγκαλου λχ, αξίζει περισσότερο από τη ζωή οπουδήποτε. Αν αρρωστήσει ο πλούσιος, πάει σε όποιο νοσοκομείο θέλει, έχει το δωμάτιο του, το προσωπικό, τα φάρμακά του. Και ο εργαζόμενος; Ο άνεργος; Δεν θεωρούνται άνθρωποι; Δεν δουλεύουν και πληρώνουν οι μισθωτοί; Επιτρέπεται αυτό το αίσχος στους διαδρόμους των Νοσοκομείων;

Συλλογική ιδιοκτησία σημαίνει και καλύτερος καταμερισμός χρόνου εργασίας. Παρατηρούμε το φαινόμενο σήμερα, ή να είμαστε άνεργοι ή να δουλεύουμε από το πρωί ως το βράδυ για ψίχουλα. Αυτό είναι αδιανόητο. Το πιο λογικό θα ήταν, να δουλεύουν όλοι, και να επιμερίζεται ο φόρτος εργασίας. Έτσι και ανθρώπινες συνθήκες εξασφαλίζονται και συγκεκριμένο ωράριο, αλλά και βελτίωση της παραγωγής, αφού ο εργαζόμενος δεν καταπονείται, νιώθει καλύτερα και σε γενικές γραμμές αποδίδει περισσότερο. Όμως για τον καπιταλισμό είμαστε Robot. Είμαστε ανταλλακτικά, που δουλεύουμε για το κέρδος. Όταν χαλάμε, πράγμα βέβαιο λόγω των συνθηκών, θα μας αντικαταστήσουν.

Ακόμη γιατί στη χώρα μας και στον καπιταλισμό, υπάρχει μια τεράστια διαφορά στους μισθούς ανάμεσα στα επαγγέλματα; Γιατί ο διευθυντής, ο βουλευτής να παίρνει 100 φορές πάνω από το μισθωτό; Και αν έκανε καλή δουλειά… Για δείτε: Όταν μια εταιρία κερδίζει, κερδίζει ο ιδιοκτήτης, όταν μια εταιρεία χάνει, ποιος την πληρώνει; Ποιόν απολύουν; Τον ιδιοκτήτη; Η τους εργαζόμενους; Άρα, να γιατί χρειάζεται να πάρουν οι εργάτες τα ινία. Ποιος ξέρει καλύτερα από τους εργαζόμενους πώς να λειτουργεί η επιχείρηση;

Όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα είναι θέμα πολιτικής. Τα Αριστερά κόμματα έχουν δώσει ένα έντιμο δυναμικό αγώνα για να μη χαθούν τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων. Παρά τις επιμέρους διαφορές, μπορούμε να βρεθούμε πιο κοντά. Θυμάμαι, ήταν μια εποχή σε μια άλλη χούντα, που τους βάζανε όλους στο ίδιο κελί. Τους εξόριζαν στο ίδιο ξερονήσι…

Αλλά ενότητα σημαίνει σεβασμός στη διαφορά. Ενότητα σημαίνει όμως και κοινό πρόγραμμα, κοινή κατεύθυνση, κοινή δράση, χωρίς πισωγυρίσματα. Αυτό θέλει και υπομονή και πολλή εργασία. Με «γιαλατζί» αντιμνημονιακά μορφώματα, που κρύβουν προσωπικές φιλοδοξίες και συναλλαγή με τους υπεύθυνους της χρεοκοπίας, δεν μπορεί να γίνει συνεργασία. Για να μην εφαρμοστούν αυτά τα μέτρα, χρειάζεται εντελώς άλλη πολιτική. Δεν είναι θέμα προσώπων. Η Αριστερά θα επιδείξει τη γνωστή σύνεση και σοβαρότητα. Θα σταθεί στο ύψος των ιστορικών στιγμών. Τους εμπιστεύτηκα στο παρελθόν. Τους εμπιστεύομαι και τώρα.

Το ΚΚΕ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τα άλλα κόμματα της Αριστεράς, θα ενισχυθούν σημαντικά. Το εκλογικό σύστημα νοθείας, η προπαγάνδα, οι ψεύτικες υποσχέσεις θα προσπαθήσουν να περιορίσουν αυτή τη νίκη. Κατά τη γνώμη μου δε θα τα καταφέρουν.

Δεν περιμένω να αλλάξει το σύστημα με εκλογές. Θα ήταν αφελές από μέρους μου. «Δεν αλλάζουν οι καιροί. Με φωτιά και με μαχαίρι πάντα ο κόσμος προχωρεί». Πολύ σωστά τα λέει ο συνθέτης. Εν τούτοις, πρέπει να ψηφίσουμε σ’ αυτές τις εκλογές.

Ενίσχυση στη Αριστερά σημαίνει τρομοκράτηση της πλουτοκρατίας. Δείτε: Ούτε χαράτσια ΔΕΗ, ούτε φορομπηχτικά μέτρα, γιατί φοβούνται. Ας τους κάνουμε να τα κάνουν πάνω στους. Κάθε ψήφος στην Αριστερά σημαίνει εξασφάλιση μισθών, συντάξεων. Όσο μεγαλύτερο το ποσοστό του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ, όσα κόμματα Αριστερά κατορθώσουν να μπουν στη Βουλή, τόσο η αντίσταση θα δυναμώσει. Τόσα σχέδια του μεγάλου κεφαλαίου θα ναυαγήσουν.  Για μένα δεν έχουν σημασία οι έδρες. Στο παρελθόν, κόμματα με λιγότερες ψήφους (ΕΡΕ), πήραν λόγω συστήματος, περισσότερες έδρες. Όσο όμως πιο αποδυναμωμένα είναι τα μεγάλα κόμματα και τα δεκανίκια τους, τόσο καλύτερα για εμάς. Ποια κυβέρνηση θα τολμήσει να πάρει εξοντωτικά μέτρα, όταν όχι μόνο θα είναι μειοψηφία στο λαό (αυτό είναι σίγουρο) αλλά και μειοψηφία στη βουλή;

Τα γκάλοπ ψεύδονται. Ο λαός δε θα ρισκάρει άλλα χαράτσια τύπου ΔΕΗ. Δεν τους πιστεύουμε πια. Η Αριστερά μπορεί. Στις μέρες που έρχονται εύχομαι καλή δύναμη για τη συνέχιση των αγώνων. Τα μόνα κόμματα που μπορούν να κάνουν μεγάλες συγκεντρώσεις είναι τα Αριστερά. Αυτό σημαίνει πολλά, για όσους ξέρουν από πολιτική. Στο διάστημα αυτό, πρέπει να βγούνε συγκεκριμένες προτάσεις. Η ψήφος του Λαού θα είναι ψήφος Συνειδητής Διαμαρτυρίας. Από τη μια θα εκφράσει τη δίκαια οργή του για το φόνο μιας χώρας, για τη χρεοκοπία, από την άλλη θα επιδοκιμάσει λύσεις και προγράμματα που είναι συγκεκριμένα και εφαρμόσιμα.

Καλό βόλι στην κάλπη σύντροφοι. Και μετά με νέα ορμή, με μεγαλύτερη δυναμική σε νέους αγώνες ανατροπής. Καλή λευτεριά.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2012 στις 1:33 μ.μ.

Nai alla ta toso wraia kommata tis aristeras den exoun parousiasei mia sobarh oikonomikh meleth etsi wste na ta empisteytei o aplos kosmos. Sta kanalia mono aoristologies akoume kai diamartyries.

ΑΝΤ Ι- ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ
19 Απριλίου 2012 στις 2:52 μ.μ.

Η κοροϊδία των αστικών κομμάτων (μνημονιακών και "αντιμνημονιακών") δεν θα είναι τόσο αποτελεσματική σ' αυτές τις εκλογές,όσο άλλες φορές. Κάποια στιγμή τα ψεματα τελειώνουν. Σπάνιο, βέβαια, αυτό για εκλογές, αλλά μπορείνα συμβεί. Τώρα το ζήτημα είναι να μην υποκύψουμε στους εκβιασμούς και την τρομοκρατία τους.

Ο ΑΝΤΙ - ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΗΣ

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger