Home » , » ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση για την κάθοδο στις εκλογές και ψηφοδέλτια

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Ανακοίνωση για την κάθοδο στις εκλογές και ψηφοδέλτια

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη, 19 Απριλίου 2012 | 6:05 μ.μ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ πραγματοποίησε σήμερα συνέντευξη Τύπου για να παρουσιάσει το πολιτικό της πρόγραμμα και τα ψηφοδέλτια με τα οποία θα κατέλθει στις βουλευτικές εκλογές.

Ο Γιώργος Ρούσης, καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, απέστειλε επιστολή αποδοχής της υποψηφιότητάς του, η οποία καταλήγει: «Αποφάσισα να αποδεχτώ την άκρως τιμητική για μένα πρόταση να κατέβω υποψήφιος με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, θέλοντας με την υποψηφιότητά μου αυτή να την ενισχύσω ολόπλευρα και ολόψυχα ως τη δύναμη εκείνη που ανταποκρίνεται με την μεγαλύτερη συνέπεια στα κριτήρια που ανέφερα παραπάνω, να την ενισχύσω ως την τη πιο συνεπή, αγωνιστική, μετωπική, αδογμάτιστη, αγνή, αριστερή δύναμη.

Ο Άγγελος Χάγιος, περιφερειακός Σύμβουλος Αττικής και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, ανέφερε πως: “Είναι τιμητικό για μας που έχουμε εκατοντάδες βουλευτές μαζί μας, μιας άλλης Βουλής, αυτής των εργαζομένων και του λαού μας”, ενώ εξήγησε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν φιλοδοξεί να γίνει απλώς μία ακόμη κοινοβουλευτική δύναμη , αλλά να αξιοποιήσει την παρουσία της και στο Κοινοβούλιο για την ενίσχυση και την κλιμάκωση των αγώνων. “Με το που θα αναδειχτεί κυβέρνηση, στο πρώτο νομοσχέδιο η θέση μας είναι οι μαχόμενες δυνάμεις της Αριστεράς να μπλοκάρουν τη Βουλή.”, είπε χαρακτηριστικά. Σε αυτή τη μάχη, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί σε από κοινού δράση όλες τις δυνάμεις της μαχόμενης Αριστεράς: “Να συμφωνήσουμε με όλες τις δυνάμεις ότι θα συμπράξουμε σε μια τέτοια ανατροπή χωρίς ούτε μία μέρα ανοχής”. “Το μήνυμά μας”, είπε, “δεν είναι μόνο εκλογικό. Απευθύνεται προς τον κόσμο της εργασίας και λέει: 'Κάντε τη δική σας Ανταρσία'. “Η συμμετοχή μας στις εκλογές σημαίνει πως επιλέγουμε να δώσουμε τη μάχη ακόμα και στο γήπεδο του αντιπάλου. Και εκεί, εκτός έδρας, πάμε για το 'διπλό'”.

Ο Πέτρος Κωνσταντίνου, δημοτικός Σύμβουλος Αθήνας, συντονιστής της Κίνησης Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή και υποψήφιος βουλευτής στην Α' Αθήνας, στην τοποθέτησή του τόνισε πως τα δύο λεγόμενα μεγάλα κόμματα έχουν ήδη αποτύχει στην προσπάθειά τους να στήσουν μια προεκλογική εκστρατεία χωρίς την Αριστερά. “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ παρεμβαίνει στις εκλογές και δεσμεύεται ότι “Στους φίλους του Τσοχατζόπουλου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θα δώσουμε λευκή επιταγή για τα δις που θα πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Δεν τα 'φάγαμε μαζί' όπως μας έλεγε ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Τα φάγανε αυτοί μαζί με τους βιομήχανους και τους τραπεζίτες.” Υπογράμμισε πως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι απλώς μια αντιμνημονιακή δύναμη αλλά “προτείνει ένα συνολικό μέτωπο ρήξης και ανατροπής του καπιταλισμού. Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς αφεντικά. Το γρανάζι δεν το κινούν αυτοί, αλλά οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες της Χαλυβουργίας, του ALTER και όλων των ΜΜΕ, των νοσοκομείων και των σχολείων.” Στο ερώτημα για την κυβερνητική προοπτική της Αριστεράς, ο Π. Κωνσταντίνου υποστήριξε πως “ρόλος της Αριστεράς και των κομμάτων της δεν είναι να πάρουν την κυβέρνηση μέσω κοινοβουλευτικού δρόμου. Ρόλος της Αριστεράς είναι να οργανώσει και να δυναμώσει τους αγώνες μέχρι την επαναστατική ανατροπή του συστήματος. Όπου η Αριστερά συμμετείχε σε κυβερνήσεις οδηγήθηκε σε συμβιβασμούς και υποχωρήσεις.”

Ο Δημήτρης Σαραφιανός, μέλος της Κεντρικής Συντονιστικής Επιτροπής της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και υποψήφιος βουλευτής στο Υπόλοιπο Αττικής, τόνισε πως “ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή θα σημαίνει όχι απλώς ότι θα υπάρχει αντικαπιταλιστική παρουσία μέσα στη Βουλή, αλλά κυρίως ότι θα υπάρχουν βουλευτές έξω από τη Βουλή, μέσα στην πλατεία Συντάγματος που θα παλεύουν για την ανατροπή των νόμων”. “Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ”, συνέχισε, “είναι η δύναμη που είπε καθαρά από την αρχή: Ούτε ένα ευρώ στους τοκογλύφους δανειστές, παύση πληρωμών, διαγραφή του χρέους. Υπάρχει άλλος άμεσος δρόμος να σωθούν οι εργαζόμενοι ο μονόδρομος της ανατροπής. Απέναντι στους εκβιασμούς για το ευρώ, εμείς λέμε καθαρά ρήξη με την ΟΝΕ, αποχώρηση από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Όχι μόνο δεν θέλουμε ιδιωτικοποιήσεις, αλλά ζητάμε εθνικοποίηση των τραπεζών, των στρατηγικών επιχειρήσεων που να περάσουν κάτω από εργατικό και λαϊκό έλεγχο. Το σύνθημα 'Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία' δεν είναι μόνο του παρελθόντος. Είναι πιο επίκαιρο από ποτε και ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ για να το κάνουμε πράξη. Ψήφος στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν είναι ψήφος χαμένη, είναι ψήφος δύναμης για το κίνημα και την Αριστερά.”

Τα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αποτελούνται από προσωπικότητες της Αριστεράς, αγωνίστριες και αγωνιστές των κινημάτων, συνδικαλίστριες και συνδικαλιστές, νέοι, εργάτες, αγρότες, φοιτητές, μέλη του κινήματος “Δεν πληρώνω”, άνθρωποι που πρωτοστάτησαν στα κινήματα των πλατειών σε όλη την Ελλάδα. Σε κάθε εκλογική περιφέρεια, οργανώνονται συνεντεύξεις Τύπου, όπου παρουσιάζονται τα ψηφοδέλτια, διαδικασία η οποία ολοκληρώνεται αύριο Παρασκευή 20 Απρίλη.

Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας μεταξύ άλλων συμμετέχουν οι πανεπιστημιακοί Γιώργος Ρούσης και Σπύρος Μαρκέτος, η Γιάννα Σακελλαρίου συνδικαλίστρια στο ΔΟΛ, ο ηθοποιός Κίμων Ρηγόπουλος, ο Σάββας Ψάλτης από το κίνημα τυφλών, η συνδικαλίστρια Σύλβια Κοιλάκου και τα ιστορικά στελέχη της Αριστεράς, Μαρία Στύλλου, Αλέκος Βερναρδάκης και Γιάννης Φελέκης.

Σε Αθήνα και Πειραιά, ενδεικτικά συμμετέχουν οι παρακάτω:

Αντώνης Σταματόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων ΜΕΤΡΟ, Χάρης Μανώλης, απεργός της Ελληνικής Χαλυβουργίας, Γιωργος Παυλόπουλος, συνδικαλιστής στις τράπεζες και μέλος της διοίκησης του ΕΚΑ, η Ελένη Καλαμπόκα, συμβασιούχος μιας μέρας στον Ιππόδρομο, ο Νίκος Καββαδάς, ειδικός γραμματέας της ΟΣΝΙΕ, Κώστας Καταραχιάς, γιατρός και μέλος της διοίκησης του σωματείου του νοσοκομείου Άγιος Σάββας, ο Άλκης Ψυχογιός, γιατρός και μέλος του ΔΣ των εργαζόμενων στο Κρατικό Νίκαιας, οι Γιάννης Θεοχάρης και Βασίλης Συλαϊδής από τη διοίκηση του σωματείου ΙΝΤΡΑΚΟΜ, η Φλώρα Παπαδέδε, συνδικαλίστρια της ΔΕΗ, ο Νίκος Γουρλάς, πρόεδρος του σωματείου εργαζόμενων στον αερολιμένα Αθηνών, η Στέλλα Ζούπα, συνδικαλίστρια στο χώρο του βιβλίου-χάρτου, η Χρυσούλα Παπαγεωργίου, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών, ο Παντελής Αυθίνος, γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων ΗΔΙΚΑ, ο Γιώργος Κοβιός, πρόεδρος του Σωματείου μισθωτών τεχνικών, ο Αντώνης Δραγανίγος, μέλος ΔΣ εργαζομένων ΜΟΔ, η Μαρία Ξιφαρά, μέλος ΔΣ εργαζομένων Εθνικής Τράπεζας, ο Κώστας Τουλγαρίδης, εκπαιδευτικός, η Τιάνα Ανδρέου, μέλος ΔΣ Σωματείου Κεφαλαιαγοράς, Σπύρος Κοντομάρης, μέλος ΔΣ εργαζόμενων ΔΕΠΑ.


Οι πανεπιστημιακοί: Παναγιώτης Σωτήρης, Τίνα Ζορμπαλά και Σπύρος Σακελλαρόπουλος.Οι δημοσιογράφοι: Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Λεωνίδας Βατικιώτης, Κώστας Σαρρής, Κατερίνα Θωίδου, Τάσος Αναστασιάδης (ΔΟΛ) και ο διευθυντής της εφημερίδας ΠΡΙΝ Γιώργος Δελαστίκ. Οι δικηγόροι Κώστας Παπαδάκης και Γιάννης Ραχιώτης.

Ο Χρήστος Τουλιάτος από το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

Ο Παναγιώτης Μαυροειδής από την Πρωτοβουλία ενάντια στην ΕΕ και το ευρώ.Ο Δημήτρης Δεσύλλας, πρώην ερυρωβουλευτής και νυν περιφερειακός συμβουλος Δυτικής Ελλάδας, Πάνος Γκαργκάνας, διευθυντής της εφημερίδας “Εργατική Αλληλεγγύη”, ο Τάσος Αναστασιάδης, συντονιστής της Επιτροπής Αλληλεγγύης Συνδικαλιστών και Συνδικάτων, ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της “Συμμαχίας Σταματήστε τον Πόλεμο”, ο Τάσος Κατιντσάρος, ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς.Νέοι εργαζόμενοι και άνεργοι, όπως η Αναστασία Βεργάκη, εργαζόμενη στην ιδιωτική εκπαίδευση, η Ελένη Βαφειάδου αρχιτέκτονας, μέλος ΔΣ ΣΑΔΑΣ, και αγωνιστές που αναδείχτηκαν στο νεολαιίστικο κίνημα των τελευταίων ετών: Ζάχος Χριστοδουλόπουλος, Δημήτρης Γράψας, Σοφία Τσάδαρη, Μαριάννα Τσίχλη, Νίκη Αργύρη, Σπύρος Δρίτσας, Ηλίας Κεφαλάς.

Επίσης, ο Θανάσης Διαβολάκης, δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά, ο Αλέκος Παπασπυρίδης, δημοτικός σύμβουλος Νέας Σμύρνης και η Κατερίνα Πατρικίου, δημοτική σύμβουλος Πετρούπολης.Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
19 Απριλίου 2012 - 7:22 μ.μ.

Κομμάτι της λύσης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ,και πριν και μετά τις εκλογές.
Με σωστή στάση όλο αυτό το διάστημα.
Με ΞΕΚΑΘΑΡΕΣ θέσεις για ευρώ,ΕΕ,διαγραφή χρέους,
την ώρα που μπρος στο κυνήγι της κάλπης όλες οι τάχα ''αντιμνημονιακές και υπεράνω ιδεολογιών'' φούσκες τύπου Καμμένου,Μαριά,Δημαρά ή Καζάκη τα μασάνε και δείχνουν το πραγματικό τους πρόσωπο.
Να προσπεράσουμε τα αναχώματα που στήνει το
σύστημα για να συγκρατήσει τη λαϊκή οργή.
Ψήφο σε ΑΝΤΑΡΣΥΑ ή ΚΚΕ για να δυναμώσει η ταξική
γραμμή.Και μακάρι σύντομα να έχουμε 1 λαϊκό ψηφοδέλτιο για να ψηφίζουμε.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 - 12:30 π.μ.

Εχει σημασια ομως τι ειναι ακριβως το προγραμμα που προτάσσει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ! Ειναι προγραμμα το οποίο θελει να εφαρμώσει απο θεση εξουσίας ή ένα προγραμμα πολιτικής πιεσης στις αστικες κυβερνήσεις? Κατα την γνώμη μου ειναι ένα μεταρρυθμιστικό προγραμμα από την στιγμη που δεν προβαλει ενα άμεσο προταγμα εξουσιας και παραπεμπει την επανασταση στις ελληνικες καλενδες, τσιχλα μασημενη ξανα και ξανα στην αριστερα στην ελλαδα. Εγω το ριχνω ΚΚΕ με μαυρη καρδια

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 - 1:15 π.μ.

Όμως το ΚΚΕ δεν έχει κανένα άμεσο πολιτικό στόχο. Τέτοιους στόχους προβάλλει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και από τους οποίους ξεκινά γιατί είναι αναγκαίοι για την εργατική τάξη, αλλά ταυτόχρονα καταδεικνύει πως για να είναι αποτελεσματικοί πρέπει να πλαισιωθούν με τη συνολική επαναστατική ρήξη με τον καπιταλισμό. Τέτοιοι στόχοι είναι απαραίτητοι για την πολιτικοποίηση της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος. Η έλλειψη τέτοιων στόχων από το ΚΚΕ το οδηγεί σε ακραίες και συντηρητικές τοποθετήσεις όπως πχ για το δίλημμα «μέσα ή έξω από το ευρώ». Ταυτόχρονα η λαϊκή εξουσία τι είναι ακριβώς? Στο βαθμό που το ΚΚΕ δεν λέει κουβέντα για την ανάγκη της οργανωμένης λαϊκής εξέγερσης και της επανάστασης, η λαϊκή εξουσία στην καλύτερη περίπτωση θα είναι μια αριστερή διακυβέρνηση στο πλαίσιο του συστήματος.

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 - 2:41 μ.μ.

ΚΚΕ κ γω παιδια.Οσο κι αν την ψαχνω δε βρισκω λυση.Μαυρη καρδια οπως λεει ο φιλος παραπανω.Δυσκολη η κατασταση.Εχει πολυ ζωο και συντηρηση η Ελλαδα που ωρες ωρες σκεφτομαι πως με την αναμονη δε γινεται τιποτα.Θελει πραξη και ρισκα πλεον.Παμε σαν αλλοτε...

Ανώνυμος
20 Απριλίου 2012 - 5:24 μ.μ.

Εγώ θα το ρίξω ΑΝΤΑΡΣΥΑ για πρώτη φορά!

Μέχρι τώρα ψήφιζα ΚΚΕ αλλά η όλη του στάση με προβληματίζει πολύ...

Ανώνυμος
21 Απριλίου 2012 - 2:09 μ.μ.

Κι εγώ ΑΝΤΑΡΣΥΑ από ΚΚΕ, δεν τραβάει το κόμμα με τους αρτηριοσκληρωτικούς μπαρμπάδες που έχει στην ηγεσία του, χρειάζεται ριζική ανανέωση νοοτροπίας και στρατηγικής αλλά δεν παίρνουν χαμπάρι, εκκλησία το 'χουν καταντήσει...

Ανώνυμος
22 Απριλίου 2012 - 9:44 μ.μ.

Εντάξει ρε παλικάρια της ανταρσυας πέστε στα γόνατα να πάρετε
ψιφαλακια αλλα μην γελοιοποιήστε με το να αυτοπροσδιορίζεστε σε σχεση
με το ΚΚΕ κοροϊδεύοντας τον εαυτο σας πρώτα απο ολα αφου είστε στα
δεξια του ΚΚΕ στα προτάγματα τι μπούρδες ειναι αυτα που λετε αφου
στην ουσια είστε γενικά αντικαπιταλιστικό μέτωπο με ασάφειες και εξισώσεις
εαν αυτο μετα εκείνο και ισως ετσι .
Μιλάει η ανταρσυα για κοινωνικοποίηση των μέσων παράγωγης ,αντε ντε για τοποθετηθείτε
Ασε που ειστε και κουραστικοί στο γλύψιμο που κανετε στο ΚΚΕ μεσα στα συνδικάτα

Τα Μ-Λ ειναι πιο προωθημένα απο εσας ενω εσεις ψέλνεται την φεντερασιον μαζι με το ΣΕΚ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 - 2:41 π.μ.

ΚΚΕ... Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 - 11:32 π.μ.

ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟ ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ,ΕΧΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΝΩ, ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΨΗΦΙΖΩ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΣΑΣ ΠΑΛΙΟΤΕΡΑ, ΕΙΧΑ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ Μ ΕΝΑΝ ΦΙΛΟ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΥΝΘΕΤΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΝΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΒΟΥΝ ΤΟ 3% ΚΑΙ ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΝ ΕΔΡΑ,ΟΤΙ ΠΑΡΑΧΩΡΕΙΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΣΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΟΙ 50 ΕΔΡΕΣ "ΔΩΡΟ" ΣΤΟ 1ο ΚΟΜΜΑ, ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ? ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΝΟΜΟ ΜΕ ΑΠΛΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΦΙΛΟΣ,ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΑΣ,ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ
ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 - 4:39 μ.μ.

Το θέμα με τον εκλογικό νόμο και την "παραχώρηση" εδρών στο πρώτο κόμμα, είναι ψευτοδίλλημα!!!

Γιατί;;;;;

Διότι πολύ απλά, καταρχήν ΚΑΝΕΝΑ κόμμα δεν πρόκειται να πιάσει αυτοδυναμία με ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ τρόπο σε ΑΥΤΕΣ τις εκλογές!!!

Επίσης, ΑΚΡΙΒΩΣ επειδή η άθλια και εκβιαστική λογική της "χαμένης ψήφου" έπιανε σε πολύ κόσμο παλιότερα, ΑΥΤΟΣ είναι ένας σοβαρός λόγος που φτάσαμε σε αυτά τα χάλια που φτάσαμε.

Γιατί;;;

Διότι αρκετός κόσμος ΕΓΚΛΩΒΙΖΟΝΤΑΝ σε αυτό το άθλιο σκεπτικό της χαμένης ψήφους και ΕΜΑΘΕ να ψηφίζει με τη λογική του ΜΙΚΡΟΤΕΡΟΥ ΚΑΚΟΥ ή αλλιώς του ΜΗ ΧΕΙΡΟΝ ΒΕΛΤΙΣΤΟΝ!!!!

Ε, λοιπόν, ΤΙ καταλαβαμε που ψηφίζοαμε τόσα χρόνια με αυτή τη λογική;;;

ΤΙΠΟΤΑ!!!!

Εγώ ψήφισα ΠΑΣΟΚ και είμαι μαλάκας για αυτό!!

Αυτή τη φορά θα το ρίξω ΑΝΤΑΡΣΥΑ!!!!!

Ανώνυμος
23 Απριλίου 2012 - 9:56 μ.μ.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΚΚΕ δεν έχουν σημαντικές διαφορές.
Το τί λένε τα κέντρα του ΚΚΕ (περισσότερο) και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (λιγότερο) για να περιχαρακώσουν το μαγαζί τους δεν με ενδιαφέρει.Οι θέσεις και τα προτάγματά τους είναι σε μεγάλο βαθμό κοινά
και είναι έγκλημα ότι δεν κατεβαίνουν μαζί.
Αν έκαναν το βήμα να συνεργαστούν εκλογικά,θα
χτυπούσαν άνετα πάνω από 15%,μην πω πως θα πλησίαζαν το 20%.
Σε σημερινές συνθήκες,θα μπορούσαν να βγουν ακόμα και 2ο κόμμα.
Τώρα όμως πρέπει να διαλέξω ένα απ'τα δύο ψηφοδέλτια.
Απ΄τη μια σκέφτομαι να στηρίξω το ΚΚΕ για να δυναμώσει όσο δεν πάει έστω αυτή η κουτσή-στραβή
ταξική γραμμή που προωθεί και να παραμείνει 3η δύναμη,παρόλο που διαφωνώ σε πολλά μαζί του.
Απ'την άλλη σκέφτομαι ότι η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει γενικά
σωστή στάση,μαχητικότητα,καλές θέσεις,ξεκάθαρη στάση απέναντι στο ευρώ και στο χρέος (χωρίς να τα στέλνει στις καλένδες μιας λαϊκής εξουσίας)
και πρέπει να δυναμώσει και να παλέψει για την είσοδο στη Βουλή.
Δεν είναι μακριά,άσχετα απ'το τί βγάζουν οι στημένες δημοσκοπήσεις.
Ειδικά τώρα που ξεφτιλίστηκαν όλες οι συστημικές αντιμνημονιακές φούσκες τύπου Καμμένου,Δημαρά,Μαριά,Καζάκη και ξεμπροστιάστηκε
κι ο δουλικός ευρωπαϊσμός του ΣΥΡΙΖΑ,ο εργατικός
λαϊκός κόσμος θα έπρεπε να έχει ΕΝΑ ψηφοδέλτιο.
Άρα ανήκω και γω στους ''αναποφάσιστους''.
Όχι στους αναποφάσιστους γενικά και θολά,αλλά στους αναποφάσιστους μεταξύ ΚΚΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger