Home » , » Ρευστότητα και κατακερματισμό του αστικού πολιτικού συστήματος (Βίντεο)

Ρευστότητα και κατακερματισμό του αστικού πολιτικού συστήματος (Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 19 Απριλίου 2012 | 5:30 μ.μ.

Κινούμενη άμμος θυμίζει το πολιτικό σκηνικό μόλις 17 μέρες πριν τις εκλογές, τουλάχιστον αν δεχτούμε τις δυο δημοσκοπήσεις που δημοσιεύονται σήμερα σε «Ποντίκι» και περιοδικό «Επίκαιρα». Σε αδιέξοδο οι ηγέτες των αστικών κομμάτων προχωρούν σε κινήσεις τακτικής για να συσπειρώσουν ότι έχει απομείνει από τους οπαδούς των κομμάτων τους και όλα αυτά ενώ εντείνονται οι εκβιασμοί προς το εκλογικό σώμα από αστικό πολιτικό προσωπικό και ξένους συνέταιρους του αστικού μπλοκ.
Στην δημοσκόπηση του «Ποντικιού» η συσπείρωση των οπαδών του ΠΑΣΟΚ είναι μόλις 27% και στην Ν.Δ μόλις 48%.

Ολες οι δημοσκοπήσεις (έχουμε αναφερθεί και στο παρελθόν ότι δεν δίνουμε καμιά βαρύτητα σ’ αυτές, τις αναφέρουμε όμως γιατί βάσει των αποτελεσμάτων τους τα αστικά κόμματα καθορίζουν την τακτική τους) απεικονίζουν ρευστότητα και κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος . Στις σημερινές συνθήκες και σύμφωνα με τους αστούς πολιτικούς αναλυτές δεν αποκλείετε να υπάρξει 8κομματική μέχρι και 10κομματική βουλή, ενώ θεωρούν δεδομένο ότι αυτοδυναμία ενός κόμματος είναι άπιαστο όνειρο και σίγουρα δύσκολα ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ θα ξεπεράσουν το 50% του εκλογικού σώματος, όταν το 2009 το ποσοστό τους υπέρβαινε το 77%.

Αυτό που υπογραμμίζουν όλοι οι δημοσκόποι είναι ότι τα εκβιαστικά-τρομοκρατικά διλλήματα που θέτουν Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ φαίνετε να μην αποδίδουν όπως και η σημερινή απειλή της επικεφαλής του ΔΝΤ Λαγκάρντ που έκανε λόγω για χρεοκοπία της Ελλάδας αν το αποτέλεσμα των εκλογών δεν είναι αυτό που επιθυμούν οι δανειστές-τοκογλύφοι της Ελλάδας.

Ταυτόχρονα μπήκαμε και στο γνώριμο προεκλογικό σκηνικό. Ο Βενιζέλος άδειασε εντελώς –στην χθεσινή του συνέντευξη στο Mega τον Γ. Παπανδρέου, φτάνοντας στο σημείο ο πολιτικός απατεώνας αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, να εμφανιστεί ..αντιμνημονιακός. Ούτε λίγο ούτε πολύ μας είπε ότι διαφωνούσε με την προσφυγή της Ελλάδας στο ΔΝΤ, όπως επίσης και για την πρόταση Παπανδρέου για δημοψήφισμα. Μάλλον θεωρεί ότι ο ελληνικός λαός έχει μνήμη χρυσόψαρου και δεν θυμάται ότι ο ίδιος Βενιζέλος ήταν δημόσια απ’ τους πιο ένθερμους οπαδούς του Μνημονίου όπως υπερασπίστηκε και την προσφυγή σε δημοψήφισμα. (Ενδιαφέρον θα έχει και η αντίδραση του ΓΑΠ που λογικά θα εκδηλωθεί μετά τις εκλογές).

Από την πλευρά του ο Α. Σαμαράς, ανεβάζει τους τόνους και σε χθεσινή ομιλία του στην ΟΝΕΔ ζήτησε να πάρει το κόμμα του αυτοδυναμία για να έχει «λυμένα τα χέρια» τονίζοντας ότι «δεν μπορούμε να βγάλουμε την χώρα απ’ την κρίση μ’ αυτούς που την οδήγησαν στην κρίση». Αυτή η αποστροφή του λόγου του θεωρήθηκε ότι θέλησε να βάλει τέλος στα σενάρια για συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών, να πολώσει περισσότερο το πολιτικό κλίμα και να ανακόψει την μετατόπιση ψηφοφόρων της Ν.Δ προς το κόμμα του Καμμένου. (Άλλη μια φορά θα αποδειχθεί Κομανένσκι, ο αρχηγός της Ν.Δ)

Την ίδια στιγμή η γκρίνια των στελεχών και οπαδών της Ν.Δ για την κατάρτισε των ψηφοδελτίων συνεχίστηκε με χαρακτηριστική την σημερινή δήλωση –στον ρ/σ Real- της Ελίζα Βόμπεργκερ που αποκλείστηκε από τα ψηφοδέλτια της Ν.Δ και έκανε σκληρή κριτική στον Σαμαρά γιατί επέλεξε τον Συμπιλίδη για υποψήφιο της Ν.Δ.




Σ’ όλο αυτό το σκηνικό πέρασαν σχεδόν απαρατήρητες δυο κυβερνητικές αποφάσεις. Η πρώτη ότι με υπουργική απόφαση που υπέγραψαν Γιανίτση-Παντελής Καψής δίνονται άλλα12 εκατομμύρια ευρω για προεκλογική ενίσχυση των κομμάτων όπως επίσης μεβάση την ίδια υπουργικής απόφασης θα υπάρξουν άλλα 6.000.000 ευρώ –λεφτά του σκληρά φορολογούμενου λαού που θα εισπράξουν τόσο οι τηλεοπτικοί σταθμοί εθνικής εμβέλειας όσο και κάποια διαδικτυακά μέσα για τον χρόνο προβολής των κομμάτων.
Η δεύτερη κυβερνητική απόφαση μας έρχεται από εποχές ..Μαυρογιαλούρου. Σύμφωνα με αυτή θα υπάρξει αναβολή για μετά τις κάλπες η μείωση των συντάξεων.

Διαβάστε επίσης: Γ. Δελαστίκ:  ΕΕ και ΔΝΤ τρέμουν την ετυμηγορία των Ελλήνων
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger