Home » , » ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιούνη, η αντικαπιταλιστική απάντηση είναι ακόμη πιο αναγκαία!

ΑΝΤΑΡΣΥΑ: Μπροστά στις εκλογές της 17ης Ιούνη, η αντικαπιταλιστική απάντηση είναι ακόμη πιο αναγκαία!

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 | 2:53 μ.μ.

Με την αυλαία που έπεσε χτες στη φαρσοκωμωδία των διερευνητικών εντολών, έληξε και η αγωνιώδης προσπάθεια της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, των κεντροαριστερών και δεξιών δεκανικιών και του κοινωνικο-οικονομικού κατεστημένου να ευνουχίσουν τη λαϊκή θέληση –όπως εκφράστηκε και με τις εκλογές– με μια νέα κυβέρνηση προσηλωμένη στο μνημονιακό άρμα ΕΕ και ΔΝΤ. Κατέρρευσε κάτω από το βάρος του κοινωνικού εγκλήματος της πολιτικής τους. Ήταν σαφές ότι ένα τέτοιο πραξικόπημα δεν θα μπορούσε να σταθεί! 

Δεν τελείωσε όμως η προσπάθεια να «τιθασεύσουν» την οργή των εργαζομένων. Με όπλο τη μαύρη προπαγάνδα και τρομοκρατία από την εργοδοσία, συγκεκριμένα ΜΜΕ, τις τράπεζες και την ΕΕ θα προσπαθήσουν να ανακόψουν τη λαϊκή δυναμική. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς έχει μέτωπο μόνο στην Αριστερά και τους κοινωνικούς αγώνες, ενώ αφήνει στο απυρόβλητο το ΠΑΣΟΚ. 

Έγινε ξεκάθαρο, ακόμη, ότι παρά τον αντιμνημονιακό λαϊκισμό, η σκληροπυρηνική δεξιά του Καμμένου και η ακροδεξιά της Χρυσής Αυγής τίθενται υπέρ του σκληρού πυρήνα της πολιτικής που έφερε την κοινωνική καταστροφή. Γι’ αυτό και δήλωσαν διαθεσιμότητα σε ενδεχόμενη «κυβέρνηση προσωπικοτήτων» με ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Θλιβερός κομπάρσος σε όλη αυτή την ιστορία η ΔΗΜΑΡ, που δίνει ακούραστα εγγυήσεις ότι δεν έχει καμιά σχέση με ό,τι δίνει νόημα στην Αριστερά.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ θα μιλήσει ξανά την γλώσσα της αλήθειας και της ανατροπής: Για την κατάργηση των Μνημονίων και της νέας Δανειακής Σύμβασης απαιτείται η μονομερής διαγραφή του χρέους, η έξοδος από το ευρώ και η αποδέσμευση από την Ε.Ε., η έξοδος από το ΝΑΤΟ των εξοπλισμών και της ιμπεριαλιστικής επιβολής των αγορών. Τα Μνημόνια δεν είναι παρά η μετάφραση των οδηγιών της ΕΕ, που είναι ο ενορχηστρωτής της επίθεσης του κεφαλαίου ενάντια στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης. Η αποδέσμευση από την ΕΕ αποτελεί απαραίτητο όρο για να μην πληρώσει η κοινωνική πλειοψηφία την κρίση του καπιταλισμού που βιώνουμε. Απαιτείται ένα λαϊκό και εργατικό κίνημα που θα επιβάλλει την αλλαγή πορείας σε όλα τα επίπεδα. Για να νικήσουν οι εργαζόμενοι, είναι αναγκαία μια Αριστερά με ένα τέτοιο ξεκάθαρο πρόγραμμα ανατροπής. 

Δεν οδηγεί μακριά η διεκδίκηση από το ΣΥΡΙΖΑ μιας αριστερής κυβέρνησης που απλώς θα επαναδιαπραγματευτεί το χρέος και τους όρους των μνημονίων χωρίς ρήξη με το ευρώ και την ΕΕ. Ούτε η αποφυγή του ΚΚΕ να παλέψει στο σήμερα στόχους ανατροπής, η απουσία οποιασδήποτε κοινής δράσης, η ύψωση τειχών με την μαχόμενη Αριστερά.   

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ τονίζει ότι ένα οργανωμένο λαϊκό κίνημα που θα έχει στην καρδιά του τους εργατικούς αγώνες και θα στηρίζεται στους εργαζόμενους, στη νεολαία, στους αγρότες, με νέες μορφές οργάνωσης και άμεσης δημοκρατίας, όπως λαϊκές συνελεύσεις, η συλλογική δράση, οι μορφές αυτοοργάνωσης και αλληλεγγύης, μπορεί να επιβάλλει τα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα.
Η αντικαπιταλιστική ανατροπή είναι ο δρόμος για να μην είναι αντιστρέψιμη μια τέτοια πορεία, για να σπάσουν τα δεσμά του ευρώ και της ΕΕ, για να ηττηθεί η αρπακτικότητα και η ιδιοτέλεια της εργοδοσίας και των τραπεζών, η ανικανότητα της αγοράς να ικανοποιήσει τις βασικές ανθρώπινες ανάγκες σε μια εποχή αφθονίας, η ισοπέδωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών για χάρη της ασυδοσίας του κεφαλαίου. Για να ανοίξει η εποχή του σοσιαλισμού που δεν γνωρίσαμε, η εποχή που θα αφήσει πίσω της την εκμετάλλευση και τη βαρβαρότητα.

Μια δυνατή -και εκλογικά- αντικαπιταλιστική Αριστερά θα δώσει ώθηση σε αυτή την προοπτική. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επιδιώκει την κοινή εκλογική κάθοδο με δυνάμεις της αντικαπιταλιστικής, αντιιμπεριαλιστικής, ανατρεπτικής και αντι-ΕΕ Αριστεράς, στη βάση του παραπάνω αναγκαίου αντικαπιταλιστικού προγράμματος απάντησης στην κρίση, αναδεικνύοντας ιδιαίτερα το ζήτημα της πάλης κατά του ευρώ και της ΕΕ. Ταυτόχρονα καλεί όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς να συμβάλλουν στην ανάπτυξη εκείνου του εργατικού κινήματος, πριν και μετά τις εκλογές, που θα απαντήσει με αποφασιστικότητα στην πρόκληση της εφαρμογής των μνημονιακών μέτρων, που συνεχίζεται ακόμη και μετά την σαφή καταδίκη τους από τον ελληνικό λαό: οι μειώσεις μισθών και συντάξεων, οι ατομικές συμβάσεις εργασίας, οι απολύσεις, η διάλυση της δημόσιας υγείας και παιδείας, τα χαράτσια, η καταστολή, οι ρατσιστικές προκλήσεις είναι εδώ και απαιτούν άμεση κινηματική απάντηση. 

Αυτό είναι το ενωτικό και μαχητικό κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ μπροστά στις εκλογές.

Ψωμί, παιδεία, ελευθερία, ήρθε η ώρα να κάνουμε ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 14 σχόλια

16 Μαΐου 2012 στις 4:01 μ.μ.

Βλέπω,γόνιμη και η δική σας φωνή!

Δηλαδή τι πιστεύετε ότι θα γίνει στις επαναληπτικές;
Θα ισχυροποιηθεί το ρεύμα προς την ΑΝΤΑΡΣΥΑ με κάποιο μαγικό τρόπο;

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 6:04 μ.μ.

κοιμαστε και ονειρευεστε...δηλαδη τι σας κανει να πιστευετε οτι θα παρετε κατι παραπανω;δεν λετε κατι το διαφορετικο απο οτι το ΚΚΕ και το ΣΥΡΙΖΑ!

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 6:34 μ.μ.

Δυστυχώς τελικά βαδίζουμε προς τη ρεφόρμα και όχι προς την επανάσταση, αυτή μάλλον πάλι πήρε παράταση.
Μέχρι τότε ελπίζω οτι η Ανταρσύα θα εχει καταφέρει τη συνειδητοποιήση και τη συνένωση της εργατικής τάξης του 21αι. και τη δημιουργία αυτών των δομών που στην πράξη πλέον θα μπορέσουν να αποδείξουν οτι μπορούμε χωρίς αφεντικά.
Πάντα μαχητικοί! Πάντα άγρυπνοι φρουροί.

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 6:42 μ.μ.

αντικαπιταλιστες που γλειφοντε με συριζα!!!!!!!!.κριμα και τους ψηφισα

16 Μαΐου 2012 στις 8:34 μ.μ.

o Συ.ριζ.α σαφέστατα δεν έχει ολοκληρωμένο πρόγραμμα και σαφέστατα λαϊκίζει προς άγραν ψήφων.Όμως, μήπως και μεις (αντι-συστημική αριστερά) είμαστε ανίκανοι να δούμε και διαβάσουμε το μήνυμα του ελληνικού λαού;Μήπως θα έπρεπε αυτή τη στιγμή να ξεκαβαλήσουμε το "καλάμι" μας και να δούμε τις προοπτικές;
τι προτιμάμε; Μια νέα συγκυβέρνηση ΝΔ-Πασοκ ή μια - ένας θεός ξέρει - νέα συγκυρία με άλλες προοπτικές και δυνατότητες; Ας προσέξουμε γιατί η συντριβή είναι κοντά και μετά θα λέμε ότι ο λαός είναι ανώριμος...
Νομίζω ότι είναι καιρός να δούμε διαφορετικά την αριστερή σοσιαλδημοκρατία, εφόσον παίζουμε σ' αυτό το παιχνίδι όλα τ' άλλα είναι ο ορισμός του σεχταρισμού.

16 Μαΐου 2012 στις 10:36 μ.μ.

Είμαι πέντε μήνες απλήρωτος και θέλω να πληρωθώ ΤΩΡΑ, αν περιμένω το ΚΚΕ να με βγάλει από την ΕΕ με Λαική Εξουσία, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να πάρει 3% μετά από 10 χρόνια θα έχω πεθάνει. ΣΥΡΙΖΑ ΔΑΓΚΩΤΟ και με ουρλιαχτά

Ανώνυμος
16 Μαΐου 2012 στις 11:36 μ.μ.

ανώνυμοι 6:04 & 6:42 ή δεν διαβάζετε σωστά ή δεν καταλαβαίνετε αυτά που διαβάζετε/ακούτε. Δεν εξηγούνται διαφορετικά τα εντελώς άστοχα σχόλιά σας.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 1:26 π.μ.

να δω τη θεωρια της χαμενης ψηφου να γυρναει κατα δω

17 Μαΐου 2012 στις 2:07 π.μ.

chronis
Σήμερα ο Τσίπρας στην ΝΕΤ είπε ότι θα ζητήσει από το Λαό να κάνει "δίκαιες" θυσίες γιατί τα πράγματα είναι "δύσκολα". Οπότε κράτα μικρό καλάθι και κοίτα πως θα οργανώσεις την πάλη σου για την επόμενη των εκλογών, για να διεκδικήσεις να πληρωθείς

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 4:20 π.μ.

η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κλασικα για πολλοστη φορα δεν καταλαβαινει και η ιδια τι λεει...

Μάρκομ Ξ
17 Μαΐου 2012 στις 8:08 π.μ.

Κρίμα για την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Δυστυχώς τείνει να μετατραπεί σε ένα μικρό ΚΚΕ. Αυτές τις στιγμές χρειάζεται σύνθεση και όχι αποστασιοποίηση. Δηλαδή συγγνώμη, τι προτείνει στον λαό η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ότι μπορεί ΤΩΡΑ, ΑΥΡΙΟ να βγει από την ΕΕ, το ευρώ και όλα τα άλλα που λέει; Τι να πω; Αν έχουν τόσο επεξεργασμένο και πειστικό σχέδιο, ας το θέσουν υπόψη μας και να δούμε.
Πάντως σε κάθε περίπτωση, το να κόβει ουσιαστικά γέφυρες με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν βλέπω σε τι μπορεί να ωφελήσει την υπόθεση της ανατροπής.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 8:21 π.μ.

Η πορεία προς τ'Αριστερά θα πρέπει, με κάθε τρόπο, να ξεκινήσει.
Θα έπρεπε να είχε ήδη ξεκινήσει.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ας είναι η αρχή.

17 Μαΐου 2012 στις 9:53 π.μ.

[Σήμερα ο Τσίπρας στην ΝΕΤ είπε ότι θα ζητήσει από το Λαό να κάνει "δίκαιες" θυσίες γιατί τα πράγματα είναι "δύσκολα"]

Ενώ τι έπρεπε να πει;
Λεφτά υπάρχουν;

Μα καλά,αυτή τη λες κριτική ρε σύντροφε;
Για όλους τους αριστερούς ο δρόμος για μια άλλη κοινωνία είναι δύσκολος.Μόνο για σένα μάλλον θα μοιάζει με περίπατος.

Να με συγχωρείτε σύντροφοι αλλά απέναντι στο συντηρητικό μέτωπο που στήνει η Δεξιά & Σια πρέπει να απαντήσουμε με ένα ενιαίο Αριστερό Μέτωπο ακόμα κι αν χρειαστεί να υποχωρήσουμε όλοι από τις θέσεις μας.

Ναι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συστημικός,ναι έχει και περίεργα στοιχεία στα σπλάχνα του,ναι ο Καπιταλισμός δεν είναι διαχειρίσιμος (αν και Τσάβες τον ψιλοδιαχειρίζεται) αλλά έχετε σκεφτεί τι θα συμβεί αν ανέβει στην εξουσία η ενωμένη Δεξία με τα στοιχεία που τη συναποτελούν σήμερα;;;

Έχετε σταθμίσει αρκετά τι σημαίνει αυτό;
Πιστεύεται ότι το αποτέλεσμα ΜΗ στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτή την ιστορική συγκυρία θα πάει το κίνημα μπροστά ή πίσω;

Αν απαντήσετε σε αυτό το ερώτημα έχετε απαντήσει και σε όλα τα άλλα.

Ανώνυμος
17 Μαΐου 2012 στις 11:59 π.μ.

chronis μη μασάς, δυστυχώς με κανέναν δεν πρόκειται να πληρωθείς, αυτό είναι χαμένη και τελειωμένη υπόθεση, μη σκέφτεσαι σαν πρόβατο και πας όπου πάνε και τ' άλλα γιατί εκεί είναι σπόνσορας αυτός που σε άφησε απλήρωτο. Δες το καλύτερα για ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger