Home » , » Σε κλίμα άκρατης εκβιαστικής τρομοκρατίας πάμε σε νέες εκλογές (7 Βίντεο)

Σε κλίμα άκρατης εκβιαστικής τρομοκρατίας πάμε σε νέες εκλογές (7 Βίντεο)

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 15 Μαΐου 2012 | 6:19 μ.μ.

Τελικά όλες οι μεθοδεύσεις σε προσκήνιο και παρασκήνιο για σχηματισμό κυβέρνησης από την βουλή που προέκυψε από τις εκλογές της 6ης Μάη ναυάγησαν. Οι λόγοι είναι πολλοί και θα τους σχολιάσουμε αναλυτικά σε άλλη ανάρτησή μας, όταν έχουμε και τα πρακτικά της σημερινής σύσκεψης.

Αυτό που γνωρίζουμε προς το παρόν είναι ότι υπάρχει ένας πόλεμος μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για το ποιο κόμμα θα χρεωθεί το πολιτικό κόστος (υπάρχει άραγε;) για τις νέες εκλογές και το ότι αύριο το μεσημέρι θα υπάρχει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Εδώ παραθέτουμε τις δηλώσεις Βενιζέλου, Κουβέλη και Καμένου, Τσίπρα, Σαμαρά μετά την συνάντηση που είχαν υπό την προεδρεία Παπούλια στο προεδρικό μέγαρο, όπως επίσης και τις δηλώσεις που έκανε η Α. Παπαρήγα στον Περισσό.



Και μια έχουμε δεδομένο ότι πάμε σε νέες εκλογές καλό είναι να δούμε –πέρα απ’ τις δηλώσεις των πολιτικών αρχηγών- μέσα σε ποιο κλίμα θα διεξαχθούν και ποια είναι τα κύρια πλαστά διλλήματα που θα τεθούν στο εκλογικό σώμα.

Το βασικό εκβιαστικό-τρομοκρατικό δίλλημα θα είναι να υποταχθεί ο ελληνικός λαός σε μια πολιτική που θα τον εξαθλιώνει για δεκαετίες ή θα φύγουμε απ’ το ευρώ και τότε μας περιμένουν τα … ύστερα του κόσμου. Ας δούμε τον συγχρονισμό της ορχήστρας που παιανίζει … λοιμούς και καταποντισμούς αν ο λαός δεν υποταχθεί στα κελεύσματα του πολιτικο-οικονομικού κατεστημένου.

Ξεκινάμε απ’ τις δηλώσεις του Καρατζαφύρερ που έχοντας μείνει έξω απ’ τους πρωταγωνιστές του αστικού πολιτικού σκηνικού και έχει αφηνιάσει. Δήλωσε μεταξύ άλλων ο αρχηγός του ΛΑΟΣ: «Θα αφήσουμε να παραδοθεί η χώρα στο ροζ όραμα των συντρόφων του κ Τσίπρα; Στο όραμα ενός τετάρτου γύρου κατάληψης και συντριβής της αστικής δημοκρατίας; Θα αφήσουμε να μας κατρακυλήσουν στην δραχμή κι’ από κει στην εξαθλίωση και στην κοινωνική επανάσταση; …».

Δυστυχώς για τον Καρατζαφύρερ ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος. Προηγήθηκαν πριν απ’ αυτόν άλλοι που πιο περιγραφικά και με οίστρο αναφέρθηκαν στον Αρμαγεδδώνα που έρχεται αν εγκαταληφθεί η εφαρμοζόμενη μνημονιακή πολιτική.

 «Το καλό σενάριο (...) να υπάρξει μια ισχυρή βούληση υπέρ ενός Ιστορικού Συμβιβασμού, ώστε να συνεχίσουμε την προσπάθεια για μεταρρύθμιση και δημοσιονομική εξυγίανση με στόχο μια βιώσιμη ανάπτυξη μέσα στο ευρώ, με σταθερότητα, αποτελεσματικότητα και δικαιοσύνη. Το σενάριο της καταστροφής είναι να παραιτηθούμε από την προσπάθεια, η χώρα να συρθεί έξω από το ευρώ, να περιπέσει σε δραματική φτώχεια και να διακινδυνεύσουμε την αναβίωση του ελληνικού μοντέλου της 10ετίας του '40: Εθνικό διχασμό, τυφλές κοινωνικές συγκρούσεις και ανείπωτο αυταρχισμό, με συμμορίες και τάγματα εφόδου», έγραφε χτες η φυλλάδα του Αλαφούζου.

Ο δεν υπουργός προστασίας του Συστήματος –ή αλλιώς «αδιάβαστος»- μας είπε ότι κάθε ουσιαστική αμφισβήτηση του πολιτικού κατεστημένου θα δημιουργήσει συνθήκες εμφύλιου πολέμου με δράση συμμοριών και δεν συμμαζεύεται


Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger