Home » , » Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών στηρίζει το ΚΚΕ

Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών στηρίζει το ΚΚΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 1 Μαΐου 2012 | 4:59 μ.μ.

Αρχικά όταν μας ήρθε το μήνυμα στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του μπλογκ μας θεωρήσαμε ότι πρόκειται για πλάκα. Το ψάξαμε όμως και διαπιστώσαμε ότι έχει βάση οπότε και το αναδημοσιεύουμε:

 Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών (ΠΑΧ), είναι μια προσπάθεια για την πολιτική συσπείρωση των χριστιανών που απορρίπτουν κάθε μοιρολατρική αντίληψη, και αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, εμπνεόμενοι από τα ιδανικά της χριστιανικής πίστης. Στην ΠΑΧ συμμετέχουν χριστιανοί απ' όλη την Ελλάδα και το κείμενο βγήκε μετά από αρκετό διάλογο και συζήτηση.

Η Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών στηρίζει το ΚΚΕ:

Πολλοί έχουν συνδυάσει τον χριστιανισμό με την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό με το σημερινό κοινωνικοοικονομικό σύστημα που καλλιεργεί την αδικία και υπερασπίζεται τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Εμείς αντίθετα, ως Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών, πιστεύουμε πως πρωταρχικό χρέος των χριστιανών είναι, ο αγώνας για την απελευθέρωση του ανθρώπου και της κοινωνίας από την εκμετάλλευση, την αδικία και κάθε είδους κοινωνική ή πνευματική καταπίεση.
Επειδή ακριβώς, πιστεύουμε στο Χριστό και στη διδασκαλία του, είμαστε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά του εθνικισμού και του φασισμού, κατά της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου.

Επίσης συμφωνούμε με τις προτάσεις του ΚΚΕ για νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακής αργίας, τον νομικό χωρισμό Κράτους-Εκκλησίας με παράλληλη προστασία των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων των κληρικών, την θρησκευτική ελευθερία και ισότιμη μεταχείριση των θρησκευτικών κοινοτήτων, την απόρριψη της άκριτης υποστήριξης «κινημάτων» που θίγουν ηθικά ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων, δεν καλύπτουν ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες (γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ), την κάθετη αντίθεση στη νομιμοποίηση των ναρκωτικών και της πορνείας. Το ΚΚΕ είναι το μόνο κόμμα που αγωνίζεται ουσιαστικά για μια Ελλάδα πραγματικά εθνικά ανεξάρτητη, αλλά όχι απομονωμένη, έξω από τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς ΕΕ και ΝΑΤΟ.

Ως χριστιανοί, είμαστε ενάντια στον βάρβαρο και αντιλαϊκό Καπιταλισμό που υπηρετεί την πλουτοκρατία. Θεωρούμε πως είναι αδύνατον να βελτιωθεί το σύστημα της εκμετάλλευσης, μέσα από δήθεν “φιλολαϊκές μεταρρυθμίσεις” ή προτάσεις “προοδευτικής διαχείρισης” του καπιταλιστικού συστήματος, και μάλιστα μέσα στα πλαίσια της Ε.Ε. και της οικονομίας της αγοράς, όπως διατυμπανίζουν σχήματα που δηλώνουν “αντιμνημονιακά”, εξαπατώντας τον λαό.

Η υποστήριξη των δικαιωμάτων και αναγκών των εργαζομένων και των άλλων φτωχών λαϊκών στρωμάτων για αξιοπρεπείς μισθούς-συντάξεις, και 100% Δωρεάν Δημόσια Υγεία, Παιδεία και Κοινωνικές παροχές, η κατάργηση όλων των χαρατσιών και των μνημονίων, συμβαδίζουν με τις χριστιανικές πεποιθήσεις της αλληλεγγύης και της ισότητας. Ενώ αντιθέτως η πολιτική που εφαρμόζεται από το αστικό πολιτικό σύστημα και τα κόμματα της πλουτοκρατίας, είναι σαφώς ενάντια στην χριστιανική πίστη, καθώς στην ουσία συσσωρεύει ακόμα περισσότερο πλούτο στο κεφάλαιο, και διευρύνει την φτώχεια και την εκμετάλλευση των λαϊκών στρωμάτων.

Η πρόταση του ΚΚΕ, για έξοδο από την ΕΕ με Λαϊκή Εξουσία και μονομερή διαγραφή του χρέους, είναι η μόνη ρεαλιστική διέξοδος που υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού.

Για όλα τα παραπάνω, θέλουμε να εκφράσουμε την στήριξή μας στο ΚΚΕ. Η ενίσχυση του ΚΚΕ και στις κάλπες, μπορεί να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον λαό και τους αυριανούς αγώνες ενάντια στην θύελλα που ετοιμάζει το αστικό πολιτικό σύστημα.

Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 34 σχόλια

1 Μαΐου 2012 στις 7:38 μ.μ.

Πώς λέμε ο Θεός να βάλει το χέρι του;
Ε, εδώ μπορούμε να πούμε:
"η Λιάνα έβαλε το χέρι της".
Φαντάζομαι επιτρέπεται το χιούμορ εδώ.
Καλό μήνα καλή δύναμη καλούς αγώνες.

Στρατής Γατελούζος
2 Μαΐου 2012 στις 2:02 π.μ.

Κανένα χιούμορ δε χωράει όταν πρόκειται για τα δικαιώματα του 10% τουλάχιστον του πληθυσμού, δηλαδή τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων...
Κατά τη γνώμη μου το κείμενο πρέπει να κατέβει από το blog, όπως πιστεύω δε θα δημοσιευόταν ποτέ ένα κείμενο εναντίον των δικαιωμάτων των μεταναστών.
Σωστά;

ΜΙΣΟΣ ΤΑΞΙΚΟ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ Κ Α Θ Ε ΟΜΟΦΟΒΙΚΟ!

http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2259:2012-04-26-22-27-57&catid=22&Itemid=34

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 3:20 π.μ.

"την απόρριψη της άκριτης υποστήριξης «κινημάτων» που θίγουν ηθικά ζητήματα τα οποία εκτός των άλλων, δεν καλύπτουν ουσιαστικές λαϊκές ανάγκες (γάμος ομοφυλοφίλων, υιοθεσία παιδιών από ομοφυλόφιλα ζευγάρια κλπ)"


ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ!

Σγχαρητηρια στο μπλογκ,αλλα ξεχασε να ανεβασει κειμενο για τα ανουσια αιτηματα ισοτητας των μεταναστων,των εργαζομενων γυναικων κτλ...

βοηθεια μας

Αγαπητοί φίλοι/φίλες σε ένα σύντομο κείμενο φυσικό είναι να αναφέρουμε κάποια σημαντικά ζητήματα για τα οποία υποστηρίζουμε το ΚΚΕ ως Πρωτοβουλία Αριστερών Χριστιανών. Ασφαλώς είμαστε υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών και των μεταναστών και συμφωνούμε με τις προτάσεις του ΚΚΕ σε αυτά τα θέματα. Δεν είμαστε ομοφοβικοί, απλά ενώ αναγνωρίζουμε πολιτικά στους ομοφυλόφιλους το δικαίωμα να ακολουθούν τον τρόπο ζωής που θέλουν στη σεξουαλικότητά τους, συμφωνούμε με τις θέσεις του ΚΚΕ στο θέμα θέσπιση απο τη πολιτεία γάμου ομοφυλοφίλων. Το θέμα από μαρξιστική σκοπιά

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 9:50 π.μ.

Τι φταίνε οι ομοφυλόφιλοι τώρα;; Οι ΚΚΕδες πλέον κάνουν τομή στον ενθεο μαρξισμό!!!
Παρωδία

Γιώργος Μητρος

Όσον αφορά τους μετανάστες, είμαστε σαφείς: "Επειδή ακριβώς, πιστεύουμε στο Χριστό και στη διδασκαλία του, είμαστε κατά του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, κατά του εθνικισμού και του φασισμού, κατά της πλουτοκρατίας και του καπιταλισμού, κατά του ιμπεριαλισμού και του πολέμου."

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 2:06 μ.μ.

μηπως θα επρεπε να διπλο-τριπλοτσεκαρετε οτιδηποτε τετοιο ερχεται στο εμαιλ σας;δηλαδη μονο εμενα πονηρευει το γεγονος οτι στο μπλογκ τους εχουν μονο μια αναρτηση,τη συγκεκριμενη δηλαδη, για την υποστηριξη του κκε;τι ειναι δηλαδη αυτη η πρωτοβουλια και ποια η δραση της;τωρα εμφανιστηκε, 5 μερες πριν τις εκλογες, μονο και μονο για να εκφρασει τη στηριξη της στο κκε; χρειαζεται λιγη περισσοτερη προσοχη πριν δημοσιευτει οποιαδηποτε πα..ρα ανιχνευεται στον ιστο.
(δεν υποστηριζω το κκε, αλλα βγαζει ματι απο μακρια η προβοκατορικη τρολια)
φιλικα

Στρατής Γατελούζος
2 Μαΐου 2012 στις 3:25 μ.μ.

Η καταπίεση των ομοφυλόφιλων είναι ένα ταξικότατο ζήτημα:
http://www.kokkino.org/index.php?option=com_content&view=article&id=2143:2011-07-17-20-39-16&catid=49:2011-07-17-20-18-02&Itemid=29

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι επιλογή. Οι άνθρωποι δεν επιλέγουν το αν θα τους αρέσει το ίδιο ή το άλλο φύλο (ή και τα δύο). Αν ήταν έτσι, τότε τί ισχύει με τα υπόλοιπα gay θηλαστικά; Κι αυτά "επιλέγουν" να είναι gay; Οι gay σκύλοι είναι gay από επιλογή;
Θα μας τρελάνουν τελείως οι ΚΚέδες!
Η κατηφόρα τους δεν έχει τέλος...
http://www.10percent.gr/periodiko/teyxos20/452-2008-10-09-14-39-52.html

Σχετική ζητήτηση για περί ομοφυλοφιλίας και χριστιανισμού έχει διεξαχθεί και στο περιοδικό 10%. Θαυμάστε τα "επιχειρήματα" των χριστιανών:
http://www.10percent.gr/interactive/forum/%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%AF%CE%B1/4755-%CE%A3%CF%85%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF%83%CE%B7-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%9F%CE%BC%CE%BF%CF%86%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CF%83%CE%B5-%CE%A7%CF%81%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%B1%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CF%8C-Blog.html?limit=10

Στρατής Γατελούζος
2 Μαΐου 2012 στις 3:44 μ.μ.

Ανώνυμε 2:06,
το ΚΚΕ έχει εκφραστεί πολύ χειρότερα για τους ομοφυλόφιλους συγκριτικά με τους εν λόγω χριστιανούς:
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2011/09/3_26.html

Και πάλι καλά να λέμε!
Δες τι έγραφε ο Ριζοσπάστης το 1982 για τις ομοφυλόφιλες γυναίκες:
http://feleki.wordpress.com/2009/08/04/%CF%84%CE%BF-%CE%BF%CE%BC%CE%BF%CF%86%CE%BF%CE%B2%CE%B9%CE%BA%CF%8C-%CE%BA%CE%BA%CE%B5/

Ε, όσο να πεις, από τότε έχει κάνει πρόοδο του ΚΚΕ. Το 1982 μας χαρακτήριζε ανώμαλους - Τώρα ταυτίζει τους δεσμούς μας με την πολυγαμία.
Ε, σε καμιά 20 χρόνια, θα βγάλουν καμιά περισπούδαστη προκήρυξη που θα ανακαλεί τις παλιές θεωρίες του κόμματος και θα αναγνωρίζει ότι η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ.
Αλλά και να ήταν, ποιό είναι το πρόβλημα;
Και πάλι δε θα είχα δικαίωμα να ζήσω με οποιονδήποτε άνθρωπο θέλω εγώ έχοντας τα ίδια δικαιώματα με αυτούς που "επιλέγουν" την ετεροφυλοφιλία;;

Αναλυτικά,
τα σοφίσματα του ΚΚΕ για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών, εδώ:
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2008/10/blog-post_3739.html

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 4:24 μ.μ.

http://xristianospolitiki.blogspot.com/

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 4:38 μ.μ.

επειδή βλέπω τα σχόλια των χρηστών έχω μια απορία.
Δηλαδή ένας Χριστιανός δεν μπορεί να είναι κομμουνιστής ή καλύτερα, ένας κομμουνιστής απαγορεύεται να είναι Χριστιανός;

Ανώνυμος
2 Μαΐου 2012 στις 8:11 μ.μ.

Απλά ένας χριστιανός μπορεί να είναι καλύτερος κομμουνιστής γιατί βλέπει τον άνθρωπο σαν πρόσωπο κατ εικόνα και ομοίωση και όχι σαν υπεράνθρωπο (φασισμός) ή σαν άτομο μάζα εργαλείο έννοιες ταυτόσημες και στα δύο συστήματα.

ΠΑΧίτης
2 Μαΐου 2012 στις 10:42 μ.μ.

Για τον φίλο Ανώνυμο 2 Μαΐου 2012 2:06 μ.μ.

Στην Πρωτοβουλία συμμετέχουν άτομα, τα οποία δεν είναι "φαντάσματα" (το ενημερωτικό mail, είχε όνομα αντιπροσώπου και τηλέφωνα επικοινωνίας). Η Πρωτοβουλία λοιπόν δεν είναι ούτε "προβοκάτσια" ούτε "τρολιά". Είναι υπαρκτή. Βέβαια, δεν είναι ακριβώς οργάνωση. Όπως λέει το κείμενο, η ΠΑΧ "είναι μια προσπάθεια για την πολιτική συσπείρωση των χριστιανών που απορρίπτουν κάθε μοιρολατρική αντίληψη".

2 ιστολόγια που οι διαχειριστές τους συμμετέχουν στην ΠΑΧ:
http://yperboles.wordpress.com/
http://xristianospolitiki.blogspot.com/

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 12:16 π.μ.

Α ρε Λιάνα τι άλλο θα κάνεις πια;;

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 2:06 π.μ.

http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=6826753

Ο Σιμαρδάνης, στηρίζει ΚΚΕ!

Να θυμίσω, ο Σιμαρδάνης, είναι ανοιχτά ομοφυλόφιλος.

Λοιπόν, ως ομοφυλόφιλος γουστάρει να υποστηρίζει ένα "ομοφοβικό" κόμμα;;;; Μήπως δεν είναι αρκετά ομοφιλόφυλος; Εσείς είστε πιο ομοφυλόφιλοι; Τι παίζει; Για πείτε μας;;;;;;;

Παραδεχτείτε πως απλά είστε ΑΝΤΙ-ΚΚΕ, και αφήστε τις κοροϊδίες.

Πρώτα το +50 έδρες, μετά οι μονοεδρικές, τώρα η "ομοφοβία". Οπορτουνιστικά αποβράσματα...

Πρωτοβουλία Αριστερών Ομοφυλόφιλων Χριστιανών
3 Μαΐου 2012 στις 3:27 π.μ.

Στηρίζουμε ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ!

Όλες και όλοι εμείς, οι αριστερές χριστιανές λεσβίες και οι αριστεροί χριστιανοί ομοφυλόφιλοι καλούμε τον κόσμο της εργασίας σε συμπαράταξη με το ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την κυβέρνηση της Αριστεράς! Μια κυβέρνηση που θα ψηφίσει το γάμο ομόφυλων ζευγαριών και θα στηρίζει έμπρακτα τους ομοφυλόφιλους και τις λεσβίες, κόντρα στην ομοφοβία της εκκλησίας, της ακροδεξιάς και μερικών αυτοαποκαλούμενων "αριστερών".

Η πρωτοβουλία μας τάσσεται υπέρ της κοινής δράσης όλης της αριστεράς για την ανατροπή αυτού του συστήματος. Όμως πέρα και πάνω απ' όλα απορρίπτουμε την άκριτη υποστήριξη "κινημάτων" όπως ο Σταλινισμός, που θίγουν ουσιαστικά ζητήματα, όπως οι δημοκρατικές ελευθερίες και καπελώνουν το εργατικό κίνημα σα μεξικάνικο καπέλο.

Ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν,
για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΩΝ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΩΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΩΝ


ΥΓ. Χωρίς πλάκα, υπάρχουν πάρα πολλοί ομοφυλόφιλοι που δηλώνουν και χριστιανοί. Σίγουρα μερικοί από αυτούς θα ψηφίσουν και αριστερά σε αυτές τις εκλογές.
Οπότε, δεν αποκλείεται λίαν συντόμως να δούμε και την εμφάνιση μιας τέτοιας αριστερο-χριστιανομοφυλόφιλης πρωτοβουλίας!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 4:05 π.μ.

Παιδια παντως, δειτε το link που εδωσαν στο 4ο σχολιο,"Το θέμα από μαρξιστική σκοπιά"


Ο,τι πιο εμετικο εχω διαβασει μετα τα αρθρα της καθημερινης και του βηματος.


Παντως η τυπισσα που το υπογραφει,μια Θάλεια Βεργή, παιζει τον μαρξισμο στα δαχτυλα, οχι μαλακιες!! χαχαχαχα

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 4:09 π.μ.

Πωπω, στις εκκλησιες εχουν σκισει τα ζητηματα κοινωνικου φυλου μιλαμε. Δεν ξερω αν ειναι για γελια ή για κλαματα η αναρτηση.

Παντως με την ομοφοβια και τον αθλιο σεξισμο που κυκλοφορει στις μερες μας, μηπως το blog θα επρεπε να εξεταζει προσεκτικοτερα τι δημοσιευει??

φιλικα

Αντισταλινικός ομοφυλόφιλος
3 Μαΐου 2012 στις 9:50 π.μ.

Καλύτερα να είμαι "οπορτουνιστικό απόβρασμα",
παρά σταλινικό απολίθωμα.

Ένας αντισταλινικός ομοφυλόφιλος,
που σίγουρα ΔΕΝ ψηφίζει ΚΚΕ.

ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΕΙ Ο ΓΑΜΟΣ ΟΜΟΦΥΛΩΝ ΖΕΥΓΑΡΙΩΝ Τ Ω Ρ Α!!

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 10:53 π.μ.

Οι σεξουαλικές προτιμήσεις του καθενός, πρέπει να είναι απόλυτα σεβαστές και στο πνεύμα της ισότητας. Αρκεί να γίνονται με τη σύμφωνη γνώμη των ενήλικων συντρόφων (δύο ή περισσοτέρων). Όλοι πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα. Το ίδιο σεβαστές και οι θρησκευτικές ή άλλες πεποιθήσεις. Ο Χριστιανισμός και ο Κομμουνισμός έχουν διαφορές. Πέρα από ομοιότητες (ου ψευδομαρτυρήσεις πχ) ο Χριστιανισμός, πιστεύει σε Πνευματικό κόσμο, ενώ ο Κομμουνισμός στον Διαλεκτικό Υλισμό. mitsos175.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 1:08 μ.μ.

Απλά είναι τα πράγματα. Άλλοι είναι ομοφυλόφιλοι (π.χ. Σιμαρδάνης, την δήλωση του οποίου έχετε κάνει γαργάρα) και άλλοι πολύχρωμα ανθρωπάκια (π.χ. οι παραπάνω γελοίοι).

Οι ομοφιλόφυλοι που είναι πραγματικά αριστεροί, ψηφίζουν ΚΚΕ σύμφωνα με τα αληθινά ταξικά συμφέροντα. Τα πολύχρωμα ανθρωπάκια είναι οπορτουνιστές μέχρι το κόκαλο, ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ, και θάβουν το ΚΚΕ.

Σταλινικό απολίθωμα
3 Μαΐου 2012 στις 1:23 μ.μ.

ΣΥΡΙΖΑ η Αριστερά της Ανατροπής;

Προσέξτε μη σπάσετε κανένα νύχι...

Τα απολιθώματα τραγουδάν ακόμη!

Στρατής Γατελούζος
3 Μαΐου 2012 στις 2:49 μ.μ.

Σύντροφε Μήτσο,
ο όρος σεξουαλικές "προτιμήσεις" είναι κάπως αδόκιμος, καθώς η ομοφυλοφιλία δεν είναι ούτε "προτίμηση" ούτε επιλογή. Όσες και όσοι ανήκουμε στην gay κοινότητα, προτιμάμε τον όρο "σεξουαλικός προσανατολισμός", που είναι πιο ουδέτερος.
(αλλά εντάξει, το παραδέχομαι ότι το "σεξουαλικές προτιμήσεις" είναι καλύτερο από το "σεξουαλική επιλογή").
Αν ρωτήσεις 100 ομοφυλόφιλους, οι 99 θα σου πουν ότι δεν επέλεξαν να είναι ομοφυλόφιλοι, αλλά έτσι τους προέκυψε από τότε που θυμούνται τον εαυτό τους...

Συντροφικά,
Στρατής Γ.

Ανώνυμος
3 Μαΐου 2012 στις 3:49 μ.μ.

Πρώτα απ΄όλα συγχαρητήρια στους Αριστερούς Χριστιανούς για την αγωνιστική θέση και στάση. Προσωπικά αν και δεν είμαι ιδιέταιρα πιστή, επειδή μεγάλωσα σε μια Χριστιανική οικογένεια εκτιμώ και σέβομαι ανθρώπους που έχουν μια βαθειά ειλικρινή και ουσιαστική πιστή. Ποτέ μου για παράδειγμα δεν κατάλαβα πως συμβαδίζει η θέση της δεξιάς με μία ορθόδοξη πίστη από τη μία και με τόσο έντονο ρατσιστικό μίσος από την άλλη. Επείσης ποτέ μου δεν κατάλαβα πως κάποιοι εκκλησιαστικοί φορείς απομόνωσαν και σχεδόν εξαφάνισαν τα επαναστατικά χαρακτηριστικά του χριστιανισμού. Για παράδειγμα σύμφωνα με τον Χριστιανισμό ο ίδιος ο Χριστός όταν πήγε στον ναό και είδε πως οι ιερείς εκμεταλλεύονται τον κόσμο, πήρε μια μαγκούρα και άρχισε να τους βαράει . Χαίρομαι που βλέπω ανθρώπους που δεν ταυτίζουν την πίστη με την μοιρολατρία και τον συμβιβασμό και που κρατάνε την ουσία της, δηλαδή την αγάπη για τον συνάνθρωπο.
Αυτή ακριβώς η βαθειά αγάπη για τον συνάνθρωπο και η αυτοθυσία στον αγώνα για μια κοινωνία απαλαγμένη από την εκμετάλλευση είναι που ανοίγει μια γέφυρα μεταξύ των Χριστιανών και των Κομμουνιστών πέρα από την διαφορετική φιλοσοφική προσέγγιση.
Όσο για τα περί ομοφυλοφίλων,τα πράγματα δεν είναι μαύρο η άσπρο, κανένας δεν κρίνει το δικαίωμα τους να έχουν την σεξουαλική ζωή που επιθυμούν. Όμως το να υιοθετούν παιδιά είναι άλλο ζήτημα. Δηλαδή είσαι ομοφοβικός άμα προβληματίζεσαι για τα σεξουαλικά πρότυπα που θα πάρει ένα παιδί μεγαλώνοντας σε μια ομοφυλοφιλική οικογένεια. Και επειδή μιλάτε και για την φύση και το τι είναι φυσικό, όντως η ομοφοιλοφυλία δεν είναι πάντα επιλογή (υπάρχουν και περιπτώσεις που είναι βέβαια) ωστόσο δεν έχω δει πουθενά gay σκυλιά να μεγαλώνουν κουτάβια, και στην τελική αν ήταν φυσικό οι ομοφυλόφιλοι να μεγαλώνουν παιδία θα μπορούσαν και να κάνουν παιδιά. Ειλικρινά δεν τρέφω κανένα ρατσισμό για τους ομοφυλόφιλους και πιστεύω πως το τι κάνει καθένας στο κρεβάτι του είναι δικαιωμα του (στα πλαίσια πάντα του αυτοσεβασμού και του σεβασμού προς τον συντροφο του) όμως το ζήτημα των παιδιών είναι εντελώς διαφορετικό πράγμα, είναι λεπτό ζήτημα που δεν αναλύεται σε δυο γραμμές με δυο κουβέντες. Κατανοώ και την αγάπη που πιθανόν τρέφουν πολλοί ομοφυλόφιλοι για τα παιδιά και το γεγονός να θέλουν να μεγαλώσουν δικά τους παιδιά, όμως αυτό δεν σημαίνει και ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει χωρίς να δημιουργεί προβλήματα στην κοινωνία.
Μικρή Κομμουνίστρια

Αντισταλινικός ομοφυλόφιλος
4 Μαΐου 2012 στις 2:36 π.μ.

Αγαπητή μικρή κομμουνίστρια,
όλες οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ΔΕΝ επηερεάζεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομογονεϊκές οικογένειες. Τα περισσότερα παιδιά ομογονεϊκών οικογενειών είναι στρέιτ.
Άλλωστε, αν ίσχυε το "επιχείρημα" ότι τα παιδιά ακολουθούν τον σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους, τότε... πολύ απλά δεν θα υπήρχε η ομοφυλοφιλία:
Στην Ελλάδα σχεδόν όλες και όλοι (εξαιρείται η κόρη γνωστής λεσβίας βουλευτίνας ομοφοβικού κόμματος) μεγαλώνουμε με στρέιτ γονείς. Αρα σύμφωνα με τα λεγόμενά σου θα έπρεπε όλοι να ήμασταν ετεροφυλόφιλοι.
Πχ Εγώ μεγάλωσα σε μία τυπική ελληνική θρησκόληπτη οικογένεια με στρέιτ γονείς και όμως από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, έλκομαι από άνδρες και όχι γυναίκες. Γιατί δεν πήρα το στρέιτ μονογαμικό πρότυπο από τους γονείς μου;
Γιατί πολύ απλά η ομοφυλοφιλία ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΛΟΓΗ! Σε βρίσκει αυτή, δεν την βρίσκεις εσύ...

http://gaynewsingreek.blogspot.com/2012/03/blog-post_6148.html

http://gaynewsingreek.blogspot.com/2011/10/blog-post_24.html

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2012 στις 12:11 π.μ.

Ευχαριστώ για τη διόρθωση. Συμφωνώ με τον όρο προσανατολισμός. Ίσα δικαιώματα σε όλους. mitsos175.

Ανώνυμος
5 Μαΐου 2012 στις 10:21 π.μ.

Αντισταλινικέ ομοφυλοφιλε, λες
"όλες οι επιστημονικές έρευνες έχουν αποδείξει ότι ΔΕΝ επηερεάζεται ο σεξουαλικός προσανατολισμός των παιδιών που μεγαλώνουν σε ομογονεϊκές οικογένειες"
αν μου επιτρέπεις μια μικρή διόρθωση είναι πολλές οι έρευνες ποθ το δείχνουν αυτό, σίγουρα όμως όχι όλες, αφού είναι εξίσου πολλές και οι έρευνες που δείχνουν το αντίθετο.
Η αλήθεια είναι ότι η επισστημονική κοινώτητα δεν μπορεί να απαντήσει μέχρι σήμερα με σιγουριά αν κάποιος γεννιέται ή γίνεται ομοφυλόφιλος.Δεν υπάρχει, δηλαδή, μια κοινή παραδοχή μεταξύ των ειδικών σχετικά με τους ακριβείς λόγους που ένας άνθρωπος αναπτύσσει ετεροσεξουαλικό ή ομοφυλοφιλικό προσανατολισμό. Η σεξουαλική δυναμική είναι εξαιρετικά σύνθετη και αν και έχει πραγματοποιηθεί πληθώρα μελετών, οι οποίες ερευνούν τις πιθανές γενετικές, ορμονικές, αναπτυξιακές, κοινωνικές και πολιτισμικές επιρροές, δεν υπάρχουν ευρή­ματα που να οδηγούν σε ασφαλή συμπε­ράσματα. Αρκετοί επιστήμονες πιστεύουν ότι τόσο η φύση όσο και η ανατροφή παίζουν εξίσου σημαντικό, αλλά και περίπλοκο ρόλο στην ανάπτυξη της ομοφυλοφιλίας. Άλλοι δίνουν βαρύτητα στους γονιδιακούς παράγοντες, ενώ ορισμένοι θεωρούν καταλυτική μόνο την επίδραση του περιβάλλοντος.
Εγώ δεν είπα ποτέ ότι κατ'ανάγκη ένα παιδί που μεγαλώνει σε ομογονεϊκή οικογένεια "επιλέγει" ομοφυλοφιλικό σεξουαλικό προσανατολισμό. Όμως ακόμα και οι ψυχίατροι που δέχονται τον βιολογικό παράγωντα στον καθορισμό του σεξουαλικού προσανατολισμού, δεν αρνούνται ότι και το περιβάλλον παίζει καταλυτικό ρόλο.
Άρα παρουσιάζοντας μου την μία μόνο πλευρά ( την πλευρά που σε συμφέρει) δεν κατευνάζεις τις ανησυχίες μου. Με μια μικρή έρευνα ο καθένας μπορεί να δει οτι αυτό που λες δεν είναι ούτε απόλυτα λάθος ούτε κ ολότελα σωστό. Μάλιστα δεν είναι και λίγοι οι ίδιοι οι ομοφυλοφιλοι που προβληματίζονται στο ζήτημα της ιυοθεσίας.
Τέλος για να κλείσω εσύ μπορεί να μην ένιωσες οτι δεν είχες επιλογή στο θέμα αυτό, όμως μπορείς να είσαι σίγουρος ότι δεν υπήρξαν και περιβαλλοντικοί παράγοντες που σε επιρρέασαν ασυνείδητα;
Μικρή Κομμουνίστρια

Μάρκος
5 Μαΐου 2012 στις 3:17 μ.μ.

Επειδή μιλάτε εδώ για Χριστιανούς Ορθόδοξους μόνο.Υπάρχουν και μειονότητες καθολικών και διαμαρτυρόμενων στην Ελλάδα.Επειδή ανήκω στους δεύτερους δηλώνω πως ψηφίζω ΚΚΕ.Η μεγάλη πλειοψηφία των 15 χιλιάδων ευαγγελικών -διαμαρτυρόμενων στην Ελλάδα και ομογενών σε ΗΠΑ-ΚΑΝΑΔΑ είναι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.Υπάρχει και ομάδα μερικών νέων που ανήκω.Είμαστε ενάντια στον συντηρητισμό της εκκλησίας μας και της κάθε εκκλησίας.Πιστεύουμε στον Χριστό.Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της προστασίας των δικαιωμάτων όλων.Διαφωνούμε με τα σύμφωνα συμβίωσης των ομοφυλόφιλων ζευγαριών.Δεν είμαστε ομοφοβικοί ρατσιστές.Είμαστε εθελοντές και βοηθάμε μετανάστες και φτωχούς ανεξάρτητα σεξουαλικών προτιμήσεων.

Απέχουμε συνήθως από τις εκλογές.Σε αυτές εγώ και άλλοι ψηφίσουμε ΚΚΕ με τη λογική αυτή. Βρίσκεται πιο κοντά στην κοινωνία. Στα θρησκευτικά ζητήματα πιο πολύ μας εμποδίζουν ορθόδοξοι φονταμενταλιστές όπως ο Παπαθεμελής και άθεοι που κάνουν τους Χριστιανούς όπως Καρατζαφέρης.Το ΚΚΕ έχει άθεους.Και ο συριζα έχει και όλα τα κόμματα λίγο ή πολύ.
Άρα για μας κριτήριο ψήφου είναι το κοινωνικό και οικονομικό πρόγραμμα του.Ο καπιταλισμός έχει φέρει κρίση αξιών.Έχει φέρει φτώχεια και ανεργία. Στηρίζουμε ΚΚΕ ως νέοι και νέες.Αντιδρούμε στους συντηρητικούς γονείς μας.

Αντισταλινικός κομμουνιστής ομοφυλόφιλος
5 Μαΐου 2012 στις 4:12 μ.μ.

ΟΚ.
Ας το δεχτώ ότι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε ομογενεϊκές οικογένειες "επηρεάζονται από το σεξουαλικό προσανατολισμό των γονιών τους" (που δεν ισχύει βέβαια, αλλά λέμε, ααααν ίσχυε).

Και ποιό είναι το πρόβλημα με το να "επηρεαστούν" αυτά τα παιδιά και να "γίνουν" ομοφυλόφιλοι;
Είναι κάτι το κακό η ομοφυλοφιλία;
Προφανώς και ΟΧΙ!
Άρα;
Άρα προς τι η φασιστικού τύπου απαγόρευση για τα ομόφυλα ζευγάρια να παντρεύονται και μεγαλώνουν και παιδιά, είτε με υιοθεσία είτε με κανονική γέννα σε ό,τι αφορά τις ομοφυλόφιλες γυναίκες.

Κάτι δε στέκει σ' αυτά που λες...
Μάλλον ΕΣΥ παρουσιάζεις την μία μόνο πλευρά.
Και το χειρότερο;
Παρότι κομμουνίστρια, ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των δικαιωμάτων μιας μειονότητας, ενώ εσύ η ίδια ανήκεις στη μη καταπιεζόμενη πλειοψηφία.
Αν αυτός είναι ο "κομμουνισμός" σας,
ευχαριστώ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΩ!

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Ο Λ Ω Ν ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ!!

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2012 στις 5:31 π.μ.

1) Δεν είπα οτι ντε και καλά επηρεάζεσαι από τους γονείς, αυτό από το οποίο μπορεί να επηρεαστεί κανείς μπορεί να είναι και εντελώς άσχετο φαινομενικά όπως ακριβώς μπορεί να είναι γεννετικό η ορμονικό, και δεν το λέω εγώ, οι ίδιοι οι επιστήμονες έχουν χαρακτηρίσει το θέμα ως "περίπλοκο".
2)Οχι η ομοφυλοφιλία δεν είναι κάτι κατ'ανάγκη κακό και είναι σεβαστή εφόσον ήδη υπάρχει, αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι θα παροτρίνεις π.χ. το παιδί σου να γίνει ομοφυλόφιλος, είναι μια ιδιεταιρότητα την οποία οφείλει μεν ο καθένας μας να σεβαστεί αλλά στην τελική δεν θα το προωθήσεις και ως πρότυπο και νομίζω οτι κι εσύ ο ίδιος καταλαβαίνεις γιατί το λέω αυτό.
3) Ως προς το ζήτημα του γάμου ειλικρινά δεν με απασχολεί, δεν πιστεύω στον θεσμό του γάμου και δεν χρειάζομαι κανένα χαρτί από την εκκλησία, την πολιτεία ή οποιονδήποτε άλλο εκμεταλλευτικό φορέα να κατοχυρώσει την σχέση που έχω με τον σύντροφο μου, αρκεί να είμαι εγώ καλά μαζί του. Αν θέλετε λοιπόν να παντρέυεστε προσωπικά δεν σας στέκομαι εμπόδιο, δικαιωμά σας!
4) Προσωπικά δεν απαγορεύω φασιστικά τίποτα, απλά εκφράζω την άποψη μου, ας την εκφράσει στην τελική και όλος ο κόσμος είτε με δημοψήφισμα είτε με οποιονδήποτε δημοκρατικό (-λαοκρατικό προτιμώ) τρόπο να λήξει το θέμα. Αν και η αλήθεια είναι ότι την μεγάλη πλειοψηφία του κόσμου την απασχολούν πολλοί πιο άμεσα και σοβαρα ζητήματα (ζητήματα επιβίωσης με όσα γίνονται σήμερα) για να ασχοληθεί με κάτι τέτοιο.
5)Δεν παρουσιάζω τίποτα μονόπλευρα γιατί δεν έχω να κερδίσω σε προσωπικό επίπεδο τίποτα ούτε από τη μία ούτε απο την άλλη πλευρά. Απλά λέω την άποψη μου!
6)λες "Παρότι κομμουνίστρια, ΣΤΡΕΦΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ των δικαιωμάτων μιας μειονότητας, ενώ εσύ η ίδια ανήκεις στη μη καταπιεζόμενη πλειοψηφία"
Επειδή προφανώς δεν ξέρεις τι είναι κομμουνισμός να σου εξηγήσω κάποια βασικά πράγματα. Ο κομμουνισμός δεν υπερασπίζεται τις "μειονότητες". Ο κομμουνισμός υπερασπίζεται την εργατική τάξη η οποία ενώ είναι πλειοψηφία γίνεται θύμα εκμετάλλευσης και καταπίεσης από την μειοψηφεία που κρατάει τον πλούτο στα χέρια της και κάνει κουμάντο. Ο κομμουνισμός στοχεύει στη δικτατορία του προλεταριάτου, δηλαδή την επίβολή της εξουσίας των εργαζομένων (που ξαναθυμίζω οτι είναι πλείοψηφία) σε αυτούς που μέχρι τώρα τους καταπίεζαν(και είναι μειοψηφία).
Θεωρεί την εργατική τάξη πρωτοπόρα δύναμη γιατί είναι αυτή που παράγει τον πλούτο σε μια χώρα και γιατί σε όλη την ιστορία της ανθρωπότητας αυτή είναι που με τους αγώνες της οδηγούσε πάντα την κοινωνία μπροστά. Παλεύει για να καλύψει ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και συγγνώμη που στο λέω έτσι ωμά, το να ιυοθετούν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ.
Όταν λύσουμε όλα τα άλλα έλα άμα θέλεις έλα να το ξανασυζητήσουμε. Τώρα με απασχολούν πολύ πιο άμεσα και βασικά ζητήματα, όπως το οτι ο πατέρας μου στα 55 του είναι άνεργος, η μάνα μου δουλεύει με ημιαπασχόληση για 200 ευρώ τον μήνα (όπως και η αδερφή μου και εκατοντάδες άλλοι άνθρωποι γύρω σου, που θα μπορούσες να τους δεις αν έβγαινες απ΄τον μικρόκοσμο που κατοικείς), τελειώνω τις σπουδές μου με τα χίλια ζόρια δουλεύοντας 12ωρο ανασφάλιστη παράλληλα γιατί τα έξοδα σπουδών ακόμα και σε μια δημόσια σχολή (ΑΕΙ-ΤΕΙ) είναι τρελά όταν δεν υπάρχουν εστίες να μείνεις και πρέπει να νοικιάζεις, το οτι η σχολή μου (παρότι κρατική) δεν δίνει κανένα επαγγελματικό δικαίωμα στους αποφοίτους αλλά και να έδινε ακόμα, στον κλάδο των κατασκευών όπου ανοίκω απλά δεν υπάρχει πλέον δουλειά άρα είμαι καταδικασμένη (όπως και πολλοί άλλοι) να πάρω ένα πτυχίο-διαβατήριο για την ανεργεία,το οτι δεν έχω ασφάλιση, το οτι δεν μπορώ να έχω καμία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αφού και το νοσοκομείο στην πόλη μου κλείνει και τελος το ότι ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΜΕ ΣΕΝΑ ΕΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΥΣΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΠΑΙΔΙ, ΔΕΝ ΜΟΥ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΩ ΤΙ ΝΑ ΤΟ ΤΑΪΣΩ!!!

Αν λοιπόν είσαι εργάζόμενος και βιώνεις εργασιακή εκμετάλλευση και τα αντίστοιχα παραπάνω προβλήματα , ψάξ'το λίγο παραπάνω και θα δεις οτι ο κομμουνισμός σε συμφέρει.
Αν πάλι οχι τζάμπα συζητάμε τόση ώρα...

Ανώνυμος
6 Μαΐου 2012 στις 5:50 μ.μ.

φτυνοντας τισ εκλογες ,φτυνοντας τις αυταπατες..

Αντισταλινικός κομμουνιστής ομοφυλόφιλος
7 Μαΐου 2012 στις 12:49 π.μ.

"Παλεύει για να καλύψει ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ και συγγνώμη που στο λέω έτσι ωμά, το να υΙοθετούν οι ομοφυλόφιλοι παιδιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΑΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ."

Σ' ευχαριστώ πολύ για την φράση αυτή, αγαπητή μικρή "κομμουνίστρια".
Είναι η πρώτη φορά μετά τις 7 σήμερα, που χαίρομαι που ΠΑΤΩΣΕ το ΚΚΕ.
Άντε γεια...
Η Ιστορία σας έχει ΗΔΗ ξεπεράσει.
Το ίδιο σας έχει ξεπεράσει και ο Κομμουνισμός (καλά αυτό δεν είναι καινούριο - από τη δεκαετία του 30 πάψατε να είστε κομμουνιστές και γίνεται απλά ΣΤΑΛΙΝΙΚΟΙ αντεπαναστάτες).

Έχει δίκιο η αρχηγός σας.
ΠΟΤΕ δεν πρόκειται να συνεργαστούμε.
Και αυτή τη φορά,
εμείς (οι υπόλοιποι και πραγματικοί κομμουνιστές) είμαστε που δεν το θέλουμε περισσότερο.

Ο ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ Ο Λ Ω Ν ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ

Ανώνυμος
7 Μαΐου 2012 στις 5:50 μ.μ.

Πριν από ενα χρόνο, σε οργάνωση του ΚΚΕ στη Δυτική Αττική, τέθηκε ζήτημα σε μελος του, που διατηρούσε στενη φιλική και οικογενειακή σχεση με κληρικό, την άμεση διακοπή οποιασδήποτε σχεσης η θα ακολουθούσε η διαγραφή του!!! Ουτε λίγο ουτε πολύ ο Ιερωμενος κατηγορήθηκε από το ΚΚΕ για κατασκοπία!!!! Το αποτέλεσμα ήταν μετα την αρνηση του μέλλους να αποκυρήξει τον "κατασκοπο.." η άμεση διαγραφή του!!!! Τι να λέμε τώρα....

Αντισταλινικός κομμουνιστής ομοφυλόφιλος
23 Μαΐου 2012 στις 2:35 μ.μ.

@ Μικρή Κομμουνίστρια

Η ομογονεϊκότητα υπάρχει ΚΑΙ στα ζώα. Δες εδώ δύο αρσενικούς πιγκουίνους που ετοιμάζονται να μεγαλώσουν ένα μικρό:
http://gaynewsingreek.blogspot.com/2012/05/inca-rafas.html

Φτάνει πια με τα ταμπού του Σταλινισμού και του Χριστιασμού!
Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι πάνω από τις "ιδεολογίες" σας...

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger