Home » , » Η υποκρισία τους χτυπάει κόκκινο

Η υποκρισία τους χτυπάει κόκκινο

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Σάββατο 12 Μαΐου 2012 | 9:00 μ.μ.

Όπως γράφαμε και σε περασμένη ανάρτησή μας το αστικό πολιτικό κατεστημένο και τα οικονομικά συμφέροντα που εκφράζει θέλει με κάθε τρόπο να αποφευχθεί μια νέα προσφυγή σε εκλογές. Δεν είναι μόνο οι δημοσκοπήσεις που βλέπουν το φως της δημοσιότητας και τους τρομάζουν (Αύριο δημοσιεύεται μια νέα δημοσκόπηση στο «Βήμα». Τα αποτελέσματα της τα βλέπουμε στο βίντεο που παραθέτουμε).
Καταλαβαίνουν ότι το πρώτο βήμα μαζικής απεγκλώβησης πλατιών λαϊκών μαζών, από τα αστικά κόμματα, που έγινε στις εκλογές, μπορεί να είναι η αφετηρία ώστε ο λαϊκός παράγοντας να βγει δυναμικά στην επιφάνεια και να μην αρκεστεί στην αποδοκιμασία της καταστροφικής μνημονιακής πολιτικής που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια, μόνο με την ψήφο του.


Και ξαφνικά οι ίδιοι που τόσο καιρό μιλούσαν ότι «η δημοκρατία δεν έχει αδιέξοδα», τώρα τρέμουν την νέα προσφυγή στις κάλπες και ενορχηστρωμένα, μιντιακό και οικονομικό κατεστημένο, όπως και τα κόμματα που το εκφράζουν, άρχισαν να μιλούν ότι οδηγούμαστε σε «χάος», «ακυβερνησία» ….

Όλα αυτά για να εγκλωβίσουν τον Σύριζα σε μια μεταμφιεσμένη μνημονιακή κυβέρνηση είτε αυτή θα λέγεται «ειδικού σκοπού», είτε «οικουμενική».
Ανακάλυψαν ξαφνικά ότι αν σχημάτιζαν μια κυβέρνηση από Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ –που αυτά τα κόμματα έχουν σημαντικές συγκλίνουσες απόψεις όπως παραδέχτηκαν οι αρχηγοί τους- έχοντας κοινοβουλευτική πλειοψηφία μια τέτοια κυβέρνηση θα ήταν σε «δυσαρμονία με την πρόσφατη εκλογική ετυμηγορία» και θα στερούταν «δημοκρατικής νομιμοποίησης»!

Εδώ είναι που η υποκρισία τους χτυπάει κόκκινο.
Αποτέλεσμα λαϊκής βούλησης ήταν η κυβέρνηση του δοτού πρωθυπουργού Παπαδήμου; 
Εχουν καμιά «δημοκρατική νομιμοποίηση» οι υπογραφές που έβαλαν Σαμαράς και Βενιζέλος δεσμευόμενοι απέναντι στους δανειστές-τοκογλύφους ότι θα οδηγήσουν τον εργαζόμενο λαό για δεκαετίες στην μιζέρια και στην φτώχια για να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα μιας δράκας ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών;

 Τελικά μπορεί να περιμένουμε κάτι από την αυριανή σύσκεψη που θα έχει ο Παπούλιας με Σαμαρά, Τσίπρα, Βενιζέλου;
(Εδώ μια σημείωση: Μαγκιά του Τσίπρα που επέβαλε αυτή την διαδικασία. Να μην γίνει δηλαδή κοινή συνάντηση των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων, αφού αρνήθηκε κατηγορηματικά να καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τον Μιχαλολιάκο. Ετσι Παπαρήγα, Κουβέλης, και ο αρχηγός της νεοναζιστικής συμμορίας θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Παπούλια.).
Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η αυριανή συνάντηση στο προεδρικό μέγαρο θα αποβεί άκαρπη.

Η σημερινή ανακοίνωση το Σύριζα δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες:

«Aπό τις δηλώσεις του κ. Βενιζέλου κατά την σημερινή συνάντηση του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, έγινε σαφές πως υπάρχει προγραμματική συμφωνία ανάμεσα στην ΝΔ το ΠΑΣΟΚ και την ΔΗΜΑΡ για τη συγκρότηση κυβέρνησης. Εκτιμούμε πως πρόκειται για μία προσπάθεια συνέχισης της μνημονιακής πολιτικής. Είναι όμως αδιανόητο και πρωτάκουστο να θέτουν ως προϋπόθεση για την συγκρότηση μιας τέτοιας κυβέρνησης, τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ που ως γνωστόν αντιμάχεται την άδικη και καταστροφική πολιτική του μνημονίου και κατέθεσε με σαφήνεια πριν και μετά τις εκλογές την δική του εναλλακτική προγραμματική πρόταση. Ας αναλάβουν λοιπόν τις ευθύνες τους απέναντι στο λαό και ας προχωρήσουν. Τα αριθμητικά δεδομένα τους το επιτρέπουν.»
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 6 σχόλια

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 9:29 μ.μ.

Που την βλέπετε τη "δυναμική είσοδο του λαϊκού παράγοντα στην επιφάνεια"; Στο 20,5 του ΣΥΡΙΖΑ που τα στελέχη του σε μια σειρά ομοσπονδίες και εργασιακούς χώρους αποδέχονται και πρωτοστατούν στη μείωση των μισθών; Πράγματι το νέο ΠΑΣΟΚ ανατέλλει, αλλά η ιστορία όπως πάντα επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα.

Πέτρος

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 12:29 π.μ.

εγω με τον ΣΥΡΙΖΑ πολλά πολλά δεν εχω και εσωτερική πληροφόρηση επίσης δεν έχω. αυτά που ακουγονται για "στελεχη του ΣΥΡΙΖΑ που πρωτοστατούν στη μείωση μισθών " δεν μπορώ ούτε να τα διαψεύσω ούτε να τα επιβεβαιώσω. ξερω όμως σίγουρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έτρωγε όλο το σιχτίρισμα το Δεκεμβρη του 2008, όταν το ΚΚΕ έπαιρνε μόνο συγχαρητήρια. ξερω επίσης ότι στις πλατείες ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν εκεί, ενω το ΚΚΕ όχι.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 2:45 π.μ.

Eίναι τώρα ανάγκη ο λαός να διορθώσει την ψήφο του ενισχύοντας το ΚΚΕ.Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε ακυβερνησία και αφήνει την εργατική τάξη απροστάτευτη με την αποδυναμώση του ΚΚΕ.Αποπροσανατολίζει το εργατκό λαικό κίνημα απο τα πραγματικά του προβληματα που θα λυθούν μόνο στην ΛΑΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ, όταν θα εξαφανιστούν οι οπορτουνιστικές σοσιαλδημοκρατικές αυταπάτες που καλιεργούν τα δεκανίκια του συστήματος και δυναμώσουν οι ταξικές δυνάμεις με πρωτοπόρους τους κομμουνιστές.
ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
ΤΟ ΚΚΕ δεν το διέλυσαν εξορίες, φυλακές και απαγορεύσεις και ούτε θα μπορέσουν να τα καταφέρουν οι νεόκοποι κυβερνήτες της πλουτοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ
Ο λαός θα στηρίξει και πάλι το ΚΚΕ που είναι ριζωμένο στη συνειδησή του με δεσμούς αίματος και αγώνων.

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 3:05 π.μ.

σοβαρευτείτε συναγωνιστες του ΚΚΕ. θα το πληρώσετε πανακριβα. η κατηγορία οτι "ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί τη χωρα σε ακυβερνησία" είναι η βασική κατηγορία των συστημικών ΜΜΕ προς το ΣΥΡΙΖΑ. Δε μπορεί να ασκείτε την ίδια κριτική με το "Βήμα" και την "Καθημερινή". δηλαδή θελετε το ίδιο πράγμα με την αστική τάξη; κυβερνηση που θα "σταθεροποιήσει τη χώρα" εφαρμόζοντας το Μνημόνιο; ακόμα δεν το έχετε καταλάβει ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του λαού απολαμβάνει την ακυβερνησία, απολαμβανει να βλέπει την αδυναμία τους να πανε για ψηφιση των νεων μετρων του Μνημονίου νο 3;

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 3:26 π.μ.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγεί την χώρα σε ακυβερνησία"... Σαν να συμφωνούν κάπως, εκεί στον Περισσό με την αστική γραμμή για άλλη μια φορά....

13 Μαΐου 2012 στις 5:59 μ.μ.

Εμένα η ακυβερνησία μου αρέσει πάρα πολύ και δεν την θεωρώ τόσο επικίνδυνη για το λαό όσο μια κυβέρνηση υπαλλήλων της πλουτοκρατίας. Επίσης η στάση μέχρι τώρα του ΣΥΡΙΖΑ, αν πάρουμε ως δεδομένο ότι έχει μπει σε ένα παιχνίδι εξουσίας με έναν λαό τρομοκρατημένο, μου μυρίζει στρατηγική και μάλιστα πολύ έξυπνη και άρα δε βιάζομαι να βγάλω συμπεράσματα. Εξάλλου να θυμηθούμε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια δυσάρεστη εμπειρία από το Δεκέμβρη του "Γρηγορόπουλου" και μπορεί να την εκμεταλλεύεται και εν τέλη θα βγάλω συμπέρασμα μόλις ανοίξει όλα τα χαρτιά του. Τέλος να πω ότι παραμένω μέλος και άρα ψηφοφόρος του ΚΚΕ (που επίσης κρατάει κλειστά τα χαρτιά του) αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι και μύωπας. Ανώνυμε των 2:45 οι κομμουνιστές δεν απαντάμε ανώνυμα και αν πάρουμε σαν βάση αυτά που μας λες, είτε πληρωμένος είσαι είτε απλά ένας μαλάκας σύντροφος.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger