Home » , , » Δημοσιογραφικά παραμύθια

Δημοσιογραφικά παραμύθια

Από mitsos175 , Δευτέρα 21 Μαΐου 2012 | 2:43 π.μ.


Για τον Ντέιβιντ Κάμερον το καταλαβαίνω. Ήπιε κάνα δυο ποτηράκια παραπάνω, ένεκα του ότι κέρδισε η Τσέλσι, νόμισε ότι είναι στο 18ο – 19ο αιώνα, τότε που οι Εγγλέζοι είχαν τις αποικίες, άρχισε κι αυτός να λέει αυτά που έλεγε η Μέρκελ. Φαίνεται είναι κολλητική η σαχλαμάρα.

Τώρα που είπα σαχλαμάρα. Έδωσε συνέντευξη και το παιδί της Μαργαρίτας!  Είπε τα τρελά του και τον έβαλε μετά η μαμά για ύπνο. Εντάξει, τόσο του κόβει, τι να κάνουμε. Ο δικηγόρος του στο Ειδικό δικαστήριο, θα επικαλεστεί το ακαταλόγιστο.

Τα μόνα που πληρώνονται αδρά, για να λένε τις κουταμάρες τους είναι τα κανάλια. Τα δελτία παραπλανήσεων μου θυμίζουν κακοπαιγμένο έργο από ατάλαντους ηθοποιούς. Πάνε να παίξουν ταινία τρόμου και βγαίνει κωμωδία.

Καταρχήν προσπαθούν να μας πείσουν πως η Αριστερά θα φέρει το τέλος του κόσμου. Ότι φταίει για όλα. Δεν έρχονται εξωγήινοι; Φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ! Δεν κάνει ζέστη; Το ΚΚΕ φταίει! Κάνει ζέστη; Κάποιοι Αριστεροί είναι μπλεγμένοι! Το μόνο που δεν μας είπαν, ότι φταίμε για την καταστροφή των Αθηναίων στη Σικελία, ή την Άλωση της Τροίας. Αλλά όπου να ναι, θα το πουν κι αυτό. Εδώ έλεγαν παλιά, ότι θα τους πάρουμε τα σπίτια. Μας πρόλαβαν οι Τράπεζες, μην ανησυχείτε για μας.

Άκουγα και γέλαγα. Είπα να πάρω και φαγητό, αλλά το άφησα, γιατί έβλεπα τις φάτσες των  φερέφωνων και μου κόπηκε η όρεξη. Έλεγαν λοιπόν, τα μαγαζιά των πλουσίων απόγονων των μαυραγοριτών, ότι τάχα η ακυβερνησία φταίει, που δεν έχει μείνει ευρώ στην τράπεζα.

Καλά, σε αυτή την περίπτωση ο ψυχίατρος προτείνει ζουρλομανδύα, αλλά πριν τους αρχίσουν στις ενέσεις, να τους πω δυο φωνήεντα. Δημοσιογραφικά παπαγαλάκια και άλλα πουλιά: Λεφτά δεν υπάρχουν στις Τράπεζες γιατί πρώτον: Τα πλούσια αφεντικά σας τα έχουν βάλει αλλού. Σε οφ σορ, στο εξωτερικό, σε ασφάλιστρα κινδύνου κλπ. Δεύτερο: Τα λίγα που είχαν οι απλοί πολίτες, τα πήραν για να πληρώσουν τα χαράτσια, όπως αυτό της ΔΕΗ ή για να ψωνίσουν κανένα λαχανικό για να φάνε.

Ακόμα, δεν υπάρχει τουρισμός, γιατί δεν υπάρχουν φράγκα, ρευστό, χρήμα. Και δεν είναι μόνο εδώ, είναι παγκόσμιο το φαινόμενο. Αφορά ένα σύστημα που λέγεται καπιταλισμός και που κάνει ακριβώς αυτό. Κρίσεις για να κερδίζουν λίγοι αετονύχηδες σε βάρος των πολλών. Οι επιπτώσεις αυτές που λέτε, είναι εδώ και δυο χρόνια τουλάχιστο. Τώρα τις πήρατε χαμπάρι; Σπίρτα είστε (Καμένα).

Ακόμα είστε χωμένοι εντελώς μες το βόθρο των σκανδάλων. Αφού, όταν ανοίγω τηλεόραση ανοίγω παράθυρο να φύγει η μυρωδιά. Τις προάλλες η γυναίκα μου, μου είπε. «Ρε συ τι έγινε; Ψόφησε κάτι στο σαλόνι;» - Τίποτα, ο Μιχαλολιάκος δίνει συνέντευξη, της απάντησα.

Αλλά η «αμεροληψία» σας, συναγωνίζεται τη βλακεία σας. Μόνο με σημαίες της ΝΔ και με μπλουζάκια τη φάτσα του Αντώνη δε βγαίνετε στα δελτία. Ξέρετε τον Αντώνη, αυτόν που πριν πάει με την Τρόικα, τον βρίζατε; Όσο για το Βενιζέλο, την παλιά μεγάλη σας αγάπη, τον ξεχάσατε. Αλλά οι ζωντανοί με τους ζωντανούς και ο Μπενύτο με το ΠΑΣΟΚ.

Βέβαια, λέτε και μια καλή κουβέντα για το τρίτο κόμμα, στα γκάλοπ. Του δίνετε «μπόνους», να φανεί τάχα διψήφιο. Δε βαριέσαι, τόσα λεφτά σας έδωσε, να μην του δώσετε και καμιά δεκαριά μονάδες παραπάνω στο γκάλοπ; Αφού έτσι κι αλλιώς, πάλι θα ξεφτιλιστούν οι δημοσκόποι το βράδυ των εκλογών.

Θέλω πολύ να ξαναδώ τις φατσούλες σας, έτσι όπως είσαστε το βράδυ της 6ης Μαΐου. Σαν να είχατε κάτσει σε παλούκι, κάνατε. Πολύ γέλιο. Θα περιμένω το βράδυ των νέων εκλογών να σας ξαναδώ, να καταπίνετε τις ύβρεις και τα ψέματα. Ωραίοι ήσασταν. Μας άρεσε που σας βλέπαμε έτσι να πονάτε. Θα το ξανακάνουμε.

Νομίζετε, ξεχάσαμε τις ταπεινώσεις, τις ειρωνείες, τους εκβιασμούς. Φταίγανε, λέγατε, όλες οι φτωχές τάξεις κι όχι οι πολιτικοί έτσι; Πλυθείτε, ετοιμαστείτε, βάλτε κάτι πιο άνετο, για το βράδυ των εκλογών. Ψηφίζουμε και ερχόμαστε.  

Σου λένε τώρα: Αν βγούμε από την ΕΟΚ (ΕΕ το ίδιο κάνει), θα καταστραφούμε. Θα πέσει μετεωρίτης, θα εμφανιστούν καβαλά στα άλογα οι καβαλάρηδες της Αποκάλυψης, θα, θα, θα…

Προς το παρόν μας «καβαλάνε» οι τοκογλύφοι του μνημονίου. Έρχονται σαν ψείρες, σαν κουνούπια και μας ρουφάν το αίμα. Αν νομίζετε ότι θα πιάσει το κόλπο και ότι θα δεχτούμε να πληρώνουμε ενοίκιο για τα δικά μας σπίτια, ή ότι θα δώσουμε κι άλλο από το μισθό μας, να πάτε να κάνετε κρύο ντους, να συνέλθετε.

Ρε σεις ποιόν δουλεύετε; Κατ αρχήν, δεν υπάρχει κανένα απολύτως χαρτί που να λέει, ότι θα μας υποχρεώσει άλλη χώρα να φύγουμε. Πέρα από αυτό όμως. Πριν μπούμε στο λάκκο με τα ευρωπαϊκά αγγούρια, δεν ήμασταν κράτος;  Ίσα – ίσα. Και τουρισμό ανταγωνιστικό είχαμε και οι αγρότες έφτιαχναν ότι γουστάρανε, κι αν δεν είχαμε και τον Αμερικάνο στο σβέρκο, θα ήμασταν ανεξάρτητοι. Τώρα μας κάθισαν στην πλάτη και οι Καουμπόηδες και οι Γερμαναράδες. Δε μας έφταναν οι διαταγές από την Ουάσιγκτον, πλάκωσε και το Βερολίνο. Ρε άντε στο διάολο και οι δυο, αφήστε μας ήσυχους.

Θα χάσουν λένε πολλά. Ποιοι αγάπες μου θα χάσουν; Ο λαός δεν έχει άλλα να χάσει. Απλά θα μειωθεί το πλιάτσικο και τα αφεντικά δε θα κλέβουν με τον ίδιο ρυθμό. Θα μείνει κάτι και για μας.

Μην είστε φαταούλες. Θα σκάσετε με τόσα που φάγατε. Κλέψατε αρκετά. Αλλά δε μου λέτε ρε σεις δημοσιογράφοι, αφού κόπτεστε τόσο για τα ομόλογα των τοκογλύφων, γιατί δεν τα πληρώνετε εσείς, ρε κουφάλες, από αυτά που παίρνετε; Εγώ δεν γουστάρω να πληρώσω. Εσύ που καίγεσαι τάχα για την παρτίδα, πλήρωσε, μη λες σε μένα. Α, αυτά τα βγάλατε με την άτιμη εργασία σας. Ε, εμείς όμως τα βγάλαμε έντιμα. Και δεν θυμάμαι να μου έδωσε κανείς λωποδύτης από σας λεφτά. Αν έχουν οι ξένοι λογαριασμούς με πολιτικούς, να πάνε να τους τακτοποιήσουν με εκείνους που τους έκαναν. Εγώ δεν πληρώνω.

Βλέπετε φερέφωνα, σας πήραμε είδηση. Εμ, μετά από τόσους εκβιασμούς και φοβέρες ότι και να πείτε δε μας κάνει εντύπωση. Συνηθίσαμε την τρομοκρατία και βγάλαμε και αντισώματα. Οπότε τζάμπα βάφεστε και στολίζεστε, τζάμπα ξελαρυγγιάζεστε να τσιρίζετε.

Κρατήστε τη φωνούλα σας, τις κραυγές σας. Θα σας χρειαστούν στο δημόσιο σοδομισμό που σας ετοιμάζει ο λαός στις εκλογές. Τουλάχιστο, τότε θα κλαίνε τα αφεντικά σας αληθινά. Άντε γεια.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

21 Μαΐου 2012 στις 10:24 π.μ.

Καλά όλα αυτά, αλλά η καλή δημοσιογραφία υποτίθεται ότι προσπαθεί να φωτίσει όλες τις πλευρές ενός ζητήματος και όχι μόνον αυτές που την βολεύουν ιδεολογικά.
Ισχύει ότι οι μεγάλοι βγάζουν τα λεφτά τους έξω, όπως ισχύει επίσης ότι ο περισσότερος κόσμος και να ήθελε να βγάλει δεν έχει. Όμως υπάρχει και ένα σημαντικό μέρος του πληθυσμού, όπως η οικογένειά μου πχ, που έχει ένα ποσό στην τράπεζα, τυχαίνει να έχει έναν λογαριασμό στο εξωτερικό (από τότε που έκανα μεταπτυχιακό στην αγγλία) και θα βγάλει έξω μέχρι και το τελευταίο ευρώ, και θα ήταν χαζός κανείς να μην το κάνει.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger