Home » , » Το σύστημα δουλεύει ...

Το σύστημα δουλεύει ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 5:18 μ.μ.

Από σήμερα άνοιξε και επίσημα η «κερκόπορτα» για την κατάργηση εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν κατακτηθεί με αγώνες και αίμα, μέσω της υπογραφής κλαδικών συμβάσεων.

Με πρόσχημα την συμπίεση του λεγόμενου «εργασιακού κόστους» παύουν να ισχύουν οι κλαδικές συμβάσεις και η αγορά εργασίας θα διέπεται από το ατομικό και όχι το πάλαι ποτέ ισχυρό συλλογικό δίκαιο.

Οι εργοδότες θα μπορούν να παρέμβουν μονομερώς στους μισθούς και να τους φέρουν στα επίπεδα της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας των 510,9 έως 820,5 ευρώ οδηγώντας σε μειώσεις μισθών που μπορεί να ξεπεράσουν και το 50%!

Και όλα αυτά την στιγμή που σύμφωνα με τα συνολικά επίσημα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας από τις 14 Φλεβάρη μέχρι τα τέλη του Μάρτη υπό την «δαμόκλειο σπάθη» της απόλυσης υπογράφτηκαν 33.133 ατομικές συμβάσεις με μέσο όρο μείωσης αποδοχών 25%.

Αυτά είναι μόνο η αρχή. Τα χειρότερα έρχονται από τον Ιούνη αν το αστικό πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο κατορθώσει να βγει αλώβητο από την κατραπακιά που δέχτηκε στις τελευταίες εκλογές και αν το μαζικό λαϊκό κίνημα εξακολουθεί να παρακολουθεί μοιρολατρικά όσα σχεδιάζουν τα αστικά επιτελεία σε βάρος του.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger