Home » , » Παίζει το τελευταίο του χαρτί το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο;

Παίζει το τελευταίο του χαρτί το πολιτικο-οικονομικό κατεστημένο;

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 14 Μαΐου 2012 | 4:34 μ.μ.

Τις δημοσιογραφικές πληροφορίες που γράφαμε εμείς χτες στην ανάρτησή μας που τιτλοφορούσαμε «Πάνε να στήσουν ένα νέο κοινοβουλευτικό πραξικόπημα;» έρχεται να επιβεβαιώσει σήμερα ένα δημοσίευμα που υπογράφει η Μαρίνα Μάνη στην ιστοσελίδα capital.gr

Πριν το αναδημοσιεύσουμε θα θέλαμε να σημειώσουμε ένα και μόνο πράγμα. Αν υλοποιηθούν αυτοί οι σχεδιασμοί των αστικών επιτελείων  -εδώ να πάρουμε υπ’ όψιν μας ότι προετοιμάζετε ήδη το έδαφος, σ’ αυτή την κατεύθυνση και δεν είναι χωρίς σημασία η δήλωση που έκανε σήμερα το πρωί στο Mega ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης,  που αναφέρθηκε ότι τα ΜΜΕ και τα think tank των τραπεζών έχουν πάρει «γραμμή» να δημιουργήσουν πανικό για κατάρρευση των τραπεζών με σκοπό να πανικοβάλλουν τον ελληνικό λαό ότι επίκειται χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή- θα μπορεί να μιλάμε πια ξεκάθαρα για αστική δικτατορία χωρίς καν την κοινοβουλευτική της μάσκα.

Το ρεπορτάζ της Μαρίνας Μάνη, όπως δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα capital.gr




Τελευταίο χαρτί Παπούλια: Κυβέρνηση προσωπικοτήτων ολιγόμηνης διάρκειας


Μετά από έντεκα ώρες επίσημων διαβουλεύσεων του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους πολιτικούς αρχηγούς και αδιάλειπτες συζητήσεις στο παρασκήνιο, η χώρα εξακολουθεί να μην έχει κυβέρνηση οκτώ ημέρες μετά τις εκλογές.

Θεωρητικά, τα περιθώρια να υπάρξει κάποια συμφωνία έχουν εκλείψει, ωστόσο οι αισιόδοξοι ελπίζουν σε ένα… καλάθι της τελευταίας στιγμής που θα φέρει την ανατροπή – αρκεί να βρεθεί ο «Πρίντεζης» που θα ανακόψει τον δρόμο προς τις νέες κάλπες.

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα,  στο «τραπέζι» παρέμενε μία μόνο πρόταση – αυτή που φέρεται να έχει προβάλλει από το Σάββατο ο Κάρολος Παπούλιας: Τον σχηματισμό κυβέρνησης εκ προσωπικοτήτων (πολιτικών, ακαδημαϊκών ή τεχνοκρατών) διάρκειας «λίγων μηνών» που θα αντιμετωπίσει τα κρίσιμα (ανοικτά) ζητήματα και θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές – ενδεχομένως το φθινόπωρο.

Κατά ορισμένες πληροφορίες μάλιστα, έχουν γίνει «επαφές» με πρόσωπο ευρωπαϊκού κύρους «που είχε εγείρει εγκαίρως ενστάσεις για την αποτελεσματικότητα της μνημονιακής συνταγής» για να αναλάβει πρωθυπουργός. Παρά την… πλούσια ονοματολογία που συνόδευσε την πληροφορία, το εν λόγω πρόσωπο παραμένει «μυστικό».
 
Στην εκδοχή μίας τέτοιας λύσης ο κ. Παπούλιας οδηγήθηκε το απόγευμα της Παρασκευής, όταν ο Λουκάς Παπαδήμος τον επισκέφθηκε και του παρέδωσε «λίστα» των καυτών εκκρεμοτήτων για το επόμενο διάστημα.
Αυτή τη λίστα, μάλιστα, την παρουσίασε και στους πολιτικούς αρχηγούς σε μία (ακόμη) προσπάθεια να βρεθεί λύση.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger