Home » » Εκδήλωση του ΜΑΑ-Κριτική στον Σύριζα

Εκδήλωση του ΜΑΑ-Κριτική στον Σύριζα

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 | 1:56 π.μ.

Το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής οργανώνει σήμερα στις 7 μ.μ στο θέατρο «Ελεύθερη Εκφραση» (Λέσβου 6 και Απειράνθου-Πατήσια) Παναττική συνάντηση των μελών αυτής της συλλογικότητας σε συζήτηση με θέμα «Το τοπίο μετά της εκλογές».

Τις τελευταίες μέρες έχουμε μια επίθεση του ΜΑΑ ενάντια στην πολιτική του Σύριζα. Την ξεκίνησε με κείμενο και δημόσιες δηλώσεις του ο Α. Αλαβάνος, την συνεχίζει το στέλεχος του Μετώπου Τάσος Σταυρόπουλος, που βάζοντας στο στόχαστρο του τον Σύριζα γράφει ανάμεσα στα άλλα στην ιστοσελίδα της οργάνωσης:

    "...Αν ο ΣΥΡΙΖΑ  επιλέξει την Ευρωζώνη και το €, αν στις επόμενες εκλογές στο δίλημμα Ευρωζώνη με χρέος και επαναδιαπραγμάτευση των μνημονίων ή διαγραφή του χρέους και έξοδο από Ευρωζώνη και €  ο Τσίπρας συναγωνίζεται  στο ποιος θα τα καταφέρει καλύτερα μέσα στο λάκκο των λεόντων, η αριστερά  και οι εργαζόμενοι θα είναι οι μεγάλοι χαμένοι.

•       Η αναμφισβήτητη νίκη του Σύριζα στις  εκλογές έχει δημιουργήσει προσδοκίες στο λαό. Αναπόφευκτο ήταν  ο δικομματισμός και τα ΜΜΕ  να κάνουν το παν, για να τον σπρώξουν να διολισθήσει  σε επιλογές που εξυπηρετεί το σύστημα.  Αν οι αντιστάσεις είναι μικρές ή από την αρχή  ήταν δεδομένη η υποχώρηση ή η υποταγή στις γραμμές του «εφικτού» είναι αναπόφευκτη, τότε το εργαζόμενοι να ετοιμάζονται να γευθούν ακόμη μία απογοήτευση. Παρά τις επιφυλάξεις που έχω, είναι πολύ θετικό η μέχρι τώρα αντίστασή του να μη συμμετάσχει σε κυβέρνηση  εθνικής ενότητας.

•    Στο δια ταύτα:
 Το ΜΑΑ  οφείλει να πει την αλήθεια: ότι η έξοδος από την κρίση περνάει μέσα από τη σύγκρουση με την Ευρωζώνη. Ο λαός έδωσε πολλά . Σηκώνει το βάρος της κρίσης, διέλυσε το δικομματισμό, αμφισβήτησε έμπρακτα στους δρόμους και  τις πλατείες την πολιτική της τρόικας, κτυπήθηκε άγρια,  λούστηκε με τόνους δακρυγόνα, προδόθηκε από τις συνδικαλιστικές ηγεσίες, αλλά τιμώρησε αυτούς που επί δύο χρόνια του επέβαλαν τον εργασιακό Μεσαίωνα.  Έφτασε η ώρα η αριστερά να σταθεί στο ύψος της και στο πλευρό του και όχι να δίνει πιστοποιητικά νομιμοφροσύνης στην Ευρωζώνη που ευθύνεται για την εξαθλίωση του κόσμου της εργασίας".
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger