Home » , » Ο σύγχρονος όρκος του ταγματασφαλίτη

Ο σύγχρονος όρκος του ταγματασφαλίτη

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 31 Μαΐου 2012 | 1:36 μ.μ.

Τέτοια εκδήλωση δουλοπρέπειας, ραγιαδισμού και αυτοεξευτελισμού όπως έκανε ο πρόεδρος του κόμματος «Δημιουργία Ξανά» με την επιστολή που έστειλε στην καγκελάριο της Γερμανίας Α. Μέρκελ, μόνο στον όρκο που έδιναν οι ταγματασφαλίτες στα χρόνια της Γερμανικής κατοχής της χώρας μας έχουμε ξανασυναντήσει.

Και αυτό το ασπόνδυλο που παριστάνει μάλιστα τον αρχηγό πολιτικού κόμματος έχει το θράσος να ζητάει την ψήφο του ελληνικού λαού.

Αποσπάσματα από την επιστολή του Θ. Τζήμερου στην Α. Μέρκελ.

Δοξάστε τον:
 
«Εξοχοτάτη
Αν ήμουν στην θέση σας θα έλεγα να πάει στο διάολο αυτή η απαίσια χώρα
. Εμείς οι σκεπτόμενοι και αξιοπρεπείς Έλληνες σας είμαστε ευγνώμονες που δεν έχετε πάρει ακόμα αυτή την θέση και εξακολουθείτε να μας στηρίζετε. Αλλά για να μπορέσουμε να σας το ανταποδώσουμε και να ξεπληρώσουμε το χρέος που συσσώρευσαν η ανικανότητα και οι μίζες των πολιτικών μας, σας παρακαλούμε: Υποχρεώστε τους (σ.σ. τους Έλληνες πολιτικούς εννοεί προφανώς) σε ένα και μόνο πράγμα. Να αλλάξουν το κράτος – τέρας που δημιούργησαν….. Βοηθήστε μας να το πετύχουμε. Απαγορέψτε στους διεφθαρμένους και ανίκανους πολιτικούς μας εσάς να εξαπατούν εμάς να εξευτελίζουν και να στερούν από τον κόσμο του αύριο το πλούτο που μπορεί να προσφέρει το αληθινό ελληνικό πνεύμα».



Τι να σχολιάσουμε εκτός ότι το παραπάνω είναι ο σύγχρονος όρκος του ταγματασφαλίτη;


 Ο ορκος του ταγματασφαλίτη


"ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ εις τον Θεόν τον Άγιον τούτον όρκον ότι θα υπακούω απολύτως εις τας διαταγάς του ανώτατου αρχηγού του Γερμανικού Στρατού Αδόλφου Χίτλερ. Ανατεθησόμενός μοι υπηρεσίας και θα υπακούω άνευ όρων εις διαταγάς των ανωτέρων μου. Γνωρίζω καλώς δια μίαν αντίρρησιν εναντίον των υποχρεώσεων μου, τας οποίας δια του παρόντος αναλαμβάνω, θέλω τιμωρηθή παρά των Γερμανικών Στρατιωτικών Αρχών."
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 9 σχόλια

Μάρκομ Ξ
31 Μαΐου 2012 στις 2:12 μ.μ.

Σ/φοι θέλει λίγο προσοχή η απάντηση στην επιστολή Τζήμερου, γιατί εκτός των εμετικών υποκλίσεων στη Μέρκελ περιέχει και κάποια πραγματικά στοιχεία που μπορούν να ακουστούν "ελκυστικά" για κάποιο κόσμο. Για παράδειγμα αναφέρει περί πελατειακού κράτους ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Αλίμονο, δεν λέω ότι έχει δίκιο. Απλά επισημαίνω ότι χρησιμοποιεί κάποια στοιχεία που είναι πραγματικά, προκειμένου να φτάσει σε βολικά για αυτόν συμπεράσματα, τα οποία για κάποιους από εμάς είναι προφανώς εσφαλμένα, αλλά δεν είναι το ίδιο εύκολο για όλους να το καταλάβουν. Μην ξεχνάμε ότι ο νεοφασίστας με τη γραβάτα είναι μανούλα στις ψευδοεπιστήμες της απάτης: μάρκετινγκ και διαφήμιση.

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 4:53 μ.μ.

Μάρκομ Ξ, διαβάζω τα σχόλια σου και εκτιμώ πολλές από τις απόψεις σου, έστω και εάν πολλές φορέςέχω διαφωνήσει έντονα μαζί σου. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα ανακάλυπτες κάτι θετικό σε αυτό το τρισάθλιο εμετικό υποκείμενο, τον ταγματασφαλίτη Τζίμερο!

31 Μαΐου 2012 στις 4:55 μ.μ.

Ακραίος νεοφιλελευθερισμός σε νέο(;) περιτύλιγμα. Δείτε εδώ μια κριτική των θέσεων της "Δημιουργίας, ξάνα!":

Θ. Τζήμερος – Δημιουργία, ξανά: πολλά κεράσια, μικρό καλάθι

Ανώνυμος
31 Μαΐου 2012 στις 6:45 μ.μ.

Τραγική παρουσία. Θα πάρει το 2αράκι του στις 17 Ιούνη και δεν θα ακούσει ξανά κανείς γι' αυτόν τον άθλιο εκπρόσωπο των εργοδοτών και των ευρωπαίων τοκογλύφων.

31 Μαΐου 2012 στις 7:37 μ.μ.

Δηλαδή, τώρα ο Τζήμερος κάνει πως δεν ξέρει ότι οι πιστώσεις που έδωσαν οι Γερμανοί και Σία είναι απλώς λογιστικές εγγραφές ενταγμένες στη λογική: Το χρήμα ως χρέος.
Μια χαρά το ξέρει. Απλώς είναι ξεφτιλισμένος ταγματασφαλίτης.

Μάρκομ Ξ
1 Ιουνίου 2012 στις 12:13 π.μ.

Προς Ανώνυμο 31 Μαΐου 2012 4:53 μ.μ.

Το περίμενα ότι μπορεί να παρεξηγηθώ. Να το ξαναπώ αλλιώς. Κάποιες κουφαλίτσες κάνουν το εξής κόλπο: χρησιμοποιούν κοινά αποδεκτές αλήθειες ή μισο - αλήθειες για να αποκτήσουν ακροατήριο και στη συνέχεια καταλήγουν σε αυθαίρετα, βολικά για αυτές συμπεράσματα. π.χ. ο λεγάμενος μιλάει στην επιστολή του για δρόμους που κόστισαν 6 φορές περισσότερο από ότι δρόμοι με ίδιες προδιαγραφές σε άλλες χώρες. Διαφωνεί κανείς σε αυτό; Στη συνέχεια όμως, δεν λέει κουβέντα για αυτούς που καρπώθηκαν αυτά τα λεφτά, δεν λέει ότι θα μπορούσε από μόνο του το δημόσιο να τους κατασκευάσει.
Αυτό λοιπόν στο οποίο ήθελα να επιστήσω την προσοχή με το προηγούμενο σχόλιό μου, είναι ότι πρέπει να κοπιάσουμε λίγο για να ανατρέψουμε επιχειρηματολογίες τύπου Τζήμερου. Δεν μπορούμε να ξεμπερδεύουμε εύκολα με ένα "έχει φασίζουσες απόψεις" (που έχει). Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν άνθρωποι εκεί έξω, που τρώμε τα ίδια σκατά, αλλά δεν είναι απαραίτητα αριστεροί και δεν μπορούν τόσο εύκολα να διακρίνουν τις φασίζουσες απόψεις. Αυτό λέω λοιπόν: πρέπει να κοπιάσουμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους να διακρίνουν το φίδι πίσω από τα ωραία λόγια, να μην τους αφήσουμε να γίνουν εύκολη βορά στα ύπουλα γεράκια του συστήματος.

Υ.Γ. Κάντε τον κόπο να διαβάσετε ολόκληρη την επιστολή. Ο ραγιαδισμός, η υποτέλεια και η απαξίωση του λαού δεν είναι τα μόνα "διαμαντάκια" που υπάρχουν εκεί μέσα... και ίσως σκόπιμα τα ΜΜΕ δεν παρουσίασαν και τα άλλα που λέει, για να νομίζει κανείς ότι εύκολα ξεμπερδεύουμε με αυτόν. Ο κος Τζήμερος, πρωοθείται υπόγεια με πολλούς τρόπους. Δεν νομίζω ότι είναι ένας τόσο εύκολα όσο νομίζουμε αποτρέψιμος κίνδυνος, χωρίς ταυτόχρονα να ισχυρίζομαι ότι είναι και ο νο1 κίνδυνος. Το ξέρουμε άλλωστε: το σύστημα έχει πολλές εφεδρείες...

Ο ΕΡΓΑΤΗΣ
2 Ιουνίου 2012 στις 8:05 π.μ.

Σύμφωνα με τις δημοσιογραφικές πληροφορίες, η επιστολή στάλθηκε τον περασμένο Οκτώβρη (2011).
Πιθανότατα η αποκάλυψή της είναι για να μαζευτεί στο μαντρί του δεξιού μετώπου καθώς τα πράγματα είναι οριακά σχετικά με το ποιο θα είνα το πρώτο κόμμα.
Η επιστολή, που στάλθηκε τη περίοδο της πτώσης Παπανδρέου, κι άρα το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών στην ημερήσια ατζέντα, ο ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΞΑΝΑ, ζήτησε επί της ουσίας , την έγκριση της Μέρκελ για να συμμετάσχει στις εκλογές.
Όσο για τη γραμμή Τζήμερου, απλά πέρασε σχετικά απαρατήρητος από τις εκλογές της 6ης Μάη αλλά όχι από τις επικείμενες εκλογές.

2 Ιουνίου 2012 στις 11:54 μ.μ.

O πραγματικός κίνδυνος είναι να μπει στη Βουλή το νεοφιλελεύθερο ανθρωπάκι, και μετά να γίνει το καλύτερο δεκανίκι ΝΔ/ΠΑΣΟΚ, με τα ψηφαλάκια του πολύτιμα για σχηματισμό κυβέρνησης Μαύρου Μετώπου. Βαράτε τον με ΟΛΑ τα μέσα...

5 Ιουνίου 2012 στις 8:33 π.μ.

Ο Κύριος Τζήμερος πρέπει εκτός από τα υπερκοστολογημένα δημόσια έργα να μας πεί και για τις επίσης υπερκοστολογημένες διαφημίσεις (Τηλεοπτικές, Ραδιοφωνικές κ.α.).Δεν γνωρίζω και πολλά, ομολογώ, για της γνώσεις της κας Μέρκελ περί τα διαφημιστικά. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι από τα 300 περίπου εκατομμύρια ευρώ που οφείλουν Ν.Δ.και ΠΑ.ΣΟ.Κ.(στην Αγροτική Τράπεζα) ένα μεγάλο τμήμα από αυτά αφορά δάνεια για αποπληρωμή διαφημιστών.
Ένας τέτοιος είναι και ο Κος Τζήμερος.
Κι ενώ οι διαφημίσεις των κομμάτων και των επιχειρήσεων, εξοφλούνται τις μετρητοίς, οι συντελεστές των διαφημίσεων (κατά κανόνα) εξοφλούνται μετά από ένα χρόνο καθιστώντας τον κάθε Τζήμερο όλο και πλουσιότερο, όλο και θρασύτερο.
Με δυό λόγια, Τζήμερε, από αυτό το σάπιο καθεστώς αποκτήσατε εσείς επαύλεις κι εγώ υπέρταση.
Για αυτό εσύ τουμπεκί κι εγώ τα χάπια μου.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger