Home » , » Μπάχαλο το πολιτικό σκηνικό

Μπάχαλο το πολιτικό σκηνικό

Από giorgis , Τρίτη 8 Μαΐου 2012 | 7:00 μ.μ.

 Μετά και τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά που απάντησε στα λεγόμενα του Α. Τσίπρα που είχαν προηγηθεί οι νέες βουλευτικές εκλογές μοιάζουν αναπόφευκτές. Ακούγονται ήδη οι ημερομηνίες για της 10 ή της 17 Ιούνη.
Με δεδομένο όμως το νέο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί είναι μεγάλο ρίσκο για τα αστικά κόμματα να ξαναστηθούν κάλπες. Γι’ αυτό δεν πρέπει να αποκλείουμε το ενδεχόμενο όταν θα γίνει διάσκεψη των πολιτικών αρχηγών υπό την προεδρία του Παπούλια, Σαμαράς, Βενιζέλος και Κουβέλης να σχηματίσουν κυβέρνηση. Δεν υπάρχει άλλη μεθόδευση για να μην ξαναστηθούν κάλπες.
Και πάλι όμως θα έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας που μόνο χάρη στον εκλογικό νόμο θα είναι πλειοψηφία στην βουλή. Όπως και να είναι Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ θέλουν με κάθε τρόπο και σ’ αυτό το σημείο είναι ειλικρινείς οι δηλώσεις τους να αποφύγουν νέες εκλογές. Ακόμα όμως και αν στηθεί ένα κυβερνητικό σχήμα όπως περιγράψαμε (Ν.Δ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) θα μπορέσει να μακροημερεύσει, με δοδομένο την πολιτική που είναι υποχρεωμένο να ακολουθήσει και επειδή θα στερείται λαϊκής νομιμοποίησης;  




Απ’ τις δηλώσεις του Α. Σαμαρά είναι φανερό ότι η Ν.Δ απέτυχε να εγκλωβίσει τον Σύριζα να συμμετάσχει σε ένα κυβερνητικό σχήμα που θα είχε σαν ευαγγέλιο τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει οι αστοί πολιτικοί ηγέτες απέναντι στην τρόικα. Γ' αυτό και ο πρόεδρος της Ν.Δ επιτίθεται με τόση οξύτητα στον Α. Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας τον αλαζόνα και αποδίδοντας του ότι οδηγεί την χώρα στο χάος.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απ' την πλευρά του δεν ήταν τόσο κάθετος όπως ο Σαμαράς και δεν θέλησε να κόψει εντελώς τις γέφυρες με τον Σύριζα. Αρκέστηκε να επαναλάβει την πρότασή του για δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τη συμμετοχή ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, επαναλαμβάνοντας ότι η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ και στην ΕΕ αποτελεί απαράβατο όρο..

Μέσα σ’ αυτό το πολιτικό σκηνικό έρχεται να προστεθεί και η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ που κινείται σε διαμετρικά αντίθετη κατεύθυνση από τις πολιτικές εκτιμήσεις όλων των άλλων κομμάτων.

Την παραθέτουμε ασχολίαστη

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου για τις δηλώσεις του Αλ. Τσίπρα 
    
   Με τις δηλώσεις του σήμερα ο Αλ. Τσίπρας χρησιμοποίησε για την επόμενη εκλογική μάχη την εντολή που πήρε, κάνοντας επιμέρους προτάσεις  με στοχευμένο προεκλογικό διάγγελμα στους πιο απελπισμένους, για να τους παραπλανήσει και να υποκλέψει ψήφους.

Πέρα από το θεμελιώδες γεγονός ότι μία κυβέρνηση δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τέσσερα - πέντε ζητήματα, αλλά τα πάντα, τα οποία ο Αλ. Τσίπρας προσπέρασε σαν να μην υπάρχουν, το ΚΚΕ υπογραμμίζει τα εξής:

Με τις προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούνται το μνημόνιο και η δανειακή σύμβαση. Παρόλα αυτά παρουσίασε ως φιλολαϊκή διέξοδο ορισμένες που συγκαλύπτουν τη γενικευμένη αντιλαϊκή επίθεση των μονοπωλίων και των κομμάτων τους, τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, όπως είναι η «Στρατηγική ΕΕ 2020», πολιτικές που είναι ενσωματωμένες και στο μνημόνιο και στη δανειακή σύμβαση.

Οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα λένε σαφώς ότι οι εργαζόμενοι θα κληθούν και πάλι να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους για το οποίο δεν ευθύνονται, ενώ ο λαός έχει ανάγκη από τη διαγραφή του χρέους. Παράλληλα αυτές οι προτάσεις αφήνουν ανοιχτό το δρόμο των ιδιωτικοποιήσεων και λυμένα τα χέρια των καπιταλιστών να επιβάλουν νέα αντεργατικά μέτρα (μισθούς των 400 ευρώ, ελαστικές σχέσεις εργασίας κ.α.). Αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια.

Οι εξαγγελίες του για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων αποτελούν συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια, μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής τους περικύκλωσης από τα μονοπώλια. 

Οι διακηρύξεις του Αλ. Τσίπρα για «παραγωγική ανασυγκρότηση με οικολογική ευαισθησία» αφορούν τον ίδιο δρόμο ανάπτυξης που οδήγησε ήδη στη βαθιά κρίση και στη χρεοκοπία του λαού, ενώ κλείνουν τα μάτια απέναντι στην Κοινή Αγροτική Πολιτική και στις συνέπειές της για τη φτωχή αγροτιά.

Η αποσιώπηση κάθε αναφοράς στις μόνιμες συμβατικές υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει οι ελληνικές κυβερνήσεις στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και στα ιμπεριαλιστικά σχέδια επέμβασης στην Ανατολική Μεσόγειο, είναι πολύ χαρακτηριστική της υπόκλισης του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ στην άρχουσα τάξη και στους διεθνείς συμμάχους της. Μια τέτοια κυβέρνηση θα περιπλέξει και θα οξύνει τα λαϊκά προβλήματα.

Ο λαός πρέπει να πάρει διαζύγιο απ' όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο», είτε φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο.

Η μάχη κρίνεται πρώτα απ' όλα μέσα στην Ελλάδα και όχι μόνο στην ΕΕ. Εξάλλου ο περιβόητος «ευρωπαϊκός άνεμος» που δήθεν φέρνει ο Ολάντ, δεν αφορά τους λαούς, αλλά την αντιπαράθεση των μονοπωλίων κάθε χώρας για κυριαρχία.

Σημ δικιάς μας: Το ΚΚΕ απέσυρε την πρώτη δήλωση που είχε κάνει το γραφείο Τύπου και ανέφερε ότι "Η επίσκεψη του Αλ. Τσίπρα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και οι δηλώσεις του μετά από τη συνάντηση δείχνουν ότι η ηγεσία του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ είναι πανικόβλητη μπροστά στην άνοδο του ταξικού εργατικού - λαϊκού κινήματος και ταυτόχρονα επιχειρεί να καλλιεργήσει στο λαό το φόβο". Αυτή η δήλωση όμως εξακολουθεί να βρίσκεται σε πολλούς ιστότοπους.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 22 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 7:15 μ.μ.

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΩ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ...
αυτη η "γλωσσα" του ΚΚΕ ειναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ...
ειπαμε, μολισ "φυγει" απο τη ζωη η γενια των σημερινων 70αρηδων και 80αρηδων το ΚΚΕ δεν θα μπαινει καν μεσα στη βουλη.
Θα το εχει προσπερασει η ιδια η ΚΟΙΝΩΝΙΑ...
ΜΑΣ ΠΡΟΔΩΣΕ ΤΟ ΚΚΕ ΤΟΤΕ (ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΒΑΡΚΙΖΑΣ)... ΜΑΣ ΠΡΟΔΙΔΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ!!!

8 Μαΐου 2012 στις 7:29 μ.μ.

Πολύ σωστά γραφείο του ΚΚΕ.. "Κοινωνική συνοχή δεν μπορεί να υπάρχει σε μια ταξική κοινωνία. Αν υπάρξει, θα σημαίνει υποταγή του λαού για να τον λιώσει ο οδοστρωτήρας των μονοπωλίων και η πολιτική που τα υπηρετεί." Σωστό.

Αλλά να σε ρωτήσω: ποιος υπεράσπιζε τη κοινωνική συνοχή το Δεκέμβρη του 08; ποιος την 20/10; ποιος δεν θα έσπαζε ούτε τζάμι;

Τα λογάκια του αλέξη μαζί τα είπατε πολλές φορές για προβοκάτορες κ τα συναφή...

Πολύ αργά για δάκρυα αλέκα. Τις ανοησίες αυτές εμεις οι εργαζόμενοι τις λουζόμαστε.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 7:30 μ.μ.

Το ΚΚΕ στον κοσμο του

8 Μαΐου 2012 στις 7:32 μ.μ.

Αλλάξτε παρακαλώ την ανακοίνωση βάζοντας τη σωστή, γιατί εκτίθεστε. Αυτός που έγραψε για "πανικούς" θεωρεί πως έχει χιούμορ.
Η σωστή:
http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_tis_dhloseis_toy_aleksh_tsipra_8/5/2012

Redpersonality
8 Μαΐου 2012 στις 7:35 μ.μ.

Που την βρήκατε αυτή την ανακοίνωση?
Εγώ αυτή http://www.mpa.gr/parties_view.php?id=22115&kind=B&doc_id=11243717&srs_id=kke ξέρω....

8 Μαΐου 2012 στις 8:06 μ.μ.

Η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ που παραθέτουμε βρίσκεται στην ιστοσελίδα του κόμματος
http://www.kke.gr/anakoinoseis_grafeioy_typoy/anakoinosh_toy_grafeioy_typoy_gia_tis_dhloseis_toy_aleksh_tsipra_8/5/2012

Η σχετική προηγούμενη ανακοίνωση που υπήρχε έχει αποσυρθεί

8 Μαΐου 2012 στις 8:21 μ.μ.

Αγαπητέ Γιώργη, επειδή οι καιροί είναι πονηροί αλλά κι επειδή θεωρώ πως δείχνετε την πρέπουσα αμεροληψία και σοβαρότητα, θα ήθελα να ελέγξετε το αν και κατά πόσο η πρώτη ανακοίνωση ήταν αυθεντική ή προϊόν ΑΡΒΧ πολέμου.
Ευχαριστώ.

8 Μαΐου 2012 στις 9:10 μ.μ.

Και την πρώτη ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΚΚΕ που είχαμε αναρτήσει και αυτή που βάλαμε τώρα τις πήραμε απ' την ιστοσελίδα του ΚΚΕ

Η μόνη εξήγηση που υπάρχει ότι η πρώτη ανακοίνωση αποσύρθηκε γιατί με την δεύτερη ανάγνωση στελεχών του ΚΚΕ χαρακτηρίστηκε άστοχη.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 10:13 μ.μ.

http://www.theinsider.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=18821:to-photoshop-tis-aygis-na-min-tromaksoyme-kai-tis-agores&catid=104:media-stories&Itemid=159

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 10:14 μ.μ.

Σύντροφοι: Όταν μιλάω για βρωμερό και τρισάθλιο πόλεμο των καναλιών σε ΟΛΗ την Αριστερά, ξέρω τι «γραμμή» έχει πέσει. Το σύστημα είναι πανικόβλητο. Κάνουν το άσπρο, μαύρο, διαστρέφοντας τα πάντα. Μη μασάτε.
Το σύστημα αλλάζει με επανάσταση. Οι εκλογές, για μένα, είναι βήμα προς αυτή την κατεύθυνση. Πολλοί σύντροφοι έχουν άλλη οπτική για τις εκλογές, σεβαστή απόλυτα. Στους αγώνες πρέπει να είμαστε ενωμένοι. Φυσικά, σεβόμενοι τη διαφορετική άποψη του καθενός.
Εκείνο που επιδιώκει το σύστημα, είναι να σπείρει «ζιζάνια» μεταξύ των εν δυνάμει συμμάχων. Το χτυπήσαμε, πόνεσε και τώρα δαγκώνει. Θα σπάει τη μασέλα του. Χτυπάτε τον καπιταλισμό και το ναζισμό αλύπητα και αδιάκοπα.
Για πρώτη φορά φτάσαμε τόσο κοντά. Δε μιλάω μόνο για το αποτέλεσμα. Αυτό ήταν φυσικό επακόλουθο των αγώνων. Εκείνο που πετύχαμε και είμαστε υπερήφανοι γι αυτό, είναι να αποδημήσουμε τα δύο κόμματα, που είχαν σκλάβους το 80% του λαού. Δεν είναι λίγο. Επιβάλλαμε εκλογές. Ανατρέψαμε αποφάσεις. Tρέψαμε σε φυγή τους κηφήνες. Χτυπηθήκαμε με το σύστημα. Δεχθήκαμε χημικά, ξύλο, ψέματα, εκβιασμούς, αλλά αντέξαμε και νικήσαμε.
Όσες φορές ήμασταν ενωμένοι, θριαμβεύαμε. Έστω και αν πολεμούσαμε από άλλες θέσεις και με άλλους τρόπους. Ο εχθρός που αντιμετωπίζουμε, δεν είναι μόνο μέσα στη Βουλή. Είναι στα κανάλια, σε γραφεία εταιριών κλπ. Είναι ένας ολόκληρος μηχανισμός. Κρατικός και παρακρατικός. Νομίζετε ότι ο Αλέξης θα ελέγχει την ΕΥΠ (ΚΥΠ); Το στρατό ή την αστυνομία;
Η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη. Και ο λαός πρέπει να είναι σε ετοιμότητα.
Τα συμφέροντα είναι ισχυρά. Ναι, τσακίσαμε τις μαριονέτες. Πολύ καλό. Μένει όμως αρκετή δουλειά. Ας ριχτούμε στον αγώνα, με αφετηρία αυτές τις νίκες, όλοι μαζί και ο καθένας με τον τρόπο του, κι ας καταφέρουμε νέα ισχυρά πλήγματα στον ταξικό εχθρό. Ο πόλεμος συνεχίζεται, αλλά αυτή τη φορά νικάμε καθαρά. mitsos175.

8 Μαΐου 2012 στις 10:16 μ.μ.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ απλή. Δε ζητούνε συγκυβέρνηση για να φέρουνε το σοσιαλισμό, αλλά στήριξη για να πετύχουν κάποια έστω μέτρα ανακούφισης του κόσμου, να κερδίσουν λίγο χρόνο να κάνουν τις συνθήκες ποιο ευνοϊκές για την αριστερά γενικότερα!

Η απλή αναλογική, η κατάργηση των χαρατσιών, των επικείμενων μειώσεων των μισθών και των αυξήσεων των ΔΕΚΟ είναι λίγο πράγμα?

Τόσα πολλά πράγματα μπορούν να γίνουν και το ΚΚΕ προδίδει τον κόσμο της εργασίας ακόμη και όταν ΔΕΝ απειλείται η ιδεολογική του καθαρότητα!?

Ε συγνώμη αλλά αυτό είναι τουλάχιστον ΠΑΡΑΛΟΓΟ! Ας μας πει τι φοβάται?
Κανείς δε θα τους κατηγορήσει ότι δεν είναι συνεπείς με το πρόγραμμα τους!

Με τι στάση τους αυτή κάνουν ζημιά!

Θα μας αναγκάσουν στο τέλος να ζούμε για καμιά 30αριά χρόνια στα μνημόνια πετώντας τη μοναδική ίσως ευκαιρία να κερδίσουμε πολλά.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 11:24 μ.μ.

εχουν και δευτερη αναγνωση τα στελεχη του κκε ? μπραβο προοδος!!

9 Μαΐου 2012 στις 12:58 π.μ.

Δυστυχώς δεν χαίρομαι που το λέω αλλά σήμερα η ανακοίνωση του ΚΚΕ έβαλε και την ταφόπλακα σε αυτό το τόσο ισχυρό λαϊκό κίνημα. Σε επόμενες ψηφοφορίες θα παλεύει να μπει στην βουλή, έχοντας μόνο ψηφοφόρους τους παλιούς καλούς εβδομηντάρηδες κουμουνιστές. Αυτό το λέω γιατί αν βοηθούσε τον τσίπρα στην συγκεκριμένη στιγμή, μόνο με το ελάχιστο στο να στηρίξουν την ανατροπή της δανειακής σύμβασης, αναπόφευκτά θα ήταν και η έξοδος από την ευρωζώνη, κάτι που έχει απαιτήσει τόσες φορές το ΚΚΕ. Δεν θα το κάνει όμως και περνάει αναπόφευκτα στην ιστορία ως ένα κοινό προδοτικό κόμμα απέναντι στο λαό. Κρίμα, γιατί το πληρώνουν για μένα και κάποια στελέχη του που τα θεωρώ κορυφάια απο όλα τα κόμματα μαζί. Αντίο ΚΚΕ, η ιστορία γράφεται΄σήμερα και θα σας συντροφεύει χρόνια.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 1:11 π.μ.

Ξαφνικά γέμισε έξυπνους ο ΣΥΡΙΖΑ. Πάντως αν γίνετε κυβέρνηση, έχετε τον Παναγόπουλο να σας στηρίζει. σας χρωστάει τόσα, από τις υπηρεσίες που τους προσφέρατε και πρόκειται να του προσφέρετε στο μέλλον. Από την μία ο Τσίπρας λέει θα καταργήσει την διάταξη του μνημονίου για την λήξη της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων αλλά ήδη τα στελέχη υπογράφουν μείώσεις μισθών μέσω νέων ΣΣΕ. Ο Τσίπρας άρχισε να μοιράζει ψωμί

9 Μαΐου 2012 στις 1:49 π.μ.

Επειδή την πάτησα και εγώ για λίγα λεπτά κάποιο σαΐνι από site Κ.Κ.Ε είχε ανεβάσει ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΣΙΠΡΑ-ΠΑΠΟΥΛΙΑ ΤΟ 2011 !!!
Η ανακοίνωση ήταν γνήσια αλλά παλιά.(Είχε τον ίδιο τίτλο).
Και άλλες φορές την έχει πατήσει η ιστοσελίδα του Κ.Κ.Ε και είχε άλλο τίτλο που παρέπεμπε σε ανακοίνωση προηγούμενων ετών...

Επικοινωνιακά σφάλματα ,αλλά για το KK4EVER.BLOGSPOT.COM αναλαμβάνω τη απόλυτη ευθύνη γιατί το πόσταρα βιαστικά από την δουλειά χωρίς να πάρω χαμπάρι ότι ήταν παλιό κείμενο...

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 11:11 π.μ.

Δυστυχώς το ΚΚΕ παίζει το παιχνίδι της αστικής τάξης και της τρόικας. Αντικειμενικά, όπως αρέσκεται να λέει στις αναλύσεις του και ανεξαρτήτως προθέσεων. Άλλωστε κι ο φαλάκρας είπε πως "ο δρόμος προς την κόλαση είναι στρωμένος με τις καλύτερες προθέσεις".

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 12:18 μ.μ.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ έχω να πω θα δείξει... Για το κκε έχω να πω ότι θα έπρεπε να ντρέπεται για την κατάντια του.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 2:49 μ.μ.

Μετά τις απειλές των Ευρωπαίων σήμερα, το ΚΚΕ φαίνεται να δικαιώνετε στο ότι εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Κάντε λίγο υπομονή γιατί έχουμε ένα μήνα μέχρι τις εκλογές. Πάντως σε περίπτωση που προκύψει σε αυτές δυνατότητα κυβέρνησης της Αριστεράς θα πρέπει να γίνει συνεργασία με τους όρους ΜΑΣ.

ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 3:29 μ.μ.

νομίζω πως το παραπάνω σχόλιο (12:18 μ.μ.) συμπυκνώνει λιτά και απολύτως επιτυχημένα την διάθεση και τις σκέψεις των περισσότερων εξ ημών.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 3:53 μ.μ.

Τα μέτρα ανακούφισης μπορεί να τα υπερψηφίσει και το ΚΚΕ. Άλλο υπερψήφιση νομοσχεδίων και άλλο ψήφος εμπιστοσύνης. Διαχωρίστε τα στο μυαλό σας, φίλοι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχει κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Υπάρχουν θέματα που πρέπει να συμφωνηθούν από τώρα, γιατί αλλιώς αύριο το ΚΚΕ θα κατηγορηθεί για αποστασία, αν άρει την εμπιστοσύνη του. Και δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ανοίγει τα χαρτιά του, λόγω επικείμενων εκλογών.

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2012 στις 2:50 μ.μ.

γέμισε ο τόπος οπαδούς
του κοινοβουλευτισμού,
του κυβερνητισμού
και φυσικά του Τσίπρα.

Ξεχάσαμε Δεκέμβρηδες,
Γρηγορόπουλους,
Αυτο-Οργανώσεις,
Ρήξεις,
Ανατροπές,
και τα ξεπουλάμε ΟΛΑ
για μερικά Υπουργεία.

Ποιοί;
Οι ίδιοι που κατηγορούσαμε το ΚΚΕ
για ξεπούλημα το '89 και στη Βάρκιζα.

Φαίνεται το ΚΚΕ,
ίσως έβαλε μυαλό από τότε.
αλλά από ότι φαίνεται
οι Αναρχο-Αριστεροί μία που τα λέγαν, μια που τα ξεχνάγανε...

11 Μαΐου 2012 στις 11:27 π.μ.

Τι ωραία που ταυτίζεις ότι κινείται αριστερότερα της αριστεράς με τον Τσίπρα. Μπράβο γενίκευση εξυπνάκια! Βολεύει;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger