Home » , » Καλά τα λόγια αλλά ....

Καλά τα λόγια αλλά ....

Από giorgis , Τρίτη 8 Μαΐου 2012 | 5:58 μ.μ.

 Αρκετά σχόλια υπάρχουν στον σημερινό «Ριζοσπάστη» για το εκλογικό αποτέλεσμα της ναζιστικής συμμορίας Χ.Α. Θα παραθέσουμε ένα απ’ αυτά και θα αφήσουμε μια περασμένη ανάρτησή μας να το σχολιάσει:

Δική τους είναι η «Χρυσή Αυγή»

Εμπλεοι υποκρισίας, κόμματα, στελέχη τους, αστικά ΜΜΕ, οδύρονται για την είσοδο της «Χρυσής Αυγής» στη Βουλή, μιλώντας για «ιστορική μνήμη» που «ασθένησε» και εκφράζοντας τον αποτροπιασμό τους για το γεγονός. Ομως το αυγό του φιδιού επωάζεται προπάντων με τη δική τους συμβολή. Δε θα αναλύσουμε εδώ το γεγονός ότι τέτοια «εκτρώματα» αποτελούν κομμάτι από τη σάρκα του καπιταλιστικού συστήματος. Ούτε θα απαριθμήσουμε τις αποδείξεις που αφθονούν στην Ιστορία για τη συνειδητή ενίσχυσή τους από το σύστημα και τα κατεξοχήν κόμματά του, όταν αυτό κρίθηκε σκόπιμο απ' τη σκοπιά των συμφερόντων της αστικής τάξης.
Θα αρκεστούμε σε ορισμένα πιο πρόσφατα γεγονότα, που αποδεικνύουν την υποκρισία όσων ωρύονται σήμερα για την άνοδο της «Χρυσής Αυγής».
-- Είναι οι ίδιοι που με κάθε ευκαιρία ανασύρουν τη «θεωρία των άκρων». Αυτοί που προκειμένου να αποτρέψουν λαϊκές δυνάμεις απ' τη συμμετοχή τους στον οργανωμένο αγώνα, δεν έχαναν την ευκαιρία να ταυτίσουν τη δράση κάθε είδους προβοκατόρων, παρακρατικών, εθνικιστών με τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος και να αποδίδουν και στα δύο τον ίδιο τάχα τυφλό στόχο, την πρόκληση του χάους.
-- Είναι οι ίδιοι που χρόνια τώρα στηρίζουν την αντικομμουνιστική εκστρατεία της ΕΕ που βασίζεται στην αισχρή εξίσωση του φασισμού - ναζισμού με το σοσιαλισμό, σαν «εγκληματικά καθεστώτα». Διαστρέβλωση που στόχο έχει να κρύψει -πέρα απ' όλα τα άλλα- ακόμα και το γεγονός ότι ο ναζισμός αξιοποιήθηκε από τις αστικές δυνάμεις της εποχής σαν δύναμη κρούσης ενάντια στην ΕΣΣΔ και ότι στην ήττα του ο Κόκκινος Στρατός είχε την πιο καθοριστική συμβολή απ' όλους τους «συμμάχους». Χτες, για παράδειγμα, το «Βήμα», στην ηλεκτρονική του έκδοση, απ' τη μια έριχνε τάχα «κλάμα» για τις επιδόσεις της «Χρυσής Αυγής» κι απ' την άλλη αναλώνονταν σε αναλύσεις του τύπου «μπορεί (...) να αλλάξει άρδην και να γίνει νέα η γηραιά μας ήπειρος, όπως το 1917 με τους μπολσεβίκους, το 1923 με τους φασίστες και το 1933 με τους ναζί»...
-- Είναι τελικά αυτοί που την ίδια ώρα που συκοφαντούσαν με ζήλο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, κανάκευαν τους «αγανακτισμένους» της πλατείας Συντάγματος, κλείνοντας σκόπιμα τα μάτια στο γεγονός ότι κομμάτι αυτής αποτέλεσε «φυτώριο» όπου «άνθισαν» οι πιο αντιδραστικές, μισαλλόδοξες θέσεις και προτάσεις. Το «οι 300 στο Γουδή» και «κρεμάλα στους προδότες», που ακούγοντας όλες εκείνες τις μέρες στην πλατεία και αναπαράγοντας από τα αστικά ΜΜΕ σαν το απαύγασμα της λαϊκής αυτενέργειας και εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική, είναι τα ίδια συνθήματα πάνω στα οποία «πάτησε» η «Χρυσή Αυγή» για να νομιμοποιήσει την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Ας αφήσουν τα σάπια και την υποκρισία. Δίκη τους είναι η «Χρυσή Αυγή», όσο κι αν τώρα προσπαθούν να την αποποιηθούν, ακριβώς για να παίξει το ρόλο για τον οποίο την προετοίμασαν και την ανέδειξαν στο πολιτικό σκηνικό. Μόνο ένα ισχυρό εργατικό λαϊκό κίνημα και πανίσχυρο ΚΚΕ μπορούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις επικίνδυνες απόψεις, να τις μετατρέψουν σε περιθωριακές και ακίνδυνες. Η «Χρυσή Αυγή» δεν αντιμετωπίζεται με αντιφασιστικά κηρύγματα και πολύ περισσότερο με την επίκληση της εθνικής ενότητας και της αντιφασιστικής συναίνεσης.

Αυτά γράφει ο σημερινός "Ριζοσπάστης"

Ας θυμηθούμε τώρα και μια δικιάς μας περασμένη ανάρτηση


Την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή του Α. Παντελεήμονα την είδαμε πολύ παραστατικά μέσα από ένα κείμενο της Μ. Βήχου που είχε δημοσιευτεί το Σάββατο.

Επανερχόμαστε σ’ αυτό το θέμα με αφορμή την σημερινή συγκέντρωση που διοργανώνουν σήμερα τα ασπόνδυλα φασιστόμουτρα στην περιοχή, αλλά να τονίσουμε και κάτι άλλο: Την απαράδεκτη στάση που κρατάει το ΚΚΕ, σ’ αυτό το θέμα.
Εντάξει, γνωρίζουμε τον σεβασμό που τρέφει το ΚΚΕ απέναντι στην αστική νομιμότητα αλλά αυτή την φορά ξεπέρασε και τον εαυτό του!!!!

Πριν προβούμε σε σχολιασμό να παραθέσουμε αυτολεξεί το ρεπορτάζ που παρουσίασε σήμερα το μεσημέρι η τηλεόραση του 902:

«Η καθημερινότητα της τρομοκρατίας των απειλών και των εκβιασμών που νιώνουν οι μετανάστες επιβεβαιώθηκε σήμερα για μια ακόμα φορά κατά την διάρκεια παρέμβασης του ΠΑΜΕ και της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης" στο αστυνομικό τμήμα του Αγίου Παντελεήμονα. Οργανωμένες φασιστικές δυνάμεις και αυτοσυστηνόμενα μέλη της Χρυσής Αυγής εξύβρισαν και επιτέθηκαν
με απειλές προπηλακισμούς και αντικείμενα στην αντιπροσωπεία καθώς και στο τηλεοπτικό συνεργείο του 902.
Με την προκλητική ανοχή της η αστυνομία επέτρεψε σε αυτή την ομάδα να εισβάλει στο αστυνομικό τμήμα και να κινηθεί απειλητικά προς την αντιπροσωπία του ΠΑΜΕ και της "Δημοκρατικής Συσπείρωσης". Στόχος των παρεμβάσεων που έγιναν επίσης πέρα από το αστυνομικό τμήμα του Αγ. Παντελεήμονα και στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας ήταν να καταγγελθούν τα κρούσματα βίας κατά των μεταναστών . Παράλληλα η αντιπροσωπεία ζήτησε από την αστυνομία να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των μεταναστών κατά την διάρκεια ρατσιστικής συγκέντρωσης που διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στον Αγ. Παντελεήμονα. Όμως καταγγέλλουν Σομαλοί μετανάστες έχουν δεχθεί απειλές ρατσιστικές ότι σήμερα μετά την συγκέντρωση θα τους επιτεθούν. Ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να προστατευτούν οι μετανάστες εγγυήθηκε ο διοικητής του αστυνομικού τμήματος Ομόνοιας».

Τι μας λέει, δηλαδή ο τηλεοπτικός σταθμός του ΚΚΕ; Ότι πήγε αντιπροσωπεία της συνδικαλιστικής του παράταξης στην μπασκηναρία που σταβλίζεται στον Α. Παντελεήμονα, για να ζητήσει από τους μπάτσους να μην επιτρέψουν «έκτροπα» απ’ τους φασίστες που θα είχαν θύματα μετανάστες, και τα μέλη του ΚΚΕ χλευάστηκαν και δέχτηκαν «προπηλακισμούς και αντικείμενα» μέσα και έξω από το κτήριο της μπασκηναρίας !!!

Και ποια είναι η αντίδραση του κομματικού μηχανισμού του ΚΚΕ; Καμιά!!! Αντί να καλέσει σήμερα μια μαζική παρουσία των μελών του στον Αγ. Παντελεήμονα για να πάρουν παραμάζωμα το συνονθύλευμα των ασπόνδυλων φασιστοειδών, να διαλύσει την συγκέντρωση τους και να τους δώσει ένα καλό μάθημα στους ρατσιστές-φασίστες, αρκείται σε ανούσιες διαμαρτυρίες και πιθανόν αν οι φασίστες χτυπήσουν μετανάστες να βγει και να καταγγείλει τον αρχιμπάτσο του Α.Τ. Ομόνοιας γιατί δεν κράτησε την δέσμευση του αφού τους «εγγυήθηκε» την «προστασία των μεταναστών».

Τι να πει κανείς; Κατάντια …

Υ.Γ  Το ότι οι δυνάμεις της αντιεξουσιαστικής-αντικαπιταλιστικής αριστεράς δεν συντονίζουν τον βηματισμό τους να δώσουν την πρέπουσα απάντηση σ’ αυτές τις φασιστικές προκλήσεις είναι μια άλλη πονεμένη ιστορία.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 13 σχόλια

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 7:15 μ.μ.

Το ΚΚΕ δεν εχει πει την τελευταια του λεξη στον ναζισμο. Δεν αρκει μονο η σωματικη επιθεση εναντιον των απογονων του Χιτλερ.
Οριστικη απαντηση στον ναζισμο και φασισμο (ακραια μορφη για την διατηρηση του καπιταλισμου) ειναι ο κομμουνισμος και η ιδεολογια που προβαλλει το ΚΚΕ.

Ανώνυμος
8 Μαΐου 2012 στις 9:07 μ.μ.

Πραγματι δεν αρκει μονο η σωματικη επιθεση,ειναι ομως απαραιτητη και κυριως απαραιτητο να γινει ΤΩΡΑ,δεν μπορει να περιμενει την ελευση του κομμουνισμου.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 12:08 π.μ.

To KKE άφησε στη Χαλυβουργία να μιλήσει ο Κασιδιάρης...τελεία και παύλα με το "κόμμα"!!!

Πολύ λίγο το Κόμμα...

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 4:47 π.μ.

Δεν αρκεί μόνο η σωματική επίθεση εναντίον των απογόνων του Χιτλερ (sic).

Αλλά τις "βρωμοδουλειές" και τη νύχτα και την μέρα, οι κολασμένοι κουκουλοφόροι που λοιδορούνται από την καθεστωτική αριστερά, τις φέρνουν εις πέρας.

Και σκάγια στα κορμιά τους, και μαχαιριές και νοσοκομεία, γι' αυτούς που δεν είναι στα κομματικά γραφεία προσπαθώντας να αναλύσουν το φαινόμενο της εκκόλαψης των αυγών...

Όσο και αν ακούγεται αβανγκαρντίστικο, η ουσία είναι, να μην κάνουν μαθήματα αντιφασισμού αυτοί που ξαφνικά ανακάλυψαν τη ρώμη, απέναντι στους αγωνιστές που έχουν δώσει την ίδια τους τη ζωή, μέσα στο μοριακό επίπεδο της κοινωνίας, στη βάση της διάολε.

Ας μας πει ο Μπογιόπουλος και ο κάθε εγκάθετος της εργατικής τάξης για το τι είναι ο καπιταλισμός (ηλίθιε...), και ας έρθουν όλοι οι καθεστωτικοί αριστεροί, να τους πούμε τι είναι ο αντιφασισμός και ο πόλεμος με τα κατακάθια του ναζισμού.

Ας αφήσουν τις μεταφυσικές τους ανησυχίες που φτάνουν μέχρι το Βατικανό και την ιερά τράπεζα, όσον αφορά την λαϊκή εξουσία που θα έρθει στην τρίτη ...απουσία, και ας απαντήσουν στο εδώ και τώρα, που τα σκουλίκια πάνε να σηκώσουν κεφάλι.

Μια χαρά κρανοφόροι-παλουκοφόροι, προστάτευσαν το κοινοβούλιο και την αστική νομιμότητα. Μήπως είναι καιρός να προστατεύσουν και τους αδύναμους και κατατρεγμένους αυτής της κοινωνίας; Τους μετανάστες ίσως;

Μήπως, λέω μήπως...

mikeB

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 7:16 π.μ.

Δυστυχώς όλοι μας έχουμε ευθύνη για την άνοδο των φασιστών. Ευθύνη ανάλογη με τις δυνάμεις και την ιστορία εκάστου. Και καλό είναι καθένας να τις δει και να κάνει την αυτοκριτική του.
Ασφαλώς δεν πιστεύω ότι το ΚΚΕ έχει πει την τελευταία του λέξη στο ναζισμό αλλά μέχρι τώρα τόσο σε επίπεδο κόμματος όσο και σε επίπεδο μελών (ενν. στην προσωπική μου επαφή με αυτά) δεν έχει δώσει την αναμενόμενη (και επιβεβλημένη)σημασία στο φαινόμενο.

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 12:00 μ.μ.

ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΕΓΕΡΣΟΥ!

Το ΚΚΕ-οπως και η πλειοψηφια της Αριστερας-υποτιμησαν τη φασιστικη απειλη.Το τετραμηνο ρατσιστικου κρεσεντο απο τις τηλεορασεις και κυριως η ελλειψη απαντησης απο πλευρας της Αριστερας,οδηγησαν τα πιο πληβειακα στρωματα της κοινωνιας,τους λιγοτερο συνδεδεμενους με αγωνες και ταυτοχρονα τους πιο φοβισμενους να ψηφισουν τους φασιστες στελνοντας τους στη βουλη.Το κολπο του Αγιου Παντελεημωνα,να κανει πισω το κρατος αφηνοντας τους ναζι να οριζουν την περιοχη,να πεσουν οι αντικειμενικες αξιες των ακινητων εκει και να τα αγορασουν μετα για ενα κομματι ψωμι οι μεγαλοεργολαβοι(οπως εγινε με το Γκαζι,στη θεση των μεταναστων νταβαντζηδες και μπουρδελα)ειναι καλα στημενο.ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Α.Ε.θα δωσουν και κανα μεροκαματο φυλαξης σε κανα ανεργο και θα φτιαξουνν ετσι τον μηχανισμο τους που θα τους ψηφιζει και θα τους στηριζει και εμεις ακομα θα λεμε-πως γινεται να υπαρχουν στο Διστομο 340 που ψηφισαν ναζηδες?ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΛΟΙ ΟΡΘΙΟΙ! ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕ ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΡΙΝ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΣΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΞΑΝΑ!

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 12:28 μ.μ.

"Το ΚΚΕ δεν εχει πει την τελευταια του λεξη στον ναζισμο";;; Ας τους πει κάποιος πως άργησε λιγάκι... Ένα φου να είχε κάνει το παμε στον Αγ. Παντελεήμονα, ή έστω να είχε μια στοιχειώδη ενασχόληση το "κόμμα" με το θέμα, τα πράγματα θα ήταν πολύ διαφορετικά... Μάλλον όμως για κάποιους δεν έχουν τόση σημασία άνθρωποι που δεν έχουν ψήφο... Συγχαρητήρια αξίζουν σε κομμάτια της Αριστεράς, και όχι μόνο, που υπερασπίστηκαν το πιο αδύναμο κομμάτι της εργατικής τάξης, τους παράνομους μετανάστες, βάζοντας τα με μπάτσους, φασίστες, κανάλια κτλ, και ουσιαστικά βλάπτοντας το "εκλογικό" και "κοινωνικό" τους προφίλ, παρουσιαζόμενοι από τα κυρίαρχα μέσα ως τρομοκράτες ανθέλληνες...

Ανώνυμος
9 Μαΐου 2012 στις 3:34 μ.μ.

Αντιγράφω ένα σχόλιο με το οποίο σε γενικές γραμμες συμφωνώ, από μπλογκ >>

"Έτσι έλκει μία σειρά ανθρώπων που επιθυμούν μία ριζική ανατροπή του σημερινού καθεστώτος, και μπερδεύουν τη καφρίλα με τη ριζοσπαστικότητα. Η ΧΑ είναι νόθο παιδί του μηδενισμού της ελληνικής κοινωνίας, της στείρας εχθρότητας στη πολιτική. Το παιδί αυτό όμως δεν θα μακροζωήσει. Ο ελληνικός λαός δεν ήταν ποτέ φασιστικός, ποτέ δεν αγκάλιασε τέτοια ιδανικά, ακόμη και σε δυσκολότερες περιόδους. Δεν ψήφισε την ΧΑ για τα πιστεύω της, και ούτε και ποτέ θα το κάνει. Αντίθετα, μόλις δει το πραγματικό της πρόσωπο, θα τη στείλει πίσω στην ανυπαρξία.

Υπάρχει και ένας ακόμη λόγος που η ΧΑ ισχυροποιήθηκε, ίσως ο πιο σημαντικός και ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Είναι το γεγονός, ότι η ΧΑ ήταν το μόνο κόμμα που δούλεψε άμεσα μέσα στη κοινωνία, που έκανε δηλαδή δουλειά βάσης, σε γειτονιές, που προσπάθησε να αντικαταστήσει το κράτος εκεί που κατέρρεε, και συγκεκριμένα στον τομέα της ασφάλειας. Σαν επιδημία εξαπλώθηκε στην Ελλάδα η φήμη ότι η ΧΑ προσφέρει προστασία σε ανυπεράσπιστους πολίτες. Από εδώ παίρνουμε και ένα ακόμη μάθημα: πόσο παραμελούν τα παραδοσιακά κόμματα την ανάγκη να συμβάλλουν στην οργάνωση και στη προστασία του λαού σε μία τόσο δύσκολη περίοδο. Αναλώθηκαν σε πολιτικές υποσχέσεις, και πολύ λίγο προσπάθησαν να κατέβουν στις γειτονιές, να φτιάξουν δομές αλληλεγγύης, αλληλουποστήριξης και βοήθειας. Μιλάει η αριστερά για ένα νέο ΕΑΜ και νομίζει ότι το ΕΑΜ ήταν απλά κάποια κόμματα που ενώθηκαν. Ξεχνά ότι αυτό που έκανε το ΕΑΜ πανίσχυρο μαζί με την ένοπλη αντίσταση ήταν το γεγονός ότι βοήθησε στην ίδια την οργάνωση και προστασία του λαού ώστε να αντιμετωπιστούν άμεσες ζωτικές ανάγκες. «Το ΕΑΜ μας έσωσε απ’τη πείνα…». Τί έκαναν τα κόμματα για τη πείνα, την ανασφάλεια, την ανεργία, τη κατάθλιψη, εκτός από το να υπόσχονται έναν άλλο κόσμο αφού εκλεγούν; Το μόνο κόμμα που έκανε στη πράξη κάτι, συγκεκριμένα για το σημαντικότατο θέμα της ασφάλειας που όλοι οι άλλοι τείνουν να παραμελούν, ήταν δυστυχώς η ΧΑ. Εμφανίστηκε έτσι ως το μόνο κόμμα που πραγματικά νοιάζεται και βοηθά το λαό.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2012 στις 12:30 μ.μ.

Πιστεύω πως η μάχη με τον φασισμό δεν γίνεται (μόνο) σε επίπεδο άμεσης σωματικής βίας. Είναι πρωτίστως μάχη ιδεών.

Όσο η Αριστερά σε όλες της τις εκφράσεις στρουθοκαμήλιζε μπροστά στο ζήτημα της μετανάστευσης, όσο άφηνε να αιωρούνται χαζές συνομωσιολογίες περί Εβραίων, και όσο δεν συγκρούταν με την λογική του "Γουδιού" της κρεμάλας, των 300 κλεφτών άφηνε να τρέφεται η Χ.Α.

Ανώνυμος
10 Μαΐου 2012 στις 5:02 μ.μ.

οταν πριν απο χρονια ηταν 150 ατομα και οι αναρχικοι παλευαν καθημερινα μαζι τους κανενας εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων δεν ασχοληθηκε.επιθεσεις σε καταληψεις,μαχαιρωματα σε αναρχικους και μεταναστες,πυροβολισμοι μεκαραμπινα εξω απο τα γραφεια τους στη σολωμου και ποσα αλλα.που ηταν η αριστερα τοσα χρονια να συγκρουστει με τους ναζι?ας σταματησω να γκρινιαζω τωρα και ας καλεσω ολο τον κοσμο σε αμεση αντιπαραθεση με τους ναζι!να τους τσακισουμε στο δρομο!να τους κοψουμε τυα φτερα πριν πεταξουν!ως προς το κκε δεν εχω να πω τιποτα!βαρεθηκα!ειναι αθλιοι!

Ανώνυμος
12 Μαΐου 2012 στις 4:27 μ.μ.

τοσα χρονια ρε παιδια ολοι ελεγαν ελα μωρε 100 μαλακες ειναι!τ μεγαλο ελλειμα της αριστερας και της αναρχιας στο ζητημα της μεταναστευσης ανοιξε το δρομο στυος ναζι να κανουν τη δουλεια τους!ε ηρθε η ωρα να τους ακισουμε ολοι μαζι!

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 4:42 μ.μ.

Το πραγματικό πρόβλημα ξέρετε που βρίσκεται; Είναι στο ότι όλες οι αντικαπιταλιστικές δυνάμεις της χώρας είναι σκορποχώρι! Όλοι, πάντα, βρίσκουν διάφορα θεματάκια για να "χτυπήσουν" το ΚΚΕ!
Δώστε τη δύναμη που χρειάζεται στο ΚΚΕ μέσα στη Βουλή και κυρίως υποστηρίξτε μας στους δρόμους!!
Πιστεύω πως είναι ανώριμο να απαιτείς να χτυπήσει το ΠΑΜΕ την όποια συγκέντρωση. Αυτό περιμένει η αστική τάξη για να διαλύσει με κάθε τρόπο και μέσο τους κομμουνιστές και μάλιστα να έχει και το δίκιο με το μέρος της στα μάτια του κόσμου αλλά και νομικά! Ευελπιστώ πως κάποια στιγμή θα το καταλάβουν αυτό όλοι όσοι υποστηρίζουν τακτικές που αναμένει η αστική τάξη σαν δώρο εξ' ουρανού.
Και να μην ξεχνάτε ποτέ το εξής: η εξουσία είμαστε εμείς και όσο εμείς δεν οργανώνουμε μαζικά τους αγώνες μας με το ΚΚΕ, τότε, δεν υπάρχει προοπτική. Οι όποιες διαφορές έπονται και εμείς τις έχουμε αναγάγει σε κύρια ζητήματα με αποτέλεσμα ο καπιταλισμός να ισχυροποιείται! Με στεναχωρεί το γεγονός να βλέπω αντικαπιταλιστές να προσπαθούν με λύσσα να βρουν το οτιδήποτε στην εφημερίδα ή στο κανάλι τού ΚΚΕ για να το παρατηρήσουν και ακόμα χειρότερα, με την όποια ευκαιρία, να το χλευάσουν… κρίμα. Χρόνια το ζω αυτό και μετά βρείτε μου έναν τρόπο για να αισιοδοξώ…
Ισχυροποιήστε το ΚΚΕ παντού με κριτική άποψη και οι όποιες μικροδιαφορές ας συζητηθούν μετά την ανατροπή του καπιταλιστικού συστήματος, μέχρι την ημέρα αυτή όλες αυτές οι επιθέσεις αλλά και το πλήθος κομμουνιστικών κομμάτων ισχυροποιεί τους καπιταλιστές απόλυτα και ξεκάθαρα!

Ανώνυμος
13 Μαΐου 2012 στις 10:14 μ.μ.

Ο φασισμός, είναι η πολιτική έκφραση της πιο αντιδραστικής μερίδας του κεφαλαίου, γι' αυτό το πιο αποτελεσματικό χτύπημά του, είναι το χτύπημα και η εξαφάνιση του ίδιου του κεφαλαίου και του συστήματός του. Τότε μόνο,μπορείς να μιλάς για εξάλειψη του φασισμού. Εως τότε, καλό είναι να δουλεύουμε συγκεντρώνοντας δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση.Πρώτα και κύρια μέσα στο εργατικό κίνημα και στους τόπους δουλειάς και χτυπώντας ιδεολογικά κάθε άποψη που καλλιεργεί τον εθνικισμό και το ρατσισμό, παντού, όπου κιαν εμφανίζεται, όποια μορφή κι αν εχει. Γιατί τόσα χρόνια, μετά τη χούντα, αλλά και στη διάρκειά της, μόνο ξώφαλτσα τα αντιμετωπίζαμε για να μην πω καθόλου !! Η καλύτερη απάντηση στο φασισμό είναι η πάλη για το σοσιαλισμό .

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger