Home » , » ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ...

ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ...

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012 | 5:57 π.μ.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ

    ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ...

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 12 Ιούνη, συμμορία της Χρυσής Αυγής εξαπέλυσε άγρια ρατσιστική  επίθεση σε σπίτι Αιγυπτίων αλιεργατών στο Πέραμα. Αφού ξυλοκόπησαν τους τέσσερις   ενοίκους, αφήνοντας αναίσθητο και ετοιμοθάνατο έναν από αυτούς, συνέχισαν το καταστροφικό τους έργο, προκαλώντας φθορές στο σπίτι και σε δύο σταθμευμένα αυτοκίνητα  έξω από αυτό.

Το γεγονός αυτό δεν αποτελεί μεμονωμένο, ούτε τυχαίο περιστατικό. Εντάσσεται στην αιματοβαμμένη προεκλογική εκστρατεία της Χρυσής Αυγής, η οποία περιλαμβάνει στην ατζέντα της δολοφονικές επιθέσεις εναντίον μεταναστών αλλά και αγωνιστών του κινήματος. Η Χρυσή Αυγή μετά τα υψηλά  εκλογικά ποσοστά που σημείωσε στο Πέραμα, νομίζει ότι έχει τη δυνατότητα να ελέγξει την περιοχή και να σπείρει τον τρόμο σε όλους τους εργάτες, μετανάστες και Έλληνες. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο, ότι λίγες ώρες πριν τη φασιστική  δολοφονική επίθεση, ο υποψήφιος βουλευτής της Χρυσής Αυγής Γιάννης Λαγός, σε ομιλία του στο Πέραμα δήλωνε πως "από εδώ και πέρα οι Αιγύπτιοι ψαράδες στο Κερατσίνι θα δίνουν λογαριασμό στη Χρυσή Αυγή", παροτρύνοντας έμμεσα σε εκκαθαριστικές επιχειρήσεις εναντίον των μεταναστών αλιέων της περιοχής.

 Η Χρυσή Αυγή δεν είναι απλώς μια δολοφονική οργάνωση. Είναι μια συμμορία που εξοπλίζεται και χρηματοδοτείται από τα αφεντικά και συνεργάζεται με την Αστυνομία. Το τελευταίο διάστημα συγκροτεί τάγματα ασφαλείας, προσπαθώντας να σπείρει τον τρόμο με  μοτοπορείες στις γειτονιές. Εκτελεί εντεταλμένη υπηρεσία αποπροσανατολισμού των λαϊκών στρωμάτων, όταν θεωρεί υπεύθυνους για την οικονομική κρίση και την εξαθλίωση τους μετανάστες και αφήνει στο απυρόβλητο τους πραγματικούς ενόχους, τα αφεντικά, τις Τράπεζες και τους υπηρέτες τους.

 Μετανάστες και 'Έλληνες εργαζόμενοι, δεν έχουμε τίποτε να χωρίσουμε. Μαζί έχουμε υποστεί τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης και ΜΑΖΙ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς φράχτες και στρατόπεδα. Ο λαός του Περάματος ξέρει από προσφυγιά, φτώχεια και αγώνες. Ολόκληρο το Πέραμα χτίστηκε τη δεκαετία του '70  από εσωτερικούς μετανάστες, μετά από συγκρούσεις με το Κράτος, την Αστυνομία και την Εκκλησία. Όπως τότε, έτσι και τώρα, ο λαός του υψώνει τείχος απέναντι στο φασισμό και στα αφεντικά του και στέλνει αποφασιστικό μήνυμα αντίστασης, αλληλεγγύης και αγώνα. Σε αυτό τον αγώνα το Πέραμα δεν είναι μόνο του. Η Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία δηλώνει την αμέριστη αλληλεγγύη της στο λαό του Περάματος και μοιράζεται μαζί του τον αγώνα ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό.

 Καλούμε όλους τους Έλληνες και  Μετανάστες  της Καλλιθέας και των γύρω περιοχών, να συμμετέχουμε μαζικά στο  αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο, 16 Ιούνη, στις 11.30, στην πλατεία Ηρώων στο Πέραμα

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΡΑΜΑ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΠΟΛΕΙΣ ΚΑΙ ΧΩΡΙΑ


Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία
http://enantiastofasismo.blogspot.gr - enantiastofasismo@gmail.com

Πώς πάμε:  Για Πειραιά με τον ηλεκτρικό. Έξω απ' το σταθμό του ηλεκτρικού παίρνουμε το λεωφορείο 843, το οποίο κάνει στάση στην πλατεία Ηρώων, στο Πέραμα
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger