Home » , » Φάρμακα – καρκινοπαθείς: Πολιτική Γενοκτονίας ελέω Μνημονίων

Φάρμακα – καρκινοπαθείς: Πολιτική Γενοκτονίας ελέω Μνημονίων

Από Rojo Obrero , Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 | 3:08 μ.μ.


του Μάκη Γεωργιάδη

Τεράστιες ευθύνες στον Ανδρέα λοβέρδο που διέλυσε το ΕΣΥ
Ολόκληρη την περασμένη εβδομάδα τηλεοπτικοί δέκτες και έντυπα πλημμύρισαν από ρεπορτάζ και δραματικές εικόνες από την πρωτοφανή, για τα σύγχρονα ελληνικά δεδομένα, τραγωδία των χρονίως πασχόντων και ιδίως των καρκινοπαθών. Ένα αποκρουστικό μίγμα λαϊκισμού, φτηνής προπαγάνδας και τρομοκρατίας ωστόσο και δυστυχώς για τους εμπνευστές του δεν στάθηκε αρκετό για να κρύψει την αλήθεια. Την αλήθεια που λέει ότι το έγκλημα ήταν εκ προμελέτης. Η πολιτική γενοκτονίας του ελληνικού λαού έχει εμπνευστές, σχεδιαστές και εκτελεστικά όργανα και συνομολογείται από όλες τις μνημονιακές δυνάμεις, την ΕΕ, το ΔΝΤ, την ΕΚΤ. Η σωτηρία των δανειστών απαιτεί ανθρώπινο αίμα. Ο Μολώχ του ευρώ και η αγκύλωση της παραμονής στην ευρωζώνη, προϋποθέτει τον θάνατο. Την κοινωνική καταστροφή. Η τιθάσευση των ελλειμμάτων υποκρύπτει τη γενοκτονία.

Η δραματική κατάσταση στον εφοδιασμό των φαρμακείων των νοσοκομείων και του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Μνημονίου. Με αρχιτέκτονα τον «υπουργό Χάρο», Α. Λοβέρδο, ο οποίος σε διάστημα μικρότερο των δύο ετών κατάφερε με τις κυβερνήσεις του Μνημονίου να κατεδαφίσει ό,τι είχε απομείνει όρθιο στο δημόσιο σύστημα υγείας. Το πρόβλημα με τα φάρμακα των χρονίως πασχόντων δεν ήρθε ως κεραυνός εν αιθρία. Όπως καταγγέλλουν σύλλογοι καρκινοπαθών και νοσοκομειακοί γιατροί, οι ελλείψεις σε κρίσιμα για τη ζωή των ασθενών σκευάσματα παρατηρείται εδώ και μήνες σε ογκολογικές κλινικές των νοσοκομείων και στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ. Ελλείψεις οι οποίες δεν αφορούν μόνο στα νοσοκομειακά σκευάσματα των χημειοθεραπειών οι οποίες γίνονται εντός των νοσοκομείων, αλλά παράλληλα παρατηρούνται ελλείψεις σε σκευάσματα τα οποία οι ασθενείς καταναλώνουν σε καθημερινές κατ’ οίκον θεραπείες και μπορεί να τα παίρνουν για χρόνια. Η υποχρηματοδότηση των νοσοκομείων και η αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να πληρώσει τους προμηθευτές εξαιτίας και του θνησιγενούς μοντέλου λειτουργίας του, επέτειναν το πρόβλημα.

Η λύση που δόθηκε ήταν στην πραγματικότητα «μπάλωμα». Μια μέθοδος που σημαίνει τη μετακύλιση του κόστους στους ασθενείς, οι οποίοι έπρεπε να πληρώνουν συμμετοχή και κατόπιν να κάνουν απόδοση δαπάνης προκειμένου να εισπράξουν (άγνωστο σε ποιο χρονικό διάστημα και με καθυστέρηση αρκετών μηνών) τα χρήματα από τα ταμεία τους. Σταδιακά και με συνεχείς εγκυκλίους, το υπουργείο Υγείας περιόρισε δραματικά τις λίστες των συνταγογραφούμενων φαρμάκων και έτσι εξανάγκασε τους ασθενείς σε νέα ταλαιπωρία καθώς τους επέβαλε να διεξάγουν πραγματικό σαφάρι αναζήτησης των σκευασμάτων στα φαρμακεία των νοσοκομείων ή του ΕΟΠΥΥ σε όλη τη χώρα. Αποτέλεσμα ήταν οι πάσχοντες να ψάχνουν ακόμη και σε πέντε διαφορετικά νοσοκομεία ταλαιπωρούμενοι για μέρες. Ώσπου κι αυτό το καθεστώς κατέρρευσε και ειδικά σε κεντρικά και μεγάλα νοσοκομεία η κατάσταση έγινε απελπιστική.

Σε ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η δημόσια υγεία εξαιτίας των πολιτικών του Μνημονίου, με αρχιτέκτονα τον τιμητή πάντων και πλήρως αποθρασυμένο Α. Λοβέρδο: «Πολλές συνεδρίες (σχήματα) χημειοθεραπειών στα νοσοκομεία για τους νοσηλευόμενους ασθενείς αναβάλλονται, γιατί τα νοσοκομεία δεν μπορούν να αγοράσουν τα νοσοκομειακά αυτά σκευάσματα λόγω οικονομικής στενότητας. Υπενθυμίζεται πως από τη μια οι προϋπολογισμοί των νοσοκομείων για λειτουργικά έξοδα ήταν φέτος μειωμένοι κατά 40%-45% και από την άλλη λίγο πριν το PSI έγινε η γνωστή ληστεία του αιώνα στους έντοκους λογαριασμούς των νοσοκομείων από τον Γ. Προβόπουλο και τη συμμορία του. Τέλος, λόγω της από καιρό αναμενόμενης χρεοκοπίας του ΕΟΠΥΥ, τα νοσοκομεία έχουν στερηθεί κάθε έσοδο».

Η κατάσταση αυτή έχει οδηγήσει συλλόγους χρονίως πασχόντων, όπως αυτόν της Χίου, να προχωρήσουν σε μήνυση εναντίον του ΕΟΠΥΥ και κατά παντός υπευθύνου για την αδυναμία κάλυψης των χρόνιων αναγκών τους σε φάρμακα που έχει ως αποτέλεσμα να τίθενται σε κίνδυνο οι ζωές τους. Η υποταγή της δημόσιας υγείας στα συμφέροντα των πολυεθνικών μονοπωλίων του φαρμάκου, στα ιδιωτικά συμφέροντα και τα κελεύσματα των δανειστών οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε ανθρωπιστική κρίση και καταστροφή. Τα τρομοκρατικά σενάρια που προβλήθηκαν με αφορμή το μείζον αυτό ζήτημα και παρουσιάζουν την κατάσταση αυτή ως εφιάλτη σε περίπτωση εξόδου από την ευρωζώνη και την ΕΕ, είναι απλώς η αντιστροφή της πραγματικότητας. Η κόλαση για όλους και ο εφιάλτης για τους ασθενείς είναι εδώ και είναι το Μνημόνιο και η πάση θυσία παραμονή στο ευρώ. Δυστυχώς, αυτή την πραγματικότητα κανείς δεν πρέπει να την παραβλέπει. Για το ξεπέρασμα αυτής της κατάστασης απαιτούνται επείγοντα μέτρα αναβάθμισης και ενίσχυσης των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας, η αύξηση των δαπανών για την υγεία και η στελέχωση με επαρκές προσωπικό των νοσοκομείων και φυσικά πολιτική φαρμάκου με εθνικό φορέα παραγωγής και διακίνησης, απαγόρευση παράλληλων εξαγωγών και απαλλοτρίωση πατεντών ως ένα ελάχιστο πρώτο βήμα ανακούφισης του λαού.


Πηγή: ΠΡΙΝ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

Τολστόϊ
10 Ιουνίου 2012 στις 11:20 μ.μ.

sorry....αλλά ο Λοβέρδος πρέπει να εκτελεστεί άμμεσα !!

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger