Home » , » Η άμυνα και η επίθεση δεν είναι το ίδιο.

Η άμυνα και η επίθεση δεν είναι το ίδιο.

Από mitsos175 , Κυριακή 10 Ιουνίου 2012 | 4:29 μ.μ.


Όταν οι ορδές των ναζιστικών καθαρμάτων εισέβαλαν απροειδοποίητα στη Σοβιετική Ένωση, ο Ρωσικός λαός αμύνθηκε. Και οι Γερμανοί και οι Σοβιετικοί χρησιμοποίησαν όπλα, πυροβόλα, βομβαρδιστικά κλπ.

Η τεράστια διαφορά ήταν, ότι οι ναζί άρχισαν πρώτοι τις εχθροπραξίες και μάλιστα ύπουλα. Τι έπρεπε να κάνουν οι Ρώσοι και οι άλλοι πολίτες της ΕΣΣΔ; Να κάτσουν να τους εξοντώσουν, για να μην πουν κάποιοι ότι «παλεύουν τα δύο άκρα»;

Το λέω αυτό, γιατί ακούω τρελά πράγματα από τα κανάλια. Άκουσα πχ να λένε ότι η Κανέλλη τον βάρεσε με την εφημερίδα, ότι τον είπε «πουσταριό» κλπ. Καλά έκανε. Πολύ καλά. Και λίγα έκανε, αναλογικά με αυτά που έπραξε ο ναζί. Όταν γίνεται εναντίον σου εσκεμμένα πολεμική πράξη, έχεις πόλεμο, οφείλεις να πολεμήσεις, αλλιώς υποτάσσεσαι στον αντίπαλο και εξοντώνεσαι.

Είναι αυτό το ίδιο με το αρχίσεις επίθεση; Ποιος άρχισε τις πράξεις βίας; Το κεφάλαιο. Ακούστε και κρίνετε: Ήμασταν πριν τρία, τέσσερα χρόνια στις δουλειές μας και φροντίζαμε τα του οίκου μας, σωστά; Ήρθε λοιπόν η κυβέρνηση και μας είπε «υπάρχει κρίση». Για να αντιμετωπίσουν τάχα την κρίση, έκαναν ένα σωρό άδικα φοροεισπρακτικά μέτρα καρμανιόλες.

Στην αρχή κάναμε υπομονή. Με το πέρασμα των ημερών όμως δεχόμασταν όλο και περισσότερη λάσπη από τα κανάλια, δεχόμασταν άδικες επιθέσεις από τους πολιτικούς, ότι τα «φάγαμε» τάχα «εμείς, ή μαζί», σπιλώνονταν ολόκληρες τάξεις (εκτός των φερέφωνων και των δοσίλογων που μας «έσωζαν»), καταργήθηκαν βασικά δικαιώματα, πολιτικά και εργασιακά, χτυπήθηκαν άνθρωποι που διαμαρτύρονταν κλπ. Το σπουδαιότερο, όχι μόνο δεν βγήκαμε απ την κρίση, αλλά η ζωή μας άλλαξε δραματικά προς το χειρότερο.

Τα ξέρετε αυτά. Καλώς. Φτάσαμε σε σημείο να ζήσουμε το πραξικόπημα Σαμαρά με τη στήριξη του β' μνημονίου, που βάζει εμπράγματες εγγυήσεις, ξεπουλά δηλαδή τη χώρα. Τις ΔΕΚΟ, τα νησιά, λιμάνια, ορυκτά κλπ. Φτάσαμε επίσης να θέλουμε άδεια, για να δούμε τα παιδιά μας να παρελαύνουν, ή όσοι πιστεύουν, να μην μπορούν να πάνε στην εκκλησία, γιατί τις είχαν «καπαρώσει» οι πολιτικοί! Λες και οι ναοί είναι τραπέζι στα μπουζούκια, να του κάνεις κράτηση. Τον θυμάστε τον παραλογισμό.

Και όλα αυτά μέσα σε ένα κλίμα ψέματος, εξαπάτησης, τρομοκρατίας. Ένα νοσηρό κλίμα, που οδήγησε 3.000 και πλέον συνανθρώπους μας στην αυτοκτονία. Που έκανε 1.500.000 ανέργους, χιλιάδες αστέγους, ένα λαό φτωχό, μια χώρα χρεωκοπημένη, ένα κοινωνικό κράτος αφανισμένο.

Και ο λαός πως αντέδρασε; Ήπια, όσο το δυνατόν πιο ψύχραιμα. Επιλέξαμε να αποδοκιμάζουμε τους πολιτικούς και να τους εξευτελίζουμε, διότι θεωρήσαμε, σωστά, ότι το γιαούρτωμα για κάποιο φαύλο και αλαζόνα, είναι χειρότερο από ξύλο.

Όχι ξύλο μόνο έπρεπε να ρίξουμε στους δοσίλογους, αλλά κρεμάλα. Ναι κυρίες και κύριοι. Κρεμάλα. Ακούγεται ακραίο; Δείτε τους νόμους κάθε χώρας, τι τιμωρία προβλέπουν για παρόμοια εγκλήματα σε βάρος ολόκληρων κοινωνιών.

Εν τούτοις κάναμε, ως λαός, υπομονή. Δεχτήκαμε ξύλο, επιθέσεις, προπαγάνδα, χημικά. Αντισταθήκαμε. Ναι υπήρξαν φθορές σε κάποια κτήρια. Όταν η αστυνομία ρίχνει ένα κάρο δακρυγόνα, όταν χτυπά στο ψαχνό παιδιά και ηλικιωμένους, κατόπιν εντολής από τα λαμόγια φυσικά, όταν γίνεται κανονική μάχη, είναι επόμενο να υπάρξουν και φθορές. Οι οποίες είναι ελάχιστες, μηδαμινές, σε σύγκριση με τη ζημιά που πάθαμε ως λαός απ αυτούς. Διαμαρτυρήθηκαν για μια βιτρίνα τράπεζας. Εδώ έχαναν και τη βιτρίνα και όλο τα μαγαζί και το σπίτι εξ αιτίας της τράπεζας. Δεν είδα να κλαιν οι δημοσιογράφοι, γι αυτή την βία.

Με σειρά αγώνων, άοπλοι εναντίον οπλισμένων δυνάμεων καταστολής, τους εξαναγκάσαμε σε εκλογές. Και είπαμε τη γνώμη μας, που ήταν η αλλαγή πολιτικής. Ακουστήκαμε; Ναι και όχι. Σίγουρα τους τρομάξαμε. Και τώρα επιτίθενται ξανά. Έχουν συμμάχους. Τους ίδιους παρακρατικούς, που είχαν όλα αυτά τα χρόνια. Να ήταν μόνο οι χρυσή αυγή ναζί... Θα ξέραμε προς τα πού να αμυνθούμε. Θα τους αποκρούαμε εύκολα.

Οι αρχηγοί των ναζί, οι πλέον επικίνδυνοι, είναι αυτοί που δε φαίνονται. Είναι αυτοί που χρηματοδοτούν το ξέπλυμα του υπόκοσμου, για να τους βάλουν αύριο στην εξουσία. Ο Μιχαλολιάκος ενδιαφέρεται για εξουσία, όχι για ποσοστά. Έκανε συμφωνία με το Σαμαρά και ανέλαβε εργολαβία, όπως ο Καρατζαφέρης με το ΠΑΣΟΚ.

Στόχος ο αποπροσανατολισμός, κι η κάμψη του αγωνιστικού φρονήματος. Φταίνε οι μετανάστες, που κλέβουν, δέρνουν και τα λοιπά. Χα! «Ευτυχώς» που είστε εσείς οι πολιτικοί και δεν κλέβετε, ούτε διατάξατε να δαρθεί κανένας. Και οι αλήτες σας, που χτυπάνε με μαχαίρια και τσεκούρια.

Να, τον έβρισε, τον χτύπησε με εφημερίδα, "πιάστηκαν τα άκρα". Άντε! Τα άκρα. Είναι ίδιοι δηλαδή οι ναζί και το ΚΚΕ; Μάλιστα. Τότε και οι χριστιανοί με τους σατανιστές είναι το ίδιο; Πως όχι; Θρησκεία η μια, θρησκεία η άλλη. Α, σωστά, η μια μιλάει για Αγάπη, η άλλη κάνει ανθρωποθυσίες. Έτσι λοιπόν και με το ναζισμό. Οι ναζί απαιτούν ΦΥΣΙΚΗ εξόντωση (δηλαδή σκότωμα) των αντιπάλων, υποταγή των φτωχών και ιεραρχία. Χρησιμοποιούν βία γι αυτό. Μισούν. Επιτίθενται.

Οι Κομμουνιστές, Αριστεροί, Αναρχικοί, λέμε για απελευθέρωση από την εκμετάλλευση, αταξική κοινωνία (όχι φυσική εξόντωση πλουσίων, αλλά πχ να πάρουν οι εργάτες τα μέσα παραγωγής), Ισότητα. Αμύνονται μάχονται για το φτωχό. Και λέμε ότι για να γίνουν αυτά, πρέπει να τα διεκδικήσουμε. Με επανάσταση. Και επανάσταση γίνεται ενάντια στην αδικία. Γιατί είναι κακό; Η επανάσταση του 1821 δεν εορτάζεται; Έχει βία η Επανάσταση. Όχι απαραίτητα. Συνήθως ναι, δεν φεύγουν εύκολα τα καθάρματα. Αλλά όχι πάντα.

Επανάσταση ονομάζουμε κάθε ουσιαστική αλλαγή που γίνεται απότομα, άμεσα, όπου το παλιό καταρρέει και τη θέση του παίρνει το νέο. Η διαφορά με την εξέλιξη, είναι ότι η επανάσταση κάνει βαθύτερες τομές και πιο γρήγορα. Έτσι ονομάζουμε, σωστά, Βιομηχανική Επανάσταση τις αλλαγές που έγιναν στην κοινωνία τον προηγούμενο αιώνα, όσον αφορά την τεχνολογία και Τεχνολογική  Επανάσταση τα άλματα της επιστήμης στις μέρες μας.

Όσον αφορά την κοινωνία μας σήμερα, Αμυνόμαστε. Και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε και να αμυνόμαστε, με όποιο τρόπο μπορούμε απέναντι στους ανεγκέφαλους τραμπούκους. Η διαφορά του ποιος επιτίθεται πρώτος στη συγκεκριμένη περίπτωση και του ποιος αμύνεται, είναι η διαφορά του ποιος έχει άδικο ή δίκιο. Δεν αρχίσαμε πρώτοι τον πόλεμο. Και επιπλέον έχουμε δίκιο. Παλεύουμε για μια αξιοπρεπή ζωή και παλεύουν για να μας κλέψουν περισσότερα. Ε, δε θα τους αφήσουμε.

Θα αγωνιστούμε. Και θα νικήσουμε. Μας λένε οι ισχυροί αυτά που λένε τα φερέφωνα. Ομπάμια, όταν φύγεις από Πρόεδρος των ΗΠΑ, να πάς στο Mega. Σου πάει. Προς το παρόν κοίτα τι σου κάνουν οι ήρωες Ιρακινοί και Αφγανοί κι άσε μας εμάς. Αν έβγαινε δικός μας πολιτικός και έλεγε στους καουμπόηδες «ψηφίστε τον τάδε γερουσιαστή», τι εντύπωση θα έκανε στο λαό; Θα τον άκουγε κανείς; Ε τότε; Γιατί γίνεσαι Μπους (θάμνος);

Μπράβο στο ΚΚΕ και στο ΣΥΡΙΖΑ. Κάναμε τις ΗΠΑ και τη Γερμανία να μας παρακαλάνε για το αποτέλεσμα των εκλογών! Χα, χα! Πλάκα έχει. Να δείτε πως θα κάνουν, όταν ενισχυθεί περισσότερο η Αριστερά. Κι όλα αυτό δείχνουν, γι αυτό λύσσαξαν. Τρέμουν μήπως κάποιοι σκλάβοι σηκώσουν κεφάλι. Και φανεί ότι υπάρχει ελπίδα. Γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση στους άλλους λαούς.

Μίλησαν για Ισπανία και Ιρλανδία. Φίλοι Ευρωπαίοι που αγωνίζεσθε, θάρρος. Μην εμπιστεύεστε τοκογλύφους. Η λύση είναι οι Λαοί, Εσείς, όχι οι Τράπεζες.

Για την Ισλανδία; Άφησε να χρεοκοπήσουν οι Τράπεζες, έστειλε στο διάολο μνημόνια, τοκογλύφους κλπ, υποτίμησε το εθνικό νόμισμα, (ναι, υπάρχει και άλλο νόμισμα στην ΕΕ, λίρα, κορώνα, κα) επέβαλε ελέγχους και περιορισμούς στην κίνηση κεφαλαίων, πήρε μέτρα ανάπτυξης κλπ .

Σήμερα έχει ανάπτυξη γύρω στο 2%, (εμείς ύφεση 7%), πλεόνασμα! (εμείς αυξανόμενο έλλειμμα) και παραμένει μια από τις πιο πλούσιες χώρες.

Και η Ελλάδα κύριε; Εμείς κοριτσάκι μου, χάσαμε τα λεφτά μας, τη δουλειά μας, την ασφάλιση μας και πληρώνουμε σαν υποζύγια ενοίκιο στα δικά μας σπίτια. Γιατί; Γιατί παιδί μου, εμείς ψηφίζαμε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Εμείς θέλαμε Ευρωζώνη. Έτσι μας τυλίχθηκε η ευρωζώνη στο λαιμό και κρεμαστήκαμε. 

Λοιπόν καθάρματα της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Μας κηρύξατε τον πόλεμο. Πολεμήσαμε και σας νικάμε. Μη σκούζετε, ας μας αφήνατε ήσυχους. Για το ΠΑΣΟΚ: Ψηφοφόρε, δεν μιλάω  στους πολιτικούς, μιλώ σε εσένα. Θέλεις τη ΝΔ κυβέρνηση και το Σαμαρά πρωθυπουργό; Γι αυτά αγωνίστηκες; Για μνημόνια; Ο Βενιζέλος αυτά θα κάνει.

Για τη ΔΗΜΑΡ. Όταν λες Φώτη, ότι θα κάνεις τα πάντα να γίνει κυβέρνηση, εννοείς ότι θα στηρίζεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Χρυσή Αυγή, αν χρειαστεί; Γιατί η ΝΔ συμφώνησε με την αδερφή της. Είναι επιβεβαιωμένο. Στο λέω για να μην «πέσεις από τα σύννεφα». Άσε μετά τον τίτλο. Πέτα και το δημοκρατική και άλλαξε και το Αριστερά. Άκου τι λες. Θες εγγυήσεις, ότι δε θα βγούμε από το ευρώ. Θέλω εγγυήσεις ότι δεν θα στηρίξεις Μνημόνιο. Υπογράφεις;

Τα κόμματα του καπιταλισμού, του φασισμού, του μνημονίου, χάνουν πανηγυρικά. Συρρικνώνονται. Περιμένω όμως κι άλλα τέτοια προβοκατόρικα. Η κουτάλα είναι γλυκιά. Δεν την αφήνουν εύκολα. 

Η Αριστερά θα σαρώσει. Και το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ. Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και οι άλλοι σχηματισμοί επίσης θα πάνε καλά. Ο λόγος είναι απλός. Δεν πάθαμε αμνησία. Θυμόμαστε μια χαρά, δόξα το λαό. Κι είμαστε πολύ οργισμένοι. Πιότερο από πριν. Οπότε σαμαρά, πλύσου και ετοιμάσου. Νομίζεις με παλιά κόλπα, θα κοροϊδέψεις ξανά; Αυτό, δεν θα περάσει.

Ο αγώνας συνεχίζεται. Σύντροφοι ο εχθρός νικιέται. Δίνει μια σκληρή μάχη που χρησιμοποιεί όλα τα όπλα, όμως ηττάται. Ας τελειώνουμε με δαύτους.  

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 4:49 μ.μ.

Α ρε μήτσο...
Ποτάμι ο λόγος σου χείμαρος...
Αλλά ρε συ μήτσο είναι Αριστερός ο Παπαδημούλης?
Χθες είπε στον Real FM Πριν ΚΑΝ γινει κυβέρνηση οτι θα ρίξει νερό στο κρασί του...
Είναι Αριστερος ο Φωτόπουλος που ξεφτύλισε τον συνδικαλισμό?
Είναι Αριστερή η κατσέλη-Καστανίδης και ο Αρσένης που τον προτεινε ο Τσίπρας για προθυπουργο?
Είναι αλήθεια Αριστερός ο Εργατολόγος Μητρόπουλος που είπε στο ΣΚΑΪ οτι οι χαλυβουργοί πρεπει να σταματήσουν την απεργεία?
Είναι Αριστερός ο Λαλιώτης? Κ.α?

Είναι Αριστερή αντιμετωπιση να πας να απολογηθείς στους G-20 ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ?

Είναι δυνατόν να είσαι αριστερός και να λές οτι κόκκινη γραμμή είναι η παραμονή στην Ε.Ε το Ευρώ και το ΝΑΤΟ?

Συντροφοι ΨΑΧΤΕΙΤΕ!

Το ΠΑΣΟΚ τελικά είναι εδώ και εχοντάς αυταπάτες πολλοί συντροφοι μπορει να παραπλανηθουν!

Εγώ τα έχω ξεκαθαρίσει για μένα! ΚΚΕ

Ορέστης

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 6:25 μ.μ.

Μια χαρά ψαχνόμασταν, ψαχνόμαστε και θα ψαχνόμαστε.

Εσύ δεν ψαχνόσουν, δεν ψάχνεσαι και ούτε σκοπεύεις να ψαχτείς όπως φαίνεται. Το έχεις "ξεκαθαρίσει" όπως λες: Ότι πει το ΚΚΕ.

Κώστας

Ανώνυμος
10 Ιουνίου 2012 στις 8:03 μ.μ.

Και η "Αριστερά που θα σαρώσει" δεν ήταν στις "πλατείες" μαζί με κάτι "άλλους" "αντι"μνημονιακους;

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 11:22 π.μ.

ΚΙ ΕΓΩ Κ.Κ.Ε.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 3:59 μ.μ.

mitso να με συγχωρείς .
Αλλά αν ο Ομπάμα τρέμει τον Δραγασάκη, τον Παπαδημούλη, την Κατσέλη, τον Κοτσακά, τον Κουλούρη, τον Σταθάκη, τον Μήλιο ε τότε έφτασαν τα έσχατα του κόσμου!


Το μόνο που πιθανά να τους ανυσηχούσε, θα ήταν μήπως το ΠΑΣΟΚ 2.0 πίσω από το όνομα "αριστερή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ" έπεφτε σύντομα, και ο κόσμος στρέφονταν μαζικά προς το ΚΚΕ.

Αυτό άλλωστε εξηγεί το αντι-ΚΚΕ μένος των νέων "οπαδών" του ΣΥΡΙΖΑ που παλιά στηριζαν ΠΑΣΟΚ. Που από την μία το συκοφαντούν, το λασπολογούν, και από την άλλη το θέλουν σε κυβέρνηση.

Και για μένα, το κόμμα κρατά σωστή θέση και δεν μπαίνει.Και είναι ένας παραπάνω λόγος που στηρίζουμε - ψηφίζουμε το ΚΚΕ

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 5:23 μ.μ.

Δεν πρέπει να διαχωρίζουμε την εργατική βία σε αμυντική-επιθετική.Η εργατική βία οφείλει να είναι ΚΑΙ επιθετική.Οσο αφορά την σχετικοποίησή της,ρωτήστε κάποιον γέρο Γερμανό γιατί έπεσε το χιτλερικό καθεστώς που σφαγίασε εκατομ.ανθρώπους.Θα απαντήσει ότι ηττήθηκε στρατιωτικά.Ρωτήστε και κάποιον πρώην σοβιετικό,γιάτι έπεσε η Ε.Σ.Σ.Δ.Θα σας απαντήσει ότι ο κόσμος,πάνω από όλα σιχάθηκε την αναντιστοιχία στη ζωή των ηγετών και αυτό που πρέσβευαν.Η βία των ναζί τρομάζει, γιατί τα 6εκατομ.Εβραίοι που σφαγιάστηκαν δεν έρχονται ούτε σε ένα κόμα σε αντίθεση με αυτά που πρέσβευε ο Χίτλερ.Αντίθετα η αριστέρα,χάρη στον ουμανιστικό της χαρακτήρα έχει το πλεονέκτημα να αυτορυθμίζεται από ''τα κάτω''.

Ανώνυμος
11 Ιουνίου 2012 στις 5:45 μ.μ.

Κανεις λαθος ανωνυμε 3.59 οι οπαδοι του ΣΥΡΙΖΑ δεν διακατεχονται απο αντιΚΚΕ μενος,κριτικη ασκουν,πιστεψε με καλοπροαιρετη,ενοτητα των αριστερων δυναμεων θελουν,αριστερη κυβερνηση θελουν,κοινη δραση θελουν.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger