Home » , » Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των ΜΜΕ

Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους των ΜΜΕ

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 | 4:15 μ.μ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ, ΩΡΑ ΓΙΑ ΟΥΤΟΠΙΑ

Ανοιχτό κάλεσμα στους εργαζόμενους των ΜΜΕ και την κοινωνία για συνδιαμόρφωση του Press Resistance Art Festival 

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΜΜΕ
Kατασυκοφαντημένοι, απογοητευμένοι από τα σωματεία, όμηροι και τρομοκρατημένοι από την εργοδοσία, ταπεινωμένοι με ατομικές συμβάσεις εργασίας και μειώσεις μισθών, «μαύροι», ανασφάλιστοι και «μπλοκάκηδες», ακόμη και εμείς που έχουμε δουλειά, αλλά βιώνουμε την υποβάθμιση, τον ασφυκτικό έλεγχο και τη χειραγώγηση της είδησης, αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας κι ενώνουμε τη φωνή μας με τη κοινωνία για έναν άλλο Τύπο, για μία άλλη ενημέρωση που δεν θα είναι προϊόν, μέσο τρομοκράτησης και προπαγάνδας, αλλά δικαίωμα του πολίτη, και ταγμένη στην υπηρεσία της αλήθειας.

ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ 
Διεκδικούμε το δικαίωμά όλης της κοινωνίας στην ενημέρωση , σε έναν άλλον Τύπο, όπου η είδηση και η πληροφορία δεν θα φιλτράρονται από το δημοσιογραφικό-πολιτικό κατεστημένο. Απαίτησή μας είναι η πληροφορία να παρέχεται αυτούσια, πολύπλευρα και αχρωμάτιστα, χωρίς να εκφοβίζει, ούτε να παραποιείται, ούτε να αποσιωπάται εσκεμμένα και μεθοδευμένα. Ο δημόσιος λόγος δεν μπορεί να καταστέλλεται ή να ελέγχεται, ούτε η κοινωνία να εξοστρακίζεται από αυτόν.

ΣΠΑΜΕ ΤΗ ΣΙΩΠΗ
Και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ, και σε κάθε αγωνιζόμενη και ευαισθητοποιημένη κοινωνική ομάδα της ελληνικής κοινωνίας, για συνδιαμόρφωση του Press Resistance Art Festival, τον ερχόμενο Σεπτέμβριο στο Ελληνικό, το οποίο διεκδικείται από τους πολίτες. Η επιλογή του τόπου δεν είναι τυχαία, αλλά συμβολική της επίθεσης που δέχεται ο δημόσιος χώρος.
Την πρωτοβουλία για το κάλεσμα συνδιοργάνωσης του φεστιβάλ είχε η συλλογικότητα Art Resistance, που μέσω της Τέχνης στέκεται αλληλέγγυα σε κινήματα πολιτών και εργαζομένων, όπως και στο περσινό Keratea Art Resistance Festival. Αλλά η συνδιοργάνωση με τους εργαζόμενους στα μμε κρίνεται απολύτως απαραίτητη για να προχωρήσει ένα τέτοιο εγχείρημα. 

Το τριήμερο φεστιβάλ Press Resistance Art Festival, με όχημα την Τέχνη και τον Λόγο (με συζητήσεις αλλά και προβολές, εικαστικά, workshops και φυσικά θεατρικές παραστάσεις και πολλή μουσική) φιλοδοξεί να αποτελέσει μια συλλογική και αμφίδρομη δράση μεταξύ εργαζομένων στα ΜΜΕ και της κοινωνίας, και να θέσει όλα τα ερωτήματα και τις ανησυχίες που αφορούν την άλλη ενημέρωση που διεκδικούμε.

Η Ανοιχτή Συνέλευση συνδιαμόρφωσης του Press Resistance Αrt Festival 
Συναντάται 
κάθε ΤΕΤΑΡΤΗ στις 21:00., στο Art Garage (Σολωμού 13, Εξάρχεια) 

www.artresistance.gr
artresistance@yahoo.com 
https://www.facebook.com/artresistance
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger