Home » , » Για τις εξελίξεις στην Συρία

Για τις εξελίξεις στην Συρία

Από giorgis , Κυριακή 15 Ιουλίου 2012 | 8:17 μ.μ.

 «Φαίνεται ότι είναι πολύ δύσκολο να ρίξουν τον Ασάντ με την εσωτερική αντιπολίτευση. Αλλά είναι και δύσκολη μία εξωτερική επέμβαση όπως στη Λιβύη απ’ την Αμερική και τους συνεργάτες της. Η στρατιωτική επέμβαση βρίσκεται στο τραπέζι και φαίνεται πως περιμένουν την ωρίμανση της κατάστασης στις ισορροπίες. Η στάση της Ρωσίας, Ιράν και Κίνας κάνουν πιο δύσκολη μία ενδεχόμενη επέμβαση. Γι’ αυτό η Αμερική και οι υπόλοιπες ιμπεριαλιστικές χώρες περιμένουν να κερδίσουν χρόνο», έγραφε πριν καιρό στην ιστοσελίδα μας ανάρτηση που υπέγραφε ο αρθρογράφος της ημερήσιας Τούρκικης εφημερίδας Evrensel Αϊντίν Τσουμπουκσού.

Περιμένοντας, λοιπόν ένα σύντροφο να μεταφράσει ένα κείμενο από την ίδια εφημερίδα για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Συρία να προσθέσουμε κάποια πράγματα και λόγω των παρερμηνειών που δημιούργησε μια ανάρτησή μας που στρεφόταν ενάντια το ισχυρό πρόσωπο της Συρίας τον Ασαντ.

Δεν θα αναφερθούμε τι διαδραματίζεται σε διπλωματικό επίπεδο. (Το κείμενο που υπογράφει η Ελένη Μαυρουλή, στον σημερινό «Ριζοσπάστη» και το τιτλοφορεί «Κλιμακώνεται με ανοιχτές αντεγκλήσεις η ενδο-ιμπεριαλιστική αντιπαράθεση», είναι αρκετά διαφωτιστικό).

Θα περιοριστούμε επιγραμματικά στα όσα συμβαίνουν σ’ αυτή την περιοχή. Μετά τις εκλογές –οπερέτα που έγιναν στις 7 Μάη στην Συρία και τις οποίες κέρδισε ο Ασαντ, το πρώτο μέτρο που εφάρμοσε η νέα κυβέρνηση ήταν να κηρύξει την χώρα σε κατάσταση πολέμου. Και σίγουρα το καθεστώς του δεν νιώθει καλά από την δράση των ανταρτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που κι’ αυτός μακελεύει κύρια τον άμαχο πληθυσμό.

Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για την ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής και του Κόλπου σε συνδυασμό  με τη γεωστρατηγική θέση της Συρίας και το ρόλο της ως «μαλακό υπογάστριο» του Ιράν, σε μια πολύτιμη γεωστρατηγικά και ενεργειακά περιοχή έχουν κάνει όλες τις ιμπεριαλιστικές δυνάμεις να αναζητούν ρόλο στην περιοχή.

Οι Αμερικάνοι και οι κολαούζοι τους σε καμιά περίπτωση δεν θέλουν τον Ασαντ, γ’ αυτό και ενισχύουν όπως μπορούν τους εσωτερικούς αντιπάλους του καθεστώτος. Ο κύριος λόγος είναι ότι ο Ασαντ στέκεται στο πλευρό της Ρωσίας. Και ναυτική βάση απέκτησε, η Ρωσία, στην χώρα αυτή,  και πολεμικά όπλα πουλάει στο καθεστώς Ασαντ. Η ρώσικη ιμπεριαλιστική πολιτική έχει βρει ένα μεγάλο σύμμαχο της στο πρόσωπο του Ασαντ.

Μ’ αυτά τα δεδομένα θεωρούν, οι Αμερικάνοι, παρακινδυνευμένο να οργανώσουν μια στρατιωτική επίθεση, όπως στην Λιβύη, για την ανατροπή του καθεστώτος Ασαντ.

Στην τελική όμως, μεγάλος χαμένος είναι ο Συριακός λαός. Το καθεστώς Ασαντ εξακολουθεί να μακελεύει τον λαό –και δεν είναι προπαγάνδα των δυτικών, όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, όπως ισχυρίζονται κάποιοι. Δέστε, όσοι έχετε Νόβα το δελτίο του Al Jazeera- ενώ η Συριακή ένοπλη αντιπολίτευση, κάνει τα ίδια, προσδοκώντας μεγαλύτερη στήριξη από τους Αμερικάνους και τους συμμάχους τους για να αντικαταστήσει τη δικτατορία του Ασαντ με μια αστική δικτατορία κατασκευής ΗΠΑ.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 7 σχόλια

16 Ιουλίου 2012 στις 4:21 π.μ.

Και σίγουρα το καθεστώς του δεν νιώθει καλά από την δράση των ανταρτών του «Ελεύθερου Συριακού Στρατού» που κι’ αυτός μακελεύει κύρια τον άμαχο πληθυσμό.

ενώ η Συριακή ένοπλη αντιπολίτευση, κάνει τα ίδια, προσδοκώντας μεγαλύτερη στήριξη από τους Αμερικάνους και τους συμμάχους τους για να αντικαταστήσει τη δικτατορία του Ασαντ με μια αστική δικτατορία κατασκευής ΗΠΑ.

Ντροπή ρε συ γιώργο. Νροπή για τα χιλιάδες αθώα θύματα της ναζιστικής χούντας του Άσαντ.

Τι έγινε; Σου τα έχωσαν οι κκέδες και μάσησες;

Εμείς που έχουμε σχέσεις με τους αντικαθεστωτικούς στην Αθήνα, έχουμε άλλη άποψη για το μακελειό στην Συρία.

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να προκύψει μέσα από μία θολή στήριξη. Δεν θέλω να σε τρομάξω, αλλά η διεθνής κοινότητα είναι απούσα. Και μακάρι να μείνει απούσα, έως την στιγμή που οι επαναστατημένοι άνθρωποι στην Συρία να διώξουν το ναζιστικό καθεστώς της οικογενειοκρατίας του δολοφόνου Άσαντ...

Εσύ κοίταξε να φροντίσεις τα καλά παιδιά του 4.5%...

Τολστόϊ
16 Ιουλίου 2012 στις 6:47 π.μ.

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/04/al-jazeera.html

http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/07/k_15.html

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΤΙΚΟ ΓΙΑ ΣΥΡΙΑ:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/2012/07/blog-post_3411.html

16 Ιουλίου 2012 στις 10:07 π.μ.

Δηλαδή το Al Jazeera είναι ανεξάρτητο μέσο ενημέρωσης και όχι όργανο προπαγάνδας του ιμπεριαλισμού, που ελέγχεται από το σεΐχη του Κατάρ, που πρωτοστάτησε στην επέμβαση στη Λιβύη, εξοπλίζει τους λακέδες της «συριακής αντιπολίτευσης» και αποτελεί μοχλό πίεσης των αμερικάνων και δυτικοευρωπαίων ιμπεριαλιστών στην Συρία, μέσω του Αραβικού Συνδέσμου και την σύναξη των «Φίλων της Συρίας»;

Ανώνυμος
17 Ιουλίου 2012 στις 1:50 π.μ.

TO MEGA EINAI ΣΕ ΝΗΠΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΥΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ Al Jazeera ΕΞΥΠΗΡΕΤΗ ΤΑ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΤΑΡ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΕΤΡΛΑΙΟΥ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ 25 ΧΡΟΝΙΑ ΕΙΔΗΚΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ Ο ΣΑΝΤΑΜ ΕΓΙΝΕ ΑΝΕΞΕΛΕΚΤΟΣ ΚΑΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΕ ΣΤΟ ΚΟΥΒΕΙΤ

αριστερό ασπόνδυλο
17 Ιουλίου 2012 στις 8:25 π.μ.

Τι ντροπή ρε παλιοτενεκέ που μας τα'χεις κάνει μπαλόνια; Ποιοί είσαστε εσείς που τα λέτε με την Συριακή αντιπολίτευση; Ονοματάκι δεν έχετε ως ομάδα;

Δεν ζήτησε η αντιπολίτευση επέμβαση των δυτικών;
Και η επιβολή ζώνης απαγόρευσης πτήσεων τι είναι; Θυμάσαι πως ξεκίνησε η εισβολή στη Λιβύη; (http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_06/07/2012_450826)

17 Ιουλίου 2012 στις 5:30 μ.μ.

Θα αναρτηθούν σύντομα κείμενα και δράσεις για τις επόμενες μέρες. Εσύ μείνε πιστός στους ναζί του Άσαντ, τους Κινέζους και τους γκαγκεμπίτες συνοδοιπόρους του.

Λαϊκή επανάσταση συμβαίνει στην Συρία. Όλα τα άλλα είναι για τους οπαδούς των σεναρίων.
Τελειώνουν τα ψέματα. Οι μάχες έχουν μεταφερθεί στην Δαμασκό.
Χωρίς την βοήθεια κανενός από την λεγόμενη διεθνή κοινότητα. Η αλλαγή είναι έργο του ίδιου του Συριακού λαού.

αριστερό ασπόνδυλο
17 Ιουλίου 2012 στις 6:43 μ.μ.

Α...όλως τυχαίως βγήκε κι άλλο βίντεο στην δημοσιότητα αυτή την περίοδο με το νεκρό Καντάφι, που τελειώνει με την φράση "Who is next?"

Δες το για να τονώσεις λίγο τον ανθρωπισμό σου:
http://news247.gr/eidiseis/kosmos/vinteo_ntokoymento_me_ton_kantafi_nekro_mesa_se_asthenoforo.1857579.html
Μήπως γνωρίζεις και ποιός είναι ο επόμενος; Δεν μπορεί, όλο και κάτι θα έχεις ακούσει εκεί στους "αντικαθεστωτικούς".

Αλήθεια, για μια "Λεγεώνα των Ξένων" έχεις ακουστά; Ξέρεις μήπως αν έχει τίποτε παρτίδες στην Συρία τελευταία;

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger