Home » , » "Ο λαός πρέπει να διορθώσει την στάση του"

"Ο λαός πρέπει να διορθώσει την στάση του"

Από giorgis , Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 | 5:19 μ.μ.

 Του Γ. Γ.

Είναι χωρίς καμιά βάση οι δημοσιογραφικές εκτιμήσεις που λένε ότι ο υπουργός Γ. Στουράρας δρα αυτόνομα –η αίσθηση αυτή δημιουργήθηκε από την δήλωση της εκπροσώπου του ΠΑΣΟΚ, Φώφης Γεννηματά, η οποία εμμέσως πλην σαφώς εμφάνιζε τον υπουργό Οικονομικών «εκτός πλαισίου», απ’ αυτά που έχουν συμφωνήσει οι αρχηγοί των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά.

Σίγουρα υπάρχει μια ανακατωσούρα στα εσωτερικά των κομμάτων του «μαύρου μετώπου» μετά τις δηλώσεις που ακολούθησαν για τους χειρισμούς της Ελληνικής αποστολής στο Eurogroup. Αυτό το κλίμα ήρθε να το εντείνει σήμερα ένα απ’ τα μαντρόσκυλα του συστήματος –η φυλλάδα του Αλαφούζου- που με κύριο άρθρο της αποδίδει τον ρόλο του ανεύθυνου, και του  υπονομευτεί της κυβερνητικής προσπάθειας στον Ευα. Βενιζέλο.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ αντέδρασε άμεσα και συγκάλεσε, σήμερα το μεσημέρι,  σύσκεψη με τα πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματός του στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ. «Ανεπίσημες πληροφορίες από την Ιπποκράτους μιλούν για συνάντηση "μεγάλης κρισιμότητας", φράση που προξενεί ιδιαίτερη αίσθηση και απορία ως προς τους στόχους της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ και το κατά πόσο εν τέλει απειλείται ήδη η συνοχή της κυβέρνησης», αναφέρει σχετικά το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μεθοδεύσεις του Βενιζέλου για να διαμορφώσει τις θέσεις του –δεν θέλει να δώσει την εντύπωση και μάλιστα στο ξεκίνημα του «νέου ΠΑΣΟΚ». όπως επαγγέλλεται, ότι το κόμμα του λειτουργεί εντελώς συγκεντρωτικά- στην συνάντηση που θα έχει στις 7 το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου με Σαμαρά, Κουβέλη  και παρόντος του υπουργού οικονομικών Γ. Στουρνάρα.

Στην κυριολεξία όλα αυτά τα θεωρούμε άνευ ουσιαστιικής σημασίας
. Η κυβέρνηση Σαμαρά είναι μια κυβέρνηση με σύντομο ορίζοντα λήξης, που όμως έχει δηλωμένο σκοπό να καταστρέψει ολοκληρωτικά τον εργαζόμενο λαό και να ξεπουλήσει κάθε δημόσια περιουσία απέμεινε. Αν θα καταφέρει να υλοποιήσει το έγκλημα που έχει σχεδιάσει είναι συνάρτηση των λαϊκών αντιδράσεων που θα συναντήσει. Και εδώ «ο λαός πρέπει να διορθώσει την στάση του», για να παραφράσουμε μια γνωστή ρήση της Α. Παπαρήγα.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger