Home » » Ο 902 TV στα Κόκκινα*

Ο 902 TV στα Κόκκινα*

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Κυριακή 12 Αυγούστου 2012 | 2:32 μ.μ.



*Μια ιδέα για τη λειτουργία μιας άλλης τηλεόρασης για τους πολίτες

Από τη Ματίνα Παπαχριστούδη

Είναι απίθανο αν το σκεφθεί κάποιος. Ιδιαίτερα στις σημερινές συνθήκες. Η αριστερά, ένα μεγάλο κόμμα της αριστεράς, το ΚΚΕ διατηρεί τηλεοπτική συχνότητα. Τον 902 TV. Ο σταθμός του ΚΚΕ όμως κινδυνεύει να βάλει λουκέτο. Αυτό είναι γνωστό εδώ και περίπου ένα χρόνο.
Πολλά συνέβησαν αυτό το χρόνο της φρικτής επιβολής δικτατορίας των μνημονίων. Ο 902 δεν έκλεισε ακόμη. Αντέχει στα UHF εκπέμποντας αναλογικά, γιατί τα οικονομικά του ΚΚΕ δεν αντέχουν το πέρασμα του στην ψηφιακή εποχή. Περιμένει να σβήσει. Και θα χαθεί μια πολύτιμη, για το κίνημα, την αριστερά, τους πολίτες και τα συμφέροντα τους, τηλεοπτική συχνότητα.

Αν λέω, αν, αυτή η συχνότητα μπορούσε να σωθεί; Το γιατί είναι αυταπόδεικτο. Ολοκληρωτική επιβολή του μηνύματος των επικυρίαρχων του κεφαλαίου, ολοκληρωτική επικοινωνιακή καταιγίδα πειθούς, κατασκευής συναίνεσης και φόβου στα και από κυρίαρχα ΜΜΕ. Τα media έχουν ήδη επιλέξει πλευρά, το ίδιο και οι μεγαλοδημοσιογράφοι εκδότες και στελέχη. Ορισμένα από αυτά ήδη φλερτάρουν εγκληματικά με το φασισμό.

Η συχνότητα υπάρχει. Οι εγκαταστάσεις υπάρχουν, οι πομποί-έστω και παλαιάς τεχνολογίας- υπάρχουν. Χρειάζεται όραμα και σχέδιο. Ο «902 TV” είναι εφικτό να αναγεννηθεί ως τηλεοπτικός σταθμός ολόκληρης της αριστεράς. Με τη σύμπραξη, χωρίς κανένα από τα πολιτικά κόμματα και τους σχηματισμούς να χρειαστεί να κάνει ούτε βηματάκι πίσω ή πέρα από τις θέσεις ή τις απόψεις του, όλων των δυνάμεων της αριστεράς. Χρειάζεται το ΚΚΕ να προσφέρει τη συχνότητα και ολόκληρη την αριστερά να τολμήσει τη σύμπραξη.

Το ζήτημα δεν είναι αν θα είναι κομματικός σταθμός. Δεν θα είναι κομματικός, ελεγχόμενος απευθείας από τα κομματικά όργανα. Θα είναι όμως πολιτικός. Παλλαϊκός. Θα εκπέμπει ειδήσεις, εκπομπές, ψυχαγωγία από και προς τον λαό, από και προς το κίνημα, από και προς τους πολίτες.
Μια κοινή επιτροπή επεξεργάζεται το σχέδιο. Ανοιχτό κανάλι με συμφωνημένες αρχές, ένας είδος Κώδικα εκπεμπόμενου προγράμματος, στη λειτουργία του. Μελέτη κόστους και βιωσιμότητας. Για την αρχική στήριξη του μετέχουν ισότιμα και αναλογικά όλες οι δυνάμεις της αριστεράς αλλά και οι φορείς των κινημάτων. Προσφέροντας τα πρώτα χρήματα στον προϋπολογισμό δημιουργίας του καναλιού. Σε πολύ ύστερο στάδιο, μπορεί να συζητηθεί ανοιχτά η πολιτική χορηγιών ή χρηματοδότησης εκπομπών –μεγάλων ερευνών από άλλους φορείς.

Το πρόγραμμα κινείται στη λογική των ζωνών, με εναλλασσόμενη ενημέρωση, ειδήσεις-εκπομπές ενημέρωσης και ψυχαγωγία. Υπάρχουν σε ημιζώντανη, ημιθανή ύπαρξη δεκάδες, εκατοντάδες δημιουργοί. Απελπισμένοι, αγανακτισμένοι, αποκομμένοι συνάμα από την πρόσβαση της «τέχνης» τους, της δημιουργίας τους προς το κοινό. Υπάρχουν εκατοντάδες που αντιστέκονται, κινηματογραφούν, γράφουν μουσική, παίζουν θέατρο, παιχνίδια, δρουν σε γειτονιές ή στο Διαδίκτυο. Οι δημιουργίες τους δεν έχουν πρόσβαση στο κοινό ή βρίσκουν περιορισμένη δίοδο στους πλέον ενεργούς πολίτες.

Όλους αυτούς θα μπορούσε να καλέσει ο «902 ΤV» της Αριστεράς. Και με ένα λιτό κόστος ψυχαγωγίας, πληρώνοντας το ελάχιστο της δημιουργίας να τους εμπνεύσει. Και να αποκτήσει το πιο δημιουργικό, το πιο ζωντανό τηλεοπτικό πρόγραμμα. Προσβάσιμο πλέον σε ένα πλατύ κοινό. Το τηλεοπτικό κοινό.

Ο τομέας των ειδήσεων είναι το μεγάλο στοίχημα της αριστεράς και του δίκαιου των απόψεων της. Το κεντρικό desk υποδοχής και επιλογής ειδήσεων, ρεπορτάζ θα μπορούσε να δημιουργηθεί με την ίδια αρχή. Αναλογικά και ισότιμα με τη συμμετοχή δημοσιογράφων από όλα τα πολιτικά κόμματα, τους σχηματισμούς και τα κινήματα. Το desk θα λειτουργεί ανεξάρτητα, με τη δική του αυτονομία. Και θα υποδέχεται την ειδησεογραφία από την οποία θα γίνεται η επιλογή των όσων τελικά θα βγουν στα δελτία ειδήσεων. Από τη συνεργασία με τα διεθνή δίκτυα –αμ τι άλλο υπάρχουν δεκάδες αποκλεισμένα δίκτυα από τα κυρίαρχα ΜΜΕ. Εκτός από τα συνήθη, BBC World, Deutche Welle, Assosient press, AΠΕ-ΜΠΕ, διανέμουν ειδησεογραφικό υλικό τα Al Jazeera, Russia Today, Euronews, France 24, το γαλλόφωνο BFM, το γερμανόφωνο Ν24, το ισπανόφωνο Canal 24 Horas. Η ελληνική ειδησεογραφία προέρχεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς των αριστερών κομμάτων, τον "902 Αριστερά στα FM" και στο «Κόκκινο». Από τις έντυπες εκδόσεις των κομμάτων, το Ριζοσπάστη, την Αυγή, το Δρόμο της Αριστεράς, το Πριν, την Εποχή και πάει λέγοντας. Από τα δεκάδες ανεξάρτητα sites στο Internet που εξειδικεύονται θεματικά, παράγοντας δικό τους πρωτότυπο υλικό ειδήσεων και ρεπορτάζ. Από τις δεκάδες πλατφόρμες φορέων, συνδικαλιστικών οργανώσεων, κινημάτων και ανεξάρτητων πλατφορμών επικοινωνίας που διαθέτουν ειδήσεις, βίντεο, ήχους.
 Με συμφωνίες παροχής υλικού, το desk του σταθμού δυνητικά θα είχε πλούσια δεξαμενή ειδησεογραφικού υλικού.

Εν τέλει η λειτουργία του «902 στο Κόκκινο», θα μπορούσε να βρει το δρόμο λειτουργίας του μετά τη δημιουργία του. Κανένα σχέδιο στην ιστορία δεν πέτυχε επειδή ήταν λεπτομερώς επεξεργασμένο. Σημασία έχει το πρώτο βήμα. Το όραμα και το σχέδιο πως η αριστερά μπορεί να συμμαχήσει και να δημιουργήσει ανάχωμα στην επικοινωνιακή δικτατορία του κεφαλαίου. Φέρνοντας στα UHF, ελεύθερα και δωρεάν για όλους τους πολίτες τη δική της πρόταση τηλεοπτικού προγράμματος. Στην τελική η αριστερά διαθέτει τους καλύτερους στην παραγωγή δημιουργίας και επικοινωνίας. Στην τελική η συχνότητα υπάρχει. Ακόμη.

Μοιράσου το :

+ σχόλια + 23 σχόλια

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2012 στις 6:55 μ.μ.

Μάλιστα. Ένα συνεταιρικό"αριστερό" κανάλι, που την μια θα προβάλει τον αγώνα για έξοδο από ΕΕ και την άλλη θα καταγγέλει την τρόικα εσωτερικού ότι μας πάει στην δραχμή. Την μιά με την αντπολιτευση στην Συρία και την άλλη με τον υπόλοιπο συριακο λαό. Την μια ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά κ την άλλη υπέρ της αποποινικοποίησης. Τι να πω... Κριμα... Αυτά έχει η σούπα του είσαι ο,τι δηλώνεις. ΥΓ. Κ η Κατσέλη θα συμμετέχει στο κανάλι;

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2012 στις 8:16 μ.μ.

Για μια στιγμή νόμισα ότι έγραψες "Κανέλλη" αντί για "Κατσέλη" κι απόρησα.

Ανώνυμος
12 Αυγούστου 2012 στις 10:54 μ.μ.

Μα έχετε τόσες αυταπάτες οτι το κκε θα παραχωρήσει τη συχνότητά του και στην υπόλοιπη αριστερά;Αυτοί θα προτιμήσουν να χαθεί η συχνότητα,παρά να ακουστεί και κάποια άλλη άποψη πέρα απο τα τσιτάτα και τους δογματισμούς της ηγεσίας τους.Οι άνθρωποι είναι αμετανόητοι,ζουν μακριά απο το λαό και τα προβληματά του,και ποσώς τους ενδιαφέρει ένας σταθμός που θα προβάλει όλη την αριστερά.

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2012 στις 9:04 π.μ.

Εντάξει λοιπόν παραμένουμε στον ΣΚΑΙ και παρακολουθούμε τα ντοκυμαντέρ του, μεταξύ αυτών και το The lost world of communism, βλέπουμε τις ειδήσεις στο Mega ή στο STAR(;) παρακολουθούμε όλες τις διαφημίσεις και καταριώμαστε την ώρα και τη στιγμή που οι περικοπές δεν μας αφήνουν να καταναλώσουμε όλα όσα βλέπουμε και ονειρευόμαστε ότι θα ξαναγυρίσουμε κάποτε στο προηγούμενο καρναβάλι της ζωής μας. Έτσι για να γεννιούνται οι συνειδήσεις!

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2012 στις 9:43 π.μ.

Όχι φίλε μου... Κατσέλη έγραψα. Ξέρεις αυτήν την νεα φίλη Συριζα, πρώην υπουργό ΠΑΣΟΚ που δήλωσε ότι το πρόβλημα είναι ότι Την δυσαρέσκεια την κερδίζει το ΚΚΕ καιπροφανως έκανε ο,τι μπορούσε για να το αποτρέψει. Αυτην που εκανε και κόμμα με τον Καστανίδη και ίσως θα έπρεπε να πάρει χρόνο στα "κανάλι". Οπότε μην ανησυχείς , σωστά διάβασες.

Sotos
13 Αυγούστου 2012 στις 12:37 μ.μ.

Δεν υπηρξε ποτε και δεν υπαρχει αριστερα υπαρχει Κομμουνιστικο επαναστατικο κινημα ανατροπης και Σοσιαλδημοκρατικη διαχειριση.

Τα δυο ειναι ΕΧΘΡΟΙ οχι τσακομενοι φιλοι.
Γκε γκε??

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2012 στις 1:55 μ.μ.

Ορίστε τι σκατε αφού η "αριστερά" δεν θελει συνεργασία με το ΚΚΕ τι
ψάχνεται να βρείτε δεν βλέπεται τους απο επάνω και τους απο κατω
που Θα "τοποθετηθούν" σε λιγο ?
Ενω μα τον ΣΥΝ ολα καλα και ωραια ,να ερθει και ενας εκπρόσωπος του
ΚΕΑ Η" ακομα και ενας εκπρόσωπος της σοσιολ./Διεθνούς, να το δουμε
και αυτο εν καιρο ,ετσι μωρέ να μην είμαστε και αρτηριοσκληρωτικοί..,ισως
να παρει εκπομπή ο Ζιζεκ ,το παίζω και μαθαίνω θα ηταν πιασαρικο..Ακομα
και ο "αντι" συστημικός Τσομσκι.....Τα παιδια της πολυ επαναστατικής εξω/ αριστερας
που συμπαραστάθηκαν στην εξέγερση του ΝΑΤΟ στην Λιβύη..ολα γίνονται μπρε
ορεξη να εχεις,αρκει να εισαι του αντικαπηταλισμου μεχρι εκει αλλα οχι
και αντι ιμπεριαλισμού , να υπάρχει και ενα μετρο,.αφου ο εχθρός ειναι εσωτερικός
αμα δεν θες και πολλα - πολλα που να μπλεκεις τωρα ...
Ρε συς και τον Καζακη μην τον ξεχνάτε τοσα βράδια περάσατε στην πλατεία
ολοι μαζι και οι κάτω και οι πάνω

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2012 στις 2:38 μ.μ.

Για να μην είμαστε τραγικοί και όποιος γράφει κάτι του την πέφτουμε λές και φταίει αυτός που ακόμα μπορεί και σκέφτεται.
Ωραία σκέψη αλλά εντελώς ουτοπική και αν μάλιστα λάβεις υπ' όψιν ότι μιλάμε για το ΚΚΕ τότε μάλλον κινείται στα πλαίσια της επιστημονικής φαντασίας.
Για το ΚΚΕ όλα αυτά είναι τουλάχιστον προβοκάτσια, ή ακόμα και αν έκανε κάποιο επικοινωνιακό τρυκάκι να συμφωνήσει σε κάτι τέτοιο, θα αποκάλυπτε την τεραστίου μεγέθους προβοκάτσια στην πρώτη θέση που θα κινούνταν εκτός επίσημης γραμμής κόμματος και θα το έκλεινε.
Μάλλον για την επιχείρηση ΚΚΕ είναι προτιμότερα τα αρθ. 99 κ.ο.κ , οι εργαζόμενοι φίλοι του κόμματος που δουλεύουν απλήρωτοι ως δήθεν αλληλεγγύη ή οικονομική ενίσχυση και οι απολύσεις όσων διεκδικούν τα νόμιμα ως προβοκατόρων.
Α! και για να μην ξεχάσω, αν ευδοκιμούσε μια τέτοια συνεργασία το τηλεμάρκετινγκ ποιός θα το διαχειρίζονταν; Έχω μια αγωνία για τις αντιρυτιδικές κρέμες και τις κρέμες αδυνατίσματος και όλα τα αντισυστημικά και άκρως απαραίτητα προιόντα που προβάλει.
Για να σοβαρευτούμε όμως είναι πολύ σωστό να καταγράφονται τέτοιες απόψεις όχι τόσο γιατί ελπίζω ότι κάποια στελέχη του κκε θα μπορούσαν με τον καιρό να τις σκεφτούν ή να τις προωθήσουν. Ούτε γιατί φαντάζομαι πως υπάρχει η δυνατότητα το ΚΚΕ να αφουγκραστεί τη βάση του ή την ευρεία λαική βάση.
Όσο για να καταδεικνύονται θέσεις και προτάσεις και να τις προωθούν όσοι έχουν πραγματικό όραμα και θέληση, αλλά και για να εκδηλώνονται οι προθέσεις όλων όσων κινούνται σε αντίθετες με τη λαική θέληση κατευθύνσεις.

Ανώνυμος
13 Αυγούστου 2012 στις 4:21 μ.μ.

Σε αυτό το συνεταιρικό "αριστερό" κανάλι θα μετέχει και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΔΗΜΑΡ, η Κατσέλη και πιθανώς τμήμα του "αριστερού" ΠΑΣΟΚ; Θα προβάλει τους αγανακτισμένους και το "κίνημα της πατάτας" ως λύση του προβλήματος, όπως τα αστικά ΜΜΕ; Θα θεωρεί επανάσταση-εξέγερση το κάψιμο της Αθήνας και άλλων πόλεων από αναρχοφασιστοειδή; Θα υποστηρίζει τη λεγόμενη "αραβική άνοιξη" ως γνήσια έκφραση των λαών των χωρών αυτών, παραβλέποντας το ρόλο του ΝΑΤΟ, της ΕΕ και όλων των ιμπεριαλιστών; Θα προωθεί και θα στηρίζει τις "κινητοποιήσεις" που διοργανώνουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, παραπλανώντας τον κόσμο; Μάλλον ένα τέτοιο κανάλι δεν το έχει ανάγκη ο ελληνικός λαός. Έχει τέτοια αρκετά. Ο 902 είναι ένα κανάλι που δημιούργησε, παρά τις δυσκολίες, το ΚΚΕ (με τα πολλά χρήματα!!!) Στο κάτω, κάτω, όποιος θεωρεί ότι αξίζει τον κόπο να υπάρχει και θέλει να το στηρίξει, ας το κάνει. Ή μήπως η στήριξη που αναφέρει το άρθρο, προϋποθέτει την αλλαγή του χαρακτήρα και των στόχων του καναλιού; Μήπως δηλαδή, όλη αυτή η κάψα για τον 902 από κάποιους στοχεύει στο να φιμωθεί η φωνή των Κομμουνιστών και ο εκτροχιασμός τους σε οπορτουνιστικές θέσεις; Οπότε, όποιος πραγματικά ενδιαφέρεται να μη χαθεί η συχνότητα δεν έχει παρά να τη στηρίξει, διαφορετικά ας ομολογήσει ότι δεν ενδιαφέρεται για την ύπαρξή της και ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ενημέρωση του λαού.

σπυρος
13 Αυγούστου 2012 στις 11:24 μ.μ.

Μεγαλε προλεταριε 4.21! ''Καψιμο αθηνας απο αναρχοφασιστοειδη'' μη μου ανησυχεις ,η δικη σας επανασταση προωθειται,ειστε σε αναμονη,καλου κακου ομως ασφαλιστε και κανα τζαμι μη σπασει.
Κανεις δε θα φιμωσει τη ΜΟΝΗ φωνη των κομμουνιστων.Ολοι εχουμε αναγκη τις διαφημισεις για
ξεβουλωτηρια και ανατομικα μαξιλαρια...
Sotos συμφωνοι εχετε την αποκλειστικη ονομασια τοπου προελευσης χαλαρωσε τωρα με τοση μαγκια ιδρωσες...

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 4:17 μ.μ.

Φίλε Σπύρο και κάποιοι άλλοι, τελικά θεωρείτε ότι πρέπει να υπάρχει ο 902 ή όχι; Λάβετε υπ' όψιν ότι ο 902 είναι αυτό που είναι. Αν ναι, δεν έχετε παρά να τον στηρίξετε. Αν όμως δε θέλετε την ύπαρξή του αφήστε μας εμάς στον "κόσμο μας" και αναλάβετε να κάνετε εσείς ένα σωστό ταξικό κανάλι της "αριστεράς" και αφήστε τις μαϊμουδιές! Απλά τα πράγματα...

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 4:32 μ.μ.

Και κάτι ακόμα σχετικά με τα αναρχοφασιστοειδή... Επανάσταση δεν είναι το κάψιμο των μικρομάγαζων των βιοπαλαιστών και η "παροχή προστασίας" σε όσους έχουν να δώσουν, ώστε να μην τους κάψουν το μαγαζί...Η επανάσταση προϋποθέτει την ανάπτυξη της ταξικής συνείδησης και της σύγκρουσης με τα μονοπώλια. Αυτή η δουλειά δε γίνεται σε κάποιες καταλήψεις, απομονωμένοι από τον κόσμο αλλά στους χώρους δουλειάς και στις εργατογειτονιές... Βέβαια, αυτό θα μου πεις χρειάζεται και κάποιες θυσίες, χρειάζεται να είσαι δίπλα στους εργαζόμενους που αγωνίζονται, να περιφρουρείς απεργίες, να οργώνεις χωρους δουλειάς και γειτονιές. Δύσκολο θα μου πεις το πρωινό ξύπνημα... Πιο εύκολο ίσως τα κάψιμο μαγαζιών... Τι να κάνεις, καθείς εφ ω ετάχθη...

14 Αυγούστου 2012 στις 7:02 μ.μ.

Η κυβερνώσα (ΔΗΜΑΡΙ) και μελλοντική κυβερνώσα "αριστερά" (ΣΥΝ), προβάλεται μάλλον επαρκέστατα από τα ΜΜΕ της τάξης που εκπροσωπεί, και από τα οποία όλο και κάποιος εκπρόσωπος τους αγορεύει, επί 24ρης βάσης σε βαθμό που έχουμε βαρεθεί να τους τρώμε στην μάπα.
Τα γκουπούσκουλα ακόμη και αν ήθελαν δεν έχουν την δυνατότητα (ούτε την διάθεση φυσικά) να στηρίξουν τηλεοπτικό σταθμό, οπότε για ποιά ακριβώς "αριστερά" γίνεται η κουβέντα;
Ή μήπως απλά τα ΣΥΝαπιστήρια επανέρχονται στην παλιά τους επιδίωξη για άλωση των κόκκινων ΜΜΕ;
Σιγά ρε μην βγάλουμε συνεταιρικά και το "Ριζοσπάστη"...
Η απάντηση στην ανάρτηση θα μπορούσε να έχει και τίτλο "ο βερεσές απέθανε". Αν θέλουν οι συνασπισμένοι δική τους TV, ας πληρώσουν συχνότητα. Τόσα λεφτά διαχειρίζονται πλέον άλωστε...

Ανώνυμος
14 Αυγούστου 2012 στις 8:15 μ.μ.

Tαξική συνείδηση και κκε.¨Οσο σχέση έχει ο φάντης με το ρετσινόλαδο.Κάποτε αυτά περί ταξικότητας,ακούγονταν ευχάριστα και έδιναν ένα αγωνιστικό και επαναστατικό προσωπείο στο κκε,όντας έχοντας το κόμμα αυτό την πολυτέλεια να είναι και με τον αστυφύλαξ και με τον χωροφύλαξ.Όμως,όχι πια,οι μάσκες έπεσαν οριστικά,δείχνοντας τον ρόλο που παίζει το κκε,σαν στυλοβάτης του συστήματος.Θα διαφωνήσω με το άρθρο για το σταθμό,γιατί αν μοιραστεί η συχνότητα στερείται απο το κκε ένα σοβαρό έσοδο απο τις τηλεπωλήσεις,καπιταλιστικών προιόντων τη στιγμή μάλιστα που τα οικονομικά του πάνε κατά διαόλου,και κρατική επιχορήγηση μειώθηκε δραματικά.Λυπηθείτε λοιπόν τον Περισσό και μην του πάρετε το σταθμό και τις διαφημίσεις.

σπυρος
14 Αυγούστου 2012 στις 10:24 μ.μ.

Φιλε 4.17 ειλικρινα μου ειναι αδιαφορο αν υπαρχει ο 902 η οχι,δεν υπηρξα ποτε θεατης ουτε των διαφημισεων του!Για μενα ιδανικο θα ηταν ενα καναλι που θα προβαλλε αποψεις ολων ,κομμουνιστων ,αριστερων, αναρχικων και ο καθενας ας διαλεγε την εκπομπη της αρεσκειας του.Αληθεια ποιος διαταραξε τον κοσμο σας?Χαρισμα σας! Και συγγνωμη μωρε ...αλλα μου αρεσουν οι μαιμουδιες..απλα πραγματα!
ΜΕΓΑ προλεταριε ξερεις ειναι βαρετο να ασχολειται κανεις με χολη και μ@@@κιες...[ασε που η ακαταμαχητη ρητορικη σου θυμιζει νεοναζι ,η επισκεψη του χρυσαυγιτη στη χαλυβουργια μαλλον αφησε κουσουρια...]

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2012 στις 1:54 π.μ.

Ειμαι κομμουνιστης στην δουλεια μου, στην οικογενεια μου, στις σχεσεις μου με τον περιγυρο μου. Ψηφισα το ΚΚΕ και στα δυσκολα και στα ευκολα. Το στηριζω οικονομικα οσο μπορω ( ισως και να επρεπε πιο αποφασιστικα)
Κατοπιν των παραπανω δεν περιμενω καμια 'ηγεσια' , οπως αυθαιρετα και ρητορικα αναφερουν ορισμενοι στα σχολια τους, να εξασφαλισει τον χαρακτηρα του 902. Ειναι απαιτηση των οπαδων του κομματος να παραμεινει ο 902 σταθμος του ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟΥ ΚΚΕ.
Το εργο ξαναπαιχτηκε το 1991 ειδικα στον 902 και την Συγχρονη Εποχη.
Εκτιμω οτι πολλοι μα παρα πολλοι θα ανταποκριθουν σε μια εκληση του ΚΚΕ για την οικονομικη και ποιοτικη διασωση του 902 με τον ορο να παραμεινει κομματικος σταθμος.
Οσοι τωρα υγραινουν τα ματια τους για τον 902 ας κοιταχτουνε στον καθρεπτη τους. Εαν δουνε εναν τιμιο αγωνιστη, υπαρχει θεση για αυτους διπλα στο κομμα. Εαν δουνε εναν κροκοδειλο......να ξερουν οτι τον βλεπουμε και εμεις χωρις καθρεπτη.
Jim.

Ανώνυμος
15 Αυγούστου 2012 στις 7:32 π.μ.

Η τόση τυφλότητα οδηγεί στην ηλιθιότητα.
Πες μας τώρα ότι τα γκρουπούσκουλα έχουν μικρότερο κοινό από την τηλεόραση του 902...

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 10:43 π.μ.

Παρόλο που συμμερίζομαι τις αδυναμίες της πρότασης και σχεδόν όλες τις ενστάσεις, εν τούτοις αξίζει τον κόπο να προσπαθήσουμε η αριστερά που τουλάχιστον ως τώρα,δεν έχει λερώσει τα χέρια της,-ας βάλουμε αυτόν τον αντιεπιστημονικό όρο σαν πρώτο φίλτρο-να αποκτήσει ΦΩΝΗ. Ας μην κοσκινίσουμε δέκα μέρες ας δοκιμάσουμε με σεβασμό και πλουραλισμό ας δοκιμαστούμε ας καταλάβει και η ηγετική ομάδα στο κόμμα-που ψηφίζω- .ότι η εικόνα του σημεδρινου 902,είναι σπατάλη πόρων, μια και κανείς δεν τη βλέπει και κανενα δεν αφορά.Ταινίες σα μονιμη ρετροσπεκτίβα του σοβιετικου σινεμά,θεματολογία μονοτονη και αντιτηλεοπτικά δοσμένη....σαν εκπομπή θρησκευτικής σέχτας ..Ειδικούς έχουμε και εθελοντες επίσης,ας τους χρησιμοποιήσουμε, οι καιροί δεν περιμένουν, ακουστε συντροφοι όποιος εχει δικηο δεν φοβαται να συνυπάρχει και με την άλλη άποψη, φοβική αριστερά σημαίνει ..."μη αριστερά" Εκατ.

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 12:28 μ.μ.

Η υπαρξη του 902 ειναι στενα δεμενη με την αναγκη και την δυνατοτητα η εργατικη ταξη και η οργανωμενη της πρωτοπορια, το ΚΚΕ, αρεσει δεν αρεσει σε καποιους, να εχουν την δικη τους φωνη.Επι 20 χρονια οι κομμουνιστες στηριζουν με το υστερημα τους τον 902 και θα συνεχισουν να το κανουν, αλλα καναλι της "αριστερας" δεν προκειται να γινει, εξαλου η "υπολοιπη αριστερα" εχει μπολικα καναλια των αφεντικων να την προβαλουν, ο 902 ειναιοπως και ο "Ρ" οργανο της ΚΕ του ΚΚΕ, σκεψεις να γινει αχταρμας σε καποιους θα μεινουν μονο σκεψεις, οποτε οι "ασπονδοι φιλοι" του σταθμου ας μην προσπαθησουν να κομισουν γλαυκξας εις Αθηνας με δηθεν προτασεις "σωτηριας" του 902.Εξαλου σε συνθηκες καπιτλαιστικςη κρισης ζουμε και ακομη και μια κομματικη επειχειρηση του ΚΚΕ επηρεαζεται σημαντικα απο αυτη, απο κει και περα εμεις οι κομμουνσιτες ζησαμε και 30 χρονια παρανομιας στο πετσι μας αλλα μειναμε ορθιοι, αν χρειαστει θα μεινουμε σηεμρα ορθιοι και χωρις τον 902 η με αυτον, παντως η φωνη του ΚΚΕ δεν θα φιμωθει οσο καιν καποιοι πιστευουν οτι μπορει να το πετυχουν επειδη προσκαιρα το ΚΚΕ εχασε εκλογικα, συντομα θα διαψευθουν οι φρουδες ελπιδες τους.

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 2:55 μ.μ.

Ρε φιλαράκο, άμα είναι ο Γκλέτσος (στον οποίο είχατε δώσει εκπομπή στου 902) ήταν η φωνή της εργατικής τάξης, ο Παπαδημούλης είναι ο Τσε με ξυρισμένο το μούσι...

Ανώνυμος
17 Αυγούστου 2012 στις 9:22 μ.μ.

ΜΠΑ;
ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΚΕ ΞΕΝΟ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ, ΜΕ ΜΕΣΑ ΟΠΩΣ Η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΚΑΙ Ο 902 ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ, ΚΛΠ, ΚΛΠ,
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ ΘΕΛΕΤΕ ΔΗΛΑΔΗ, ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΤΑ ΒΡΑΚΙΑ ΤΟΥ; Η ΣΑΣ ΕΠΙΑΣΕ Ο ΠΟΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΩΝ ΜΕΣΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ;

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 2:01 π.μ.

σε λίγες μέρες κλείνει οριστικά νομίζω η πληροφορία πλέον είναι γνωστη στις κόβες .κρίμα σύντροφοι

Ανώνυμος
1 Σεπτεμβρίου 2012 στις 1:35 μ.μ.

τελικά δεν κατάφερε να τον σώσει καμια αριστερή δύναμη . η αριστερά έμεινε χωρίς τηλεόραση

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger