Home » , » Διαπομπεύουν νεαρούς κατηγορούμενους διαδηλωτές

Διαπομπεύουν νεαρούς κατηγορούμενους διαδηλωτές

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012 | 7:23 μ.μ.


«Μετά τη διαπόμπευση των εκδιδόμενων οροθετικών, ήρθε η σειρά τώρα των συλληφθέντων διαδηλωτών. Η ΕΛΑΣ αποφάσισε να ολοκληρώσει τη σειρά αυθαιρεσιών στην οποία επιδόθηκε πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη μεγαλειώδη διαδήλωση της 26/9, δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες συλληφθέντων διαδηλωτών - και μάλιστα πολύ νεαρής ηλικίας.

Πρόκειται, βέβαια, για μια κατάφωρη καταπάτηση του τεκμήριου της αθωότητας, καθώς και βάναυση προσβολή της αξιοπρέπειας του ατόμου. Η ίδια Αστυνομία που αφήνει τη Χρυσή Αυγή να οργιάζει, μετέρχεται τακτικές που θυμίζουν αυταρχικά καθεστώτα, όταν αντιμετωπίζει όσους διαμαρτύρονται ενάντια στη λιτότητα. Οι προληπτικές συλλήψεις, το πνίξιμο της Αθήνας στα χημικά, οι μαζικές προσαγωγές «στο σωρό», τα έωλα κατηγορητήρια και τώρα η διαπόμπευση των συλληφθέντων δεν πρέπει να αφήνουν αμφιβολίες: Η λεηλασία της κοινωνίας που προωθεί η τρόικα εσωτερικού κατ' εντολή των δανειστών, δεν μπορεί να επιβληθεί, παρά μόνο με την αστυνομική αυθαιρεσία και τον κρατικό αυταρχισμό.»

Επιτροπής Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:14 μ.μ.

Έχουν τρομάξει γιατί ο κόσμος δεν φοβάται την τρομοκρατία των ΜΑΤ και γράφει τους νόμους τους στα παλιά του τα παπούτσια.Μια ματιά εδώ, για το πως μαζικά αντιμετωπίζει πλέον την καταστολή:
Νάτοι, νάτοι οι κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ!

28 Σεπτεμβρίου 2012 στις 9:36 μ.μ.

Στα μάτια τα δικά μου οι φωτογραφίες τους δεν συνιστούν διαπόμπευση και το βλέμμα τους μου φαίνεται ίσιο και καθαρό. Τέτοιο που είναι αδύνατο να συναντήσεις στους διώκτες τους. Ακόμα κι αν είναι πρόθεση της αστυνομίας να διαπομπέυσει τα πρόσωπά τους, τα πρόσωπα όσων με ανιδιοτέλεια δίνουν τον εαυτό τους στον αγώνα για τη δικαιοσύνη, για μια δίκαιη κοινωνία, δεν διαπομπεύονται.

Η δημοσιοποίησή τους εντάσσεται στο πνεύμα του εκφασισμού, αλλά βρίσκω άστοχη την εξομοίωσή της (από την ανακοίνωση) με την βαθύτατα ρατσιστική και κοινωνικά ανθρωποφαγική δημοσιοποίηση φωτογραφιών των οροθετικών γυναικών, κι επίσης βρίσκω τουλάχιστον ανεπαρκή (και από μόνη της ανούσια) στη συγκεκριμένη περίπτωση την επίκληση του τεκμηρίου αθωότητας (που έτσι κι αλλιώς παραβιάζεται καθημερινά με χίλιες δυο μορφές, αυθαίρετες προσαγωγές, αυθαίρετες ανακριτικές πράξεις στη μέση του δρόμου κλπ).

Αυτό που θα περιμενα πρώτα απ' όλα να τονιστεί δεν είναι η παραβίαση μιας δεοντολογίας που υποτίθεται ότι προασπίζει το άτομο από την ηθική-κοινωνική διαπόμπευση, αλλά το ανοικτό κάλεσμα της αστυνομίας στο χαφιεδισμό μέσα από την ιστοσελίδα της ("η δημοσιοποίηση αποσκοπεί κυρίως στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους...οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210.........., 210...... της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής"), κάλεσμα ικανό να γίνει επίσης μέσο διευκόλυνσης για το στήσιμο κάθε είδους σκευωρίας.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger