Home » , » Ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τα δίνουν όλα σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες

Ισοπεδώνουν τα λαϊκά στρώματα, τα δίνουν όλα σε ντόπιους και ξένους πλουτοκράτες

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012 | 7:26 π.μ.

Το έχουμε γράψει και δεν ανακαλούμε την άποψη μας, ότι ο Κώστας Αρβανίτης που παρουσιάζει την «Πρωινή ενημέρωση» από την ΝΕΤ είναι απ’ τους πιο αξιοπρεπείς δημοσιογράφους που υπάρχουν στα αστικά ΜΜΕ.

Αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι μπορεί να ξεφύγει σε διακριτό βαθμό από την κυβερνητικό προπαγάνδα. Προβάλει τα ρεπορτάζ, χωρίς να τοποθετείτε, επί τις ουσίας, που πάνε να παρουσιάσουν σαν αναγκαιότητα τον σφαγιασμό μισθών και συντάξεων, για να πάρουμε λέει την «σωτήρια δόση των 31,5 δις ευρώ».

 Εντάξει, να πάρει θέση, ο Κώστας Αρβανίτης και να πει αυτό που πραγματικά πιστεύει ο ίδιος, δεν υπάρχει περίπτωση να το κάνει χωρίς να διακινδυνεύσει την θέση του. Είναι αναγκασμένος να κάνει συμβιβασμούς στις απόψεις και αντιλήψεις του προκειμένου να διατηρήσει την θέση του, σαν παρουσιαστής εκπομπών στην κρατική τηλεόραση. Άλλωστε είναι κάτι που και ο ίδιος το έχει αποδεχτεί. (Ας μην μπούμε σε προσωπικές λεπτομέρειες).


Αφού λοιπόν ακούσαμε τα παραπάνω, που πάνε να βγάλουν λάδι την κυβέρνηση κοινωνικής ισοπέδωσης ρίχνοντας όλα τα βάρη στην τρόικα ας παρακολουθήσουμε και ποια είναι ακριβώς η πραγματικότητα. Από τα 31,5 δις. ευρώ που δανείζεται, με την δόση που αναμένεται να λάβει τον Οκτώβρη το ελληνικό κράτος, ο ελληνικός λαός δηλαδή, μόνο το 0,9 δις ευρώ θα πάνε στα ταμεία του κρατους, ενώ τα υπόλοιπα θα καταλήξουν στους τραπεζίτες και στους λοιπούς τοκογλύφους.

Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger