Home » , » Πόσο πάει ο κηφήνας;

Πόσο πάει ο κηφήνας;

Από mitsos175 , Πέμπτη 22 Νοεμβρίου 2012 | 6:30 μ.μ.

Επειδή ακόμα και το ψέμα πρέπει να έχει όρια, αν και στη συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει, θα πω δυο κουβεντούλες στους πάμφτωχους βουλευτές μας. Οι διπρόσωποι του κοινοβουλίου (μπορείς να  το γράψεις και με υ), μας λένε, ότι τάχα κάνουν περικοπές. Μη μου το λέτε έτσι απότομα! Τι περικοπές; Μειώνουν λέει, αυτά που θα παίρνουν από τις συμμετοχές στις επιτροπές.
Ναι φτώχυναν. Τους λυπάμαι, να κάνουμε συσσίτιο στο καφενείο της βολής. Έχω δυο γιαούρτια φρεσκότατα, προπέρσινα, τα κρατάω καβάτζα, αλλά γι αυτούς, να τους τα δώσω να τα φάνε. Κι αυγά από γλάρο.

Το κολπάκι φυσικά,  το έχουν ξανακάνει. Αυτά που παίρνουν από τις συμμέτοχες  στις επιτροπές, έχουν δυο αριθμούς και ένα πολλαπλασιασμό. Ο ένας είναι 75 ευρώ (από 150), που λένε, ότι θα παίρνουν. Αλήθεια, γιατί θα πρέπει να πληρώνονται έξτρα για τις επιτροπές; Τι το εξτρά κάνουν; Δουλεύουν κι εκεί τον κόσμο. Ή εκεί ρίχνουν περισσότερο δούλεμα;   Ο άλλος αριθμός, είναι ο αριθμός των συμμετοχών. Αν πχ παίρνεις 150 ευρώ και πας σε δυο επιτροπές θα πάρεις καμιά τρακοσαριά ευρώπουλα, όχι κι άσχημα, πάνω από μισό βασικό μισθό. Αν μειώσεις το 150 σε 75, αλλά αυξήσεις τον αριθμό των επιτροπών, πχ τις τριπλασιάσεις, θα παίρνεις 75Χ6=450 ευρώ.
Όπως καταλαβαίνεις, οι παμπόνηροι κηφήνες, δεν μειώνουν το μισθό, αλλά κάνουν ταχυδακτυλουργίες. Θα γεμίσουμε επιτροπές, είναι απλό τι θα γίνει.

Κάτι ακόμα. Έψαξα αρκετά καθεστωτικά μέσα. Όλα λένε για περικοπές 20%, αλλά πουθενά, ΚΑΝΕΝΑ, δεν αναφέρει πόσο θα τους πληρώνουμε φέτος, να συνεχίσουν την καταστροφή. Το ακριβές ποσό. Για να δούμε πόσο πάει το κεφάλι. Ή μάλλον η μοσχαροκεφαλή.

Ακόμα, πόσα παίρνουν οι σύμβουλοι, παρατρεχάμενοι κόλακες, πόσα είναι τα ποσά για αμάξια, κινητά, μεταφορικά, γραφεία, ενοίκια, έπιπλα, κλπ, δηλαδή ένα γενικό σύνολο σε ευρώ.
Ψάχνοντας λίγο, είδα ότι ο κηφήνας κοστίζει, ο απλός κηφήνας χωρίς τα παρελκόμενα και χωρίς υπουργεία, «μόνο» 21 χιλιάρικα το μήνα. Τσάμπα δηλαδή. Όσο μια Τίνα με τα όλα της, με το μισθό της, τα επιδόματα της, τα προνόμια. Ευκαιρία είναι, κοψοχρονιά μας τους αφήνουν. Πολλά είναι; Είναι φαίνεται η μνημονιακή ταρίφα. Αν διαφωνούν με το νούμερο οι βολεμένοι, να μας δώσουν το ακριβές συνολικό ποσό. Τι το κρύβουν, μη τους ματιάσουμε;

Καταλαβαίνεις δηλαδή, μαζί με τη χρηματοδότηση των αποκομμάτων, τους αυλικούς, τα άλλα προνόμια, γιατί έχουμε ακόμα έλλειμμα. Όπως και που πάνε μέρος από αυτά που σου βουτάνε.
Αλλά τι θες κι εσύ ψηφοφόρε; Να μείνουν οι γαλαζοαίματοι χωρίς προνόμια; Τι κληρονομική δημοπρασία θα είχαμε μετά. Θα κινδύνευε ο θεσμός. Ο εσμός, αν προτιμάς. Πρέπει να είσαι εθνικά υπερήφανος, που σε περίοδο κρίσης και νίλας, κρατάς σε τόσο υψηλό επίπεδο αποδοχών, τους εκπρόσωπους του λαγού. Πως αισθάνεσαι; Βλάκας, γιατί τους ψήφισες; Μα γιατί το λες αυτό;            Να μπούνε στο βασικό και να πληρώνουν τα ίδια με μας, να δουν τη γλύκα; Κανονικά, θα επέτρεπε, όχι μόνο να μην παίρνουν τίποτα, αλλά να μας πληρώνουν και τις ζημιές που κάνουν;   
Να κόψουν λοιπόν το δούλεμα, γιατί μας εξαγριώνουν περισσότερο;
Συμφωνώ μαζί σου ψηφοφόρε, αλλά να το κάνεις και πράξη αυτό που λές, εντάξει; Θα το κάνεις σύντομα; Ωραία, βλέπω να έρχονται αληθινές περικοπές στους δοσίλογους. Πισινοί, κεφάλια και κυρίως χέρια. Κουλά, για να μην απλώνουν...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger