Home » , » «... τα ντόπια θεριά... »

«... τα ντόπια θεριά... »

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012 | 6:11 π.μ.


Του Ν. Μπογιόπουλου _ "Ριζοσπάστης"

Καλά, δε χρειάζεται να επιχειρηματολογούν τόσο παθιασμένα οι κυβερνητικοί εταίροι για το γεγονός ότι οι «επίτροποι» της τήρησης του μνημονίου θα είναι Ελληνες και να το παρουσιάζουν και σαν «απόδειξη» ότι με την επιτήρηση δε θίγεται, όπως λένε, η «εθνική κυριαρχία».
Ελληνες, άλλωστε, ήταν και οι Τσολάκογλου, Λογοθετόπουλος και Ράλλης...
*
Η αξία της... ελληνικότητας των επιτρόπων βρίσκεται αλλού. Οτι τα περί «κατοχής» ούτε ως «άλλοθι» δεν μπορούν πλέον να τα χρησιμοποιούν κάποια από τα «ριζοσπαστικά» παπαγαλάκια των κυβερνώντων.
Καθότι η μόνη «κατοχή» που υπάρχει είναι εκείνη εκ μέρους του έθνους των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, που έχουν θέσει υπό το καθεστώς της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της δεσποτικής επιτροπείας το άλλο έθνος, το έθνος των εργαζομένων.
Και στο πλαίσιο της δικής τους «εθνικής κυριαρχίας», της κυριαρχίας του έθνους των κεφαλαιοκρατών, είναι που τώρα τοποθετούν στο σβέρκο του άλλου έθνους, του έθνους των εργαζομένων, ακόμα και επιτρόπους!
*
Και να γιατί - και για όσο θα υπάρχουν αυτά τα δυο «έθνη» - θα είναι πάντα επίκαιρα τα λόγια του Βάρναλη:
«Τις φορές, που ο δεμένος πετάχτηκε απάνου / με τα δόντια να κόψει του ξένου τυράννου / το λυτάρι, δεμένος βρισκότανε πάλι. / Τονε δένανε τρίδιπλα οι ντόπιοι μεγάλοι.
Τώρα η Νύχτα τελειώνει... Παθοί και μαθοί / ξέρουν, όταν η μάχ' η μεγάλη δοθεί, / για να μην ξαναχάσουνε τη λεφτεριά τους, / θ' αφανίσουνε πρώτα τα ντόπια θεριά τους».
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 11 σχόλια

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 10:09 π.μ.

Σύντροφες κινδυνεύεις με διαγραφή. Το ΚΚΕ δεν έχει άποψη περί Κατοχής. Δυστυχώς, αλλά δεν έχει άποψη όχι απλά για το αυτονόητο που ζούμε στο πετσί μας αλλά και για το νομικώς επιβληθέν καθεστώς.

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 6:06 μ.μ.

20 Νοεμβρίου 2012 10:09 π.μ.

"Καθότι η μόνη «κατοχή» που υπάρχει είναι εκείνη εκ μέρους του έθνους των ντόπιων και ξένων πλουτοκρατών, που έχουν θέσει υπό το καθεστώς της εκμετάλλευσης, της καταπίεσης και της δεσποτικής επιτροπείας το άλλο έθνος, το έθνος των εργαζομένων".

Το κατάλαβες ανωνυμούλη;Τη μόνη κατοχή που αποδέχεται το Κ.Κ.Ε (και ο Μπογίο)είναι εκείνη των Μονοπωλίων ντόπιων και ξένων έναντι των εργαζομένων.

Τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ για την κυριαρχία και την εξουσία των μονοπωλίων;
Ξέρω, ζήτω η υγειής επιχειρηματικότητα και τα πακέτα Μάρσαλ.

Ανώνυμος
20 Νοεμβρίου 2012 στις 8:11 μ.μ.

Ασε ρε τρολ που μαθατε και τη διαγραφη και τις θεσεις του κομματος να μας κανετε και υποδειξεις!
Τι ζεις εσυ στο πετσι σου απο το γραφειακι σου στην ΓΑΔΑ (ή στην Κουμουνδουρου)?
το'πιασες το υπονοουμενο τρολακι?

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 8:14 π.μ.

Σωστά το κκε δεν δέχεται υποδείξεις απο κανέναν.Μόνο απο την αστική τάξη μαζί με τα καλά λόγια Παπαχελά και Καθημερινής.Κατήφορος...

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 9:20 π.μ.

Ποιοί είναι οι καλά καμουφλαρισμένοι εχθροί, στα μετόπισθεν της εργατικής τάξης;
Ποιοί ήταν αυτοί που δεν ψήφισαν την Συνθήκη του Μάαστριχτ (λες και θα ψήφιζαν οτιδήποτε άλλο), ωστόσο έτυχαν όλων των ευεργετημάτων της συμμετοχής μας στην Ε.Ε. (πρώην Ε.Ο.Κ.).
Συμμετοχή σε όλες τις Ευρωεκλογές από το 1981 και εντεύθεν. Εκλογή ευρωβουλευτών με τις παχυλές αποζημιώσεις.
Ποιοί κοροϊδεύουν ανοικτά τον Έλληνα Κομμουνιστή, Αριστερό Δημοκράτη, με τις θεωρίες περί λαού και "Λαϊκής Εξουσίας" η οποία βεβαίως οικοδομείται στο χώρο του αοράτου.
Και εξηγούμαι:
Αν Λαϊκή Εξουσία σημαίνει αλλαγή πολιτεύματος, δηλαδή αλλαγή της Δομής και της λειτουργίας των τριών διακεκριμένων εξουσιών τότε πρέπει να μας πουν οι κύριοι αυτοί, ποια συγκεκριμένα Άρθρα του Συντάγματός μας επιδιώκουν να αντικαταστήσουν και με ποιές εναλλακτικές προσθήκες;
Αν τώρα εννοούν την πολιτική Διεύθυνση της χώρας πάλι πρέπει να μας γνωστοποιήσουν εάν η δομή του Πολιτικού Συστήματος θα είναι π.χ. Πολυκομματική, Μονοκομματική, Κορπορατική ή άλλη.
Ακόμη δεν γίνεται λόγος ούτε για τον περιβόητο Κοινωνικό μετασχηματισμό της Οικονομικής Βάσης.
Πετάμε ένα σύνθημα για Λαϊκές Εξουσίες, στο κουτό το πόπολο και μετά τους στέλνουμε σε καμιά 24ωρη ή το πολύ 48ωρη απεργία για ξεκάρφωμα και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η θεά Λήθη.
Τώρα για το θέμα του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το ΚΚΕ ως νέος Κλουζώ παραβιάζει ανοικτές θύρες.
Μας ξεσκεπάζει αυτά που ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. έχει ως επίσημες θέσεις του. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ζήτησε την Κυβέρνηση τον Ιούνιο του 2012. Ο Ελληνικός Λαός αντάμειψε το Θράσος των Συριζανθρώπων με το εκκωφαντικό 27%.
Εσείς λεβέντες ΚΚΕδομόναχοι καθίστε να κάνετε περισυλλογή και να μετράτε το ασκέρι του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να διαβαίνει τους κάμπους των ιστορικών εξελίξεων.

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 12:13 μ.μ.

21 Νοεμβρίου 2012 8:14 π.μ.


Κατήφορε να σου παραθέτω μερικά δείγματα απο τα καλά λόγια της αστικής τάξης προς το Κ.Κ.Ε

Καθημερινή, 25/5/2011

«Τέλος το ΚΚΕ με τη στάση που τηρεί, επιβεβαιώνει πόσο εσφαλμένη ήταν η άνευ όρων νομιμοποίησή του το 1974»

Κωνσταντίνος Μητσοτάκης Μάιος 2012

«Με το ΚΚΕ, που είναι σοβαρό και ιστορικό κόμμα χρειάζεται να κάνουμε μια νέα εθνική συμφωνία. Το ΚΚΕ δεν μπορεί να είναι και νόμιμο και παράνομο. Πρέπει να σεβαστεί όπως ορίζει το Σύνταγμα, στο οποίο ορκίστηκε πίστη, τη δημοκρατική νομιμότητα» είπε και συνέχισε:
«Οι νεώτεροι, που διοικούν σήμερα το ΚΚΕ, μπορεί να έγιναν όψιμοι θαυμαστές του Στάλιν, δεν φαντάζομαι όμως να μην έχουν τόση αντίληψη της γεωπολιτικής πραγματικότητας, ώστε να γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να μεταβάλλουν σε Βόρεια Κορέα την Ελλάδα, μια χώρα που ανήκει στο ΝΑΤΟ και στην Ευρώπη και βρίσκεται στην πιο ευαίσθητη περιοχή της Μεσογείου. Και πάντως όλοι πρέπει να γνωρίζουμε ότι η δημοκρατία και μπορεί και πρέπει να προστατεύσει τον εαυτό της».

Έχει και άλλες πολλές το αρχείο υποδείξεις αγάπης του αστικού κόσμου προς το Κ.Κ.Ε αμα το επιθυμείς για να σου φρεκάρω την μνήμη.

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 2:21 μ.μ.

Ανώνυμε 12:13 .Δεν χρειάζεται να φρεσκάρεις τίποτα.Τα είπες όλα σε αυτό το σχόλιο.'Χρειάζεται να κάνουμε μιά νέα εθνική συμφωνία'.Απλά αυτή η εθνική συμφωνία έχει πραγματοποιηθεί καιρό τώρα και τα αποτελέσματά της είναι παραπάνω απο ορατά σε όλους.

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 6:26 μ.μ.

@ Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 2:21 μ.μ.

Όντως. Απλώς οι αντισυμβαλλόμενοι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και μέρος της μεγαλοαστικής τάξης...

Άγνωστος Χ

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 8:26 μ.μ.

O κύριος Παπαχελάς εργάζεται στον ΣΚΑΪ, στον σταθμό δηλαδή όπου οι Λυριτζής και Οικονόμου είχαν επιτεθεί (24 Οκτώβρη) ανοιχτά και επανελειμμένα στη ΓΓ του ΚΚΕ γιατί δεν...παραιτείται από τώρα να σωθεί το κόμμα της, απαξιώνοντας την ίδια και το ΚΚΕ επί πάνω από μισή ώρα. Ή ότι ο κύριοςΠαναγόπουλος της ΕΡΤ, που "μετέγραψε" στο κανάλι Αλαφούζου τον Παπαχελά μαζί με τους Λυριτζή-Οικονόμου, μετέγραψε επίσης τον στενό και διαχρονικό συνεργάτη του κυρίου Παπαχελά κύριο Τάσο Τέλογλου, ο οποίος, προφανώς κατά τας διαταγάς του εφοπλιστή εργοδότη του, είχε γράψει, στα τέλη του Απρίλη του 2010, ότι "Εκδηλώσεις σαν κι εκείνες του ΠΑΜΕ στον Πειραιά πρέπει να δίνεται η δυνατότητα [να] κηρύσσονται αμέσως παράνομες με διαδικασίες αυτοφώρου." Ή ότι το ίδιο το ΠΑΜΕ είχε καταγγείλει επίσημα την αισχρή στάση διαρκούς συκοφαντίας του εργοδότη του κυρίου Παπαχελά ενάντια στους απεργούς στη Χαλυβουργία. Ή ότι τον Ιούλη του 2009, ο κύριος Παπαχελάς είχε κληθεί να συμμετάσχει σε αντικομμουνιστική φιέστα για τα "θύματα κομμουνισμού-φασισμού". Ή ότι ο ιδιοκτήτης του άλλου εργοδότη του κυρίου Παπαχελά, της Καθημερινής των κομμουνιστοφάγων Καλύβα-Μαραντζίδη και πολλών άλλων με παρεμφερείς ιδεολογικές καταγωγές και προτιμήσεις, είναι ο κύριος Αριστείδης Αλαφούζος, για τις μιντιακές πρακτικές του οποίου η deal news (και όχι ο Ριζοσπάστης!) έγραφε το εξής γλαφυρό:

Το μόνο κόμμα που δεν έχει «φωνή» στον εκδοτικό όμιλο Αλαφούζου είναι το ΚΚΕ, έχοντας ανοίξει έναν ιδιότυπο πόλεμο μεταξύ τους από την περίοδο των απεργιών των ναυτεργατών στον Πειραιά. Ο Αλαφούζος ισχυριζόταν πως όλα υποκινούνται από το ΠΑΜΕ.

Σε αυτή λοιπόν την εφημερίδα και από αυτόν τον άνθρωπο επιχειρήθηκε το παλιό καλό τρικ του "καθεστωτικού ΚΚΕ", το οποίο πρέπει να ομολογήσουμε ότι λατρεύουν εξίσου οι ακροδεξιοί, οι αναρχικοί και οι αριστεριστές.

Ανώνυμος
21 Νοεμβρίου 2012 στις 8:42 μ.μ.

Το ΚΚΕ λοιπόν, που θα "χάσει κατά Λάζο δια παντός τον ρόλο του" αν εκλεγεί ο ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση (γιατί;!) στηρίζει την κυβέρνηση για να μην χάσει την "πελατεία" του ως "μαγαζάκι" ("αντιπροσωπεία" που λέει ο Ανανδρινανιστάκης). Οι δεκάδες απεργίες, συλλαλητήρια, ψηφίσματα, ανακοινώσεις, παρεμβάσεις, προτάσεις νόμου που πραγματοποίησε ...είναι για τα μάτια του κόσμου (για αυτό δεν εμφανίζεται πουθενά ο ΣΥΡΙΖΑ, για να μην κοροϊδεύει τον καημένο τον λαό!). Τα δακρυγόνα είναι για τα μάτια του κόσμου (με την διπλή έννοια!). Οι Παμίτες πεθαίνουν για τα μάτια του κόσμου. Οι χαλυβουργοί τσακίστηκαν για τα μάτια του κόσμου. Οι εργάτες του Σκαραμαγκά επίσης. Ο Τσιμπουκάκης και η Κανέλη προπηλακίστηκαν και τρομοκρατήθηκαν για τα μάτια του κόσμου. Τα μνημεία της Αντίστασης καταστράφηκαν για τα μάτια του κόσμου. Απόπειρες να καούν τα αρχεία του κόμματος γίνονται για τα μάτια του κόσμου. Η λαοθάλασσα που πλημμύρισε το Σύνταγμα μέσα στην καταρρακτώδη βροχή στις 7 του Νοέμβρη ήταν για τα μάτια του κόσμου. Όλη η πραγματικότητα που εξελίσσεται εκτός τηλεόρασης και ΜΜΕ είναι...για τα μάτια του κόσμου. Μόνο η παράσταση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο κοσμάκης έτρωγε τα χημικά στο δρόμο δεν ήταν "για τα μάτια του κόσμου." Η πραγματικότητα είναι αυτό που λέει ο Λάκης, ο κύριος Παπαχελάς, ο κύριος Παπαδόπουλος, ο κύριος Καρτερός, ο κύριος Ανανδρινανιστάκης ότι είναι....

Το crash test για την φιλότιμη αυτή προσπάθεια να ξαναπιαστούν τα "γκέμια" των μαζών ήταν φυσικά οι προγραμματισμένες διαδηλώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου. Για αυτές έγιναν, μήπως και προληφθεί κανένα καινούργιο κάζο, οι φιλότιμες προσπάθειες των Παπαχελά και ("αριστερή") σία.

Αλλά το crash test αυτό δεν απέτυχε απλώς παταγωδώς, παρά τις αγωνιώδεις προσπάθειες των ποικίλωνπαιδιών του Μανιαδάκη· κατάφερε επίσης να εκθέσει ανεπανόρθωτα τους εμπνευστές του.

Ανώνυμος
23 Νοεμβρίου 2012 στις 3:57 μ.μ.

O Λαζόπουλος φταίει τελικά για το μαυρο χάλι του περισσού.Στη πυρά και η σάτιρα αφού δεν μας παίρνει το μέρος και λέει τα πράγματα με το όνομά της.Που θα πάει,δεν θα έρθει η λαική εξουσία να την καταργήσουμε κι αυτήν!.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger