Home » , » Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (τμήμα της Ελλάδας).- Ανακοίνωση προς τον Ελληνικό Λαό.

Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (τμήμα της Ελλάδας).- Ανακοίνωση προς τον Ελληνικό Λαό.

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012 | 1:21 μ.μ.

Προς κοινή γνώμη

Πάνε πλέον πάνω από 50 μέρες που οι πολιτικοί κρατούμενοι στις φυλακές της Τουρκίας και του Κουρδιστάν πραγματοποιούν απεργία πείνας διαρκείας. Περίπου 700 κρατούμενοι ζητούν να τερματιστεί η απομόνωση του Αμπντουλάχ Οτζαλάν και να αναγνωριστεί το δικαίωμα εκπαίδευσης στη μητρική Κουρδική γλώσσα.

Τα δίκαια αυτά αιτήματα αντιμετωπίστηκαν απ’ την κυβέρνηση ως πολιτικά αιτήματα και η κυβέρνηση της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει περίπτωση ικανοποίησης των αιτημάτων αυτών. Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κάνοντας ένα βήμα παραπέρα δήλωσε ότι οι κρατούμενοι προχώρησαν σε απεργία πείνας με απόφαση του ΡΚΚ και η κυβέρνηση δεν θα σκύψει το κεφάλι στις πιέσεις της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Δεν χρειάζεται σχόλιο η στάση της κυβέρνησης και του Ερντογάν. Είναι γνωστό ότι εδώ και δεκάδες χρόνια με κάθε είδους κρατική βία, δολοφονίες, βασανιστήρια, βομβαρδισμούς και απαγορεύσεις προσπαθούν να εμποδίσουν να εκφραστεί οποιαδήποτε  αντιπολίτευση υπάρχει. Η τουρκική κυβέρνηση όσο και να κάνει προπαγάνδα για εκδημοκρατισμό, δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις κ.α. δεν μπορούν να κρύψει τις χιλιάδες συλλήψεις και τις καθημερινές στρατιωτικές επιχειρήσεις. Ακόμα και εκλεγμένοι εκπρόσωποι του κουρδικού λαού, των κομμάτων και δημοκρατικών φορέων βρίσκονται στη φυλακή. Ο αριθμός των δημοσιογράφων, δικηγόρων, διανοούμενων είναι εκατοντάδες.

Ο Ερντογάν και η κυβέρνησή του παρεμβαίνουν στις εξελίξεις των γειτονικών χωρών και δεν διστάζουν να απειλούν με εισβολή και να βομβαρδίζουν το λαό του Κουρδιστάν σε καθημερινή βάση. Μιλούν λοιπόν για ανθρώπινα δικαιώματα και δολοφονίες στη Συρία την ίδια ώρα που στο Κουρδιστάν και στις φυλακές πραγματοποιούνται δολοφονίες. Διεθνείς οργανισμοί, όπως η ΕΕ κλείνουν το μάτι σε αυτή την κατάσταση. Αντίθετα όλο και περισσότερο δίνουν θάρρος στην Τουρκία να παίξει το ρόλο του αστυφύλακα στην περιοχή και την ευρύτερη περιοχή.

Οι πολιτικοί κρατούμενοι για να τραβήξουν την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης, και των λαών της Τουρκίας αλλά και να τερματιστεί η απομόνωση που αντιμετωπίζει ο Οτζαλάν ξεκίνησαν αυτή την απεργία πείνας. Η απεργία έχει φτάσει πλέον σε ένα σημείο που πάρα πολλοί αγωνιστές έχουν σοβαρά προβλήματα. Ήδη πολλοί απεργοί θα αντιμετωπίσουν χρόνια προβλήματα υγείας..

Σχεδόν σε καθημερινή βάση σε όλο το Κουρδιστάν και την Τουρκία πραγματοποιούνται τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια στη στάση της κυβέρνησης. Στις μεγάλες πόλεις της Τουρκίας και σχεδόν σε όλες τις πόλεις του Κουρδιστάν η αστυνομία και ο στρατός προχώρησε και προχωράει σε κάθε είδους επιθέσεις για να εμποδίσουν τη μαζικοποίηση των αντιδράσεων.

Δεν πρέπει να σιωπούμε ενάντια στην εγκληματική στάση της κυβέρνησης της Τουρκίας. Καλούμε για άλλη μία φορά τα κόμματα, τους δημοκρατικούς φορείς, γυναικείες και νεολαιίστικες οργανώσεις, τους διανοούμενους να συμπαρασταθούν ενεργά στον αγώνα των φυλακισμένων. Να συμπαρασταθούν με τον αγώνα των λαών.

Δημοκρατικό Συνέδριο των Λαών (τμήμα της Ελλάδας)
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger