Home » , » Μαλιοτραβήγματα για την «λίστα Λαγκάρντ»

Μαλιοτραβήγματα για την «λίστα Λαγκάρντ»

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 | 4:09 μ.μ.

Η νέα «λίστα Λαγκάρντ», η οποία την περασμένη Παρασκευή πήγε ξημερώματα στους δύο οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη προκειμένου να τη διασταυρώσουν με την παλιά, που κυκλοφορούσε επί διετία από συρτάρι σε συρτάρι χωρίς κανείς να την αξιοποιήσει, κάνει «μαλλιά κουβάρια» τόσο το πολιτικό σκηνικό όσο και πρόσωπα τα οποία κινδυνεύουν να καούν εάν η συγκριτική εξέταση βγάλει σοβαρές διαφορές.

Οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς, μετά τη σύγκριση, δεν αποκλείεται να καταλήξουν μέχρι το τέλος της εβδομάδας στο εάν υπήρξε λαθροχειρία στην αρχική λίστα, που δόθηκε από την Κριστίν Λαγκάρντ στον τότε ΥΠΟΙΚ Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Εν τω μεταξύ, εάν το πόρισμα των εισαγγελέων καταλήξει στο ότι υπήρξε παραποίηση της λίστας, αναμένεται να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στην ίδια τη συνοχή της τρικομματικής κυβέρνησης, αφού ο ένας εκ των τριών κυβερνητικών εταίρων, ο Βαγγέλης Βενιζέλος, κατηγορείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους ότι έχει παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο με τους χειρισμούς του στην όλη υπόθεση.

Μια τέτοια εξέλιξη θα δημιουργήσει ακόμη περισσότερα εσωκομματικά προβλήματα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – πολλά στελέχη λέγεται ότι του την έχουν στην κυριολεξία στημένη με την υπόθεση αυτή, για να θέσουν θέμα ηγεσίας, εν όψει μάλιστα και του συνεδρίου.

Ταυτόχρονα όμως σε προβλήματα κινδυνεύουν να βρεθούν:

1. Οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση ως αρχικοί παραλήπτες και χειριστές της λίστας, πρώην υπουργοί Οικονομικών, Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλος. Αν τυχόν βρεθούν σοβαρές διαφορές μεταξύ της παλαιάς και της νέας λίστας, θα κληθούν οπωσδήποτε να δώσουν εξηγήσεις. Ας μην ξεχνάμε πως ούτως ή άλλως ελέγχονται πολιτικά για τη μη αξιοποίηση της λίστας στο πλαίσιο του εφικτού και της νομιμότητας, Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πατώντας εδώ
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger