Home » , » Στο Ριζοσπάστη απολύσεις στο ΠΑΜΕ παραιτήσεις

Στο Ριζοσπάστη απολύσεις στο ΠΑΜΕ παραιτήσεις

Από β.ariaditis , Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012 | 4:44 μ.μ.

Τριγμούς στην παράταξη του ΚΚΕ στην ΕΣΗΕΑ δημιουργεί η ειλημμένη απόφαση από την ηγεσία του κόμματος και της διεύθυνσης της εφημερίδας  να μειώσει κατά το ήμισυ τους εργαζόμενους στο «Ριζοσπάστη», αφού η Πόπη Χριστοδουλίδου, μέλος της παράταξης «Δημοσιογραφική Συνεργασία» ανακοίνωσε την παραίτηση της   από το σχήμα στην ΠΟΕΣΥ και την ΕΣΗΕΑ καθώς και από  το  ΠΑΜΕ τύπου και ΜΜΕ, μ ε ανακοίνωση που ανάρτησε η ίδια  στο μπλοκ peiratikoreportaz  και λέει τα εξής :

«Θα μας  δοθεί ο χρόνος να πούμε περισσότερα και με την ειλικρίνεια, που με διακρίνει, να είστε βέβαιοι πως  θα μιλήσω ανοιχτά για  όλα!
Δεν έκρυψα ποτέ,  έως τώρα  τις αντιρρήσεις μου για απολύσεις συναδέλφων από όλο το φάσμα  των ΜΜΕ, που έκανε το ΚΚΕ.
Τώρα,  το ποτήρι ξεχείλισε....
Αδυνατώ να κατανοήσω πως θεωρούνται δυνατοί όσοι αποδέχονται τις μαζικές απολύσεις για χάρη της εφημερίδας του κόμματος.
Για μένα και την συνείδησή μου τούτες τις γιορτινές μέρες, αλλά και μετά  δεν δικαιολογείται  με  τίποτα  να απολύεις εργαζόμενους από τον «ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ» και εσύ ο ίδιος να πηγαίνεις για περιφρούρηση στα εργοστάσια ή στις επιχειρήσεις τύπου γιατί το σκληρό αφεντικό  απολύει  εργαζόμενους!
Αποχωρώ λοιπόν  και παραιτούμαι και από την συνδικαλιστική παράταξη «Δημοσιογραφική Συνεργασία» στην ΕΣΗΕΑ και την Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα συνέχεια στην ηλεκτρονική μας εφημερίδα πατώντας εδώ
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 55 σχόλια

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:00 μ.μ.

Προς: Πόπη Χριστοδουλίδου και λοιπούς ανώνυμους "αγωνιστές"

«Απολυμένοι και υπό απόλυση εργαζόμενοι του «Ρ», είτε είμαστε μέλη του ΚΚΕ είτε όχι, που σεβαστήκαμε και σεβόμαστε το «Ριζοσπάστη» και αυτό που εκφράζει και υπηρετεί μέσα από την ιστορική του πορεία, βάλαμε πλάτες και σε δύσκολες περιόδους, υπηρετήσαμε με συνέπεια και αυτοθυσία την δημοσιογραφία στο όνομα της αποκάλυψης της αλήθειας και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης, τέλος δεχθήκαμε αδιαμαρτύρητα να μην πληρωνόμαστε τους τελευταίους 5 μήνες και ήμασταν διατεθειμένοι να βάλουμε πλάτη για να στηρίξουμε το Ριζοσπάστη αλλά και το ΚΚΕ να ξεπεράσει τα προβλήματα του, τώρα είμαστε αντιμέτωποι με αυτό που πάντα πολεμούσαμε και βλέπαμε να έρχεται από την απέναντι όχθη.
Καλούμε ΤΩΡΑ την ΕΣΗΕΑ που μέχρι στιγμής κάνει ότι δεν ξέρει και δεν άκουσε τίποτα, να πράξει τα δέοντα. Η υπόθεση των εργαζομένων στο «Ριζοσπάστη» είναι υπόθεση του συνδικαλιστικού κινήματος.»
(από το δημοσίευμα του peiratikoreportaz και φέρεται να είναι λόγια των απολυμένων)

Περίεργη λογική έχουν μερικοί "ανώνυμοι" στα blog!
Τη θαυμάζω!!
Θαυμάζω όμως κι εσάς, που την αναπαράγετε!!!
Δηλαδή να καταλάβω: για να είσαι αγωνιστής και να παλεύεις κατά των απολύσεων πρέπει να έχεις ασυλία και να μην κινδυνεύεις ν΄απολυθείς;
Δηλαδή εγώ, που με ξεσκίζει το αφεντικό μου κάθε μέρα στην ιδιωτική επιχείρηση όπου δουλεύω, που συνδικαλίζομαι με τη "δαμόκλειο σπάθη" της απόλυσης κάθε μέρα, πάνω από το κεφάλι μου, δε θα 'πρεπε να αγωνίζομαι, γιατί δεν έχω την ασυλία, που ζητούν μερικοί "εργαζόμενοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ" για τον εαυτό τους; (αν πράγματι είναι εργαζόμενοι του ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ).
Ωραία λογική ρε, που την βρήκατε να την ψωνίσουμε κι εμείς;
Δηλαδή ο Κώστας Βιδάλης, θα έπρεπε να είχε εξασφάλιση από έναν στρατό σεκιουριτάδων, για να κάνει το ΤΕΛΕΥΤΑΊΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ;
Αναρωτηθήκατε μερικοί, πόσο πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να εκδίδεται η μοναδική εφημερίδα, που υπερασπίζεται την Εργατική Τάξη, μπροστά στην όποια περιπέτεια θα περάσετε εσείς, στην ανεργία; Στην ανεργία, στην οποία βρίσκονται πάνω από 1,5 εκατομμύριο εργαζόμενοι σήμερα.
Δηλαδή τι είστε εσείς και πρέπει να έχετε ασυλία από απόλυση, κάτι το ιδιαίτερο, κάτι το ξεχωριστό; Σε τι είστε καλύτεροι από εμένα, που δεν την έχω αυτήν την ασυλία;
Εγώ έχω απολυθεί δύο φορές και δε σταμάτησα να συνδικαλίζομαι, εσείς γιατί σταματάτε;

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:01 μ.μ.

Όταν κάποιος εργοδότης απολύει, ενδέχεται πράγματι να βρίσκεται σε δυσχερή θέση. Πολλοί κλείνουν και το ξέρουμε.
Όταν σ αυτόν τον εργοδότη όμως δουλεύει μέλος του ΠΑΜΕ, ενεργοποιείται άμεσα μια υποστήριξη, ξεκινάει απεργία, γίνεται κατάληψη της επιχείρησης, κάνουν ό,τι μπορούν τέλος πάντων για ν αποτρέψουν την απόλυση.
Γιατί;
Σύμφωνα με τη λογική του σχολιαστή 6.00, εκτός του ότι δεν θάπρεπε, αυτό που δεν καταλαβαίνουν οι φίλοι του ΚΚΕ, είναι πως έτσι δίνουν έμπρακτα άφεση αμαρτιών στον οποιονδήποτε, είτε έχει πρόβλημα στην επιχείρησή του, είτε όχι (κι απλώς εκμεταλεύεται την κατάσταση για ν απολύσει)και την δικαιολογία - πάτημα στην όποια (αν υπάρξει ποτέ ξανά δεν το βλέπω) αντίσταση στις απολύσεις, τι θέλετε, αφού κι εσείς έτσι κάνετε.
Εδώ ταιρίαζει το δάσκαλε που δίδασκες και προκειμένου να μην υπάρξει κακό προηγούμενο, να κόψουν απ όπου νάναι, απ τις βουλευτικές τους αποζημιώσεις, απ το ρεύμα στο σπίτι του λαού, απ όπου νομίζουν και να διατηρήσουν στις θέσεις τους όχι μόνο τους εργαζόμενους του ριζοσπάστη, μα και όσους έδιωξαν από τηλεόραση και ραδιόφωνο.
Αν δεν μπορείς να βάλεις τάξη στα του οίκου σου, με τι μούτρα απαιτείς απ τους άλλους να μην κάνουν τα ίδια;
Και επί πλέον, διάλεξαν και την εποχή. Τι θα πάνω για δώρο στα παιδιά τους αυτοί οι άνθρωποι; Την απόλυσή τους απ το κόμμα του λαού;
Ρε άει...

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:08 μ.μ.

Εντάξει να μην απολυθεί κανένας,
όμως από που θα πληρωθούν;

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 9:29 μ.μ.

Λεει ενας "σχολιαστής" Τι λες ρε
,,ποιος εισαι που θα πεις σε εμένα (ειμαι φιλος του κκε) αν καταλαβαίνω και τι..
Με ξερεις ρε κεφτέ που με βρίζεις ..?

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:05 μ.μ.

Ρε ανώνυμε 27 Δεκεμβρίου 2012 6:00 μ.μ. τι λογική είναι αυτή; "Ποιοι είστε εσείς που πρέπει να έχετε ασυλία στην απόλυση;". Πάμε καλά;

Η σκέψη που πρέπει να κάνει κάποιος είναι η εξής: Λειτουργούν τα ΜΜΕ του ΚΚΕ με βάση την συσσώρευση κέρδους για τα στελέχη του; Όποιος το πιστεύει αυτό, καλά κάνει και επικρίνει το ΚΚΕ.

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Τα ΜΜΕ του ΚΚΕ είναι για την προπαγάνδιση των θέσεων του κόμματος. Όταν όμως μειώνονται τα έσοδα λόγω κρίσης, κάπως πρέπει να τα φέρεις στα ίσια, αλλιώς το κλείνει το μαγαζί. Οπότε απολύεις για να μείνουν ανοιχτή η φωνή του κόμματος.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:27 μ.μ.

Εκει που γινεται η σπεκουλα ειναι στο γεγονος οτι ολοι οι υπολοιποι ταυτιζουν τα κομματικα ΜΜΕ με τα καπιταλιστικα.
ας το παμε με ορους αστικους. τα ΜΜΕ του κομματος δεν κανουν συσσωρευση. αν και οποτε ειχαν κερδη (που τα ΜΜΕ δεν ειχαν) δεν πηγαιναν σε καμι τσεπη, δεν γινοντουσαν κοτερα, βιλες κτλ.
επειδη λοιπον για ολα αυτα εχουν γινει ανακοινωσεις, συνεντευξεις τυπου κτλ εδω και τουλαχιστον 3 χρονια οποιος ακομα το παιζει οτι πεφτει απο τα συννεφα ειναι ή τουλαχιστον ανενημερωτος ή βαλτος.
ολα αυτα τα χρονια τα ΜΜΕ του ΚΚΕ στηριζονται και λειτουργουν αποκλειστικα και μονο απο το ΚΚΕ. χρηματοδοτουνται αποκλειστικα και μονο απο το ΚΚΕ, τα μελη και τους φιλους του. οποιος νομιζει οτι η κριση εχει αφησει το ΚΚΕδικο και τους φιλους του ανεπηρεαστους τοτε ειναι μακρια νυχτωμενος.
οποιν τον πιανει ο πονος και πραγματικα νοιαζεται για το ΚΚΕ, ας παρει τα ποδια του, να δωσει καμια εφημεριδα παραπανω, να κοψει κανα κουπονι πραπανω και ας αφησει τα ψωφια.
ερωτηση που μου ερχετε και παει σε ολους τους φιλους του ΚΚΕ, ασπονδους και μη.
τοσα χρονια, σκουζατε σαν π....νες που τους πηραν την εισπραξη γιατι ο 902Tv πηρε τις κληρωσεις. σκουζατε γιατι η "Τ" επαιρνε δουλιες, νομιμοτατα και με διαγωνισμους και πληρωνοντας τον κοσμο που δουλευε κανονικα (επιδοματα, νυχτερινα κτλ). σκουζατε γιατι το ΚΚΕ ειναι στα ορια της νομιμοτητας και παιρνει την κρατικη επιχορηγηση κτλ.
αφου λοιπον πετυχατε τον στοχο σας και σταματησαν ολα αυτα, ο κοσμος που ηταν εκει τι θα εκανε ακριβως; τα ΜΜΕ και η "Τ" πως θα συνεχιζαν να λειτουργουν;
ο σκοπος ειναι ενας και με 2 αποτελεσματα. Α) να μην εχει το ΚΚΕ ΜΜΕ και να μην μπορει να ειναι ανεξαρτητο στις εκδοσεις του (εφημεριδα, βιβλια, υλικα) και Β) να δημιουργησει προβλημα στις γραμμες του.
σας εχω νεα, τπτ απο αυτα δεν θα πετυχετε.
εχω και κατι αποριες ομως. ο "Ρ" με περιπου 10000 φυλλα πανελλαδικα δεν βγαινει οικονομικα και τον τυπωνουμε μονοι μας, το χρηματοδοτουμε μονοι μας και παλι μπαινει μεσα και ματωνουμε να τον συντηρουμε, μαζι με το ραδιο.
η ΑΥΓΗ μες το 1/4 της κυκλοφοριας ακομα και τωρα (μεχρι σεπτεμβρη που το τσεκαρα τελευταια) και μεχρι ιουνιο δεν ειχε τα εξτρα του 27%, πως στο διαολο συντηρουνταν, το κοκκινο; εκει ειναι ολα μελι γαλα; ΟΧΙ ΦΥΣΙΚΑ, το θεμα ειναι οτι τα ΜΜΕ του ΚΚΕ δεν θα ασχοληθουν με αυτο ακομα και αν οι αστοι παιζουν ετσι. αυτη λεγετε και διαφορα επιπεδου στην πολιτικη αντιπαραθεση και δεν ειναι αδυναμια. ας πουμε οι παρικουντες την ιερουσαλημ ξερουν πολυ καλα τι γινετε και μεσα στην αυγη και στην κουμουνδουρου και στο κοκκινο. ξερουν πολυ καλα πως και που τυπωνεται το πριν και με ποιους τροπους, αρκετοι ξερουν τι γινεται στο ΠΑΣΟΚ. πουθενα δεν γινεται το νταβαντουρι που γινεται με το ΚΚΕ, που ειναι και το μονο που εχει βγει επισημα και εχει πει τι γινεται.
για αυτο λοιπον ΠΙΣΩ ΣΤΙΣ ΤΡΥΠΕΣ ΣΑΣ.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:56 μ.μ.

Προς: Ανώνυμο από10:05μμ

Αυτό που λες είναι έτσι, αλλά είναι η μια πλευρά του ζητήματος. Η άλλη είναι αυτή, που βάζω παραπάνω, ότι δηλαδή τα μέλη κάτια στελέχη του ΚΚΕ δεν είναι κάτι διαφορετικό από τον υπόλοιπο εργαζόμενο λαό. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να διαφέρουν σε τίποτα από την μοίρα του. Είναι σάρκα από τη σάρκα του και αίμα από το αίμα του! Αυτή άλλωστε είναι διαχρονικά η μεγάλη δύναμη του κόμματος αυτού. Αλίμονο αν διαφοροποιηθούν και αποτελέσουν κάτι το διαφορετικό, με ποιο σθένος καί με τι μούτρα θα εμφανίζονται αυτοί οι "εκλεκτοί του θεού" μπροστά στους εργαζόμενους να τους καλούν σε θυσίες, στις οποίες αυτοί οι ίδιοι δεν υποβάλλονται - δεν απολύονται, παίρνουν παχυλούς μισθούς κοκ.
Άσε που κάτι τέτοιο δεν μπορεί να υπάρξει - σοσιαλιστική νησίδα δηλαδή, μέσα στην τρικυμία της καπιταλιστικής κρίσης.

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:33 μ.μ.

Στο πρωτο σχόλιο 27 Δεκεμβρίου 2012 6:00 μ.μ.

Που συνοψίζει τα πάντα :
" Αναρωτηθήκατε μερικοί, πόσο πιο σημαντικό είναι να συνεχίσει να εκδίδεται η μοναδική εφημερίδα, που υπερασπίζεται την Εργατική Τάξη, μπροστά στην όποια περιπέτεια θα περάσετε εσείς..."

Δηλαδή σε αυτό που ο ίδιος θεωρεί θέσφατο κάθε λογική ανθρωποθυσίας είναι αποδεκτή.

Περαστικά.
Αν μπορούσε να ξεπεράσει το ¨σύνδρομο "Ζούκωφ" ίσως και να αξιολογούσε το "πείραμα" των κομματικών επιχειρήσεων σε καπιταλιστικό περιβάλλον.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:07 π.μ.

Προς: 11:30μμ

Η λογική σου αγαπητέ είναι "από την πόλη έρχομαι και στην κορφή κανέλλα". Κανένα πείραμα κομματικών επιχειρήσεων δε γίνεται! Υπάρχει αδήριτη ανάγκη να τυπωθεί η εφημερίδα της Εργατικής Τάξης. Ναι ή όχι; Εφημερίδα σύγχρονη και πλούσια με ύλη απο τους αγώνες της.
Με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό; Μήπως να την τυπώνουμε σε πολυγραφο, για να μη στήνουμε κομματικές επιχειρήσεις;
Η λογική σου να μη γίνουν απολείσεις σημαίνει, ότι σωζουμε τη δουλειά των εργαζομένων του Ριζοσπάστη, αλλά Ριζοσπάστης δεν υπάρχει, η εφημερίδα κλείνει, γιατί δε βγαίνει.
Εκτός κι αν προτείνεις να γράφεται από το σύνολο των δημοσιογράφων, χωρίς να απολυθεί κανείς, να τυπώνεται στο χερι με τον πολυγραφο και να διανέμεται χέρι-χέρι, σαν προκήρυξη.
Η πολύ αφελής είσαι ή το χαζό παριστάνεις, αγαπητέ!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:16 π.μ.

Η πιο μεγάλη σαχλαμάρα είναι αυτή που λέει το εξής: "Λειτουργούν τα ΜΜΕ του ΚΚΕ με βάση την συσσώρευση κέρδους για τα στελέχη του; Όποιος το πιστεύει αυτό, καλά κάνει και επικρίνει το ΚΚΕ.

Εγώ προσωπικά δεν το πιστεύω. Τα ΜΜΕ του ΚΚΕ είναι για την προπαγάνδιση των θέσεων του κόμματος. Όταν όμως μειώνονται τα έσοδα λόγω κρίσης, κάπως πρέπει να τα φέρεις στα ίσια, αλλιώς το κλείνει το μαγαζί. Οπότε απολύεις για να μείνουν ανοιχτή η φωνή του κόμματος".

1. Οι περισσότερες επιχειρήσεις του κκε -πχ η ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ- λειτουργούν με βαση το κέρδος. Αλλά και τα ΜΜΕ του κκε που δεν λειτουργούν με στόχο το κέρδος, ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΕΣ επιχειρήσεις!!!! Δεν υπάρχει επιχείρηση στον καπιταλισμό που να μην λειτουργεί με καπιταλιστικά κριτήρια. Ακόμα και οι κολλεκτίβες εργασίας -που φυσικά τα μμε του κκε ΔΕΝ είναι κολλεκτίβες αλλά κανονικές επιχειρήσεις- λειτουργούν στο πλαίσιο του καπιταλισμού.

Συνεπώς, η δικαιολόγηση των απολύσεων βάσει αυτού του σκεπτικού είναι βλακκώδης. και προσπαθεί να δώσει συγχωροχάρτι σε μια ακόμα καταστροφική απόφαση του κκε για τα του οίκου του.

2. Η δικαιολογία "δεν βγαίνω και απολύω" είναι η τυπική δικαιολογία κάθε καπιταλιστή εργοδότη. τελεία!

3. το κκε απέλυσε κόσμο ΤΩΡΑ για να δώσει τη μισή αποζημίωση, βάσει του νέου νόμου!!!!

4. Φανταστείτε ένα τέτιο κόμμα στην εξουσία! Πόσο απέχει το κκε με την λογική και την αντίληψη που έχει και που εφαρμόζει στην πράξη, από ένα κυβερνητικό ΚΚ σαν το ΚΚ Κίνας;;;; Καθόλου!!

Τα ράσα δεν κάνουν τον παππά, και φυσικά το σφυροδρέπανο, η κόκκινη σημαία και τα μεγάλα λόγια δεν κάνουν τον κομμουνιστή, ή το κομμουνιστικό κόμμα. Και στην πράξη το κκε είναι ΛΟΓΙΑ, ΛΟΓΙΑ και από αποτελεσμα, ΜΗΔΕΝ!!

Τέτια Αριστερά ΔΕΝ ΤΗΝ ΧΡΕΙΑΖΌΜΑΣΤΕ ΣΑΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:19 π.μ.

Φίλοι του ΚΚΕ, αν δεν μπορείτε αλλιώς, να την τυπώνετε στον πολύγραφο την εφημερίδα σας. Ούτως ή άλλως πουλάει 5.000 πανελλαδικά καθημερινά, οπότε δεν θα χετε και πολύ δουλειά!

Οταν όμως απολύετε κόσμο, ε τότε δεν διαφέρετε από τον κάθε καπιταλιστή, ό,τι και αν χαζολέτε σαν δικαιολογία!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:27 π.μ.

Δυστυχώς, το κόμμα που κουνάει σε όλους το δάχτυλο και φωνάζει "τέρμα πια στις αυταπάτες - ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες" είχε την κορυφαία αυταπάτη ότι θα κάνει μέσα στον καπιταλισμό "κόκκινες μπίζνες" (που εκδίδουν μάλιστα, όσον αφορούσε την Τυποεκδοτική, μεγάλο μέρος του αστικού τύπου) και θα τη βγάλει καθαρή. Δεν ήταν "λαθάκι", ήταν μια γραμμή δεξιά, επικίνδυνη και αφελής.

Τώρα ήρθε η ώρα να πληρωθούν οι αυταπάτες αυτές. Και να πληρωθούν με τρόπο που προβοκάρουν τελικα τις ίδιες τις κομμουνιστικές ιδέες και απογειώνουν τη φασιστική λογική του "όλοι ίδιοι είστε".

Εκτός, λοιπόν, από το να τους βρίζετε όλους "προβοκάτορες" κλπ, χρωστάτε πάνω από όλα μια πολιτική αυτοκριτική. Για τους άνεργους αλλά και για τις αυταπάτες και τον οπορτουνισμό σας. Να μας πείτε δηλαδή ποιο πολιτικό συμπέρασμα βγάλατε από όλο αυτό.

Κατά τα άλλα, θα μπορούσα να πω ότι καταλαβαίνω ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση την έκδοση της ίδιας του της εφημερίδας.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:29 π.μ.

το κκε πληρώνει την πάγια αντίληψή του "το κόμμα πάνω απ όλά". Η δομική αντίληψη αυτή που έχεο τοπ κκε, εξηγεί τοο σύνολο της καταστροφικής για την εργατική τάξη αντίληψής του:

1. την μισσαλοδοξία του απέναντι σε όλες τις άλλες αριστερές δυνάμεις (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΣΥΡΙΖΑ, κλπ).

2. το μίσος του για την λογική της αυτοοργάνωσης των εργαζομένων (δλδ σχέση ενότητας ΚΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΑΣ του κινήματος με τις οργανώσεις, τα κόμματα και τις πολιτικές ομάδες)

3. την ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ του αντίληψη σε σχέση με το πολιτικό σύστημα και την κοινωνία που οραματίζετε.

4. Το γεγονός πως πολλά μέλη και επιρροές του γαλουχημένα σε αυτή την θρησκευτική αντίληψη, έχουν 2 μέτρα και 2 σταθμά: Παλεύουν ενάντια στους καπιταλιστές και ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΣΥΜΝΠΕΡΙΦΟΡΑ κάνουν μόκο και δικαιολογούν το ΚΚΕ....

Αυτή λοιπόν η δομική αντίληψη ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ... Δεν μας πάει πουθενά! Ή θα την αλλάξουμε σαν κομμουνιστές και εργαζομενοι, ή θα βουλιάξουμε περαιτέρω στην καπιταλιστική κόλαση:

διαλέγουμε και παίρνουμε...

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:01 μ.μ.

'Ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες'.Ένα απο τα αγαπημένα τσιτάτα του κκε που το βροντοφωνάζουν τα μέλη του στις πορείες και διαδηλώσεις.Σωστά,αρκεί να μήν πρόκειται για τους δικούς μας εργάτες και τους κεφαλαιοκράτες του Περισσού.Το πιό αστείο όμως είναι ότι οι οπαδοί του κκε χαρακτηρίζουν το 'ριζοσπάστη'εφημερίδα της εργατικής τάξης και αν κλείσει δεν θα μπορεί να ενημερώνεται ο λαός!!!Πέρα απο το γεγονός πως ούτε τα μέλη του δεν τον διαβάζουν,η εργατική τάξη που ισχυρίζεται το κκε,έχει απαξιώσει καιρό τώρα και την εφημερίδα τους και το κόμμα τους.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 4:40 μ.μ.

Για το αν είναι η μόνη εφημερίδα που υπερασπίζεται την εργατική τάξη, δεν θα το σχολιάσω καν!

Το θέμα είναι γιατί μπλέχτηκε το ΚΚΕ με τέτοιου είδους επιχειρήσεις?
Μεγαθήρια τύπου τυποεκδοτικής είναι απαράδεκτα! Σκοπός είναι να μπορεί ένα κόμμα να κάνει την προπαγάνδα του, όχι να χτίζει παλάτια στην άμμο!
Εθελοντική έπρεπε να είναι η δουλειά στο Ρίζο και με κόπο ίσα ίσα να φτάνει η φωνή του κόμματος στα μέλη, όχι να τυπώνει εφημερίδες τύπου πρώτο θέμα ή να πουλάει κατσαρολικά στον 902tv για να βγάλει κάνα φράγκο!

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:23 μ.μ.

Προς: Διάφορα ζόμπη - 1:16πμ, 1:19πμ, 3:27πμ
11:29πμ, 4:01μμ

Τι γίνεται ορέ παλικαράδες;
Ξενυχτάτε και προσεύχεστε πότε θα κλείσει ο ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ και πότε θα διαλυθεί το ΚΚΕ; Δες σας πιάνει ο ύπνος από την πολύ αγωνία;
Εσείς και η Χρυσή Αυγή!
Ρε μπας κι έχετε τα ίδια αφεντικά και σας μεταφέρουν το ίδιο άγχος, πουλάκια μου;

Κουλάρετε ρε βοϊδάρες, μη σας τρώει το άγχος! Εδώ δεν κατάφερε να διαλύσει το ΚΚΕ το κεφάλαιο και τα όργανά του: ο Μανιαδάκης, οι φασίστες – ντόπιοι και ξένοι. Εσείς ευελπιστείτε, ότι θα τα καταφέρετε;

Προχθές, που η Αλέκα ήταν τόσο κάθετη στο ότι «…δεν συνεργαζόμαστε μ’ αυτούς, που αποχώρισαν και πολέμησαν το ΚΟΜΜΑ!», αναρωτήθηκα, μήπως ήταν λίγο κάθετη η άποψή της. Γι ακόμη μία φορά επιβεβαιώθηκε «…πριν αλέκτωρ λαλήσει τρεις…».
Το Κόμμα πουλάκια μου έχει πάντα δίκιο κι αυτός είναι ο λόγος, που χάνετε τον ύπνο σας!

Να ρωτήσω και κάτι τελευταίο: το πρωί δε σηκώνεστε νωρίς να κυνηγήσετε το μεροκάματο, όσοι ακόμα το έχετε και να ψάξετε για να το βρείτε, όσοι το έχετε χάσει,
και είστε άνεργοι;
Ποιος σας πληρώνει και ξενυχτάτε 1:00, 2:00 και 3:00 ώρα τη νύχτα;

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:31 μ.μ.

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΑΝΑΡΤΙΣΕΙΣ, ΘΑ ΓΕΜΙΣΩ ΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΟ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΜΕΝΟΙ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ
ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΒΡΗΚΑΝ,
ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΑΝ ΜΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ,
ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ,
ΥΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ;ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΑΛΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΥΝ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ,ΕΜΑΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ Ο ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ; ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΚΑΡΦΩΣΟΥΝ. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ -ΠΡΙΝ- ΚΑΙ ΑΥΓΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:38 μ.μ.

Ο "Ανώνυμος 28 Δεκεμβρίου 2012 4:40 μ.μ." το έθεσε σε πιο σωστή βάση. Το "ΛΑΘΟΣ" του ΚΚΕ δεν είναι οι σημερινές ή χτεσινές απολύσεις. Το "ΛΑΘΟΣ" του είναι οι κομματικές επιχειρήσεις. Πως είναι δυνατόν ένα εργατικό κομμουνιστικό κόμμα να έχει επιχειρήσεις, να έχει υπαλλήλους - εργάτες στη δούλεψή του δηλαδή να εκμεταλλεύεται εργαζόμενους και υπεραξία και να θέλει να λειτουργεί σ' ένα καπιταλιστικό περιβάλλον με διαφορετικούς όρους. Κάποια στιγμή θα γινόταν κι αυτό που γίνεται σήμερα δηλαδή ο καπιταλισμός να δίνει το σκοινί για να κρεμαστεί το αποκούμπι της εργατικής τάξης.

Ανώνυμος
28 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:12 μ.μ.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΥΧΑΙΟ
ΟΤΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟ ΓΑΙΔΟΥΡΙ ΒΡΗΚΑΝ,
ΤΟΥΣ ΕΦΟΔΙΑΣΑΝ ΜΕ ΜΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΝΑ,
ΜΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ,
ΥΠΟ ΕΝΑΝ ΟΡΟ ;ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
ΔΗΛΑΔΗ ΜΟΧΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΜΙΑΛΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ.
ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ.
ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΤΣΑΝΑΚΟΓΛΥΦΤΕΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΓΚΕΛΟΥΝ
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΕ ΠΟΥ ΕΘΑΨΕ ΤΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΜΑΣ
ΣΤΙΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ, ΤΟ ΜΠΑΚΑΛΗ ΣΤΑ ΞΕΝΑ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ, ΤΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑ
ΣΕ ΞΕΝΕΣ ΧΩΡΕΣ ,ΕΜΑΣ ΜΕ ΦΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ, ΜΕ ΚΟΨΙΜΟ ΜΙΣΘΩΝ,ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,ΧΡΕΩΜΕΝΟΥΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ .ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΟΥΝ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ. ΑΝ ΞΥΠΝΟΥΣΕ Ο ΤΖΑΒΕΛΑΣ ΘΑ ΔΙΟΡΘΩΝΕ ΤΟ ΣΤΙΧΟ; ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΟΥΝ ΔΗΛΑΔΗ ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΚΑΡΦΩΣΟΥΝ. ΠΕΣΤΕ ΜΟΥ ΠΟΙΟΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΙ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ -ΠΡΙΝ- ΚΑΙ ΑΥΓΗ
ΠΟΥ ΔΕΝ ΤΥΠΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 10:51 π.μ.

Το κκε, ενισχύει διαρκώς την μεταφυσική θρησκευτική πίστη και φανατισμό στα μέλη και τους οπαδούς του, προκειμένου να μην ακσείται κριτική στην ηγεσία του για τις επιλογές της.

Ελεος πια... Η λογική αυτή δεν έχει καμμιά σχέση με τον διαλεκτικό υλισμό.

Στο θέμα μας τώρα:

1. Το κκε απολύει κόσμο. Αυτό είναι το ζητούμενο. Οσες παπαντζες και να μας πουν οπι κκεδες, το γεγονός είναι πως απολύει διαρκώς κόσμο, όπως ακριβώς κανουν οι καποιταλιστές στις επιχειρήσεις τους. Και με τα ίδια επιχειρήματα.

2. Το ΚΚΕ προχώρησε και σε μια 3η άθλια και σκατόψυχη απόφαση, δείγμα της συνολικής και δομικής αντίληψής του για την κοινωνία και την ταξική πάλη: Διαπραγματεύεται να πουλήσει στον Χατζηνικολάου (ναι, ναι τον αστό δημοσιογράφο) και ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΠΛΟΠΚ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΝΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ, την τηλεοπτική συχνότητα του 902 ....

Ξεφτίλα... Μετά τις απολύσεις δεκάδων στην ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ, μετά τις απολύτσεις δεκάδων σε 902 και ριζοσπάστη, έρχεται τώρα η ακόμα πιο άθλια απόφαση του κκε: Δίνει ένα βασικό όπλο της σύχρονης διεξαγωγής της ταξικής πάλης στον ταξικό αντίπαλο, αντίς να την δώσει (εφόσον το ίδιο είναι άχρηστο να έχει τηλεόραση) στον ΣΥΡΙΖΑ, ή να συμβάλλει μαζί με ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΣΥΡΙΖΑ για ένα σύνγχρονο κανάλι της αριστεράς.

Ξεφτίλα, κκεδες, το κόμμα σας είναι για τα μπάζα... Η ύπαρξή του, ούτε καλό κάνει, ούτε κακό στην εργατική τάξη. Είναι απλά αδιάφορη!

Το ίδιο και μια ενδεχόμενη εξαφάνιοση του κκε: Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Αδιάφορη για το λαό, την ρεργατικη τάξη και τα συμφέροντά μας!

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:41 μ.μ.

Από πού αντλεί έσοδα ο Ριζοσπάστης;
Απ' τα φύλλα που πουλάει; ΟΧΙ, ΑΦΟΥ ΛΙΓΑ ΦΥΛΛΑ ΔΙΑΚΙΝΟΥΝΤΑΙ.
Από τα καράβια τού ΚΚΕ; ΟΧΙ, ΑΦΟΥ ΔΕ ΔΙΕΘΕΤΕ ΜΗΤΕ ΔΙΑΘΕΤΕΙ.
Από τις βιομηχανίες τού ΚΚΕ; ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Από τις τράπεζες του ΚΚΕ; ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.
Από τις κατασκευαστικές εταιρείες τού ΚΚΕ; ΟΧΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ.

Από πού εντέλει πληρώνονται και πληρώνονταν τόσα χρόνια όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι;;;;
Μην κάνεις λοιπόν την πάπια
Λοιπόν, όσον αφορά τις απολύσεις έχω εντελώς διαφορετική άποψη.... Ξέρετε.
Απ' τους μισθούς των βουλευτών και από την οικονομική ενίσχυση μελών τού ΚΚΕ, φίλων, οπαδών και γενικά τού λαού που ανταποκρινόταν.

Τώρα; Τώρα που οι βουλευτικές αποζημιώσεις εξέλειψαν λόγω κάθετης μείωσης τού εκλογικού ποσοστού τού ΚΚΕ και παράλληλα μειώθηκε κάθετακ η οικονομική ενίσχυση προς το κόμμα απ' το λαό, λόγω οικονομικής ανέχειας τού λαού, πώς θα πληρωθούν όλοι αυτοί οι εργαζόμενοι; Πώς;;;

Το ΚΚΕ δεν έκανε μπεζαχτά που τον πήγε σε τραπεζικού Ελβετικούς ...παραδείσους.
Δεν απολύονται λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι για να μη μειωθούν τα κέρδη τού Ριζοσπάστη.
Απολύονται διότι δεν υπάρχει ελπίδα να εξασφαλίσει στο εξής ο Ριζοσπάστης χρήματα για να πληρώνονται οι μισθοί τους.

Άστε λοιπόν τις λαθροχειρίες.

Τι λετε λοιπόν; Γουστάρετε να σας κυβερνήσει ο ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ; Για να μην πιέζεστε, θα σας διαβεβαιώσω πως μια απ' τα ίδια θα είναι, ίσως και με λίγη παραπάνω κόκκινη σάλτσα, έτσι για ξεκάρφωμα.

Κατά τ' άλλα , είμαστε ήδη 1.500.000 ανεργοάφραγκοι και ζωή νά 'χουμε, αυξανόμαστε διαρκώς.
Κι όλους εμάς, δεν μας απέλυσε το ΚΚΕ...

Η καπιταλιστική κρίση μάς πέταξε στην ανεργία.

Η εξουσία των μονοπωλίων ξεσκίζει τις ζωές μας.
Κι η αριστεροδέξια τρικομματική κυβέρνηση σήμερα, κρατά το ψαλίδι...

Τι λετε, θά 'ναι καλύτερα αν αυτό το ψαλίδι αύριο το κρατά μια κυβέρνηση ΠΑΣΟΚΟΣΥΡΙΖΑ;

Ή μήπως εντέλει, πρέπει να πάρουμε σα λαός την υπόθεση στα χέρια μας, πιάνοντάς την από 'κεί που δείχνει το ΚΚΕ;

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:06 μ.μ.

Σπυυυυυρο..δεν πιστεύω να εισαι εδω...
Παντως ειναι προβοκατόρικο να βαζεις διπλα-διπλά συριζα και ανταρσυα.... ειναι αδικο
για την ανταρσυα,,, οσο και αν την εχει λεηλατήσει το γνωστο κομμα ,(σαν απατεώνες που ειναι)
,,, εκτος απο αυτο
οσα έγραψες ποιο πάνω πέφτουν στην κεφάλα σου,δεν ειναι παρα λογια ενος κουρντισμένου
ανθρώπου( μαλλον νεου) που δεν λενε και τιποτα,,,, απλα θλει να προκαλέσει εκνευρισμό σε κάποιους
αλλους...... γιαυτο και δεν ενδιαφέρετε κανεις να σου απαντήσει,,ουτε και εγω. .λιγο καλαμπούρι
μπήκα να σου κανω και μαλιστα διακριτικό...Οχι σαν και εσενα ...κουρντισμενε .

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:36 μ.μ.

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες πως το κκε διαπραγματεύεται με τον Χ'νικολάου για την πώληση της συχνότητας του 902,τότε γίνεται πιά σε όλους φανερό πως το κόμμα αυτό το ενδιαφέρουν οι μπίζνες και μόνο.Λίγο πρίν κλείσει ο 902 υπήρχε πρόταση απο την Μ.Παπαχριστούδη να λειτουργήσει ο σταθμός σαν όλης της Αριστεράς με πρόγραμμα που θα το συμφωνούσαν όσοι συμμετείχαν.Αντι αυτού η κλίκα του περισσού προτιμά τον 'συγγενή'Χ'νικολάου.Ο καθένας βγάζει τα συμπερασματά του.

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:55 μ.μ.

Η καπιταλιστική κρίση μας ξεσκίζει και μας έχει φτάσει στα 1.500.000 ανέργους.

Και το ΚΚΕ φροντίζει για να αυξηθούν λίγο περισσότερο ακόμα, οι άνεργοι.

Μπράβο στο κκε και στις καπιταλιστικές επιλογές του!

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 5:59 μ.μ.

Το ΚΚΕ διαπραγματεύεται την πώληση της τηλεοπτικής συχνότητας του 902 στον Χατζηνικολάου και το λόμπυ που εκπροσωπεί, με αντίτιμο 7.000.000 ε!

Γιατί το ΚΚΕ δεν θελει να δώσει στην υπόλοιπη Αριστερά την συχνότητα, ή αρνείται να συμβάλλει στην ίδρυση ενός τηλεοπτικού σταθμού όλης της Αριστεράς, παρά προτιμά να την πουλήσει στους καπιταλιστές;

Θα απαντήσει το ΚΚΕ ή θα κάνει [άλι μόκο πιπιλώντας τις γνωστές καραμέλες του που πείθουν πια λίγους;

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:21 μ.μ.

Ποια ειναι η υπολοιπη αριστερα?????
To ΣΥΡΙΖΑ η ΑΝΤΑΣΡΥΑ που στηριξαν υποψηφιο Δημαρχο ΜΑΖΙ με την ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-Χρυση Αυγη στην Ικαρια ;;;

χαχαχαχα

η μηπως η αριστερα που σηριξε και στηριζει ΠΑΣΚΕ στα σωματεια ;;;;

αχαχαχααα

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 6:59 μ.μ.

Σε ποιά αριστερά να τη δώσει?
Στον Πασοκοσύριζα?

Ανώνυμος
29 Δεκεμβρίου 2012 στις 7:41 μ.μ.

ο "Ρ" ασφαλως και δεν ειναι αστικο ΜΜΕ, δεν υπαγεται σε καποιο ομιλο μεγαλων συμφεροντων οπως δεκαδες εφημεριδες και περιοδικα, τηλεοπτικοι σταθμοι, ραδιοφωνικοι και αλλα κανουν, πχ συγκροτημα Λαμπρακη, ΜΜΕ Μπομπολα, Αλαφουζου και αλλων καπιταλιστων και τ αοποια εχουν απολυσει χιλιαδες εργαζομενους τα τελευταια χρονια.Εκδιδεται μονο για να υπηρετει την προπαγανδα του ΚΚΕ, ελαχιστες φορες εχει παρει διαφημιστικες καταχωρησεις, επομενως δεν εχει εσοδα απο τετοιες, απο το καθε 1,5 ευρω που πουλιεται στα περιπτερα, μολις 20 λεπτα επιστρεφουν στο "Ρ" καθαρα, τα αλλα πανε σε δικινητες, διανομεις, περιπτερουχους και υλικα εκτυπωσης, τι λοιπον θες να κανει καμαρι μου το Κομμα?Να τον εκδιδει μπαινοντας μεσα και να αφηνει απληρωτους τους εργαζομενους του?Αυτο θα σου αρεσε?Η απολυση σιγουρα ειναι οδυνηρη για τον εργαζομενο οπου κιαν εργαζεται, αλλα και το Κομμα εχει ευθυνη απεναντι στα χιλιαδες μελη του, στους εργαζομενους στα ΜΜΕ του,καλυτερα με λιγοτερους και να τους πληρωνει, παρα με περισσοτερους και απληρωτους.Οσον αφορα τα κριτηρια, ειναι καθαρα αντικειμενικα, αφου θα ελατωθει προσωπικο μονο στα τμηματα που αυτο δεν τα κανει λιγοτερο απαιτητικα, πχ αθλητικο ρεπορταζ.Τι να κανουμε, καποτε ο "Ρ" εβγαινε παρανομα, με το αιμα χιλιαδων Κομμουνιστων, σημερα εκδιδεται με φοβερες δυσκολιες, ολοι εμεις οι φιλοι, οπαδοι και τα μελη του ΚΚΕ θα τον τροφοδοτησουμε ξανα με το αιμα της καρδιας μας αν χρειαστει ετσι ωστε το σφυρι με το δρεπανι να εξακολουθησουν να ακτινοβολουν στις γειτονιες και τις φαμπρικες.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 12:18 π.μ.

Βέβαια... οι μπίζνες ενδιαφέρουν το ΚΚΕ! Όχι η "υγιής" επιχειρηματικότητα όπως το ΣΥΡΙΖΑ (την "Αριστερά")!

Παρατηρήσεις:
1) Η οικονομική ανεξαρτησία ενός κόμματος δεν είναι αμελητέος παράγοντας για την πολιτική που θα ασκήσει.

2) Ο 902 δεν μπορεί να λειτουργήσει χωρίς χρήματα. Και ο λαός (ο παραδοσιακός χρηματοδότης της Αριστεράς) είναι ήδη πτωχευμένος.

3) Γιατί να παραχωρήσει το ΚΚΕ τη συχνότητα στην υπόλοιπη "Αριστερά"; Για να δώσουν εκπομπή στη, φωτογενή κατά τα άλλα, Μ.Λάτση; Ποιά η διαφορά με το Χατζηνικολάου; Αμφότεροι οπαδοί της "υγιούς" επιχειρηματικότητας είναι...
Επίσης, πού θα τα βρεί τα χρήματα για να το λειτουργήσει η υπόλοιπη "Αριστερά". Όλα τα ΜΜΕ είναι ελλειμματικά.

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:06 π.μ.

Ανώνυμε 29 Δεκ. 6.21, γιατί πετάς λάσπη;
Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν ψήφισε στην Ικαρία αυτά που λες και πρέπει να το ξέρεις. Αν δεν το ήξερες, ρώτα και περιμένω επανόρθωση.
Ίσα -ίσα που στο δεύτερο γύρο στήριξε το άλλο ψηφοδέλτιο από αυτό που εσύ αναφέρεις, ελπίζω από άγνοια. Όσο για την ΠΑΣΚΕ στα σωματεία, ...άστο καλύτερα...

Ανώνυμος
30 Δεκεμβρίου 2012 στις 11:51 μ.μ.

Μια χαρα στηριξε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην πραξη τον κοινο υποψηφιο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Χρυση ΑΥΓΗ στην Ικαρια..

Και μια χαρα στηριζει ΠΑΣΚΕ στα σωματεια....


Ο κοσμος το χει τουμπανο και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρυφο καμαρι...αχαχαχα

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:02 π.μ.

Άρχισαν οι συριζεοι τις λαθροχειρίες παλι...?
Στην Ικαρια έβαλαν με το Λαος..Συριζα νδ πασοκ.....
ποια χ.α και κουραφέξαλα...

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:04 π.μ.

11.51 ρίχνεις λάσπη, ντροπή σου. Ξευτιλίζεις το κόμμα σου, ντροπή σας ψεύτες. Έχω την απορία, επιχειρήματα δεν έχετε; Μόνο με τέτοιες ψευτιές προσπαθείτε; Δεν υπάρχει ένας φιλότιμος του χώρου σας που να γνωρίζει κ να σε βάλει στη θέση σου;

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 1:26 π.μ.

Το ΝΑΡ καλεί σε αποφασιστική καταψήφιση και πολιτική καταδίκη τόσο των κυβερνητικών υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ και των διάφορων συμπράξεών τους με δυνάμεις του ΣΥΝ ή άλλες, όσο και των υποκριτικών δήθεν ‘’αντι-μνημονιακών’’ ψηφοδελτίων που υποστηρίζει η ΝΔ, που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί λαθραία την λαϊκή δυσαρέσκεια.
Στις περιπτώσεις όπου στον δεύτερο γύρο υπάρχουν ψηφοδέλτια υποστηριζόμενα από το ΚΚΕ ή δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν είναι προϊόντα συναλλαγής με το ΠΑΣΟΚ ή/και τη ΝΔ και δεν έχουν με τα προγράμματα ή και την ως τώρα στάση τους δείξει σημάδια συναλλαγής με τα τοπικά ή άλλα συμφέροντα, καλούμε τους εργαζόμενους και τους αγωνιστές της αριστεράς, να τοποθετηθούν ενεργά με κριτήριο την καταψήφιση των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για μια λαϊκή και αριστερή αντεπίθεση. Η στάση μας αυτή αποτελεί ανοιχτό κάλεσμα για κοινή δράση της αριστεράς σε ένα ανασυγκροτημένο εργατικό κίνημα που θα διεκδικεί την ενωτική συστράτευση των εργαζομένων για ανατροπή της αντεργατικής επίθεσης. Η κατεύθυνση αυτή είναι ασύμβατη με λογικές διαχείρισης και εφαρμογής της κυρίαρχης πολιτικής στο επίπεδο των δήμων.
http://www.narnet.gr/articles/%CE%BD%CE%B1%CF%81-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B1-%CE%B1%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CF%83%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B1-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%B5%CE%BA%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CF%84%CE%B7-%CE%BC%CE%AC%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-2%CE%BF%CF%85-%CE%B3%CF%8D%CF%81%CE%BF%CF%85

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:06 μ.μ.

Διαβαζοντας τα σχολια εφριξα.Τετοιους λοιπον ανθρωπους πληρωναμε τοσα χρονια.Για τετοιους τρωγαμε τοσες προσβολες τοσες ειρωνειες σε τοσες προσπαθειες στις οικονομικες εξορμησεις???Εγω να δεις φιλε μου συναισθηματικη φορτιση...Οταν αφηνα το παιδι μου χωρις παπουτσια για να δωσω το 50νταρικο στο κομμα για πληρωθει ο δικος σου μισθος...για να να ρθεις και να μου την πεις τωρα...(Γιατι σε μενα την λες κι οχι στο Τακη)Αλλα φταει και το κομμα.Που στο διαολο σας μαζεψε ολους που δεν καταλαβαινετε τι σημαινει Ριζοσπαστης ,902 ,κομματικη δουλεια.ΑΛΗΘΕΙΑ θα πρεπει να ζητησω απο το κομμα μισθους και ενσημα αφου για πανω απο 20 χρονια κανω εξορμησεις αφισοκολλησεις περιφρουρησεις και δεν ειμαι μελος του κομματος...Οι ανθρωποι που δεν θα πληρωνονται πλεον απο εμας (κι εννοω τον καθενα απο μας που ιδρωνουμε για να μαζεψουμε ευρω το ευρω το μισθο τους)θα παλεψουν μαζι μου γιατι κι εγω ανεργος ειμαι για την επιβιωση.Και θα πρεπει να παλεψουν με αξιοπρεπεια και με κομμουνιστικο λογο και θεση στη νεα τους δουλεια.Το να ναι αγχωμενοι το καταλαβαινω,να βγαζουν πικρια ομως ή ακομα χειροτερα αντικομματικο λογο οχι σε καμμια περιπτωση.Το κομμα τελικα πρεπει να ξαναδει ολες τις εμμισθες θεσεις του και να τις περιορισει ΑΜΕΣΑ στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ κι αυτες να ειναι ΜΟΝΟ σε κομματικα μελη αμεσα ανακλητες.Οποιος θελει μενει για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε.Αντε γιατι πολλοι ειδαν το κομμα ως καρριερα κι οχι ως προσφορα και ΜΟΝΟ.Αιντε γιατι πολλες καρριερες στηθηκαν στις δικες μας πλατες...Κι εχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να μιλανε..ΡΕ ΟΥΣΤ...

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:19 μ.μ.

Στη ζωη μετρανε οι πραξεις και ΟΧΙ οι δηλωσεις.

Αποτελέσματα Α’ Κυριακής στην Ικαρία

Σταμούλος: 43,92% (2.856) (KKE)

Σταυρινάδης: 45,17% (2.937) (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-φασιστες-ΣΥΡΙΖΑ)

Γαγλίας: 10,9% (709)


Αποτελέσματα Β’ Κυριακής στην Ικαρία

Λαϊκή Συσπείρωση Σταμουλος: 46,66% (3.017)

Χρ. Σταυρινάδης (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΣΥΝ): 53,34% (3.449)

Ύστερα από προσεκτική ανάλυση των τελικών αποτελεσμάτων στην Ικαρία προκύπτει με σχεδόν ΑΠΟΛΥΤΗ βεβαιότητα πως οι ψήφοι της ΑΥΤΟΝΟΜΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ μετακινήθηκαν στον Β’ Γύρο σε ποσοστό της τάξης του 75% !!!!! προς τον συνδυασμό του Εθνικού Μετώπου και σε ποσοστό 25% προς το Κ.Κ.Ε.
Χωρίς αυτό να αποτελεί απόλυτο κριτήριο για όλη την Χώρα είναι μια ισχυρότατη αποχρώσα ένδειξη για τις διαθέσεις των υποστηρικτών της πέραν του Κ.Κ.Ε. αριστεράς.

Η σελίδα του Υπ.Εσ. παρακάτω. (Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι)
http://ekloges.ypes.gr/dn2010/public/index.html#


Η αντι-ΚΚΕ εμπάθεια πολλων αριστερών ή “αριστερών” ξεπερνά μερικές φορές και την αντίστοιχη της ακροδεξιάς…Τέσπα, καλή δύναμη και αγώνες στους Ικαριώτες συντρόφους!

ΜΑΘΗΜΑ εδοθη!
ΤΕΛΟΣ μαθηματος!



Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 2:48 μ.μ.

Αγαπητοί φίλοι, το πρόβλημα σε οποιοδήποτε μέσο ενημέρωσης είναι θέμα αριθμητικής: Δεν βγαίνω, μειώνω τα έξοδα, που σημαίνει, κάποιες φορές, και απολύσεις. Απλά, αλλά όχι ευχάριστα είναι αυτά τα πράγματα. Και παρακαλώ, να μη σκοτωνόμαστε μεταξύ μας, οι τού ΚΚΕ, τής ΑΝΤΑΡΣΥΑ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 3:07 μ.μ.

Εδώ ο κόσμος χάνεται και οι κκεδες έχουν μείνει ακόμα στην Ικαρία.Εδώ το 89 συγκυβέρνησαν με τους δολοφόνους και βασανιστές τους και τους πήρε το παράπονο για την Ικαρία!Ακριβώς το μάθημα εδόθη απο το λαό αλλά το κκε δεν μαθαίνει απο τα παθηματά του.Τα μαθήματα δεν τελειώνουν ποτέ,όπως δεν τελειώνει και η ιστορία.

Ανώνυμος
31 Δεκεμβρίου 2012 στις 8:36 μ.μ.

κκε: έχεις και άλλο πάτο και μπορείς να ξεφτιλιστείς ακόμα περισσότερο!!

ΚΑι να αντικαταστήσει τα επαγγελματικά στελέχη με εθελοντές, ίδιο θα παραμείνει το κκε: Ενα κόμμα θρησκόληπτων που είναι ανίκανο να εκφράσει τα εργατικά συμφέροντα σε νικηφόρα κατεύθυνση!

Ανώνυμος
1 Ιανουαρίου 2013 στις 1:05 μ.μ.

Σύντροφε Δασκαλε [31-12-12 , 2:48], μήπως μπορείς να μάς εξηγήσεις και την εκλογική πανωλεθρία του Ιουνίου?
Και μήν αρχίσεις να ξαναλές οτι φταίνε οι άλλοι...

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 3:49 μ.μ.

Eγω νομίζω πως μοναδικός τους σκοπος ειναι να κατσικωθουν στις καρεκλες
της εξουσιας ,βέβαια για να κανουν τα νταραβέρια τους με την οικονομική εξουσια
θα πρέπει στα αριστερα τους να εχουν μικρότερη πίεση (η" και καθόλου) και επειδή
η εξωκοινοβουλευτική αριστερα δεν εχει ευκολη πρόσβαση στην μεγαλύτερη μερίδα
του λαου, θελει ο συριζα να την χαϊδολογει και να την χρησιμοποιεί αγρια ,χτυπητό
παράδειγμα ειναι η ανταρσυα(και ο "χωρος") ,που χωρις αιδώ την υπονόμευσε με την
χαμένη ψηφο,, την απέκλεισε απο την σύσκεψη στο υπουργείο εσωτερικών για
τιε εκλογες .Αυτο το κομμα (συριζα) δεν εχει αρχες(ουτε τελος..) δεν εεχι ιδεολογία και
κανει τις δουλείες του στο παρασκήνιο, εδω ψήφισε να κατέβει απο τα γραφεια του
ΚΚΕ( που ζητα "συνεργασία"..) στον Πειραιά το σφυροδρέπανο(καλο ε"..),,, ενω
κλέβει (και) συνθήματα , πλαστογραφεί πανό,,παρουσιάζει κινητοποιήσεις αλλων
για δικες του ,οπως την ντουντούκα του ΝΑΡ που ξέχασαν να σβήσουν την υπογρ.ναρ.
δεν κωλώνουν πουθενά ..τα ατομα,ειναι και πολυ σύνχρονοι λεμε.....Πως δεν εχουν
αρχίσει ακομα το ποδήλατο ειναι ενα σοβαρό και επίκαιρο ερώτημα
Και αφου στα πολιτικά ζητήματα ποτε δεν απαντουν (οπως και οι σχολιαστές τους...)
προσπαθουν να μετακινήσουν την συζήτηση αλλου,, η" χρησιμοποιεί πρακτικές των
εξουσιαστών σαν αυτη του μικρότερου κακου...(τελικα την ιδια μουρη εχουν..ολα..)
Αν προσέξει καποιος που ξεκίνησε και που "κατέληξε",(, σε καθε σφαλιάρα που
έτρωγε απο τα μμε),, καταλαβαίνουμε πως θα σταθεί μπροστά στους τραπεζίτες και
το "περήφανο" εφοπλιστικό κεφάλαιο που συναντά....

Ο συριζα εχει πλακα για τους ψύχραιμους ,εχουν ειπωθεί τα παντα ,αντε να βγουν
κυβέρνηση να ησυχάσουν να ξεπεράσει και ο κοσμος τις αυταπάτες μπας και
αναλάβει τις ευθύνες του...
ΥΓ
Θα δούμε εικονες απο το παρελθόν ,οχι αυτο του Αντρέα ,αλλα του γερου ,που φώναζε προς
τα εξω,,, τσακώνονταν δηθεν με την Φρειδερίκη και προς τα μεσα προωθούσε με μεγαλύτερη
αποτελεσματικότητα τα συμφέροντα της κυρίαρχης ταξης...απο οτι η ΕΡΕ..Αυτα τα έκαναν
παντα ολοι οι καρεκλοκένταυροι , Καραμανλήδες Παπανδρεου και το απέθαντο Μητσοτακεικό
Πάρτε κουτάλια και καλη επιτυχία στις καριέρες σας...
Για να θεωρείς τον εαυτο σου αριστερό πρεπει να εχεις στοχο την ανατροπη συνολικά του καπιταλισμού
(οχι του πρεπεντερη) εκτός αν πλούσιοι και φτωχοί πρεπει να συνεννοηθούμε,,, για το καλο ποιου..?
,,ο συριζα επιδιώκει αυτο τον σκοπο...? και αν ναι γιατι δεν το λεει ,θελει συνεργασία για αυτη την
ανατροπή ,ας το πει, διαφορετικά δεν μπορεί να ζητα συμπόρευση απο τα αριστερα ,αλλιως τι
τον διαφοροποιεί απο τους ΑΝΕΛ..ας απαντήσει πρώτα σε αυτο...Απάντηση δεν ειναι η λογοδιάρροια
για κλικες παλαιοντολόγους δεκανίκια , μπινελίκια και μεταμφιέσεις σχολιαστών
Τι σκοπο έχετε σε σχέση με τον καπιταλισμό ,θελετε την ανατροπή του και πως..? Θα απαντήσετε
σε αυτο ευθέως ..έσω μια φορα... Για το ΝΑΤΟ τι λετε ...το Ισραήλ..μηπως Το ΚΕΑ που σας
χρηματοδοτεί τι λεει για ολα αυτα...
Γιατι αν θες να στηρίξεις το εκμεταλλευτικό σύστημα πρεπει να ελέγχεις την αντιπολίτευση.....

Ανώνυμος
2 Ιανουαρίου 2013 στις 8:17 μ.μ.

3:49.Πολύ μεγάλα κείμενα σας δίνουν απο τα κεντρικά βρε παιδί μου.Είπαμε μας πήρανε χαμπάρι,γράψτε και κάτι δικό σας,και κυρίως μικρότερα κείμενα.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 9:32 π.μ.

2 Ιανουαρίου 2013 8:17 μ.μ.
Συνθήκη του Μάαστριχτ/ Πράσινη Βίβλο / Στρατηγική της Λισσαβόνας
Ευρωσυνθήκη/ Συνθήκη του Άμστερνταμ/ Ευρωσύνταγμα»
Ιδιωτικοποίηση των λιμανιών/ Σχέδιο Ανάν/ Μεταλλαγμένα προϊόντα
Ιδιωτικά πανεπιστήμια/ Μπολόνια / 65ωρο / 3ωρα / 4ωρα
όρια ηλικίας κτλπ, το στένεψα οσο μπορούσα για τα αριστιπρα κομματα
εγκληματα μεχρι το 2008 ασινχοριτα που πληρωνουμε τωρα

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 3:52 μ.μ.

Ξέχασες την αιθαλομίχλη απο τα κούτσουρα που όμορφα καίγονται.Επίσης δεν βλέπω τίποτα για την τρύπα του όζοντος.Και γιαυτή τα αριστερά κόμματα φταίνε.Βάλτην και αυτήν μέσα,γιατί την ξεχνάς;

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 8:45 μ.μ.

3.52
Σου λεει απλα οτι ο συριζα εχει ευθυγραμμιστεί ,ψηφίζοντας ,ειναι δηλαδή
δεσμευμένος... οχι λογια για ιθαγενείς και εσυ μιλας για την αιθαλομίχλη...
Οπως απαντα ο καθε συριζεος σε ολα τα σχολια...
Μπραβο σου απάντησες.....

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 9:51 μ.μ.

8;45 Διάβασε καλύτερα το σχόλιο του.Μιλάει για αριστερά κόμματα,που έκαναν όλα αυτά τα φοβερά και τρομερά εγκλήματα.Άν το μεγάλο πρόβλημα του κκε ειναι ο συριζα και πίσω απο κάθε σχολιαστή βλέπετε κι έναν συριζαίο,είναι προβλημά σας.Και δεν μιλάνε για σκοινί,γιατί αν πούμε τι προδοτικό έχει υπογράψει το κκε διαχρονικά,θα γράφουμε μέχρι το πρωί.Γιαυτό το κρατάνε οι αστοί απο τον λαιμό,και τους κάνει όλα τα χατήρια.Το έχουν δεσμεύσει,αλλά οι ιθαγενείς του,βλέπουν μόνο τις χάντρες και τα καθρεπτάκια.

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 10:03 μ.μ.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΚΚΕΔΕΣ

Ανώνυμος
3 Ιανουαρίου 2013 στις 11:23 μ.μ.

Σωστός!!!Αλλά γιατί μόνο στους αντικκεδες,και όχι σε όλους τους Ελληνες;Να ξεβρωμίσει ο τόπος όπως λένε και κάτικαλόπαιδα που όσο πάτε τους μοιάζεται και πιό πολύ.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 8:24 μ.μ.

''Κουλάρετε ρε βοϊδάρες, μη σας τρώει το άγχος! Εδώ δεν κατάφερε να διαλύσει το ΚΚΕ το κεφάλαιο και τα όργανά του: ο Μανιαδάκης, οι φασίστες – ντόπιοι και ξένοι. Εσείς ευελπιστείτε, ότι θα τα καταφέρετε;''

ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΝΕΤΕ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΤΕ ΤΟ ΚΚΕ.ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 8:27 μ.μ.

Διαβαζοντας τα σχολια εφριξα.Τετοιους λοιπον ανθρωπους πληρωναμε τοσα χρονια.Για τετοιους τρωγαμε τοσες προσβολες τοσες ειρωνειες σε τοσες προσπαθειες στις οικονομικες εξορμησεις???Εγω να δεις φιλε μου συναισθηματικη φορτιση...Οταν αφηνα το παιδι μου χωρις παπουτσια για να δωσω το 50νταρικο στο κομμα για πληρωθει ο δικος σου μισθος...για να να ρθεις και να μου την πεις τωρα...(Γιατι σε μενα την λες κι οχι στο Τακη)Αλλα φταει και το κομμα.Που στο διαολο σας μαζεψε ολους που δεν καταλαβαινετε τι σημαινει Ριζοσπαστης ,902 ,κομματικη δουλεια.ΑΛΗΘΕΙΑ θα πρεπει να ζητησω απο το κομμα μισθους και ενσημα αφου για πανω απο 20 χρονια κανω εξορμησεις αφισοκολλησεις περιφρουρησεις και δεν ειμαι μελος του κομματος...Οι ανθρωποι που δεν θα πληρωνονται πλεον απο εμας (κι εννοω τον καθενα απο μας που ιδρωνουμε για να μαζεψουμε ευρω το ευρω το μισθο τους)θα παλεψουν μαζι μου γιατι κι εγω ανεργος ειμαι για την επιβιωση.Και θα πρεπει να παλεψουν με αξιοπρεπεια και με κομμουνιστικο λογο και θεση στη νεα τους δουλεια.Το να ναι αγχωμενοι το καταλαβαινω,να βγαζουν πικρια ομως ή ακομα χειροτερα αντικομματικο λογο οχι σε καμμια περιπτωση.Το κομμα τελικα πρεπει να ξαναδει ολες τις εμμισθες θεσεις του και να τις περιορισει ΑΜΕΣΑ στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ κι αυτες να ειναι ΜΟΝΟ σε κομματικα μελη αμεσα ανακλητες.Οποιος θελει μενει για τους αλλους δεν θα μπορεσουμε.Αντε γιατι πολλοι ειδαν το κομμα ως καρριερα κι οχι ως προσφορα και ΜΟΝΟ.Αιντε γιατι πολλες καρριερες στηθηκαν στις δικες μας πλατες...Κι εχουν και το ΘΡΑΣΟΣ να μιλανε..ΡΕ ΟΥΣΤ...

ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ,ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΚΑΙ ΜΗ,
ΝΑ ΣΚΥΨΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.

Ανώνυμος
4 Ιανουαρίου 2013 στις 11:07 μ.μ.

Που λέει ο Μαρξ ότι τα ΚΚ μπορούν να έχουν κομματικές επιχειρήσεις;

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 3:48 π.μ.

11.07,Ο ΜΑΡΞ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ.Η Γ'ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΟ ΑΦΗΝΕ ΑΝΟΙΧΤΟ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΚΚ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΝΤΑΙ.
ΑΛΛΑ ΠΟΥΘΕΝΑ ΒΕΒΑΙΑ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ Η Γ'ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΚΚ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟ ΣΤΙΣ ΕΚΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΨΑΧΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΟ ΣΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ,
ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΧΩΘΟΥΝΕ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΛΑΙΜΟ ΣΕ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ Η Γ'ΔΙΕΘΝΗΣ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ,ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΕΙΠΕ ΝΑ ΔΕΘΟΥΝΕ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ ΜΕ ΔΑΝΕΙΑ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ.
ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΜΟΝΗ ΤΗΣ Η ΚΛΙΚΑ ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΚΚΕ.

Ανώνυμος
5 Ιανουαρίου 2013 στις 7:36 μ.μ.

11.07,Ο ΜΑΡΞ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ
ΟΤΙ ΤΟ ΚΚΕ ΨΗΦΙΣΕ,ΜΑΑΣΤΡΙΧΤ ΚΤΛ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΟΥΤΕ ΕΕ, ΜΑΘΕ.
ΤΟ Ευρωκοινοβούλιο ελέγχει εάν τα ευρωκόμματα συμμορφώνονται με τους όρους της ΕΕ και την πολιτική της. Εάν διαπιστώσει παραβίαση από κάποιο ΕΠΚ, μπορεί ανά πάσα στιγμή να διαγράψει από το Μητρώο του αυτό το Ευρωπαϊκό Πολιτικό Κόμμα.
Επίσης, πρέπει να υποβάλλουν «ανεξάρτητη έκθεση ελεγκτών» για τις δαπάνες τους. Υπόκεινται στον έλεγχο του Ευρωπαϊκού Ελεγκτικού Συνεδρίου και της OLAF (της Οικονομικής Αστυνομίας της ΕΕ για την καταπολέμηση της απάτης σε βάρος των οικονομικών της ΕΕ) που μπορούν ανά πάσα στιγμή να διενεργούν ελέγχους στα κόμματα και να ζητάνε οποιαδήποτε στοιχεία και έγγραφα.
Επιβάλλονται κυρώσεις στα ευρωκόμματα από το Ευρωκοινοβούλιο, εάν αυτά δεν συμμορφώνονται με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ ή εάν παραβιάζουν τους όρους της χρηματοδότησής τους από τον ευρωενωσιακό προϋπολογισμό.
Οι κυρώσεις αυτές μπορεί να είναι:
- Η διαγραφή τους από το Μητρώο των ευρωκομμάτων (και επομένως και από την ευρωενωσιακή χρηματοδότηση).
- Η ακύρωση της χρηματοδότησης της ΕΕ και η επιστροφή των χρημάτων που έχουν ήδη πάρει.
- Η μείωση της χρηματοδότησης ή πρόστιμα ίσα με το 10% της χρηματοδότησής τους.
Το συμπέρασμα ;
Όποιο ελληνικό κόμμα συμμετέχει σε κάποιο ΕΠΚ, με βάσει τα παραπάνω, δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα φερέφωνο των μεγάλων καπιταλιστικών επιχειρήσεων που φτιάξαν την ΕΕ, άρα, κόλπα ότι δήθεν δουλεύουν για το καλό του λαού μας, ας τα σταματήσουν επιτέλους !

6 Ιανουαρίου 2013 στις 7:54 μ.μ.

Αυτό έπρεπε να γίνει: Πατήστε το LINK [ΕΔΩ]

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger