Home » » Ταξικός αγώνας

Ταξικός αγώνας

Από mitsos175 , Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013 | 1:46 π.μ.

Το σπουδαιότερο θέμα σήμερα είναι οι κινητοποιήσεις των αγροτών, κι όχι μόνο αυτών.

Διάβασα ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο:

"Για τις επερχόμενες κινητοποιήσεις των αγροτών και τις “παρέες” τους

 ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ – ΤΑΞΙΚΟΙ ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ

Το blog αυτό στέκεται αλληλέγγυο σε κάθε απεργιακή κινητοποίηση και αγώνα κάθε επαγγελματικού κλάδου, κάθε λαού σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Υπό μια όμως προϋπόθεση : Ο αγώνας αυτός να μην χειραγωγείται από κόμματα, θρησκείες και εθνικισμούς αλλά από ταξική συνείδηση. Στην προκειμένη περίπτωση των επερχόμενων αγροτικών μπλόκων, κυκλοφόρησαν ήδη βίντεο  από την Κουλούρα Ημαθίας, οι εκεί αγρότες να συνομιλούν και να ζητούν συμπαράσταση  από βουλευτή της Χ.Α. συνοδευόμενου φυσικά από την προσωπική του φρουρά από μέλη της. 

Από την στιγμή που στέκονται δουλικοί και δέχονται τους σύγχρονους εκπροσώπους του ρατσισμού και του φασισμού, οι ίδιοι που στηρίζονται σε μετανάστες για να μαζέψουν τις σοδειές τους, έχουν προδώσει κάθε ταξική διεκδίκηση που έχουν. 

Δεν ξεχνάμε πως και στο παρελθόν έχουν χρησιμοποιηθεί από κόμματα και κομματικούς μηχανισμούς, για την άσκηση αντιπολιτευτικών τακτικών. Δυστυχώς η πλειονότητα του αγροτικού πληθυσμού, αποτελεί ένα από τα κυριότερα στηρίγματα του πρώην δικομματικού συστήματος και παρότι άλλαξαν πλέον οι συσχετισμοί, δεν διδάχθηκαν τίποτα, αλλά προτιμάνε να γίνει όργανα και έρμαια του καθένα πολιτευτή – βο(υ)λευτή. Η επιλογή στρατοπέδου είναι φανερή και δεν χρειάζεται περισσότερες επεξηγήσεις.

Όσο δέχονται στο πλευρό τους, να τους συμπαραστέκονται μέλη της φασιστικής Χ.Α. ή άλλων πολιτικών κομμάτων, το blog αυτό δεν πρόκειται να παρέχει ενημέρωση, καθώς θεωρεί ότι ο αγώνας τους δεν είναι κοινωνικός και ταξικός αλλά στα πλαίσια του συστήματος και αποτελεί ακόμα ένα γρανάζι του. Όπως ακριβώς σταμάτησε η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζόμενων της Χαλυβουργικής, όταν δέχτηκαν να συνδιαλλαγούν με αντιπροσωπεία της Χ.Α.
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ – ΤΑΞΙΚΟΙ
ΚΑΜΙΑ ΕΙΡΗΝΗ ΜΕ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ" 
ΠΗΓΗ

Με αφορμή τα παραπάνω, αισθάνομαι την ανάγκη να πω κάποια πράγματα:

Ο ρόλος της χρυσής αυγής σε κάθε κινητοποίηση είναι ρόλος προβοκάτορα και διασπαστή. Προσπαθούν να καπελώσουν αγώνες και να καρπωθούν νίκες. Δεν το κάνουν μόνο για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Έχουν ουσιαστικότερο στόχο: Την αμφιβολία και τη διάσπαση:
Στην αρχή έρχονται ως φίλοι, τάχα συμπαραστάτες και γνώστες του προβλήματος. Συμφωνούν σε όλα, ή σχεδόν σε όλα, για να γίνουν αρεστοί και προσιτοί. Μόλις το καταφέρουν, καπελώνουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις. Εμφανίζονται δήθεν αγωνιστές, εναντίον της κυβέρνησης. Πολλοί από την Αριστερά αηδιάζουν και φεύγουν, απομακρύνονται. Αυτό ακριβώς ζητάνε, αυτός είναι ο στόχος τους.

Έπειτα σαμποτάρουν, καταγγέλλουν, τις παράλογες τάχα ενέργειες, τάσσονται με τη "νομιμότητα και το καλό της χώρας" και στο τέλος επιχαίρουν για τη βία και την καταστολή, αφού έχουν αποδυναμώσει το μέτωπο των εργαζόμενων.

Το έκαναν με επιτυχία στους αγανακτισμένους, προσπάθησαν και δημιούργησαν πρόβλημα στην μεγάλη απεργία της Χαλυβουργίας, αποπειρώνται να κάνουν το ίδιο τώρα.
Οι αγρότες πράγματι, ήταν στην πλειοψηφία ΝΔ. Δεν θα το αναλύσω αυτό όμως τώρα, γιατί βρισκόμαστε στην αρχή κινητοποιήσεων. Κινητοποιήσεων, που τρέμει η κυβέρνηση. Και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να φρενάρουν τους αγώνες, ή τουλάχιστο να μην πάρουν μεγάλες διαστάσεις, ως την εποχή που θα αρχίσουν κάποιες αγροτικές εργασίες, οπότε πιστεύουν, ότι θα εκφυλιστούν.

Αν χτυπήσουν σκληρά τους αγρότες έχασαν οριστικά την επαρχία. Κι αυτό σημαίνει στην κατάσταση της ΝΔ, όχι απλά κάτω από 18%, που είναι τώρα, αλλά κάτω από 8%.   

Στην προσπάθειά τους αυτή επιστρατεύουν τα φερέφωνα των ΜΜΕ, πιθανώς άλλους «προσκυνημένους» και φυσικά τα φίδια. Η Αριστερά οφείλει να είναι δίπλα στην τάξη των αγροτών, όπως ήταν πάντοτε και παντού σ όλο τον κόσμο, καταγγέλλοντας ταυτόχρονα τον ύπουλο ρόλο της Χρυσής Αυγής, ακριβώς γιατί είναι ταξικός ο αγώνας τους, παρόλα τα τερτίπια γαλάζιων  και φαιών πεμπτοφαλαγγιτών.

Πρέπει να αποσπάσουμε όλους τους αγρότες από τα νύχια των εκμεταλλευτών. Αυτό θα γίνει μόνο με τη δυναμική μας παρουσία και συμμετοχή σε όλες τις κινητοποιήσεις. Να γίνει κατανοητό, πως Ολόκληρη η Αριστερά και Μόνο η Αριστερά σε ‘Όλες της τις Εκφράσεις στηρίζει την αγροτιά. Χρειάζεται επίσης η γνωστοποίηση τόσο των πράξεων αντίστασης, όσο και η γνωστοποίηση των προτάσεων σε ευρύτατα λαϊκά στρώματα.  

Ο αγώνας συνεχίζεται. Οι εχθροί είναι απελπισμένοι και χρησιμοποιούν πλέον τα πάντα. Υπομονή κι Επιμονή. Θα νικήσουμε.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger